Actueel

Nieuws

De bouw is gestart Lokaal nieuws vrijdag 29 mei 2020

De bouw is gestart

Aan de Van Esveldstraat 31 zijn de werkzaamheden in volle gang. Het voormalige KPN gebouw is gesloopt en afgelopen woensdag 24 mei is gestart met het aanbrengen van de funderingspalen.

Aan de Van Esveldstraat 31 zijn de werkzaamheden in volle gang. Het voormalige KPN gebouw is gesloopt en afgelopen woensdag 24 mei is gestart met het aanbrengen van de funderingspalen.

Nieuwbouw woning inrichten Lokaal nieuws vrijdag 29 mei 2020

Nieuwbouw woning inrichten

Wanneer je een nieuwbouw woning koopt, komt er veel op je af. Feitelijk koop je een huis op papier. Het gevoel van de grootte van ruimtes ontbreekt en dit maakt het lastig om keuzes te maken. Keuzes die in korte tijd moeten worden gemaakt. Bovendien moet er veel worden aangeschaft. Het is dus van belang dat je kritisch naar je uitgaven kijkt. Dan komt het moment dat je daadwerkelijk de sleutel van jouw nieuwe huis in handen krijgt. De volgende uitdaging is de planning. Verschillende partijen moet nu aan de slag, denk aan de badkamer- en keukenspecialist, vloerenlegger, schilder en stukadoor. Wanneer de uitvoerende partijen weg zijn, is het huis klaar en ontbreekt er nog één ding. Datgene wat van jouw huis een echt thuis maakt. 

Haal het maximale uit jouw nieuwe woning


Een echt thuisgevoel creëren gaat veel verder dan een mooi kleurtje op de muur. Hoe wil jij als bewoner in jouw nieuwe huis gaan leven? Wanneer je vooraf goed nadenkt over jouw wensen, kunnen jouw voorkeuren nog meegenomen worden tijdens de bouw en bespaar je kosten achteraf. Denk hierbij aan volgende voorbeelden, die jouw toekomstige nieuwbouw woning kunnen verbeteren:


Denk na over de indeling, zodat je ook echt die mooie hanglamp midden boven de eettafel kunt hangen
Betrek de garage bij de woonkamer en maak zo ruimte voor een werkkamer, speelkamer of tv kamer
En suites, roomdividers en  stalen puien  creëren intieme hoekjes en dragen bij aan een betere akoestiek 
Door het verplaatsen of toevoegen van binnenmuren kan de ideale indeling binnen een ruimte gecreëerd worden of ontstaat er ruimte voor een mooie inbouwkast
Plaats een extra dakraam op zolder voor extra lichtinval in de kinderkamer


Hulp nodig bij het inrichten van je nieuwbouw woning?


Mocht je hier zelf niet uitkomen, neem dan  contact  op met ons. Wij bieden interieuradvies, inspiratie en oplossingen om in jouw nieuwbouw woning het ultieme thuisgevoel te creëren. 

Start verkoop komt dichterbij! Lokaal nieuws donderdag 14 mei 2020

Start verkoop komt dichterbij!

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de start van de verkoop van de woningen in De Haar Buyten. Daarmee komt de datum voor de start van de verkoop in zicht. De exacte datum is nog niet bekend, maar wij verwachten wel dat wij met de verkoop van de woningen in het tweede kwartaal van dit jaar kunnen starten. 

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de start van de verkoop van de woningen in De Haar Buyten.
Daarmee komt de datum voor de start van de verkoop in zicht. De exacte datum is nog niet bekend, maar wij verwachten wel dat wij met de verkoop van de woningen in het tweede kwartaal van dit jaar kunnen starten.

Wij houden u via de project-website op de hoogte. Wanneer u zich aanmeldt als geïntresseerde, bent u nog eerder op de hoogte van de ontwikkelingen in het project en van de start van de verkoop.

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht is een groene en gezellige provincie die veel te bieden heeft. Naast de hoofdstad van deze provincie zijn er talloze andere plaatsen die genoeg mogelijkheden bieden om mooi te wonen. De provincie is rijk aan natuur, is goed bereikbaar en heeft voor iedereen die op zoek is naar een woning wel wat te bieden.

Op het gebied van bestaande bouw en van nieuwbouw zijn er dan ook genoeg mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vrijstaande woning midden in de natuur of een prachtig nieuwbouwappartement in het centrum van de stad Utrecht.

Waarom wonen in de provincie Utrecht?

Voor de mensen die zich afvragen waarom de provincie Utrecht dé plek is om te wonen zal er een beeld geschetst worden van deze prachtige regio. De provincie ligt centraal in Nederland en is vanuit het hele land goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Vanuit de provincie ben je dan ook snel in de stad Utrecht of in een stad in het westen van Nederland.

Daarnaast is de provincie zeer rijk aan natuur. Er zijn veel bossen te vinden waardoor landelijk wonen ook zeker een optie is. Voor wie het rustiger gebied graag opzoekt kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een woning te vinden in het Groene Hart van Nederland. Voordeel aan wonen in het Groene Hart is dat er altijd een levendige stad in de omgeving is te vinden en je tegelijkertijd toch ruimtelijk en landelijk woont. Doordat dit veel mensen trekt kan het lastig zijn om een woning te vinden die hierbij past. Houd het aanbod goed in de gaten en kijk online voor de opties van nieuwbouwwoningen in het Groene Hart .

Plaatsen

Verder biedt deze provincie een groot aantal plaatsen met verschillende mogelijkheden. Er zijn steden te vinden zoals Utrecht, Amersfoort, Zeist en Nieuwegein. Ook zijn er veel verschillende dorpen en andere plaatsen die veel mogelijkheden bieden op het gebied van wonen. Naast plaatsen zoals Nieuwegein en Utrecht zijn er bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden op het gebied van wonen in plaatsen als Vianen, Vleuten, Huis ter Heide, Woerden, de Meern en Houten.

Of je nu op zoek bent naar bestaande bouw of een nieuwbouwwoning, er zijn altijd wel mogelijkheden te vinden. Hier vind je alvast de mogelijkheden voor een nieuwbouwhuis in een van deze plaatsen in de provincie Utrecht .

Nieuwbouw

Het laten bouwen van een nieuwe woning heeft veel verschillende voordelen. Je kunt zelf veel bepalen op het gebied van hoe de woning eruit komt te zien. Daardoor voelt een huis al snel als eigen aan. Andere voordelen zijn dat een huis bijvoorbeeld energiezuinig gebouwd kan worden en dat het onderhoud voor de eerstkomende jaren veel minder werk en kosten oplevert dan wanneer er wordt gekozen voor bestaande bouw. Niet alleen voor mensen die willen kopen zijn er mogelijkheden op het gebied van nieuwbouw. Ook voor huurders zijn er vaak mogelijkheden om een nieuwbouwwoning te betrekken.

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis?

Je hebt er lang over nagedacht, maar hebt eindelijk besloten om dit jaar te gaan verhuizen. Het liefst wil je graag een nieuwbouwhuis kopen. Dit is heel begrijpelijk, omdat het kopen van een nieuwbouwhuis een aantal voordelen heeft. Zo kun je zelf de bouwindeling van je huis bepalen, aangezien jij de eerste bent die in het huis gaat wonen. Ook zijn de energiekosten bij nieuwbouwhuizen lager dan bij bestaande huizen, doordat nieuwbouwhuizen tegenwoordig beter worden geïsoleerd. Dit is namelijk een energiebesparende maatregel die getroffen wordt voor meer duurzaamheid in ons land.

Naast het isoleren van je huis zijn er meer energiebesparende maatregelen die je kunt treffen voor een duurzamer nieuwbouwhuis. Een aantal van deze energiebesparende maatregelen zullen hieronder worden toegelicht.  

Zonnepanelen

Eén van de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis, is om zonnepanelen aan te schaffen. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, wordt de zonne-energie omgezet in stroom. De panelen zorgen dus voor elektriciteit, waardoor je hiermee CO2-uitstoot bespaart. Voor meer informatie over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen kijk je hier .

Warmtepompen

Een andere optie is een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je op een energiebesparende manier je huis kunt verwarmen. Ook kun je hiermee je huis verkoelen of warm tapwater krijgen. Er zijn verschillende warmtepompsystemen die je aan kunt schaffen voor je nieuwbouwhuis. Je hebt waterpompen die de warmte uit de grond, lucht of water halen om je huis te kunnen verwarmen. In het geval dat je een waterpomp wilt aanschaffen, is het verstandig om te letten op hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Hiervan hangt namelijk af hoeveel energie jij nou echt bespaart met een warmtepomp.

Zonneboilers

Het gebruik van een zonneboiler levert warm water en stroom op. Tevens zorg je er met een zonneboiler voor dat het energieverbruik in jouw nieuwbouwhuis wordt gehalveerd. Een zonneboiler is een energiebesparende en milieuvriendelijke maatregel, doordat je hiermee veel minder aardgas gebruikt.

Meer informatie?

Wil jij graag energiebesparende maatregelen treffen voor een duurzamer huis, maar weet je niet precies hoe je dit kunt financieren? Schakel dan een hypotheekadviseur in voor hypotheekadvies . Hij of zij kijkt dan samen met jou naar de financieringsmogelijkheden voor het realiseren van energiebesparende maatregelen voor jouw nieuwbouwhuis. Voor een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur in Utrecht kun je kijken op www.hypotheekadvies.nl.

Een update! Lokaal nieuws donderdag 07 mei 2020

Een update!

De bouw is alweer enige tijd geleden opgestart en het gaat voorspoedig! 

Voor vele kopers een mooi moment om te zien dat alles erg goed gaat!  Op onze facebookpagina kunnen alle kopers zich verzamelen om op de hoogte te blijven van de bouw van hun toekomstige woning. En velen doen dit met veel enthousiasme. Er worden filmpjes en foto's geplaatst om de stand van de bouw te delen. Wil jij dit ook volgen? Ga dan naar: https://www.facebook.com/Leeuweplaats/ om niets te hoeven missen! 

Bij alle woningen zijn van de funderingen de werkvloeren aangebracht en van 60 woningen zijn de funderingen gereed Tevens zijn bij 37 woningen zijn de begane grondvloeren gelegd. Ook worden bij 14 woningen de installaties van de eerste verdiepingsvloer aangebracht.

Huis klaar? Pimp je tuin! Lokaal nieuws woensdag 06 mei 2020

Huis klaar? Pimp je tuin!

Is je nieuwbouwhuis klaar en zijn de verhuisdozen uitgepakt en ziet het interieur er strak uit? Dan kijk je naar buiten en zie je dat er toch nog wat meer werk ligt te wachten. De zanderige en modderige vlakte nodigt niet echt uit om buiten te zitten. Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan en je tuin te pimpen. Dat begint natuurlijk met een ontwerp dat je in gedachten hebt. Weet je al waar het bordes komt en wil je met verschil in niveau werken of niet? Denk bij een verhoogd terras aan het ophogen met tuinaarde. Verder is het van belang om rekening te houden met het voorkomen van verzakkingen en plassen als het geregend heeft.

Ophogen van je tuin

Het pimpen van je tuin bij je nieuwbouwwoning begint bij de basis. Dat betekent dat het belangrijk is om tuinaarde aan te schaffen. Tuinaarde is voor meerdere doeleinden geschikt, zoals voor het ophogen van de tuin. Het is tevens een prima basis om de voedingswaarde van de grond te stimuleren als het om bemeste tuinaarde gaat. Uiteraard is het voor planten van bloemen en struiken aan te raden om daar speciale potgrond voor te gebruiken.

Verschil tuinaarde en potgrond

Er is een verschil tussen reguliere tuinaarde en potgrond. Zo is tuinaarde samengesteld uit een organische stof en zand. Deze combinatie maakt de tuingrond zwaar en daarom is het perfect om je tuin of bordes mee op te hogen. Potgrond voorziet in behoeften die planten nodig hebben en is daarom geschikt om planten, bloemen en struiken in je tuin te zetten. Overigens is potgrond natuurlijk ook te gebruiken als je sierpotten op je terras zet. Verder is het een optie om voor beplanting bemeste tuinaarde te gebruiken.

Hoeveel tuinaarde heb je nodig voor ophoging?

Het is belangrijk dat je niet te veel tuinaarde bestelt, maar ook niet te weinig. Het is aan de hand van het tuinoppervlak en gewenste ophoging mogelijk te berekenen hoeveel je nodig hebt. Een bordes met 6 centimeter ophogen betekent dat je per m² 60 liter tuinaarde nodig hebt. Bij een oppervlakte van je tuin van bijvoorbeeld 50 m² heb je in dat geval 50 maal 60 liter nodig. Dat betekent dat je uitkomt op een totaal van 3.000 liter tuinaarde. Daarmee verhoog je de bestaande grond in totaal 6 centimeter. Als je denkt dat er sprake is van inklink dan heb je wat extra nodig. In dat geval mag je er 7% bij optellen en kom je uit op 3.210 liter tuinaarde.

Inspiratie voor je tuin

Je tuin is nog een open vlakte en helemaal in te richten zoals je wenst. Een terras met grote zwarte of antraciet tegels is heel modern en staat prachtig in combinatie met een groen grasveld. Als je dan ook nog een aantal borders plaatst met planten, struiken en bloemen is het plaatje helemaal compleet. Of vind je het leuk om in je tuin een vijver met vissen een fontein te plaatsen? Dat staat eveneens prachtig. Als je nog geen idee hebt over de vormgeving is het aan te raden je te laten inspireren door verschillende stijlen. Bijvoorbeeld door de stijl van een Engelse landschapstuin of door een strak en minimalistisch ontwerp.

Denk je bij de inrichting van je tuin bij je nieuwbouwhuis ook aan praktische zaken? Het is helemaal trendy om een buitenkeuken te plaatsen of een barbecue of pizzaoven in je tuin te hebben staan. Daar zoek je dan natuurlijk de beste plek voor uit. Of wil je een overkapping in je tuin met een tuinhaard om het hele jaar door buiten te ontspannen? Er zijn mogelijkheden genoeg om je nieuwe tuin helemaal naar wens in te richten.

Alle appartementen zijn verkocht. Lokaal nieuws maandag 04 mei 2020

Alle appartementen zijn verkocht.

De sloopwerkzaamheden aan de Van Esveldstraat 31 Utrecht zijn afgerond en het terrein is bouwrijp.

De sloopwerkzaamheden aan de Van Esveldstraat 31 zijn afgerond en het terrein is bouwrijp. MBB start met de bouw van BU31! Binnenkort zal gestart worden met de realisatie van de parkeergarage en daarna volgt de bovenbouw.

Nieuwbouw kopen? Dit zijn de voordelen Lokaal nieuws woensdag 29 april 2020

Nieuwbouw kopen? Dit zijn de voordelen


Twijfel jij nog of je voor een bestaand huis gaat of een nieuwbouw woning wil kopen? Er zitten voor- en nadelen aan beide opties. Zo kun je een nieuwbouwwoning helemaal naar smaak inrichten en zijn deze vaak energiezuinig, terwijl een bestaand huis veel karakter kan hebben. In dit artikel lees je drie redenen om voor een nieuwbouwhuis te kiezen.

Helemaal naar wens

Als je al vroeg in een nieuwbouwproject stapt kun je de woning flink aanpassen naar eigen inzicht. Zo kies je samen met de projectmakelaar een mooie keuken en badkamer uit, beslis je mee over de vloer en kun je aanwijzen waar de stopcontacten komen te zitten. Jouw nieuwe huis ziet er dus bij oplevering precies zo uit als jij wil, zonder dat je zelf handig moet zijn. Alles is fris en nieuw en er zijn geen bestaande gebreken die de vorige eigenaren hebben verzwegen. Jij bent de eerste persoon die gebruikmaakt van het bad, het toilet en de keuken. Wanneer je een bestaande woning overneemt, is er in het beste geval een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt nodig en in het slechtste geval moet je wekenlang klussen. Je bespaart dus veel tijd en moeite en vaak ook een smak met geld. Het enige wat je hoeft te doen is mooie meubels kopen, verzekeringen afsluiten, internet en tv vergelijken en je bent klaar om in te trekken.

Veel wooncomfort

Alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de nu geldende technische voorschriften zoals beschreven in het Bouwbesluit . De vloer, deuren, gevels en het dak moeten gespecificeerde isolatiewaardes behalen. Ook hebben de ramen minimaal HR++ glas en zijn nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd tegen geluiden van buiten. Niet alleen geniet je hierdoor van veel wooncomfort, maar ook is je huis duurzamer dan wanneer je een oudere woning koopt. Wat nog meer bijdraagt aan het wooncomfort is dat nieuwbouwhuizen kamers moeten hebben van een minimale oppervlakte, plafonds met een bepaalde minimale hoogte en traptreden van een minimale breedte. Als jij een karakteristiek huis koopt uit begin twintigste eeuw ziet deze er qua indeling vaak heel anders uit. Natuurlijk kun je verschillende problemen oplossen met een verbouwing, maar dat kost wederom veel tijd, geld en energie.

Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam (v.o.n). Hierdoor betaal je geen overdrachtsbelasting, zoals wel het geval is als je een bestaande woning koopt. Daarnaast zijn de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht inbegrepen in de koopprijs. Overbieden is bij een nieuwbouwhuis doorgaans niet nodig omdat deze aangeboden worden voor een vaste prijs. Zodra je weet wat je kunt lenen, weet je welk huis binnen je budget valt. Waar je wel rekening mee moet houden wanneer je een nieuwbouwhuis koopt is dat je waarschijnlijk een tijdje met dubbele lasten zit. Het bouwen van een nieuwbouwhuis duurt gemiddeld een halfjaar tot een jaar. In die tijd moet je, als je al een woning hebt, huur of hypotheek over de oude woning betalen en al rente en aflossing voor je nieuwe huis betalen.

Aanleg hoofdriool gestart Lokaal nieuws woensdag 29 april 2020

Aanleg hoofdriool gestart

De firma Avezaat is begonnen met de aanleg van het hoofdriool in het plangebied van Hart van De Meern.

De firma Avezaat is begonnen met de aanleg van het hoofdriool in het plangebied van Hart van De Meern. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, leggen de nutsbedrijven de hoofdkabels voor water, elektra en data aan. Er wordt geen gasleiding aangebracht, omdat alle woningen in het plan gasloos worden uitgevoerd en voorzien worden van bodembronnen voor bodemwarmte. 

Nadat de nutsbedrijven gereed zijn, legt Avezaat de bouwwegen aan zodat bouwbedijf MBB daarna alle eengezinswoningen en het appartementengebouw kan bouwen.

De bouw van de woningen start naar verwachting na de zomervakantie dit jaar.

Stadsverwarming in Utrecht Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Stadsverwarming in Utrecht

In Utrecht zijn nu 37.500 huishoudens aangesloten op stadsverwarming. Deze manier van verwarmen werkt met een netwerk van buizen waar meerdere huizen op aangesloten zijn. Je hebt dus geen eigen cv-ketel. De buizen zorgen ervoor dat je verwarming werkt en er warm water uit de kraan komt. Het warme water waar de stadsverwarming gebruik van maakt, wordt onder andere geleverd door restwarmte van elektriciteitscentrales en warmte uit de aarde. Dit is dus een duurzame manier om je huis te verwarmen.

Hoe werkt het warmtenet

Het warmtenet werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je huis wordt verwarmd doordat je aangesloten bent op een leiding met warm water. Hier kunnen zelfs hele buurten op aangesloten zijn. Naast huishoudens zijn ook zo'n 1000 gebouwen in Utrecht aangesloten op de stadsverwarming, zoals kantoorgebouwen en winkelcentra. Voorheen kwam dit water voornamelijk van energiecentrales, waar restwater van hoge temperatuur werd gebruikt om woningen te verwarmen. Tegenwoordig komt de warmte ook uit duurzame bronnen, zoals uit de aarde. Dit water is minder heet, vandaar dat het belangrijk is om je huis extra goed te isoleren zodat er geen warmte verloren gaat.

Duurzaam je huis verwarmen met stadsverwarming

Doordat stadsverwarming gebruik maakt van restwarmte zorgt deze manier van verwarmen voor vermindering van de CO2-uitstoot. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van gas. De restwarmte is onder andere afkomstig van elektriciteitscentrales of er wordt gebruik gemaakt van de warmte die vrij komt bij het verbranden van afval. Vervolgens wordt de warmte via een ondergronds leidingnet naar woonwijken en bedrijventerreinen vervoerd. Per stadswarmtewoning is de CO2-besparing net zoveel als wanneer je zo'n 12 zonnepanelen op je dak zou hebben staan. Per 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet langer worden aangesloten op aardgas. Stadsverwarming is dan een interessante optie voor in je nieuwbouwhuis in Utrecht.

Kosten van stadsverwarming

Stadsverwarming kost nooit meer dan de maximumprijs die je zou betalen voor verwarming met gas. Dit komt door het zogeheten "Niet meer dan anders-principe", waarin is bepaald dat de maximumprijs voor warmte gebaseerd is op de prijs van gas. Deze tarieven worden per jaar vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gemiddelde warmteverbruik van woningen die verwarmd worden door stadsverwarming is zo'n 35 gigajoule per jaar. De maximale prijs voor een gigajoule is voor 2019 vastgesteld op € 28,47. Tel je hier het vastrecht (max. € 318,95) en het meettarief van € 25,98 bij op dan komt de rekening gemiddeld neer op € 1315,- per jaar. Je kunt energieprijzen vergelijken omdat het bedrag per gigajoule verschilt per leverancier. Echter, als je gebruik maakt van stadsverwarming is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere warmteleverancier. Anders dan bij elektriciteit en gas zijn de warmtenetten namelijk niet onderling met elkaar verbonden.

Bron foto: Shutterstock.

Energie besparen zit in de kleine dingen Lokaal nieuws dinsdag 07 april 2020

Energie besparen zit in de kleine dingen

Slim omgaan met je energie : het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de portemonnee. Je dak, muren en ramen beter isoleren, maakt natuurlijk een groot verschil, maar er zijn ook kleine aanpassingen die je in je huis kunt invoeren, om zo je energieverbruik te verminderen. In dit artikel leggen we uit hoe kleine aanpassingen al zullen helpen.

De verwarming

Vooral in de wintermaanden zetten we al snel de verwarming een stukje hoger. Om energie te besparen kun je er ook voor kiezen om een warme trui aan te doen en de verwarming wat lager te zetten. Zelfs al zet je de verwarming maar een graad lager, dan nog bespaar je 7% energie. Een groot verschil in energieverbruik voor een verandering die je misschien niet eens opmerkt. Je kunt radiatorfolie achter de radiator plaatsen, zodat deze de warmte kan weerkaatsen. Op deze manier gaat er niets verloren. Indien er niemand thuis is kun je zelfs de temperatuur in je huis laten zakken tot wel 15 graden. Dit kan een enorm verschil maken, zeker in een huishouden waarin overdag niemand thuis is. Met een slimme thermostaat regel je de temperatuur in je huis ook van een afstandje. Zo kun je nog slimmer omgaan met de temperatuur in je huis.

Isolatie

Of je glas nu goed geïsoleerd is of niet, je gordijnen of rolluiken kunnen ook een steentje bijdragen wanneer je deze sluit. Op deze manier houd je in de winter de kou buiten, waardoor de verwarming sowieso al iets minder hard hoeft te werken. In de zomer houdt dit je huis ook lekker koel. De ventilator zul je dus minder snel nodig hebben. Een andere manier om warmte vast te houden is door tochtstrips plaatsen. Op deze manier houd je de warme lucht binnen en de koude lucht buiten. Plaats de tochtwering bij deuren en ramen, en zorg ervoor dat de brievenbus goed sluit.

De koelkast

Met een goede isolatie en minder verwarming kan je dus al veel bereiken, maar ook met huishoudelijk apparaten valt er vaak veel te besparen. Neem bijvoorbeeld je koelkast. Deze gebruikt energie om zichzelf koel te houden. Je kan de koelkast een handje helpen door deze buiten het bereik van de zon, en niet vlakbij een radiator of kookplaat te plaatsen. Daarnaast is een goede ventilatie essentieel. De koelkast geeft aan de achterkant veel warmte af. Wanneer deze warmte niet goed weg kan, zal het apparaat harder moeten werken om de binnenkant koel te houden en dit kost weer extra energie. Plaats de koelkast dus niet direct tegen de muur, maar bewaar minimaal tien centimeter afstand. Zo is het ook goed om de temperatuur niet kouder in te stellen dan nodig is.

Bespaar op warm water

Het verwarmen van water kost behoorlijk veel energie. Je kan deze energie besparen door bijvoorbeeld wat korter te douchen en een zuinige douchekop aan te schaffen. Gebruik de vaatwasser alleen wanneer deze vol is of gebruik een teil wanneer je met de hand afwast, zodat je niet continu het warme water hoeft te laten stromen. Zo zijn er veel dingen waarmee je energie kunt besparen. Energieleveranciers vergelijken zal je helpen om een leverancier te vinden die je energiekosten nog meer omlaag brengt.

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning Lokaal nieuws donderdag 26 maart 2020

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwbouwwoning gekocht! In een nieuwbouwwoning ben je vrij om het huis in te delen zoals jij wilt, alles is gloednieuw én goed voor het milieu. Met alleen een badkamer en een keuken, is pas een klein deel van het huis af. Eindelijk krijg je de sleutel en kan het klussen beginnen. Maar waar begin je eigenlijk mee? Met deze 5 tips kun je aan de slag met het inrichten van je nieuwbouwwoning. Zo wordt het pas écht jouw plekje.

1. Maak een plattegrond

Het inrichten van een nieuwbouwhuis is een hele klus, elke ruimte moet vanaf de basis ingericht worden. Het is belangrijk om een plattegrond te maken. Bepaal voor iedere ruimte welke het meest geschikt is voor een bepaalde functie: waar komt de slaapkamer, wat is de chill-kamer, is er een werkkamer, etc. Houd rekening met het daglicht. Keuze gemaakt? Ga aan de slag met de plattegrond, bijvoorbeeld via de gratis tool Floorplanner.com. Denk ook aan radiatoren, ramen, vensterbanken, draairichtingen van deuren en de zichtlijnen in huis: van kamer naar kamer, van etage naar etage en van binnen naar buiten. Houd je van een ruimtelijk huis? Doorbreek zo min mogelijk deze zichtlijnen.

Vind je het lastig om dit zelf uit te voeren? Dan kun je altijd een binnenhuisarchitect inschakelen, zoals Floorplaza.nl . Zij geven uitgebreid advies, tegen een hele scherpe prijs.

2. Maak een moodboard

Na het opstellen van de plattegrond, kun je een moodboard maken. Ga op zoek naar inspiratie op Pinterest, in woontijdschriften of op websites waar je complete huis projecten kunt vinden. Verzamel alle inspiratie. Verzamel alles op een vel papier of online op Pinterest en tada: jouw moodboard is gemaakt! De volgende stap: jouw kleurenpalet samenstellen.

3. Stel een kleurenpalet samen

Heb je een lievelingskleur? Dan is het makkelijk: ga naar de bouwmarkt en vraag een kleurtester aan. Met deze kleurtester kun je een stukje muur verven en zien of jouw lievelingskleur in de ruimte past. Weet je niet precies welke kleur je wilt gebruiken? Kijk naar de meubels die je hebt uitgekozen in je moodboard. Als je daar een rode draad ziet, bijvoorbeeld allemaal groene meubels, dan kun je kijken naar een kleur die daarbij past. Heel belangrijk: kijk naar het lichtval in de kamer. In een kamer waar weinig natuurlijk licht valt, kun je beter kiezen voor lichte kleuren.

4. Begin bij de basis

Met een moodboard en een kleurenpalet bij de hand kun je aan de slag gaan met de basis van je nieuwbouwwoning: de vloer en de muren. Ook hier is het goed om inspiratie voor te zoeken. Wil je bijvoorbeeld weten uit welke kleuren vloeren je kunt kiezen? Bekijk dan eens een webshop waar ze vloeren verkopen. Zo bevat Floorplaza.nl een breed assortiment aan vloeren . Een bekende trend is de visgraatvloer . Heb je een visgraatvloer gezien op televisie, maar je weet de naam of de kleur niet van de vloer? Kom dan langs in onze showroom, wij kunnen je aan de hand van de foto of video direct helpen. Wij weten door onze jarenlange ervaring welk materiaal en kleur er gebruikt is.

Tip: heb je ook aan vloerverwarming gedacht? Je kunt natuurlijk veel informatie online vinden, maar overweeg ook om bij een vloerenspecialist als Floorplaza.nl langs te gaan. Een goede basis is namelijk erg belangrijk voor de verdere inrichting van je nieuwbouwhuis. 

Naast de vloer behoren ook de muren tot de basis van het huis. Neem de tijd om over je kleuren op de muur na te denken. Maar ook over de manier hoe het gedaan wordt: ga je voor behang, stucwerk of verf? Laat je inspireren door je moodboard of neem eens contact op met een specialist. 

5. Finishing touch

Eindelijk, je huis is af! Alle muren zijn voorzien van kleur, de vloeren liggen erin en het keukengerei is binnen. Nu zijn de accessoires aan de beurt. Een extra kussentje op het bed, een spiegel voor in de hal en een sprei voor op het bed. Met woonaccessoires breng je sfeer in huis en maak je het helemaal persoonlijk. Zo wordt jouw huis een thuis!

Bouwhekken geplaatst Lokaal nieuws dinsdag 24 maart 2020

Bouwhekken geplaatst

Op maandag 23 maart zijn de bouwhekken op de locatie van Hart van De Meern geplaatst.

Op maandag 23 maart zijn de bouwhekken op de locatie van Hart van De Meern geplaatst.

De komende maanden gaan de grondaannemer en de nutsbedrijven alle kabels en leidingen aanleggen. Tevens zal de grondaannemer alvast de bouwwegen aan gaan brengen, zodat, zodra alle woningen verkocht zijn, voortvarend met de bouw van de woningen kan worden begonnen.

Aardgasvrij Utrecht op de planning Lokaal nieuws vrijdag 06 maart 2020

Aardgasvrij Utrecht op de planning


Op de klimaattop in Parijs in november 2016 hebben landen afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarvoor is het nodig te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van kolen, olie en aardgas komt namelijk CO2 vrij. CO2-uitstoot levert een grote bijdrage aan klimaatverandering. De gemeente Utrecht wil haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en concrete stappen ondernemen om over te stappen op milieusparende alternatieven. Hier lees je hoe dat gebeuren én wat je zelf kunt doen. 

Utrechtse nieuwbouw gasloos?

Van de 150.000 woningen die Utrecht telt, zijn er 110.000 aangesloten op het aardgasnetwerk. Aardgas wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning, het verkrijgen van warm water en het koken op het gasfornuis. Het doel is dat in 2050 alle woningen aardgasvrij zijn. Aardgasleidingen gaan over het algemeen zo’n 40 jaar mee. Om in 2050 geheel aardgasvrij te zijn is het minimaal nodig dat woningen die nu gebouwd worden, gebruik gaan maken van van alternatieven voor aardgas. Daarom heeft de gemeente in maart 2018 met netbeheerder Stedin een overeenkomst ondertekend met afspraken over gasvrije nieuwbouwwoningen.

Daardoor zullen 85% van de nieuwbouwprojecten worden gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Gunstig, want tot 2040 zullen er zo’n 44.000 nieuwe woningen bij moeten komen in Utrecht.Om dit percentage te vergroten, stuurt de gemeente in gesprek met ontwikkelaars aan op de inzet van alternatieven voor aardgas. Om ontwikkelaars te stimuleren is tevens een zogeheten inkeerregeling getroffen: ontwikkelaars met bouwprojecten waarin gepland stond aardgas te gebruiken, kunnen al gemaakte contracten ontbinden om alsnog over te stappen op duurzame alternatieven.

Zelf inspelen op gasloos

Heb je zelf een (nieuwbouw)woning die nog op het aardgasnetwerk is aangesloten? Dan kun je natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen en zelf overstappen op groene alternatieven. Wat kun je doen?

Als je een cv-ketel hebt die aan vervanging toe is, kun je een warmtepomp aanschaffen. Een warmtepomp lijkt op het eerste gezicht een dure aankoop, maar levert je uiteindelijk meer warmte op voor minder geld. Een warmtepomp levert namelijk tot vijf keer meer warmte dan een ouderwetse verwarmingsketel met dezelfde hoeveelheid energie. Dat komt omdat een warmtepomp 80% van de warmte uit ofwel de lucht, het water of de aarde haalt. Ook kun je het gasfornuis vervangen door een inductiekookplaat. Inductie werkt namelijk op elektriciteit.

Overstappen van gas op stroom

Ga je stroom in plaats van gas gebruiken? Dan is het wel belangrijk dat je gebruikmaakt van groene energie. Vooral duurzame energie uit Nederland levert een positieve bijdrage voor de vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland. Het liefst kies je natuurlijk voor de goedkoopste energieleverancier . Voor consumenten is er tegenwoordig weinig verschil aan kosten voor groen of grijs te vinden. Om die reden is het des te interessanter om te gaan voor groen uit eigen land. Hoe hoger de behoefte, hoe meer er daadwerkelijk opgewekt moet worden. Als jij klimaatverandering wilt tegengaan en daarom van energieleverancier wilt wisselen, kun je uit een selectie van groene leveranciers de goedkoopste energieleverancier uitkiezen. Zo kun je met een schoon geweten je huis verwarmen.

De bronnen van hernieuwbare energie Lokaal nieuws donderdag 20 februari 2020

De bronnen van hernieuwbare energie

Als je in een nieuw huis gaat wonen dan moet je het vergelijken van je energie ook zeker uitvoeren. Je kunt dan namelijk mogelijk besparen op jouw energierekening, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Als er een energieleverancier voordeliger blijkt te zijn dan zul je normaliter overstappen, wat mogelijk is op EasySwitch . Tegenwoordig bestaat het geleverde energie onder meer uit hernieuwbare energie. Dit wordt ook wel duurzame energie genoemd en bestaat uit diverse vormen.

Deze vormen van hernieuwbare energie worden ook wel bronnen genoemd en zijn internationaal vastgelegd. Er is onder meer afgesproken op welke wijze er wordt geteld. Dit is voor de Europese Unie vastgelegd in een speciale richtlijn. Zo is onder andere bepaald door de landen dat alle soorten van energie even zwaar meetellen. Deze typen van energie zijn overigens elektriciteit, gas, warmte en olie. Er zijn dus diverse meerdere soorten hernieuwbare energie die ervoor moet zorgen dat we de wereld en het milieu wat beter gaan verzorgen.

Een voorbeeld van een bron van duurzame energie is windenergie. Bij dit soort kun je het ook nog verdelen. Je hebt namelijk windenergie op land, maar natuurlijk ook windenergie op zee. Onder de windenergie op het land gelden we de hernieuwbare energie afkomstig van windturbines die op het land zijn geplaatst. Daarnaast vallen ook de windmolens die gemonteerd zijn in binnenwateren onder de windenergie op land. Zulke turbines zetten de energie van de wind om in elektriciteit, wat ook het geval is bij de windenergie op zee. Dit is natuurlijk afkomstig van windmolens op zee.

Een andere soort van hernieuwbare energie dat mateloos populair is tegenwoordig is zonne-energie. Deze bron wordt met name gebruikt met behulp van zonnepanelen. Zulke panelen zetten met een rendement van circa 16 procent energie van de zon om in bruikbare elektriciteit. Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op daken van huizen en bedrijfspanden, maar ook op grote oppervlakten. Hier zijn diverse speciale weiden voor ingericht. Hoeveel energie omgezet wordt door de panelen hangt af van de intensiteit van de zon. Dit varieert per dag, maar ook over de dag. Onder meer de bewolking heeft hier een invloed op.

Naast zonnepanelen kun je in jouw nieuwe woning ook een warmtepomp laten installeren. Dit is een tevens een bron van duurzame energie. De energie van warmtepompen wordt over het algemeen gehaald uit de buitenlucht of uit het water. Hierna wordt het omgezet in warm water, maar ook in warme lucht zodat het huis verwarmd kan worden. Volgens de internationale regels tellen de warmtepompen ook mee als hernieuwbare energie, maar dit geldt alleen voor de geleverde warmte van de pomp. De elektriciteit die nodig is om de warmte uit de omgeving te halen telt dus niet mee.

Daarnaast kun je bij jouw nieuwe huis ook gebruik maken van geothermische energie. Dit wordt ook wel bodemenergie genoemd en is afkomstig van een diepte van meer dan 500 meter. Er is natuurlijk elektriciteit nodig om de warmte naar boven te halen, dit telt niet mee als duurzame energie. De warmte dat geleverd wordt door de geothermie installatie juist weer wel. Zo’n installatie bestaat vaak uit twee putten. Eén is voor de productie van warm water, terwijl de ander voor injectie van gekoeld water is.

Houtkachels die je in huis hebt tellen tevens mee als hernieuwbare energie. Dit betreft het verbranden van hout door gezinnen in houtkachels, maar ook in allesbranders, pellet kachels en open haarden. De hoeveelheid hout die hiervoor gebruikt wordt geldt in dit geval als duurzame energie. Het maakt dus helemaal niet uit waarvoor de kachel gebruikt wordt. Of het nou ingezet wordt om het huis te verwarmen of puur voor de sfeer, het is hoe dan ook hernieuwbare energie.

Ruim 90% verkocht! Lokaal nieuws woensdag 05 februari 2020

Ruim 90% verkocht!

Er zijn nog een paar appartementen te koop in BU31. Wees er snel bij, schrijf je in op de website van BU31 en misschien woon jij straks dan wel in een van deze stoere stadsappartementen, vlak bij het centrum van Utrecht.

Gelukkig zijn er nog enkele heel fraaie appartementen te koop. De appartementen kunnen worden aangeboden met een stallingsplaats in de kelder, zolang deze nog beschikbaar zijn. De stallingsplaatsen worden separaat verkocht in combinatie met een appartement (zie de prijslijst).

Schrijf je nu in voor één van de resterende appartementen inschrijven.

Wil je weten welke appartementen nog beschikbaar zijn? aanbod.

Nu de meeste appartementen in het project BU31 zijn verkocht is de aannemer inmiddels gestart met de voorbereidingen en met de sloopwerkzaamheden op de toekomstige locatie aan de Van Esveldstraat 31. Aansluitend zal in het 2e kwartaal van 2020 gestart gaan worden met de bouw. 

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie Lokaal nieuws vrijdag 17 januari 2020

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie

Als het goed zit en het verlangen naar een leven samen groot is, willen veel mensen hun relatie bezegelen. Wie (nog) niet wil trouwen kan kiezen voor een samenlevingscontract. Ook handig bij het kopen van een huis trouwens.

Zo’n contract kun je samen opstellen en ondertekenen. Dat is rechtsgeldig. Let wel op dat je geen ‘afspraken’ over het hoofd ziet. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je samen een eenvoudig contract opstelt, via de notaris, daar minder kosten mee gepaard gaan dan wanneer je uitgebreidere afspraken vast wilt leggen. Denk aan afspraken over het verdelen van de lasten en verdeling van goederen en een huis mocht de relatie eindigen.

Het kan ook via een bestaand basiscontract tot een uitgebreider exemplaar, aangepast aan eigen wensen. Nu is ook zo’n samenlevingscontract geen formuliertje dat je via internet kunt downloaden en invullen. Je moet er fysiek voor naar de notaris, omdat zo’n contract helemaal naar wens kan worden samengesteld. Mede daarom kunnen de kosten samenlevingscontract nogal uiteenlopen. Een notaris bepaalt zelf, en op basis van die vorm, het tarief. Een samenlevingscontract kost ongeveer tussen de 150 euro en 750 euro.

Omdat die kosten nogal flink kunnen verschillen per notaris is het aan te raden er goed naar te informeren. Dat kan je veel geld besparen. Staat natuurlijk voorop dat de afspraken die je wilt maken, wel goed op papier komen en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Afspraken maken in een samenlevingscontract

Welke afspraken dat zijn? In een samenlevingscontract leg je onder andere de financiële verdeling van de kosten van onder meer levensonderhoud vast, het huishouden, de verdeling van de bankrekeningen, en de kosten die het koophuis met zich meebrengt (hypotheek, onderhoud). In dat geval is een samenlevingscontract zelfs noodzakelijk om een hypotheek af te kunnen sluiten. De andere mogelijkheden om een hypotheek te krijgen zijn geregistreerd partnerschap of trouwen.

Je kunt tevens een verblijfsbeding in je samenlevingscontract vastleggen. Dat bepaalt wat er met de bezittingen van jullie samen gebeurt als een van beiden overlijdt. In dat geval gaan de spullen automatisch over naar de partner ofwel de nabestaande. Familieleden kunnen er dan niet tussenkomen.

Ook regel je in het contract de handel en wandel als je uit elkaar gaat (verdeling van spullen, pensioen, omgang kinderen en allerhande kosten). Aan dat laatste wil je natuurlijk niet denken als je gaat samenwonen, maar het geeft rust als alles goed geregeld is. Omdat de afspraken duidelijk zijn, vermijd je ruzie mocht er sprake zijn van ontbinding van het contract.

Notarieel contract nodig voor kopen van huis

Met een notarieel samenlevingscontract ben je dus fiscaal partner en ben je ook in de gelegenheid samen een huis te kopen. Je kunt dan namelijk een hypotheek aangaan. Een hypotheekverstrekker zal in de meeste gevallen naar een notarieel vastgelegd samenlevingscontract vragen. Je hoeft niet per se beiden eigenaar van de woning te worden, dat kun je vastleggen in de koop- en hypotheekakte.

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green! Lokaal nieuws maandag 13 januari 2020

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green!

Een eigen nieuwe woning, je eigen plekje onder de zon. En die zon kun je nu goed gebruiken om energie op te wekken, de wereld een stukje groener te maken en geld te besparen. Win-win!

Nieuw bouwen

Een nieuwbouwwoning kopen of laten bouwen is spannend. Je mag veel keuzes maken en die zijn soms lastig. Naast alle ontwerpkeuzes, wacht er ook een besluit over de energie en duurzaamheid van je woning.

Nul is de toekomst

Één van de termen die vaak voorbijkomt is de Nul-op-de-meter-woning (NOM). Dit betekent dat er in een jaar evenveel wordt verbruikt als opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen.

Gebruiksaanwijzing

De helling van de installatie is cruciaal voor het rendement van zonnepanelen . Op een dak naar het zuiden wek je met een helling op 30 graden de meeste energie op. Met een dakhelling van 40 graden kun je het beste op het oosten en westen energie opwekken. Ook op vlakke daken zijn zonnepaneleninstallaties te bouwen om te kunnen genieten van de voordelen.

Kosten en aantal zonnepanelen

Het gemiddelde zonnepaneel is 1,65 x 1 meter. Daarmee kun je zelf uitrekenen hoeveel panelen er op het dak passen. Het doorsnee vermogen per zonnepaneel ligt rond de 250 Wp (wattpiek) per paneel. Wat aangeeft dat een paneel niet meer dan 250 watt kan doorgeven aan de omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte energie om zodat deze bruikbaar is voor je apparaten en het gezamenlijk stroomnet.

Om het opwekvermogen te berekenen, wordt er gerekend met de opwekfactor 0,85 kWh per Wp. Dit is slechts een gemiddelde, aangezien zonnepaneel- en omvormerkeuze, dakoriëntatie, dakhelling en schaduw deze factor kunnen beïnvloeden. De opwekfactor geeft vooral een richtlijn.

Een doorsnee huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh. Vermenigvuldig deze factor 0,85 kWh per Wp. De uitkomst deel je door 250 Wp (het maximale per zonnepaneel) en dan kom je op 11,9 zonnepanelen om Nul-op-de-meter te krijgen. Er komt uiteraard wel terugloop met de jaren. Na 10 jaar loopt de opgewekte energie terug naar 90%. Dit is na 25 jaar ongeveer 80%. Het rendement daalt door de jaren heen een beetje.

De gemiddelde kosten aan zonnepanelen voor het opwekken van zo’n 3.500 kWh, is ongeveer € 7.600,-. Dat is inclusief omvormer en installatie. Over de kosten van het systeem kun je als eigenaar van zonnepanelen nog 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Gemiddeld kost een kWh € 0,23 cent via de energieleverancier. Vermenigvuldig dit met 3.500 kWh op jaarbasis en dan kom je uit op € 805,- aan stroomkosten per jaar. De terugverdientijd van de zonnepanelen is daarmee minder dan tien jaar.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Jouw ecologische voetafdruk maak je kleiner. Je neemt je verantwoordelijkheid voor een schonere toekomst. Daarnaast merk je het ook in de portemonnee als je zonnepanelen gebruikt. Je betaalt alsnog een voorschotbedrag aan de energieleverancier, maar verbruik je daarvan minder dan waarvoor je betaalt? dan krijg je het verschil in kosten aan het eind van het jaar terug. En wek je zelfs meer op dan dat je verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Op die manier verdien je zelfs aan je panelen. Kijk of ook op jouw droomhuis in Utrecht zonnepanelen kunnen. Let's save and be green!

Dutch Design Tables: ambachtelijke droomtafels uit eigen fabriek Lokaal nieuws woensdag 01 januari 2020

Dutch Design Tables: ambachtelijke droomtafels uit eigen fabriek

Dutch Design Tables in Utrecht heeft een eigen lijn designtafels met de naam DREAUM. Een Franse naam met een knipoog, die je gewoon uitspreekt als ‘droom’. Wil jij een droomtafel in je prachtige nieuwe huis? Loop dan eens binnen bij de Designstudio van Jacques Mentrop en zijn collega’s. Je kunt er ook je eigen unieke tafel laten ontwerpen. Daarnaast verkoopt Dutch Design Tables via de webshop tafels van merken als Dutchbone, Keijser en Co en Art of Living.

Naast de designstudio aan de Nieuwe Houtenseweg staat een houtfabriek waar niet alleen mooie houten tafels en de prachtige DREAUM collectie ambachtelijk worden gemaakt maar waar je ook je tafel op maat kan laten maken. Wil je zelf een tafel (laten) ontwerpen, dan is er keuze uit alle mogelijke houtsoorten en afwerkingen. “Als je met een schets of plaatje naar de designstudio komt, dan gaan we samen met jou een tafel ontwerpen die volledig aan je wensen voldoet”, zegt eigenaar Jacques Mentrop. “Op het gebied van kleur, maat, onderstel, afwerking en stijl kan alles bij ons. Het wordt dus helemaal jouw tafel.” In de showroom kun je voorbeelden bekijken, inspiratie opdoen en ondertussen de geur van hout opsnuiven.

Ambachtelijke kwaliteit uit Nederland

Het kleine team van creatieve makers en ontwerpers bestaat uit zes professionals, die vol passie met hun vak bezig zijn. “We leveren ambachtelijke kwaliteit uit eigen land, hoe mooi is dat? Bij ons koop je een exclusieve designtafel, die met oog voor het milieu is gemaakt. We werken voornamelijk met Europees hout, waardoor de ecologische voetafdruk klein is. De prijs-kwaliteitverhouding van onze tafels is uniek. Je krijgt echt een hoogwaardig product voor een relatief lage prijs. We zoeken zelf het hout uit en zorgen voor een hoge kwaliteit. ” Groot bijkomend voordeel is dat je tafel snel geleverd wordt. “Vaak is een levertijd van twaalf weken heel gewoon, maar bij ons kun je binnen een paar weken je tafel in huis hebben. Wij hebben het meeste hout op voorraad en dat geldt ook voor de frames. Levering op een bepaalde datum, de dag van je verhuizing bijvoorbeeld, is mogelijk.”

Een complete sfeer

Bij Dutch Design Tables kun je niet alleen terecht voor een tafel. “We verkopen ook alles er omheen: bijpassende stoelen, stijlvolle verlichting en een mooi vloerkleed . Daardoor kun je een geheel uitzoeken en meteen de sfeer neerzetten die je wilt.”

Een compleet interieurpakket dus, voor zowel thuis als op kantoor. In de webshop vind je naast de DREAUM collectie ook tafels van andere gerenommeerde merken. Alle producten worden gratis bezorgd. Haal je ze zelf op in Utrecht, dan krijg je 10% afhaalvoordeel op de verkoopprijs. Je hebt na aankoop altijd dertig dagen bedenktijd. “Op die manier heeft een klant alle tijd om te bepalen of het de juiste tafel is en of de stoelen lekker zitten.”

Meer weten?

Loop dan gerust eens binnen bij de Designstudio. Die is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je kunt er gratis parkeren.

Dutch Design Tables
Nieuwe Houtenseweg 25, 3524 SE Utrecht
Tel. 030 - 267 16 06
info@dutchdesigntables.com
www.dutchdesigntables.com

Tijdloze visgraat vloer past in ieder interieur Lokaal nieuws maandag 16 december 2019

Tijdloze visgraat vloer past in ieder interieur

Veel mensen menen nog altijd dat het voor hen niet is weggelegd, zo’n bijzondere visgraatvloer. Je treft ze louter aan in dure klassieke panden. Niets is minder waar. De houten visgraatvloer is helemaal hip & happening en past, in pvc of laminaat, in iedere woning. 

Krakende houten vloeren, gelegd in visgraat. In menig kostuumfilm kom je ze tegen. Wie er oog voor heeft, ziet de charme en grandeur van zo’n vloer. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen zo’n vloer graag in huis zouden willen. 

Een originele houten visgraatvloer kom je in heel oude woningen nog wel eens tegen en dan ben je in de gelukkige omstandigheid dat je geen nieuwe hoeft aan te schaffen. Het vergt in veel gevallen wel wat onderhoud, maar dat hoort en dan bij. 

Eigenlijk is deze manier van het leggen van een houten vloer nooit uit de gratie geweest. Het laat zien dat een visgraatvloer een tijdloze vloer is. 

Visgraatvloer past absoluut in nieuwbouwwoning

Wil je in een nieuwbouwwoning zo’n vloer, dan hebben we goed nieuws want dat is heel goed mogelijk. De lamelparket variant van houten visgraat vloeren zijn namelijk ook geschikt voor vloerverwarming. Bij lamelparket heeft de vloer een toplaag en speciale Russisch berken onderlaag. Deze zorgt ook voor minder werking.  

Of je nu kiest voor een modern interieur, voor klassiek of vintage. Industrieel of Bohemian style. Zo’n eikenhouten vloer gelegd in een visgraatpatroon past er te allen tijde bij en daarom is deze enorm populair. Een nieuwbouwhuis is van nature vaak een tikje sfeerloos door het ontbreken van oude elementen. Juist het lef om dan een houten visgraat vloer te leggen kan goed uitpakken. Voor extra karakter en kleurcontrast in uw vloer kunt ook kiezen voor enkel of dubbel gerookt. U kiest voor hout, laat hout dan ook zien door een transparantie olie is ons advies. Met een witte of grijze olie neemt het houtgevoel af. 

Maar echt hout heeft ook nadelen. Hout zet en uit en krimpt, een luchtbevochtiger is vaak een must. Ook zijn pvc kunststof en laminaat meer geschikt voor vloerverwarming. En ja, die kan ook in een visgraat patroon worden gelegd. Zelfs met klikpvc en klikmaninaat in visgraat kunt u deze relatief eenvoudig leggen.

Eenvoudig visgraatvloer leggen door middel van klik-verbinding

Een  visgraat laminaat vloer  kan dus eenvoudig worden gelegd door de klik-verbinding, wat de vloer voor veel mensen bereikbaar maakt. Zowel als het gaat om het leggen als het gaat om de kosten. En de uitstraling ervan is even mooi! 

In veel gevallen maakt dit patroon een ruimte optisch groter. Er bestaat de mogelijkheid het zo te leggen dat het er heel robuust uitziet, maar het kan ook subtieler. De vloer is er in verschillende tinten in een eiken patroon. Denk aan crème, natuur, mat wit, white wash, mokka en vergrijsd. 

Zo’n vloer is in tegenstelling tot een houten vloer onderhoudsvrij en krasbestendig. Het reinigen ervan is een fluitje van een cent en behandelen met olie is niet nodig. 

Wil je eerst met eigen ogen zo’n vloer bekijken, dan is een bezoek aan de showroom van Gadero in Breukelen, bij Amsterdam, een aanrader. 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden