Archimedeskwartier

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Over dit project

Help ons mee met het ontwikkelen van de juiste woonwens en vul de woonwensen enquête in. Voor de woonwensen enquête en meer informatie ga naar de projectwebsite www.archimedeskwartier.nl

Wonen op deze prachtige locatie in Utrecht
Een drankje doen op het terras aan het water op steenworp afstand van je voordeur. Verse groente halen bij de supermarkt om de hoek. Of op de fiets naar hartje Utrecht voor een avondje uit met vrienden. In Archimedeskwartier vind je alle ingrediënten voor een heerlijke woonplek. De stad dichtbij, winkels om de hoek en de natuur als je beste buur.

Wonen, ontmoeten en verbinden
Archimedeskwartier is een toekomstbestendige wijk waarin wonen, ontmoeten en verbinden centraal staat. Een prettig leefklimaat staat voorop, met voldoende ruimte om te bewegen en te sporten in de vele groene openbare ruimtes en natuur in de directe omgeving, zoals het bosrijke Amelisweerd en het Wilhelminapark.

Ruimte voor recreatie is er ook, aan de natuurvriendelijke oevers en kades langs de Kromme Rijn die door het gebied stroomt.

Behalve een woonbestemming krijgt Archimedeskwartier ook een commerciële bestemming; met een nieuwe supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, een kleinschalige horecavoorziening met een terras aan het water, zorgvoorzieningen, fietsenstallingen en twee parkeergarages onder de gebouwen, bestemd voor bewoners en bezoekers.

De ideale plek voor student tot senior
Archimedeskwartier wordt een gevarieerde woonwijk, bestemd voor een uiteenlopende doelgroep. De locatie biedt de ideale leefruimte voor (internationale) studenten, starters en jonge huishoudens, personeel van de nabij gelegen ziekenhuizen, universiteit en Hogeschool, doorstromers en (top)sporters verbonden aan één van de officieel erkende regionale talentcentra in Utrecht op het gebied van bijvoorbeeld waterpolo of hockey.

Van de circa 1.600 woningen is minstens 35% sociale woningbouw. De sociale woningen zijn deels bestemd als studentenwoningen. 25% van de woningen is bestemd voor het middensegment: middenhuur (of -koop). De overige woningen worden huur- of koophuizen in de vrije sector.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Archimedeskwartier
Type woningen
Overig

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden