Online Marketing Bureau CliQi

Actueel

Nieuws

Is een pvc vloer geschikt voor nieuwbouw woningen? Lokaal nieuws maandag 13 september 2021

Is een pvc vloer geschikt voor nieuwbouw woningen?

Als een nieuwbouw woning opgeleverd moet worden, is het leggen van de vloer een van de laatste dingen die moeten gebeuren. De vloer is ook een zeer belangrijk onderdeel van de woning. Alhoewel de woning bijna klaar is voor de oplevering, mag dus ook de vloer zeker niet verwaarloosd worden. Een pvc vloer is zeker geschikt voor een nieuwbouw woning. Dit type vloer kent zelfs een aantal voordelen waardoor de vloer zelfs een van de meest geliefde vloeren is. Ben jij ook benieuwd naar de voordelen van deze vloer? Lees dit artikel dan goed door, want hier vertellen we je alles over de pvc vloer!

De pvc vloer is eenvoudig te leggen

Om te beginnen is de pvc vloer een vloer die ook zeer eenvoudig te leggen is. Hierdoor is de woning snel klaar voor de oplevering. Een pvc vloer is bovendien ook eenvoudig in delen te vervangen, mocht er ooit een deel beschadigd raken. De pvc vloer vergt bovendien weinig onderhoud en kan ook goed tegen vocht. De vloer is eenvoudig schoon te maken. Dit type vloer heeft dus ontzettend veel verschillende voordelen! Het is dan ook niet gek om voor de pvc vloer te kiezen. Als er snel een mooie nieuwe vloer gelegd moet worden, is deze vloer een van de beste keuzes.

Ontzettend veel keuze wat de uitstraling van de vloer betreft

Met een pvc vloer heb je ook ontzettend veel keuze. De pvc vloer kan namelijk bijna iedere uitstraling hebben. Kies je voor een pvc vloer met houtlook of kies je liever voor een gekleurde vloer? De mogelijkheden zijn eindeloos. Sommige pvc vloeren met houtlook zien er zeer realistisch uit. Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, zit er altijd wel een vloer tussen die helemaal naar wens is.

Geen geluidsoverlast

Een pvc vloer heeft een geluiddempende werking. In tegenstelling tot met laminaat hoor je het bijna niet als je over de vloer heen loopt. Dat is vooral prettig voor bovenwoningen en flats. In dit geval is een geluiddempende vloer zelfs bijna een must. Het is dus zeker aan te raden om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen.

Perfect voor in de nieuwbouw

De pvc vloer heeft veel voordelen die de vloer zeer geschikt maken voor nieuwbouw woningen. De vloer is snel te plaatsen, relatief goedkoop en onderhoudsvriendelijk. Omdat er zoveel keuze is, zit er altijd wel een geschikte vloer tussen. Het is wel van belang dat je ook voor een pvc vloer van hoge kwaliteit kiest. Er kan namelijk wel sprake zijn van kwaliteitsverschil tussen verschillende aanbieders. Kies dus voor een aanbieder waarbij je wel zeker kunt zijn van een uitstekende kwaliteit. Ga bijvoorbeeld even na wat voor recensies een bedrijf heeft. Zo weet je zeker dat je de woning straks met een mooie vloer kunt opleveren.

Over het algemeen is de pvc vloer dus een zeer goede keuze, verdiep je alleen wel even goed in de verschillende mogelijkheden. Zo kun je zeker zijn van een kwaliteitsvloer, en dat is wel zo belangrijk.

 

Verhuizen naar Utrecht wordt zo nóg leuker! Lokaal nieuws dinsdag 17 augustus 2021

Verhuizen naar Utrecht wordt zo nóg leuker!

Op naar Utrecht: een nieuwe periode in je leven. Tijd om te sorteren wat je achter wilt laten, weg wilt geven én wat je mee wilt nemen naar je nieuwe woning. Maar, gaat dat allemaal in die bus passen? Als je ervaring hebt met verhuizen dan ben je vast bekend met de problemen rondom het huren van een verhuisbus. Waar? Hoeveel mag het kosten? Wat is de borgsom? En wat gebeurt er met eventuele schade aan de verhuisbus?

Die stress is totaal onnodig. Verhuizen - en het huren van een verhuisbus - kan echt een stuk leuker. In Utrecht hebben ze het slim bekeken. Daar zit autodelen namelijk flink in de lift. Een goedkopere, veiligere, en leukere manier voor het huren van een auto.

Een auto huren in Utrecht is zo gedaan, via bijvoorbeeld SnappCar. Het beste deelautoplatform van Nederland. Hier vind je duizenden deelauto’s: verhuisbusjes, elektrische auto’s, sportwagens, familiebusjes, oldtimers. De lijst is eindeloos.

Wat zijn de directe voordelen van het huren van een deelauto? Ten eerste is een bus huren veel goedkoper dan via een traditionele verhuurmaatschappij. Ten tweede ben je volledig verzekerd en draag je bij aan het klimaat.

Want autodelen zorgt ervoor dat er minder nieuwe auto’s nodig zijn. Je huurt eenvoudig een verhuisbus uit je buurt. Daarmee zorg je voor meer ruimte voor groen op straat, minder files (want minder nieuwe auto’s) én een afname van de CO2 uitstoot. Daarnaast komt het geld ten goede aan iemand in jouw buurt. Goed bezig dus!

Kies bij je volgende verhuizing - of die van je vrienden en familie - voor een deelauto. Je kunt al goedkoop een busje huren in Utrecht via SnappCar. Gebruik de SnappCar app of huur een auto via je computer. Volledig verzekerd, snel, klimaatbewust, en de leukste verhuizing die je zal meemaken. Kijk vandaag nog op SnappCar en ontdek het voordeel van autodelen.

3 redenen waarom je in Laurierkwartier wilt wonen Lokaal nieuws vrijdag 06 augustus 2021

3 redenen waarom je in Laurierkwartier wilt wonen

Er is een heel scala aan redenen te bedenken waarom je in Laurierkwartier zou willen wonen maar als we er drie mogen kiezen, dan zijn het de volgende: de ligging tussen de stad en het groen, de goede bereikbaarheid en het uitgebreide aanbod aan verschillende woningtypes. Zo is er voor ieder wat wils. Van appartementen vanaf 60 m2 tot eengezinswoningen tot 133 m2. Lees meer over de 3 belangrijkste redenen waarom je in Laurierkwartier wilt wonen.  Laat je overtuigen en mis deze mooie woonkans niet!  

 

1. Stads, ruim én groen

In Laurierkwartier woon je tussen parken, op loopafstand van Leidsche Rijn Centrum en op fietsafstand van de gezellige binnenstad van Utrecht. Leidsche Rijn heeft een stads aanbod van winkels, cultuur en goede restaurants, maar ook ruimte om te spelen, te groeien, te sporten, te leven. En verrassend veel leuke plekken voor jong en oud!

 

2. Goed bereikbaar

Je kunt vanuit Leidsche Rijn echt alle kanten op. Laurierkwartier ligt vlak bij het NS-station Utrecht Leidsche Rijn en het busstation. Via de Stadsbaan zit je binnen 5 minuten op de A2 richting Amsterdam of Den Bosch of op de A12 richting Den Haag of Arnhem. En via de Gele Brug of de Dafne Schippersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal fiets je in no time naar het centrum van Utrecht.

 

3. Uitgebreid aanbod, voor ieder wat wils

In Laurierkwartier komen 97 huurwoningen in 10 verschillende types. Er komen 47 eengezinswoningen en 50 appartementen. Zo is er altijd een woning die bij jou past. Alle woningen in Laurierkwartier hebben een royaal balkon, terras of tuin. Een aantal kijkt uit over het groen voor de deur, of grenst aan de prachtige gemeenschappelijke binnentuin. Hier ontmoet je jouw buren om samen te eten en spelen kinderen veilig buiten. Dat is fijn thuiskomen!

De woningen gaan in 2 fases in verhuur. De inschrijving voor de eerste 11 vrije sector huurwoningen is nu gesloten. De overige midden- en vrije sectorhuurwoningen gaan na de zomer in verhuur en zijn naar verwachting eind 2021/begin 2022 gereed. Het woningaanbod is nu alvast te bekijken. Zo kom je alvast meer te weten over de verschillende types die in verhuur gaan en kun je je vast goed oriënteren. Zodra de verhuur start laten we dit weten via de nieuwsbrief. Zorg dus dat je deze ontvangt en je bent als eerste op de hoogte van de start verhuur! 

Zonnepanelen huren; hoe werkt dat? Lokaal nieuws dinsdag 03 augustus 2021

Zonnepanelen huren; hoe werkt dat?

Wanneer je gaat verhuizen moet je met allerlei zaken rekening houden. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar jouw toekomstige energievoorziening. Zo is er de mogelijkheid om zonnepanelen op jouw dak te laten plaatsen om groene stroom op te wekken en een voordelige bijdrage aan je portemonnee te leveren. Zonnepanelen zijn echter vaak duur en dit kan voor twijfel zorgen. In dat geval kun je ook zonnepanelen huren.

Hoe werkt het huren van zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen is een prijzige aangelegenheid, ondanks dat je de kosten er vrij snel uit hebt. Zonnepanelen huren is een goed alternatief voor wie die investering niet direct kan dragen, maar wel wil profiteren van groene, zelf opgewekte energie. Over de hele levensduur bekeken is huren wel iets minder gunstig; de terugverdientijd van de investering is zo'n twee jaar langer.

De huurprijs is afhankelijk van het bedrijf waar je bij huurt en het is dus belangrijk om deze prijzen met elkaar te vergelijken. Ook bij zonnepanelen kopen, is het verstandig om goed te vergelijken tussen verschillende aanbieders en soorten om de beste keuze voor jou te vinden.

Huurprijs

De volgende huurprijzen worden gerekend wanneer je zonnepanelen huurt:
• Bij twee zonnepanelen is de gemiddelde huurprijs tussen de 10 en 15 euro per maand.
• Bij zes zonnepanelen is de gemiddelde huurprijs tussen de 20 en 30 euro per maand.
• Bij tien zonnepanelen is de gemiddelde huurprijs tussen de 40 en 60 euro per maand.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen huren?

Allereerst is het huren van zonnepanelen voordelig voor mensen met een lager budget die niet in één keer een grote investering kunnen doen. Daarnaast wordt alles voor je geregeld, waaronder de montage van de panelen. Ook ben je verzekerd van kwalitatief goede producten met een aantrekkelijk rendement.

Op technisch gebied heeft huren ook een voordeel. De omvormer is een vast onderdeel van zonnepanelen en heeft vaak een kortere levensduur dan de panelen zelf. De kosten van de vervanging van dit onderdeel liggen tussen de 650 en 1550 euro en deze hoef je zelf niet te betalen. Deze kosten moet de verhuurder namelijk voor zijn rekening nemen.

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen huren?

Er zitten ook nadelen aan het huren van zonnepanelen. Je zult namelijk een lager rendement halen dan wanneer je zonnepanelen koopt. Dit komt doordat de verhuurder ook kosten maakt en dit zorgt ervoor dat de terugverdientijd langer is. Het kan ook vervelend zijn als je aan een contract vastzit en plotseling moet verhuizen. De investering in de zonnepanelen kun je overigens ook niet meerekenen in waarde bij de verkoop van je huis.

 

Zomer in Laurierkwartier Lokaal nieuws vrijdag 23 juli 2021

Zomer in Laurierkwartier

We kunnen wel zeggen dat de zomer nu echt is begonnen! Terwijl de eerste vakantiegangers vorige week al vertrokken richting het zuiden, zijn er ook zat mensen die lekker in Nederland blijven. In Laurierkwartier is het heerlijk toeven deze zomer.

 

Zo staat het Brusselplein In Leidsche Rijn Centrum vol met gezellige terrassen. Een paar tips: Grieks restaurant en wijnbar Kavos, wijnbar Most, waar je zelf je wijn mag tappen en het Spaanse Bar Iberico (tapas!), de ambachtelijke pizza's uit de houtoven van De Pizzabakkers, kiprestaurant Alan&Pim's, het gezellige Buurten in de Bieb en Miyabi Asian Cuisine. En er is nog veel meer te beleven!

Ontspannen in Hoge Weide

Ga jij liever de natuur in? In Park Hoge Weide - boven op de hoogste heuvel - staat een gigantische panoramaschommel. Heb jij deze al eens geprobeerd? Al schommelend heb je een prachtig uitzicht op Leidsche Rijn! Het park heeft veel sport- en spelelementen zoals de stammentuin met liggende boomstammen waarop je je evenwicht kunt uittesten.

Kindervakantieweek

Voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 26 jaar is er van alles te beleven bij De Vrijstaat. De Vrijstaat is een kunstwerkplaats en podium voor kinderen en jongeren. Samen met kunstenaars gaan jongeren aan de slag om hun creatieve skills te ontdekken en te ontwikkelen. In de week van 20-23 juli is er de expo Flower Bomb en leren kinderen verschillende onderdelen van atletiek kennen. In de week van 27-20 juli leer je theater met de Koreaanse vechtsport taekwondo te combineren. Een mooie kans om in de huid van een superheld te kruipen!

Lekker tafelen en lokale bieren

Lekker tafelen kan bij Venster. Hier worden gezellige aanschuif- en themadiners en cocktailworkshops georganiseerd en voor een lokaal gebrouwen biertje ga je naar Maximus Brouwerij. Maximus heeft een vast assortiment met populaire bieren, zoals de Mockingbird uit het Máximapark. Er is veel leven in de brouwerij: proeverijen, optredens, spelletjesavonden, pubquizzen en meer. De brouwerij is ook thuisbasis van wielerclub de Maximus Stampers.

Buiten bij de Sluis

Leidsche Rijn heeft er sinds kort ook een unieke buitenplaats bij. In het groen, aan het Amsterdam-Rijnkanaal ligt een wit sluiswachtershuis uit de jaren 30. Buurtbewoners Melanie en Willem hebben deze historische plek omgetoverd tot een plek waar je lekker kunt relaxen, lunchen, dineren en borrelen.

Ook wonen in Leidsche Rijn?

Genoeg te doen dus deze zomer! Ook wonen in het gezellige Leidsche Rijn? In Laurierkwartier komen binnenkort weer nieuwe vrije sector huurwoningen beschikbaar. Er komen 47 eengezinswoningen en 50 appartementen. Zo is er altijd een woning die bij jou past. De eerste 11 huurwoningen zijn al opgeleverd. Schrijf je in als geïnteresseerde om als eerste op de hoogte te zijn van de start verhuur datum van fase 2. De woningen uit fase 2 zijn naar verwachting eind 2021/begin 2022 gereed.

Fase 1 opgeleverd Lokaal nieuws maandag 19 juli 2021

Fase 1 opgeleverd

 De 11 eengezinswoningen in fase 1 zijn opgeleverd. De enthousiaste bewoners kregen half juli de sleutel en zijn inmiddels druk met verhuizen en uitpakken.

In de tweede fase gaan nóg eens 36 eengezinswoningen in verhuur. Variërend van 90 tot 125 m2, zowel middenhuur als vrije sectorhuur. Laurierkwartier is een fijne plek om te wonen waar je jouw buren ontmoet om samen te eten en hier spelen kinderen veilig buiten. Zie jij jezelf hier ook wonen? Schrijf je in als geïnteresseerde voor fase 2 en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 

Zomerspelen in Leidsche Rijn centrum Lokaal nieuws donderdag 15 juli 2021

Zomerspelen in Leidsche Rijn centrum

De zomervakantie staat weer voor de deur. Tijd voor de kinderen om lekker buiten te spelen. In Leidsche Rijn Centrum is er van alles te doen!

Vanaf 17 juli t/m 14 augustus zijn er elke zaterdag leuke activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar. Van knutselen en sporten tot sushi maken van snoep. Het zomerprogramma staat in het teken van de Olympisch Spelen. Alle kinderen uit Laurierkwartier zijn van harte welkom!

Ook wonen in het gezellige kindvriendelijke Laurierkwartier? In Laurierkwartier komen 47 heerlijke eengezinswoningen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de start verhuur. 

Kijk voor het gehele programma en hoe je kan deelnemen aan het zomerprogramma op de site van Leidsche Rijn centrum. 

 

 

Verhuizen? Denk aan de autoverzekering Lokaal nieuws dinsdag 13 juli 2021

Verhuizen? Denk aan de autoverzekering

Bij een verhuizing komt veel kijken. Van alle spullen verhuizen tot het inrichten van de tuin. Ook de verzekeringen moeten aangepast worden. Zo heeft een verhuizing bijvoorbeeld gevolgen voor de autoverzekering. Hoe zit dit precies?

Premie afhankelijk van postcode en woonplaats

Verzekeraars kijken naar verschillende factoren als zij de premie voor de autoverzekering bepalen. Een van deze factoren is de woonplaats van de klant. Een adreswijziging betekent daarom ook altijd een nieuwe premie. De premies voor de autoverzekering kunnen per provincie en per wijk honderden euro's verschillen. Verzekeraars kijken bij de bepaling van de premie naar de kans op diefstal en de kans op schade in desbetreffende woonplaats. In een drukke stad is de kans op schade veel groter. Daarom betalen mensen die in een stad wonen meestal ook een hogere premie. Den Haag is op dit moment de duurste stad van Nederland om een auto te verzekeren. Amsterdam en Utrecht volgen op plek twee en drie. In Utrecht betaalt men gemiddeld 33,98 euro voor de autoverzekering.

Autoverzekering vergelijken

Autobezitters wordt aangeraden om altijd een nieuwe vergelijking te maken op het moment dat zij gaan verhuizen. Misschien biedt een andere verzekeraar een lagere premie voor de nieuwe postcode. Ook kan het aantal schadevrije jaren ervoor zorgen dat de premie nu lager uitvalt. Zodra er een nieuwe verzekering is afgesloten, is het verstandig om de huidige autoverzekering gelijk op te zeggen. Meestal kan dit alleen schriftelijk en aangetekend. Bij de meeste verzekeraars kunnen klanten de verzekering na één jaar kosteloos opzeggen. Als de verzekerde eerder opzegt, dan kan de verzekeraar een boete opleggen. Deze boete varieert van een paar euro tot ruim € 25,-.

Kies de juiste dekking

In Nederland zijn mensen verplicht om minimaal een WA-dekking af te sluiten als zij de auto verzekeren . Hiermee is de klant verzekerd voor schade die wordt toegebracht aan andere personen of voertuigen. Schade aan de eigen auto is niet verzekerd. Als de automobilist een allriskverzekering afsluit, dan is hij ook verzekerd voor schade aan de eigen auto. Welke dekking de klant het beste kan kiezen, is afhankelijk van de leeftijd en de waarde van de auto. Hoe hoger de dekking, hoe duurder de autoverzekering. Als de auto ouder is dan negen jaar, dan is een WA-verzekering voldoende. Bezitters van auto's tussen de vijf en acht jaar, kunnen het beste een WA+ verzekering afsluiten. Is de auto jonger dan vijf jaar? Dan is een allriskverzekering de beste keuze.

Kenteken schorsen

Als de auto niet of nauwelijks gebruikt wordt, kan de verzekerde ervoor kiezen om het kenteken van de auto te schorsen. Tijdens deze schorsing mag er niet in de auto gereden worden. Daar staat tegenover dat de eigenaar van de auto in deze periode geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen. Ook hoeft de auto dan niet verzekerd en APK-goedgekeurd te zijn. Schorsen kan online via het RDW.

Nóg grotere stijging huizenprijzen in 2021 Lokaal nieuws dinsdag 13 juli 2021

Nóg grotere stijging huizenprijzen in 2021

Een kwartaal geleden voorspelde het Economisch Bureau van ABN AMRO al een stijging van de huizenprijzen in 2021, maar nu verwachten zij dat die stijging nog groter zal zijn. “We houden nu rekening met een huizenprijsstijging van 12,5% dit jaar en van 5% in 2022. Eerder gingen we nog uit van respectievelijk 7,5% en 2,5% prijsstijging,” aldus Philip Bokeloh , senior econoom bij het Economisch Bureau van ABN AMRO, in de laatste Woningmarktmonitor van juli 2021.

Huizenmarkt verhit

Hiermee verhoogt het Economisch Bureau voor de derde keer op rij dit jaar haar voorspellingen voor de ontwikkeling van de woningmarkt. “De huizenmarkt is verhit. De prijzen van bestaande woningen stijgen stevig, ook in de vier grote steden waar de markt eerder, tijdens de coronacrisis, nog even leek af te koelen. Ook staan er nog maar zeer weinig huizen te koop. En de woningen die te koop komen , vinden bijzonder snel een nieuwe eigenaar. De huizen die in het eerste kwartaal van eigenaar wisselen, stonden gemiddeld slechts dertig dagen te koop, terwijl het historisch gemiddelde op tachtig dagen ligt,” aldus Bokeloh.

Daling aantal woningverkopen

Het wanvertrouwen met betrekking tot de woningmarkt in het begin van de coronacrisis heeft zich vlot hersteld. Indicatoren van Vereniging Eigen Huis en de NVM laten zien dat het sentiment de laatste maanden stabiel positief is. Dit sentiment komt vooral bij woningverkopers vandaan omdat het makkelijk is je huis in een korte tijd voor een goede prijs te verkopen. Voor kopers geldt het positieve sentiment niet; de hypotheekrente staat weliswaar laag, maar de huizenprijzen zijn zo hoog dat het moeilijk is om een hypotheek af te sluiten. Er werden tussen januari en mei 2021 wel veel huizen verkocht, wat vooral toe te schrijven is aan de leenvoorwaarden die begin dit jaar versoepeld werden. Het Economisch Bureau verwacht nu dan ook toch een daling. Bokeloh: “Voor dit jaar houden we rekening met een daling van 10%. Volgend jaar zal het aantal woningaankopen volgens ons met nog eens 5% afnemen.”

Meer risico

De verhitte woningmarkt zorgt ervoor dat kopers bang zijn dat ze geen woning kunnen kopen. Dit heeft als resultaat dat zij zichzelf minder bedenktijd gunnen en sneller de knoop doorhakken om een huis te kopen. Om de kans op een succesvol bod te vergroten nemen zij vervolgens meer risico; ze bieden bijvoorbeeld hoger dan de vraagprijs en laten verkoopvoorwaarden vallen. Ook proberen kopers tegenwoordig een hogere hypotheek af te sluiten in verhouding tot hun inkomen, door een aflossingsvrije hypotheek te kiezen en af te zien van hun recht op hypotheekrenteaftrek. Het Economisch Bureau raadt kopers aan om hypotheekadvies in te winnen voordat ze dit soort keuzes maken.

Nieuw in Utrecht? 5 handige wetenswaardigheden Lokaal nieuws maandag 12 juli 2021

Nieuw in Utrecht? 5 handige wetenswaardigheden

Heb jij een nieuwbouwwoning weten te bemachtigen in of in de buurt van de stad Utrecht? Dat is mooi voor elkaar, want Utrecht kampt met een hoge woningnood. Dat is niet gek, want Utrecht is een fijne stad om te wonen en veel mensen willen dat dan ook. Ben jij nieuw in Utrecht, dan zijn er een aantal handige wetenswaardigheden over de stad die we met je willen delen.

Parkeren

Utrecht is een van de grootste en drukste steden van Nederland. Het centrum van de stad is mateloos populair voor winkelen en vertoeven. Er is dan ook meer dan genoeg aanbod qua retail en horeca. Het centrum is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar ook met de auto naar de stad gaan hoeft geen probleem te zijn. Er zijn in en rondom het centrum meer dan genoeg faciliteiten om te parkeren in Utrecht .

Milieuzone

Als je met de auto naar het centrum van Utrecht gaat, is het wel goed om te weten dat daar een milieuzone geldt. Deze dicteert dat dieselauto’s alleen deze milieuzone in mogen als ze emissieklasse 4 of hoger hebben. Eerst was dat emissieklasse 3 of hoger, maar in april is de regel strenger geworden. Dit is een van de maatregelen die bedoeld is om de luchtkwaliteit in de stad verder te verbeteren. Even goed checken dus als je in een dieselauto rijdt om een boete te vermijden.

Winkels

Ga je winkelen in Utrecht, dan is het goed om te weten dat de winkels in principe open zijn van 9.30 tot 18.00, hoewel ze op maandag later openen. In het winkelcentrum Hoog Catharijne zijn de winkels langer open, namelijk tot 20.00 uur. Koopavond is op donderdag. Dan zijn de winkels open tot 21.00. Iedere ondernemer is vrij in Utrecht om zijn winkel op zondag te openen. Daardoor zijn de meeste winkels op zondag ook open.VVV

Wil je tips voor wat de stad zoal te bieden heeft, zodat je alle interessante stukjes van de stad kunt leren kennen? Of heb je vragen over het openbaar vervoer in de stad? Dan is het goed om te weten dat je terecht kunt bij de VVV winkel aan het Domplein.

Openbare toiletten

Aan het winkelen en acute aandrang? In de meeste winkels is er geen openbaar toilet om gebruik van te maken, en de meeste horecagelegenheden stellen het niet op prijs als je er enkel komt om van het toilet gebruik te maken. Daarom is het goed om te weten dat er op een aantal plekken openbare toiletten zijn in het centrum van Utrecht. Dat is op de adressen Stationshal 12, Oudegracht 167 in de Centrale Bibliotheek, in De Bijenkort op Sint Jacobsstraat 1, in de HEMA op Steenweg 59, tegenover Janskerkhof 12, in het Stadhuis aan de Korte Minrebroederstraat 2, op Nachtegaalstraat 51 en in het Stadskantoor op Stadsplateau 1.

Veel plezier met het ontdekken van deze fijne en interessante stad. Hopelijk helpen bovenstaande weetjes je al een beetje op weg!

Afbouw en Start verkoop van de boerderij Lokaal nieuws maandag 12 juli 2021

Afbouw en Start verkoop van de boerderij

De afbouw van de boerderij vordert: gevelkozijnen en -beglazing zijn geplaatst, plafonds en wanden worden aangebracht en kabels en leidingen worden gelegd. De grote dakterrassen van de woningen met bouwnummers 2 en 3 krijgen vorm. Het uitzicht op het omringende natuurlandschap is subliem. De verkoop van deze drie grote woningen start op zaterdag 18 september 2021.

De woning met bouwnummer 1 heeft een woonoppervlak van circa 258 m2, de woning met bouwnummer 2 een woonoppervlak van circa 226 m2 en de woning met bouwnummer 3 een woonoppervlak van circa 227 m2. Daarnaast beschikt iedere woning op de begane grond over een grote ongeïsoleerde ruimte voor hobby, opslag of het stallen van bijvoorbeeld een oldtimer. Bij de woning met bouwnummer 3 is die ruimte circa 118 m2 groot. Ook een royale tuin of een royaal dakterras ontbreekt niet.

De verkoop van de drie woningen in de boerderij start op zaterdag 18 september a.s. van 11.00 uur tot 15.00 uur op locatie Ochuizerweg 35 Haarzuilens. Er is dan een team van Beumer Garantiemakelaars aanwezig.

De verkoopprijzen zullen begin september a.s. worden vastgesteld.

Bouwbedrijf Paardenkooper verwacht de woningen in oktober 2021 gereed te hebben.

Kijkje bij Laurierkwartier Lokaal nieuws donderdag 08 juli 2021

Kijkje bij Laurierkwartier

In Laurierkwartier komen 47 heerlijke eengezinswoningen. In het filmpje van de makelaar zie je gezinswoning De Esdoorn. Deze woningen zijn al verhuurd maar geven een goed beeld van hoe het hier wonen is. Alle woningtypes Esdoorn zijn verhuur. De toekomstige bewoners krijgen half juli de sleutel. 

In de tweede fase gaan nóg eens 36 eengezinswoningen in verhuur. Variërend van 90 tot 125 m2, zowel middenhuur als vrije sectorhuur. 

Daarnaast gaan ook nog 50 appartementen in verhuur in verschillende types en afmetingen. Hier woon je heerlijk te midden van het groen én aan een fijne binnentuin. Hier ontmoet je je buren bij een van de picknickbanken, spelen kinderen vrij en veilig samen met de buurkinderen, moestuinier je (samen met je buren of alleen) of ben je lekker actief bezig.  Dat is volop genieten!

Ook wonen in Laurierkwartier? We houden je graag op de hoogte van de start verhuur van de 2e fase. Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

‘Meer geluk en minder stress’ Lokaal nieuws dinsdag 22 juni 2021

‘Meer geluk en minder stress’

Laurierkwartier krijgt een prachtige groene gezamenlijke binnentuin. Hier kunnen alle bewoners én omwonenden gebruik van maken. De binnentuin zorgt niet alleen voor een maximaal groene leefomgeving en het verlagen van bijvoorbeeld de hittestress, maar draagt ook bij aan het woongeluk van de bewoners. Hoe dat zit lees je hieronder.  

 

Gezonder

Het afgelopen jaar zijn we met zijn allen meer gaan wandelen én de natuur meer gaan waarderen. Zo is het belang van een (eigen) groene buitenruimte in de buurt alleen maar groter geworden. Niet zo gek, want een (korte) wandeling of wroeten in de aarde voelt nou eenmaal goed. Wist je ook dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk én minder stress? Reden genoeg dus voor een prachtige groene binnentuin in Laurierkwartier! Maar dat niet alleen, de verschillende speelplekken in de binnentuin nodigt ook uit tot bewegen, een gezonde ontwikkeling van kinderen en ontmoeten je hier je buren gemakkelijker (bron). Zo draagt het ook bij aan het verminderen van eenzaamheid.  

Wist je dat je vanuit alle woningen en appartementen in Laurierkwartier zicht hebt op de groene binnentuin?

Nederlands onderzoek wijst uit dat wie in een groene omgeving woont zich gezonder voelt en minder vaak ziek is. Zo vermindert groen stress omdat het zien ervan al zorgt voor een rustgevend effect. Ook zorgt groen ervoor dat kinderen hier heerlijk met elkaar buiten spelen. Kinderen in groene wijken hebben bijvoorbeeld vijftien procent minder vaak last van overgewicht (bron).

De bouw van Hart van De Meern vordert Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

De bouw van Hart van De Meern vordert

De bouw van project Hart van De Meern is gestart. De funderingen van de eengezinsowningen zijn bijna allemaal gerealiseerd en van de eerste bouwnummers krijgt het casco vorm.

De bouw van project Hart van De Meern is gestart. De funderingen van de eengezinsowningen zijn bijna allemaal gerealiseerd en van de eerste bouwnummers krijgt het casco vorm.

Het wijkje begint daarmee gestalte te krijgen.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

Isoleren? Dit zijn de verschillen tussen EPS en XPS Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Isoleren? Dit zijn de verschillen tussen EPS en XPS

Ga je bouwen of heb je een nieuwbouwwoning gekocht, dan zijn er ineens veel bouwtechnische zaken waar je mee te maken krijgt. Eén daarvan is de isolatie. Door te weten wat bepaalde termen inhouden, kun je beter kiezen in wat je wil of wat het beste is. En je kunt beter volgen waar het bouwbedrijf over praat.

Veel voorkomende termen binnen isolatie zijn EPS en XPS. Al lijken de termen op elkaar en is het beide van polystyreen, het gaat in dit geval wel om een heel ander isolatiemateriaal. Voor jou op een rijtje wat het is, waarvoor het gebruikt wordt en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat doet isolatie eigenlijk?

Isolatie herleidt je waarschijnlijk naar het binnen houden van warmte in je woning. Maar omgekeerd houdt isolatie in de zomer natuurlijk ook de warmte juist buiten. Dat komt omdat isolatie er voor zorgt dat er een beschermende laag ontstaat met dat wat je wil scheiden. Dat kan dus warme en koude lucht zijn, maar ook geluid. Woon je dicht bij een snelweg of wil je gewoon heel graag dat het stil is in huis, dan kan bepaalde isolatie daar voor zorgen. En omgekeerd kun je, als je graag de muziek hard zet of een instrument bespeelt, er ook voor zorgen dat het geluid in je woning blijft. Naast de verschillende doelen bij isolatie, zijn er ook meerdere manieren van isolatie en verschillende soorten materialen. Zo kun je wanden isoleren, daken maar ook vloeren of tussenmuren.

EPS en XPS

EPS en XPS verschillen misschien maar één letter, maar zijn wel totaal andere materialen met verschillende verwerkingen en voor- en nadelen. Beide zijn van polystyreen maar daar blijft het wel bij. EPS is de afkorting van Geëxpandeerd polystyreen en eigenlijk een heel bekend materiaal. Het is namelijk een andere benaming voor piepschuim. Weet je wat piepschuim is, dan begrijp je dat ‘EPS isolatie’ heel licht is. Dat komt omdat het met name uit lucht bestaat, zelfs 98% ten opzichte van maar 2% polystyreen. EPS zijn eigenlijk bolletjes die ook wel parels genoemd worden. Kun je je voorstellen dat elke kubieke meter EPS zo’n tien miljoen parels heeft. En dat elke parel bestaat uit 3.000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. En dat precies die lucht nu zorgt voor de isolatie. Dat komt omdat stilstaande lucht een hele goede isolator is.

XPS daarentegen staat voor Geëxtrudeerd polystyreen. XPS wordt geleverd in platen en is gemaakt van kunststofschuim. Doordat de platen een zogenoemde gesloten cellenstructuur hebben, zijn ze bestand tegen veel druk. Dit maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld het isoleren van parkeerdaken of parkeergarages. Daarnaast hebben de XPS isolatieplaten een trap sponning waardoor er geen koudebruggen kunnen ontstaan. En als laatste is XPS een heel vochtwerend en schimmelbestand materiaal waardoor het zeer geschikt is voor je badkamer, sauna of bij zwembaden. Maar hierdoor dus ook onder de grond voor funderingsmuren.

Voor en nadelen

EPS is als plaatmateriaal te koop, maar kan ook heel eenvoudig in een mal geperst worden en zelfs als losse bolletjes waardoor het heel geschikt is voor het na-isoleren van spouwmuren. Daarnaast leent EPS zich goed voor het isoleren van betonvloeren, platte daken of in kruipruimte. Ook is het een licht materiaal, makkelijk te verwerken en goedkoop. Het nadeel van EPS isolatie is dat het niet zo milieu vriendelijk is en ook minder flexibel dan je zou denken.

Het nadeel van XPS is dat het onder de zeer brandklasse E klasse valt en een niet echt goedkoop materiaal is. .

Sfeervol interieur: vijf tips Lokaal nieuws maandag 14 juni 2021

Sfeervol interieur: vijf tips

Warme kleuren, een harmonieuze inrichting, sommige zaken spreken misschien voor zich als je je woning sfeervol wilt inrichten. Maar wat geeft nu net dat beetje extra? Wij hebben vijf tips waarmee je precies de juiste sfeer creëert.

1. Ronde vormen

Als je gaat voor een zacht interieur, kies dan voor ronde vormen. Hoekig is wat zakelijker, rond is gezelliger. Als je de ronde vormen hier en daar laat terugkomen in je woning, krijg je een mooi, sfeervol geheel. Denk bijvoorbeeld aan ronde kussens op de bank, bolvormige vaasjes of een setje van ronde salontafels. Een rond vloerkleed is ook een optie.

2. Zachte verlichting

Je kunt bijna alle verlichtingsbronnen in meerdere tinten kopen, waarbij je bij elke kleur een andere sfeer creëert. Zo geeft een helderwitte verlichtingsbron heel anders licht dan een warm witte bron. Je kunt ook kiezen voor lampen die daglicht afgeven, voor weer een ander sfeertje. Ga je voor optimaal sfeervol, dan ga je voor een lamp in warm wit. Samen met een dimmer, voor extra effect.

3. Warme raambekleding

Stoffen gordijnen hebben tal van voordelen. Neem bijvoorbeeld dat ze de ruimte minder hol laten klinken. Net als een stoffen bank en een vloerkleed zorgt een gordijn ervoor dat je ruimte niet alleen sfeervoller wordt, maar ook nog eens sfeervoller klinkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vouwgordijn , een soort rolgordijn dat zich min of meer opvouwt als je het gordijn optrekt.

4. Persoonlijk tintje

Jouw persoonlijke accessoires geven je woning ook sfeer. Je kunt ervoor kiezen om alles achter gesloten kastdeuren te bewaren, maar dat komt de sfeer niet ten goede. Eerlijk is eerlijk, je woning lijkt er wel opgeruimder van. Mooie snuisterijen uit verre oorden, familiefoto’s, mooie planten. Het is maar net waar jij gelukkig van wordt en waarmee jij de sfeer laat bepalen.

5. Hout met een verhaal

Ben je op zoek naar meubelen of een vloer met karakter? Ga dan voor hout. Elke houten plank was ooit een boom en als je erbij nadenkt wat de boom allemaal heeft meegemaakt vertelt elke noest zijn eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld een eikenhouten vloer, elke plank brengt iets mee. Je woning krijgt er een warme sfeer van, maar ook een robuuste, stoere sfeer.

Lange meubels voor je smalle balkon creëren ruimte en dit is hoe! Lokaal nieuws donderdag 03 juni 2021

Lange meubels voor je smalle balkon creëren ruimte en dit is hoe!

Een balkon bij je appartement verzekert je van een plek om in de zomer heerlijk te ontspannen. Geniet met een hapje en drankje van het mooie weer, het uitzicht over de omgeving, enzovoorts. Het inrichten van een balkon, met name een smal balkon, is niet altijd even gemakkelijk. Toch wil je er voldoende aandacht aan besteden, daar je er de ruimte wilt hebben om te kunnen zitten in de zomer. In dit artikel vind je een aantal handige tips die je helpen bij het inrichten van een smal balkon.

Kies bijvoorbeeld voor een tuinset voor loungen , in plaats van een set die uit verschillende elementen bestaat. Een lange bank neemt vaak minder ruimte in dan twee losse stoelen. De stoelen zet je altijd iets bij elkaar vandaan, waarbij de ruimte tussen beide stoelen niet benut wordt. Dit is zonde! Je voorkomt het met een lange, smalle bank.

Voorzie je balkon van een mooie parasol

Niet alleen een tuinset mag niet ontbreken op het balkon. Je wilt hier ook enige schaduw kunnen creëren. Met name op de zuidkant van een pand zal het in de zomer behoorlijk warm zijn op het balkon. De zon schijnt hier een groot deel van de dag op. Daarnaast stijgt de warme lucht van beneden op. De beste manier om een schaduwplekje te creëren is het gebruik van parasols voor het balkon . Het voordeel van deze parasols is dat je de bovenzijde kunt kantelen. Op deze manier kun je de parasol precies zo richten, dat je altijd ergens schaduw hebt. Een parasol is onmisbaar waar je jonge kinderen of een huisdier hebt. Het is voor hen vervelend en mogelijk zelfs gevaarlijk om de hele dag in de brandende zon te zitten. Ook binnen je appartement zal het niet koel zijn in de zomer.

Kleed je balkon aan met leuke plantenbakken

Met een parasol en leuke tuinset geef je het balkon al enige kleur. Er zijn meer mogelijkheden om het balkon gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke plantenbakken voor aan de balustrade van je balkon. De plantenbakken kun je in het voorjaar van viooltjes of geraniums voorzien. Deze planten zijn weliswaar eenjarig, maar bloeien een groot deel van het voorjaar en de zomer. Ook leuk zijn plantenbakken met verschillende kruidensoorten. Er is niets leuker, dan in de avond wat takjes rozemarijn, bieslook of bijvoorbeeld peterselie plukken voor bij de bereiding van je maaltijd. Niet alleen lekker, maar ook gezond.

Gebruik een spiegel op je balkon

Het klinkt wellicht wat gek om een spiegel op je balkon te gebruiken. Toch is het de overweging waard. Met een spiegel laat je niet alleen een balkon, maar ruimtes in het algemeen groter lijken. Je kunt als het ware door de muren van je balkon heen kijken. In plaats van een grote spiegel zou je verschillende kleinere spiegels aan de wand bij je balkon kunnen bevestigen. Het geeft een speels effect aan je balkon! Hang ze eventueel aan kleine, vintage kettingen, afhankelijk van de interieurstijl die je leuk vindt.

Een kijkje op de bouw Lokaal nieuws donderdag 03 juni 2021

Een kijkje op de bouw

Er wordt hard gewerkt aan het Laurierkwartier. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien zijn de gevels van de eengezinswoningen al goed zichtbaar. Niet gek ook, want de eerste 11 eengezinswoningen uit fase 1 worden al in juli opgeleverd! 

De eerste 7 foto's zijn foto's van de woningen uit fase 1, De Esdoorn. Je hebt nog tot woensdag 9 juni, 10.00 uur om je in te schrijven voor de vrije sector eengezinswoningen uit fase 1. Naar verwachting start de verhuur van de overige eengezinswoningen en appartementen naar de zomer.

Proces van inschrijven Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Proces van inschrijven

De verhuur van de eerste 11 vrije sector eengezinswoningen in Laurierkwartier is gestart! Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je kans kunt maken op één van de eengezinswoningen. Schrijf je uiterlijk woensdag 9 juni, 10.00 uur in!

 

Proces van inschrijving

1. Log in op je persoonlijke account op de website. Heb je deze nog niet? Maak hem dan hier aan. 

2. Klik op 'online inschrijven'

3. Vul alle gevraagde gegevens volledig en naar waarheid in

4. Upload je Inkomensverklaring van de Belastingdienst en een UWV afschrift 'Arbeidsverleden en loongegevens'

5. Geef aan naar welk(e) eengezinswoning(en) je voorkeur uitgaat

6. Onderteken het formulier en klik op 'verzenden'

7. Na de sluiting vindt de loting plaats en worden de dossiers beoordeeld. Dit zal ongeveer 2-3 dagen in beslag nemen. Daarna ontvang je bericht of je ee nwoning (voorlopig) toegewezen krijgt.

Download het document 'Huurvoorwaarden Laurierkwartier' voor meer informatie over de gevraagde documenten en inkomenscriteria.

N.B.: Zonder de verplichte documenten kan je niet meeloten voor een (voorlopige) toewijzing. De documenten zijn met behulp van DigiD gratis te downloaden op de websites van de Belastingdienst en het UWV.

 

Welke documenten heb ik nog meer nodig?

Zodra je een woning in Laurierkwartier (voorlopig) toegewezen krijgt heb je 3 dagen de tijd om deze te accepteren, anders vervalt de toewijzing. Zodra je de woning accepteert hebben we een aantal aanvullende documenten nodig. Je hebt 4 dagen de tijd om deze te verzamelen en te uploaden in jouw account. 

Uittreksel basisregistratie personen bij de gemeente waar je momenteel ingeschreven staat
Een recente werkgeversverklaring
3 recente loonstroken
3 bankafschriften met de meest recente loonstortingen 
Uittreksel BKR (via www.bkr.nl)
Indien van toepassing een kopie partneralimentatie / echtscheidingsconvenant. 

Wanneer de documenten akkoord zijn ontvang je de digitale huurovereenkomst. De eengezinswoningen worden al in juli opgeleverd. Zo woon je nog deze zomer in jouw nieuwe woning!

Verhuur eerste 11 woningen is gestart! Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Verhuur eerste 11 woningen is gestart!

De verhuur van de eerste 11 vrije sector eengezinswoningen uit fase 1 in Laurierkwartier is gestart! Je hebt tot woensdag 9 juni, 10.00 uur om je in te schrijven. De verhuur verloopt in 2 fases.

In totaal komen er 47 eengezinswoningen en 50 appartementen in de midden- en vrije sector huur in Laurierkwartier. Bekijk hier direct het huuraanbod en schrijf je snel in voor de woning van jouw keus. De woningen worden al in juli opgeleverd! Bij oplevering is de binnentuin en de parkeergarage nog niet gereed en zijn de omliggende woningen en de appartementen nog in aanbouw/afbouw. Deze zijn naar verwachting eind 2021/begin 2022 gereed.

Meer informatie over het proces van inschrijven lees je hier.

Eén wereld rondom de gezamenlijke binnentuin Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Eén wereld rondom de gezamenlijke binnentuin

De binnentuin dient écht als verlengstuk van jouw woning. Door te investeren in een grote, groene binnentuin kijk je vanuit iedere woning groen weg. Zo kun je heerlijk in de tuin, op het balkon of in de woonkamer zitten en genieten van het uitzicht! Naast het vele groen in de tuin heb je in het midden ook een strip met verschillende voorzieningen voor alle leeftijden. 

 

Groene vingers

Bewoners met groene vingers kunnen hun hart ophalen in Laurierkwartier. De binnentuin wordt professioneel onderhouden (daar betaal je servicekosten voor), maar je bent ook geheel vrij om zelf te schoffelen, onkruid te wieden of je eigen groenten te verbouwen. In de prachtige, groene binnentuin vind je namelijk zes moestuinbakken én een deelkas. Verbouw hier je eigen groenten en fruit er vervolgens samen met jouw buren van te genieten aan een de gezamenlijke eetplekken. 

Sport en spel

Op het plein zijn verschillende sport en spelvoorzieningen, mét valdempende ondergrond! Zo kunnen kinderen op het dek hun evenwicht oefenen op een van de evenwichtsbalken, heerlijk spelen op een van de speelheuvels én is er voor de allerkleinste een glijbaan. 

Op het maaiveld zijn er verschillende speelvoorzieningen voor de wat oudere kinderen (en volwassenen). Zo kun je hier terecht voor een potje tafeltennis aan de tafeltennistafel. Er omheen zijn multifunctionele betonnen zitjes, die ook als stapstenen kunnen dienen. Zo hoeven de kids zich niet te vervelen tijdens het wachten op hun beurt. Tot slot is er nog een verdiept trapveldje mét ingebouwde doeltjes voor uren voetbalplezier!

Ontspannen

Natuurlijk is er in de binnentuin ook veel ruimte voor ontspanning. Zo kun je heerlijk een boekje lezen in het gras, of drink een wijntje aan een van de picknicktafels. Ook vind je door de hele binnentuin losse zitjes verscholen tussen de beplanting. En zijn jouw kinderen druk aan het voetballen? Dan kun je gebruik maken van de zittreden op de grote trap om ze aan te moedigen! 

Maar het is ook heerlijk om een stukje te lopen door de binnentuin. Zo ontmoet je je buren, kun je plannen maken voor een buurtfeest in de tuin en geniet je van de kinderen die samen spelen. De binnentuin is aan alle zijden toegankelijk, zodat niet alleen bewoners maar ook voorbijgangers verleid worden tot een bezoekje. Ook kun je gemakkelijk de wijk in om te gaan hardlopen of om, via de royale doorgang aan de Rijnkennemerlaan, de fiets te pakken.

Laurierkwartier is meer dan een plek om te wonen Lokaal nieuws woensdag 26 mei 2021

Laurierkwartier is meer dan een plek om te wonen

Laurierkwartier krijgt een rijk begroeide binnentuin. Landschapsontwerper Mayke Baltussen van Flux landscape architecture vertelt over de binnentuin: ‘In de binnentuin zijn verschillende elementen en verblijfsplekken opgenomen waar bewoners van alle leeftijdscategorieën gebruik van kunnen maken én elkaar kunnen ontmoeten. Zo wordt de collectieve binnentuin écht een verlengstuk van de woningen en zorgt het voor verbinding tussen de bewoners.’

 

Een groene oase in de stad 

Laurierkwartier is een zeer duurzaam en energiezuinig gebouw. De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) lager dan 0 en een GPR-score hoger dan 8. ‘Ook in het ontwerp van de binnentuin is ingezet op maximale vergroening. De tuin heeft een weelderig groen karakter met afwisselend speel- en ontmoetingsplekken, kleurrijke bloemen en vaste planten en grote bomen die ’s zomers zorgen voor verkoeling. Op het dek vind je houten plantenbakken met heesters, vaste planten en steken de boomkronen door het parkeerdek heen. Hierdoor waan je je echt in een groene oase midden in de stad! Op de centrale strip in de tuin vind je alle voorzieningen. Rondom de strip vind je grasweides met rijke beplanting in de randen. De planten vormen een mooie mix van zachtere kleuren dankzij de zonnehoedjes, de kogeldistel, brandkruid en de verschillende Siergrassen. Deze afwisselende mix in beplanting zorgt niet alleen ’s zomers, maar ook in de winter voor een afwisselend beeld door de verschillende texturen. Niet alleen een genot voor het oog, maar ook een zorgvuldig gekozen mix die vogels, vlinders en andere insecten aantrekt.’ 

Naast veel ruimte voor groen, is er ook goed nagedacht over de omgang met regenwater. ‘Zo is er gekozen voor waterdoorlatende verharding, zijn er verschillende plekken waar ruimte is om het kostbare regenwater op te slaan en is een deel van de tuin in de volle grond aangelegd. Zo kan het regenwater direct infiltreren in de volle grond.’ Legt Mayke uit. Dit alles draagt bij aan het doel van de gemeente Utrecht om in 2050 klimaatbestendig en waterveilig te zijn.  

Meer dan een plek om te wonen

Middenin al het groen ligt een strip waarin alle verschillende speelvoorzieningen geïntegreerd zijn. ‘Hier kunnen jonge bewoners elkaar ontmoeten en samen eten aan een van de picknicktafels of een potje tafeltennissen, spelen kinderen veilig samen en komen de wat oudere bewoners weer in aanraking met jonge kinderen. Ook is er ruimte om te tuinieren, waardoor de (jonge) bewoners leren over voedsel en door het werken in de tuin weer in verbinding komen te staan met natuur. Door ontmoetingen op zo veel verschillende plekken te faciliteren en stimuleren proberen we de eenzaamheid tegen te gaan.’ 

Warmte buiten houden dankzij deze typen raambekleding Lokaal nieuws dinsdag 25 mei 2021

Warmte buiten houden dankzij deze typen raambekleding

Raambekleding is meer dan een decoratief element in de woning. Het biedt ook privacy in huis én het kan dienst doen als zonwering. Hoe je met de juiste raambekleding de warmte buiten kunt houden lees je op deze pagina.

Buiten of binnen installeren?

Laten we als eerste het verschil tussen zonwering buiten en raambekleding binnen aanstippen. Bij zonwering aan de buitenzijde van de woning is het voornaamste doel uiteraard om zonlicht buiten te houden. Dit zal ook een groot deel van de warmte tegenhouden. Zonwering zoals rolluiken wordt voor het glas geplaatst, zonlicht dat niet door de zonwering heen schijnt komt dus ook niet binnen wat de ruimte aanzienlijk koeler kan houden. Bij raambekleding komt de zon eerst door het raam en zal dan pas weerkaatst worden. Dit betekent dat een deel van de warmte niet binnenkomt maar niet zo effectief als zonwering aan de buitenzijde.

Rolluiken zijn dan weer minder decoratief dan raamdecoratie aan de binnenzijde, ze dragen ook niet bij aan de akoestiek wat je in een ruimte met hol geluid zeker zult merken. De kosten voor zonwering buiten liggen ook aanzienlijk hoger omdat deze producten bestand moeten zijn tegen weer en wind. Als je in een huurhuis woont is er een behoorlijke kans dat zonwering op de gevel niet eens wordt toegestaan, of duur om te herstellen als je later wilt gaan verhuizen.

Zonwering is dus heel geschikt waar het voor bedoeld is, maar het is niet zonder minpunten. In het geval van warmtewerende raambekleding zijn de isolerende eigenschappen een pluspunt bovenop de andere voordelen.

Waar moet je rekening mee houden als je raambekleding wilt gebruiken als zonwering?

1. Licht van tint

Donkere tinten absorberen licht en lichte tinten reflecteren licht. Daarom zal een camping douche met waterzak altijd zwart van kleur zijn. Het water in de zwarte zak warmt dan op. In warme landen met felle zon dragen mensen juist lichte kleding, veel wit of andere lichte tinten. Deze kleding reflecteert een groot deel van het zonlicht waardoor er minder warmte doorheen komt. Ook zonnepanelen zijn altijd donker van kleur omdat deze panelen juist weer zoveel mogelijk licht moeten absorberen.

In het geval van raambekleding met als doel warmte buiten te houden kun je dus het beste kiezen voor een lichte kleur materiaal. Er zijn materialen die aan de buitenzijde licht van kleur zijn en aan de binnenzijde een andere kleur hebben, deze truc werkt niet met deels transparante materialen. Reflecterende folie zoals je ook voor autoruiten ziet is niet aan te bevelen omdat je hiermee de omgeving tot last kunt zijn. Compleet zwarte raambekleding is in ieder de beste manier om van jouw kamer een goedkope sauna te maken.

Is een donkere tint dan wel verstandig om warmte op te wekken in de winter? In ons deel van de wereld is er te weinig zonlicht in de wintermaanden om echt zoden aan de dijk te zetten, dus daar hoef je de keuze niet op te baseren.

2. Verduisterend materiaal

Als je meer zonlicht weert, dan warmt de kamer in de zomer ook minder op. Met verduisterende raambekleding houd je het meeste zonlicht tegen en daarmee ook de meeste warmte. Verduisterende materialen zorgen er uiteraard wel voor dat er geen natuurlijk licht meer in de kamer zal zijn. Je zult als je thuis bent dan een lamp moeten inschakelen. Dan kies je uiteraard voor koele LED verlichting, die is niet alleen zuiniger, deze lampen worden ook niet warm. Een ouderwetse gloeidraad produceert meer hitte dan licht, dan hef je de warmtewerende eigenschappen van de raambekleding weer op.

Je zou ook twee of drie lagen half doorzichtige gordijnen over elkaar heen kunnen neerhangen, die je individueel kunt openen of sluiten. Zo heb je optimale controle over invallend zonlicht.

3. Gemotoriseerd en automatisch

Als je een filmpje van de populaire Poweredblinds elektrische raambekleding kijkt dan zie je vrolijke mensen die moeiteloos met een app of afstandsbediening de gordijnen sluiten als er zonlicht naar binnen schijnt. Wat een comfort en ook voor jou bereikbaar! Maar de aarde draait om de zon dus moet je gedurende de dag de gordijnen diverse malen openen en sluiten. Daar is een eenvoudige oplossing voor en dat is automatisering van die gemotoriseerde raambekleding. Zo kun je een timer instellen op basis van de lichtval, je kunt ook aan weerszijden van de woning een lichtsensor plaatsen die je koppelt aan slimme gordijnen. Is het buiten overdag licht? Dan sluiten de gordijnen.

De werkzaamheden aan de boerderij vanuit de lucht Lokaal nieuws vrijdag 21 mei 2021

De werkzaamheden aan de boerderij vanuit de lucht

Nu het voormalige dak is vervangen door een hoogwaardig geïsoleerde kap kunnen de unieke woningen in de voormalige boerderij verder worden afgebouwd. 

Polyethyleen buizen voor ventilatiesystemen in nieuwbouwprojecten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Polyethyleen buizen voor ventilatiesystemen in nieuwbouwprojecten

Bij de realisatie van industriële nieuwbouwprojecten worden vaak kunststof ventilatiesystemen ingebouwd. Een van de kunststoffen die hiervoor worden gebruikt is Polyethyleen. Polyethyleen is in verschillende halffabrikaat vormen te verkrijgen. Zo bestaat er Polyethyleen plaat , buis en staf. Voor de realisatie van kunststof ventilatiesystemen worden meestal Polyethyleen buizen inclusief de bijbehorende hulpstukken toegepast.

Wat is Polyethyleen?

Polyethyleen is een kristallijne thermoplastische kunststof die behoort tot de groep van de polyolefinen. Veelal wordt de afkorting HDPE gebruikt wat staat voor High Density Polyethyleen. Kenmerkend voor Polyethyleen is dat het geen vocht opneemt, een uitstekende elektrische isolatie heeft, taai en slagvast is en een hoge chemische bestendigheid heeft. HDPE kan gebruikt worden bij temperaturen tussen -30°C tot +80°C. Vanwege de uitstekende prijs – kwaliteit verhouding is Polyethyleen een van de meest toegepaste kunststoffen in de industrie.

Is Polyethyleen goed te bewerken?

Polyethyleen is uitstekend en zelfs op vele manieren te bewerken. Zo is HDPE te zagen, verspanend te bewerken en kun je het snijden via de water- en laserstraal techniek. Omdat Polyethyleen een apolair oppervlak heeft, is het bijna niet te verlijmen. Verbindingen tussen polyethyleen onderling worden meestal tot stand gebracht door middel van lastechnieken.

Polyethyleen buizen en hulpstukken ten behoeve van ventilatiesystemen

De bekende zwarte uitvoering van HDPE buis is resistent tegen zonlicht (UV-straling). Deze zwarte buizen zijn te verkrijgen in diameters tussen de 400 en 1400 mm. Het assortiment hulpstukken is zeer uitgebreid, zodat er eenvoudig en snel een compleet ventilatiesysteem kan worden gebouwd. Voorbeelden van deze hulpstukken zijn: bochten, broekstukken, dakdoorvoeren, regenkragen, buiseinden met rooster en terugslagkleppen. Alle benodigdheden om een compleet ventilatiesysteem te kunnen bouwen zijn te verkrijgen op vinkkunststoffen.nl.

Waar wordt Polyethyleen nog meer voor toegepast?

Het industriële segment is het toepassingsgebied waar Polyethyleen het meest wordt ingezet. Zo zijn de apparatenbouw, waterbehandeling en de voedingsmiddelenindustrie belangrijke segmenten. Maar Polyethyleen vindt ook zijn weg in toepassingen zoals viskwekerijen, opvangbakken en de orthopedie.

Eerste woningen op 2 juni in verhuur! Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Eerste woningen op 2 juni in verhuur!

In Laurierkwartier komen 47 eengezinswoningen en 50 appartementen in de midden- en vrije sector huur. De verhuur verloopt in 2 fases. En we hebben goed nieuws, want de eerste 11 vrije sector huurwoningen gaan op woensdag 2 juni in verhuur!

 

De 11 vrije sector eengezinswoningen van type De Esdoorn gaan op woensdag 2 juni om 10.00 uur in verhuur. Hier heb je een heerlijke voor- én achtertuin. Je hebt tot woensdag 9 juni 10.00 uur om je in te schrijven. De oplevering van deze woningen is in juli. Zo woon je deze zomer nog in jouw nieuwe huis! Bij oplevering is de binnentuin en de parkeergarage nog niet gereed en zijn de omliggende woningen en de appartementen nog in aanbouw/afbouw. Schrijf je in als geïnteresseerde om direct een bericht te ontvangen zodra de verhuur is gestart!

Prognose start verhuur fase 2

Naar verwachting gaan de overige 86 midden- en vrije sector huurwoningen na de zomer in verhuur. Deze woningen worden begin 2022 opgeleverd. Houd voor meer informatie onze nieuwsbrief in de gaten.

5 tips om van je tuin (of balkon) een verlenging van de woonkamer te maken Lokaal nieuws dinsdag 18 mei 2021

5 tips om van je tuin (of balkon) een verlenging van de woonkamer te maken

Omdat we met zijn allen veel meer thuis zijn is een fijne, groene buitenruimte nog meer een must geworden. Naast de prachtige binnentuin hebben alle woningen in Laurierkwartier ook een eigen tuin of balkon. Hier zit je heerlijk in het zonnetje te genieten van de groene planten, prachtige bloemen en mooie potten om je heen. Om van jouw buitenruimte écht een verlengstuk van de woonkamer te maken hebben we een aantal tips. 

 

Het werkt extra rustgevend om groen weg te kijken. Begin dus met een groene basis van mooie (hang)planten en een aantal potten met kleurrijke bloemen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar ook nog eens goed voor de natuur! De tuinen die grenzen aan de binnentuin krijgen allemaal een pergola die al is begroeid met klimop, witte regen, kamperfoelie of toscaanse jasmijn. Vanaf half mei begin dit afwisselend te bloeien, met een doorloop tot september!
Om je tuin of balkon nog gezelliger te maken kun je een mooi waterproof kleed neerleggen, een gezellige bank met kussens neerzetten en leuke lampen of een schaduwdoek ophangen. Zo creëer je in de tuin meteen het festivalgevoel! Zodra de zon begint te schijnen kun je de deuren opengooien en genieten van het heerlijke weer. Hier zit je overdag heerlijk met een kop koffie en een krantje, of ’s avonds met een koud wijntje en kaarsjes. Genieten maar!
Er is niks fijners dan buiten eten op een zomerse avond. Kies voor een mooie tuinset die aansluit bij het interieur. Zo is de tuin echt een verlening van de woonkamer én kun je direct buiten eten zodra de eerste zonnestralen zich laten zien. 
Creëer de ultieme loungeplek om na een drukke dag heerlijk tot rust te komen. Ga jij voor een fijne loungeset met een paar fijne kussen, of kies je toch voor een hangmat of hangstoel? Hoe je de loungeplek ook inricht, hier kun je heerlijk relaxed wegdromen!
Sfeerverlichting is echt onmisbaar als je je balkon of tuin sfeervol wil maken. Mooie lantaarns op tafel, of gekleurde lampenslingers zijn goede sfeermakers. En uiteraard mogen ’s avonds de kaarsen niet ontbreken om de juiste intieme sfeer te creëren. 

Drie interessante nieuwbouwweetjes om niet te vergeten Lokaal nieuws vrijdag 07 mei 2021

Drie interessante nieuwbouwweetjes om niet te vergeten

Wanneer nieuwbouw vanuit een projectontwikkelaar gestuurd wordt, zijn de te bewandelen wegen doorgaans al ruimschoots bekend. Dergelijke organisaties werken met specialisten voor wie het bouwen van nieuwe panden dagelijkse kost is. Maar wanneer je als particulier of zelfstandig ondernemer besluit om een perceel aan te kopen en daarop te (laten) bouwen, zul je zelf je weg moeten vinden in het woud van de vele regels. Veel waardevolle informatie over dit proces kun je op  kadasterdata.nl  vinden. In het kadaster wordt namelijk alle informatie van percelen en panden in Nederland nauwkeurig bijgehouden. Hieronder staan drie interessante nieuwbouwweetjes in relatie tot de procedures die hieraan ten grondslag liggen.

Kadastrale gegevens definitief maken

Wat veel mensen niet weten, is dat de kadastrale grenzen bij de aankoop van een perceel lang niet in alle gevallen definitief zijn. Weliswaar wordt het perceel keurig op een kadastrale kaart  weergegeven, maar de exacte erfgrenzen zijn daarmee doorgaans nog niet bepaald. Wanneer het gaat om een bestaand perceel, waarvan je het eigendomsrecht verwerft, is de kans groot dat de erfgrenzen al bepaald waren toen de vorige eigenaar het kocht. Maar in een gebied dat volledig opnieuw is ontwikkeld, zijn over het algemeen nieuwe erfgrenzen van kracht. In dat geval wordt de zogenoemde kadastrale grens voorlopig vastgesteld en zul je eerst een aanvraag moeten indienen om die gegevens definitief te maken. Daar zal een landmeter aan te pas moeten komen.

Let goed op alle kosten

Het realiseren van een bouwkundig project gaat met veel kosten gepaard. Vaak vergeten mensen daarbij vooraf om bepaalde kostenposten goed te calculeren. Dat kan voor vervelende tegenvallers zorgen, dus wees goed voorbereid en schakel desnoods een expert in voor advies. Met alleen de kosten voor het aankopen van het perceel en de offerte van de aannemer voor het bouwen van het pand ben je er nog niet. Denk bijvoorbeeld ook aan de kosten voor het bouwrijp maken van het perceel. Het terrein zal eerst geëgaliseerd moeten worden en er moet een fundering geslagen worden.

Splitsen is een secuur werkje

Stel je voor dat je al beschikt over een kavel en daarvan de helft wilt verkopen aan iemand anders, die er een pand gaat bouwen. In dat geval zul je het perceel formeel moeten laten splitsen, zodat de nieuwe eigendomsgegevens correct in de kadastrale kaart terecht komen. Dit is onder meer van belang voor de erfgrenzen en belastingaanslagen.

Meer weten? kadasterdata.nl

Hoe kun je je wifi verbeteren in huis? Lokaal nieuws dinsdag 04 mei 2021

Hoe kun je je wifi verbeteren in huis?


Als je net verhuisd bent naar een nieuw huis in Utrecht of juist een nieuwe woning hebt laten wonen dan zul je met veel rekening moeten houden. Zo moet je een CV installateur Utrecht inschakelen voor het monteren van je CV. Daarnaast kan het ook slim zijn om onderzoek te doen naar de snelheid en stabiliteit van de wifi in je nieuwe huis in Utrecht. Je wilt immers wel een goede verbinding hebben, wat helaas niet altijd het geval is. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die je kunt nemen voor een betere connectie, zo zal het gebruik van een CAT 5 E kabel al veel helpen. Daarnaast kun je ook de onderstaande tips inzetten om je wifi te verbeteren.Geschikte plaats voor je routerNiet alle plekken zijn even geschikt voor je router. Om te beginnen wil je voorkomen dat je je router in de buurt van metalen voorwerpen en apparaten plaatst die elektromagnetische golven uitzenden. Metaal is namelijk de grootste verstoorder van een wifi signaal en zijn aanwezigheid in de buurt van een wifi router kan gemakkelijk een grote dode zone creëren. Andere materialen, zoals glas, hout, plastic, schuim en karton, kunnen ook een wifi signaal verstoren, maar hun invloed op de wifi signaalsterkte is meestal minder ernstig. Houd er rekening mee dat veel gebouwen metalen noppen gebruiken voor de montage van spaanplaat en het zou een slecht idee zijn om je router hierbij te plaatsen.Ander wifi kanaalNet als rijstroken op de snelweg zijn er meerdere wifi kanalen waarop een wifi router kan uitzenden. Hoewel de meeste landen zes niet overlappende kanalen hebben (1, 6, 11 en 14), laten veel gebruikers hun router op het standaardkanaal staan, meestal kanaal 1 of kanaal 6. Dit resulteert in een wifi file omdat er te veel pakketten op dezelfde lijn proberen te rijden. De oplossing is simpel: zoek uit welk kanaal het minst bezet is en schakel daarnaar over. Dit kan met behulp van NetSpot, een professionele en gebruiksvriendelijke tool voor wifi analyse en bewaking. Als je een nieuw kanaal wilt selecteren dan moet je je wifi router vertellen om dit te doen. Hiervoor moet je als admin inloggen op je router, waarna je het eenvoudig kunt aanpassen.Wifi repeater, booster of extenderHoewel ze met veel namen worden aangeduid, zijn wifi-boosters, repeaters en extenders in principe hetzelfde. Wifi repeaters zijn relatief eenvoudige apparaten die een bestaand signaal van je wifi router opvangen en dit opnieuw uitzenden als een nieuw netwerk. Dit nieuwe netwerk is slechts een verlengstuk van je hoofdnetwerk en alle data die er doorheen gaat, gaat ook via het hoofdnetwerk. Wifi boosters en extenders lijken erg op elkaar, maar ze versterken ook het bestaande signaal voordat het opnieuw wordt uitgezonden om een ​​tweede netwerk te creëren. Omdat wifi boosters doorgaans een groter bereik hebben dan wifi repeaters, zijn ze zinvol in situaties waarin het oorspronkelijke signaal erg zwak is. Al deze drie exemplaren zullen ervoor zorgen dat je wifi in huis beter wordt.

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars in Hart van De Meern Lokaal nieuws woensdag 31 maart 2021

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars in Hart van De Meern

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars, beiden gevestigd aan De Meerndijk in De Meern, hebben een ruimte gekocht in de plint van het appartementengebouw Hart van De Meern. 

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars, gevestigd aan De Meerndijk in De Meern, hebben beiden een ruimte gekocht in de plint van het appartementengebouw in Hart van De Meern. Zodra het appartementengebouw gereed is, zullen zij verhuizen naar hun nieuwe locatie.

Daarmee is de plint van het gebouw volledig gevuld.

Wij zijn verheugd dat deze mooie bedrijven hebben gekozen voor Hart van De Meern. De transparante plint van het appartementengebouw biedt hen volop zichtbaarheid op deze aantrekkelijke plek, aan het kerkplein, in het dorpshart van De Meern.  

 

De bouw van Hart van De Meern van start Lokaal nieuws dinsdag 30 maart 2021

De bouw van Hart van De Meern van start

Op 31 maart rond 9.30 uur wordt de eerste paal geboord van plan Hart van De Meern. MBB begint met boren bij bouwnummer 1 , de eengezinswoning in de noord-oostelijke hoek van het plangebied.

Op 31 maart rond 9.30 uur wordt de eerste paal geboord van plan Hart van De Meern. MBB begint met boren bij bouwnummer 1 , de eengezinswoning in de noord-oostelijke hoek van het plangebied en zal het boren voortzetten langs het bestaande grasveld aan de Oosterlengte in de richting van bouwnummer 17. Boren van funderingspalen is trillingsvrij.

Klimaatgrant heeft, voorafgaand aan het boren, de bodembronnen aangebracht. 

Weekmarkt in Leidsche Rijn vanaf 1 april Lokaal nieuws maandag 29 maart 2021

Weekmarkt in Leidsche Rijn vanaf 1 april

Vanaf donderdag 1 april is er elke week markt in Leidsche Rijn! Je vindt de markt op het Brusselplein. 

De markt is open van 09.00 tot 18.00 uur en er worden voornamelijk lokale en gezonde producten verkocht. Op de markt vind je negen kramen met eten verkopen en één kraam met verse bloemen en planten.  

6x nieuwe interieurtrends voor 2021 Lokaal nieuws donderdag 18 maart 2021

6x nieuwe interieurtrends voor 2021

Ben jij al bekend met de nieuwste interieurtrends voor 2021? Nu het voorjaar langzaam haar intrede begint te maken en Covid 19 helaas nog wel even onder ons blijft is dit hét moment om na te denken over een nieuwe inrichting. Home & interieurplatform Biano gaf een eerste voorzet met dé 6 interieurtrends voor 2021.

Woontrend 1: Japandi woonstijl

Volgens Biano is de nieuwe interieurtrend Japandi een grote speler in de woontrends voor 2021. Deze interieurstijl heeft zijn naam te danken aan de perfecte combinatie van de Scandinavische functionaliteit en het Japanse minimalisme. Japandi staat in het teken van het vormgeven van functionele en opgeruimde ruimtes om een gevoel van rust en eenvoud te creëren. Binnen deze woontrend is er dan ook geen ruimte voor een opeenstapeling aan veel verschillende decoratieve objecten. Decoratieve objecten maken namelijk plaats voor functionele en minimalistische gebruiksvoorwerpen. Praktische gebruiksvoorwerpen zoals wijnrekken , sidetables of een vakkenkast zorgen voor een opgeruimde, functionele en ordelijk ruimte. Wie bang is dat de Japandi stijl kil aanvoelt, hoeft niet te vrezen. Deze minimalistische en functionele meubels worden namelijk gecombineerd met aspecten van het Scandinavische 'hygge' en een warm en natuurlijk kleurenpallet.

Woontrend 2 | Natuurtinten en -materialen

Als toevoeging op de Japandi woonstijl zal de woontrend van een aards kleurenpallet in combinatie met natuurlijke materialen een nog meer dominante rol gaan spelen in 2021. Volgens Biano wordt deze woontrend nog populairder dan voorheen, omdat deze natuurlijke woontrend je terug in de natuur brengt. We willen ons namelijk settelen in een serene, natuurlijke en rustgevende setting die de onrust en hectiek van ons dagelijks leven doorbreekt. Het boegbeeld van deze trend is de natuurtint "Brave Ground" van het populaire merk Flexa die begin dit jaar als trendkleur van het jaar verscheen. Deze natuurlijke kleur creëert een oase van rust en sereniteit. Aardetinten, zoals Brave Ground, in combinatie met natuurlijke materialen zoals webbing, bamboe, steen, riet en hout gaan we dit jaar eindeloos terugzien!

Woontrend 3 | The Bright Bubble stijl

In het verlengde van de algemene geborgenheid-trend mogen aaibare materialen natuurlijk niet ontbreken. De Bright bubble trend verwijst naar rust en een lege pagina, oftewel een nieuw begin. Door de achtbaan van 2020 zijn we meer dan ooit op zoek een plek waar je kunt uitrusten en niet overprikkeld wordt. De Bright Bubble stijl vertaalt deze behoefte naar een combinatie van lichte kleuren, rustige lijnen en knuffelbare stoffen. Op blote voeten door huis lopen voelt veiliger wanneer je over zachte tapijten loopt en bankhangen wordt nog comfortabeler onder een zacht wollen plaid.

Woontrend 4 | Culture Bomb trend

Lijnrecht tegenover de Japandi interieurstijl, natuurlijke woontrends en comfortabel textiel lijkt zich er toch voorzichtig een nieuwe trend te ontvouwen: de Culture Bomb. Deze tegendraadse maximalistische woontrend wordt gekenmerkt door een eclectische mix van kleuren, prints, materialen en patronen. Het is een nieuwe woonstijl die alle wereldse elementen verzameld en een breed scala aan verschillende culturen vertegenwoordigt. Na een decennium van minimalisme zou deze maximalistische Culture Bomb stijl zich in een vernieuwd jasje zijn comeback maken. Er gelden dan ook geen strakke regels of vaste richtlijnen binnen deze derde woontrend: alles mag en niets moet.

Woontrend 5 | New Scandinavian wonen

De Scandinavische woonstijl gaat inmiddels al een geruime periode mee en zal ook in 2021 niet van het toneel verdwijnen. Toch neemt de populaire interieurstijl een iets andere wending en ziet Biano toch een nieuwe woontrend ontstaan. Volgens de interieurstylisten van dit platform is er namelijk een verschuiving in type accessoires en accenten ontstaan. Woonaccessoires in rustige en zachte kleuren zullen plaatsmaken voor kleurrijke woondecoraties in gekke abstracte vormen - met focus op DIY! Van handmade gedraaide kaarsen tot zelfgemaakte purschuim spiegels: deze Scandinavische stijl in een nieuw jasje brengt nieuw leven in de wereld van de DIY’s. Juist door de beschikbare tijd die we nu thuis meer te besteden hebben is er meer behoefte aan DIY-projectjes - en dus ook binnen het interieur.

Woontrend 6 | De comeback van (marine)blauw

En ten slotte hebben we goed nieuws voor de liefhebbers van de kleur blauw: in 2021 zullen zwarte objecten namelijk steeds plaatsmaken voor de kleur blauw. Donkerblauwe meubels, accessoires, textiel en zelfs muren zullen we steeds meer in verschillende ruimtes terug gaan zien. Deze tijdloze, sfeervolle en chique kleur kun je eindeloos combineren én zal perfect uitgelicht wordt door de trendkleur van het jaar: Brave Ground. Bovendien blijven accentkleuren zoals okergeel en poederroze traditionele combinaties met donkerblauw, maar ook roest en messing passen bij deze klassieker. In tegenstelling tot deze warme kleuren is het gebruik van de kleur wit wel af te raden: wit zorgt namelijk voor een te groot contrast wat de 'hygge' deels zal wegnemen.

Evenementen

14 sep
Open huis
Utrecht - Laurierkwartier

Meer weten

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden