Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise

Actueel

Nieuws

Hoe kies je de meest geschikte PVC vloer voor jouw woning? Lokaal nieuws maandag 22 mei 2023

Hoe kies je de meest geschikte PVC vloer voor jouw woning?

PVC vloeren zijn de ideale keuze voor wie op zoek is naar duurzaamheid, stijl en gemak in vloerbedekking. Met hun diverse voordelen zijn PVC vloeren steeds populairder geworden in Utrecht en omgeving. Maar hoe kies je nu de meest geschikte PVC vloer voor jouw woning? In dit artikel geven we je een gedetailleerd overzicht en handige tips om je te helpen de juiste keuze te maken.

1. Bepaal je stijl en voorkeur

Het eerste wat je moet overwegen bij het kiezen van een PVC vloer is je eigen stijl en voorkeur. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende designs, kleuren en patronen. Wil je een moderne uitstraling of juist een klassieke look? Ga je voor een houtnerfpatroon of liever een tegeldesign? Door je eigen smaak en voorkeur in overweging te nemen, kun je de PVC vloer vinden die perfect bij je interieur past.

2. Duurzaamheid en kwaliteit

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de duurzaamheid en kwaliteit van de PVC vloer. Kijk naar de slijtlaagdikte van de vloer, aangezien dit de weerstand tegen krassen en slijtage bepaalt. Over het algemeen geldt: hoe dikker de slijtlaag, hoe duurzamer de vloer. Let ook op de garantie die wordt geboden, aangezien dit een indicatie kan zijn van de kwaliteit van de vloer.

3. Geschikt voor de ruimte

Elke ruimte heeft zijn eigen vereisten als het gaat om vloerbedekking. Denk dus na over de specifieke eigenschappen die je nodig hebt voor elke kamer. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een PVC vloer voor de keuken of badkamer, is het belangrijk dat de vloer waterbestendig is. Voor drukbezochte ruimtes zoals de woonkamer of hal, wil je een PVC vloer die bestand is tegen slijtage en gemakkelijk schoon te maken is. Houd rekening met deze factoren bij het kiezen van de meest geschikte PVC vloer voor elke kamer in je woning.

4. Installatiegemak

Het installatiegemak is ook een belangrijke factor om te overwegen. Als je handig bent en graag zelf klust, kun je kiezen voor een PVC vloer met een click-systeem. Deze vloeren kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd zonder het gebruik van lijm. Als je echter liever het leggen van de vloer aan professionals overlaat, kun je kiezen voor een PVC vloer die door een vakman wordt geïnstalleerd.

5. Prijs en budget

Ten slotte is het belangrijk om je budget in gedachten te houden bij het kiezen van een PVC vloer. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van de kwaliteit, merk en specifieke eigenschappen. Het is essentieel om realistische verwachtingen te hebben en een budget vast te stellen voordat je op zoek gaat naar  PVC vloeren in Utrecht . Vergelijk prijzen en kwaliteit om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden die binnen jouw budget past.

Conclusie

Bij het kiezen van de meest geschikte PVC vloer voor jouw woning in Utrecht is het belangrijk om je stijl, duurzaamheid, geschiktheid voor de ruimte, installatiegemak en budget in overweging te nemen. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen, advies in te winnen en prijzen te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

 

PVC vloeren bieden een breed scala aan voordelen, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en veelzijdigheid in design. Met de juiste PVC vloer kun je jouw woning transformeren en genieten van een prachtige vloer die lang meegaat.

 

Dus, of je nu op zoek bent naar een moderne, klassieke, houten of tegelachtige uitstraling, er is altijd een PVC vloer die aan jouw wensen voldoet. Begin je zoektocht vandaag nog en vind de perfecte PVC vloer voor jouw woning in Utrecht! Voor  meer informatie , bekijk  ambiant.nl . 

 

Wanneer heb je een boiler nodig en wanneer een geiser? Lokaal nieuws woensdag 17 mei 2023

Wanneer heb je een boiler nodig en wanneer een geiser?

Er zijn een aantal verschillen tussen boilers en geisers die handig zijn om uit te zoeken wanneer je op zoek bent naar een nieuw warmwatersysteem. Hoewel ze allebei warm water leveren zijn een boiler en geiser zeer verschillend van elkaar. Maar wanneer kun je beter een boiler aanschaffen en wanneer beter een geiser?

Verschil tussen boilers en geisers

Boilers en geisers hebben allebei hun eigen specifieke voordelen, maar ze hebben ook aspecten met elkaar gemeen: beide leveren warm water. Boilers kunnen echter in een korte tijd veel warm water leveren doordat het water op een constante temperatuur wordt gehouden in een vat. Bij geisers werkt dit anders. Bij een geiser duurt het namelijk iets langer voordat het warme water beschikbaar is. Dit komt doordat het water bij een geiser langs verwarmingselementen loopt.

Verschillende soorten boilers

Er bestaat niet maar 1 type boiler. Er zijn veel verschillende boilers met ieder zijn eigen voordelen. Zo zijn er gasboilers, zonneboilers en ook warmtepompboilers in de omloop. Daarnaast bestaan er ook verschillende gasboilers, namelijk open en gesloten boilers. Open boilers zijn minder veilig doordat deze boilers open zijn en in een open ruimte moeten staan. Bij onvolledige verbranding kan er koolmonoxide vrijkomen, wat kan zorgen voor ernstige gezondheidsklachten. Daarom wordt aangeraden om geen gebruik meer te maken van dit type boiler.

Een andere is de zonneboiler. Dit is een veilige en duurzame manier om warm water te leveren. Het is duurzaam, aangezien er gebruik gemaakt wordt van zonne-energie. Dit is mogelijk door een zonnecollector die geïnstalleerd is op een dak, maar het werkt anders dan een zonnepaneel. Een zonnecollector zorgt namelijk voor het omzetten van zonne-energie in warmte, in plaats van elektriciteit. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om het water in huis op te warmen.

Daarnaast is er ook een warmtepompboiler op de markt, die doorgaans wordt ingezet naast een warmtepomp. Bij deze combinatie wordt warmte uit de lucht onttrokken, die dan ingezet wordt om het water in de boiler te verwarmen. Voor extra duurzaamheid is het onderhoud van je boiler ook heel belangrijk. Zo voorkom je dat deze kapot gaat en vervangen moet worden.

Verschillende soorten geisers

Uiteraard zijn er ook veel verschillende soorten geisers. Ook van geisers bestaan zowel open als gesloten varianten. Voor geisers geldt daarin ook hetzelfde als voor boilers, namelijk dat de open variant hiervan minder veilig is. Daarnaast zijn er ook bad- en keukengeisers. Beiden werken op gas. Het verschil hiertussen is dat een badkamergeiser de opslagruimte meet, waardoor er in grote hoeveelheden water kan worden verwarmd. Dit is ideaal wanneer je lang wilt genieten van een warme douche of een lekker bad.

 

Zonnepanelen en salderen: alles wat je moet weten Lokaal nieuws dinsdag 16 mei 2023

Zonnepanelen en salderen: alles wat je moet weten

Over de afgelopen jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden als een duurzame en rendabele manier om elektriciteit op te wekken. Een belangrijk aspect van het gebruik van zonnepanelen is het salderen van de opgewekte stroom. Maar wat is salderen precies, hoe werkt het, en wat zijn de regels en voorwaarden? In deze blog gaan we dieper in op alles wat je moet weten over zonnepanelen en salderen, zodat je goed geïnformeerd bent alvorens je besluit jouw huis te verduurzamen met hoge kwaliteit zonnepanelen.

Wat houdt salderen van elektriciteit in?

Het salderen van elektriciteit is een wettelijk vastgelegde regeling met als doel de investering in zonnepanelen aantrekkelijker te maken, doordat je hierdoor kan besparen op je energierekening. Bij salderen lever je de stroom terug aan het net, en wordt dit verrekend met de stroom die je afneemt van het net. Concreet houdt dit in dat je alleen betaalt voor het verschil tussen de opgewekte stroom en de verbruikte stroom op jaarbasis. Als je meer stroom opwekt dan je verbruikt, dan krijg je dus een vergoeding van de energieleverancier voor de teruggeleverde stroom. Dit wordt ook wel de terugleververgoeding genoemd.

Afbouw salderingsregeling

Dankzij de salderingsregeling ontvang je evenveel voor je teruggeleverde stroom als het tarief dat je betaalt voor de afgenomen stroom. Vanaf 1 januari 2025 wordt deze regeling echter stapsgewijs afgebouwd en zakt het salderingspercentage direct naar 64%. Dit percentage wordt vervolgens verder afgebouwd tot 2031. Vanaf dat moment is salderen helemaal niet meer mogelijk en krijg je enkel een terugleververgoeding voor de stroom die je terug levert aan het net.

Zijn zonnepanelen nog interessant na afbouw salderingsregeling?

Ook wanneer de salderingsregeling niet meer van kracht is, blijft het lonen om te investeren in zonnepanelen. De opgewekte stroom blijft volledig gratis, je bent niet meer afhankelijk van de energieprijzen van leveranciers, en het is met het oog op de energietransitie een verantwoorde en duurzame keuze. Bijkomend voordeel: het plaatsen van bijvoorbeeld  zonnepanelen in Utrecht  draagt direct bij aan de waardevermeerdering van de woning!

Alle voordelen van zonne-energie salderen op een rijtje

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan zonne-energie salderen:

Besparen op je energierekening: Door zonne-energie te salderen bespaar je op de energierekening. Wanneer je meer stroom opwekt dan je verbruikt, ontvang je een vergoeding voor de teruggeleverde stroom, waardoor je energierekening lager wordt.

Duurzaamheid: Het gebruik van zonne-energie is een duurzame keuze omdat het een schone bron van energie is die geen CO2 uitstoot veroorzaakt. Door zonne-energie te salderen draag je bij aan een schonere wereld en verminder je je ecologische voetafdruk.

Financieel voordeel: Het salderen van zonne-energie kan ook financiële voordelen opleveren, zoals het ontvangen van subsidies of belastingvoordelen voor het gebruik van duurzame energie. Daarnaast kan het investeren in zonnepanelen op de lange termijn een rendement opleveren dat hoger is dan de rente op spaarrekeningen.

Onafhankelijkheid: Het gebruik van zonnepanelen en het salderen van zonne-energie maken je onafhankelijk van energieleveranciers en schommelingen in energieprijzen. Door zelf stroom op te wekken heb je een grotere controle over je eigen energievoorziening.
 
Kortom, zonne-energie salderen heeft veel voordelen, waaronder financiële besparingen, duurzaamheid en onafhankelijkheid van energieleveranciers.

Heb je nog geen zonnepanelen? Bekijk de mogelijkheden!

De kosten van energie blijven stijgen, terwijl het verbruik steeds hoger wordt. Investeren in zonnepanelen en direct profiteren van een lagere energierekening? Sondi Solar biedt de perfecte oplossing voor het verduurzamen van uw woning.  Lees meer  over zonnepanelen, salderen, en de werkwijze van Sondi Solar op de website!

Grensverleggend: Hoe kadastrale kaarten eigendomsgeschillen helpen oplossen Lokaal nieuws woensdag 10 mei 2023

Grensverleggend: Hoe kadastrale kaarten eigendomsgeschillen helpen oplossen

In Nederland worden de grenzen tussen verschillende percelen vastgelegd in het kadaster. Deze is verantwoordelijk voor het bijhouden van eigendomsinformatie van alle percelen in Nederland en heeft daarom dan ook een grote database met informatie met betrekking hiertoe. Het kadaster maakt gebruik van kadastrale kaarten om de eigendomsinformatie op een manier te presenteren die overzichtelijk is voor de belanghebbenden. Het is daarbij belangrijk dat de informatie die hierin staat actueel is, zodat dit problemen bij grensreconstructies kan voorkomen. Waarom is dat belangrijk? We beginnen bij het begin.

Wat is grensreconstructie?

Allereerst is het belangrijk om vast te stellen wat grensreconstructie is, en wat het doel daarvan is. Grensreconstructie is het opnieuw bepalen van de grenzen tussen twee en meer percelen. Dit is mogelijk nodig wanneer het niet duidelijk is wat de oorspronkelijke grenzen zijn, of wanneer er onenigheid tussen buren is over de exacte locatie van de grenzen. Bij grensreconstructies wordt er gekeken naar verschillende factoren, zoals de oude eigendomsaktes, plaatselijke gewoonten, en topografische kaarten.

Belang eigendomsinformatie bij grensreconstructie

Eigendomsinformatie bij een grensreconstructie is essentieel omdat het de basis vormt voor het vaststellen van de grenzen tussen percelen. Eigendomsinformatie die niet correct is, kan leiden tot problemen bij het vaststellen van de grenzen, waardoor er ruzie kan ontstaan tussen de eigenaren van de percelen. Dit kunnen buren zijn waarbij de burenrelatie in het geding komt, of grotere instanties of organisaties die met elkaar in de clinch komen.

Rol van kadastrale kaarten bij grensreconstructie

De juiste eigendomsinformatie van percelen kunnen gevonden worden op kadastrale kaarten. En dat is niet het enige: kadastrale kaarten geven informatie over de grenzen van percelen, de grootte ervan, en wie de eigenaar is. Bij grensreconstructies worden kadastrale kaarten dan ook vaak gebruikt om te bepalen waar de grenzen lopen. Door deze kaarten te vergelijken met andere informatie, zoals oude eigendomsaktes, kunnen grenzen opnieuw worden vastgesteld.

Al met al kunnen kadastrale kaarten een belangrijke rol spelen bij grensreconstructies, omdat ze onder andere voorzien in eigendomsinformatie. Op deze manier kunnen conflicten worden voorkomen of opgelost, en worden de rechten van eigenaren gewaarborgd. Buiten kadastrale kaarten kunnen ook technologieën zoals GPS en drones worden ingeschakeld, maar het is altijd verstandig om een gekwalificeerde landmeter te raadplegen. Zo kan iedereen er zeker van zijn dat de nodige stappen gezet zijn om de grenzen en eigendomsinformatie te verifiëren, dat ieders eigendom correct wordt weergegeven, en dat ieders eigendomsrechten worden beschermd.

 

De voordelen van een aankoopmakelaar in Utrecht Lokaal nieuws woensdag 10 mei 2023

De voordelen van een aankoopmakelaar in Utrecht

Een aankoopmakelaar kan je helpen bij het vinden en aankopen van een woning in Utrecht. Het kopen van een huis kan namelijk een complex en tijdrovend proces zijn. Het kan voorkomen dat je meerdere woningen moet bezichtigen voordat je jouw droomhuis hebt gevonden. Daarnaast moet je rekening houden met allerlei juridische, financiële en bouwkundige aspecten bij het kopen van jouw droomhuis.

Daarnaast is een aankoopmakelaar een expert op het gebied van woningen kopen en kan je hierbij ondersteunen. Hieronder staan enkele voordelen van het inschakelen van een aankoopmakelaar in Utrecht .

Kennis van de Utrechtse woningmarkt

Veel kennis als het gaat om de woningmarkt in Utrecht. Hierdoor kan een aankoopmakelaar jouw uitstekend ondersteunen bij het vinden van jouw droomhuis in Utrecht. Hij of zij kan je informeren over de verschillende wijken in Utrecht en welke woningen binnen jouw budget vallen. Hierdoor kun je gericht zoeken naar woningen die passen bij jouw wensen en behoeften.

Onderhandelen over de prijs

De aankoopmakelaar helpt je bij het onderhandelen over de prijs van de woning. Zij weten wat een reële prijs is voor een woning en helpt jou om niet te veel te betalen. Ook kan een aankoopmakelaar onderzoeken of er eventueel nog ruimte is om te onderhandelen over de prijs van de woning

Begeleiding bij de aankoop

Begeleiding nodig bij het aankopen van een woning? Dit is de expertise van een aankoopmakelaar. Deze kan de koopovereenkomst controleren en je advies geven over eventuele ontbindende voorwaarden en boeteclausules. Daarnaast kan de aankoopmakelaar je helpen bij het regelen van een bouwkundige keuring en het controleren van de juridische aspecten van de aankoop.

Besparen van tijd en energie

Door een aankoopmakelaar in te schakelen, bespaar je veel tijd en energie. De aankoopmakelaar zoekt geschikte woningen en plant ook de bezichtigingen in met jou.  Hierdoor hoef jij niet zelf alle woningen af te struinen op internet en kun je gericht zoeken naar een woning van jouw dromen.

Voorkomen van onverwachte kosten

Niemand zit op onverwachte kosten te wachten. Een aankoopmakelaar helpt je bij het voorkomen van onverwachte kostenposten. Er wordt gecontroleerd of er geen verborgen gebreken zijn aan de woning of dat er eventueel nog openstaande schulden zijn. Hierdoor kun je voorkomen dat je na de aankoop van de woning nog met onverwachte kosten wordt geconfronteerd.
Kortom, het inschakelen van een aankoopmakelaar in Utrecht brengt veel voordelen met zich mee.

Verschillende soorten zonwering voor in huis Lokaal nieuws dinsdag 09 mei 2023

Verschillende soorten zonwering voor in huis

Zonwering in huis hebben is een belangrijk onderdeel van de inrichting. Een zonnetje in huis hebben en een lichte ruimte hebben kan erg fijn zijn, maar er zitten natuurlijk grenzen aan. In de zomer kan het erg warm worden als de zon continu het huis in staat te schijnen. Zonwering bij Somfy kan helpen om de zon tegen te houden en de warmte buiten te houden. Zonwering kan je huis lekker koel houden en er daarbij ook erg stijlvol en mooi uitzien. In deze tekst gaan wij het hebben over verschillende soorten zonwering die er zijn. Dan kun jij de meest geschikte vorm van zonwering voor in jouw huis kiezen.

Een traditionele vorm van zonwering

Een erg traditionele vorm van zonwering zijn natuurlijk markiezen. Deze luifels worden al honderden jaren gebruikt om de zon tegen te houden. Markiezen plaats je aan de buitenkant van het huis en ze fungeren als een soort luifel. Markiezen zien er vaak erg stijlvol uit bij oude huizen. Als jij beschikt over een oud huis met een klassiek uiterlijk, dan kan een markies een goede optie zijn om jouw huis van zonwering te voorzien. Ze geven je huis een erg mooie en klassieke uitstraling en beschermen jouw huis tegen de zon. Het fijne aan markiezen is dat er nog steeds licht naar binnen kan schijnen, maar dat de warmte wel tegengehouden wordt door de luifel.

Zonneschermen plaatsen

Zonneschermen worden net als markiezen aan de buitenkant van een huis bevestigd. Zonneschermen worden in de meeste gevallen aan de kant van de achtertuin geplaatst. Het heeft namelijk meerdere functies. Een zonnescherm kan allereerst voorkomen dat er warmte in het huis binnenkomt door de zon tegen te houden met het scherm. Daarnaast is het ook een perfecte manier om heerlijk in de schaduw in de tuin te zitten. Het zonnescherm creëert namelijk een grote schaduwplek in de tuin. Een parasol is met een zonnescherm niet meer nodig. Zonneschermen zijn zo populair omdat ze meerdere functies hebben. Ze houden het huis koel en zorgen voor een koele schaduwplek om in te zitten in de tuin.

Jaloezieen voor het raam

Jaloezieën zijn met de zonneschermen de populairste manier om de zon te weren. Jaloezieën worden, in tegenstelling tot markiezen en zonneschermen, aan de binnenkant van het raam geplaatst. De lamellen kun je zo verstellen dat er veel, weinig of geen licht naar binnen kan vallen. Hiermee kun je heel precies bepalen hoeveel zonlicht jij in huis wilt hebben. Jaloezieën zijn in veel verschillende materialen te krijgen. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld aluminium, kunststof en hout. De lamellen zijn in verschillende maten en kleuren te krijgen. Hierdoor is de zonwering helemaal te personaliseren en aan te passen aan de woonstijl van het huis.

Rolluiken en screens

Mensen die de kamer erg donker willen maken en zo min mogelijk warmte en licht binnen willen laten vallen, kunnen het beste kiezen voor rolluiken of screens. Deze vormen van zonwering laten het minste licht door en kunnen de kamer heerlijk donker en koel houden. Kijk op www.somfy.be voor meer informatie over zonwering.

 

Tips om je terras ideaal in te richten Lokaal nieuws donderdag 16 maart 2023

Tips om je terras ideaal in te richten

Je terras is de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen, maar ook om te kunnen genieten van je tuin en samen te komen met familie. Je terras kun je op heel veel verschillende manieren indelen, afhankelijk natuurlijk van hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Je hebt mooie tuinset met 4 zitplaatsen die niet veel ruimte innemen, maar je kunt ook kiezen voor een hele zithoek. Hieronder lees je een paar tips om de ideale indeling van je terras te bepalen.

Een praktische indeling

Allereerst heb je een praktische indeling nodig, welke je het beste als een soort plattegrond kunt tekenen. Denk hierbij goed na over wat je op het terras wilt gaan doen. Als je enkel van plan bent af en toe een boekje te lezen, dan is een kleine zithoek in de schaduw voldoende. Wil je met het gezin samenkomen om te eten? In dit geval heb een tuinset van Tuinmeubelshop nodig met een ruime tafel. Het is handig om boven de tafel een mogelijkheid tot schaduw te creëren, wellicht met een overkapping of een parasol. Op je plattegrond is het dus ook handig om de plekken aan te geven waar schaduw valt en waar je eventuele schaduw wilt creëren.

De ondergrond van het terras

De ondergrond is erg belangrijk om goed te kunnen genieten van je terras. Het is bijvoorbeeld niet slim om los grind te leggen, wanneer het terras de plek is waar je gaat eten. De stoelen kunnen in grind niet makkelijk geschoven worden en staan al snel niet helemaal recht. Gras kan een heel landelijk gevoel geven, maar denk er wel aan dat het grasveld zal beschadigen wanneer je er veel meubels op plaatst. Tegels zijn dus eigenlijk altijd de beste optie als het gaat om ondergrond voor je terras.

Versier je terras

De praktische zaken zoals de indeling en de ondergrond zijn belangrijk, maar net zo belangrijk is de manier waarop je jouw terras aankleedt. Op de terrasvloer kun je allerlei planten in potten zetten, zoals een olijfboom bijvoorbeeld. Heb je een overkapping? Hangplanten geven een romantische uitstraling aan je terras, wanneer je deze aan de randen van de overkapping naar beneden laat hangen. Vergeet ook niet om goede verlichting te installeren, zodat je ook bij schemer en ‘s avonds laat nog op je terras kan zitten. Je kunt smart led lampen nemen, zodat je ze met je telefoon gemakkelijk kan bedienen. Hoe ga jij je terras inrichten?

 

4 tips voor je eerste thuiskantoor Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

4 tips voor je eerste thuiskantoor

Thuiswerken biedt veel voordelen, waaronder de flexibiliteit om je eigen planning in te stellen, tijd en geld te besparen door je dagelijkse woon-werkverkeer te elimineren en je in staat te stellen een bedrijf te starten met minimale overheadkosten. Maar succesvol zijn in een thuiskantoor vereist het creëren van een ruimte die efficiëntie bevordert in een niet-traditionele werkomgeving. Je wilt een professioneel werkgebied definiëren dat je werk scheidt van je privéleven, of je nu als zelfstandige werkt of onder contract. Gebruik daarom deze tips!

Denk aan het licht

Richt je thuiskantoor zo in dat het veel licht heeft. Je zult je beste werk leveren als een deel daarvan natuurlijk licht bevat. Warm licht, zoals het licht van een haardvuur, bevordert de ontspanning. Koud licht, zoals daglicht, verbetert de productiviteit en alertheid. Dat is wat je wilt in je thuiskantoor. De blootstelling aan daglicht kan ook van invloed zijn op je fysieke en mentale welzijn. Misschien wil je een plant of twee in je werkruimte houden als extraatje dat je welzijn kan verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten in een kantoor je productiviteit kan verhogen en je gelukkiger kan maken terwijl je werkt.

Koop het beste bureau

Je werkte aan het begin mogelijk aan de keukentafel, maar de kans is groot dat je dat nu niet langer wilt. Inmiddels heb je natuurlijk een speciaal gebied geselecteerd waar je thuiskantoor gaat komen. De volgende stap is daarom het aanschaffen van een bureau. Het is hierbij een goed idee om te gaan voor een ergonomisch model. Vooral een zitsta bureau kopen is tegenwoordig een aanrader. Je kunt dan namelijk zowel zittend als staand werken achter het bureau, wat goed is voor je lichaam. Dit is al helemaal het geval als je anders de hele werkdag zittend moet werken, dit is echt funest voor je rug en nek.

Kies een speciaal gebied

Idealiter zou je kantoor zich in een rustige omgeving moeten bevinden waar je enige privacy hebt. Dit is vooral belangrijk als je je nieuwe huis in Utrecht deelt met een partner, kinderen of huisgenoten. Misschien merk je dat een logeerkamer met een deur het lawaai van de rest van het huis kan verminderen als je vaak aan de telefoon bent. Het kan zinvol zijn om een ​​kamer bij de vooringang van het huis te kiezen als je in je thuiskantoor met klanten afspreekt. Misschien heb je een speciale studio nodig die gescheiden is van de rest van je huis als je ruimte nodig hebt om design- of technische apparatuur te plaatsen. 

Leg je smartphone weg

Het is gemakkelijk om afgeleid te raken als er niet de hele tijd een supervisor of manager over je schouder meekijkt, en dit is vooral het geval als je je gadgets bij je hebt op kantoor. Uit onderzoek gepubliceerd in het Journal of the Association for Consumer Research bleek dat het toegankelijk hebben van hun smartphones de productiviteit van werknemers verlaagt, vooral als ze al geneigd zijn hun telefoons en alle apps te veel te gebruiken. Dit is zelfs het geval als de mobiel is uitgeschakeld, zodat de telefoon niet piept of trilt. Leg je smartphone dus weg voordat je begint aan je werkdag en geef het een eigen plekje in je thuiskantoor.

 

Wat zijn de beste traptrends van 2023? Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

Wat zijn de beste traptrends van 2023?

Ben je een interieurontwerper of doe-het-zelver en wil je een voorsprong nemen op de trappen- en balustradetrends van 2023? Je doet er dan goed aan om dit artikel door te nemen! Hieronder voorspellen we namelijk welke trends erg populair worden in de rest van dit jaar. Houd dus rekening met deze ontwikkelingen bij je trap bekleden .

Natuurlijke materialen

Bovenaan onze voorspellingslijst voor 2023 staat niet verrassend een milieuvriendelijk en duurzaam ontwerp! Materialen met een positieve ecologische voetafdruk zullen koplopers blijven op dit gebied. Dit betekent minder geïmporteerde/door de mens gemaakte materialen en meer lokaal geproduceerd hout. Ook het integreren van natuurlijke elementen in design is de laatste jaren steeds populairder geworden. Kamerplanten zijn weer in de mode, samen met houten muren en plafonds. We verwachten dat deze trend een grote rol zal spelen in trappenontwerp en architectuur, waarbij hout een prominente plaats zal innemen.

Licht

Een manier om een ​​ruimte groter te laten lijken, is door natuurlijke lichtbronnen toe te voegen. Trappen en trappenhuizen staan ​​erom bekend dat ze krap, donker en groezelig zijn - maar dat gaat allemaal veranderen! In het verleden was de enige manier om licht in een trap/trappenhuis te brengen het gebruik van een glazen balustrade. Hoewel dit nog steeds een fantastische optie is, is het een dure. De laatste jaren zien we een nieuwe speler in het spel: draadbalustrade.

Contrasterende kleuren

Een van de populairste trends van 2023 worden sterke, contrasterende kleuren. Donker marineblauw en zwart zijn nog steeds enorm populair, wat betekent dat smeedijzeren balusters en zwarte beugels dit jaar waarschijnlijk nergens heen gaan! Je zult veel witte trappen met zwarte accenten zien in nieuwbouwwoningen. Deze kleurencombinatie past namelijk goed bij de meeste kleurenpaletten en is populair bij de meeste leeftijdscategorieën. Met zoveel verschillende zwarte armaturen en fittingen die nu op de markt verkrijgbaar zijn, is het ook een look die relatief goedkoop kan worden bereikt.

Jaren 70

De jaren 70 zijn terug in 2023! Denk aan funky vormen, zichtbaar hout en gedurfd mid-century design. Hoekige leuningprofielen sluiten goed aan bij deze bijzondere designstijl, vooral als ze zijn afgewerkt met een blanke lak of olie! Natuurlijke houtafwerkingen waren een rage in de jaren 70. Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je zelfs op de jaren 70 geïnspireerd behang in je trapontwerp verwerken.

Cottage core

Als je nog niet van cottage core hebt gehoord, is dat slechts een kwestie van tijd. Deze vintage-geïnspireerde interieurstijl verovert het internet stormenderhand. We zien zelfs dat bekende ontwerpers teruggewonnen en erfgoedachtige elementen in hun ruimtes beginnen op te nemen. Maar wat heeft dit allemaal met trappen bouwen te maken horen we je vragen? Nou, producten die geïnspireerd op erfgoed zijn, komen in 2023 terug. Hoewel ze altijd al populair zijn geweest in gebouwen in Hamptons-stijl , verwachten we ze ook in vintage-geïnspireerde huizen te zien!

Gebogen trappen

Terwijl wenteltrappen op hun retour zijn, zijn gebogen trappen een blijvertje! Als je je afvraagt ​​wat het verschil is, ben je niet de enige. Samengevat, gebogen trappen zijn over het algemeen statement-stukken in entrees, terwijl wenteltrappen zijn ontworpen om zo min mogelijk ruimte in te nemen. Hoewel ze allebei gebogen elementen bevatten, is de ene veel decoratiever dan de andere.

 

De vijf vloerentrends voor 2023 Lokaal nieuws donderdag 02 maart 2023

De vijf vloerentrends voor 2023

Druk aan het verbouwen of gewoon toe aan een nieuwe vloer voor je woning? In deze blog doe jij met gemak inspiratie op. We bespreken de vijf vloerentrends voor het nieuwe jaar. Zo weet je zeker dat je huis een moderne en trendy uitstraling krijgt! Om te weten welke vloeren in 2023 een trend zullen vormen, wordt er gekeken naar de woonstijlen die op dat moment helemaal in trek zijn. We nemen de woonstijlen met je door en laten je meteen weten welke vloer het meest geschikt is voor de desbetreffende trend. Deze vloeren vind je vervolgens weer terug op Floorlife.nl .

 

De scandinavische woonstijl

Op nummer één staat de Scandinavische woonstijl. Deze woonstijl kan je bekend voorkomen, dit komt omdat deze al jarenlang zeer populair is bij een groot publiek. Ook in 2023 is deze interieurstijl weer zeer geliefd. De kenmerken van deze woonstijl zijn licht, luchtig en tijdloos. Dit is precies waar veel mensen behoefte aan hebben! Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Je ziet in de scandinavische woonstijl veel comfortabele en minimalistische items terugkomen. De lichte woonstijl wordt ondersteund door houten accenten. Een vloer die heel goed samengaat bij deze stijl is dus een vloer met een houtlook. Ga voor een houtlook vloer zonder al te veel details en poespas in een mooie lichte kleur!

 

De minimalistische en moderne stijl

De tweede interieurtrend is minimalistisch en modern. Deze trend is ontstaan doordat veel mensen thuis steeds meer tijd doorbrengen en rust zoeken. Mensen werken én relaxen tegenwoordig thuis en dit vraagt om een rustige en fijne sfeer. De minimalistische en moderne stijl is deels te vergelijken met de scandinavische woonstijl maar beschikt over nog minder accessoires en kleurtinten. Het interieur is strak en ingetogen en zo ook de vloer. Een betonlook vloer zou hier heel goed tot z’n recht komen. Bekijk meer op de website en ontdek alle vloeren zelf!

 

De bohemian woonstijl

Ook de Bohemian stijl is komend jaar weer erg populair. Deze stijl bestaat uit een mix van meubels en kleuren. Van een boho huis word je vrolijk en krijg je genoeg prikkels. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar de liefhebbers van de woonstijl zweren erbij! Een vloer die hier goed tot z’n recht komt, is de klassieke en vrolijke visgraatvloer. Deze vloer past zeer goed bij de speelse uitstraling. Daarnaast bestaat er nóg een boho woonstijl die juist weer bestaat uit lichte, naturel kleuren. Voor alle twee de stijlen is de visgraatvloer zeer geschikt!

 

De maritieme woonstijl

Een andere woontrend komend jaar is de maritieme woonstijl. Kleuren die zeer goed bij deze stijl passen zijn blauw, grijs, wit en bijvoorbeeld okergeel. Daarnaast zie je veel houten elementen terugkomen met karakter. Je zou een échte houten vloer kunnen aanschaffen die met de jaren alleen nog maar mooier zal worden.

 

Art Deco als klassieke woonstijl

De laatste trend is Art Deco. Deze stijl bestaat uit klassieke elementen, geometrische vormen en veel kleuren. Ook zie je veel kunstige invloeden terug. Houd je vloer daarom rustig en ga voor een pvc-vloer die matcht bij de rest van je drukke interieur.  

 

Hoe ontwerp je een lichtplan voor je huis? Lokaal nieuws woensdag 01 maart 2023

Hoe ontwerp je een lichtplan voor je huis?

Een doordacht verlichtingsplan is belangrijk. Zeker als je een nieuwbouwproject onderneemt. Met een lichtplan bepaal je welke soort verlichting en hoeveel lampen er op welke plek in je huis komen.

Begrijp de functie van iedere ruimte

Er zijn drie soorten verlichting: taakverlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Elk type verlichting voorziet in een bepaalde behoefte. Het belangrijkste doel bij het maken van een goed lichtplan voor je nieuwbouwhuis is het begrijpen van de functie van elke kamer. Zo kun je rekening houden met die behoefte. Op deze manier kun je zorgen voor functionele verlichting.

Begin met taakverlichting

Begin je lichtplan altijd met taakverlichting. Dit zijn plekken die specifieke verlichting nodig hebben. Voorbeelden van dit soort plekken zijn de badkamerspiegel, bureaus, leesplekken en kasten.

Daarna gaat het om de omgevingsverlichting, de algemene verlichting van een ruimte. Deze moet de gehele ruimte helder verlichten. Denk hierbij aan spotjes en plafondlampen. Vervolgens kijk je naar sfeerverlichting en daarna is accentverlichting aan de beurt. Bij deze laatste gaat het bijvoorbeeld om het verlichten van een sierboom of een schilderij dat je hebt opgehangen .

Plan inbouwverlichting aan het begin van het bouwtraject

Als je inbouwverlichting vanaf het begin van je bouwproject plant, is deze niet moeilijk of duur om te realiseren. Zeker niet als je gebruik maakt van een goedkope led inbouwspot . Dit soort verlichting kan de uitstraling van een ruimte echt verbeteren. Pas inbouwspots niet in elke kamer toe, maar kijk waar je de grootste verlichtingsstatements wilt maken.

Werk met verschillende schakelgroepen

In grotere ruimtes kun je het beste spotjes opsplitsen in meerdere groepen. Heb je bijvoorbeeld zes spotjes in je woonkamer, dan kun je deze opsplitsen op zo’n manier dat vier lampen met één schakelaar aangaan en de andere twee lampen met een andere schakelaar. Met meerdere schakelgroepen kun je de hoeveelheid licht in je huis beter regelen en kun je meer sfeer creëren.

Het gebruik van hefwerktuigen en minihijskranen bij het bouwen van een nieuw huis Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Het gebruik van hefwerktuigen en minihijskranen bij het bouwen van een nieuw huis

Bij het bouwen van een nieuw huis komt veel kijken. Er moeten verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het graven van funderingen, het plaatsen van muren en het aanbrengen van het dak. Vaak moeten er zware objecten worden verplaatst, zoals betonnen muren of dakpanelen. In dergelijke gevallen kunnen hefwerktuigen en mini hijskranen uitkomst bieden.

 

De machines

Hefwerktuigen zijn in wezen machines die worden gebruikt om zware voorwerpen te tillen of te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten hefwerktuigen, waaronder hijskranen, vorkheftrucks en takels. Het gebruik van deze machines kan aanzienlijk helpen bij het verplaatsen van zware voorwerpen tijdens de bouw van een nieuw huis.

 

Een mini hijskraan is een type hefwerktuig dat kan worden gebruikt om kleine tot middelgrote voorwerpen te tillen. Deze kranen zijn ideaal voor de bouw van huizen omdat ze compact zijn en gemakkelijk manoeuvreerbaar. Dit maakt het eenvoudiger om zware voorwerpen op moeilijk bereikbare plaatsen te tillen, zoals op een dak.

 

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van hefwerktuigen en mini hijskranen bij het bouwen van een nieuw huis is dat het de veiligheid verbetert. Het handmatig tillen van zware voorwerpen kan leiden tot blessures of ongelukken. Het gebruik van een hefwerktuig of mini hijskraan vermindert de kans op blessures en maakt de werkzaamheden veiliger voor het personeel dat bij het bouwproces betrokken is.

 

Een ander voordeel van het gebruik van hefwerktuigen en mini hijskranen is dat het de efficiëntie verhoogt. Deze machines kunnen zware voorwerpen veel sneller verplaatsen dan mensen dat handmatig zouden kunnen. Hierdoor kunnen de werkzaamheden sneller worden voltooid en kunnen bouwprojecten op tijd worden afgerond. Het gebruik van deze machines kan ook leiden tot kostenbesparingen omdat er minder personeel nodig is om de zware objecten te verplaatsen.

 

Veiligheid

Bij het gebruik van hefwerktuigen en mini hijskranen is het wel belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Het is essentieel om goed getraind personeel in te zetten dat weet hoe ze de machines moeten bedienen en hoe ze veilig kunnen werken. Het is ook belangrijk om de machines regelmatig te onderhouden en te inspecteren om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

 

Als u overweegt om hefwerktuigen of mini hijskranen te gebruiken bij de bouw van uw nieuwe huis, is het verstandig om met een erkende en betrouwbare aannemer te werken. Zij hebben de ervaring en expertise om u te helpen de juiste machines te kiezen en om u te begeleiden bij het veilig en efficiënt gebruik ervan.

 

Kortom, hefwerktuigen en mini hijskranen kunnen een belangrijke rol spelen bij het bouwen van een nieuw huis. Deze machines helpen niet alleen bij het verplaatsen van zware voorwerpen, maar verbeteren ook de veiligheid en efficiëntie van het bouwproces. Door te werken met een professionele aannemer en goed getraind personeel, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe huis veilig en op tijd wordt gebouwd, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of de veiligheid van het bouwproces.


 

Geld besparen in een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Geld besparen in een nieuwbouwwoning

Als je in een nieuwbouwwoning wilt gaan wonen, moet je natuurlijk wel redelijk wat geld over hebben voor het wonen. Dit komt omdat het relatief duur kan zijn om dit te doen. Als je dit goed aan wilt pakken, is het dan ook handig om hier geld mee te besparen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop het mogelijk is om dit te gaan doen. Het is echter niet altijd makkelijk om dit te weten. Daarom gaan we in dit artikel kijken hoe je geld kunt gaan besparen in een nieuwbouwwoning.

Zorg ervoor dat de woning goed geïsoleerd is

Op het moment dat je een nieuwbouwwoning wilt kopen of huren, kan het een goede optie zijn om de woning goed te laten isoleren. Dit kan een vereiste zijn voordat je gebruik wilt maken van de woning. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat je enorm veel kunt verminderen in de stookkosten. Dit is natuurlijk prettig om te kunnen doen. Hierdoor is het ook een stuk prettiger om hier te kunnen gaan wonen.

Het isoleren zorgt ervoor dat de warmte in de woning blijft terwijl de kou buiten kan blijven. Hierdoor heb je ook een stuk minder stookkosten die je hoeft te betalen. Voor veel mensen is dit erg prettig. Op die manier is het ook niet nodig om veel geld kwijt te zijn aan het warm houden van je woning. Vooral als het winter is, is dit erg prettig.

Zorg ervoor dat de energierekening niet te hoog is

Er zijn tegenwoordig veel mensen die te veel geld betalen voor hun energie . Dit komt niet alleen omdat de energieprijzen zover gestegen zijn, maar ook omdat ze bij de verkeerde leverancier zitten. Door ervoor te zorgen dat je bij de juiste leverancier zit, is het mogelijk om veel geld te besparen op je rekening. Het is namelijk aan de leverancier om de prijs te bepalen.

Als je dit zo hoort, wil je natuurlijk naar de goedkoopste leverancier. Hierdoor is het namelijk mogelijk om het minste geld uit te geven aan energie. De beste manier om dit te doen, is door de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Hierdoor weet je ook direct waar je aan toe bent voor een maand. Dit is voor veel mensen erg prettig om gebruik van te kunnen maken. Zo kun je namelijk de voordeligste prijs ontvangen voor je energierekening!

Zorg ervoor dat je zonnepanelen op je dak hebt

Als je in een nieuwbouwwoning gaat wonen, is het natuurlijk wel zo handig om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen op je dak hebt. Zonnepanelen zijn een prettige manier om jezelf te voorzien van energie. Door zonnepanelen op je dak te hebben, krijg je namelijk stroom van de zon. In de meeste gevallen leveren deze zoveel op dat het niet meer nodig is om te betalen voor je stroom. Vaak is het wel een investering om te doen. Gelukkig wordt er tegenwoordig al veel nieuwbouw gebouwd met zonnepanelen op het dak. Dit is natuurlijk erg prettig om te weten.

 

Wat is een bouwstofzuiger klasse M? Lokaal nieuws woensdag 15 februari 2023

Wat is een bouwstofzuiger klasse M?

Een bouwstofzuiger klasse M is een stofzuiger die is ontworpen om het risico van blootstelling van de gebruiker aan potentieel gevaarlijke stoffen, die na verloop van tijd een risico op beroepsziekte kunnen vormen, te beperken. Meestal omvat dit stof dat ontstaat door slijp-, snij- en booractiviteiten en ook door het bewerken van bijvoorbeeld hout, MDF en andere materialen die in bouwprocessen worden gebruikt. De eigen risicobeoordeling van de gebruiker geeft aan of een machine van klasse M geschikt is of dat het potentiële gevaar zo ernstig is dat het gebruik van een machine van klasse H of type H met een hogere classificatie moet worden gerechtvaardigd. Zo zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden bij een bouwstofzuiger kopen.

M Class gaat echter niet alleen over filtratie, hoewel industriële stofzuigers van klasse M een essentieel filtersysteem moeten hebben dat voldoet aan een hoge standaard; om M-klasse gecertificeerd te zijn, moet het essentiële filter minimaal ISO30 zijn. Essentiële filters in BVC M-klasse stofzuigers zijn minimaal ISO35 H13 – HEPA-filters.

Naast goede filtratie moeten bouwstofzuigers klasse M een wegwerpzaksysteem hebben om stof te kunnen verwijderen met minimale blootstelling aan de gebruikers, en moeten ze een indicator hebben om aan te geven wanneer de luchtstroom door de filters onder een drempel zakt waarboven de stofzuiger zal niet efficiënt werken. De constructie van de machine moet voldoen aan verschillende tests die allemaal zijn ontworpen om blootstelling aan teruggewonnen stof te helpen voorkomen, en de stofzuiger moet duidelijk worden geëtiketteerd met de stofklasse.

Als je een bouwstofzuiger klasse M wilt kopen, zijn er meerdere opties waarvoor je kunt kiezen. Hieronder noemen we een paar. Bekijk ze en bepaal vervolgens zelf of deze machines goed zijn of dat je toch beter een ander exemplaar kunt kopen.

Greenline 1-50M

De Greenline 1-50M is speciaal ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen met draagbaar gereedschap. De 110v-versie van 1-50M heeft een site-safe gele arctische kabel en een 32A 110v-stekker zorgt ervoor dat zowel het vacuüm als tot 1500W aan elektrisch gereedschap de beschikbare voeding niet belasten. Greenline 1-50M heeft 3-traps filtratie. De eerste fase is een wegwerpzak van microvezel; tweede trap is een polycarbon antistatisch filter dat de hoofdpatroonfilter van de derde trap beschermt. Filters voldoen aan BS EN 1822-2:2009 en voldoen ook aan de equivalente normen beschreven in ISO 29463-1:2011. Er is een waarschuwingslampje voor filterverstopping dat aangeeft wanneer de filterprestaties afnemen. De filtereenheid bevindt zich in het bovenste deel van de machinebehuizing, zodat de volledige tankcapaciteit beschikbaar is.

BVC Tower TS60

Wanneer een krachtige industriële stofzuiger nodig is met de flexibiliteit om op standaard stopcontacten te werken en toch wendbaar genoeg is om gemakkelijk door standaard enkele deuren te gaan, dan biedt de BVC Tower TS60 de oplossing. De "toren" wordt zo genoemd omdat elke trap van de machine boven elkaar is geplaatst, waardoor er ruimte is voor een trommel met grote capaciteit, hoogwaardige filtratietrappen en een motorkop met meerdere motoren die opties bieden voor voedingen van 110 V en 230 V. De 110v-opties bieden 2 of 3 motorkoppen met respectievelijk 1,8 kW en 2,7 kW, terwijl de 230v-optie 3 motoren van 3 kW heeft. Motoren zijn standaard voorzien van thermische beveiliging.

 

Nieuwe woning gekocht? Met deze tips voel je je helemaal thuis Lokaal nieuws maandag 13 februari 2023

Nieuwe woning gekocht? Met deze tips voel je je helemaal thuis

Om de juiste stijl te bepalen voor je woning is het belangrijk om te begrijpen wat jouw persoonlijke smaak is. Het is ook handig om een aantal stijlvolle voorbeelden te verzamelen om geïnspireerd te raken en een idee te krijgen van wat je zou willen. Probeer vervolgens verschillende kleuren en materialen te combineren om de sfeer te creëren die je wilt. Denk ook na over de verschillende stijlen en trends die er zijn en hoe ze samen kunnen worden gecombineerd om een unieke en moderne stijl te creëren. In dit artikel geven we je inzicht in 3 leuke stijlen voor je nieuwe woning.

Boho stijl

Een bohemian ofwel Boho stijl creëren voor je huis is een leuke manier om je woning een unieke look te geven. Om je huis in een bohemian stijl te krijgen, raden we je aan de muren te schilderen in heldere kleuren en gebruik te maken van felle, kleurrijke accessoires. Het is ook een goed idee om verschillende stoffen, kleuren en patronen toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke kussens, gordijnen, kleden en mooie kunstwerken. Verder is het ook leuk om planten toe te voegen aan je woning om het een nog meer natuurlijke look te geven.

Industriële stijl

De industriële stijl is zo populair omdat het een ruimtelijk en modern interieur creëert. De rustieke uitstraling van de stijl komt voort uit het gebruik van stoere materialen zoals leer, hout, beton, metaal en staal. Deze materialen geven het interieur een robuuste uitstraling. Ook is de stijl bijzonder geschikt om contrasten te creëren. Met contrasten kun je het interieur een unieke uitstraling geven door bijvoorbeeld gekleurde  gordijnen  te gebruiken met bij een grijze muur. Daarnaast is de industriële stijl eenvoudig te combineren met andere stijlen, zodat je een unieke look in je woning creëert die perfect bij je past.

Landelijke stijl

Landelijke stijl is een populair interieurontwerp, omdat het een warme, gezellige sfeer creëert en goed past bij het leven in het platteland. Het is gebaseerd op een eenvoudige, natuurlijke look, vaak afgeleid van Franse landhuizen, met warme aardetinten,  lamellen , antiek meubilair en functionele, comfortabele meubels. De look is warm, gezellig en zacht, met veel textuur en details. Het is perfect voor degenen die houden van een stijlvol traditionele charme en comfort. 

 

Minder vraag naar nieuwbouw in Utrecht? Lokaal nieuws vrijdag 03 februari 2023

Minder vraag naar nieuwbouw in Utrecht?

Utrecht is een populaire regio om te wonen, te werken en te studeren. Niet alleen vanwege de prachtige, historische binnenstad die barst van de culturele activiteiten, maar ook vanwege de mix van landschappen zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast is de centrale locatie in het land natuurlijk ook een groot pluspunt. Je bent met zowel de trein als met de auto via diverse snelwegen in no time in andere grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Den Bosch. Niet voor niets dat mensen voor nieuwbouwwoningen hier in de rij staan. Of wordt dit toch minder populair?

Eerdere historische fluctuaties in vraag naar nieuwbouwwoningen

Ten tijde van de kredietcrisis viel zowat de gehele nieuwbouw stil in ons land, ook in Utrecht. Vanwege de economisch onzekere toekomst durfden zowel bouwers als kopers het niet aan te investeren in nieuwbouwwoningen. De jaren daarna is de situatie eigenlijk geheel omgekeerd. De vraag was groter dan ooit, er was immers een woningtekort ontstaan in Nederland en de hypotheekrentes waren laag. Diverse probleemdossiers zoals de stikstofcrisis en de stijgende kosten van bouwmaterialen gooiden echter roet in het eten. Lange tijd was de vraag naar nieuwbouwwoningen veel groter dan het aanbod.

Recent heeft zich echter weer een andere ontwikkeling voorgedaan. Hoewel Utrecht ambitieuze plannen heeft om de woningnood op te lossen, moeten er diverse uitdagingen het hoofd geboden worden. Zo hebben de hoge bouwkosten, hogere hypotheekrentes een negatief effect op het aantal te bouwen woningen. Diverse gemeenten in de regio merken dan ook minder animo bij investeerders zoals corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Bovendien worden er ook minder woningen verkocht. Potentiële kopers hebben minder interesse vanwege een gebrek aan vertrouwen in een economisch stabiele toekomst, en vanwege de dalende prijzen van bestaande woningen. Als zij hun hypotheek berekenen , zien ze dat ze met hun budget meer keus hebben binnen de bestaande woningvoorraad.

De voordelen van nieuwbouwwoningen in de regio Utrecht

Woningzoekers binnen zowat iedere prijsklasse (tip: je maximale hypotheek berekenen kun je eenvoudig online) hebben sinds een halfjaar meer keuze. Onlangs kwam nog het bericht naar buiten dat het aanbod is toegenomen en de prijzen van bestaande woningen gedaald.

Deze daling van de woningwaardes zie je nog niet terug in de prijzen van nieuwbouw. Toch blijft het interessant om nieuwbouw te kopen in de regio Utrecht. Allereerst omdat je hierdoor geen geld ‘weggooit’ aan huur, maar vermogen opbouwt door je hypotheek af te lossen. Daarnaast worden er ook nog eens geen schrikbarend grote prijsdalingen verwacht de komende jaren, aangezien het woningtekort blijft bestaan.

Tot slot weet je met een nieuwbouwwoning ook precies waar je aan toe bent qua duurzaamheid van de woning. In de regio worden uitsluitend nieuwbouwwoningen verkocht die voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van energieverbruik en duurzame opwekking van energie. Je hoeft dus niet bang te zijn nog grote investeringen te moeten doen, waar veel anderen wel nog mee te maken kunnen krijgen zodra hun wijken van het aardgasnetwerk gekoppeld zullen worden.

Duurzaam bouwen met accu containers: grotere energieopslag en meer flexibiliteit Lokaal nieuws dinsdag 27 december 2022

Duurzaam bouwen met accu containers: grotere energieopslag en meer flexibiliteit

Accu containers zijn een innovatieve oplossing voor het opslaan van energie in de bouwsector. Deze compacte containers bevatten hoogwaardige batterijen die grote hoeveelheden energie kunnen opslaan en afgeven wanneer de bouwplaats dit nodig heeft. Dit maakt ze ideaal voor het verminderen van pieken en dalen in het elektriciteitsverbruik, voor het opslaan van duurzame energie uit zonnepanelen of windmolens en voor het voorkomen van stroomuitval. 

 

Accu containers: grotere opslagcapaciteit = kleinere afhankelijkheid elektriciteitsnet 

De voordelen van accu containers op de bouwplaats zijn talrijk. Ze helpen bijvoorbeeld om de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, wat leidt tot lagere energiekosten en een betere energiebalans. Ook kunnen ze worden gebruikt om het elektriciteitsnet te stabiliseren en te versterken, wat belangrijk is bij een hoog energieverbruik en de nutsaansluiting niet genoeg stroom levert.  

 

Accu containers voor elke bouwplaats 

De accu containers van RECO zijn een uitstekend voorbeeld van deze technologie. De containers hebben een capaciteit van 500 kWh, 1 MWh of 1,5 MWh. De accu containers zijn eenvoudig te installeren en kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de accu containers van RECO gebruikt worden op bouwplaatsen: 
 

Stroomvoorziening tijdens de bouw: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan en te leveren aan het bouwterrein, bijvoorbeeld voor het aansturen van elektrische machines of het verlichten van het werkgebied. 
 

Opslag van hernieuwbare energie: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan die is opgewekt door hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen of windturbines. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen. 
 

Stabilisatie van het elektriciteitsnet: de accu container kan worden gebruikt om piekbelastingen op het elektriciteitsnet op te vangen. Door het opslaan van energie, kan de accu container pieken en dalen in de energiebehoefte compenseren en zo het elektriciteitsnet te stabiliseren. Dit kan helpen om te voorkomen dat het net overbelast raakt tijdens periodes van hoog verbruik. 
 

Back-up voorziening bij stroomuitval: in geval van een stroomstoring kan de accu container worden ingezet als noodaggregaat om de elektriciteitsvoorziening op de bouwplaats te ondersteunen. Dit helpt om de continuïteit van de werkzaamheden op de bouwplaats te garanderen. 
 

Hybride stroomvoorziening met aggregaten: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan die is opgewekt door mobiele aggregaten die worden gebruikt op de bouwplaats. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.  
 

Wilt u weten of het voor uw situatie voordelig is om gebruik te maken van een accu container? Ga dan naar RECO.eu en vraag een gratis adviesgesprek aan. Het grote voordeel van RECO is dat hun specialisten gratis uw complete stroomvoorziening berekenen en ze al het materieel verhuren dat u nodig hiervoor heeft. Van verlengkabels tot bouwmeterkasten en aggregaten.  

4 tips voor het kopen van Perzische vloerkleden Lokaal nieuws donderdag 08 december 2022

4 tips voor het kopen van Perzische vloerkleden

Een Perzisch tapijt voegt elegantie en klasse toe aan elke kamer in je huis, met een authentieke kwaliteit waar je op kunt vertrouwen. Op een dag zal je achterkleindochter dolenthousiast zijn om het Perzische tapijt te erven dat ooit de woonkamer sierde waarin ze als peuter speelde. Laat ons je helpen de perfecte te vinden die jij en je gezin zullen koesteren met deze tips voor het kopen van een vloerkleed op de site van  Tapijtenkelim .   


Ga voor een inspirerend patroon

Perzische tapijtpatronen kunnen er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien. Een decoratief medaillon in het midden en een ingewikkeld ontworpen randfunctie in de meeste, maar de subtiele nuances in stijl zullen de details zijn die je helpen het beste Perzische tapijt voor je huis te vinden. Je kunt kiezen uit een reeks bloemmotieven, maar dit zijn niet de neon retro bloemen van je moeder. Deze bloemen zijn klein, gedetailleerd en met elkaar verweven om unieke kunstwerken te creëren. Andere tapijtpatronen bevatten geometrische vormen, meestal klein en herhaald, maar op een vloeiende en georganiseerde manier. Kijk goed naar je mogelijkheden om een ​​vloerkleed te vinden dat je aanspreekt. En als het je aanspreekt, is het zeker iets dat toekomstige generaties zullen koesteren.


Bepaal je budget

Een Perzisch tapijt kopen is investeren in een toekomstig erfstuk voor je gezin. Je wilt een kwaliteitsstuk kiezen dat je kinderen kunnen doorgeven aan hun kinderen. Duurzame handgemaakte  Perzische vloerkleden  hebben meestal een flink prijskaartje, maar er zijn andere opties beschikbaar. Als je met een beperkt budget moet werken, zijn machinaal gemaakte Perzische tapijten net zo mooi als hun handgemaakte tegenhangers en goedkoper. Ze gaan niet zo lang mee als handgemaakte tapijten, maar als je ervoor kiest om er een van echte wol te kiezen, zal het nog steeds een indrukwekkende levensduur hebben. 


Kies een duurzaam materiaal

Perzische tapijten zijn er in verschillende materialen, maar ze zijn niet allemaal gelijk gemaakt. Wol is bijvoorbeeld bestand tegen het morsen van drinkbekers, voetverkeer tijdens een etentje en pups die zindelijk worden. Voor kamers die wat serieuze actie zullen zien, is een wollen Perzisch tapijt de beste keuze. Zijde is het meest luxueuze en aantrekkelijke materiaal voor een Perzisch tapijt. Zijde is zo sterk dat het meer ingewikkelde ontwerpen en patronen mogelijk maakt. Zo'n tastbare decadentie kost wat meer werk om schoon te maken, dus houd het voor jezelf in een verkeersarme ruimte zoals je slaapkamer. Je kunt je vloerkleed ook als wandtapijt ophangen als je wilt voorkomen dat er helemaal op wordt getrapt.


Coördineer de kleuren met je kamer

Veel Perzische tapijten zijn verkrijgbaar in gemakkelijk te combineren tinten zoals aardetinten en gedempte neutrale kleuren. Deze ingetogen tinten zijn perfecte aanvullingen voor decoratieve stijlen die waarde hechten aan een nude-kleurenpalet en ingetogen kleuraccenten. Kust-, boerderij-, shabby chic- en Scandinavische interieurs kunnen allemaal worden geaccentueerd door een Perzisch tapijt. Opvallende tapijten vol rijke rode en levendige blauwe tinten zijn nog steeds veelzijdig, maar werken het beste in decoratiestijlen die levendige, verzadigde kleuren waarderen. Boho, traditioneel en glamour passen allemaal bij de rekening.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden