Actueel

Nieuws

Ja hoor, huren in Utrecht is wéér duurder geworden Lokaal nieuws maandag 13 augustus 2018

Ja hoor, huren in Utrecht is wéér duurder geworden

We weten het allemaal: als je voor een prikkie een woning wil huren, moet je zeker niet in Utrecht zijn. In de Domstad zijn de huizen nu eenmaal relatief duur.

Lokaal nieuws dinsdag 29 mei 2018

Woningprijzen in gemeente Utrecht afgelopen 5 jaar met 42 procent gestegen

De woningprijzen in Utrecht zijn de afgelopen vijf jaar met 42 procent gestegen, blijkt uit onderzoek van onafhankelijk technologiebedrijf Calcasa.

Slim omgaan met energie met een slimme meter Lokaal nieuws zaterdag 19 mei 2018

Slim omgaan met energie met een slimme meter

Je energieverbruik wordt gemeten op de gas- en elektriciteitsmeter. In de meeste huizen hangen traditionele meters. Meters met telramen. Deze worden in de loop van de komende jaren allemaal vervangen door slimme, digitale, meters. Wat is een slimme meter en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Een slimme meter, wat is het?

Een slimme meter is een digitale versie van de traditionele, analoge meter. De netbeheerders vervangen stap voor stap alle oude meters is Nederland. Ben je aan de beurt dan komt er een monteur bij je langs die je gasmeter en elektriciteit meter vervangt voor een nieuwe variant. In je meterkast zit dan voortaan een digitaal kastje die op afstand uitgelezen kan worden door bijvoorbeeld je energieleverancier, een energieverbruiksmanager of een slimme thermostaat.

Voordelen van een slimme meter

Van de slimme meter heb je een aantal handige voordelen. Met een slimme meter hoef je namelijk nooit meer zelf je meterstanden door te geven. Dit lezen alle energieleveranciers automatisch, 6 keer per jaar uit. Maar als je echt slim om wil gaan met je slimme meter en hem ook wil inzetten om energie te besparen dan schaf je ook direct een slimme thermostaat aan. Deze thermostaat wordt direct gekoppeld met je slimme meter waardoor je real-time inzicht in je energieverbruik hebt. Om deze manier weet je van minuut tot minuut hoeveel energie je verbruikt en inzicht is de eerste stap naar besparen. Je wordt immers behoorlijk met je neus op de feiten gedrukt. Heb je een slimme thermostaat van je energieleverancier (bijvoorbeeld Toon en Eneco) dan zie je ook of je nog op schema ligt wat betreft je maandbedrag en je huidige energieverbruik. Dit om een verrassing op de jaarrekening te voorkomen (dat je bijvoorbeeld een groot bedrag moet bijbetalen).

Door dit inzicht weet je exact wat je verbruikt is wat ook heel handig is voor energie vergelijken. Door een vergelijking zie je direct of een ander energiecontract goedkoper voor je uitpakt en door op deze manier jaarlijks over te stappen van energieleverancier bespaar je gemiddeld €350,-.

Nadelen slimme meter

Een nadeel van de slimme meter is de privacy kwestie. De gegevens kunnen door verschillende partijen worden uitgemeten. Als dit gekraakt wordt kan iemand exact zien, aan je energieverbruik, of je bijvoorbeeld op vakantie bent.

De slimme meter is tevens een nadeel als het om salderen met zonnepanelen gaat. Een oude meter draait letterlijk terug. Een slimme meter meet de opgewekte energie apart. Het is dan nog maar de vraag wat hiermee gebeurt als de huidige salderingsregeling verdwijnt.

Als consument mag je een slimme meter altijd weigeren. Wanneer je oude meter kapot is wordt deze echter wel altijd vervangen door een slimme variant.

Lokaal nieuws vrijdag 18 mei 2018

Amsterdammers pikken Utrechtse koopwoningen in

Steeds meer Amsterdammers verhuizen naar Utrecht, en dat zorgt ervoor dat woningen in de stad onbetaalbaar worden voor mensen die niet uit Amsterdam komen.

Utrecht groeit verder door: 44.000 nieuwe woningen tot 2040 Lokaal nieuws woensdag 16 mei 2018

Utrecht groeit verder door: 44.000 nieuwe woningen tot 2040

Utrecht groeit de komende jaren stevig door. In het Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling (MPSO) is te lezen dat er tot 2040 44.000 nieuwe woningen bij moeten komen. Het inwonersaantal zou op 433.000 Utrechters liggen.

Plan NPD-strook Overvecht: 700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren en starters Lokaal nieuws dinsdag 24 april 2018

Plan NPD-strook Overvecht: 700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren en starters

De NPD-strook moet maximaal 700 studentenwoningen en 360 appartementen krijgen. De eerste woningen in het gebied van de voormalige Nederlandse Pakketdienst in Overvecht moeten eind 2019 worden opgeleverd.

Lokaal nieuws dinsdag 17 april 2018

Zo staat de huizenmarkt in Utrecht er op dit moment voor

De vraag die een heleboel Utrechters bezig houdt: hoe zit het op dit moment met de huizenmarkt? Is het echt zo dramatisch of valt het mee? We vertellen je wat meer over de huidige situatie op de huizenmarkt in Utrecht.

Bouw nieuwe woonwijk Leeuwesteyn in Leidsche Rijn begint in 2019 Lokaal nieuws donderdag 12 april 2018

Bouw nieuwe woonwijk Leeuwesteyn in Leidsche Rijn begint in 2019

De bouw van zestig stadswoningen in Leeuwesteyn, Leidsche Rijn, zal naar verwachting in 2019 beginnen. ERA Contour is door de gemeente Utrecht geselecteerd voor de ontwikkeling en realisatie van de woningen.

Lokaal nieuws donderdag 12 april 2018

Verkoop project Rijschemaan gestart

Rijnschemaan Utrecht te Pablo Picassostraat inschrijving gestart! Ga naar www.rijnschemaan.nl en schrijf je in!

Gemeente Utrecht maakt werk van gasvrije nieuwbouw Lokaal nieuws dinsdag 10 april 2018

Gemeente Utrecht maakt werk van gasvrije nieuwbouw

De gemeente Utrecht wil dat nieuwbouwwoningen aardgasvrij worden opgeleverd en heeft daarvoor afspraken gemaakt met het netwerkbedrijf Stedin.

Ik kocht als 20'er een woning op de verhitte huizenmarkt van Utrecht - zo kreeg ik Lokaal nieuws vrijdag 30 maart 2018

Ik kocht als 20'er een woning op de verhitte huizenmarkt van Utrecht - zo kreeg ik

Daar sta je dan als starter op een huizenmarkt die zo’n beetje uit z’n voegen barst. Huizenprijzen stijgen razendsnel omdat het woningaanbod steeds krapper wordt.

Er komen 170 nieuwbouwappartementen aan de Kanaalweg Lokaal nieuws vrijdag 30 maart 2018

Er komen 170 nieuwbouwappartementen aan de Kanaalweg

Ben je op zoek naar een huis in Utrecht, maar heb je tot nu toe niks kunnen vinden? Let dan even op, want er komen 170 nieuwe appartementen aan de Kanaalweg. Wie weet zit jouw droomhuis ertussen!

'Utrecht frustreert bouw huurwoningen voor middensegment' Lokaal nieuws donderdag 29 maart 2018

'Utrecht frustreert bouw huurwoningen voor middensegment'

Projectontwikkelaars en beleggers zeggen dat er genoeg geld is om meer woningen in het middensegment te bouwen, maar dat de gemeentes Utrecht en Amsterdam te veel voorwaarden stellen.

Bouw 34 energieneutrale woningen Parkzijde in Leidsche Rijn gestart Lokaal nieuws dinsdag 27 maart 2018

Bouw 34 energieneutrale woningen Parkzijde in Leidsche Rijn gestart

De bouw van het project Parkzijde in Leidsche Rijn is begonnen. Daar worden energieneutrale eengezinswoningen gebouwd door ontwikkelaar Hurks, in Hoge Weide aan de westkant van Leidsche Rijn.

Speeddaten met lokale woonexperts tijdens het Wooncafé op 26 maart a.s. Lokaal nieuws donderdag 22 maart 2018

Speeddaten met lokale woonexperts tijdens het Wooncafé op 26 maart a.s.

Kom naar het Wooncafé en laat je informeren over alles rond ‘Wonen’. 

Informatieavond voor iedereen die een huis wil kopen, verkopen en/of verbouwen.

Het Wooncafé wordt gehouden op maandag 26 maart bij Koffie&Ik, Vleutenseweg 169 te Utrecht en heeft als doel informatie te geven aan iedereen die verhuis- of verbouwplannen heeft. Men kan speeddaten met lokale deskundigen en de mogelijkheden onderzoeken.

Tijdens deze gratis inloopavond kunnen consumenten al hun persoonlijke vragen stellen rond de aanschaf van een eerste of een volgende woning. Ook is er expertise op scheidingsgebied aanwezig. De volgende deskundigen zullen er deze avond zijn: De Hypotheekshop Utrecht Lombok , Van Scherpenzeel Makelaars , Koch en Compaijen Notarissen en Onze Scheidingscoach . Het Wooncafé kent een laagdrempelige opzet en wordt georganiseerd in het café, met een kopje koffie of een borreltje erbij. Iedereen kan één op één praten met diverse onafhankelijke deskundigen. 

Het Wooncafé is te bezoeken tussen 18.30 en 21.00 uur. Toegang is gratis. Graag aanmelden via http://www.mijnwooncafe.nl/events/35/utrecht/ . Meer informatie vind je op www.mijnwooncafe.nl  

 

Toren met 250 hotelkamers en 330 woningen bij Utrecht Centraal kan beginnen Lokaal nieuws dinsdag 20 maart 2018

Toren met 250 hotelkamers en 330 woningen bij Utrecht Centraal kan beginnen

De bouw van het grote Amrath-hotel aan het Jaarbeursplein met zo’n 250 kamers en daarboven nog 317 woningen kan gaan beginnen. Wethouder Everhardt heeft de laatste overeenkomst getekend met de eigenaren van de hotelketen.

Bouw nieuwe stadswijk op Defensieterrein in Utrecht start in 2019 Lokaal nieuws zaterdag 17 maart 2018

Bouw nieuwe stadswijk op Defensieterrein in Utrecht start in 2019

In 2019 wordt gestart met de bouw van de nieuwe stadswijk in Utrecht op het Defensieterrein in de Merwedekanaalzone. De gemeente heeft het Stedenbouwkundig Plan vastgesteld.

Airbnb-verhuur in Utrecht vorig jaar bijna verdubbeld Lokaal nieuws donderdag 15 maart 2018

Airbnb-verhuur in Utrecht vorig jaar bijna verdubbeld

Het aantal via Airbnb geboekte overnachtingen in Utrecht is vorig jaar bijna verdubbeld tot 156.000.

Regionaal nieuws maandag 12 maart 2018

Meer onderzoek naar woningbouw Mariniersterrein

De gemeenteraad van de Utrechtse Heuvelrug wil nog geen eisenpakket op tafel leggen voor de toekomstig te bouwen woningen het Mariniersterrein in Doorn.

Lerarentekort: geef docent voorrang op Utrechtse woningmarkt Lokaal nieuws woensdag 28 februari 2018

Lerarentekort: geef docent voorrang op Utrechtse woningmarkt

Utrecht moet het lerarentekort aanpakken en dat kan onder meer door te zorgen voor betaalbare woningen voor docenten, stelt D66.

Investeerders kopen 4,5 hectare grond in Merwedekanaalzone in Utrecht: dit zijn de plannen Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Investeerders kopen 4,5 hectare grond in Merwedekanaalzone in Utrecht: dit zijn de plannen

Verschillende investeerders hebben gezamenlijk grond gekocht in de Merwedekanaalzone in Utrecht. Round Hill Capital, G&S Vastgoed en Boelens de Gruyter hebben een locatie aangeschaft in het belangrijke stadsvernieuwingsplan en zijn daarmee de grootste investeerder geworden.

Let there be light Lokaal nieuws dinsdag 20 februari 2018

Let there be light

Vandaag begin ik met een klein raadseltje. Wat is één van de belangrijkste sfeermakers in je interieur? Nee, nog niet verder lezen, eerst nadenken. Kom op, laat je hersens eens diep graven. Geen idee? Dan zal ik het verklappen. Licht jongens en meisjes. Licht! Licht en de bijkomende lampen, zijn dé sfeermakers in je interieur. Dat is ook de reden dat onze stylisten, samen met het interieurplan, ook een lichtplan maken.

Maison & Objet

Licht dus. Iets wat wij deze donkere dagen wel kunnen gebruiken. Even niet denken aan de spots die o-zo handig zijn en een fijn licht in je huis geven. Nu wil ik het hebben over de mooie kanten van het licht. Oftewel de lampen die daarom heen zitten. Helemaal geïnspireerd op de foto’s die ik voorbij heb zien komen van de Maison & Objet interieurbeurs in Parijs.  

Dat je met een simpele katoenen lampenkap niet meer wegkomt is een feit. De laatste tijd krijgt de lichtbron meer aandacht. Zeker door de globe lampen en de led-lampen. Je ziet dat terug in de lampen zonder kap, maar wel met de meest geweldige fittingen. Of de glazen lampenkappen. In de meest aparte vormen en vindingrijke posities.


Aparte vormen

Het is en blijft een trendy ding. Dieren in je interieur. En dan heb ik het dit keer niet over de versies. Van die schattige beestjes die dan de lichtbron vasthouden. Apen, muizen en olifantjes. Allemaal in mini-vorm! Zelfs de meest fantastische vogels, zoals de populaire flamingo staat in haar eigen spotlight! Je merkt het, ik ben enthousiast J Net als dieren, zie je ook steeds meer fruit in het land der lampen terug. Afgepeld banaantje of een zoet sappige ananas als lichtbron is écht niet vreemd meer.

Licht, hoe nuttig het ook is, het moet ook leuk zijn. En dat moet wel lukken met deze lampen.

Weten wat licht voor u kan doen? Bezoek onze showroom.

Lokaal nieuws maandag 19 februari 2018

Gemeenteraadsverkiezingen: Partijen reageren op woningbouw

Wat zijn de grootste uitdagingen de komende jaren op het gebied van woningbouw in de gemeente Utrecht? Lokale politieke partijen uit Utrecht reageren op deze vraag.

Aanleg het Van Lieflandpark met 20 woningen van start in Utrecht Lokaal nieuws donderdag 15 februari 2018

Aanleg het Van Lieflandpark met 20 woningen van start in Utrecht

Op vrijdag 16 februari start de realisatie van het Van Lieflandpark. Het Van Lieflandpark komt op het voormalige sportveld bij de school aan de Van Lieflandlaan. Het nieuwbouwplan bestaat uit twintig verandawoningen, dertig parkeerplaatsen en een groene buitenruimte.

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro Lokaal nieuws donderdag 08 februari 2018

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is gestegen tot 307.737 euro. In heel Nederland is de verkoopprijs in 2017 toegenomen tot ruim 263.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Huis huren in Utrecht? Dit betaal je gemiddeld per vierkante meter Lokaal nieuws donderdag 08 februari 2018

Huis huren in Utrecht? Dit betaal je gemiddeld per vierkante meter

Huisje huren in Utrecht? Leuk! Maar ook duur” De Domstad is een van de duurste steden in Nederland als het gaat om huren. Maar er is ook goed nieuws: de huurprijzen in de vrije sector in Utrecht zijn de afgelopen tijd iets gedaald.

Utrecht kan verder met ontwikkelen van grote nieuwe stadswijk Lokaal nieuws donderdag 08 februari 2018

Utrecht kan verder met ontwikkelen van grote nieuwe stadswijk

De ontwikkeling van een grote nieuwe stadswijk met uiteindelijk zeker zesduizend woningen in Utrecht gaat door. De gemeenteraad heeft diverse plannen goedgekeurd voor bouwplannen in de zogeheten Merwedekanaalzone.

Er komt een gloednieuw woonwijkje tussen het spoor en de Kruisvaart Lokaal nieuws maandag 05 februari 2018

Er komt een gloednieuw woonwijkje tussen het spoor en de Kruisvaart

Het is nu nog een gigantisch stuk braakliggend terrein, maar over een paar jaar vind je er een gloednieuw woonwijkje. We hebben het over het stuk tussen het spoor en de Kruisvaart in Utrecht. Er worden daar maar liefst 450 tot 600 woningen gebouwd.

Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst Lokaal nieuws vrijdag 26 januari 2018

Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst

De sloop van de huidige loodsen op de zogenoemde NPD-strook in Overvecht gaat maandag van start. Het langgerekte gebied tussen de Brailledreef en het parkeerterrein nabij het winkelcentrum wordt gereedgemaakt voor nieuwbouw. Er komen ruim 900 woningen.

487 woningen op plek belastingkantoor Gerbrandystraat Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2018

487 woningen op plek belastingkantoor Gerbrandystraat

p de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht komen 487 woningen. Ontwikkelaar Koopmans wil 200 zelfstandige studentenwoningen in het sociale segment en 287 vrije sector huurappartementen (waarvan 233 middenhuur) bouwen.

Woningmarkt Utrecht wordt krapper Lokaal nieuws maandag 22 januari 2018

Woningmarkt Utrecht wordt krapper

De woningmarkt in Utrecht wordt steeds krapper, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Koopwoningen in Utrecht hadden in het vierde kwartaal van 2017 te maken met een prijsstijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het aantal verkochte woningen nam juist af met 4 procent.

Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen Lokaal nieuws donderdag 11 januari 2018

Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen

Een voormalig kantoorgebouw dat als postsorteercentrum heeft gefungeerd is herontwikkeld tot een appartementengebouw. Het gebouw ‘Jan van Foreest’ ligt in de Dichterswijk aan het spoor, direct achter de Rabotoren aan de Croeselaan en vlakbij de Moreelsebrug.

Lokaal nieuws vrijdag 05 januari 2018

Zoveel mensen pakten hun boeltje en vertrokken uit Utrecht in 2017

Zou jij het doen, je boeltje inpakken om op een andere plek van de wereld opnieuw te beginnen? Leuke dingen om eens over na te denken, toch? Een aantal van onze voormalige stadsgenoten deed het. Want in 2017 zijn 2042 mensen uit Utrecht geÃmigreerd.

2017: Utrechters maken zich grote zorgen over de woningmarkt Lokaal nieuws maandag 25 december 2017

2017: Utrechters maken zich grote zorgen over de woningmarkt

Snel beslissen en overbieden om serieus kans te maken op een koophuis. Wie het afgelopen jaar op zoek was naar een woning herkent dit ongetwijfeld. De markt raakt oververhit en de oplossing is vooral: veel meer bouwen.

Lokaal nieuws donderdag 21 december 2017

Er komen strengere regels voor Utrechters die hun huis verhuren via Airbnb

Verhuur jij je huis wel eens via Airbnb (of op een andere manier)? Let dan even op, want er komen strengere regels over het tijdelijk verhuren van woningen aan toeristen. Dat laat de gemeente Utrecht weten via haar website.

Hoger dan de Dom: er komt een megahoge toren in Leidsche Rijn Lokaal nieuws donderdag 21 december 2017

Hoger dan de Dom: er komt een megahoge toren in Leidsche Rijn

Als het aan de Gemeente Utrecht ligt, krijgt Leidsche Rijn er binnenkort een gebouw hoger dan de Dom bij. De gemeente is op zoek naar partijen die deze ‘iconische hoogbouw’ in Leidsche Rijn mogelijk willen maken.

Plan voor tweehonderd studentenwoningen in Hoograven doorgezet Lokaal nieuws woensdag 20 december 2017

Plan voor tweehonderd studentenwoningen in Hoograven doorgezet

Er komen tweehonderd studentenwoningen tussen de Waterlinieweg en de Amethistweg in Hoograven. Het college zet het plan, waar al jarenlang aan gewerkt wordt, door.

Regionaal nieuws dinsdag 19 december 2017

CDA wil toekomstige woningbouw in Kamerik nu al voorbereiden

De woningbouw in heel de gemeente Woerden blijft achter op de planning. Met name in Kamerik zijn de vooruitzichten op de langere termijn ook zorgelijk. Reden voor het CDA om in de raadsvergadering te vragen nu al te starten met de voorbereiding van toekomstige bouwlocaties.

Evenementen

19 jun
Inloopavond dinsdag 19 juni 2018
Haarzicht Vleuten

Meer weten
30 jun
Informatiedag start verhuur
Latona Apartments - 30 nieuwe appartementen

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden