Actueel

Nieuws

Wat is een bouwstofzuiger klasse M? Lokaal nieuws donderdag 09 november 2023

Wat is een bouwstofzuiger klasse M?

Een bouwstofzuiger klasse M is een stofzuiger die is ontworpen om het risico van blootstelling van de gebruiker aan potentieel gevaarlijke stoffen, die na verloop van tijd een risico op beroepsziekte kunnen vormen, te beperken. Meestal omvat dit stof dat ontstaat door slijp-, snij- en booractiviteiten en ook door het bewerken van bijvoorbeeld hout, MDF en andere materialen die in bouwprocessen worden gebruikt. De eigen risicobeoordeling van de gebruiker geeft aan of een machine van klasse M geschikt is of dat het potentiële gevaar zo ernstig is dat het gebruik van een machine van klasse H of type H met een hogere classificatie moet worden gerechtvaardigd. Zo zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden bij een bouwstofzuiger kopen.

M Class gaat echter niet alleen over filtratie, hoewel industriële stofzuigers van klasse M een essentieel filtersysteem moeten hebben dat voldoet aan een hoge standaard; om M-klasse gecertificeerd te zijn, moet het essentiële filter minimaal ISO30 zijn. Essentiële filters in BVC M-klasse stofzuigers zijn minimaal ISO35 H13 – HEPA-filters.

Naast goede filtratie moeten bouwstofzuigers klasse M een wegwerpzaksysteem hebben om stof te kunnen verwijderen met minimale blootstelling aan de gebruikers, en moeten ze een indicator hebben om aan te geven wanneer de luchtstroom door de filters onder een drempel zakt waarboven de stofzuiger zal niet efficiënt werken. De constructie van de machine moet voldoen aan verschillende tests die allemaal zijn ontworpen om blootstelling aan teruggewonnen stof te helpen voorkomen, en de stofzuiger moet duidelijk worden geëtiketteerd met de stofklasse.

Als je een bouwstofzuiger klasse M wilt kopen, zijn er meerdere opties waarvoor je kunt kiezen. Hieronder noemen we een paar. Bekijk ze en bepaal vervolgens zelf of deze machines goed zijn of dat je toch beter een ander exemplaar kunt kopen.

Greenline 1-50M

De Greenline 1-50M is speciaal ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen met draagbaar gereedschap. De 110v-versie van 1-50M heeft een site-safe gele arctische kabel en een 32A 110v-stekker zorgt ervoor dat zowel het vacuüm als tot 1500W aan elektrisch gereedschap de beschikbare voeding niet belasten. Greenline 1-50M heeft 3-traps filtratie. De eerste fase is een wegwerpzak van microvezel; tweede trap is een polycarbon antistatisch filter dat de hoofdpatroonfilter van de derde trap beschermt. Filters voldoen aan BS EN 1822-2:2009 en voldoen ook aan de equivalente normen beschreven in ISO 29463-1:2011. Er is een waarschuwingslampje voor filterverstopping dat aangeeft wanneer de filterprestaties afnemen. De filtereenheid bevindt zich in het bovenste deel van de machinebehuizing, zodat de volledige tankcapaciteit beschikbaar is.

BVC Tower TS60

Wanneer een krachtige industriële stofzuiger nodig is met de flexibiliteit om op standaard stopcontacten te werken en toch wendbaar genoeg is om gemakkelijk door standaard enkele deuren te gaan, dan biedt de BVC Tower TS60 de oplossing. De "toren" wordt zo genoemd omdat elke trap van de machine boven elkaar is geplaatst, waardoor er ruimte is voor een trommel met grote capaciteit, hoogwaardige filtratietrappen en een motorkop met meerdere motoren die opties bieden voor voedingen van 110 V en 230 V. De 110v-opties bieden 2 of 3 motorkoppen met respectievelijk 1,8 kW en 2,7 kW, terwijl de 230v-optie 3 motoren van 3 kW heeft. Motoren zijn standaard voorzien van thermische beveiliging.

 

De toekomst van comfort: slimme zonwering voor nieuwbouwwoningen Lokaal nieuws donderdag 26 oktober 2023

De toekomst van comfort: slimme zonwering voor nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen bieden erg veel voordelen. Zo is het mogelijk om de nieuwste technologische innovaties te integreren voor extra comfort. Slimme zonweringssystemen zijn hier een perfect voorbeeld van. In dit artikel ontdek je meer over slimme rolluiken, screens en zonneschermen. Op welke manier kan het bijdragen aan een betere woonervaring?

Comfort, energie-efficiëntie en besparing

Door zonwering te automatiseren en af te stemmen op de weersomstandigheden, kun je de hoeveelheid zon in je woning effectief verminderen. Hierdoor wordt het in de zomer minder snel warm in huis. Je geniet van een koele omgeving zonder er zelf moeite voor te doen. De airco draait hierdoor minder uren en de koelingskosten gaan naar beneden. Wanneer je kiest voor elektrische zonwering op zonne-energie is de besparing uiteraard nog hoger.

Slimme zonwering op maat

Een ander fijn voordeel van slimme zonwering is dat je het helemaal zelf kunt samenstellen. Laat de buitenzonwering op maat maken, kies zelf de kleuren en voeg extra’s toe zoals een slimme windsensor. Je kunt de zonwering perfect aanpassen op jouw wensen en de look van de nieuwbouwwoning! Klik hier om meer te lezen over alle mogelijkheden.

Slimme rolluiken voor extra veiligheid

Rolluiken zijn al erg lang geliefd vanwege de veiligheid die de zonwering biedt. Moderne rolluiken met anti-optilveren zijn inbraakwerend en houden ongewenst bezoek buiten. De slimme variant is te bedienen door middel van een afstandsbediening of een handige app op je telefoon. Dit maakt het nog gemakkelijker om de elektrische rolluiken van een afstandje te bedienen.

Meer privacy met slimme screens

Slimme screens kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze automatisch naar beneden gaan zodra de zon fel begint te schijnen. Er ontstaat schaduw in huis, maar de ruimte is niet direct volledig verduisterd (wat bij dichte rolluiken wel het geval is). Een screendoek is namelijk zonwerend, maar je kunt er nog wel door naar buiten kijken. Op deze manier geniet je ook van extra privacy zonder een opgesloten gevoel.

Slim zonnescherm voor schaduwrijk terras

Zonneschermen of terrasschermen zijn ideaal voor het creëren van een schaduwrijke buitenruimte. Een slim zonnescherm past zich moeiteloos aan op de weersomstandigheden. Sommige systemen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een windsensor. Zodra deze sensor wind detecteert, zal het zonnescherm automatisch sluiten. Op deze manier kun je beschadigingen voorkomen zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen. Laat het slimme scherm dus gerust open als je even van huis gaat – het systeem heeft het zelf goed onder controle!

Welke vorm van slimme zonwering past het beste bij jouw nieuwbouwwoning?

 

Nieuwbouwwoning keuken samenstellen? 5 tips! Lokaal nieuws donderdag 26 oktober 2023

Nieuwbouwwoning keuken samenstellen? 5 tips!

Sta jij op het punt om een nieuwbouwwoning in te trekken? Je wilt dan maar al te graag je eigen keuken samenstellen, toch? Dit is eindelijk het moment waarop je er volledige invloed op hebt, en je hoeft geen complete keukenrenovatie te doen. Hoewel nieuwbouwwoningen al met moderne keukens komen, is het natuurlijk een goed idee om er zelf een samen te stellen. Maar weet je eigenlijk wel waar je moet beginnen? Wat moet er in deze keuken komen? Wij hebben 5 tips!

Maak het uniek en persoonlijk

De meeste keukens zijn functioneel, maar vaak erg standaard en dus niet persoonlijk. Het is dus een goed idee om in samenwerking met een keukenspecialist je eigen creatie te maken. Welke keuken past bij jou? Heb je graag een kookeiland met de beste inductie kookplaat Consumentenbond ? Kies je voor een hoekkeuken met een eigen bar? Misschien een stalen keuken om het wat industriëler te maken? Of wat dacht je van een kastenwand? Er zijn zoveel opties, en het is heerlijk om zelf te combineren om tot een persoonlijk en uniek resultaat te komen. Je zult zien dat het woongenot een stuk beter is, en een keuken die je zelf hebt gecreëerd is ook erg uniek en zal daarom de verkoopwaarde van je woning verhogen.

Beslis snel!

Op het moment dat je de standaard keuken hebt afgewezen en hebt besloten om je eigen keuken samen te stellen, moet je snel zijn. Bij nieuwbouwwoningen zijn er namelijk aannemers betrokken, en die moet je tijdig op de hoogte stellen. Het kan zomaar zijn dat er al afspraken zijn gemaakt tussen de projectontwikkelaar en een keukenzaak. Wees op tijd met je plannen om problemen te voorkomen!

Kies niet altijd voor de laagste prijs

De kosten van een keuken in nieuwbouwwoningen lijken soms spotgoedkoop, dus wees voorzichtig. Soms kunnen goedkope keukens namelijk duurder uitvallen. Degene die de nieuwbouw aan het maken is, kan die lage prijs van de keuken namelijk makkelijk elders compenseren in de woning. Soms worden er kosten gerekend voor zaken die eigenlijk standaard zijn. Het is dus altijd een goed idee om op zoek te gaan naar een zaak die transparant is in hun offerte, zonder onverwachte kosten.

Kies een stijl

Houdt altijd rekening met de kwaliteit. Welke houtsoort kies je voor de kasten? Welke inductiekookplaat kies je? Welke merken passen bij jouw stijl? Hoeveel inbouwapparaten wil je graag? Kies je voor een kokendwaterkraan? Wanneer je je eigen stijl op papier zet, kun je er vervolgens een budget voor maken en kijken wat er wel en niet mogelijk is. Je kunt een keuken al krijgen vanaf €2500, maar dat is echt volledig afhankelijk van jouw behoeften. Hoe ga jij je keuken inrichten?

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één Lokaal nieuws dinsdag 24 oktober 2023

Vloerverwarming: comfort en efficiëntie in één

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, zowel in huizen als in een werkomgeving, deze moderne verwarmingsmethode biedt niet alleen comfortabele warmte, maar is ook energiezuinig en ruimtebesparend. Welke soorten vloerverwarming zijn er?

Soorten vloerverwarmingssystemen

Er zijn twee hoofdtypen vloerverwarmingssystemen: elektrisch en watergedragen, ook wel ingefreesde vloerverwarming genoemd. Wat is wat precies?

• Elektrische vloerverwarming : dit systeem maakt gebruik van elektrische verwarmingskabels of verwerkt in matten die onder de vloer zijn geïnstalleerd. Het is eenvoudiger en goedkoper om te installeren dan ingefreesde vloerverwarming.

• Ingefreesde vloerverwarming : in dit systeem worden buizen in de betonnen ondervloer gefreesd waar warm water door wordt geleid. Het is efficiënter in termen van energiegebruik en het is echter wel kostbaarder om te installeren dan elektrische vloerverwarming.

Geschikte vloeren

Zijn alle soorten vloeren geschikt voor vloerverarming? Nee, niet allemaal, er zijn veel soorten wél geschikt. Waar je echt op moet letten is of je nieuwe vloer bestaat uit materiaal dat die warmte goed geleidt. Je zit altijd goed wanneer je kiest uit de volgende vloeren:

• De populaire pvc-vloeren zijn niet alleen prachtig, onderhoudsvriendelijk en krasvast; ze gaan perfect hand in hand met vloerverwarming. Deze dunne vloeren laten de warmte van vloerverwarming makkelijk door.

• Vinyl en laminaat: deze kunststof vloerbedekkingen kunnen goed overweg met vloerverwarming en bieden een breed scala aan kleuren en patronen.

• Beton: uitstekend voor vloerverwarming, omdat beton de warmte lang vasthouden en geleidt.

• Tapijt ; dat had je niet gedacht he? Er zijn zeker tapijtsoorten die goed gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Hoe comfortabel wil je het hebben?

• Marmoleum en linoleum; deze duurzame materialen zijn ook geschikt voor vloerverwarming.

• Net als tegels en natuursteen; prima warmtegeleiders en ze houden de warmte lang vast, wat resulteert in gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte.

Kosten van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type systeem, de grootte van de ruimte en welke soort vloer je kiest. Over het algemeen kunnen elektrische systemen goedkoper zijn in de installatie dan de watergedragen systemen. Wil je weten waar de kostenpost voor jouw specifieke situatie op uitkomt, bij Aanhuis.nl Utrecht Noord weten ze er alles van! Profiteer van eerlijk advies, bakken inspiratie en kwalitatief de beste producten. Ook voor het inmeten en leggen van je nieuwe vloer met vloerverwarming ben je hier aan het juiste adres. Want het aanleggen van vloerverwarming laat je natuurlijk over aan echte vakmensen met jarenlange ervaring, daar ga je zelf niet mee lopen knoeien.

Aanleggen door vakmensen

Het aanleggen van vloerverwarming is geen doe-het-zelfproject voor de gemiddelde huiseigenaar. Het vereist professionele expertise om het systeem correct te ontwerpen, installeren en af te stemmen. Hier zijn enkele redenen waarom het aanleggen van vloerverwarming het beste aan vakmensen kan worden overgelaten:

• Nauwkeurige berekeningen: vakmensen voeren de warmteverliesberekeningen uit om het juiste formaat en de juiste plaatsing van het verwarmingssysteem te bepalen, wat essentieel is voor een efficiënte werking en langdurig plezier.

• Kwaliteitsmaterialen en installatie: professionals zorgen ervoor dat hoogwaardige materialen worden gebruikt en dat de installatie volgens de hoogste normen wordt uitgevoerd om lekkages of andere problemen te voorkomen.

• Aanpassing aan lokale bouwvoorschriften: vakmensen zijn op de hoogte van de lokale bouwvoorschriften en zorgen ervoor dat het vloerverwarmingssysteem aan alle wettelijke vereisten voldoet.

Kortom; vloerverwarming biedt comfortabele, gelijkmatige warmte en is een efficiënte verwarmingsoplossing. Het is belangrijk om de juiste vloer te kiezen en het aanleggen aan ervaren vakmensen over te laten om het beste resultaat te bereiken. De voordelen van vloerverwarming zijn op lange termijn de investering meer dan waard. Het zorgt niet alleen voor warme voeten, maar ook voor een warm hart in je huis. Waar wacht je nog op?

Geld lenen in Utrecht Lokaal nieuws woensdag 18 oktober 2023

Geld lenen in Utrecht

Inwoners uit Utrecht die een lening afsluiten, leenden in het eerste halfjaar van 2023 een lager bedrag dan het vorige halfjaar. Uit recent onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl blijkt dat inwoners uit Utrecht nu ongeveer 2.700 euro minder lenen. Het gemiddelde leenbedrag is met bijna 16 procent gedaald, van bijna 17.000 euro in de tweede helft van 2022 naar 14.300 euro in het eerste halfjaar 2023.

Gemiddelde leenbedrag lager door verandering leendoel

"In het tweede halfjaar van 2022 waren er in Utrecht relatief veel lening aanvragen voor recreatiewoningen. In het eerste helft van 2023 waren er veel minder aanvragen voor dit leendoel. Omdat het bij leningen voor recreatiewoningen om vrij grote bedragen gaat, drukt dit het gemiddelde leenbedrag in Utrecht omlaag", zegt Amanda Bulthuis, financieel expert van Geld.nl. In het laatste halfjaar van 2022 lag het percentage aanvragen voor een recreatiewoning op 13 procent, dat is nu gedaald naar 1 procent. Dit verklaart waarom het leenbedrag in het eerste halfjaar van 2023 lager is dan in de tweede halfjaar van 2022.

In de eerste helft van 2023 werd in Utrecht daarentegen veel vaker geleend voor een auto. Ruim 30 procent van alle aanvragen in Utrecht is voor een auto. Dat is sinds het vorig halfjaar gestegen met 8 procent.


Tip! Het berekenen van hoeveel je verantwoord kan lenen is vaak ingewikkeld. Gebruik daarom deze handige tool: Hoeveel kan ik lenen ? Zo zie je direct hoeveel je met jouw inkomen en vaste lasten verantwoord kunt lenen.

 

Een nieuwbouwproject op de kop getikt Lokaal nieuws woensdag 11 oktober 2023

Een nieuwbouwproject op de kop getikt

Ga jij de uitdaging aan om in hartje Utrecht een nieuwbouwwoning te betrekken? Je zoektocht naar de perfecte nieuwbouwwoning kan een uitdaging zijn. Want waar moet je op letten? En vooral, hoe zorg je dat in een niet eerder bewoond huis de juiste ziel krijgt? Lees de tips in deze blogs die van jouw nieuwbouwhuis een aangenaam en sfeervol thuis maken.

Kant-en-klare basis

Wil je een nieuwbouwwoning betrekken zonder dat je daarvoor hoeft te verbouwen ? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Bij de bouw van veel nieuwbouwprojecten wordt de nodige aandacht gegeven aan het leggen van een goede basis. De kwaliteit in de muren, vloer en dak zijn als het goed is al optimaal en jij kunt er als het ware zo in. Het enige dat je hooguit hoeft te doen, is een renovlies behanger uitnodigen en uitzoeken wat de dunpleister prijs per m2 bedraagt.

Duurzaam

Een groot voordeel van een nieuwbouwproject is dat je erop mag rekenen dat er aandacht is geweest voor duurzaamheid. In de keuze voor materialen en in de bouw van de constructie is het heel belangrijk dat het huis duurzaam is. Groene oplossingen als zonnepanelen en een warmtepomp dragen eraan bij dat je geen fossiele brandstoffen hoeft te gebruiken om je huis te verwarmen. Door dergelijke innovatieve oplossingen bij de bouw van een nieuwbouwproject, heb je daar als bewoner enorme profijt van. En jij niet alleen, de planeet ook.

Isolatie

Een aspect dat in lijn ligt met duurzaam wonen, is het toepassen van isolatiematerialen. In de wanden, de vloer en het dak moeten de nodige oplossingen toegepast zijn, zodat je huis optimaal geïsoleerd kan worden. Ook de vensters en kozijnen moeten hieraan voldoen. Is er sprake van goede isolatie, dan zit je er in de winter warmpjes bij, hoef je in de zomer niet weg te zweten en heb je geen last van geluidsoverlast.

Moderne technieken

Het leuke aan wonen in een nieuwbouwhuis is dat je vaak verrast wordt door interessante technische snufjes. Van de deurbel tot aan de inrichting van de keuken die voorzien is van technische hoogstanden. Bij de bouw van nieuwbouwprojecten wordt doorgaans goed nagedacht over het toepassen van dergelijke technieken waar je in de toekomst echt baat bij hebt. Hoe nieuwer en innovatiever, hoe langer je er plezier aan beleeft.

Wooncomfort

Het laatste punt om op te letten als je in een nieuwbouwproject gaat wonen, kan nog wel eens een uitdaging zijn. In veel gevallen ben je de eerste bewoner van het huis, dus er zijn geen sporen aanwezig die een geschiedenis met zich meedragen. Alles is nieuw, wit en clean, wat ook betekent dat er nog geen ziel in het huis zit. Die moet je zelf creëren. Dat kan op zich makkelijk, want je hebt volledige vrijbrief om het huis helemaal naar jouw smaak in te richten. Met persoonlijke spullen waar je een waardevolle herinnering aan hebt en die passen bij jouw stijl kun je al een mooi begin maken. En het hoeft natuurlijk niet meteen af. Als het goed is, zit je de komende jaren goed op je nieuwe plek en kun je van je huis meer en meer je thuis maken.

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies! Lokaal nieuws vrijdag 06 oktober 2023

Ga jij je nieuwbouwwoning inrichten? Begin met een interieuradvies!

Hoera! Het is tijd om je nieuwbouwhuis naar jouw wensen in te richten. Van vloeren tot raamdecoratie en gordijnen . Dat kan nogal overweldigend zijn, met zoveel keuze. Gelukkig hebben wij een simpele en leuke oplossing! Kom naar Aanhuis.nl Utrecht Noord voor persoonlijk interieuradvies en laat ons team je helpen. We staan voor je klaar om je te voorzien van professioneel advies en inspiratie, zodat jouw droominterieur werkelijkheid wordt.

Wat is een interieuradvies?

Het kan best lastig zijn om je voor te stellen hoe je een leeg, kaal huis kunt inrichten, maar geen zorgen, wij hebben de perfecte aanpak. We toveren professionele 3D-ontwerpen tevoorschijn, waarmee jij je toekomstige interieur tot leven ziet komen.

Wat je ook in gedachten hebt, laat ons je fascineren met onze kennis en interieurproducten! Een interieuradvies zal jouw creativiteit zeker een flinke boost geven. Laat je verrassen door de magische combinaties van raamdecoratie en gordijnen voor een knusse sfeer of stoere stalen deuren voor een industriële kick!"

CTA: Boek jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl

Ontdek de interieurproducten die bij jou passen

Bij Aanhuis.nl vind je een uitgebreid assortiment aan prachtige vloeren, die de basis vormen van elke kamer. Daarnaast hebben we stijlvolle gordijnen die een vleugje elegantie toevoegen aan je ramen. Ons aanbod omvat ook een diverse selectie sfeervolle raamdecoratie en moderne stalen deuren . Voor wie op zoek is naar een vleugje luxe, hebben wij Smart home producten die zowel functionaliteit als stijl toevoegen aan jouw huis.

Maar dat is nog niet alles! Wij hebben ook kasten op maat die bij jouw opbergbehoeften passen en unieke trappen die op jouw woonstijl aansluiten. Of je nu een minimalistische woonstijl wenst, een voorliefde hebt voor een landelijke charme of je wilt wagen aan een moderne en strakke uitstraling, wij hebben de ideale interieurproducten om aan jouw wensen te voldoen.

Alles onder één dak

Het verwezenlijken van jouw droominterieur is nu makkelijker dan ooit! Bij Aanhuis.nl hebben we alle interieurproducten en services onder één dak waardoor het nog leuker wordt. Nadat we je deskundig interieuradvies hebben gegeven, zorgen wij voor het volledige inmeten en monteren van de interieurproducten die je hebt gekozen. Zo kun jij zonder zorgen genieten van jouw prachtig nieuwe interieur.

Kortom, een interieuradvies bij ons is niet alleen de eerste stap, maar ook de meest belangrijke stap op weg naar het vinden van de interieurproducten die jouw huis een echt thuis maken. Wij hebben er nu al zin in om jouw droominterieur te realiseren, volledig afgestemd op jouw unieke persoonlijke smaak en stijl. Op die manier kun je elke dag opnieuw genieten van jouw heerlijke, stijlvolle thuis.

Dus waar wacht je nog op? Laat je adviseren en inspireren! Boek vandaag nog jouw interieuradvies bij Aanhuis.nl Utrecht Noord, Arkansasdreef 34 b, in Utrecht Noord.

 

Wat kost een nieuwbouwhuis nu écht? Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Wat kost een nieuwbouwhuis nu écht?

Bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning betaal je meer dan alleen de aankoopprijs van een woning. Maar wat kost een nieuwbouwhuis nu echt? Dat is afhankelijk van een aantal kosten posten. Wij geven je een overzicht van deze kosten, zodat je duidelijk de financiële gevolgen voor ogen hebt en antwoord kunt geven op de vraag: wat kost een nieuwbouwhuis?

De aankoopprijs van een nieuwbouwhuis

Als je een nieuwbouwhuis koopt, doe je dit vaak vrij op naam (v.o.n.). Hierdoor heb je geen kosten koper. Dit zijn kosten die je bij bestaande bouw betaalt als overdracht aan de koper. Wat kost een nieuwbouwhuis dan bij aankoop? Dit bestaat uit drie onderdelen:
• De notariskosten;
• Inschrijvingskosten bij het Kadaster;
• Omzetbelasting over de koopsom, inclusief grond.

Deze kosten heb je sowieso en worden aangeduid als de aankoopprijs van nieuwbouwprojecten. Kijk bijvoorbeeld bij de nieuwbouw in Houten , hier zie je dat deze aankoopprijs wordt gecommuniceerd op de website met nieuwbouwaanbod. Hiernaast heb je met een aantal andere kosten van een nieuwbouwhuis te maken.

Hypotheekkosten bij een nieuwbouwwoning

Wat een nieuwbouwhuis kost, financier je vaak met een hypotheek. Standaard bestaan hypotheekkosten uit advies- en bemiddelingskosten, welke je hypotheekadviseur zal vragen voor het begeleiden van de aanvraag. Daarnaast kun je kiezen voor een hypotheek met NHG, ofwel nationale hypotheek garantie. Hiervoor betaal je 0.7% extra over de totale hypotheek, welke garantie en zekerheid biedt wanneer je door specifieke omstandigheden de hypotheek niet meer kunt betalen.

Daarbij geldt voor een nieuwbouwhuis vaak zogenoemde provisiekosten. Deze kosten komen erbij mocht je de hypotheekofferte moeten verlengen, omdat de bouw van je nieuwbouwwoning nog niet is begonnen. Anders is de hypotheekofferte na een bepaalde tijd niet meer geldig. Wat een verlenging kost verschilt per geldverstrekker, maar is meestal tussen de 0.2 en 0.25% over de lening.

Rente tijdens de bouw van het huis

Ook heb je tijdens de bouw van het nieuwbouwhuis kosten aan verschillende rentes zoals de hypotheekrente. Door de bouw van het huis zal er in het begin veel geld in het bouwdepot staan. Over dit onderdeel ontvang je rente, over de totale hypotheek betaal je rente. Naarmate er steeds meer geld uit het bouwdepot gaat en aan de hypotheek wordt toegevoegd, ga je naarmate de bouw van het huis vordert steeds meer rente betalen.

Een andere rente waar je rekening mee moet houden is de zogenoemde vertragingsrente. Deze betaal je indien facturen van de bouwer niet op tijd worden betaald. De bouwer van het nieuwbouwhuis bepaalt hoe hoog deze rente is.

Meerwerk kosten bij nieuwbouw

Bij het kopen van een nieuwbouwproject in Utrecht kun je vaak zelf nog keuzes maken over de bouw en afwerking van de woning. Deze kosten worden ook wel meer- of minderwerk genoemd. Laat je iets weg uit het originele bouwplan, dan is dat minderwerk.

Wil je juist iets extra of een andere afwerking? Dan geldt dit als meerwerk. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een badkamer of keuken. Deze kosten komen nog bovenop de aankoopprijs van het nieuwbouwhuis, maar kun je meefinancieren in de hypotheek.

Bijkomend voordeel is dat het meerwerk al tijdens de bouw van het huis uitgevoerd kan worden. Wil je zelf of door een andere partij een badkamer of keuken plaatsen, kan dit pas na de oplevering.

Kosten bij oplevering van jouw nieuwbouwhuis

De laatste kostenpost waar je rekening mee moet houden, zijn de kosten voor een opleveringskeuring. Deze keuring is niet verplicht, maar wel aan te raden. Tijdens deze keuring gaat een expert na of er sprake is van bouwkundige gebreken. Dit kost je gemiddeld zo’n 200 euro.

Ook al is het niet verplicht, hiermee weet je zeker dat je een volledig en veilig huis opgeleverd krijgt. Zo kom je niet meer voor onaangename gebreken of verrassingen te staan en weet je precies hoeveel nieuwbouw gaat kosten.

 

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

Raamdecoratie op maat: De ultieme keuze uit functionaliteit en sfeer, voor een stijlvol interieur

In de wereld van interieurontwerp en huisinrichting staat maatwerk centraal als het gaat om het creëren van een unieke en gepersonaliseerde leefomgeving. Raamdecoratie op maat vormt hierbij al lang geen uitzondering meer. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor maximaal comfort en gemak, met elektrisch bedienbare raamdecoratie. Los van deze smart home trend maken de talloze voordelen en stijlvolle opties de keuze voor maatwerk bijzonder aantrekkelijk. Want met op maat gemaakte raamdecoratie creëer je in vergelijking met standaard, kant-en-klare opties, een unieke en veel persoonlijkere woonstijl in huis. Of het nu gaat om plissés , jaloezieën, rolgordijnen of Luxaflex®, maatwerk heeft een grote impact op zowel de esthetiek als de functionaliteit van jouw huis. Hieronder staan kort samengevat de 5 belangrijkste voordelen om voor raamdecoratie op maat te kiezen:

1. Unieke stijl en persoonlijke sfeer

Maatwerk geeft je volop de vrijheid om jouw raamdecoratie te ontwerpen, passend bij jouw eigen woonstijl en persoonlijkheid. Zo kies je uit verschillende stoffen, materialen, kleuren en patronen om een look te creëren die naadloos aansluit bij jouw interieur. Het resultaat is een uniek ingerichte kamer die echt de essentie van jouw stijl weerspiegelt waardoor jij je helemaal thuis voelt.

2. Perfecte pasvorm

Raamdecoratie op maat wordt specifiek aangepast aan de afmetingen van jouw ramen en ook deuren, waardoor een perfecte pasvorm is gegarandeerd. Dit zorgt niet alleen voor een professionele uitstraling, maar ook voor de perfecte lichtinval overdag of juist een verduisterend effect ’s nachts. Een goede pasvorm voorkomt tocht, warmteverlies of juist opwarming van de kamer via de ramen. Zo draagt op maat gemaakte raamdecoratie bij aan een hogere energie-efficiëntie van jouw huis.

3. Volledige controle over lichtinval en privacy

Met maatwerk ga je voor de maximale controle over lichtinval en privacy. Afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften kies je voor lichtdoorlatende, verduisterende of transparante materialen. Voor elke kamer en stijl is er de perfecte raamdecoratie op maat, van verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer tot sfeervolle semi-transparante vouwgordijnen op maat voor een knusse woonkamer, alles kan. Bovendien zijn er veel opties wat de bediening van de raamdecoratie betreft. Denk bijvoorbeeld aan een koord, bedieningsstang, handmatige bediening. Of maak het jezelf heel comfortabel met slimme, elektrische bedienbare raamdecoratie waarbij je op elk moment van de dag via je smartphone het gewenste niveau van licht en privacy bepaalt.

4. Duurzame investering

Hoewel op maat gemaakte raamdecoratie soms wellicht een hogere investering vergt dan standaard opties, betaalt het zichzelf al op korte termijn terug. Hoogwaardige materialen en vakmanschap zorgen ervoor dat jouw raamdecoratie langer meegaat, waardoor je de raambekleding minder vaak hoeft te vervangen. Met op maat gemaakte jaloezieën , rolgordijnen of Luxaflex zorg je bovendien voor een betere isolatie van je ramen en deuren. Maatwerk bespaart je al op korte termijn geld en energiekosten en dat heeft ook een positieve impact op het milieu.

5. Professionele begeleiding

Bij het kiezen van raamdecoratie op maat, is het prettig om samen te werken met professionele interieurontwerpers. Want een raamdecoratie specialist helpt je op basis van zijn expertise en ervaring om weloverwogen beslissingen te nemen. Zo kies je makkelijk het type raambekleding dat precies aansluit bij jouw behoeften, stijl en budget. Bij Aanhuis.nl Utrecht Noord profiteer je volop van eerlijk advies, je kiest uit een ruim assortiment raamdecoratie en het inmeten en monteren nemen de vakmensen je graag uit handen. Het resultaat is de perfecte raambekleding in een naadloos ontworpen interieur dat zowel stijlvol als ook functioneel is.

Conclusie

Raamdecoratie op maat biedt een scala aan voordelen die jouw huis kunnen transformeren van gewoon naar buitengewoon. Van unieke stijl en perfecte pasvorm tot verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie, maatwerk is definitief een uitstekende oplossing voor elk raam en elke smaak. Als je op zoek bent naar een duurzame investering waarmee je comfort, stijl en sfeer in huis verbetert, dan is raamdecoratie op maat de ideale keuze voor jouw huis. Je bent van harte welkom aan de Arkansasdreef 34 b in Utrecht Noord om alle mogelijkheden in de winkel te komen bekijken.

DHK-Kozijnen wordt DHK en lanceert uitgebreide online bouwmarkt in 2024 Lokaal nieuws donderdag 31 augustus 2023

DHK-Kozijnen wordt DHK en lanceert uitgebreide online bouwmarkt in 2024

Jij als klant staat centraal bij DHK! We zijn verheugd om aan te kondigen dat DHK-Kozijnen in 2024 een opwindende verandering zal ondergaan. We veranderen onze naam naar DHK en gaan onze horizon verbreden door een uitgebreide online bouwmarkt te lanceren. Jouw en ons succes staan altijd voorop en met deze stap kunnen we je nog beter van dienst zijn.
 

Een nieuwe naam, een bredere visie

DHK-Kozijnen is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vertrouwde naam op het gebied van kozijnen. Maar we willen meer voor je betekenen! Daarom hebben we besloten om onze naam te wijzigen naar DHK, een kortere en krachtige naam die beter aansluit bij onze uitbreidende visie.

Welkom in dé online bouwmarkt voor alles in en rondom huis

Met trots kondigen we onze geheel nieuwe online bouwmarkt aan, dé plek waar jij alles vindt voor jouw huis. Van prachtige kozijnen tot binnendeuren en gevelbekleding - ons overkoepelende domein biedt een ruim assortiment voor al jouw bouwbehoeften. We begrijpen dat jouw huis jouw thuis is en daarom streven we ernaar om jou te voorzien van hoogwaardige producten en een uitstekende winkelervaring.
 

Vanuit onze kernwaarden: dezelfde service en kwaliteit

Onze toewijding aan uitmuntendheid blijft onveranderd. Hoewel we onze horizon verbreden, blijven we vasthouden aan dezelfde kernwaarden waarop DHK-Kozijnen is gebouwd. Je kunt nog steeds rekenen op onze bekende service, kwaliteit en deskundig advies bij al je aankopen. Ons team van specialisten staat klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor jouw project, groot of klein.
 

Een groter assortiment voor meer keuze

Met onze uitbreiding naar een online bouwmarkt kunnen we je nu een nog breder scala aan producten aanbieden. We begrijpen dat elke klant unieke behoeften heeft, en daarom hebben we ons assortiment uitgebreid om aan al die behoeften te voldoen. Of je nu op zoek bent naar kozijnen van topkwaliteit, stijlvolle binnendeuren of duurzame gevelbekleding, bij DHK vind je het allemaal onder één dak.
 

Verandering, groei en betere service

Bij DHK zijn we altijd op zoek naar manieren om te groeien en te evolueren om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn. Met onze naamswijziging naar DHK en de lancering van onze uitgebreide online bouwmarkt, zetten we een belangrijke stap in deze richting. We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen op ons vernieuwde platform, waar we je met dezelfde passie en toewijding zullen bedienen die je van ons gewend bent.
 

Blijf op de hoogte van DHK

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom DHK en onze nieuwe online bouwmarkt? Houd dan onze website en sociale mediakanalen in de gaten. We zullen regelmatig updates en nieuws delen, zodat je niets hoeft te missen.
 
Samen met jou gaan we een spannende toekomst tegemoet. DHK staat klaar om je te voorzien van hoogwaardige producten en service in een breder assortiment dan ooit tevoren. Bedankt dat je deel uitmaakt van onze reis!
 
Bron: DHK Benelux

Hoe kan een aankoopmakelaar mij helpen bij het onderhandelen over de prijs van een woning? Lokaal nieuws dinsdag 29 augustus 2023

Hoe kan een aankoopmakelaar mij helpen bij het onderhandelen over de prijs van een woning?

Wanneer je van plan bent om een woning te kopen, dan is het altijd verstandig om een aankoopmakelaar te regelen. Een aankoopmakelaar heeft namelijk veel ervaring op de huizenmarkt en weet precies wat er gaande is. Ook kan een aankoopmakelaar je helpen om de prijs van een woning op te stellen. Op die manier kan het voor jou geldbesparend zijn en je dus helpen in de zoektocht naar de juiste woning. Hieronder lees je precies hoe een aankoopmakelaar jou kan helpen bij het onderhandelen over de prijs van een woning.

Veel verstand van woningmarkt

Allereerst is het verstandig om een  aankoopmakelaar  in te schakelen bij het kopen van een huis. Een aankoopmakelaar heeft namelijk veel verstand van de verschillende woningen bij jou in de buurt, ook is hij of zij ingelicht over de verschillende ontwikkelingen in de woningmarkt. Hij of zij weet precies hoeveel je huis dus waard is en kan dat ook goed opmaken. Daarnaast is het ook verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen voor andere zaken. Zo kan een aankoopmakelaar je helpen met bezichtigen, een prijs opmaken en je uiteindelijk kan hij of zij je helpen om je droomhuis te vinden. Dat is toch wat je wilt?

Prijs bepalen

Doordat een aankoopmakelaar vaak meegaat met het bezichtigen van een huis, kan hij of zij aan de hand daarvan je te helpen om een prijs te bepalen voor een huis. Zo kan een  aankoopmakelaar in Utrecht  precies zien hoeveel de waarde van een huis is in Utrecht en wat je ervoor neer moet leggen. Daarnaast is een aankoopmakelaar ook erg goed in het kijken naar jouw wensen. Op die manier kun je gemakkelijk je aankoopmakelaar bezichtigingen laten regelen in bijvoorbeeld de regio Utrecht. Zo weet je zeker dat je goed zit en je je geen zorgen hoeft te maken over de staat van het huis.

Onderhandelen is key

Daarnaast kan een aankoopmakelaar ook onderhandelen als de beste. Zo heb je met een woning altijd te maken met een verkoopmakelaar. Een makelaar die aan de kant van de kopers het beste bod probeert te krijgen op het huis. Een aankoopmakelaar staat aan je kant en helpt jou ook met het vinden van een huis. Op die manier kan een aankoopmakelaar gemakkelijk in gesprek gaan met de verkoopmakelaar. Zo kan de aankoopmakelaar voor jou gaan onderhandelen om het beste bod op tafel te krijgen, zodat je een woning hebt voor de juiste prijs. Zo hoef jij je geen zorgen te maken dat je te veel geld betaalt voor je nieuwe stekkie. Een aankoopmakelaar kan dus veel invloed hebben op de prijs van je woning, het is dus altijd verstandig om daar rekening mee te houden.

 

Vloerbedekking door de Eeuwen Heen Lokaal nieuws maandag 28 augustus 2023

Vloerbedekking door de Eeuwen Heen

Vloerbedekking speelt een cruciale rol in het interieurontwerp en heeft een rijke geschiedenis, variërend van handgeweven tapijten in de middeleeuwen tot moderne synthetische materialen. Tapijt staat bekend om zijn comfort en warmte, terwijl tegelvloeren en natuursteen duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht bieden. De 20e eeuw introduceerde innovatieve opties zoals laminaat en vinyl, die zowel kostenefficiënt als onderhoudsarm zijn.

Kurkvloeren en gietvloeren zijn relatief nieuwere toevoegingen aan de vloerbedekkingsopties. Kurk is ecologisch verantwoord en biedt een zacht, warm oppervlak. Gietvloeren, oorspronkelijk gebruikt in industriële settings, zijn nu populair in moderne huizen vanwege hun strakke uitstraling en duurzaamheid. Beide zijn uitstekende keuzes voor milieubewuste huiseigenaren en diegenen die op zoek zijn naar veelzijdigheid.

Lees meer over vloerbedekking op het weblog van Uipkes
https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/vloerbedekking

 

Een moderne villa bouwen: onderzoek naar de esthetiek van moderne prefab villa-architectuur Lokaal nieuws woensdag 16 augustus 2023

Een moderne villa bouwen: onderzoek naar de esthetiek van moderne prefab villa-architectuur

Wilt u graag het huis van uw dromen laten bouwen, maar in slechts een fractie van de tijd van gewone villabouw? Overweegt u dan eens de aanschaf van een prefab villa. Dit soort villa’s worden vaak helemaal naar wens ontworpen en grotendeels in de fabriek al gebouwd. Vervolgens worden de onderdelen van uw nieuwe villa tijdens de levering meteen in elkaar gezet en geniet u binnen de kortste keren van een spectaculaire en moderne villa. 

Naast dat deze prachtige landhuizen in slechts een fractie van de tijd kunnen worden geproduceerd, zijn er nog een groot aantal andere voordelen, zoals de moderne esthetiek, duurzaamheid, flexibiliteit en het comfort. In dit artikel gaan we verder in op deze uitzonderlijke voordelen.

De esthetiek van een moderne villa bouwen

Een van de grootste redenen waarom veel mensen een moderne villa bouwen , is vanwege de grote esthetiek van deze fantastische woningen. Op de woningbouwmarkt zien we tegenwoordig een aantal trends die zich goed vermengen met de prefab villabouw. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het gebruik van ramen als muren. 

Zo zien we dat veel eigenaars van moderne villa’s ervoor kiezen om zoveel mogelijk ramen in hun woningen te plaatsen. Dit laat namelijk veel licht door en laat de woning groot en modern lijken. Bovendien zijn deze ramen vaak gemaakt van hoogrendementsglas dat optimale isolatie biedt. 

Duurzaamheid is key

Naast de overduidelijk hoge esthetische waarde wordt er tijdens het bouwen van moderne villa’s gebruikgemaakt van duurzame materialen. Zo is het gebruik van gecoat staal een zeer grote trend die veel voordelen met zich meebrengt. Gecoat staal kan in allerlei kleuren worden geleverd, maar in de moderne villabouw wordt vooral gebruik gemaakt van de kleur zwart. Zwart is eindeloos te combineren met uw interieur en geeft een strakke en moderne uitstraling. Daarnaast is gecoat staal behandeld met een beschermlaag, waardoor het niet roest en eindeloos lang meegaat. 

 

Bij het plaatsen van staal in de woning worden de nieuwste technieken en innovaties toegepast, waardoor de woning een uitstekende geïsoleerde waarde heeft en er minimale energie nodig is om het huis te verwarmen of te verkoelen. Hierdoor heeft uw moderne villa ook nog eens een minimale impact op het milieu.

Comfortabel wonen met de hoogste kwaliteit materialen

In de moderne villabouw wordt vaak gebruik gemaakt van een combinatie van glas, staal en hout. Staal zorgt voor een stevig frame met een modern tintje, terwijl hout een beetje natuur toevoegt aan uw ontwerp. Met houten panelen haalt u een stukje Scandinavië naar uw woning en zorgt u ervoor dat uw woning er natuurlijk en duurzaam uitziet. Door deze drie materialen te combineren in uw prefab moderne villa, creëert u in een handomdraai een eigentijdse en verfijnde esthetiek.

Eindeloos uitbreiden

Moderne prefab villa’s zijn huizen die altijd met u mee zullen groeien. Door het gebruik van duurzame materialen en een tijdloos ontwerp, zijn ze volledig toekomstproof. Naast deze geweldige voordelen, zijn moderne villa’s ook nog eens zeer veelzijdig en makkelijk uit te breiden. Ondergaat u een gezinsuitbreiding? Door de flexibiliteit van moderne prefab villa’s laat u moeiteloos een extra kamer plaatsen. Heeft u interesse in tuinieren? Laat dan een serre of kas aanbouwen en geniet het hele jaar door van de prachtige omgeving van uw villa. Een moderne villa bouwen ging nog nooit zo snel en makkelijk als met prefab woningbouw.

Een nieuwe woonomgeving in Utrecht: Een Potentiële bijdrage aan het herstel van alcoholverslaving. Lokaal nieuws maandag 31 juli 2023

Een nieuwe woonomgeving in Utrecht: Een Potentiële bijdrage aan het herstel van alcoholverslaving.


Alcoholverslaving is een ernstig probleem dat wereldwijd miljoenen mensen treft. De gevolgen van alcoholverslaving zijn verstrekkend, variërend van gezondheidscomplicaties tot sociale problemen en financiële problemen. Het herstel van alcoholverslaving is een complex proces dat vaak meerdere interventies vereist. Het is daarom van belang om contact op te nemen met de verslavingszorg in Utrecht als je van je verslaving af wilt. Een aspect dat echter vaak over het hoofd wordt gezien, is de invloed van de woonomgeving op het herstelproces. Dit artikel onderzoekt hoe een nieuwe woonomgeving in Utrecht kan bijdragen aan het herstel van alcoholverslaving.

De rol van de woonomgeving bij herstel:

De woonomgeving speelt een cruciale rol in het leven van mensen, vooral voor degenen die worstelen met verslavingen. Voor mensen met een alcoholverslaving kan de woonomgeving een grote invloed hebben op hun herstelproces. Een omgeving die triggers of verleidingen voor alcoholgebruik minimaliseert, kan het verschil maken tussen een succesvol herstel en een terugval.

Een nieuwe woonomgeving kan verschillende voordelen bieden voor mensen die proberen te herstellen van alcoholverslaving. Hier zijn enkele manieren waarop het kan bijdragen aan het herstel:

Nieuwe prikkels en routines: Een nieuwe woonomgeving in Utrecht biedt nieuwe prikkels en routines, waardoor het gemakkelijker wordt om oude gewoonten te doorbreken. Het ontwikkelen van gezonde gewoonten kan essentieel zijn voor een duurzaam herstel.

Steun van gelijkgestemden: In bepaalde woonomgevingen, zoals herstelhuizen, kunnen mensen wonen die allemaal streven naar herstel van verslavingen. Dit biedt een ondersteunende gemeenschap waarin ervaringen kunnen worden gedeeld en waar mensen elkaar kunnen aanmoedigen en verantwoordelijk houden.

Afstand van negatieve invloeden: Een nieuwe woonomgeving kan iemand weghouden van vrienden of situaties die voorheen bijdroegen aan de verslaving. Het minimaliseren van negatieve invloeden kan de kansen op herstel vergroten.

Toegang tot behandelingscentra: Utrecht biedt een scala aan behandelingscentra en ondersteunende diensten voor mensen met verslavingen. Een nieuwe woonomgeving in de stad kan de toegang tot deze faciliteiten vergemakkelijken.

Nieuwe levensstijl: Het veranderen van de woonomgeving kan een katalysator zijn voor het aannemen van een nieuwe levensstijl, waarin gezondheid en welzijn centraal staan. Dit kan zowel fysieke als mentale voordelen bieden.

Praktische overwegingen bij het veranderen van de woonomgeving:

Hoewel een nieuwe woonomgeving veel potentieel biedt, zijn er ook praktische overwegingen waar rekening mee moet worden gehouden. Het veranderen van de woonomgeving kan stressvol en uitdagend zijn, vooral voor mensen in herstel. Hier zijn enkele zaken die moeten worden aangepakt:

Financiële aspecten: Het veranderen van de woonomgeving kan kosten met zich meebrengen, zoals huur, verhuiskosten en borg. Voor sommigen kan dit een belemmering zijn, vooral na periodes van financiële problemen als gevolg van verslaving.

Sociaal netwerk: Het verlaten van een bekende woonomgeving kan betekenen dat iemand zijn bestaande sociale netwerk moet achterlaten. Het opbouwen van nieuwe sociale contacten kan tijd kosten, maar het kan ook een positieve stap zijn om oude patronen te doorbreken.

Professionele ondersteuning: Het is essentieel dat mensen die overwegen te verhuizen naar een nieuwe woonomgeving, professionele ondersteuning hebben tijdens dit proces. Zorgverleners, therapeuten en ondersteunende groepen zoals Trubendorffer kunnen helpen bij het nemen van de juiste beslissingen en het aanpakken van eventuele uitdagingen.

Conclusie:

Een nieuwe woonomgeving in Utrecht kan zeker bijdragen aan het herstel van alcoholverslaving. Het biedt nieuwe kansen, prikkels en een ondersteunende gemeenschap, wat allemaal essentieel is voor een succesvol herstel. Echter, het veranderen van de woonomgeving is een beslissing die zorgvuldig moet worden overwogen, rekening houdend met de praktische en sociale aspecten van een dergelijke stap. Het is cruciaal dat individuen die de woonomgeving willen veranderen, professionele begeleiding zoeken om hen te helpen bij het nemen van de beste beslissing voor hun herstelproces.

 

Kansen voor Starters in Utrecht tijdens de Inflatie Lokaal nieuws donderdag 27 juli 2023

Kansen voor Starters in Utrecht tijdens de Inflatie

De huizenmarkt in Utrecht is de afgelopen jaren enorm gegroeid. De stad is populair bij zowel gezinnen als jonge professionals vanwege de bruisende sfeer, de goede bereikbaarheid en de vele voorzieningen. Het kopen van een woning in Utrecht kan echter een uitdaging zijn, vooral voor starters. In deze blogpost bespreken we de kansen en uitdagingen op de Utrechtse huizenmarkt, met een focus op starterswoningen en de rol van een makelaar.

Kansen op de Utrechtse huizenmarkt

Ondanks de uitdagingen zijn er nog steeds kansen voor starterswoningen op de Utrechtse huizenmarkt. Enkele belangrijke kansen zijn:

1. Groeiende vraag naar woningen

Utrecht is een aantrekkelijke stad om in te wonen, waardoor de vraag naar woningen hoog blijft. Vooral starters zijn op zoek naar betaalbare woningen in de stad. Met de groeiende vraag naar woningen kunnen starters profiteren van een gunstige markt waarin ze hun eerste woning kunnen kopen.

2. Waardestijging van woningen

De huizenprijzen in Utrecht zijn de afgelopen jaren gestegen en er wordt verwacht dat deze trend zich zal voortzetten. Door een woning te kopen in Utrecht, kunnen starters profiteren van de waardestijging op de lange termijn. Dit kan een goede investering zijn voor de toekomst.

3. Gunstige hypotheekrente

Op dit moment zijn de hypotheekrentes historisch laag. Dit maakt het voor starters aantrekkelijk om een woning te kopen, omdat ze kunnen profiteren van lage maandelijkse lasten. Het is verstandig om de hypotheekmarkt goed in de gaten te houden en gebruik te maken van gunstige rentetarieven.

Uitdagingen op de Utrechtse huizenmarkt

Naast de kansen zijn er ook uitdagingen waar starters op de Utrechtse huizenmarkt mee te maken krijgen. Enkele van deze uitdagingen zijn:

Concurrentie van andere kopers

De vraag naar woningen in Utrecht is hoog, wat resulteert in concurrentie tussen kopers. Het kan moeilijk zijn om een woning te vinden binnen het budget en de gewenste locatie. Starters moeten zich goed voorbereiden en snel handelen om een kans te maken op hun droomwoning.

Inflatie en stijgende huizenprijzen

Inflatie kan invloed hebben op de huizenmarkt en de prijzen verder opdrijven. Dit kan het voor starters moeilijker maken om een woning te kopen. Het is belangrijk om de ontwikkelingen in de huizenmarkt en de economie nauwlettend te volgen en indien nodig snel actie te ondernemen.

De rol van een makelaar bij het vinden van een starterswoning

Een makelaar kan een waardevolle partner zijn voor starters op de Utrechtse huizenmarkt. Een makelaar heeft kennis van de lokale markt en kan starters helpen bij het vinden van geschikte woningen binnen hun budget. Ze kunnen ook ondersteuning bieden bij het onderhandelingsproces en adviseren over de beste strategieën om een woning te bemachtigen in een competitieve markt.

Kansen benutten op de Utrechtse huizenmarkt

De huizenmarkt in Utrecht biedt kansen voor starterswoningen, ondanks de uitdagingen. Met een groeiende vraag naar woningen, waardestijgingen en gunstige hypotheekrentes kunnen starters profiteren van de huidige marktomstandigheden. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de concurrentie en de invloed van inflatie op de huizenprijzen. Door samen te werken met een ervaren makelaar als Nijland Woonmakelaars kunnen starters hun kansen vergroten en een woning vinden die past bij hun wensen en budget. Met de juiste aanpak kunnen starters hun weg banen op de Utrechtse huizenmarkt en de voordelen van het bezitten van een eigen woning ervaren.

 

Hongaarse punt op vloerverwarming Lokaal nieuws dinsdag 25 juli 2023

Hongaarse punt op vloerverwarming


Wil je graag vloerverwarming combineren met een nieuwe vloer in jouw prachtige woning, maar nog niet zeker over het type vloerbedekking? Wij hebben een idee voor je.

Een eiken Hongaarse punt vloer op vloerverwarming is een goede keuze voor een luxe en tijdloze uitstraling. Lamelparket, met een toplaag van massief hout en een kruislings verlijmde watervaste berkenmultiplex onderlaag, reageert nauwelijks op temperatuur- en vochtigheidsschommelingen en is zeer geschikt voor een combinatie met vloerverwarming. Ook gaat deze vloer een leven lang mee en kan in de loop der jaren meerdere malen opnieuw afgewerkt worden, zelfs in een andere kleur.

Eikenhout is de beste houtsoort voor vloerverwarming vanwege de lage weerstand en de mogelijkheid om het hout in verschillende kleuren af te werken. Lees alles over Hongaarse punt vloeren in het volledige blogbericht:

https://www.uipkesvloeren.nl/blogs/nieuws-blog/hongaarse-punt-op-vloerverwarming

Een luxe keuken realiseren Lokaal nieuws dinsdag 25 juli 2023

Een luxe keuken realiseren

Ben je toe aan een nieuwe uitstraling in je keuken? Wil je een gevoel van luxe en elegantie toevoegen aan deze belangrijke ruimte in je huis? Van het gebruik van hoogwaardige materialen tot slimme aanpassingen die het gemak vergroten, je zult ontdekken hoe je je woning kunt transformeren in een stijlvolle en verfijnde ruimte waar je graag tijd doorbrengt.

Kies voor materialen die luxe uitstralen

De keuze van materialen is van cruciaal belang bij het creëren van een luxueuze sfeer in je woning. Een van de meest prominente elementen in deze ruimte is het aanrechtblad, en bij een luxe uitstraling zijn hoogwaardige materialen essentieel. Overweeg eens een bezoek aan een gerenommeerde keukenwinkel Utrecht , waar je wordt verwelkomd door experts in luxe keukens. In hun showroom vind je een schat aan prachtige voorbeeldmodellen die je inspiratie kunnen geven voor jouw eigen droom interieur.

Marmer is een tijdloze keuze die een gevoel van elegantie en klasse aan elke ruimte toevoegt. Graniet daarentegen biedt een perfecte combinatie van duurzaamheid en verfijning, terwijl kwarts juist een moderne uitstraling heeft en uiterst onderhoudsvriendelijk is. Deze materialen geven jouw ruimte een luxueuze uitstraling die je jarenlang zal koesteren.

Naast het aanrechtblad spelen ook de kastjes een belangrijke rol in het definiëren van de luxe uitstraling van je ruimte. Kies voor kastdeuren met een glanzende afwerking, die een eigentijds en luxe gevoel geven. Houtfineer in diepe, warme tinten zoals walnoot of mahonie voegt tevens een gevoel van luxe en gezelligheid toe aan de ruimte. Door de expertise van de experts kun je de perfecte materialen en afwerkingen kiezen om je droomhuis werkelijkheid te laten worden.

Maak je ruimte praktischer voor gebruik

KeukenCoach is een bedrijf met pragmatische tips. Hieronder vind je deze. Het praktisch indelen van je ruimte is essentieel om het meeste uit deze belangrijke ruimte te halen. Begin met het optimaliseren van de opbergruimte door slimme organisatieoplossingen toe te passen. Gebruik rekken, haken en magnetische strips aan de binnenkant van kastdeuren om kookgerei en kruiden op te hangen en zo ruimte te besparen. Investeer in uitschuifbare lade-organizers voor potten, pannen en deksels, waardoor je alles geordend en gemakkelijk bereikbaar houdt.

Overweeg ook de indeling van je werkbladen om efficiëntie te bevorderen. Zorg voor voldoende ruimte om te snijden, hakken en bereiden, en overweeg het toevoegen van een uitschuifbare snijplank of een inbouwsnijplank om extra werkruimte te creëren. Plaats vaak gebruikte apparaten en gereedschappen binnen handbereik, terwijl je minder gebruikte items netjes in kasten of op hogere planken opbergt.

Houd rekening met de 'werkdriehoek' van de ruimte, waarin je het fornuis, de gootsteen en de koelkast in een efficiënte driehoek plaatst, zodat je moeiteloos tussen deze gebieden kunt bewegen tijdens het koken.
 

 

Het hele jaar door kleur: Hoe de seizoensveranderingen van de krentenboom je tuin levendig houden Lokaal nieuws woensdag 19 juli 2023

Het hele jaar door kleur: Hoe de seizoensveranderingen van de krentenboom je tuin levendig houden

Ken je dat gevoel, dat je tuin in de winter een sombere aanblik geeft? Dat de vrolijke kleuren van de zomer langzaam plaatsmaken voor de grimmige tinten van de winter? Nou, ik heb goed nieuws voor je. Je kunt je tuin het hele jaar door levendig en kleurrijk houden! Hoe dan, vraag je je af? Maak kennis met de krentenboom, de onderschatte held die je tuin door alle seizoenen heen prachtig houdt.

Een explosie van kleur: de krentenboom in de lente en zomer

Een van de belangrijkste kenmerken van de krentenboom is de schitterende lente- en zomerbloei. Als de lente aanbreekt, begint de krentenboom te ontwaken uit zijn winterslaap. Eerst zie je knoppen verschijnen, die snel uitgroeien tot prachtige witte bloesems. Deze bloesems geven je tuin een zachte, schilderachtige uitstraling - bijna alsof je tuin is getransformeerd in een Japans bloesempark.

Maar dat is nog niet alles. Als de zomer aanbreekt, vervangen kleine, glanzende bessen de witte bloesems. Deze bessen beginnen groen, maar veranderen al snel in een diep, glanzend zwart. Dit geeft een bijzonder contrast met het groene loof van de krentenboom, waardoor je tuin er levendig en energiek uitziet.

Een levend kunstwerk: de krentenboom in de herfst en winter

Als de herfst komt, neemt de krentenboom een heel nieuw uiterlijk aan. Het groene loof verandert langzaam in oranje, rood en paars, alsof de boom in brand staat. Deze prachtige kleuren schijnen helder, zelfs op de meest grijze herfstdagen, waardoor je tuin er altijd uitnodigend en warm uitziet.

Denk je dat de winter het einde betekent van de kleurrijke vertoning? Denk nog eens na. De takken van de krentenboom behouden hun sierlijke vorm, zelfs in de winter. Bedekt met een laagje sneeuw, geven ze een mooie structuur en dimensie aan je tuin, waardoor het er nooit kaal of saai uitziet.

Haal je eigen krentenboom in huis

Ben je verkocht en wil je zelf ook een krentenboom in je tuin? Dan is het tijd om je eigen krentenboom aan te schaffen. Maar waar vind je zo'n boom? Het antwoord is simpel: Bomenbezorgd.nl. Hier vind je een ruim assortiment aan bomen, waaronder de prachtige krentenboom. Dus ga naar Bomenbezorgd.nl , kies je favoriete krentenboom uit en begin met het toevoegen van het hele jaar door kleur aan je tuin.

Onthoud dat een boom meer is dan alleen een plant. Het is een levenslange investering, een deel van je thuis, en iets dat je jaar na jaar vreugde en schoonheid zal brengen. En met de krentenboom kan je er zeker van zijn dat je tuin er in elk seizoen fantastisch uitziet.

 

Zo duurzaam is een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 18 juli 2023

Zo duurzaam is een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen en duurzaamheid gaan hand in hand. Als je op zoek bent naar een woning die niet alleen modern en comfortabel is, maar ook vriendelijk voor het milieu, dan is een nieuwbouwwoning met duurzame kenmerken zeker iets om te overwegen. Het is natuurlijk ook logisch dat een woning die anno 2023 wordt gebouwd, op een hele andere manier wordt gebouwd,dan een woning die 40 jaar geleden werd gebouwd. Zo zien we dat alle nieuwbouwwoningen volledig gasloos zijn en vrijwel allemaal zijn voorzien van zonnepanelen en ook een warmtepomp. Hoe duurzaam dit in werkelijkheid is en welke voordelen een nieuwbouwhuis heeft, vertellen we je nu!

Energiezuinig

Kies je voor een woning die nu gebouwd wordt, dan is deze natuurlijk ontzettend energiezuinig. Anders dan bij woningen uit de jaren dertig, waar bij de meesten flinke kieren bij de kozijnen te zien zijn. Dankzij innovatieve technologieën en materialen kan een nieuwbouwwoning aanzienlijk minder energie verbruiken dan oudere woningen. Dit resulteert niet alleen in lagere energierekeningen, maar ook in een verminderde uitstoot van CO2. Met stijgende energieprijzen en groeiende bezorgdheid over klimaatverandering is het hebben van een energiezuinige woning een slimme keuze. Daarnaast is online energieleveranciers vergelijken voor de beste prijs wel belangrijk, want we zijn nog niet zover dat we volledig zelfvoorzienend kunnen zijn.

Isolatie en ventilatie

In het verlengde van energiezuinig, zijn nieuwbouwwoningen ook een stuk beter geïsoleerd. Dit zorgt ervoor dat het gemiddeld energieverbruik van een gezin met twee kinderen tot wel 30 procent lager is dan wanneer hetzelfde gezin in een jaren 30 woning woont. Daarnaast zorgt de isolatie niet alleen voor een warmer huis, maar ook voor verkoeling tijdens de warme zomermaanden. Doordat deze huizen doorgaans ook een stuk beter ventileren, is de kans op vocht in de woning vele malen kleiner. Niet voor niets zien we daarom ook veel meer spinnen in oudere woningen, dan in nieuwe woningen. Dit heeft puur te maken met het vochtgehalte in huis.

Alles naar wens aan te passen

Hoe duurzaam jij je nieuwe woning wilt hebben, bepaal je helemaal zelf. Dat je niet ontkomt aan een warmtepomp en eventueel ook zonnepanelen, dat is een ding wat zeker is, maar alle andere maatregelen om extra te verduurzamen, die zijn helemaal aan jezelf. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een groendak of een laadpaal zodat je ook direct elektrisch kunt rijden. Zo zijn er tal van andere zaken waarmee je nog verder kunt verduurzamen dan je op dit moment al doet. Uiteraard is het helemaal aan jezelf om te bepalen of je dit wel of niet doet, maar is het wel serieus iets om over na te denken.

Nieuwbouw of bestaande bouw?

De uiteindelijke keuze is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is een nieuwbouwwoning in verhouding vaak duurder en is de kans dat je op termijn aan een bestaande woning het nodig moet doen, ook vrij groot. Je doet er daarom dus ook goed aan om alle welbekende plussen en minnen tegen elkaar weg te strepen, zodat je op basis daarvan een goede beslissing kunt nemen. Het kopen van een huis is namelijk niet iets wat je zomaar doet, dus enige voorzichtigheid is wel zo verstandig.

Geld besparen bij het kopen van een nieuwbouwwoning: de geheime handleiding Lokaal nieuws donderdag 22 juni 2023

Geld besparen bij het kopen van een nieuwbouwwoning: de geheime handleiding

Hallo daar! Fijn dat je mijn blog hebt gevonden! Ben je van plan om een nieuwbouwwoning te kopen en wil je graag wat tips om te besparen? Nou, dan ben je op het juiste adres. Laat me je door de besparingsreis loodsen met enkele slimme en creatieve manieren. Dus pak een kop koffie, leun achterover en laten we aan de slag gaan!

De eerste kennismaking: onderhandelen is de sleutel

De eerste stap op weg naar je nieuwe huis kan soms een beetje overweldigend zijn. Maar weet je wat? Onderhandelen is niet alleen voor auto's en rommelmarkten. Ja, je hebt het goed gehoord! Bij het kopen van een nieuwbouwwoning is er vaak ruimte voor onderhandelingen. Misschien kun je niet de prijs van de woning zelf verlagen, maar er zijn vaak andere gebieden waar je over kunt onderhandelen, zoals de prijs van upgrades of sluitingskosten. Dus gooi je charme in de strijd en begin met onderhandelen. Het kan je echt honderden, zo niet duizenden euro's besparen.

Maar let op! Onderhandelen is een kunst, en het is iets waar je goed in moet worden. Voordat je begint, moet je je huiswerk doen. Ken de markt, onderzoek vergelijkbare woningen en wees op de hoogte van de huidige prijzen. Op deze manier zul je goed gewapend zijn en klaar om de strijd aan te gaan.

Vergelijk voordat je springt: het belang van internet en energie vergelijken

Zodra je de woning van je dromen hebt gevonden en de prijs hebt onderhandeld, is het tijd om je te richten op andere belangrijke aspecten van je nieuwe huis, zoals het internet en de energie. Het lijkt misschien een klein dingetje, maar wist je dat je hier ook een hoop geld kunt besparen? En dat allemaal door simpelweg je opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Het internet is tegenwoordig een essentieel onderdeel van ons leven, en daarom is het ook een belangrijk aspect om in overweging te nemen bij het betrekken van een nieuwe woning. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om internetproviders te vergelijken. Niet alle providers bieden dezelfde diensten voor dezelfde prijs, dus het loont de moeite om wat tijd te besteden aan het onderzoeken van je opties.

Wat betreft energie, dat is een ander gebied waar je flink kunt besparen. Zorg ervoor dat je verschillende energieleveranciers vergelijkt . Kijk niet alleen naar de kosten, maar ook naar de service, de voorwaarden en de duurzaamheid van de energie die ze leveren. Dit kan je op de lange termijn een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen.

Kijk vooruit: energiezuinig bouwen

Een andere slimme manier om geld te besparen bij het kopen van een nieuwbouwwoning, is door energie-efficiëntie in het ontwerp te integreren. Dit kan betekenen dat je iets meer uitgeeft bij het bouwen, maar je zult aanzienlijk besparen op je energierekeningen in de toekomst.

Het is ook een geweldig idee om te investeren in zonnepanelen. Ze kunnen wat duur zijn om te installeren, maar je kunt echt geld besparen op je energierekening en op de lange termijn zullen ze zichzelf meer dan terugbetalen. Bovendien, met het oog op de toekomst, draag je bij aan een groenere planeet.

Maatwerk: kies verstandig je upgrades

Een van de opwindende aspecten van het kopen van een nieuwbouwwoning is dat je vaak de mogelijkheid hebt om te kiezen welke afwerkingen en upgrades je wilt. Maar voordat je je laat meeslepen en voor de hoogste upgrades kiest, is het belangrijk om te overwegen welke upgrades de waarde van je woning daadwerkelijk verhogen en welke alleen maar esthetisch zijn.

Vergeet niet dat sommige upgrades je meer kunnen kosten dan ze waard zijn. De truc is om de juiste balans te vinden tussen het krijgen van de functies die je wilt en het niet te veel uitgeven aan dingen die je niet echt nodig hebt.

Doe het zelf: besparen door zelfwerkzaamheid

Ten slotte, als je echt geld wilt besparen bij het kopen van een nieuwbouwwoning, waarom zou je dan niet overwegen om een aantal dingen zelf te doen? Dit kan van alles zijn, van het schilderen van de muren tot het installeren van de vloer. Het is niet alleen een geweldige manier om geld te besparen, maar het geeft je ook de mogelijkheid om je huis echt van jou te maken.

Het is duidelijk dat het niet voor iedereen weggelegd is en het is belangrijk om te weten waar je grenzen liggen. Maar als je handig bent, kan dit een geweldige manier zijn om te besparen.

Daar heb je het dan - vijf slimme manieren om te besparen bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Het komt erop neer dat het nemen van de tijd om je opties te onderzoeken, bijvoorbeeld met een handige site als Pricewise , slim te onderhandelen en verstandige keuzes te maken, je echt kan helpen om veel geld te besparen. Succes!

Lekkage in Utrecht? Laat het verhelpen met een professionele lekdetectie! Lokaal nieuws woensdag 21 juni 2023

Lekkage in Utrecht? Laat het verhelpen met een professionele lekdetectie!

Utrecht, de prachtige stad in het hart van Nederland, staat bekend om zijn historische charme, bruisende sfeer en een uitgebreid ondergronds leidingnetwerk. Helaas kan dit leidingwerk soms leiden tot vervelende lekkages, wat kan resulteren in schade aan je woning of bedrijfspand. Gelukkig zijn er gespecialiseerde diensten beschikbaar om lekkages snel en efficiënt op te sporen en te verhelpen. In dit artikel verkennen we het belang van lekdetectie Utrecht en de voordelen van het laten verhelpen van lekkage in Utrecht.

Het leidingwerk in de grond in Utrecht en het belang van lekdetectie

Onder het pittoreske oppervlak van Utrecht bevindt zich een uitgebreid netwerk van leidingen dat essentiële diensten levert aan de stad. Dit omvat waterleidingen, gasleidingen en rioleringssystemen. Hoewel deze leidingen over het algemeen goed onderhouden worden, kunnen er door verschillende factoren lekkages ontstaan. Denk aan slijtage, corrosie, bodemverzakking of externe invloeden. Het is van groot belang om lekkages tijdig te detecteren en te verhelpen om verdere schade te voorkomen.

Lekkages kunnen vaak onzichtbaar zijn, vooral als ze zich bevinden in leidingen onder de grond of in wanden. Het detecteren van lekkages met het blote oog kan een uitdaging zijn, en zelfs zichtbare tekenen zoals vochtplekken of schimmelvorming wijzen niet altijd direct op de exacte locatie van de lekkage. Daarom is professionele lekdetectie essentieel. Lekdetectie-experts maken gebruik van geavanceerde technieken en apparatuur om de bron van de lekkage nauwkeurig te lokaliseren, zonder onnodig hak- en breekwerk.

Het verhelpen van een lekkage in een vroeg stadium kan voorkomen dat de schade aan je woning of bedrijfspand verergert. Water- of gaslekken kunnen leiden tot structurele problemen, zoals houtrot of verzwakte funderingen. Door snel actie te ondernemen, kun je grotere problemen en kosten in de toekomst vermijden.Een lekkage in de gasleiding kan leiden tot onnodig energieverlies en een verhoogde energierekening. Het verhelpen van de lekkage zorgt voor een efficiënter energieverbruik en bespaart op de lange termijn kosten. Lekkages in de waterleiding kunnen leiden tot vochtproblemen, schimmelgroei en een verminderde luchtkwaliteit. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid, vooral voor mensen met allergie ën of luchtwegaandoeningen. Het snel verhelpen van lekkages zorgt voor een gezondere en veiligere leefomgeving voor jou en je gezin of werknemers.Het verminderen van water- en energieverlies door het verhelpen van lekkages draagt bij aan een duurzamere samenleving. Het is een kleine stap die een positieve impact heeft op het milieu en bijdraagt aan het behoud van kostbare natuurlijke hulpbronnen.

Waar vind ik een bedrijf gespecialiseerd in professionele lekdetectie?

Wanneer je te maken hebt met een lekkage in Utrecht, is het raadzaam om een professioneel lekdetectiebedrijf in te schakelen om je lekkage laten verhelpen . Een betrouwbare optie is Lekdetectie Moorman, een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in het opsporen en verhelpen van lekkages in Utrecht en omgeving.

Lekdetectie Moorman beschikt over geavanceerde apparatuur en ervaren technici die deskundige lekdetectie uitvoeren zonder onnodige schade aan je eigendom. Ze kunnen waterlekkages, gaslekken en lekkages in verwarmingssystemen snel en efficiënt opsporen en professioneel verhelpen.

Steeds meer Nederlandse huishoudens impregneren hun meubilair Lokaal nieuws maandag 19 juni 2023

Steeds meer Nederlandse huishoudens impregneren hun meubilair

Waar de één voor het meenemen van een bestaande inboedel kiest bij de verhuizing naar een nieuwbouwwoning, stelt de ander het interieur opnieuw samen. Een nieuwe bank, een set eetkamerstoelen en bijvoorbeeld fauteuil. Bij de investering in nieuwe meubels speelt duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Niet alleen bij het kopen van meubels; ook op professionele wijze een bank reinigen in Utrecht via een schoonmaakbedrijf wordt de laatste jaren populairder. Het maakt dat het vervangen van meubels veel minder snel noodzakelijk is. De meubels blijven langer mooi door deze op regelmatige basis van een grondige schoonmaakbeurt te laten voorzien. Het schoonmaken of kopen van een meubelstuk wordt vaak gecombineerd met het laten impregneren hiervan. Dit biedt verschillende belangrijke voordelen. In dit artikel lees je er meer over. 

Impregneren na het laten reinigen van het meubilair

Een fauteuil- of bijvoorbeeld bank laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf is in eerste instantie gericht op het verwijderen van vlekken. Ook het diep in de bekleding getrokken vuil, dat niet altijd zichtbaar is, zal bij een professionele reiniging uit de bekleding verwijderd worden. Om een snelle nieuwe vlek in de bekleding tegen te gaan, zorgt het schoonmaakbedrijf voor het impregneren van de toplaag. Bij het impregneren van een bank of bijvoorbeeld fauteuil wordt een beschermende coating aangebracht. Deze coating helpt te voorkomen dat het materiaal onnodig snel slijt. Evenals dat het dankzij dit impregneermiddel makkelijker wordt om nieuwe vlekken uit de bekleding weg te nemen. Vaak is een vochtige doek al voldoende; je hebt zeker in de eerste maanden na het aanbrengen van deze coating geen schoonmaakbedrijf nodig om een vlek te verwijderen. 

Zorg voor het impregneren van een nieuwe bank of eetkamerstoel

Niet alleen na het uitvoeren van een grondige schoonmaakbeurt is het impregneren van het meubilair in huis interessant. Kies hier voortaan ook standaard voor bij de aanschaf van nieuwe meubels. Denk aan de bank voor je nieuwbouwwoning; door deze te impregneren blijft de bank langer mooi en vrij van vuil. Zeker in een nieuwbouwwoning komt de eerste maanden na oplevering nog veel stof voor. Voorkom dat dergelijk vuil je nieuwe bank direct al aantast. 

Fris je nieuwe woning in na een grondige schoonmaakbeurt

Naast het feit dat in algemene zin wordt aangeraden om periodiek voor een professioneel uitgevoerde schoonmaakbeurt van het meubilair te kiezen, is dit voor mensen met een nieuwbouwwoning nog belangrijker. Je wilt straks fris de nieuwe woning in! Zorg dat de meubels met een stoffen bekleding nog in je oude woning onderhouden worden. Zo neem je geen oud vuil mee naar je nieuwe huis. Wel zo prettig! Het gebruik van de schoonmaakmiddelen en stofzuiger die je thuis al hebt, is hierbij onvoldoende. Denk aan de kleine zandkorrels die zich diep tussen de haren van je bekleding bevinden.

Wat zijn de bijkomende kosten van een nieuwbouw woning? Lokaal nieuws woensdag 14 juni 2023

Wat zijn de bijkomende kosten van een nieuwbouw woning?

Ontdek de voordelen van een nieuwbouwwoning: isolatie van topkwaliteit, energiezuinige installaties, modern sanitair én de vrijheid om jouw droomhuis en tuin helemaal naar eigen smaak in te richten. Je kunt je eigen behang, vloer en vloerkleed kopen bij Volero . Maar wat zijn de kosten? Hier onthullen we alle ins en outs van het kopen van een nieuwbouwwoning, zodat je met vertrouwen de juiste keuze kunt maken.

Voordelen nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen hebben het voordeel dat alles nieuw is, waardoor je geen last hebt van achterstallig onderhoud. Ook heb je vaak in de eerste jaren lage onderhoudskosten. Daarnaast kun je zelf de indeling en afwerking van het huis bepalen, inclusief de keuze van keuken, badkamer, tuin en erfafscheiding. Bovendien hoef je geen extra kosten te betalen zoals overdrachtskosten, makelaarskosten en taxatiekosten, en voldoen de elektrische installatie, verwarming en isolatie aan de nieuwste standaarden.

Nadelen nieuwbouw

Bij nieuwbouw is de prijs meestal niet onderhandelbaar, waardoor je minder mogelijkheden hebt om te onderhandelen over de prijs. Ook duurt het vaak lang voordat de woning wordt opgeleverd na de aankoop. Er bestaat ook een kans dat de oplevering en afwerking van de woning niet volledig aan je verwachtingen voldoen. Daarnaast komen er extra kosten kijken bij een opleveringskeuring en het aanleggen van de tuin en erfafscheiding. Verder is het belangrijk om te weten dat de omgeving van de nieuwbouwwijk nog in ontwikkeling kan zijn. Tot slot moet je tijdens de bouwperiode bouwrente betalen.

Extra kosten nieuwbouwwoning

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis komen er extra kosten kijken, zoals het aanleggen van de tuin en de omheining. Deze kosten zijn gemiddeld ongeveer 9% van de prijs van het huis. Tijdens de bouw kunnen de kosten ook stijgen omdat sommige materialen moeilijk te krijgen zijn. Ook het inhuren van vakmensen zoals stukadoors en loodgieters kan duur zijn. Dus het is slim om extra geld opzij te zetten voor het afwerken van je nieuwe huis.

Kosten voor de aankoop en aan de woning zelf

Bij het kopen van een nieuwbouwhuis zijn er verschillende kosten waarmee je rekening moet houden. Allereerst is er de bouwrente, die je alleen kunt aftrekken nadat je de koop-aannemingsovereenkomst hebt getekend. Als de bouwrente al in de koopprijs is opgenomen, kun je het niet als rente aftrekken voor belastingdoeleinden. Daarnaast is er de bankgarantie, een garantie van de bank dat ze de borgsom betalen aan de verkoper als dat nodig is. Verder zijn er nog kosten verbonden aan het afwerken van de nieuwbouwwoning, zoals het stucen, schilderen of behangen, de inrichting van de badkamer en keuken, het aanleggen van de tuin en de erfafscheiding, het regelen van energie, telefoon en internet, en eventuele verhuiskosten en extra verbeteringen aan de woning.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden