Actueel

Nieuws

Aanleg het Van Lieflandpark met 20 woningen van start in Utrecht Lokaal nieuws donderdag 15 februari 2018

Aanleg het Van Lieflandpark met 20 woningen van start in Utrecht

Op vrijdag 16 februari start de realisatie van het Van Lieflandpark. Het Van Lieflandpark komt op het voormalige sportveld bij de school aan de Van Lieflandlaan. Het nieuwbouwplan bestaat uit twintig verandawoningen, dertig parkeerplaatsen en een groene buitenruimte.

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro Lokaal nieuws donderdag 08 februari 2018

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is 307.737 euro

De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Utrecht is gestegen tot 307.737 euro. In heel Nederland is de verkoopprijs in 2017 toegenomen tot ruim 263.000 euro. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Huis huren in Utrecht? Dit betaal je gemiddeld per vierkante meter Lokaal nieuws donderdag 08 februari 2018

Huis huren in Utrecht? Dit betaal je gemiddeld per vierkante meter

Huisje huren in Utrecht? Leuk! Maar ook duur” De Domstad is een van de duurste steden in Nederland als het gaat om huren. Maar er is ook goed nieuws: de huurprijzen in de vrije sector in Utrecht zijn de afgelopen tijd iets gedaald.

Utrecht kan verder met ontwikkelen van grote nieuwe stadswijk Lokaal nieuws donderdag 08 februari 2018

Utrecht kan verder met ontwikkelen van grote nieuwe stadswijk

De ontwikkeling van een grote nieuwe stadswijk met uiteindelijk zeker zesduizend woningen in Utrecht gaat door. De gemeenteraad heeft diverse plannen goedgekeurd voor bouwplannen in de zogeheten Merwedekanaalzone.

Er komt een gloednieuw woonwijkje tussen het spoor en de Kruisvaart Lokaal nieuws maandag 05 februari 2018

Er komt een gloednieuw woonwijkje tussen het spoor en de Kruisvaart

Het is nu nog een gigantisch stuk braakliggend terrein, maar over een paar jaar vind je er een gloednieuw woonwijkje. We hebben het over het stuk tussen het spoor en de Kruisvaart in Utrecht. Er worden daar maar liefst 450 tot 600 woningen gebouwd.

Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst Lokaal nieuws vrijdag 26 januari 2018

Sloop loodsen NPD in Overvecht van start: ruim 900 woningen op komst

De sloop van de huidige loodsen op de zogenoemde NPD-strook in Overvecht gaat maandag van start. Het langgerekte gebied tussen de Brailledreef en het parkeerterrein nabij het winkelcentrum wordt gereedgemaakt voor nieuwbouw. Er komen ruim 900 woningen.

487 woningen op plek belastingkantoor Gerbrandystraat Lokaal nieuws woensdag 24 januari 2018

487 woningen op plek belastingkantoor Gerbrandystraat

p de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht komen 487 woningen. Ontwikkelaar Koopmans wil 200 zelfstandige studentenwoningen in het sociale segment en 287 vrije sector huurappartementen (waarvan 233 middenhuur) bouwen.

Woningmarkt Utrecht wordt krapper Lokaal nieuws maandag 22 januari 2018

Woningmarkt Utrecht wordt krapper

De woningmarkt in Utrecht wordt steeds krapper, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Koopwoningen in Utrecht hadden in het vierde kwartaal van 2017 te maken met een prijsstijging van 11 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Het aantal verkochte woningen nam juist af met 4 procent.

Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen Lokaal nieuws donderdag 11 januari 2018

Voormalig postsorteercentrum in Utrechtse Dichterswijk herbestemd tot appartementen

Een voormalig kantoorgebouw dat als postsorteercentrum heeft gefungeerd is herontwikkeld tot een appartementengebouw. Het gebouw ‘Jan van Foreest’ ligt in de Dichterswijk aan het spoor, direct achter de Rabotoren aan de Croeselaan en vlakbij de Moreelsebrug.

Lokaal nieuws vrijdag 05 januari 2018

Zoveel mensen pakten hun boeltje en vertrokken uit Utrecht in 2017

Zou jij het doen, je boeltje inpakken om op een andere plek van de wereld opnieuw te beginnen? Leuke dingen om eens over na te denken, toch? Een aantal van onze voormalige stadsgenoten deed het. Want in 2017 zijn 2042 mensen uit Utrecht geÃmigreerd.

2017: Utrechters maken zich grote zorgen over de woningmarkt Lokaal nieuws maandag 25 december 2017

2017: Utrechters maken zich grote zorgen over de woningmarkt

Snel beslissen en overbieden om serieus kans te maken op een koophuis. Wie het afgelopen jaar op zoek was naar een woning herkent dit ongetwijfeld. De markt raakt oververhit en de oplossing is vooral: veel meer bouwen.

Lokaal nieuws donderdag 21 december 2017

Er komen strengere regels voor Utrechters die hun huis verhuren via Airbnb

Verhuur jij je huis wel eens via Airbnb (of op een andere manier)? Let dan even op, want er komen strengere regels over het tijdelijk verhuren van woningen aan toeristen. Dat laat de gemeente Utrecht weten via haar website.

Hoger dan de Dom: er komt een megahoge toren in Leidsche Rijn Lokaal nieuws donderdag 21 december 2017

Hoger dan de Dom: er komt een megahoge toren in Leidsche Rijn

Als het aan de Gemeente Utrecht ligt, krijgt Leidsche Rijn er binnenkort een gebouw hoger dan de Dom bij. De gemeente is op zoek naar partijen die deze ‘iconische hoogbouw’ in Leidsche Rijn mogelijk willen maken.

Plan voor tweehonderd studentenwoningen in Hoograven doorgezet Lokaal nieuws woensdag 20 december 2017

Plan voor tweehonderd studentenwoningen in Hoograven doorgezet

Er komen tweehonderd studentenwoningen tussen de Waterlinieweg en de Amethistweg in Hoograven. Het college zet het plan, waar al jarenlang aan gewerkt wordt, door.

Regionaal nieuws dinsdag 19 december 2017

CDA wil toekomstige woningbouw in Kamerik nu al voorbereiden

De woningbouw in heel de gemeente Woerden blijft achter op de planning. Met name in Kamerik zijn de vooruitzichten op de langere termijn ook zorgelijk. Reden voor het CDA om in de raadsvergadering te vragen nu al te starten met de voorbereiding van toekomstige bouwlocaties.

Er is in de afgelopen weken weer veel gebeurd! Lokaal nieuws maandag 18 december 2017

Er is in de afgelopen weken weer veel gebeurd!

Hierbij een update over de laatste stand van zaken in ons project Parkzijde.

Stand verkoop
De verkoop van de 34 woningen in Parkzijde is bijzonder goed verlopen. Recent zijn van de laatste woning de contractstukken ondertekend. Hiermee hebben we de 100% voorverkoop behaald! En dat binnen 1,5 maand tijd!

Voorbereiding voor transport bij de notaris
In de contracten met kopers staan opschortende voorwaarden opgenomen. Zodra is voldaan aan alle opschortende voorwaarden zullen de kopers een zogenaamde "goed nieuws" brief ontvangen. Wij kunnen alvast mededelen dat aan de volgende onderdelen is voldaan:

- Algehele goedkeuring Woningborg

- Onherroepelijke omgevingsvergunning van het plan

- Voorverkooppercentage van 70%

Het streven is dat de grond op 1 februari 2018 (prognose) in bouwrijpe staat en kadastraal overgedragen zal worden. Dit is het laatste onderdeel van de opschortende voorwaarden die nog vervuld moet worden.

Voorbereidingen start bouw
De kopersbegeleider van Parkzijde is op dit moment druk in gesprek met alle kopers. De komende weken kunnen de kopers hun woonwensen met de kopersbegeleider bespreken. Vervolgens worden alle afspraken verwerkt in juiste werktekeningen als voorbereiding op de start bouw.

Start bouw en oplevering
Naar verwachting wordt medio februari 2018 gestart met de bouwplaatsinrichting en zal eind februari 2018 worden gestart met de bouw. De oplevering van de woningen zal gefaseerd plaatsvinden, naar verwachting in de periode december 2018 - januari 2019 (prognose).

Register Groenverklaringen
Hurks bouw heeft Parkzijde aangemeld bij het register Groenverklaringen. Hier kunnen enkel duurzame projecten worden aangemeld met een lage EPC waarde en waar 100% duurzaam hout wordt toegepast. Op basis van deze gegevens kan door uw hypotheekverstrekker de Groenverklaring per individuele woning worden aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Sommige banken geven een korting op de hypotheek indien deze Groenverklaring wordt verstrekt.

Fijne feestdagen!

Tenslotte wensen wij iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2018.

Lokaal nieuws vrijdag 15 december 2017

IVBN: minder nieuwbouw door regulering Utrecht

De sterke regulering van het middeldure huursegment door gemeente Utrecht leidt niet eerder tot minder dan meer middenhuurwoningen in Utrecht en is ten nadele van de woningzoeker. Dat stellen institutionele woningbeleggers.

Lokaal nieuws vrijdag 15 december 2017

Weet je dat je meer kunt lenen omdat je een energiezuinige nieuwbouw woning koopt? Hoe?

Hoe zuiniger je woning is, hoe meer mogelijkheden er zijn. Zeker in combinatie met de nieuwe leennormen voor 2018 waarin bovenop de NHG grens van 265.000 ook nog meer mogelijk is. Dus bovenop de 100% kun je nog extra lenen tot wel 106% (280.900,-).

De zuinigheid van een woning wordt bepaald door de EPC waarde. Oftewel het energieprestatie coëfficiënt. Hoe verder je de EPC waarde omlaag brengt hoe meer ruimte er is om energiebesparende maatregelen mee te financieren. Het is mogelijk om een extra bedrag tot wel 9.000,- mee te financieren omdat je maandelijkse energielasten dalen. Ook boven de NHG grens van 265.000 euro zijn er diverse mogelijkheden om meer, maar nog steeds verantwoord een hogere lening aan te gaan. Immers, wanneer de energielasten dalen, is er meer geld beschikbaar om de hypotheeklasten mee te voldoen. Een win-win situatie voor jou en het milieu.

Betreft de nieuwbouwwoning een energieneutrale woning (nul op de meter) dan is er zelfs een extra te financieren bedrag mogelijk van 25.000,-. In een persoonlijk en geheel vrijblijvende kennismaking praten wij je graag bij over de mogelijkheden die er voor jou zijn. Of dat nu gaat om een warmte terugwininstallatie, zonnepanelen of een warmtepomp of juist de keuze voor een duurzame geldverstrekker (bank, verzekeraar, pensioenfonds of investeerder).

Vrijblijvende en kosteloze afspraak om de mogelijkheden te bespreken?
Bij de Groene Hypotheekadviseurs zijn we al jaren een specialist als het gaat om het financieren van nieuwe, duurzame en energiezuinige woningen. Uit ervaring weten we welke maatregelen kunnen leiden tot extra mogelijkheden voor de financiering.

De Groene Hypotheekadviseurs Utrecht kan je hierover informeren. Wij zijn niet verbonden aan een bank, verzekeringsmaatschappij, pensioenfonds of investeerder, maar bieden onafhankelijk advies. Wij kunnen alles vertellen over de mogelijkheden om meer en verantwoorde financiering te krijgen voor een energiezuinige nieuwbouwwoning. Klik hier voor het maken van een geheel vrijblijvende en kosteloze afspraak; bij jou thuis of bij mij op kantoor, overdag of in de avonduren.

Regionaal nieuws woensdag 13 december 2017

Bunnik heeft 1.390 extra woningen nodig

Bunnik moet groeien. Nieuwe woningen komen ten westen van Odijk, in de dorpen en rond het station, is de wens van de gemeente.

Bouw van 232 studentenwoningen in Rotsoord van start Lokaal nieuws vrijdag 08 december 2017

Bouw van 232 studentenwoningen in Rotsoord van start

Er is begonnen met de bouw van 232 studentenwoningen op Rotsoord. Er komen twee nieuwe gebouwen met studentenwoningen, een inpandige autogarage en fietsstalling en 1000 m2 creatieve werkruimte.

Er komen meer betaalbare huurwoningen in Utrecht Lokaal nieuws vrijdag 08 december 2017

Er komen meer betaalbare huurwoningen in Utrecht

Er moeten meer betaalbare huurwoningen in Utrecht komen, vindt de gemeente. Daarom worden er afspraken gemaakt met projectontwikkelaars over het maximale huurbedrag dat zij mogen vragen voor sommige bouwprojecten.

Projectontwikkelaars kopen ruim vier hectare grond in stadswijk Merwede: ruimte voor 1000 woningen Lokaal nieuws vrijdag 08 december 2017

Projectontwikkelaars kopen ruim vier hectare grond in stadswijk Merwede: ruimte voor 1000 woningen

De twee projectontwikkelaars Synchroon en AM hebben samen als Ontwikkelcombinatie Merwede-C een locatie van ruim vier hectare in de nieuwe stadswijk Merwede in Utrecht gekocht. Op het terrein is ruimte voor 1000 woningen.

Lokaal nieuws donderdag 07 december 2017

Gemeenteraad Utrecht stemt in met grootstedelijk plan aan westkant van de stad

De Utrechtse gemeenteraad heeft vanmiddag een historisch besluit genomen over de westkant van de stad, vlakbij de Jaarbeurs. Rondom de Croeselaan komen duizenden extra woningen, kantoren en parken.

Lokaal nieuws woensdag 29 november 2017

Fietsverbod Utrechtse binnenstad alleen in het weekend

Het fietsverbod op de Vismarkt, ’t Wed, en een deel van de Oudegracht in de Utrechtse binnenstad gaat voorlopig alleen in het weekend gelden.

Lokaal nieuws zondag 26 november 2017

GroenLinks wil rol beleggers weten in Utrechtse woningmarkt

GroenLinks wil weten welke rol grote beleggers spelen op de Utrechtse woningmarkt.

Zo vaak is er dit jaar ingebroken in jouw buurt Lokaal nieuws zaterdag 25 november 2017

Zo vaak is er dit jaar ingebroken in jouw buurt

We hopen dat je het nog nooit hebt meegemaakt: een inbraak. Toch zijn er ” helaas ” heel wat dieven actief in Utrecht. In de eerste negen maanden van 2017 werd er in Utrecht in totaal 998 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan.

Verhuizen in Utrecht: hier gingen mensen naartoe en hier kwamen ze vandaan Lokaal nieuws woensdag 22 november 2017

Verhuizen in Utrecht: hier gingen mensen naartoe en hier kwamen ze vandaan

Wat ons betreft is Utrecht de allermooiste stad om te wonen, maar toch vertrekken er ieder jaar weer een heleboel mensen uit de Domstad. Waar al die mensen naartoe verhuizen?

Regionaal nieuws maandag 20 november 2017

Voormalige Wasserij op Defensie-eiland Woerden: wonen en horeca

De voormalige Wasserij mét schoorsteen op het Defensie-eiland in Woerden krijgt een nieuwe functie: wonen en horeca, in combinatie met cultuur.

Regionaal nieuws maandag 13 november 2017

Hoe een oud wijkje dé gasloze trendsetter wordt in het Groene Hart

Een oud wijkje met huurhuizen in Woerden wordt opgeknapt én meteen van het gas gehaald. Een bijzonder project.

Plan voor woningen op voormalig sportveld Van Lieflandlaan Lokaal nieuws donderdag 09 november 2017

Plan voor woningen op voormalig sportveld Van Lieflandlaan

Er is een nieuw bestemmingsplan voorgelegd aan de gemeenteraad voor woningen op het voormalige sportveld Van Lieflandlaan.

Veel jonge Utrechtse gezinnen verlaten de stad Lokaal nieuws donderdag 09 november 2017

Veel jonge Utrechtse gezinnen verlaten de stad

Een op de drie jonge gezinnen uit Utrecht verlaat de stad binnen vier jaar na de geboorte van het eerste kind. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) op basis van nieuw onderzoek.

Regionaal nieuws woensdag 08 november 2017

700 extra woningen in Kerckebosch, kantoren en jeugdgevangenissen Zeist

In Zeist komen de aankomende jaren 700 betaalbare woningen voor starters, herstarters en vluchtelingen met een verblijfsstatus.

Utrecht-West krijgt 50 nieuwe woningen Lokaal nieuws dinsdag 07 november 2017

Utrecht-West krijgt 50 nieuwe woningen

Er worden vijftig nieuwe woningen gebouwd aan de Dickenslaan en Cervanteslaan in Utrecht-West.

Raad treft nieuwe regeling voor Utrechtse erfpachters Lokaal nieuws vrijdag 03 november 2017

Raad treft nieuwe regeling voor Utrechtse erfpachters

De gemeenteraad heeft gisteren ingestemd met een nieuwe afkoopregeling voor de 3500 erfpachters die Utrecht nog heeft. Zij kunnen de erfpacht van hun woning nu voordeliger afkopen dan voorheen, maar niet iedereen is tevreden.

Regionaal nieuws woensdag 01 november 2017

Minder werken, meer wonen in centrumgebied van Nieuwegein

Duurzaam, met accent op wonen, voorzieningen en met een nieuw tramstation. Het zijn belangrijke elementen uit het Koersdocument voor het centrumgebied van Nieuwegein.

Lokaal nieuws woensdag 01 november 2017

Gemeente en partners presenteren schets nieuwe wijk Merwede

De gemeente Utrecht presenteert samen met private partijen een schets voor de nieuwe wijk Merwede. Het is een plan in de maak: medio 2018 wordt het definitieve plan gepresenteerd.

Lokaal nieuws maandag 30 oktober 2017

Wonen bij je werk is bijna niet meer mogelijk in Utrecht

In de provincie Utrecht dreigt een tweedeling tussen werken en wonen. Daarvoor waarschuwt onderzoeker en econoom Gerlof Rienstra.

Gevangenis Wolvenplein kopen? Dat kan en zo ziet het eruit Lokaal nieuws woensdag 25 oktober 2017

Gevangenis Wolvenplein kopen? Dat kan en zo ziet het eruit

Heb jij altijd al een gevangenis willen kopen? Kan gewoon! De verkoop van de voormalige gevangenis Wolvenplein heeft namelijk wat vertraging opgelopen, dus je hebt nog even om te sparen.

Gevangenis Wolvenplein kopen? Dat kan ”“ en zo ziet het eruit Lokaal nieuws dinsdag 24 oktober 2017

Gevangenis Wolvenplein kopen? Dat kan ”“ en zo ziet het eruit

Heb jij altijd al een gevangenis willen kopen? Kan gewoon! De verkoop van de voormalige gevangenis Wolvenplein heeft namelijk wat vertraging opgelopen, dus je hebt nog even om te sparen.

Lokaal nieuws woensdag 18 oktober 2017

Landelijke primeur Wonderwoods aan Jaarbeursboulevard: betaalbaar wonen in de stad

Aan de Jaarbeursboulevard in Utrecht komt Wonderwoods. Het gebouw wordt onderdeel van het nieuwe Beurskwartier en zal deels uit huurwoningen bestaan voor mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning of koopwoning.

Lokaal nieuws maandag 16 oktober 2017

Sloop en nieuwbouw in Welgelegen, het duizelt de bewoners

Sloop en nieuwbouw: in het Utrechtse wijkje Welgelegen gaat dat de komende jaren op grote schaal gebeuren. Het aantal plannen is zo groot dat bewoners alle procedures amper kunnen bijhouden.

Lokaal nieuws donderdag 12 oktober 2017

Woningen in Utrecht bijna op, kopers wijken uit naar randgemeenten

De woningmarkt in Utrecht droogt op. Het aantal te koop staande huizen daalt, evenals de verkopen, terwijl de prijzen niet langer scherp stijgen. Dat blijkt uit kwartaalcijfers van makelaarsorganisatie NVM en een nadere analyse van Brecheisen Makelaars. Veel kopers zoeken hun heil elders, in omliggende plaatsen.

Lokaal nieuws donderdag 12 oktober 2017

Huis kopen in Utrecht? Dit bedrag moet je er gemiddeld voor neerleggen

We zouden je dolgraag vertellen dat de huizenprijzen in Utrecht spectaculair gedaald zijn, maar helaas lijkt dit goede nieuws nog ver te zoeken. Sterker nog: de gemiddelde verkoopprijs voor een woning is nog nooit zà hoog geweest.

Zo gaat het Beurskwartier eruitzien: groen, duurzaam en 3000 woningen Lokaal nieuws woensdag 04 oktober 2017

Zo gaat het Beurskwartier eruitzien: groen, duurzaam en 3000 woningen

Drieduizend nieuwe woningen, twee parken en duurzaamheid zal centraal staan, het Beurskwartier is een grote uitbreiding voor het centrum van Utrecht. Vanaf 2023 zal op deze plek ” in de directe omgeving van de Jaarbeurs ” een nieuwe stadswijk verrijzen.

Reminder start verkoop Parkzijde Lokaal nieuws woensdag 04 oktober 2017

Reminder start verkoop Parkzijde

Hierbij ontvangen jullie nog een laatste reminder voor de start verkoop a.s. donderdag 5 oktober. Vanaf 17.30 uur tot 20.00 uur is iedereen welkom in het informatiecentrum Leidsche Rijn (Verlengde Hogeweidebaan 1 in Utrecht). Het gehele team van Parkzijde staat dan voor je klaar om je persoonlijk te woord te staan. We hopen je a.s. donderdag te ontmoeten.

Hierbij ontvangen jullie nog een laatste reminder voor de start verkoop a.s. donderdag 5 oktober. Vanaf 17.30 uur tot 20.00 uur is iedereen welkom in het informatiecentrum Leidsche Rijn (Verlengde Hogeweidebaan 1 in Utrecht). Het gehele team van Parkzijde staat dan voor je klaar om je persoonlijk te woord te staan. We hopen je a.s. donderdag te ontmoeten.
 

Interieur type C1

Hierbij alvast een sneak preview van een interieur beeld van woningtype C1 in Parkzijde. Door middel van de extra brede achterpui voorzien van glas ontstaat er veel lichtinval in de woonkamer.

 

Specials type H

Naast variatie in basistype woningen bezit Parkzijde ook enkele specials. Rechts zie je een sneakpreview van een interieur beeld van type H1b. De specials op de hoek hebben naast een eigen tuinterras ook nog beschikking tot een gemeenschappelijke tuin waar slechts uitsluitend de drie hoekwoningen gebruik van mogen maken.

 

 

 

 

Meer dan 900 woningen op NPD-terrein in Overvecht Lokaal nieuws maandag 25 september 2017

Meer dan 900 woningen op NPD-terrein in Overvecht

In december start de sloop van NPD-loodsen aan de Brailledreef naast winkelcentrum Overvecht. Het slopen zal ongeveer drie maanden duren. Daarna wordt de bouw van woningen voor starters, studenten en senioren voorbereid, die in 2018 van start zal gaan.

Tekort studentenwoningen in 2021 ingelopen Lokaal nieuws dinsdag 19 september 2017

Tekort studentenwoningen in 2021 ingelopen

De komende jaren komen er op verschillende plekken in de stad ruim vierduizend nieuwe studentenwoningen bij. Dat staat in de brief over de stand van zaken Actieplan Studentenhuisvesting die vandaag naar de gemeenteraad is gestuurd. De verwachting is dat daarmee het tekort aan studentenwoningen eind 2021 nagenoeg is ingelopen.

NIEUWE UPDATE PARKZIJDE Lokaal nieuws vrijdag 08 september 2017

NIEUWE UPDATE PARKZIJDE

Wij hopen dat jullie allemaal een goede zomervakantie hebben gehad. Wij hebben de draad weer opgepakt en gaan de komende weken hard aan het werk om tot een afronding te komen van de verkoopvoorbereidingen van de 34 energie neutrale koopwoningen in project Parkzijde.

Inmiddels is de omgevingsvergunning door de gemeente Utrecht afgegeven. We zijn momenteel de laatste aanpassingen op de verkoop contractstukken aan het verwerken. Deze week gaan wij het project ook aanmelden bij de woningborg groep. Voor de woningen in Parkzijde is de woningborg Garantie- en waarborgregeling Nieuwbouw van toepassing. Als koper ontvang je een garantiecertificaat. Dit certificaat biedt je veel zekerheid tijdens de bouwperiode maar ook nadat de oplevering van je nieuwe woning heeft plaats gevonden.

 

START VERKOOP VERPLAATST
Wij ontvangen de laatste tijd nog wel wat telefoontjes waarin men er nog steeds vanuit gaat dat de start verkoop op 7 september a.s. zal gaan plaats vinden. Met deze nieuwsbrief willen wij nog eens duidelijk maken dat de geprognotiseerde start verkoop verplaatst is naar 5 oktober. Dus de huidige prognose start verkoop staat ingepland op 5 oktober 2017. In een volgende nieuwsbrief zullen wij bevestigen of deze datum ook de definitieve datum van start verkoop is.  

 

DUURZAAMHEID

Hurks heeft bij de prijsvraag van dit project ingeschreven met een EPC 0 bij alle woningen. EPC staat voor Energieprestatiecoefficient en is een index die de energetische efficiëntie van nieuwbouw aangeeft. De norm van EPC 0 wordt pas in 2020 verplicht, maar de woningen in Parkzijde voldoen er nu al aan. Om een EPC 0 te behalen worden er onder andere zonnepanelen op het dak toegepast en krijgt elke woning een warmtepomp die warmte en koude opslag aanstuurt vanuit de bronnen onder de grond.

 

VOLG ONS VIA SOCIAL MEDIA

 

Voor het project Parkzijde hebben wij onder andere een Facebook pagina en een twitter account aangemaakt. Dit hebben wij gedaan om op een laagdrempelige manier te communiceren wat er zoal speelt rondom het project Parkzijde. We zullen de komende periode richting de start verkoop nog actiever berichten plaatsen over de voortgang.
Klik hier voor onze Facebook pagina.
Klik hier voor ons twitter account.

Nieuwsbrief juli 2017 Lokaal nieuws maandag 04 september 2017

Nieuwsbrief juli 2017

Aanvraag omgevingsvergunning ingediend Participatie Nieuwe datum start verkoop

Aanvraag omgevingsvergunning ingediend
In de afgelopen maanden heeft het team van Parkzijde niet stil gezeten. Het voorlopig ontwerp is uitgewerkt tot een definitief ontwerp, welke door de gemeente is goedgekeurd. Vervolgens is ook de aanvraag omgevingsvergunning bij de gemeente ingediend. Het plan is met veel enthousiasme ontvangen door de supervisor van Hoge Weide Leidsche Rijn.

Participatie
Er is veel belangstelling voor Parkzijde. Veel van de inschrijvers hebben de moeite genomen om de digitale vragenlijst tijdens de inschrijving in te vullen. Waarvoor onze dank! Daaruit blijkt dat ons plan goed aansluit bij de woonwensen. Waar mogelijk hebben wij de wensen meegenomen in de uiteindelijke uitwerking van het plan. Opvallend zijn de vele positieve reacties op de specifieke kwaliteiten van de locatie en van het plan Parkzijde. Leuk!

Vakantieperiode
Ook wij hebben een vakantieperiode waarna we medio augustus de draad weer oppakken en verder gaan met de verkoopvoorbereiding van Parkzijde.

Nieuwe datum start verkoop
Op basis van het definitief ontwerp is ook een start gemaakt met de verkoopvoorbereidingen. Om er zeker van te zijn dat wij alle verkoopstukken op orde hebben tijdens de officiële start verkoop hebben wij besloten om de eerdere geprognotiseerde start verkoop datum van 7 september te wijzigen. De gewijzigde prognose datum start verkoop is donderdag 5 oktober. Vanaf 17.30 is het dan mogelijk om een compleet verkoopinformatiepakket op te komen halen in het informatiecentrum van Leidsche Rijn. Reserveer alvast deze datum in je agenda. Je ontvangt uiteraard hiervoor nog een separate uitnodiging. 

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer en hopen jullie op 5 oktober persoonlijk te ontmoeten!
 

Definitief ontwerp gereed
Eind juni is het definitief ontwerp van Parkzijde afgerond. De 34 energie neutrale woningen zijn nu allen volledig uitgewerkt. Het is uiteindelijk een mooie mix geworden van verschillende woningtypen met drie of vier woonlagen, verschillende breedte, dakvormen en kleuren. Voor ieder wat wils.

Voorbereidingen zijn gestart
Op basis van het definitief ontwerp zijn we eind juni ook gestart met de verkoopvoorbereidingen van de 34 woningen. We zijn bezig met de productie van een verkoopbrochure waarin alle woningtypen duidelijk worden gepresenteerd. Ook zijn we druk met de opmaak van de verkoopcontracttekeningen, technische omschrijving en de koop-/aannemingsovereenkomst.

Lokaal nieuws woensdag 30 augustus 2017

Huizenmarkt extreem lastig voor internationale student in Utrecht

Ongeveer 250 internationale studenten hebben een week voor de start van de colleges van de Universiteit Utrecht nog geen woonruimte in de stad. Zij moeten de eerste dagen of weken in hostels of op de bank bij iemand thuis slapen.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden