Actueel

Nieuws

Blijf op de hoogte! De start van de verkoop is aanstaande. Lokaal nieuws vrijdag 02 oktober 2020

Blijf op de hoogte! De start van de verkoop is aanstaande.

Graag informeren wij u over de voortgang van het project De Haar Buyten tot aan de start van de verkoop. De start van de verkoop zal in dit laatste kwartaal van 2020 plaats vinden. We houden u uiteraard via deze website op de hoogte.

Wanneer u nog eerder geinformeerd wilt worden, meldt uw interesse dan op deze site.

Wij hebben recent de verkoopbrochure toegevoegd aan de projectwebsite. Het is een digitaal document met sfeerbeelden van het plan en de omgeving. Daarnaast bevat de brochure een omschrijving en gemeubileerde plattegronden van iedere woning. Zo kunt u een gevoel krijgen welke woning het beste bij u past. Wij zullen de komende weken de website verder vullen met informatie en downloads.

U kunt op de projectwebsite vrijblijvend uw voorkeur voor een of meer bouwnummer(s) opgeven of eventueel wijzigen. 

Uw voorkeur

 

Aardgasvrij Utrecht op de planning Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Aardgasvrij Utrecht op de planning


Op de klimaattop in Parijs in november 2016 hebben landen afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarvoor is het nodig te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van kolen, olie en aardgas komt namelijk CO2 vrij. CO2-uitstoot levert een grote bijdrage aan klimaatverandering. De gemeente Utrecht wil haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en concrete stappen ondernemen om over te stappen op milieusparende alternatieven. Hier lees je hoe dat gebeuren én wat je zelf kunt doen. 

Utrechtse nieuwbouw gasloos?

Van de 150.000 woningen die Utrecht telt, zijn er 110.000 aangesloten op het aardgasnetwerk. Aardgas wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning, het verkrijgen van warm water en het koken op het gasfornuis. Het doel is dat in 2050 alle woningen aardgasvrij zijn. Aardgasleidingen gaan over het algemeen zo’n 40 jaar mee. Om in 2050 geheel aardgasvrij te zijn is het minimaal nodig dat woningen die nu gebouwd worden, gebruik gaan maken van van alternatieven voor aardgas. Daarom heeft de gemeente in maart 2018 met netbeheerder Stedin een overeenkomst ondertekend met afspraken over gasvrije nieuwbouwwoningen.

Daardoor zullen 85% van de nieuwbouwprojecten worden gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Gunstig, want tot 2040 zullen er zo’n 44.000 nieuwe woningen bij moeten komen in Utrecht.Om dit percentage te vergroten, stuurt de gemeente in gesprek met ontwikkelaars aan op de inzet van alternatieven voor aardgas. Om ontwikkelaars te stimuleren is tevens een zogeheten inkeerregeling getroffen: ontwikkelaars met bouwprojecten waarin gepland stond aardgas te gebruiken, kunnen al gemaakte contracten ontbinden om alsnog over te stappen op duurzame alternatieven.

Zelf inspelen op gasloos

Heb je zelf een (nieuwbouw)woning die nog op het aardgasnetwerk is aangesloten? Dan kun je natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen en zelf overstappen op groene alternatieven. Wat kun je doen?

Als je een cv-ketel hebt die aan vervanging toe is, kun je een warmtepomp aanschaffen. Een warmtepomp lijkt op het eerste gezicht een dure aankoop, maar levert je uiteindelijk meer warmte op voor minder geld. Een warmtepomp levert namelijk tot vijf keer meer warmte dan een ouderwetse verwarmingsketel met dezelfde hoeveelheid energie. Dat komt omdat een warmtepomp 80% van de warmte uit ofwel de lucht, het water of de aarde haalt. Ook kun je het gasfornuis vervangen door een inductiekookplaat. Inductie werkt namelijk op elektriciteit.

Overstappen van gas op stroom

Ga je stroom in plaats van gas gebruiken? Dan is het wel belangrijk dat je gebruikmaakt van groene energie. Vooral duurzame energie uit Nederland levert een positieve bijdrage voor de vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland. Het liefst kies je natuurlijk voor de goedkoopste energieleverancier . Voor consumenten is er tegenwoordig weinig verschil aan kosten voor groen of grijs te vinden. Om die reden is het des te interessanter om te gaan voor groen uit eigen land. Hoe hoger de behoefte, hoe meer er daadwerkelijk opgewekt moet worden. Als jij klimaatverandering wilt tegengaan en daarom van energieleverancier wilt wisselen, kun je uit een selectie van groene leveranciers de goedkoopste energieleverancier uitkiezen. Zo kun je met een schoon geweten je huis verwarmen.

Huiszoekende? Kies voor nieuwbouw! Lokaal nieuws dinsdag 29 september 2020

Huiszoekende? Kies voor nieuwbouw!

Samenwonen, gezinsuitbreiding of juist weer naar kleiner? Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom je wilt verhuizen. Je droom waarmaken met een huis naar jouw wensen. Echt een nieuw huis, waar jij de eerste bewoner bent.

Met kiezen voor nieuwbouw heb je twee opties; een kavel en echt zelf bouwen of een huis uit een nieuwbouwproject. Uiteraard hebben beide voor maar ook nadelen. Vooraf je wensen goed in kaart brengen is dus belangrijk.

Een nieuwe droom geeft nieuwe uitdagingen

Een nieuwbouwhuis is dus echt nieuw. Dat betekent ook dat je direct jouw wensen daarin kunt onderbrengen. Je bent de eerste bewoner en je hoeft dus geen genoegen te nemen met een keuken die de vorige bewoner uitgekozen heeft. Wat er wel of niet gekozen kan worden, hangt af van het nieuwbouwproject en het bouwbedrijf dat dit project uitvoert. Nieuwbouw projecten worden meestal aangeboden via een makelaar . Bij deze makelaar kun je dan ook terecht met je vragen over de ligging, de grootte van de woning en andere voor jou belangrijke informatie. Daarnaast kan de makelaar je ook adviezen geven en of helpen bij de verkoop van je huidige huis.

Locatie bepalen

De plek waar je gaat wonen is waarschijnlijk belangrijk voor je. Wil je in een drukke stad wonen of juist wat rustiger. Dicht bij een station of juist dicht bij uitvalswegen. Kies je voor het groen van parken of bossen of geniet je van het uitkijken over het water? In sommige projecten combineren ze een aantal zaken in één. Zoals bijvoorbeeld in het nieuwbouwproject de Havenkade in Dronten . In dit project hoef je niet te kiezen. Hier kijk je uit over de bootjes van de jachthaven en zit je toch op loopafstand van het centrum en ook nog eens heel centraal in Nederland. Rust is er genoeg te vinden maar net zo makkelijk zit je snel in een van de steden die Nederland rijk is. En in de 115 duurzame en gasloze woningen is veel verschillende smaak en kleur. Zo zijn er appartementen, rijtjeswoningen en vrijstaande woningen. Of je nu denkt aan gezinsuitbreiding of dat er kinderen de deur uit gaan, er is voor elk wat wils.

Sleutelklaar via de makelaar

Via de makelaar kun je ook direct nagaan wat er allemaal gedaan wordt in jouw nieuwe huis en waarin je een keuze hebt. Zo is er meestal een optie in diverse soorten en kleuren badkamertegels en verschillende stijlen sanitair. Ook de keukeninrichting laten ze vaak graag aan jouw persoonlijke wensen over. Soms kun je zelfs ook kiezen welke deuren je wil of welk deurbeslag. Ook het maken van een extra kamer, een wandje weglaten of toevoegen of een dakkapel laten plaatsen, kunnen opties zijn. Net als een garage of noem het maar op.

Zorg in elk geval dat je vooraf goed weet wat onder het project valt en wat niet. Zo kom je niet tijdens de bouw voor (financiële) verrassingen te staan of blijkt bij verhuizing je huis toch niet zo klaar te zijn als je dacht.

Een hypotheek afsluiten met een coronaverklaring Lokaal nieuws donderdag 17 september 2020

Een hypotheek afsluiten met een coronaverklaring

Voordat geldverstrekkers een hypotheek verstrekken kunnen ze je een coronaverklaring voorleggen. Wat houdt het in en wordt het aanvragen hierdoor lastiger?

We zitten in een nieuwe crisis, namelijk de coronacrisis. De geldverstrekkers houden er rekening mee dat het inkomen de komende jaren kan zakken. Door deze onzekerheid kunnen ze een coronaverklaring een onderdeel van het acceptatieproces maken.

5 interieur tips voor duurzaam wonen Lokaal nieuws vrijdag 28 augustus 2020

5 interieur tips voor duurzaam wonen

Bij het realiseren van je droomhuis is het belangrijk om aandacht te hebben voor duurzaamheid. Duurzaam wonen is niet alleen alleen goed voor het milieu, het levert ook een kostenbesparing op én het verhoogd de waarde van je huis. In een duurzame woning is het ook beter leven. We krijgen regelmatig vragen over duurzaam wonen. We merken dat mensen het wel willen, maar het lastig vinden. Dus lees snel onze 5 interieur tips voor duurzaam wonen en creëer een duurzame woning.1. ISOLEER JE WONING

Met name bij de wat oudere huizen gaat er behoorlijk veel warmte verloren door de vloer, de ramen, de gevel en het dak. Door jouw huis goed te isoleren verlies je veel minder warmte. Denk hierbij aan het vervangen van enkel glas door energiezuinige beglazing, het plaatsen van vloerverwarming en het isoleren van wanden en het dak. Doordat je aanzienlijk lagere stookkosten hebt, verdien je deze verbeteringen binnen een paar jaar terug.

2. BESPAAR ENERGIE

We verbruiken enorm veel energie, maar er zijn veel mogelijkheden om jouw energieverbruik aanzienlijk te verminderen:
• Plaats zonnepanelen! De investering van zonnepanelen haal je er meestal binnen een aantal jaar uit. Je kunt dit laten uitrekenen door verschillende aanbieders. Er zijn vaak gunstige regelingen beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen.
• Vervang je gloei- of spaarlampen door LED verlichting. LED-verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Een makkelijke besparing!
• Haal stekkers uit het stopcontact, schakel waar mogelijk apparatuur uit en werk met tijdschakelaars.
• Zet je verwarming lager. Hang gordijnen voor ramen en deuren om de kou maximaal buiten te houden. En ga in de winter lekker onder een plaid of dekentje zitten.
• Gebruik de eco-stand van je apparaten.
• Een oude cv-ketel kun je vervangen door een nieuwe die veel zuiniger is. Je kunt ook overstappen op een warmtepomp en ISDE-subsidie aanvragen.

3. VERGROEN JE HUIS

Haal de natuur in huis. Planten zuiveren de lucht en zorgen zo voor een gezondere leefomgeving. Planten maken je rustiger én productiever. Daarnaast ziet een interieur met planten er ook aantrekkelijker uit. Het brengt ieder interieur tot leven!

4. KIES VOOR DUURZAME PRODUCTENGa voor een interieur dat echt bij jou past. Kies dus voor tijdloze producten en volg niet persé de trends! Duurzame producten zijn soms wat kostbaarder, maar als je investeert in een tijdloos product, heb je ook niet de behoefte om dit snel te vervangen. Kies een mooi, praktisch vloerkleed van bijvoorbeeld  Limited edition ,  Perletta  of  Carpetlinq  in plaats van een goedkoop kleed waar je direct vlekken in krijgt en weg kunt gooien. Daarnaast kun je ook meubels recyclen, mocht je toch uitgekeken zijn op een meubel. Met wat inspiratie van bijvoorbeeld  Pinterest , kun je er misschien een tweede leven aan geven. Wat frisse verf of nieuwe stoffering doen wonderen! Of verkoop het via Marktplaats.


5. GA VOOR DUURZAME MATERIALEN


Kies liever niet voor meubels van goedkoop plastic of spaanplaat. Ze gaan snel kapot en bevatten schadelijke stoffen. Gelukkig komen er steeds meer oplossingen op de markt voor duurzame materialen. Investeer liever in duurzame materialen, zoals verf op een natuurlijke basis (of op waterbasis), Europees FSC gecertificeerd hout of een marmoleum vloer.


STAP VOOR STAP DUURZAAM WONEN

Duurzaam wonen is hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn verschillende manieren om duurzaam te wonen. Dit kunnen grote investeringen zijn, maar ook kleine aanpassingen in huis. Met onze 5 interieur tips voor duurzaam wonen kun je stap voor stap steeds duurzamer wonen en zo jouw steentje bijdragen. Uiteraard helpen wij je graag om jouw interieur groener en dus duurzamer te maken. Neem gerust  contact  op en een één van onze interieurontwerpers van  Interieur design by nicole & fleur  adviseert je graag!


Hypotheekrente blijft stabiel door hogere opslagen Lokaal nieuws donderdag 27 augustus 2020

Hypotheekrente blijft stabiel door hogere opslagen

Geldverstrekkers bereiden zich voor op economisch zwaardere tijden. Ze verhogen namelijk de risico-opslag in hypotheken. Wat is hiervan het effect?

De hypotheekrente zou verder omlaag kunnen, maar risico-opslagen gooien roet in het eten. Waarom verhogen geldverstrekkers de risico-opslagen sinds de uitbraak van corona?

Geldverstrekkers baseren de hoogte van de hypotheekrente mede op het risico dat ze denken te lopen. Daarom verwerken ze een bruto rentemarge in de rente. Naarmate ze meer risico lopen, brengen ze een hogere opslag in rekening. De toeslag is sinds de kredietcrisis afgenomen, maar omdat er een nieuwe zware financiële crisis dreigt, worden de marges weer groter.

''Geldverstrekkers houden er rekening mee dat ze een groter deel van het uitgeleende geld niet weer terug ontvangen.''

Lees het volledige bericht op WE/ASSIST

Financieel gevangen zitten in een huis Lokaal nieuws woensdag 19 augustus 2020

Financieel gevangen zitten in een huis

Er zijn verschillende oorzaken waardoor je niet kunt verhuizen naar een andere koopwoning. Wat zijn de belangrijkste oorzaken die zorgen dat je vast zit in je huis?

Door schulden of door een hoge hypotheek op je huis kun je vastzitten aan je huidige woning. Waar kan het door ontstaan?

Huiseigenaren met veranderende woonwensen kunnen het huis verkopen en een ander huis kopen. Door verschillende omstandigheden kun je vastzitten aan de huidige woning. Het kan zijn door opgebouwde schulden, maar bijvoorbeeld ook door een te laag inkomen om nu een ander huis te kunnen kopen. Waardoor kun je in een dergelijke situatie terecht komen?

Lees het volledige bericht op WE/ASSIST

ONZE UNIEKE WERKWIJZE Lokaal nieuws dinsdag 18 augustus 2020

ONZE UNIEKE WERKWIJZE

Elk huis vertelt een eigen verhaal. Logisch, want mensen verschillen nu eenmaal van elkaar. Wij van Home Made By_ Visser geloven dat thuis gaat over de mensen die er wonen. Door te kijken naar wie jij bent en wat jij belangrijk vindt, maken wij ons interieuradvies persoonlijk. Op deze manier ontdekken wij jouw thuisverhaal en creëren jouw ware thuis.

HOME MADE BY_ VISSER INTERIEURADVIES
Ons interieuradvies start altijd met een gratis eerste kennismaking, de Design Date. Tijdens deze ontmoeting worden jouw woonwensen, prioriteiten, situatie en stijl in kaart gebracht. Na afloop van een Design Date kan je kiezen uit één van onze drie Design Services:

1. DESIGN ADVIES
Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste vloer, gordijnen, verfkleuren en/of raamdecoratie? Onze interior designer gaat samen met jou op zoek naar een uitgebalanceerde combinatie van kleuren en/of materialen die aansluiten bij jouw smaak en stijl. Op basis van jouw gedachten en wensen vormt de interior designer een concreet aankoopadvies.

2. DESIGN PLAN 2D
Ben je op zoek naar een uitgebreider interieuradvies voor een bepaalde ruimte? Dan kun je kiezen voor het Design Plan 2D waarmee je vooraf een goed beeld krijgt van het eindresultaat. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek met onze interior designer gaan jullie uitgebreid in op de sfeer en stijl die je wilt creëren. Dit wordt vertaald naar een concreet en visueel tweedimensionaal interieurontwerp inclusief plattegrond en moodboard.

3. DESIGN PLAN 3D
Vind je het lastig om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat? Dan kies je voor een Design Plan 3D. Dit is een compleet interieuradvies waar met behulp van een driedimensionaal ontwerp vooraf een realistisch beeld geschetst wordt van de ruimte, sfeer en stijl van jouw nieuwe inrichting. In het ontwerp worden alle producten, materialen en kleuren samengebracht. Hiermee breng je jouw (toekomstige) huis tot leven.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We ontvangen je graag in onze winkel. Je kunt ook alvast een Design Date plannen via onze website: www.homemadeby.nl

Waar moet een sleutelovereenkomst aan voldoen? Lokaal nieuws dinsdag 11 augustus 2020

Waar moet een sleutelovereenkomst aan voldoen?

Een sleutelovereenkomst is in principe een hele eenvoudige overeenkomst. In deze overeenkomst wordt overeengekomen dat de koper of huurder een sleutel heeft ontvangen. Ook staan er aanvullende rechten en plichten in de overeenkomst. Waaraan voldoet een overeenkomst?

De rechten en plichten van de koper, verkoper, huurder of verhuurder

In iedere sleutelovereenkomst staat vaak ook welke rechten en plichten de koper, verkoper, huurder en verhuurders hebben. Zo kan er in de overeenkomst bijvoorbeeld een borg overeengekomen zijn. Vaak wordt in een overeenkomst ook vermeld dat er geen kopieën van de sleutel mag worden bijgemaakt, of dat de sleutel onherkenbaar moet zijn.

Natuurlijk wordt in de overeenkomst ook vastgelegd welk gebruik door de gebruiker van de sleutel is toegestaan. Zou kan het bijvoorbeeld zijn dat de koper al eerder met restauratiewerkzaamheden aan de slag wil, voordat de sleutel definitief wordt overgedragen. Daaraan zijn wel risico’s verbonden, die voor rekening van de verkoper komen. Als verkoper is het zaak over de risico’s na te denken: het kan zijn dat het huis al wordt verbouwd, terwijl de overdracht onverhoopt niet doorgaat. De verkoper heeft dan een half opgeknapt of verbouwd huis. Dat zal de verkoop niet bevorderen. Informeer daarom eerst naar de risico’s, bij bijvoorbeeld een notaris.

In een overeenkomst kunnen ook zaken als aansprakelijkheid voor schade, overdrachtsbelasting en de betaling van energiekosten en zakelijke lasten worden geregeld. In sommige gevallen wordt er ook een vergoeding afgesproken. Let daarbij goed op, want dat kan wettelijk worden gezien als een huurovereenkomst. De inkomstenbelasting verschuift dan van box 1 naar box 3. Er is dan geen hypotheekrenteaftrek mogelijk.

Welke voorbehouden gelden er?

Soms gelden er ook voorbehouden, voordat de sleuteloverdracht geschiedt. Een verkoper kan bijvoorbeeld een financieringsvoorbehoud overeen zijn gekomen. Spreek bij een sleutelovereenkomst af dat alle voorbehouden komen te vervangen vanaf de datum dat de sleutel wordt overgedragen.

Het kan ook zijn dat de partijen een inspectie afspreken op de dag van het overhandigen van de sleutel. Dit is anders dan normaal gesproken, wanneer de inspectie op de dag van de overdracht gebeurt. Ook moeten de meterstanden worden opgenomen. Alle bijkomende kosten zijn voor rekening van de koper.

Wanneer is de woning van de koper?

Wanneer bij een koop de sleutel wordt overgedragen, is de woning formeel overgedragen aan de koper. Het risico van de woning ligt vanaf die datum geheel bij de koper. Bij (ver)huur geldt dit uiteraard niet, want daar is sprake van huurbescherming.

Nauwkeurig lezen

Lees de sleutelovereenkomst nauwkeurig. Zitten er clausules in de overeenkomst die misschien niet voor beide partijen goed kunnen uitpakken? Oftewel: is de overeenkomst wel redelijk? Soms zijn er toch wat addertjes onder het gras. Een overeenkomst wordt meestal gezien als een juridisch document, dus het is zaak goed te begrijpen wat er overeengekomen wordt.

Vastgoed-app voor beheerders

Wie een aantal panden in beheer heeft, kan snel overzicht krijgen door digitale formulieren te gebruiken. Het gebruik van een vastgoed opleverings-app is dan een goede oplossing, inclusief digitale opleverrapporten. Ook inspecties en checklists kunnen worden opgesteld binnen de app. Uiteraard kan ook de sleutelovereenkomst digitaal bijgevoegd worden. Formulieren kunnen als taak aan medewerkers worden gekoppeld. Zo kunnen zij bijvoorbeeld op locatie inspecties uitvoeren. Mocht er onderhoud nodig zijn, dan kan er vanuit de app meteen een Case voor worden gemaakt. Zo is voor iedereen wat er moet gebeuren en verloopt het proces van verkopen of verhuren soepeler.

 

Hoe kun je besparen om de coronacrisis door te komen? Lokaal nieuws maandag 10 augustus 2020

Hoe kun je besparen om de coronacrisis door te komen?

Door de coronacrisis kunnen jouw inkomsten terugvallen. Je kunt de pijn verzachten door flink op de vaste lasten te besparen. Door de coronacrisis krijgen we het financieel slechter. Daar kun je jezelf op voorbereiden door te snijden in de vaste lasten. Hoe bespaar je effectief?

Een dalend inkomen kun je deels compenseren met lagere uitgaven. De meest effectieve manier om te besparen is het snijden in de maandelijkse vaste lasten. Deze kosten komen iedere maand weer terug. Je kunt beter één tientje per maand besparen dan eenmalig honderd euro.

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie Lokaal nieuws zaterdag 08 augustus 2020

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie

Als het goed zit en het verlangen naar een leven samen groot is, willen veel mensen hun relatie bezegelen. Wie (nog) niet wil trouwen kan kiezen voor een samenlevingscontract. Ook handig bij het kopen van een huis trouwens.

Zo’n contract kun je samen opstellen en ondertekenen. Dat is rechtsgeldig. Let wel op dat je geen ‘afspraken’ over het hoofd ziet. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je samen een eenvoudig contract opstelt, via de notaris, daar minder kosten mee gepaard gaan dan wanneer je uitgebreidere afspraken vast wilt leggen. Denk aan afspraken over het verdelen van de lasten en verdeling van goederen en een huis mocht de relatie eindigen.

Het kan ook via een bestaand basiscontract tot een uitgebreider exemplaar, aangepast aan eigen wensen. Nu is ook zo’n samenlevingscontract geen formuliertje dat je via internet kunt downloaden en invullen. Je moet er fysiek voor naar de notaris, omdat zo’n contract helemaal naar wens kan worden samengesteld. Mede daarom kunnen de kosten samenlevingscontract nogal uiteenlopen. Een notaris bepaalt zelf, en op basis van die vorm, het tarief. Een samenlevingscontract kost ongeveer tussen de 150 euro en 750 euro.

Omdat die kosten nogal flink kunnen verschillen per notaris is het aan te raden er goed naar te informeren. Dat kan je veel geld besparen. Staat natuurlijk voorop dat de afspraken die je wilt maken, wel goed op papier komen en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Afspraken maken in een samenlevingscontract

Welke afspraken dat zijn? In een samenlevingscontract leg je onder andere de financiële verdeling van de kosten van onder meer levensonderhoud vast, het huishouden, de verdeling van de bankrekeningen, en de kosten die het koophuis met zich meebrengt (hypotheek, onderhoud). In dat geval is een samenlevingscontract zelfs noodzakelijk om een hypotheek af te kunnen sluiten. De andere mogelijkheden om een hypotheek te krijgen zijn geregistreerd partnerschap of trouwen.

Je kunt tevens een verblijfsbeding in je samenlevingscontract vastleggen. Dat bepaalt wat er met de bezittingen van jullie samen gebeurt als een van beiden overlijdt. In dat geval gaan de spullen automatisch over naar de partner ofwel de nabestaande. Familieleden kunnen er dan niet tussenkomen.

Ook regel je in het contract de handel en wandel als je uit elkaar gaat (verdeling van spullen, pensioen, omgang kinderen en allerhande kosten). Aan dat laatste wil je natuurlijk niet denken als je gaat samenwonen, maar het geeft rust als alles goed geregeld is. Omdat de afspraken duidelijk zijn, vermijd je ruzie mocht er sprake zijn van ontbinding van het contract.

Notarieel contract nodig voor kopen van huis

Met een notarieel samenlevingscontract ben je dus fiscaal partner en ben je ook in de gelegenheid samen een huis te kopen. Je kunt dan namelijk een hypotheek aangaan. Een hypotheekverstrekker zal in de meeste gevallen naar een notarieel vastgelegd samenlevingscontract vragen. Je hoeft niet per se beiden eigenaar van de woning te worden, dat kun je vastleggen in de koop- en hypotheekakte.

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies Lokaal nieuws woensdag 05 augustus 2020

Ervaar het gemak van professioneel interieuradvies

Thuis. Daar waar je het leven viert en in stilte geniet. Een plek om samen te komen. En om alleen te zijn. Het cree?ren van een thuis is een zoektocht naar harmonie, de basis van persoonlijk welzijn en geluk. Wij helpen je met advies, ontwerp en realisatie van jouw ware thuis.

INTERIOR DESIGN

Het cree?ren van een persoonlijk thuis is zoveel meer dan het ophangen van gordijnen of het leggen van een vloer. Want mooie losse keuzes maken nog geen samenhangend geheel. Het inrichten van je huis begint met een goed plan dat past bij wie je bent en wat je belangrijk vindt. Geen kant-en-klare oplossing, maar een advies of ontwerp waarin jouw smaak, leefstijl en budget de hoofdrol spelen. En dat is precies wat Home Made By_ Visser voor je doet.

DESIGN DATE

Omdat thuis de belangrijkste plek is in je leven, hebben wij Design Date ontwikkeld: ons cadeau voor jou. Design Date is een inspirerende en vrijblijvende eerste kennismaking met onze Interior Designer, het liefst bij jou thuis. Want alleen daar ligt de basis voor een persoonlijk interieur. Samen ontrafelen we wat het thuisgevoel voor jou betekent en ontdekken we wat jij in je hoofd en hart hebt.

VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE

Uit onze ervaring blijkt hoe belangrijk het is dat ons team van vakspecialisten in een vroegtijdig stadium betrokken is bij het maken van de juiste keuzes. Opties voor meer- en minderwerk zijn namelijk mede afhankelijk van hoe de woning wordt ingedeeld en er komt in korte tijd veel informatie op je af. Daarbij helpen we je graag vanaf het begin.

Het is onze missie om mensen te helpen een persoonlijk en leefbaar thuis te maken. Dat doen we niet alleen door interieuradvies te geven, maar ook door het designplan te verwezenlijken. Wij van Home Made By_ Visser hebben naast onze Interior Designer alle vakspecialisten in huis om een vloer te leggen, gordijnen in te meten en op te hangen en de muren te schilderen. Wil je een vrijblijvende afspraak maken voor een eerste gesprek?

Neem dan contact op.

Hoe je het beste verwarmingssysteem kiest voor jouw nieuwbouwhuis Lokaal nieuws dinsdag 04 augustus 2020

Hoe je het beste verwarmingssysteem kiest voor jouw nieuwbouwhuis

Bepalen wat het beste verwarmingssysteem is voor een nieuwbouwwoning kan een ingewikkeld proces zijn. Zo is de keuze aan energiebronnen ruimer dan ooit. Nieuwbouwwoningen kunnen nu worden verwarmd met gas, hout of elektriciteit, maar ook met hernieuwbare energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnewarmtesystemen of biomassaketels.

Daarnaast zijn ook de verwarmingssystemen zelf aanzienlijk vooruitgegaan. Nu zijn er niet alleen traditionele radiatoren en elektrische boilers te overwegen, maar ook vloerverwarming en radiatoren met lage oppervlaktetemperatuur.

Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van het beste verwarmingssysteem voor een nieuwbouwwoning is dat het altijd een individuele aanpak vereist. Je kunt zo'n belangrijke beslissing niet nemen zonder volledig inzicht te hebben in je eigen behoeften en de (duurzame) mogelijkheden.

Dus voordat je een beslissing neemt is het belangrijk om na te denken over:

1. Wat zijn de ontwerp- en bouwdetails van jouw woning?


Hoe moet het worden gebouwd en hoe energiezuinig zal het zijn? Heb je al jouw opties overwogen?
Hoe groot is het en wat is de voorgestelde indeling?
Kunnen er verbeteringen worden aangebracht om de energie-efficiëntie te verbeteren?
Hoeveel en welke soorten ramen en deuren installeer je en wat is hun oriëntatie? Krijg je zonnewinst?


2. Wat is de locatie en oriëntatie van de bouwgrond?


Bevind je je in een beschutte stedelijke omgeving of op een open landelijke locatie?
Welke maat is het perceel? Is het groot of klein? Is het vlak?
Staat jouw perceel in de schaduw van bomen of heeft het een open aspect?
In welke richting staat het dak van jouw woning?


3. Wat is de samenstelling van jouw huishouden?


Hoeveel mensen wonen er in je huis en hoe wordt het pand de hele week bewoond?
Is je huis overdag leeg? Wat zijn de pieken en dalen van jouw behoeften aan verwarming en warm water?


4. Wat is je financiële positie?


Ben je van plan er een aantal jaren te wonen of is het een investering op korte termijn?
Heb je een beperkt budget voor jouw verwarmingssysteem?
Zou je vooraf kunnen investeren in duurdere infrastructuur om vervolgens te profiteren van subsidies en op lange termijn te besparen op lopende kosten?


5. Wat is jouw houding ten opzichte van het milieu?


Wil je je ecologische voetafdruk verkleinen?
Heb je interesse in hernieuwbare technologieën?


Deze vragen geven je waarschijnlijk veel om over na te denken! Ze kunnen er ook toe leiden dat je je bouwprojectplannen wilt herzien en jouw beslissing wilt nemen met de hulp van een deskundige.

De ideale warmtebron

Goedkoop, gezond en duurzaam verwarmen. We zijn meer en meer op zoek naar de ideale warmtebron. Gezien het volatiele karakter van energieprijzen en de huidige druk om milieuvriendelijk te wonen, is het een slim idee om naar duurzame methoden voor verwarming te kijken. Een aantal opties:

1. Warmtepompen

Een warmtepomp is een apparaat dat elektriciteit gebruikt om de natuurlijke warmte uit een koude ruimte te absorberen en deze in een warmere ruimte af te geven. Het doet dit door dezelfde methode van warmteoverdracht te gebruiken als een koelkast, alleen in omgekeerde volgorde. Bovendien kunnen omkeerbare warmtepompen in de winter voor verwarming en in de zomer voor koeling zorgen.

Hoewel de initiële installatiekosten hoog zijn, zijn ze in combinatie met de subsidies en besparingen op de energierekening een goede optie, mits de woning geïsoleerd is, er lage temperatuurverwarming is en er genoeg ruimte is voor de binnen- en buitenunit.

2. Infrarood verwarmingspanelen

In tegenstelling tot convectieverwarmingssystemen die de lucht verwarmen, zenden deze panelen infrarode energie uit, die wordt geabsorbeerd in vaste objecten. Deze geabsorbeerde energie zorgt ervoor dat de moleculen gaan trillen en het object, de persoon of de kamer verwarmen.

Infrarood verwarmingspanelen zijn een zeer effectieve verwarmingsmethode - opmerkelijk genoeg zelfs meer dan veel convectie verwarmingssystemen. Enkele nadelen zijn echter dat de panelen een kort bereik hebben tot maximaal 3 meter. Daarnaast warmt het de lucht niet op, dus de kamer voelt direct kouder aan als de panelen uit staan.

3. Vloerverwarming

Vloerverwarming is een goede manier om je huis warm te houden. Het is fijn om op te lopen, het verdeelt de warmte gelijkmatig over elke hoek van de kamer en het bevrijdt je muren van radiatoren, waardoor er meer ruimte ontstaat voor schilderijen, planken of zelfs ramen. Mede dankzij het verspreid opwarmen van de lucht is er minder energie nodig om een woning compleet van warmte te voorzien. Minder energie is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarnaast kan tijdens een hittegolf vloerverwarming ook ingezet worden om een ruimte te koelen, door een aanvoertemperatuur van bijvoorbeeld 18 °C te hanteren. Het kan echter wel erg duur zijn om te installeren, vooral in oudere huizen.

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green! Lokaal nieuws zaterdag 01 augustus 2020

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green!

Een eigen nieuwe woning, je eigen plekje onder de zon. En die zon kun je nu goed gebruiken om energie op te wekken, de wereld een stukje groener te maken en geld te besparen. Win-win!

Nieuw bouwen

Een nieuwbouwwoning kopen of laten bouwen is spannend. Je mag veel keuzes maken en die zijn soms lastig. Naast alle ontwerpkeuzes, wacht er ook een besluit over de energie en duurzaamheid van je woning.

Nul is de toekomst

Één van de termen die vaak voorbijkomt is de Nul-op-de-meter-woning (NOM). Dit betekent dat er in een jaar evenveel wordt verbruikt als opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen.

Gebruiksaanwijzing

De helling van de installatie is cruciaal voor het rendement van zonnepanelen . Op een dak naar het zuiden wek je met een helling op 30 graden de meeste energie op. Met een dakhelling van 40 graden kun je het beste op het oosten en westen energie opwekken. Ook op vlakke daken zijn zonnepaneleninstallaties te bouwen om te kunnen genieten van de voordelen.

Kosten en aantal zonnepanelen

Het gemiddelde zonnepaneel is 1,65 x 1 meter. Daarmee kun je zelf uitrekenen hoeveel panelen er op het dak passen. Het doorsnee vermogen per zonnepaneel ligt rond de 250 Wp (wattpiek) per paneel. Wat aangeeft dat een paneel niet meer dan 250 watt kan doorgeven aan de omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte energie om zodat deze bruikbaar is voor je apparaten en het gezamenlijk stroomnet.

Om het opwekvermogen te berekenen, wordt er gerekend met de opwekfactor 0,85 kWh per Wp. Dit is slechts een gemiddelde, aangezien zonnepaneel- en omvormerkeuze, dakoriëntatie, dakhelling en schaduw deze factor kunnen beïnvloeden. De opwekfactor geeft vooral een richtlijn.

Een doorsnee huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh. Vermenigvuldig deze factor 0,85 kWh per Wp. De uitkomst deel je door 250 Wp (het maximale per zonnepaneel) en dan kom je op 11,9 zonnepanelen om Nul-op-de-meter te krijgen. Er komt uiteraard wel terugloop met de jaren. Na 10 jaar loopt de opgewekte energie terug naar 90%. Dit is na 25 jaar ongeveer 80%. Het rendement daalt door de jaren heen een beetje.

De gemiddelde kosten aan zonnepanelen voor het opwekken van zo’n 3.500 kWh, is ongeveer € 7.600,-. Dat is inclusief omvormer en installatie. Over de kosten van het systeem kun je als eigenaar van zonnepanelen nog 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Gemiddeld kost een kWh € 0,23 cent via de energieleverancier. Vermenigvuldig dit met 3.500 kWh op jaarbasis en dan kom je uit op € 805,- aan stroomkosten per jaar. De terugverdientijd van de zonnepanelen is daarmee minder dan tien jaar.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Jouw ecologische voetafdruk maak je kleiner. Je neemt je verantwoordelijkheid voor een schonere toekomst. Daarnaast merk je het ook in de portemonnee als je zonnepanelen gebruikt. Je betaalt alsnog een voorschotbedrag aan de energieleverancier, maar verbruik je daarvan minder dan waarvoor je betaalt? dan krijg je het verschil in kosten aan het eind van het jaar terug. En wek je zelfs meer op dan dat je verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Op die manier verdien je zelfs aan je panelen. Kijk of ook op jouw droomhuis in Utrecht zonnepanelen kunnen. Let's save and be green!

Een lagere hypotheekrente door de gestegen huizenprijzen? Lokaal nieuws woensdag 29 juli 2020

Een lagere hypotheekrente door de gestegen huizenprijzen?

Je kunt recht hebben op een lagere hypotheekrente door de sterk gestegen huizenprijzen. Je kunt namelijk mogelijk de risico-opslag verwijderen uit de hypotheekrente. Hoe werkt het?

Door de sterk gestegen huizenprijzen lopen banken minder risico’s met hypotheken. Je kunt recht hebben op een lagere hypotheekrente. Hoe verlaag je de hypotheekrente? Een huis is in de afgelopen jaren een goede investering gebleken. Jaren achter elkaar blijkt uit verschillende data dat de huizenprijzen een grote groei hebben doorgemaakt. Goed nieuws voor huizenbezitters dus.

Huiseigenaren kunnen ook nog op een andere manier hiervan profiteren. Geldverstrekkers verwerken vaak een risico-opslag in de hypotheekrente om het risico dat ze lopen in te dekken, maar door de sterke stijging van de huizenprijzen en door aflossingen is een risico-opslag mogelijk niet meer terecht.

5 tips voor het creeren van een persoonlijk interieur Lokaal nieuws woensdag 29 juli 2020

5 tips voor het creeren van een persoonlijk interieur

per·soon·lijk | behorend tot of betrekking hebbend op een bepaald persoon’– Het internet, woon tijdschriften en Pinterest staan vol met mooie interieurs. Maar hoe maak je je interieur persoonlijk en zorg je ervoor dat het bij jou als persoon past? Wij hebben een aantal tips onder elkaar gezet om je interieur persoonlijk te maken.


TIP 1 - VOLG NIET ZOMAAR ALLE TRENDS

Uiteraard is het leuk om interieur trends te volgen en toe te passen op je eigen interieur, maar doe dit met mate. Kies alleen die items waar je echt blij van wordt. En vraag jezelf steeds af of het echt iets toevoegt aan jouw interieur. Trends zijn tijdelijk en een persoonlijk interieur is tijdloos. 

TIP 2 - VERWERK EIGEN FOTO’S IN JE INTERIEUR

Een goede manier om je interieur persoonlijk te maken is om eigen foto’s in je interieur te verwerken. Je kunt denken aan een wandplank vol met foto’s, een collectie persoonlijke foto’s (wall of fame) of één XL foto. Foto’s van waardevolle momenten, leuke vakanties, je gezin of vrienden en mooie reizen geven karakter aan je interieur. Foto’s laten zien wat jij hebt meegemaakt, waar je bent geweest en wie jij bent. En dat is een belangrijk aspect voor een persoonlijk interieur.


TIP 3 - BEKEN KLEUR

Kleur geeft leven aan je huis en bepaalt voor een groot deel de sfeer en uitstraling van je interieur. De kleuren in een ruimte hebben dus een grote invloed op hoe jij je voelt in deze ruimte. Passen frisse kleuren beter bij jouw karakter, dan zul je je niet prettig voelen in een ruimte met veel donkere kleuren. Hou hier dus rekening mee bij de kleurkeuze voor jouw interieur.


TIP 4 - ACCESSOIRES

Er zijn genoeg mooie accessoires te verkrijgen. Probeer deze te combineren met eigen vondsten. Denk aan een aandenken aan een mooie reis of vakantie. Je maakt het interieur extra persoonlijk wanneer accessoires emotionele waarde hebben voor je.


TIP 5 - EEN PERSOONLIJKE EYE-CATCHER IN JE INTERIEUR

Je kunt ook kiezen voor een persoonlijke eye-catcher in je interieur. Bijvoorbeeld een vintage kastje die van iemand in je familie is geweest. Of een leuke  ouderwetse s piegel die je van je oma hebt gekregen. Dit is iets wat niemand anders heeft. Een prachtige lamp die je al een hele tijd op het oog hebt en waar je hard voor gespaard hebt, geeft je interieur ook een stukje persoonlijkheid. Of kies voor een grote quote in je interieur die geheel bij jouw visie op het leven past of kies een uitspraak die echt typerend voor jou is.HULP NODIG BIJ HET PERSOONLIJK MAKEN VAN JE INTERIEUR?

Wij vinden het een uitdaging om erachter te komen wie jij bent en waar je van houdt. Wij streven namelijk naar een interieur waar jij je thuis voelt. Neem gerust  contact  met ons op voor meer informatie.

De hypotheekrente stijgt – Gewoon mijn rentevast periode uitzitten? Lokaal nieuws dinsdag 14 juli 2020

De hypotheekrente stijgt – Gewoon mijn rentevast periode uitzitten?

Vóór de coronacrisis waren de hypotheekrentes al licht aan het stijgen. Het uitbreken van de crisis kan op langere termijn zorgen voor een verdere stijging.

Al jaren zijn de hypotheekrentes aan het dalen. Daar moest natuurlijk een keer een eind aan komen, en dat moment lijkt daar. Er zijn banken met verhogingen van maar 0,02 procentpunt, maar verhogingen van meer dan 0,5 procentpunt komen ook voor. Het gaat optisch om kleine verhogingen, maar in maandlasten kan het een groot verschil maken. Mogelijk zelfs gedurende een periode van tientallen jaren. Ook als je al een hypotheek hebt kun je nu nog profiteren van de lage hypotheekrentes. Wij leggen graag uit hoe.

De verkoop start op 10 juli om 10.00 uur Lokaal nieuws dinsdag 07 juli 2020

De verkoop start op 10 juli om 10.00 uur

Op vrijdag 10 juli om 10.00 uur start de verkoop van alle woningen, zowel van de grondgebonden woningen als van de appartementen. Indien je een woning wilt kopen, kun je je vanaf dat moment definitief inschrijven via deze projectwebsite.  

Op vrijdag 10 juli om 10.00 uur start de verkoop van alle woningen, zowel van de grondgebonden woningen als van de appartementen. Indien je een woning wilt kopen, kun je je vanaf dat moment definitief inschrijven via deze projectwebsite. Je vult daartoe het digitale inschrijfformulier in en ondertekent het eveneens digitaal.

Je start de inschrijving door op de knop 'Inschrijven' te klikken op deze website.

Meer informatie over de inschrijving, toewijzing en aankoop van een woning in Hart van De Meern staat beschreven in het document Verkoopprocedure dat je vindt onder Downloads op deze website.

De inschrijving sluit op vrijdag 17 juli om 23.59 uur. Inschrijvingen die na 17 juli binnenkomen, worden op de reservelijst geplaatst.

Zelf een hypotheek afsluiten of gaan voor advies? Lokaal nieuws woensdag 01 juli 2020

Zelf een hypotheek afsluiten of gaan voor advies?

Een hypotheek is een adviesproduct. Toch kun je tegen lage kosten online een hypotheek afsluiten. Waarom is dat niet verstandig?

Tot 2013 werd de beloning voor het werk van de hypotheekadviseur verwerkt in de hypotheek en de gekoppelde verzekeringen. Tegenwoordig moeten de kosten transparant zijn. Dus is ervoor gekozen om de provisie voor de adviseur uit het product te sleutelen. De hoogte van de kosten is hierdoor inzichtelijk. Je krijgt nu een rekening van de hypotheekadviseur. Je kunt geld besparen door online een hypotheek af te sluiten, maar een goed onderbouwd advies maakt het verschil.

Woning sfeervol inrichten Lokaal nieuws dinsdag 30 juni 2020

Woning sfeervol inrichten

Veel mensen kiezen voor bestaande bouw omdat een nieuwbouwwoning niet dezelfde sfeer zou uitademen. Qua stijl en authentieke elementen redt een nieuwbouwwoning het wellicht niet tegen een statig huis uit het begin van de vorige eeuw. Maar daar staat wel veel wooncomfort en duurzaamheid tegenover. Bovendien, ook een nieuwbouwwoning kun je gezellig maken. Wij geven tips.

Kleur op de wanden

De wanden van jouw nieuwbouwhuis zijn waarschijnlijk super strak gestuct. Dit is de perfecte basis wanneer je hier nog een eigen kleurtje aan toe wilt voegen aan de hand van jouw kleurenpalet . Door de woonkamer, slaapkamer en eetkamer mooi te verven voeg je direct veel sfeer toe. Verf de muren bijvoorbeeld in een diepe, neutrale tint voor een knus effect. Op deze manier creëer je een ruimte waar je graag je tijd doorbrengt. Als je liever niet alle muren te opvallend verft kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de muur achter je bank een intensere kleur te geven en de rest van de kamer fris en licht te houden. Ook is het erg leuk door geschiedenis aan een nieuwe woning toe te voegen door bijvoorbeeld oude foto's op de muren te hangen of een romantisch behang op te hangen.

Deuren met een verhaal

Als jouw huis met de standaard opties geleverd is, is de kans groot dat de deuren standaard en onpersoonlijk zijn. Om een huiselijker gevoel te geven vervang je de voordeur door een mooi exemplaar voorzien van glas. Dit laat niet alleen meer licht in de hal vallen, maar zorgt ook voor een uitnodigende sfeer. Als je wat meer te besteden hebt, kun je ook de deuren in huis laten vervangen door bijvoorbeeld deuren met glas in lood of strakke paneeldeuren.

Vintage meubelstukken

Antiek en vintage meubels zijn helemaal hip en vrijwel overal te vinden. Neem eens een kijkje op Marktplaats , breng een bezoek aan de lokale kringloopwinkel of speur eens rond op de zolder van je (groot)ouders. Het is helemaal niet erg als de tweedehands meubels licht beschadigd zijn, want dit kun je zelf opknappen. Een likje verf en een beetje houtlijm kunnen veel verschil maken. Ga wel bij jezelf na hoe groot de schade is en hoeveel ervaring je hebt met het herstellen van meubels, want een kapotte fineerlaag kan bijvoorbeeld een grote klus zijn als je een leek bent. Wanneer je al jouw meubels in je nieuwe woning hebt staan wil je deze natuurlijk beschermen tegen schade. Inboedelverzekering vergelijken helpt je bij het afsluiten van een inboedelverzekering tegen de beste voorwaarden. Het valt aan te raden om iedere keer dat je gaat verhuizen de inboedelverzekering te vergelijken, want de kans is groot dat er nieuwe aanwinsten in je interieur komen te staan die de waarde kunnen verhogen.

Het inrichten van jouw nieuwbouw woning Lokaal nieuws vrijdag 26 juni 2020

Het inrichten van jouw nieuwbouw woning

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, kun je opnieuw beginnen. Een verse start. Dit biedt kansen! Niet iedereen ziet alle mogelijkheden van hun nieuwbouwwoning. Hier helpen wij graag mee. 

INTERIEURADVIES VOOR NIEUWBOUW

Bij nieuwbouw is het belangrijk om eerst de indeling te bepalen. Hoe ga jij als bewoner leven in jouw huis? Hoe creëer je een indeling die er goed uitziet, maar ook praktisch is? Mag de keuken het hart van het huis worden of heb je liever een hele royale zitkamer? Speel je graag piano en wil je hier een mooie hoek voor maken of heb je kinderen die veel geluid produceren en wil je je hier een aparte ruimte voor creëren zonder licht en ruimte te verliezen? De indeling bepalen is een eerste logische stap. Vervolgens kan je aan de slag met een lichtplan. Wanneer je hier op tijd mee start, kunnen eventuele wensen en aanpassingen tijdig aan de bouwer doorgegeven worden. 

 


KLEUR & MATERIAAL


Zodra de indeling en de lichtpunten zijn bepaald, kun je het geheel gaan ‘inkleuren’. Wellicht wordt het een mix van oud en nieuw. Of ga je helemaal opnieuw beginnen en wil je alles nieuw aanschaffen? Met de juiste combinatie van kleuren en materialen, kun je een  interieur samenstellen dat in balans is en naadloos aansluit op jouw wensen. De vloer is de basis, dus idealiter bepaald je deze als eerste. Twijfel je hierover? Kijk dan naar de grote items, zoals de keuken, de bank en de wanden. Wat wil je hier aan kleur en materiaal toepassen? Een houten tafel komt bijvoorbeeld mooi tot z’n recht op een gietvloer. Het interieur is één geheel, waarbij kleuren en materialen elkaar versterken. De accessoires maken het geheel af.

 

HULP NODIG?

Als interieur studio kunnen wij adviseren, ontwerpen en realiseren. Wij helpen je hier dus graag mee! Mocht je interesse hebben in een  interieuradvies , neem dan gerust  contact  op met ons.

Verhuizen naar nieuwbouw: lees deze tips! Lokaal nieuws donderdag 25 juni 2020

Verhuizen naar nieuwbouw: lees deze tips!

Ben jij de gelukkige eigenaar van een prachtige nieuwbouwwoning in Utrecht? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om de verhuizing goed voor te bereiden. Zo kun je namelijk een hoop stress voorkomen. In dit artikel geven we 5 handige verhuistips. Van het inpakken van je spullen tot rekening houden met vocht in de nieuwbouwwoning. Daarnaast leggen we uit hoe je tijd kunt besparen tijdens de drukke verhuisperiode. Kies je bijvoorbeeld voor de thuisbezorgd service van Kubox, dan wordt de opslagruimte bezorgd in Utrecht voor jouw voordeur.

Verhuistip 1: Maak een to-do lijstje

Om alles overzichtelijk te houden, kun je het beste een paar to-do lijstjes maken voor de verhuizing. Schrijf op wat er nog geregeld moet worden op het gebied van contracten en abonnementen. Maak een overzicht van welke spullen alvast ingepakt kunnen worden. Of noteer welke nieuwe meubelstukken je nog moet kopen voor de inrichting van je nieuwbouwwoning . Je kunt beter te veel opschrijven dan te weinig!

Verhuistip 2: Begin op tijd met inpakken

Er zijn genoeg spullen die je ruim van tevoren al kunt inpakken. Wacht hier dan ook niet te lang mee. Sorteer de spullen op categorie en vervolgens op gewicht. Het is fijner om niet alle zware spullen in dezelfde verhuisdoos te stoppen. Geef de dozen daarna een duidelijk label. Op deze manier weet je over een paar weken nog steeds wat erin zit.

Verhuistip 3: Wees kritisch bij de oplevering

Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning zijn er altijd nog imperfecties of gebreken. Controleer de woning daarom goed en meld de opleverpunten zo snel mogelijk. Zo kan er sneller aan een oplossing gewerkt worden. 

Verhuistip 4: Houd rekening met een vochtige woning

Het duurt gemiddeld 2 jaar voordat al het vocht uit een nieuwbouwwoning is verdwenen. Let daarom goed op bij het kiezen van wandbekleding, het stucen en verven van muren. Gebruik ook een vochtwerende ondervloer en kies bij voorkeur voor een vochtbestendige vloer zoals PVC .

Verhuistip 5: Gebruik je tijd zo efficiënt mogelijk

Probeer tot slot je dagen zo efficiënt mogelijk in te delen. Wees niet bang om hulp te vragen bij het inpakken en verhuizen. Doe klusjes niet onnodig dubbel (zoals schoonmaken) en stel duidelijke doelen. Bespaar jezelf daarnaast een aantal autoritjes naar de selfstorage locatie door te kiezen voor de eerder benoemde thuisbezorgd service van Kubox. Je bestelt hier eenvoudig een opslagbox en vervolgens wordt de opslag aan huis geleverd . Je laadt de opslagruimte op je gemak in en laat het daarna weer ophalen. Jouw spullen worden veilig vervoerd en opgeslagen bij een opslagruimte in jouw omgeving. Super handig, toch?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Waarom een rookmelder aanschaffen handig is Lokaal nieuws dinsdag 23 juni 2020

Waarom een rookmelder aanschaffen handig is

Gemiddeld zijn er 7000 woningbranden per jaar, er overlijden 50 personen, en 800 mensen belanden met ernstige brandwonden in het ziekenhuis. Dit zorgt ook nog eens voor 250 miljoen euro aan schade op jaarbasis. Dus we mogen best wel stellen dat een rookmelder aanschaffen handig is. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten bij aanschaf van rookmelders voor jouw woning, appartement of misschien een Mongoolse Yurt.

Handig of verplicht?

Sinds 2003 is het al verplicht om woningen op te leveren met een rookmelder. Daarom zijn nu pakweg 1 miljoen woningen uitgerust met rookdetectie. Dit betekent dat er een kleine 7 miljoen huishoudens zijn waar de installatie van rookmelders niet verplicht is. Uiteraard is het mogelijk voor bewoners of verhuurders om zelf melders te installeren, maar het hoeft nog niet. De Minister van Binnenlandse Zaken wil vanaf 2022 de installatie op iedere verdieping van een woning verplichten. Als dit doorgaat zal er waarschijnlijk een enorme run komen op rookmelders.

Is iedere melder veilig?

Je mag ervan uitgaan dat iedere rookmelder die in de winkel of online verkrijgbaar is ook veiligheid biedt. We weten ondertussen wel dat goedkope producten van Chinese webshops niet altijd voldoen aan de doorgaans strengere Europese wetgeving (CE keurmerk en EN14604 certificering), dit is dus niet echt een kanaal waar je vol vertrouwen een setje melders zult bestellen. In de winkel dan? Voor enkele euro’s kun je al een apparaatje kopen bij de bekende budget winkels. Deze apparaten voldoen aan de officiële normen, het kan wel zijn dat onderdelen of de accu ondermaats presteren. Of veilig genoeg ook voldoende veiligheid biedt mag je zelf beslissen, schijnveiligheid kan helaas gevaarlijker zijn dan helemaal geen beveiliging in huis.

Hoe werkt een rookmelder?

Voorheen was er de ionisatie rookmelder, gevuld met radioactieve deeltjes die reageren op een uitslaande brand. Een nadeel van deze methode is de trage reactie op een smeulend vuurtje, daarnaast is de levensduur van deze apparaten beperkt tot maximaal 10 jaar. Wanneer je al rookmelders in huis hebt adviseren we om te controleren of het een ionisatie model betreft. Vervang ze in dat geval zo snel mogelijk. Sinds eind 2005 is de verkoop van dit type rookmelder gestaakt, ze kunnen uiteraard nog wel steeds in woningen aanwezig zijn. Bij al deze apparaten is daarmee de uiterste houdbaarheidsdatum ruim verstreken.

Moderne rookmelders werken op basis van een lichtgevoelige cel. Er gaat een kleine lichtbundel door het apparaat, wanneer er rook voor de cel komt wordt de lichtbundel onderbroken met als gevolg een alarmsignaal. Dit is een meer betrouwbare methode, door stof of andere vervuiling kan de nauwkeurigheid wel afnemen op den duur. Test regelmatig het alarm en indien van toepassing ook de batterijen op het functioneren. Zo is het mogelijk dat het alarmsignaal niet hoorbaar is, terwijl het systeem verder normaal werkt. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Welke rookmelder moet ik kopen?

In ieder geval een optische rookmelder, voorzien van Europese certificering. Op batterijen of aangesloten op het lichtnet is afhankelijk van de mogelijkheden op de gewenste locatie. Ook op het lichtnet adviseren we een backup accu wanneer de stroom mocht uitvallen. Slimme rookmelders hebben de voorkeur, dit zijn toestellen die met andere apparaten kunnen communiceren. Zo heeft Somfy een rookmelder die in serie geschakeld kan worden met andere Somfy rookmelders in huis. Wanneer er brand uitbreekt op de begane grond zal ook het alarmsignaal op andere etages ingeschakeld worden. En zelfs op je telefoon wanneer je thuis bent, of elders. Voor die laatste functie is wel een actieve internetverbinding vereist, voor onderlinge communicatie niet.

Slimmer en veiliger in een smart home

Er is nog een derde type rookmelder, die werkt op basis van temperatuur. Dit type wordt vooral toegepast voor industriële doeleinden, in huis zien we vrijwel altijd de optische rookmelders. Wanneer je beschikt over een slimme thermostaat zou je wel als extra beveiliging een maximale temperatuur in kunnen stellen. Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat bij het overschrijden van een specifieke temperatuur een alarmsignaal klinkt. Dit is zeker geen vervanging van een traditionele rookmelder, het kan wel een stukje extra controle bieden.

Je kunt nog verder gaan met smart home oplossingen zoals de TaHoma bridge. Dit is een kastje die je aan de router koppelt, dat zelf weer contact legt met bijvoorbeeld Hue lampen, Sonos luidsprekers of PoweredBlinds elektrische gordijnen. Zo kun je multicolor lampen laten verkleuren bij onraad, of de gordijnen laten openen. Slimme sloten kunnen ontgrendeld worden, en het alarmsignaal kan op slimme luidsprekers luiden. Dit zijn allemaal opties die de veiligheid van rookmelders verder verhogen. Mochten apparaten standaard niet met elkaar werken, dan kun je via een app als IFTTT ‘recepten’ samenstellen en zo functies aan elkaar koppelen. Zo woon je niet alleen ‘smart’ maar ook ‘safe.

Zo houd je de studieschuld onder controle Lokaal nieuws dinsdag 23 juni 2020

Zo houd je de studieschuld onder controle

Meer dan één miljoen Nederlanders hebben een studieschuld. Het is vaak niet te voorkomen, maar ga er wel zo slim mogelijk mee om.

Het volgen van een opleiding kost geld. Studenten kunnen een financiële ondersteuning krijgen vanuit de DUO, maar vaak is het een lening. De betalingsvoorwaarden zijn gunstig. Je hebt ruim de tijd om de lening terug te betalen en je betaalt geen commerciële rentetarieven. Maar terugbetalen moet wel gebeuren. Een studieschuld opbouwen is mogelijk niet te vermijden, maar waar moet je rekening mee houden?

Tekening terreininrichting en tarievenlijst Klimaatgarant beschikbaar Lokaal nieuws woensdag 17 juni 2020

Tekening terreininrichting en tarievenlijst Klimaatgarant beschikbaar

Momenteel zijn we deze website met informatie aan het vullen. Zo zijn de tarieven van Klimaatgarant bekend en is het ontwerp voor de inrichting van het terrein gereed.

De tarieven van Klimaatgarant zijn bekend voor de huur of koop van de bodembron en warmtepomp (met toebehoren) en het ontwerp voor de inrichting van het terrein is gereed. Daarnaast is de tekening beschikbaar waarop staat aangeven welke delen van het plangebied straks privé, mandelig of openbaar worden. 

U vindt de tarievenlijst en de tekeningen onder Downloads op deze website.

Het ontwerp voor de inrichting van het openbaar gebied is in goed overleg tussen de betrokken landschapsarchitect, de architect en de gemeente Utrecht tot stand gekomen. Het plangebied krijgt een hoogwaardige uitstraling met gebakken klinkers in de straat, in de stoep en in de parkeerhoven. Er wordt veel groen aangeplant, de bestaande watergang wordt verbreed en er worden een aantal speelplekken gemaakt met fraaie houten speeltoestellen.

Tevens is er nu een tekening beschikbaar waarop u kunt zien waar welke woning over welke parkeerplaats(en) beschikt. Er zijn parkeerplaatsen op het erf van de woningen zelf en parkeerplaatsen in de mandelige parkeerhoven.

Dit jaar niet extra aflossen maar de buffer verhogen Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

Dit jaar niet extra aflossen maar de buffer verhogen

Los je jaarlijks extra af op de hypotheek? Misschien is het dit jaar verstandig om het extra aflossen een jaar over te springen.

Er wordt gesproken over een zware economische crisis die mogelijk de kredietcrisis van ruim 10 jaar geleden overtreft. Ook als je nu nog een baan hebt of een goedlopende onderneming, weet je niet of het de komende maanden of jaren gaat veranderen. De coronacrisis is sinds maart vooral zwaar geweest voor bepaalde sectoren, maar dat wil nog niet zeggen dat de goedlopende sectoren buiten schot blijven.

Tips voor het uitzoeken van de keuken Lokaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

Tips voor het uitzoeken van de keuken

Je kunt er bij een nieuwbouwwoning vaak voor kiezen om deze casco op te laten leveren, met een standaard keuken of zelfs met een keuken die al helemaal naar eigen wens is. In het laatste geval spreekt men vaak over ‘meerwerk’ en kan je direct jouw nieuwbouwwoning laten matchen met jouw voorkeuren. Maar hoe kies je die gewenste keuken uit?

Bepaal je budget

Een keuken valt onder de noemer meerwerk wanneer je dat uit laat voeren door de bouwers van je nieuwbouwhuis en het specifiek in de aannemingsovereenkomst staat. Het zijn dus extra aangevraagde werkzaamheden. Deze kun je vaak mee laten financieren in de hypotheek, maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk om hier een losse lening voor af te sluiten. Mocht je niet willen lenen , kan je ook je spaargeld aanspreken. Hoe dan ook, het is altijd goed om te weten wat je maximale budget is. Zo voorkom je dat je straks helemaal enthousiast bent over een keukenontwerp dat niet in je budget past. De prijs van een keuken hangt van veel factoren af, zoals het merk van de keukenapparatuur, het aantal apparaten, het materiaal van het werkblad, de grootte van de keuken en de andere extra opties die je kiest. Let hierbij ook op het energielabel van de inbouwapparatuur om energie te besparen .

Hoeveel ruimte heb je?

Door gelijk tijdens de bouw een nieuwe keuken te laten plaatsen heeft de aannemer al goed voor ogen hoe groot de ruimte is en wat de mogelijkheden zijn. Het ontwerpen van jouw ideale keuken begint namelijk met de afmetingen. In een nieuwe ruimte kun je goed zien waar de ramen en deuren zich bevinden en kun je jouw eigen aannemer aan de slag laten gaan. Ook is het mogelijk om een externe partij in te huren na de oplevering. De bouwtekeningen heb je dan nog in je bezit. Door een plattegrond mee te nemen als je voor keukens gaat shoppen krijg je meteen een ontwerp op maat.

De beste opstelling uitzoeken

Welke keukenopstelling het meest geschikt is voor jouw nieuwe keuken hangt grotendeels af van de grootte van de ruimte. In een kleine ruimte kies je het best voor een rechte keuken tegen de muur geplaatst. Combineer dit met een praktische inrichting en compacte inbouwapparatuur om de ruimte optimaal te benutten. Als je nog een tweede wand tot je beschikking hebt kan een hoekkeuken erg mooi staan. Er zijn vele vormen mogelijk, want er bestaan ook keukens in een L-, T- of een U-vorm. Voor veel mensen is een keuken met kookeiland het ideale plaatje. In deze woonkeuken maak je niet alleen het eten klaar, maar kun je ook gezellig borrelen met vrienden of ontspannen met het gezin. Bepaal voor jezelf waar jouw ideale keuken aan moet voldoen en of dit in de ruimte past om te kijken welke keuken het meest geschikt is.

Klimaatgarant als partner aangetrokken Lokaal nieuws woensdag 10 juni 2020

Klimaatgarant als partner aangetrokken

Het bouwbedrijf dat het project Hart van De Meern zal bouwen, MBB uit Maarssen, heeft Klimaatgarant als partner aangetrokken.

Klimaatgarant is in 2012 opgericht om gemeenten en bouwbedrijven te helpen energiezuinige woningen en woonwijken te realiseren. Duurzaamheid en energiezuinigheid staan tegenwoordig hoog op het prioriteitenlijstje bij kopers van nieuwbouwwoningen. De thema's zijn zeer actueel nu alle nieuwbouwwoningen in Nederland gasloos worden uitgevoerd.

 

Klimaatgarant installeert bodembronnen en warmtepompen waarmee nieuwbouwwoningen worden verwarmd en gekoeld en van warm tapwater worden voorzien. De installatie vervangt eigenlijk de ouderwetse gasaansluiting met CV-ketel. Daarnaast verleent Klimaatgarnant diensten als service en onderhoud. Een koper van een nieuwbouwwoning in Hart van De Meern huurt de installatie van Klimaatgarant, inclusief service en onderhoud. Het is ook mogelijk de installatie te kopen inclusief service en onderhoud.

Meer informatie treft u aan onder Downloads op deze website.

Hypotheek afsluiten - Waar maken starters zich druk over? Lokaal nieuws maandag 08 juni 2020

Hypotheek afsluiten - Waar maken starters zich druk over?

Ben je starter op de huizenmarkt en op zoek naar een koophuis? Je bent niet de enige. Wat wordt als obstakel voor een hypotheek gezien?

Koophuizen zijn duur en ook nog eens schaars. Niet het ideale uitgangspunt voor starters op de huizenmarkt. In tegenstelling tot doorstromers kunnen ze niet eerst een overwaarde uit een te verkopen woning incasseren. Maar er zijn meer obstakels voor starters bij het afsluiten van een hypotheek. Een aantal veel gehoorde hindernissen bespreken we.

Zie geen verzekeringen over het hoofd Lokaal nieuws woensdag 03 juni 2020

Zie geen verzekeringen over het hoofd

Je nieuwbouwwoning is klaar dus het is het tijd om van een kale woning iets moois te maken. Dit is voor velen het leukste werk. Je moet muren behangen of schilderen en je kunt eindelijk gaan beginnen om je woning in te richten tot een gezellig huis. Maar om echt comfortabel te wonen, moet je wel de nodige verzekeringen afsluiten.

Opstal- en inboedelverzekering

De opstal- en inboedelverzekering zijn de belangrijkste verzekeringen voor je nieuwe woning. Hiermee dek je je in tegen schades aan roerende en onroerende zaken door verschillende oorzaken. De opstalverzekering wordt in de meeste gevallen verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Mocht je woning volledig in de as gelegd worden door brand of andere calamiteit, dan is de herbouw van je woning in ieder geval gedekt. Ook andere schades aan zaken die vast aan de woning zitten worden door de opstalverzekering gedekt. Zoals de keuken of een vloer die aan de ondergrond is vastgenageld of gelijmd. De inboedelverzekering is geen verplichte verzekering, maar is zeker aan te raden. Ook al is je inboedel helemaal niet zoveel waard, uiteindelijk kan het totale bedrag van je inboedel best wel oplopen. Met een inboedelverzekering ben je in ieder geval in staat om weer nieuwe inboedel aan te schaffen.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is meestal een verplichte verzekering die je naast je hypotheek afsluit. Vooral als je een partner hebt die als weduwe of weduwnaar niet in staat is om de hypotheek na je overlijden te betalen, is deze verzekering een uitkomst. Hiermee wordt gegarandeerd dat de hypotheeklasten toch betaald kunnen worden.

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering is een verzekering die momenteel niet zoveel meer wordt afgesloten. De verzekering is in het verleden veel negatief in het nieuws gekomen vanwege de hoge provisies die werden berekend. Woonlastenverzekeringen die na 2007/2008 zijn afgesloten, zijn gunstiger samengesteld en je kunt overwegen om toch een woonlastenverzekering af te sluiten. Deze verzekering wordt naast een hypotheek afgesloten om betaling van de maandlasten te garanderen, mocht je langdurige ziek worden, arbeidsongeschikt of werkloos.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je nieuwbouwwoning reeds gereed is, zul je niet zozeer meer in conflict komen met een aannemer. Maar mocht je toch nog gaan verbouwen en er ontstaat een conflict met de aannemer, dan kan je voor juridisch advies je rechtsbijstandverzekering inschakelen. Mocht het conflict hoog oplopen en de zaak voor de rechter komen, dan zullen ook de gerechtskosten en kosten voor je advocaat gedekt zijn. De rechtsbijstandverzekering is ook voor andere conflicten te gebruiken, al zijn dit soort verzekeringen altijd erg specifiek in wat wel en niet gedekt wordt.

Kostbaarhedenverzekering

Je inboedel wordt gedekt door je inboedelverzekering. Daarbij onder andere ook kostbare spullen, maar wel in beperkte mate. Heb je een verzameling juwelen, een postzegel- of muntenverzameling , kunst, muziekinstrumenten of foto- en filmapparatuur die een behoorlijke waarde vertegenwoordigen? Dan zullen deze zaken maar beperkt door de inboedelverzekering gedekt worden. Het kan dan verstandig zijn om een aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten. De aankoopprijs of getaxeerde waarde zal dan dienen als verzekerde waarde.

Een tweede hypotheek voor een verbouwing is niet altijd slim Lokaal nieuws dinsdag 02 juni 2020

Een tweede hypotheek voor een verbouwing is niet altijd slim

Voor een verbouwing kun je een tweede hypotheek afsluiten, maar een persoonlijke lening is ook een optie. Waarom is een tweede hypotheek niet altijd verstandig? Heb je verbouwplannen voor je huis? Met een tweede hypotheek kun je het bekostigen, maar in sommige gevallen is een persoonlijke lening de betere keuze.

Met een overwaarde in je huis is het mogelijk om een nieuwe (tweede) hypotheek af te sluiten. Zeker met de lage hypotheekrentes van dit moment, kun je met een tweede hypotheek een verbouwing aan je huis relatief goedkoop financieren. Helaas kleven er wel hoge kosten aan het afsluiten van een hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan advies- en bemiddelingskosten en de notariskosten. Deze kosten kun je in jouw zak houden als je kiest voor een persoonlijke lening, maar voor een dergelijke lening betaal je weer hogere rentelasten. Wat is wijsheid?

Nieuwbouw woning inrichten Lokaal nieuws vrijdag 29 mei 2020

Nieuwbouw woning inrichten

Wanneer je een nieuwbouw woning koopt, komt er veel op je af. Feitelijk koop je een huis op papier. Het gevoel van de grootte van ruimtes ontbreekt en dit maakt het lastig om keuzes te maken. Keuzes die in korte tijd moeten worden gemaakt. Bovendien moet er veel worden aangeschaft. Het is dus van belang dat je kritisch naar je uitgaven kijkt. Dan komt het moment dat je daadwerkelijk de sleutel van jouw nieuwe huis in handen krijgt. De volgende uitdaging is de planning. Verschillende partijen moet nu aan de slag, denk aan de badkamer- en keukenspecialist, vloerenlegger, schilder en stukadoor. Wanneer de uitvoerende partijen weg zijn, is het huis klaar en ontbreekt er nog één ding. Datgene wat van jouw huis een echt thuis maakt. 

Haal het maximale uit jouw nieuwe woning


Een echt thuisgevoel creëren gaat veel verder dan een mooi kleurtje op de muur. Hoe wil jij als bewoner in jouw nieuwe huis gaan leven? Wanneer je vooraf goed nadenkt over jouw wensen, kunnen jouw voorkeuren nog meegenomen worden tijdens de bouw en bespaar je kosten achteraf. Denk hierbij aan volgende voorbeelden, die jouw toekomstige nieuwbouw woning kunnen verbeteren:


Denk na over de indeling, zodat je ook echt die mooie hanglamp midden boven de eettafel kunt hangen
Betrek de garage bij de woonkamer en maak zo ruimte voor een werkkamer, speelkamer of tv kamer
En suites, roomdividers en  stalen puien  creëren intieme hoekjes en dragen bij aan een betere akoestiek 
Door het verplaatsen of toevoegen van binnenmuren kan de ideale indeling binnen een ruimte gecreëerd worden of ontstaat er ruimte voor een mooie inbouwkast
Plaats een extra dakraam op zolder voor extra lichtinval in de kinderkamer


Hulp nodig bij het inrichten van je nieuwbouw woning?


Mocht je hier zelf niet uitkomen, neem dan  contact  op met ons. Wij bieden interieuradvies, inspiratie en oplossingen om in jouw nieuwbouw woning het ultieme thuisgevoel te creëren. 

De bouw is gestart Lokaal nieuws vrijdag 29 mei 2020

De bouw is gestart

Aan de Van Esveldstraat 31 zijn de werkzaamheden in volle gang. Het voormalige KPN gebouw is gesloopt en afgelopen woensdag 24 mei is gestart met het aanbrengen van de funderingspalen.

Aan de Van Esveldstraat 31 zijn de werkzaamheden in volle gang. Het voormalige KPN gebouw is gesloopt en afgelopen woensdag 24 mei is gestart met het aanbrengen van de funderingspalen.

Start verkoop komt dichterbij! Lokaal nieuws donderdag 14 mei 2020

Start verkoop komt dichterbij!

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de start van de verkoop van de woningen in De Haar Buyten. Daarmee komt de datum voor de start van de verkoop in zicht. De exacte datum is nog niet bekend, maar wij verwachten wel dat wij met de verkoop van de woningen in het tweede kwartaal van dit jaar kunnen starten. 

Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor de start van de verkoop van de woningen in De Haar Buyten.
Daarmee komt de datum voor de start van de verkoop in zicht. De exacte datum is nog niet bekend, maar wij verwachten wel dat wij met de verkoop van de woningen in het tweede kwartaal van dit jaar kunnen starten.

Wij houden u via de project-website op de hoogte. Wanneer u zich aanmeldt als geïntresseerde, bent u nog eerder op de hoogte van de ontwikkelingen in het project en van de start van de verkoop.

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht is een groene en gezellige provincie die veel te bieden heeft. Naast de hoofdstad van deze provincie zijn er talloze andere plaatsen die genoeg mogelijkheden bieden om mooi te wonen. De provincie is rijk aan natuur, is goed bereikbaar en heeft voor iedereen die op zoek is naar een woning wel wat te bieden.

Op het gebied van bestaande bouw en van nieuwbouw zijn er dan ook genoeg mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vrijstaande woning midden in de natuur of een prachtig nieuwbouwappartement in het centrum van de stad Utrecht.

Waarom wonen in de provincie Utrecht?

Voor de mensen die zich afvragen waarom de provincie Utrecht dé plek is om te wonen zal er een beeld geschetst worden van deze prachtige regio. De provincie ligt centraal in Nederland en is vanuit het hele land goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Vanuit de provincie ben je dan ook snel in de stad Utrecht of in een stad in het westen van Nederland.

Daarnaast is de provincie zeer rijk aan natuur. Er zijn veel bossen te vinden waardoor landelijk wonen ook zeker een optie is. Voor wie het rustiger gebied graag opzoekt kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een woning te vinden in het Groene Hart van Nederland. Voordeel aan wonen in het Groene Hart is dat er altijd een levendige stad in de omgeving is te vinden en je tegelijkertijd toch ruimtelijk en landelijk woont. Doordat dit veel mensen trekt kan het lastig zijn om een woning te vinden die hierbij past. Houd het aanbod goed in de gaten en kijk online voor de opties van nieuwbouwwoningen in het Groene Hart .

Plaatsen

Verder biedt deze provincie een groot aantal plaatsen met verschillende mogelijkheden. Er zijn steden te vinden zoals Utrecht, Amersfoort, Zeist en Nieuwegein. Ook zijn er veel verschillende dorpen en andere plaatsen die veel mogelijkheden bieden op het gebied van wonen. Naast plaatsen zoals Nieuwegein en Utrecht zijn er bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden op het gebied van wonen in plaatsen als Vianen, Vleuten, Huis ter Heide, Woerden, de Meern en Houten.

Of je nu op zoek bent naar bestaande bouw of een nieuwbouwwoning, er zijn altijd wel mogelijkheden te vinden. Hier vind je alvast de mogelijkheden voor een nieuwbouwhuis in een van deze plaatsen in de provincie Utrecht .

Nieuwbouw

Het laten bouwen van een nieuwe woning heeft veel verschillende voordelen. Je kunt zelf veel bepalen op het gebied van hoe de woning eruit komt te zien. Daardoor voelt een huis al snel als eigen aan. Andere voordelen zijn dat een huis bijvoorbeeld energiezuinig gebouwd kan worden en dat het onderhoud voor de eerstkomende jaren veel minder werk en kosten oplevert dan wanneer er wordt gekozen voor bestaande bouw. Niet alleen voor mensen die willen kopen zijn er mogelijkheden op het gebied van nieuwbouw. Ook voor huurders zijn er vaak mogelijkheden om een nieuwbouwwoning te betrekken.

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws maandag 11 mei 2020

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis?

Je hebt er lang over nagedacht, maar hebt eindelijk besloten om dit jaar te gaan verhuizen. Het liefst wil je graag een nieuwbouwhuis kopen. Dit is heel begrijpelijk, omdat het kopen van een nieuwbouwhuis een aantal voordelen heeft. Zo kun je zelf de bouwindeling van je huis bepalen, aangezien jij de eerste bent die in het huis gaat wonen. Ook zijn de energiekosten bij nieuwbouwhuizen lager dan bij bestaande huizen, doordat nieuwbouwhuizen tegenwoordig beter worden geïsoleerd. Dit is namelijk een energiebesparende maatregel die getroffen wordt voor meer duurzaamheid in ons land.

Naast het isoleren van je huis zijn er meer energiebesparende maatregelen die je kunt treffen voor een duurzamer nieuwbouwhuis. Een aantal van deze energiebesparende maatregelen zullen hieronder worden toegelicht.  

Zonnepanelen

Eén van de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis, is om zonnepanelen aan te schaffen. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, wordt de zonne-energie omgezet in stroom. De panelen zorgen dus voor elektriciteit, waardoor je hiermee CO2-uitstoot bespaart. Voor meer informatie over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen kijk je hier .

Warmtepompen

Een andere optie is een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je op een energiebesparende manier je huis kunt verwarmen. Ook kun je hiermee je huis verkoelen of warm tapwater krijgen. Er zijn verschillende warmtepompsystemen die je aan kunt schaffen voor je nieuwbouwhuis. Je hebt waterpompen die de warmte uit de grond, lucht of water halen om je huis te kunnen verwarmen. In het geval dat je een waterpomp wilt aanschaffen, is het verstandig om te letten op hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Hiervan hangt namelijk af hoeveel energie jij nou echt bespaart met een warmtepomp.

Zonneboilers

Het gebruik van een zonneboiler levert warm water en stroom op. Tevens zorg je er met een zonneboiler voor dat het energieverbruik in jouw nieuwbouwhuis wordt gehalveerd. Een zonneboiler is een energiebesparende en milieuvriendelijke maatregel, doordat je hiermee veel minder aardgas gebruikt.

Meer informatie?

Wil jij graag energiebesparende maatregelen treffen voor een duurzamer huis, maar weet je niet precies hoe je dit kunt financieren? Schakel dan een hypotheekadviseur in voor hypotheekadvies . Hij of zij kijkt dan samen met jou naar de financieringsmogelijkheden voor het realiseren van energiebesparende maatregelen voor jouw nieuwbouwhuis. Voor een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur in Utrecht kun je kijken op www.hypotheekadvies.nl.

Een update! Lokaal nieuws donderdag 07 mei 2020

Een update!

De bouw is alweer enige tijd geleden opgestart en het gaat voorspoedig! 

Voor vele kopers een mooi moment om te zien dat alles erg goed gaat!  Op onze facebookpagina kunnen alle kopers zich verzamelen om op de hoogte te blijven van de bouw van hun toekomstige woning. En velen doen dit met veel enthousiasme. Er worden filmpjes en foto's geplaatst om de stand van de bouw te delen. Wil jij dit ook volgen? Ga dan naar: https://www.facebook.com/Leeuweplaats/ om niets te hoeven missen! 

Bij alle woningen zijn van de funderingen de werkvloeren aangebracht en van 60 woningen zijn de funderingen gereed Tevens zijn bij 37 woningen zijn de begane grondvloeren gelegd. Ook worden bij 14 woningen de installaties van de eerste verdiepingsvloer aangebracht.

Huis klaar? Pimp je tuin! Lokaal nieuws woensdag 06 mei 2020

Huis klaar? Pimp je tuin!

Is je nieuwbouwhuis klaar en zijn de verhuisdozen uitgepakt en ziet het interieur er strak uit? Dan kijk je naar buiten en zie je dat er toch nog wat meer werk ligt te wachten. De zanderige en modderige vlakte nodigt niet echt uit om buiten te zitten. Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan en je tuin te pimpen. Dat begint natuurlijk met een ontwerp dat je in gedachten hebt. Weet je al waar het bordes komt en wil je met verschil in niveau werken of niet? Denk bij een verhoogd terras aan het ophogen met tuinaarde. Verder is het van belang om rekening te houden met het voorkomen van verzakkingen en plassen als het geregend heeft.

Ophogen van je tuin

Het pimpen van je tuin bij je nieuwbouwwoning begint bij de basis. Dat betekent dat het belangrijk is om tuinaarde aan te schaffen. Tuinaarde is voor meerdere doeleinden geschikt, zoals voor het ophogen van de tuin. Het is tevens een prima basis om de voedingswaarde van de grond te stimuleren als het om bemeste tuinaarde gaat. Uiteraard is het voor planten van bloemen en struiken aan te raden om daar speciale potgrond voor te gebruiken.

Verschil tuinaarde en potgrond

Er is een verschil tussen reguliere tuinaarde en potgrond. Zo is tuinaarde samengesteld uit een organische stof en zand. Deze combinatie maakt de tuingrond zwaar en daarom is het perfect om je tuin of bordes mee op te hogen. Potgrond voorziet in behoeften die planten nodig hebben en is daarom geschikt om planten, bloemen en struiken in je tuin te zetten. Overigens is potgrond natuurlijk ook te gebruiken als je sierpotten op je terras zet. Verder is het een optie om voor beplanting bemeste tuinaarde te gebruiken.

Hoeveel tuinaarde heb je nodig voor ophoging?

Het is belangrijk dat je niet te veel tuinaarde bestelt, maar ook niet te weinig. Het is aan de hand van het tuinoppervlak en gewenste ophoging mogelijk te berekenen hoeveel je nodig hebt. Een bordes met 6 centimeter ophogen betekent dat je per m² 60 liter tuinaarde nodig hebt. Bij een oppervlakte van je tuin van bijvoorbeeld 50 m² heb je in dat geval 50 maal 60 liter nodig. Dat betekent dat je uitkomt op een totaal van 3.000 liter tuinaarde. Daarmee verhoog je de bestaande grond in totaal 6 centimeter. Als je denkt dat er sprake is van inklink dan heb je wat extra nodig. In dat geval mag je er 7% bij optellen en kom je uit op 3.210 liter tuinaarde.

Inspiratie voor je tuin

Je tuin is nog een open vlakte en helemaal in te richten zoals je wenst. Een terras met grote zwarte of antraciet tegels is heel modern en staat prachtig in combinatie met een groen grasveld. Als je dan ook nog een aantal borders plaatst met planten, struiken en bloemen is het plaatje helemaal compleet. Of vind je het leuk om in je tuin een vijver met vissen een fontein te plaatsen? Dat staat eveneens prachtig. Als je nog geen idee hebt over de vormgeving is het aan te raden je te laten inspireren door verschillende stijlen. Bijvoorbeeld door de stijl van een Engelse landschapstuin of door een strak en minimalistisch ontwerp.

Denk je bij de inrichting van je tuin bij je nieuwbouwhuis ook aan praktische zaken? Het is helemaal trendy om een buitenkeuken te plaatsen of een barbecue of pizzaoven in je tuin te hebben staan. Daar zoek je dan natuurlijk de beste plek voor uit. Of wil je een overkapping in je tuin met een tuinhaard om het hele jaar door buiten te ontspannen? Er zijn mogelijkheden genoeg om je nieuwe tuin helemaal naar wens in te richten.

Alle appartementen zijn verkocht. Lokaal nieuws maandag 04 mei 2020

Alle appartementen zijn verkocht.

De sloopwerkzaamheden aan de Van Esveldstraat 31 Utrecht zijn afgerond en het terrein is bouwrijp.

De sloopwerkzaamheden aan de Van Esveldstraat 31 zijn afgerond en het terrein is bouwrijp. MBB start met de bouw van BU31! Binnenkort zal gestart worden met de realisatie van de parkeergarage en daarna volgt de bovenbouw.

Nieuwbouw kopen? Dit zijn de voordelen Lokaal nieuws woensdag 29 april 2020

Nieuwbouw kopen? Dit zijn de voordelen


Twijfel jij nog of je voor een bestaand huis gaat of een nieuwbouw woning wil kopen? Er zitten voor- en nadelen aan beide opties. Zo kun je een nieuwbouwwoning helemaal naar smaak inrichten en zijn deze vaak energiezuinig, terwijl een bestaand huis veel karakter kan hebben. In dit artikel lees je drie redenen om voor een nieuwbouwhuis te kiezen.

Helemaal naar wens

Als je al vroeg in een nieuwbouwproject stapt kun je de woning flink aanpassen naar eigen inzicht. Zo kies je samen met de projectmakelaar een mooie keuken en badkamer uit, beslis je mee over de vloer en kun je aanwijzen waar de stopcontacten komen te zitten. Jouw nieuwe huis ziet er dus bij oplevering precies zo uit als jij wil, zonder dat je zelf handig moet zijn. Alles is fris en nieuw en er zijn geen bestaande gebreken die de vorige eigenaren hebben verzwegen. Jij bent de eerste persoon die gebruikmaakt van het bad, het toilet en de keuken. Wanneer je een bestaande woning overneemt, is er in het beste geval een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt nodig en in het slechtste geval moet je wekenlang klussen. Je bespaart dus veel tijd en moeite en vaak ook een smak met geld. Het enige wat je hoeft te doen is mooie meubels kopen, verzekeringen afsluiten, internet en tv vergelijken en je bent klaar om in te trekken.

Veel wooncomfort

Alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de nu geldende technische voorschriften zoals beschreven in het Bouwbesluit . De vloer, deuren, gevels en het dak moeten gespecificeerde isolatiewaardes behalen. Ook hebben de ramen minimaal HR++ glas en zijn nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd tegen geluiden van buiten. Niet alleen geniet je hierdoor van veel wooncomfort, maar ook is je huis duurzamer dan wanneer je een oudere woning koopt. Wat nog meer bijdraagt aan het wooncomfort is dat nieuwbouwhuizen kamers moeten hebben van een minimale oppervlakte, plafonds met een bepaalde minimale hoogte en traptreden van een minimale breedte. Als jij een karakteristiek huis koopt uit begin twintigste eeuw ziet deze er qua indeling vaak heel anders uit. Natuurlijk kun je verschillende problemen oplossen met een verbouwing, maar dat kost wederom veel tijd, geld en energie.

Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam (v.o.n). Hierdoor betaal je geen overdrachtsbelasting, zoals wel het geval is als je een bestaande woning koopt. Daarnaast zijn de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht inbegrepen in de koopprijs. Overbieden is bij een nieuwbouwhuis doorgaans niet nodig omdat deze aangeboden worden voor een vaste prijs. Zodra je weet wat je kunt lenen, weet je welk huis binnen je budget valt. Waar je wel rekening mee moet houden wanneer je een nieuwbouwhuis koopt is dat je waarschijnlijk een tijdje met dubbele lasten zit. Het bouwen van een nieuwbouwhuis duurt gemiddeld een halfjaar tot een jaar. In die tijd moet je, als je al een woning hebt, huur of hypotheek over de oude woning betalen en al rente en aflossing voor je nieuwe huis betalen.

Aanleg hoofdriool gestart Lokaal nieuws woensdag 29 april 2020

Aanleg hoofdriool gestart

De firma Avezaat is begonnen met de aanleg van het hoofdriool in het plangebied van Hart van De Meern.

De firma Avezaat is begonnen met de aanleg van het hoofdriool in het plangebied van Hart van De Meern. Zodra deze werkzaamheden zijn afgerond, leggen de nutsbedrijven de hoofdkabels voor water, elektra en data aan. Er wordt geen gasleiding aangebracht, omdat alle woningen in het plan gasloos worden uitgevoerd en voorzien worden van bodembronnen voor bodemwarmte. 

Nadat de nutsbedrijven gereed zijn, legt Avezaat de bouwwegen aan zodat bouwbedijf MBB daarna alle eengezinswoningen en het appartementengebouw kan bouwen.

De bouw van de woningen start naar verwachting na de zomervakantie dit jaar.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden