Actueel

Nieuws

Tips om je terras ideaal in te richten Lokaal nieuws donderdag 16 maart 2023

Tips om je terras ideaal in te richten

Je terras is de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen, maar ook om te kunnen genieten van je tuin en samen te komen met familie. Je terras kun je op heel veel verschillende manieren indelen, afhankelijk natuurlijk van hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Je hebt mooie tuinset met 4 zitplaatsen die niet veel ruimte innemen, maar je kunt ook kiezen voor een hele zithoek. Hieronder lees je een paar tips om de ideale indeling van je terras te bepalen.

Een praktische indeling

Allereerst heb je een praktische indeling nodig, welke je het beste als een soort plattegrond kunt tekenen. Denk hierbij goed na over wat je op het terras wilt gaan doen. Als je enkel van plan bent af en toe een boekje te lezen, dan is een kleine zithoek in de schaduw voldoende. Wil je met het gezin samenkomen om te eten? In dit geval heb een tuinset van Tuinmeubelshop nodig met een ruime tafel. Het is handig om boven de tafel een mogelijkheid tot schaduw te creëren, wellicht met een overkapping of een parasol. Op je plattegrond is het dus ook handig om de plekken aan te geven waar schaduw valt en waar je eventuele schaduw wilt creëren.

De ondergrond van het terras

De ondergrond is erg belangrijk om goed te kunnen genieten van je terras. Het is bijvoorbeeld niet slim om los grind te leggen, wanneer het terras de plek is waar je gaat eten. De stoelen kunnen in grind niet makkelijk geschoven worden en staan al snel niet helemaal recht. Gras kan een heel landelijk gevoel geven, maar denk er wel aan dat het grasveld zal beschadigen wanneer je er veel meubels op plaatst. Tegels zijn dus eigenlijk altijd de beste optie als het gaat om ondergrond voor je terras.

Versier je terras

De praktische zaken zoals de indeling en de ondergrond zijn belangrijk, maar net zo belangrijk is de manier waarop je jouw terras aankleedt. Op de terrasvloer kun je allerlei planten in potten zetten, zoals een olijfboom bijvoorbeeld. Heb je een overkapping? Hangplanten geven een romantische uitstraling aan je terras, wanneer je deze aan de randen van de overkapping naar beneden laat hangen. Vergeet ook niet om goede verlichting te installeren, zodat je ook bij schemer en ‘s avonds laat nog op je terras kan zitten. Je kunt smart led lampen nemen, zodat je ze met je telefoon gemakkelijk kan bedienen. Hoe ga jij je terras inrichten?

 

4 tips voor je eerste thuiskantoor Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

4 tips voor je eerste thuiskantoor

Thuiswerken biedt veel voordelen, waaronder de flexibiliteit om je eigen planning in te stellen, tijd en geld te besparen door je dagelijkse woon-werkverkeer te elimineren en je in staat te stellen een bedrijf te starten met minimale overheadkosten. Maar succesvol zijn in een thuiskantoor vereist het creëren van een ruimte die efficiëntie bevordert in een niet-traditionele werkomgeving. Je wilt een professioneel werkgebied definiëren dat je werk scheidt van je privéleven, of je nu als zelfstandige werkt of onder contract. Gebruik daarom deze tips!

Denk aan het licht

Richt je thuiskantoor zo in dat het veel licht heeft. Je zult je beste werk leveren als een deel daarvan natuurlijk licht bevat. Warm licht, zoals het licht van een haardvuur, bevordert de ontspanning. Koud licht, zoals daglicht, verbetert de productiviteit en alertheid. Dat is wat je wilt in je thuiskantoor. De blootstelling aan daglicht kan ook van invloed zijn op je fysieke en mentale welzijn. Misschien wil je een plant of twee in je werkruimte houden als extraatje dat je welzijn kan verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten in een kantoor je productiviteit kan verhogen en je gelukkiger kan maken terwijl je werkt.

Koop het beste bureau

Je werkte aan het begin mogelijk aan de keukentafel, maar de kans is groot dat je dat nu niet langer wilt. Inmiddels heb je natuurlijk een speciaal gebied geselecteerd waar je thuiskantoor gaat komen. De volgende stap is daarom het aanschaffen van een bureau. Het is hierbij een goed idee om te gaan voor een ergonomisch model. Vooral een zitsta bureau kopen is tegenwoordig een aanrader. Je kunt dan namelijk zowel zittend als staand werken achter het bureau, wat goed is voor je lichaam. Dit is al helemaal het geval als je anders de hele werkdag zittend moet werken, dit is echt funest voor je rug en nek.

Kies een speciaal gebied

Idealiter zou je kantoor zich in een rustige omgeving moeten bevinden waar je enige privacy hebt. Dit is vooral belangrijk als je je nieuwe huis in Utrecht deelt met een partner, kinderen of huisgenoten. Misschien merk je dat een logeerkamer met een deur het lawaai van de rest van het huis kan verminderen als je vaak aan de telefoon bent. Het kan zinvol zijn om een ​​kamer bij de vooringang van het huis te kiezen als je in je thuiskantoor met klanten afspreekt. Misschien heb je een speciale studio nodig die gescheiden is van de rest van je huis als je ruimte nodig hebt om design- of technische apparatuur te plaatsen. 

Leg je smartphone weg

Het is gemakkelijk om afgeleid te raken als er niet de hele tijd een supervisor of manager over je schouder meekijkt, en dit is vooral het geval als je je gadgets bij je hebt op kantoor. Uit onderzoek gepubliceerd in het Journal of the Association for Consumer Research bleek dat het toegankelijk hebben van hun smartphones de productiviteit van werknemers verlaagt, vooral als ze al geneigd zijn hun telefoons en alle apps te veel te gebruiken. Dit is zelfs het geval als de mobiel is uitgeschakeld, zodat de telefoon niet piept of trilt. Leg je smartphone dus weg voordat je begint aan je werkdag en geef het een eigen plekje in je thuiskantoor.

 

Wat zijn de beste traptrends van 2023? Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

Wat zijn de beste traptrends van 2023?

Ben je een interieurontwerper of doe-het-zelver en wil je een voorsprong nemen op de trappen- en balustradetrends van 2023? Je doet er dan goed aan om dit artikel door te nemen! Hieronder voorspellen we namelijk welke trends erg populair worden in de rest van dit jaar. Houd dus rekening met deze ontwikkelingen bij je trap bekleden .

Natuurlijke materialen

Bovenaan onze voorspellingslijst voor 2023 staat niet verrassend een milieuvriendelijk en duurzaam ontwerp! Materialen met een positieve ecologische voetafdruk zullen koplopers blijven op dit gebied. Dit betekent minder geïmporteerde/door de mens gemaakte materialen en meer lokaal geproduceerd hout. Ook het integreren van natuurlijke elementen in design is de laatste jaren steeds populairder geworden. Kamerplanten zijn weer in de mode, samen met houten muren en plafonds. We verwachten dat deze trend een grote rol zal spelen in trappenontwerp en architectuur, waarbij hout een prominente plaats zal innemen.

Licht

Een manier om een ​​ruimte groter te laten lijken, is door natuurlijke lichtbronnen toe te voegen. Trappen en trappenhuizen staan ​​erom bekend dat ze krap, donker en groezelig zijn - maar dat gaat allemaal veranderen! In het verleden was de enige manier om licht in een trap/trappenhuis te brengen het gebruik van een glazen balustrade. Hoewel dit nog steeds een fantastische optie is, is het een dure. De laatste jaren zien we een nieuwe speler in het spel: draadbalustrade.

Contrasterende kleuren

Een van de populairste trends van 2023 worden sterke, contrasterende kleuren. Donker marineblauw en zwart zijn nog steeds enorm populair, wat betekent dat smeedijzeren balusters en zwarte beugels dit jaar waarschijnlijk nergens heen gaan! Je zult veel witte trappen met zwarte accenten zien in nieuwbouwwoningen. Deze kleurencombinatie past namelijk goed bij de meeste kleurenpaletten en is populair bij de meeste leeftijdscategorieën. Met zoveel verschillende zwarte armaturen en fittingen die nu op de markt verkrijgbaar zijn, is het ook een look die relatief goedkoop kan worden bereikt.

Jaren 70

De jaren 70 zijn terug in 2023! Denk aan funky vormen, zichtbaar hout en gedurfd mid-century design. Hoekige leuningprofielen sluiten goed aan bij deze bijzondere designstijl, vooral als ze zijn afgewerkt met een blanke lak of olie! Natuurlijke houtafwerkingen waren een rage in de jaren 70. Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je zelfs op de jaren 70 geïnspireerd behang in je trapontwerp verwerken.

Cottage core

Als je nog niet van cottage core hebt gehoord, is dat slechts een kwestie van tijd. Deze vintage-geïnspireerde interieurstijl verovert het internet stormenderhand. We zien zelfs dat bekende ontwerpers teruggewonnen en erfgoedachtige elementen in hun ruimtes beginnen op te nemen. Maar wat heeft dit allemaal met trappen bouwen te maken horen we je vragen? Nou, producten die geïnspireerd op erfgoed zijn, komen in 2023 terug. Hoewel ze altijd al populair zijn geweest in gebouwen in Hamptons-stijl , verwachten we ze ook in vintage-geïnspireerde huizen te zien!

Gebogen trappen

Terwijl wenteltrappen op hun retour zijn, zijn gebogen trappen een blijvertje! Als je je afvraagt ​​wat het verschil is, ben je niet de enige. Samengevat, gebogen trappen zijn over het algemeen statement-stukken in entrees, terwijl wenteltrappen zijn ontworpen om zo min mogelijk ruimte in te nemen. Hoewel ze allebei gebogen elementen bevatten, is de ene veel decoratiever dan de andere.

 

De vijf vloerentrends voor 2023 Lokaal nieuws donderdag 02 maart 2023

De vijf vloerentrends voor 2023

Druk aan het verbouwen of gewoon toe aan een nieuwe vloer voor je woning? In deze blog doe jij met gemak inspiratie op. We bespreken de vijf vloerentrends voor het nieuwe jaar. Zo weet je zeker dat je huis een moderne en trendy uitstraling krijgt! Om te weten welke vloeren in 2023 een trend zullen vormen, wordt er gekeken naar de woonstijlen die op dat moment helemaal in trek zijn. We nemen de woonstijlen met je door en laten je meteen weten welke vloer het meest geschikt is voor de desbetreffende trend. Deze vloeren vind je vervolgens weer terug op Floorlife.nl .

 

De scandinavische woonstijl

Op nummer één staat de Scandinavische woonstijl. Deze woonstijl kan je bekend voorkomen, dit komt omdat deze al jarenlang zeer populair is bij een groot publiek. Ook in 2023 is deze interieurstijl weer zeer geliefd. De kenmerken van deze woonstijl zijn licht, luchtig en tijdloos. Dit is precies waar veel mensen behoefte aan hebben! Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Je ziet in de scandinavische woonstijl veel comfortabele en minimalistische items terugkomen. De lichte woonstijl wordt ondersteund door houten accenten. Een vloer die heel goed samengaat bij deze stijl is dus een vloer met een houtlook. Ga voor een houtlook vloer zonder al te veel details en poespas in een mooie lichte kleur!

 

De minimalistische en moderne stijl

De tweede interieurtrend is minimalistisch en modern. Deze trend is ontstaan doordat veel mensen thuis steeds meer tijd doorbrengen en rust zoeken. Mensen werken én relaxen tegenwoordig thuis en dit vraagt om een rustige en fijne sfeer. De minimalistische en moderne stijl is deels te vergelijken met de scandinavische woonstijl maar beschikt over nog minder accessoires en kleurtinten. Het interieur is strak en ingetogen en zo ook de vloer. Een betonlook vloer zou hier heel goed tot z’n recht komen. Bekijk meer op de website en ontdek alle vloeren zelf!

 

De bohemian woonstijl

Ook de Bohemian stijl is komend jaar weer erg populair. Deze stijl bestaat uit een mix van meubels en kleuren. Van een boho huis word je vrolijk en krijg je genoeg prikkels. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar de liefhebbers van de woonstijl zweren erbij! Een vloer die hier goed tot z’n recht komt, is de klassieke en vrolijke visgraatvloer. Deze vloer past zeer goed bij de speelse uitstraling. Daarnaast bestaat er nóg een boho woonstijl die juist weer bestaat uit lichte, naturel kleuren. Voor alle twee de stijlen is de visgraatvloer zeer geschikt!

 

De maritieme woonstijl

Een andere woontrend komend jaar is de maritieme woonstijl. Kleuren die zeer goed bij deze stijl passen zijn blauw, grijs, wit en bijvoorbeeld okergeel. Daarnaast zie je veel houten elementen terugkomen met karakter. Je zou een échte houten vloer kunnen aanschaffen die met de jaren alleen nog maar mooier zal worden.

 

Art Deco als klassieke woonstijl

De laatste trend is Art Deco. Deze stijl bestaat uit klassieke elementen, geometrische vormen en veel kleuren. Ook zie je veel kunstige invloeden terug. Houd je vloer daarom rustig en ga voor een pvc-vloer die matcht bij de rest van je drukke interieur.  

 

Hoe ontwerp je een lichtplan voor je huis? Lokaal nieuws woensdag 01 maart 2023

Hoe ontwerp je een lichtplan voor je huis?

Een doordacht verlichtingsplan is belangrijk. Zeker als je een nieuwbouwproject onderneemt. Met een lichtplan bepaal je welke soort verlichting en hoeveel lampen er op welke plek in je huis komen.

Begrijp de functie van iedere ruimte

Er zijn drie soorten verlichting: taakverlichting, sfeerverlichting en accentverlichting. Elk type verlichting voorziet in een bepaalde behoefte. Het belangrijkste doel bij het maken van een goed lichtplan voor je nieuwbouwhuis is het begrijpen van de functie van elke kamer. Zo kun je rekening houden met die behoefte. Op deze manier kun je zorgen voor functionele verlichting.

Begin met taakverlichting

Begin je lichtplan altijd met taakverlichting. Dit zijn plekken die specifieke verlichting nodig hebben. Voorbeelden van dit soort plekken zijn de badkamerspiegel, bureaus, leesplekken en kasten.

Daarna gaat het om de omgevingsverlichting, de algemene verlichting van een ruimte. Deze moet de gehele ruimte helder verlichten. Denk hierbij aan spotjes en plafondlampen. Vervolgens kijk je naar sfeerverlichting en daarna is accentverlichting aan de beurt. Bij deze laatste gaat het bijvoorbeeld om het verlichten van een sierboom of een schilderij dat je hebt opgehangen .

Plan inbouwverlichting aan het begin van het bouwtraject

Als je inbouwverlichting vanaf het begin van je bouwproject plant, is deze niet moeilijk of duur om te realiseren. Zeker niet als je gebruik maakt van een goedkope led inbouwspot . Dit soort verlichting kan de uitstraling van een ruimte echt verbeteren. Pas inbouwspots niet in elke kamer toe, maar kijk waar je de grootste verlichtingsstatements wilt maken.

Werk met verschillende schakelgroepen

In grotere ruimtes kun je het beste spotjes opsplitsen in meerdere groepen. Heb je bijvoorbeeld zes spotjes in je woonkamer, dan kun je deze opsplitsen op zo’n manier dat vier lampen met één schakelaar aangaan en de andere twee lampen met een andere schakelaar. Met meerdere schakelgroepen kun je de hoeveelheid licht in je huis beter regelen en kun je meer sfeer creëren.

Het gebruik van hefwerktuigen en minihijskranen bij het bouwen van een nieuw huis Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Het gebruik van hefwerktuigen en minihijskranen bij het bouwen van een nieuw huis

Bij het bouwen van een nieuw huis komt veel kijken. Er moeten verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het graven van funderingen, het plaatsen van muren en het aanbrengen van het dak. Vaak moeten er zware objecten worden verplaatst, zoals betonnen muren of dakpanelen. In dergelijke gevallen kunnen hefwerktuigen en mini hijskranen uitkomst bieden.

 

De machines

Hefwerktuigen zijn in wezen machines die worden gebruikt om zware voorwerpen te tillen of te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten hefwerktuigen, waaronder hijskranen, vorkheftrucks en takels. Het gebruik van deze machines kan aanzienlijk helpen bij het verplaatsen van zware voorwerpen tijdens de bouw van een nieuw huis.

 

Een mini hijskraan is een type hefwerktuig dat kan worden gebruikt om kleine tot middelgrote voorwerpen te tillen. Deze kranen zijn ideaal voor de bouw van huizen omdat ze compact zijn en gemakkelijk manoeuvreerbaar. Dit maakt het eenvoudiger om zware voorwerpen op moeilijk bereikbare plaatsen te tillen, zoals op een dak.

 

Voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van hefwerktuigen en mini hijskranen bij het bouwen van een nieuw huis is dat het de veiligheid verbetert. Het handmatig tillen van zware voorwerpen kan leiden tot blessures of ongelukken. Het gebruik van een hefwerktuig of mini hijskraan vermindert de kans op blessures en maakt de werkzaamheden veiliger voor het personeel dat bij het bouwproces betrokken is.

 

Een ander voordeel van het gebruik van hefwerktuigen en mini hijskranen is dat het de efficiëntie verhoogt. Deze machines kunnen zware voorwerpen veel sneller verplaatsen dan mensen dat handmatig zouden kunnen. Hierdoor kunnen de werkzaamheden sneller worden voltooid en kunnen bouwprojecten op tijd worden afgerond. Het gebruik van deze machines kan ook leiden tot kostenbesparingen omdat er minder personeel nodig is om de zware objecten te verplaatsen.

 

Veiligheid

Bij het gebruik van hefwerktuigen en mini hijskranen is het wel belangrijk om rekening te houden met de veiligheid. Het is essentieel om goed getraind personeel in te zetten dat weet hoe ze de machines moeten bedienen en hoe ze veilig kunnen werken. Het is ook belangrijk om de machines regelmatig te onderhouden en te inspecteren om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar zijn.

 

Als u overweegt om hefwerktuigen of mini hijskranen te gebruiken bij de bouw van uw nieuwe huis, is het verstandig om met een erkende en betrouwbare aannemer te werken. Zij hebben de ervaring en expertise om u te helpen de juiste machines te kiezen en om u te begeleiden bij het veilig en efficiënt gebruik ervan.

 

Kortom, hefwerktuigen en mini hijskranen kunnen een belangrijke rol spelen bij het bouwen van een nieuw huis. Deze machines helpen niet alleen bij het verplaatsen van zware voorwerpen, maar verbeteren ook de veiligheid en efficiëntie van het bouwproces. Door te werken met een professionele aannemer en goed getraind personeel, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe huis veilig en op tijd wordt gebouwd, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit of de veiligheid van het bouwproces.


 

Geld besparen in een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws woensdag 22 februari 2023

Geld besparen in een nieuwbouwwoning

Als je in een nieuwbouwwoning wilt gaan wonen, moet je natuurlijk wel redelijk wat geld over hebben voor het wonen. Dit komt omdat het relatief duur kan zijn om dit te doen. Als je dit goed aan wilt pakken, is het dan ook handig om hier geld mee te besparen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop het mogelijk is om dit te gaan doen. Het is echter niet altijd makkelijk om dit te weten. Daarom gaan we in dit artikel kijken hoe je geld kunt gaan besparen in een nieuwbouwwoning.

Zorg ervoor dat de woning goed geïsoleerd is

Op het moment dat je een nieuwbouwwoning wilt kopen of huren, kan het een goede optie zijn om de woning goed te laten isoleren. Dit kan een vereiste zijn voordat je gebruik wilt maken van de woning. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat je enorm veel kunt verminderen in de stookkosten. Dit is natuurlijk prettig om te kunnen doen. Hierdoor is het ook een stuk prettiger om hier te kunnen gaan wonen.

Het isoleren zorgt ervoor dat de warmte in de woning blijft terwijl de kou buiten kan blijven. Hierdoor heb je ook een stuk minder stookkosten die je hoeft te betalen. Voor veel mensen is dit erg prettig. Op die manier is het ook niet nodig om veel geld kwijt te zijn aan het warm houden van je woning. Vooral als het winter is, is dit erg prettig.

Zorg ervoor dat de energierekening niet te hoog is

Er zijn tegenwoordig veel mensen die te veel geld betalen voor hun energie . Dit komt niet alleen omdat de energieprijzen zover gestegen zijn, maar ook omdat ze bij de verkeerde leverancier zitten. Door ervoor te zorgen dat je bij de juiste leverancier zit, is het mogelijk om veel geld te besparen op je rekening. Het is namelijk aan de leverancier om de prijs te bepalen.

Als je dit zo hoort, wil je natuurlijk naar de goedkoopste leverancier. Hierdoor is het namelijk mogelijk om het minste geld uit te geven aan energie. De beste manier om dit te doen, is door de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Hierdoor weet je ook direct waar je aan toe bent voor een maand. Dit is voor veel mensen erg prettig om gebruik van te kunnen maken. Zo kun je namelijk de voordeligste prijs ontvangen voor je energierekening!

Zorg ervoor dat je zonnepanelen op je dak hebt

Als je in een nieuwbouwwoning gaat wonen, is het natuurlijk wel zo handig om ervoor te zorgen dat je zonnepanelen op je dak hebt. Zonnepanelen zijn een prettige manier om jezelf te voorzien van energie. Door zonnepanelen op je dak te hebben, krijg je namelijk stroom van de zon. In de meeste gevallen leveren deze zoveel op dat het niet meer nodig is om te betalen voor je stroom. Vaak is het wel een investering om te doen. Gelukkig wordt er tegenwoordig al veel nieuwbouw gebouwd met zonnepanelen op het dak. Dit is natuurlijk erg prettig om te weten.

 

Wat is een bouwstofzuiger klasse M? Lokaal nieuws woensdag 15 februari 2023

Wat is een bouwstofzuiger klasse M?

Een bouwstofzuiger klasse M is een stofzuiger die is ontworpen om het risico van blootstelling van de gebruiker aan potentieel gevaarlijke stoffen, die na verloop van tijd een risico op beroepsziekte kunnen vormen, te beperken. Meestal omvat dit stof dat ontstaat door slijp-, snij- en booractiviteiten en ook door het bewerken van bijvoorbeeld hout, MDF en andere materialen die in bouwprocessen worden gebruikt. De eigen risicobeoordeling van de gebruiker geeft aan of een machine van klasse M geschikt is of dat het potentiële gevaar zo ernstig is dat het gebruik van een machine van klasse H of type H met een hogere classificatie moet worden gerechtvaardigd. Zo zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden bij een bouwstofzuiger kopen.

M Class gaat echter niet alleen over filtratie, hoewel industriële stofzuigers van klasse M een essentieel filtersysteem moeten hebben dat voldoet aan een hoge standaard; om M-klasse gecertificeerd te zijn, moet het essentiële filter minimaal ISO30 zijn. Essentiële filters in BVC M-klasse stofzuigers zijn minimaal ISO35 H13 – HEPA-filters.

Naast goede filtratie moeten bouwstofzuigers klasse M een wegwerpzaksysteem hebben om stof te kunnen verwijderen met minimale blootstelling aan de gebruikers, en moeten ze een indicator hebben om aan te geven wanneer de luchtstroom door de filters onder een drempel zakt waarboven de stofzuiger zal niet efficiënt werken. De constructie van de machine moet voldoen aan verschillende tests die allemaal zijn ontworpen om blootstelling aan teruggewonnen stof te helpen voorkomen, en de stofzuiger moet duidelijk worden geëtiketteerd met de stofklasse.

Als je een bouwstofzuiger klasse M wilt kopen, zijn er meerdere opties waarvoor je kunt kiezen. Hieronder noemen we een paar. Bekijk ze en bepaal vervolgens zelf of deze machines goed zijn of dat je toch beter een ander exemplaar kunt kopen.

Greenline 1-50M

De Greenline 1-50M is speciaal ontworpen voor gebruik op bouwplaatsen met draagbaar gereedschap. De 110v-versie van 1-50M heeft een site-safe gele arctische kabel en een 32A 110v-stekker zorgt ervoor dat zowel het vacuüm als tot 1500W aan elektrisch gereedschap de beschikbare voeding niet belasten. Greenline 1-50M heeft 3-traps filtratie. De eerste fase is een wegwerpzak van microvezel; tweede trap is een polycarbon antistatisch filter dat de hoofdpatroonfilter van de derde trap beschermt. Filters voldoen aan BS EN 1822-2:2009 en voldoen ook aan de equivalente normen beschreven in ISO 29463-1:2011. Er is een waarschuwingslampje voor filterverstopping dat aangeeft wanneer de filterprestaties afnemen. De filtereenheid bevindt zich in het bovenste deel van de machinebehuizing, zodat de volledige tankcapaciteit beschikbaar is.

BVC Tower TS60

Wanneer een krachtige industriële stofzuiger nodig is met de flexibiliteit om op standaard stopcontacten te werken en toch wendbaar genoeg is om gemakkelijk door standaard enkele deuren te gaan, dan biedt de BVC Tower TS60 de oplossing. De "toren" wordt zo genoemd omdat elke trap van de machine boven elkaar is geplaatst, waardoor er ruimte is voor een trommel met grote capaciteit, hoogwaardige filtratietrappen en een motorkop met meerdere motoren die opties bieden voor voedingen van 110 V en 230 V. De 110v-opties bieden 2 of 3 motorkoppen met respectievelijk 1,8 kW en 2,7 kW, terwijl de 230v-optie 3 motoren van 3 kW heeft. Motoren zijn standaard voorzien van thermische beveiliging.

 

Nieuwe woning gekocht? Met deze tips voel je je helemaal thuis Lokaal nieuws maandag 13 februari 2023

Nieuwe woning gekocht? Met deze tips voel je je helemaal thuis

Om de juiste stijl te bepalen voor je woning is het belangrijk om te begrijpen wat jouw persoonlijke smaak is. Het is ook handig om een aantal stijlvolle voorbeelden te verzamelen om geïnspireerd te raken en een idee te krijgen van wat je zou willen. Probeer vervolgens verschillende kleuren en materialen te combineren om de sfeer te creëren die je wilt. Denk ook na over de verschillende stijlen en trends die er zijn en hoe ze samen kunnen worden gecombineerd om een unieke en moderne stijl te creëren. In dit artikel geven we je inzicht in 3 leuke stijlen voor je nieuwe woning.

Boho stijl

Een bohemian ofwel Boho stijl creëren voor je huis is een leuke manier om je woning een unieke look te geven. Om je huis in een bohemian stijl te krijgen, raden we je aan de muren te schilderen in heldere kleuren en gebruik te maken van felle, kleurrijke accessoires. Het is ook een goed idee om verschillende stoffen, kleuren en patronen toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke kussens, gordijnen, kleden en mooie kunstwerken. Verder is het ook leuk om planten toe te voegen aan je woning om het een nog meer natuurlijke look te geven.

Industriële stijl

De industriële stijl is zo populair omdat het een ruimtelijk en modern interieur creëert. De rustieke uitstraling van de stijl komt voort uit het gebruik van stoere materialen zoals leer, hout, beton, metaal en staal. Deze materialen geven het interieur een robuuste uitstraling. Ook is de stijl bijzonder geschikt om contrasten te creëren. Met contrasten kun je het interieur een unieke uitstraling geven door bijvoorbeeld gekleurde  gordijnen  te gebruiken met bij een grijze muur. Daarnaast is de industriële stijl eenvoudig te combineren met andere stijlen, zodat je een unieke look in je woning creëert die perfect bij je past.

Landelijke stijl

Landelijke stijl is een populair interieurontwerp, omdat het een warme, gezellige sfeer creëert en goed past bij het leven in het platteland. Het is gebaseerd op een eenvoudige, natuurlijke look, vaak afgeleid van Franse landhuizen, met warme aardetinten,  lamellen , antiek meubilair en functionele, comfortabele meubels. De look is warm, gezellig en zacht, met veel textuur en details. Het is perfect voor degenen die houden van een stijlvol traditionele charme en comfort. 

 

Minder vraag naar nieuwbouw in Utrecht? Lokaal nieuws vrijdag 03 februari 2023

Minder vraag naar nieuwbouw in Utrecht?

Utrecht is een populaire regio om te wonen, te werken en te studeren. Niet alleen vanwege de prachtige, historische binnenstad die barst van de culturele activiteiten, maar ook vanwege de mix van landschappen zoals de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast is de centrale locatie in het land natuurlijk ook een groot pluspunt. Je bent met zowel de trein als met de auto via diverse snelwegen in no time in andere grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Den Bosch. Niet voor niets dat mensen voor nieuwbouwwoningen hier in de rij staan. Of wordt dit toch minder populair?

Eerdere historische fluctuaties in vraag naar nieuwbouwwoningen

Ten tijde van de kredietcrisis viel zowat de gehele nieuwbouw stil in ons land, ook in Utrecht. Vanwege de economisch onzekere toekomst durfden zowel bouwers als kopers het niet aan te investeren in nieuwbouwwoningen. De jaren daarna is de situatie eigenlijk geheel omgekeerd. De vraag was groter dan ooit, er was immers een woningtekort ontstaan in Nederland en de hypotheekrentes waren laag. Diverse probleemdossiers zoals de stikstofcrisis en de stijgende kosten van bouwmaterialen gooiden echter roet in het eten. Lange tijd was de vraag naar nieuwbouwwoningen veel groter dan het aanbod.

Recent heeft zich echter weer een andere ontwikkeling voorgedaan. Hoewel Utrecht ambitieuze plannen heeft om de woningnood op te lossen, moeten er diverse uitdagingen het hoofd geboden worden. Zo hebben de hoge bouwkosten, hogere hypotheekrentes een negatief effect op het aantal te bouwen woningen. Diverse gemeenten in de regio merken dan ook minder animo bij investeerders zoals corporaties, ontwikkelaars en beleggers. Bovendien worden er ook minder woningen verkocht. Potentiële kopers hebben minder interesse vanwege een gebrek aan vertrouwen in een economisch stabiele toekomst, en vanwege de dalende prijzen van bestaande woningen. Als zij hun hypotheek berekenen , zien ze dat ze met hun budget meer keus hebben binnen de bestaande woningvoorraad.

De voordelen van nieuwbouwwoningen in de regio Utrecht

Woningzoekers binnen zowat iedere prijsklasse (tip: je maximale hypotheek berekenen kun je eenvoudig online) hebben sinds een halfjaar meer keuze. Onlangs kwam nog het bericht naar buiten dat het aanbod is toegenomen en de prijzen van bestaande woningen gedaald.

Deze daling van de woningwaardes zie je nog niet terug in de prijzen van nieuwbouw. Toch blijft het interessant om nieuwbouw te kopen in de regio Utrecht. Allereerst omdat je hierdoor geen geld ‘weggooit’ aan huur, maar vermogen opbouwt door je hypotheek af te lossen. Daarnaast worden er ook nog eens geen schrikbarend grote prijsdalingen verwacht de komende jaren, aangezien het woningtekort blijft bestaan.

Tot slot weet je met een nieuwbouwwoning ook precies waar je aan toe bent qua duurzaamheid van de woning. In de regio worden uitsluitend nieuwbouwwoningen verkocht die voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van energieverbruik en duurzame opwekking van energie. Je hoeft dus niet bang te zijn nog grote investeringen te moeten doen, waar veel anderen wel nog mee te maken kunnen krijgen zodra hun wijken van het aardgasnetwerk gekoppeld zullen worden.

Duurzaam bouwen met accu containers: grotere energieopslag en meer flexibiliteit Lokaal nieuws dinsdag 27 december 2022

Duurzaam bouwen met accu containers: grotere energieopslag en meer flexibiliteit

Accu containers zijn een innovatieve oplossing voor het opslaan van energie in de bouwsector. Deze compacte containers bevatten hoogwaardige batterijen die grote hoeveelheden energie kunnen opslaan en afgeven wanneer de bouwplaats dit nodig heeft. Dit maakt ze ideaal voor het verminderen van pieken en dalen in het elektriciteitsverbruik, voor het opslaan van duurzame energie uit zonnepanelen of windmolens en voor het voorkomen van stroomuitval. 

 

Accu containers: grotere opslagcapaciteit = kleinere afhankelijkheid elektriciteitsnet 

De voordelen van accu containers op de bouwplaats zijn talrijk. Ze helpen bijvoorbeeld om de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, wat leidt tot lagere energiekosten en een betere energiebalans. Ook kunnen ze worden gebruikt om het elektriciteitsnet te stabiliseren en te versterken, wat belangrijk is bij een hoog energieverbruik en de nutsaansluiting niet genoeg stroom levert.  

 

Accu containers voor elke bouwplaats 

De accu containers van RECO zijn een uitstekend voorbeeld van deze technologie. De containers hebben een capaciteit van 500 kWh, 1 MWh of 1,5 MWh. De accu containers zijn eenvoudig te installeren en kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de accu containers van RECO gebruikt worden op bouwplaatsen: 
 

Stroomvoorziening tijdens de bouw: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan en te leveren aan het bouwterrein, bijvoorbeeld voor het aansturen van elektrische machines of het verlichten van het werkgebied. 
 

Opslag van hernieuwbare energie: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan die is opgewekt door hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen of windturbines. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen. 
 

Stabilisatie van het elektriciteitsnet: de accu container kan worden gebruikt om piekbelastingen op het elektriciteitsnet op te vangen. Door het opslaan van energie, kan de accu container pieken en dalen in de energiebehoefte compenseren en zo het elektriciteitsnet te stabiliseren. Dit kan helpen om te voorkomen dat het net overbelast raakt tijdens periodes van hoog verbruik. 
 

Back-up voorziening bij stroomuitval: in geval van een stroomstoring kan de accu container worden ingezet als noodaggregaat om de elektriciteitsvoorziening op de bouwplaats te ondersteunen. Dit helpt om de continuïteit van de werkzaamheden op de bouwplaats te garanderen. 
 

Hybride stroomvoorziening met aggregaten: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan die is opgewekt door mobiele aggregaten die worden gebruikt op de bouwplaats. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.  
 

Wilt u weten of het voor uw situatie voordelig is om gebruik te maken van een accu container? Ga dan naar RECO.eu en vraag een gratis adviesgesprek aan. Het grote voordeel van RECO is dat hun specialisten gratis uw complete stroomvoorziening berekenen en ze al het materieel verhuren dat u nodig hiervoor heeft. Van verlengkabels tot bouwmeterkasten en aggregaten.  

4 tips voor het kopen van Perzische vloerkleden Lokaal nieuws donderdag 08 december 2022

4 tips voor het kopen van Perzische vloerkleden

Een Perzisch tapijt voegt elegantie en klasse toe aan elke kamer in je huis, met een authentieke kwaliteit waar je op kunt vertrouwen. Op een dag zal je achterkleindochter dolenthousiast zijn om het Perzische tapijt te erven dat ooit de woonkamer sierde waarin ze als peuter speelde. Laat ons je helpen de perfecte te vinden die jij en je gezin zullen koesteren met deze tips voor het kopen van een vloerkleed op de site van  Tapijtenkelim .   


Ga voor een inspirerend patroon

Perzische tapijtpatronen kunnen er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien. Een decoratief medaillon in het midden en een ingewikkeld ontworpen randfunctie in de meeste, maar de subtiele nuances in stijl zullen de details zijn die je helpen het beste Perzische tapijt voor je huis te vinden. Je kunt kiezen uit een reeks bloemmotieven, maar dit zijn niet de neon retro bloemen van je moeder. Deze bloemen zijn klein, gedetailleerd en met elkaar verweven om unieke kunstwerken te creëren. Andere tapijtpatronen bevatten geometrische vormen, meestal klein en herhaald, maar op een vloeiende en georganiseerde manier. Kijk goed naar je mogelijkheden om een ​​vloerkleed te vinden dat je aanspreekt. En als het je aanspreekt, is het zeker iets dat toekomstige generaties zullen koesteren.


Bepaal je budget

Een Perzisch tapijt kopen is investeren in een toekomstig erfstuk voor je gezin. Je wilt een kwaliteitsstuk kiezen dat je kinderen kunnen doorgeven aan hun kinderen. Duurzame handgemaakte  Perzische vloerkleden  hebben meestal een flink prijskaartje, maar er zijn andere opties beschikbaar. Als je met een beperkt budget moet werken, zijn machinaal gemaakte Perzische tapijten net zo mooi als hun handgemaakte tegenhangers en goedkoper. Ze gaan niet zo lang mee als handgemaakte tapijten, maar als je ervoor kiest om er een van echte wol te kiezen, zal het nog steeds een indrukwekkende levensduur hebben. 


Kies een duurzaam materiaal

Perzische tapijten zijn er in verschillende materialen, maar ze zijn niet allemaal gelijk gemaakt. Wol is bijvoorbeeld bestand tegen het morsen van drinkbekers, voetverkeer tijdens een etentje en pups die zindelijk worden. Voor kamers die wat serieuze actie zullen zien, is een wollen Perzisch tapijt de beste keuze. Zijde is het meest luxueuze en aantrekkelijke materiaal voor een Perzisch tapijt. Zijde is zo sterk dat het meer ingewikkelde ontwerpen en patronen mogelijk maakt. Zo'n tastbare decadentie kost wat meer werk om schoon te maken, dus houd het voor jezelf in een verkeersarme ruimte zoals je slaapkamer. Je kunt je vloerkleed ook als wandtapijt ophangen als je wilt voorkomen dat er helemaal op wordt getrapt.


Coördineer de kleuren met je kamer

Veel Perzische tapijten zijn verkrijgbaar in gemakkelijk te combineren tinten zoals aardetinten en gedempte neutrale kleuren. Deze ingetogen tinten zijn perfecte aanvullingen voor decoratieve stijlen die waarde hechten aan een nude-kleurenpalet en ingetogen kleuraccenten. Kust-, boerderij-, shabby chic- en Scandinavische interieurs kunnen allemaal worden geaccentueerd door een Perzisch tapijt. Opvallende tapijten vol rijke rode en levendige blauwe tinten zijn nog steeds veelzijdig, maar werken het beste in decoratiestijlen die levendige, verzadigde kleuren waarderen. Boho, traditioneel en glamour passen allemaal bij de rekening.

 

Zonwering zoeken bij jouw nieuwbouwhuis: hoe doe je dat? Lokaal nieuws maandag 28 november 2022

Zonwering zoeken bij jouw nieuwbouwhuis: hoe doe je dat?

De bouw van jouw huis is gestart en nu begint het toch wel te kriebelen. Vol enthousiasme ga je alvast op zoek naar nieuwe meubeltjes, leuke decoratie, en mooie verlichting. Maar heb je al nagedacht over zonnewering? Nieuwbouwwoningen zijn ontzettend goed geïsoleerd. In de winter is dit fijn, maar in de zomer kan het nogal eens warm worden met de zon op de ramen. Tijd om zonnewering te shoppen!

Voor iedere smaak

Het assortiment dat onlinezonneschermen.nl , onderdeel van Solano, biedt is heel groot. Zo kun je knikarmschermen en uitvalschermen kopen, maar ook markiezen, VELUX-zonwering of zonneluifels. Zonneluifels zijn fijn wanneer je een tuin hebt op het zonnige zuiden. De zon blijft geweerd uit jouw woning én je kunt genieten op het terras van jouw nieuwe tuin. Mocht je op zoek zijn naar zonnewering die minder ruimte inneemt, kun je ook kiezen voor zonneschermen.

Handmatig én elektrisch

Vroeger kon je zonneschermen bedienen met de hand. Nog niet zo lang geleden werden elektrische zonneschermen uitgevonden, maar tegenwoordig kun je vanuit jouw luie stoel de zonneschermen bedienen. Er zijn zelfs zonneschermen die je vanaf je werk of vanuit een hotel aan de andere kant van de wereld kunt bedienen. Het is maar net wat je zelf fijn vindt, want qua montage en prijs zit er nogal wat verschil tussen.

Zonwering in de tuin

Als je wilt genieten in de tuin kun je natuurlijk altijd kiezen voor een overkapping of tuinhuisje. In de meeste gevallen heb je dan wel een vast dak, waardoor je niet zelf kunt regelen of je in of juist uit de zon zit. Het is bijvoorbeeld fijn dat je je lunch niet hoeft te nuttigen in de volle zon, maar als je ’s avonds nog even wilt genieten van een borreltje zijn de zonnestralen op je gezicht juist wél lekker. Je kunt dan gaan voor een overkapping met lamellendak. Je kunt ook kiezen voor pergolazonwering. Hiermee kun je ook tijdens een broeierig regenbuitje buiten zijn, want deze zonwering geeft regen geen kans.

Geef jouw huis allure

Solano verkoopt niet alleen producten van andere merken. Ook maken zij op ambachtelijke wijze in hun eigen werkplaats prachtige markiezen. Markiezen geven de woning een elegante uitstraling. Daarnaast beschermen markiezen niet alleen tegen zonlicht van voren, maar ook aan de zijkanten zullen de zonnestralen geen kans hebben om het huis binnen te dringen.

Dakraamzonwering

Op zolders wordt het vaak ontzettend warm. De hitte in de woning stijgt op en op zolder merk je ook de warmte die van het dak afkomt. Gelukkig heeft direct zonlicht met de buitenzonwering van VELUX geen kans meer om de zolder te verwarmen. De VELUX-buitenzonwering is speciaal gemaakt voor de VELUX-dakramen. De zonwering is handmatig te verkrijgen, maar ook elektrisch bediend. Ook met het raam open kan deze zonwering gebruikt worden.

Voor elke zonwering, ook op maat, kun je terecht bij onlinezonneschermen.nl. Daar kun je naar hartenlust shoppen en mooie zonwering zoeken zodat de zonwering een perfecte match is bij jouw huis en jouw wensen! Zo kun je onbezorgd heerlijk zomerse dagen tegemoet en genieten in de tuin én in huis!

 

 

Welke vloer bij vloerverwarming? Lokaal nieuws woensdag 23 november 2022

Welke vloer bij vloerverwarming?

Vloerverwarming verhoogt het wooncomfort enorm. Niets voelt zo fijn aan als een verwarmde vloer.

Als je vloerverwarming laat leggen is het belangrijk dat je je goed verdiept in geschikte vloeren om op de vloerverwarming te leggen.

De volgende vloeren zijn geschikt:
• Houten vloeren
• Tegelvloeren
• Laminaat
• PVC vloeren

Iedere vloersoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

10 verhuistips met een handige checklist Lokaal nieuws dinsdag 22 november 2022

10 verhuistips met een handige checklist

Zoals de meeste mensen wel weten, gaat een verhuizing vaak niet van een leien dakje. Je moet er echt het een en ander voor doen. Een tip die ik kan geven is dat je zo snel mogelijk begint met de voorbereiding van een verhuizing. Pak alles op tijd in en regel dus ook tijdig dozen waar de spullen in kunnen. Ben jij benieuwd welke verhuistips je nog meer kunnen helpen met de verhuizing met Verhuisbedrijf in Huizen ? Lees dan snel verder voor in totaal 10 verhuistips.

Pak alles op tijd in

Een tweede tip is om tijdig te beginnen met inpakken. Laat niet alles afhangen van het laatste moment. Pak elke dag een beetje in en kies niet 1 dag uit waarop je alles gaat fixen. Dit zorgt alleen maar voor heel veel stress.

Verhuishulp inschakelen is key

Daarbij is het ook niet gek als je hulp nodig hebt. Het maakt niet uit of je naar een kleiner appartement verhuist of juist een grotere woning. Indien nodig, schakel hulp in van Holland Movers! Doe je dit op tijd, dan zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen. Doe je dit niet op tijd, dan bestaat de kans dat mensen hun agenda al vol hebben gepland. Wacht er dus niet te lang mee.

Bewaar niet onnodig spullen

Vind je tijdens het verhuizen allemaal spullen die je niet gebruikt? Gooi het dan vooral weg. Het is zonde om deze spullen te houden, aangezien je ergens weet dat je er in de toekomst niets meer mee gaat doen. Stel jezelf vooral de vraag of je het item afgelopen tijd hebt gebruikt of niet. Dit zegt namelijk vaak al genoeg.

Vergeet geen transport te regelen

Wat mensen vaak vergeten, is dat je ook transport moet regelen. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste dingen, want hoe zorg je er anders voor dat je spullen van A naar B komen? De kans is groot dat je ruim van tevoren weet dat je gaat verhuizen, dus regel ook ruim van tevoren transport.

Categoriseren is de beste keuze

Categoriseren is key. Stop bepaalde spullen samen in een doos. Je kunt alle dingen die je dagelijks gebruikt bijvoorbeeld samen in een doos plaatsen. Hetzelfde geldt voor kleding en bijvoorbeeld bureauspullen.

Let op hoe je de koelkast vervoert

Dit is iets wat veel mensen niet weten, maar het is uit den boze om je koelkast liggend te vervoeren. Er kan namelijk koelvloeistof in de compressor komen als je de koelkast liggend vervoerd. Dit is schadelijk voor je koelkast. Verhuis de koelkast dus rechtop.

Let op de wasmachine

Veel wasjes draaien de dag voor de verhuizing? Ik zou het niet doen. Je wilt namelijk dat je wasmachine voor de verhuizing helemaal is uitgelekt. Zo voorkom je een waterballet, wat op den duur alleen maar meer stress oplevert.

Meten moet je niet vergeten

Er is niets frustrerender dan spullen die niet door de deur passen. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk op te meten. Doe dit allemaal van tevoren, zodat je hier niet pas mee moet kampen tijdens de verhuizing.

Boek eventueel een bus

Lukt het om alles in een keer te vervoeren met een busje? Dan kan het voordelig zijn om een bus met koerier te boeken. Dit is vaak net wat ruimer dan een auto en scheelt soms ook in de kosten.

 

3x waarom Utrecht de ideale woonplaats is Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

3x waarom Utrecht de ideale woonplaats is

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning, maar twijfel je nog over in welke plaats je wilt wonen? Als je graag van het stadsleven wilt genieten, dan is het goed om op zoek te gaan naar leuke steden. Een stad die absoluut het overwegen waard is, is Utrecht. Deze stad heeft jou veel te bieden. Waarom Utrecht de ideale woonplaats is? Wij sommen hieronder drie goede redenen voor je op!

Centrale ligging

Een van de redenen om te gaan wonen in deze stad, is de centrale ligging. De stad ligt in het midden van ons land en is daardoor zeer centraal gelegen. Vanaf alle kanten is de stad goed te bereiken en vanuit Utrecht zelf ben je ook binnen no time op een andere locatie. Vanaf Utrecht rijd je zo de snelweg op richting een andere locatie. Niet alleen met de auto is Utrecht goed bereikbaar, dit geldt ook voor het openbaar vervoer. De stad heeft uitstekende openbaar vervoer verbindingen en daardoor reis je zo van de ene naar de andere plaats. De plaats heeft meerdere treinstations en talloze tram- en bushaltes. Zo reis je eenvoudig naar een andere plek in de stad, maar ook naar bijvoorbeeld grote steden.

Zie je het zitten om in een centraal gelegen stad als Utrecht te wonen? Om de verhuizing soepel te laten verlopen is het slim om hulp in te schakelen van professionals. Zo weet je zeker dat je spullen veilig van A naar B worden verhuisd. Neem eens een kijkje bij de verhuisbedrijven in Nederland om een verhuisbedrijf te vinden.

Bruisende en historische centrum

Wil je in de stad Utrecht wonen, dan krijg je ook de kans om al het moois van het bruisende en historische centrum te ontdekken. Utrecht is een van de oudste steden van Nederland met een rijke historie en delen daarvan zijn nog terug te zien in de stad. Maar naast de historie heeft het centrum van Utrecht ook bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en restaurants, cafés en terrasjes. In dit gezellige centrum is altijd wel wat te beleven!

Natuur binnen handbereik

Waar het centrum hartstikke levendig is, is Utrecht ook de ideale bestemming als je een natuurliefhebber bent. Er zijn dichtbij de stad genoeg mogelijkheden om van de natuur te genieten. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige parken het Julianapark, het Wilhelminapark of het Griftpark. Maar ook net buiten de stad heb je diverse natuurgebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug of de Loosdrechtse Plassen. Je hebt dus de kans om heerlijk te fietsen, te wandelen of te recreëren!

Uiteraard zijn er nog meer redenen te benoemen waarom het de ideale woonplaats is, dit zijn slechts een paar voorbeelden. De stad heeft veel moois in petto en hier wonen kan dan ook heerlijk zijn. Ben je ervan overtuigd dat Utrecht jouw nieuwe woonplaats wordt? Ga dan op zoek naar een toffe nieuwbouwwoning. Zet de verhuizing daarna snel in gang en schakel hulp in van verhuisbedrijven in Utrecht om dit snel en zonder zorgen te regelen.

 

Hovenier in Utrecht inschakelen: creëer de tuin van je dromen! Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Hovenier in Utrecht inschakelen: creëer de tuin van je dromen!

Ben je niet meer tevreden met de indeling van je tuin? Of ben je op zoek naar iemand die je tuin gaat onderhouden, omdat je het zelf niet meer kan? In deze situaties is het inschakelen van een hovenier het beste wat je kunt doen! In dit artikel lees je alles over hoveniers; hun werkzaamheden, kosten en handige tips.

Waarvoor een hovenier inschakelen?

Een hovenier voert diverse werkzaamheden uit, van het aanleggen van nieuwe tuinen tot tuinonderhoud. Ook kun je bij een hovenier terecht voor tuinadvies en tuinrenovatie. Veel meer dan alleen onkruid wieden dus! Hieronder lees je meer over de werkzaamheden die een hovenier uitvoert.

• Tuinontwerp: het maken van een tuinontwerp is een ingewikkelde klus en kan daarom het beste worden uitbesteed aan een hovenier. Er moet in een ontwerp met veel zaken rekening gehouden worden, zoals de wensen, mogelijkheden en het budget. De beplanting wordt ook aangepast op de hoeveelheid licht en schaduw in je tuin.

• Tuinadvies:  naast het uitvoeren van tuinwerkzaamheden, kun je een hovenier ook inschakelen voor tuinadvies. Iedere tuinman heeft een opleiding gevolgd en verstand van zaken zoals beplanting en afwatering. Maar, je kunt ook advies inwinnen over hoe je zelf je tuin goed kan blijven onderhouden.

• Tuinaanleg:  hoveniersbedrijven leggen nieuwe tuinen aan. Dit is een goede optie wanneer je tuin helemaal niet naar wens of verwaarloosd is. Tuinaanleg is een lastige klus en hoveniersbedrijven beschikken over de juiste kennis, ervaringen en materialen.

• Tuinrenovatie:  wanneer je tuin niet geheel naar wens is, maar je wel tevreden bent over de indeling, is tuinrenovatie de beste optie. De combinatie tussen oude en nieuwe elementen zorgen ervoor dat je tuin geheel naar wens wordt opgeleverd.

• Tuinonderhoud:  het onderhouden van je tuin lijkt soms eenvoudiger dan dat het is. Het hele jaar door zijn er verschillende werkzaamheden die moeten worden verricht zodat je tuin er altijd netjes en verzorgd uit ziet. Ook hiervoor kun je het beste een hovenier inschakelen.

Wat kost een hovenier?

Het is natuurlijk fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten wanneer je een hovenier inschakelt. De kosten van een hovenier zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het uurtarief, de voorrijkosten en de werkzaamheden die je laat uitvoeren.

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt tussen de  €30, - en €70, -. Het exacte uurtarief hangt af van de complexiteit van de werkzaamheden. Zo kost het maken van een tuinontwerp tussen de  €50 ,- en €70 ,- per uur en wordt er voor tuinrenovatie een gemiddeld uurtarief van  €40 ,- gerekend.

Laat je een nieuwe tuin aanleggen? Houd dan rekening met een gemiddeld uurtarief van  €30 ,- en €40 ,- per uur. Iedere tuin heeft onderhoud nodig: hiervoor betaal je gemiddeld €35,- tot €40 ,- per uur.

Niet ieder hoveniersbedrijf werkt met een prijs per uur. Volgens  Hovenier.website  wordt er ook vaak gekozen voor een prijs per vierkante meter. Ook deze prijs is afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden en ligt gemiddeld tussen de  €25 ,- en €100 ,-. Vaak is een prijs per vierkante meter voordeliger wanneer het om grote werkzaamheden gaat. Bij kleine werkzaamheden is een uurtarief voordeliger.

Wat zijn de voordelen van een hovenier inschakelen?

Het inschakelen van een hovenier brengt vele voordelen met zich mee:
• Je bespaart jezelf veel tijd en energie
• Hoveniers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen
• Naast het uitvoeren van de werkzaamheden, kun je ook terecht voor tuinadvies
• Je bent verzekerd van een goede kwaliteit werkzaamheden en je hebt garantie op het geleverde werk

Besparen op de kosten? Handige bespaartips!
Wil jij besparen op de kosten van een hovenier? Dat kan! Met de onderstaande handige bespaartips kun je eenvoudig besparen op de totaalprijs.

• Help zelf mee:  afhankelijk van de werkzaamheden zijn er natuurlijk altijd dingen die je zelf kunt doen. Ruim je tuin alvast netjes op en zorg dat de hovenier overal goed bij kan. Help met het verwijderen van de oude tuin en vraag wat je kunt doen tijdens het aanleggen. Zo bespaar je op de arbeidskosten!
• Kies voor een lokaal bedrijf:  ieder bedrijf rekent voorrijkosten. Dit zijn de kosten voor de gereden kilometers tussen het hoveniersbedrijf en jouw woning. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, moet je een hoveniersbedrijf uit de buurt kiezen. De voorrijkosten lijken misschien een klein bedrag, maar kunnen flink oplopen.
• Vraag de buren: de meeste  hoveniersbedrijven  geven kwantumkorting. Wacht dus niet langer en vraag aan je buren of zij ook een hovenier nodig hebben.

 

 

De beste apps om je droomhuis te bouwen Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

De beste apps om je droomhuis te bouwen

Met  Samsung smartphones  kun je uiteraard geen bouwen. Hier zul je toch echt andere gereedschappen voor moeten gebruiken. Echter kan een mobiel alsnog handig zijn voor het bouwen van je droomhuis. Dit komt doordat je op de smartphone meerdere nuttige apps kunt downloaden. Deze applicaties kun je gebruiken tijdens de bouw van je nieuwe woning in Utrecht. Zo is het toch wel degelijk een goed idee om je Samsung smartphone in te zetten als je bezig bent met het bouwen van je droomhuis!

PadCad

Maak je eigen blauwdrukken op je Samsung smartphone met deze app. Het is geen vervanging voor een architect of volledig Computer Aided Design ( CAD ), maar PadCad kan je helpen bij het visualiseren, creëren en bewaren van enkele van je plattegronden op je apparaat wanneer je probeert de ontwerp- en lay-outopties voor je nieuw huis. Er zijn een aantal vergelijkbare apps die niet goed werken, maar de betaalde versie van PadCad is redelijk geavanceerd, stelt je in staat metingen op te nemen en bestanden op te slaan/exporteren.

Taskboard

Tijdens de bouw van je droomhuis zul je sowieso lijstjes maken. De hoeveelheid To Do-lijsten, punchlists, checklists afsluiten en andere lijstjes die je nodig hebt bij het plannen, bouwen en kopen van een nieuwe woning kan overweldigend zijn. Soms heb je een lijst nodig van al je lijsten! Welnu, Taskboard is een iPad-app waarmee je meerdere lijsten kunt ordenen in een gebruiksvriendelijke en visuele interface. Het is niet per se een app voor het bouwen van een huis, maar je zou verbaasd zijn hoeveel gemakkelijker het proces is als je georganiseerd bent. 

Houzz Interior Design Ideas

Deze app is super handig om op je Samsung smartphone te hebben als je een nieuwe woning gaat bouwen. Je vindt een schat aan decoraties, afwerkingen, meubels, hardware en andere interieurideeën in de schijnbaar onbeperkte foto's van kamerinrichting van topkwaliteit in de Houzz iPad-app. De Houzz-app is perfect voor wanneer je je nieuwe huis plant of zelfs je bestaande opknapt. Het is namelijk echt de ultieme bron voor huisdecoratie, ook als je er gebruik van maakt om je nieuwe  badkamer  in te richten!

Home Design DIY Interior Floor Layout Space Planning & House Decorating Too by Mark on Call

Dat is echt de naam van deze app! Ondanks zijn onnodig lange naam, is dit een andere app die erg handig kan zijn voor interieurontwerp en lay-outplanning. Met deze app zie je een kamer tot leven komen door vloeren te leggen, meubels toe te voegen en verschillende afwerkingskleuren en stoffen te kiezen. Je kunt zelfs aangepaste afwerkingen en patronen maken wanneer je je eigen foto's gebruikt en de afbeelding als stof, kleur of patroon rechtstreeks in je plan opneemt. 

ID Wood

ID Wood is een van de coolste apps op onze lijst en helpt gebruikers verschillende soorten hout van over de hele wereld te identificeren - een geweldig hulpmiddel bij het plannen van je nieuwe huis. Het presenteert schermvoorbeelden met foto's, vergelijkingen naast elkaar en gedetailleerde informatie voor bijna 160 verschillende houtsoorten. 

 

Een nieuw dak: wat moet er gebeuren? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Een nieuw dak: wat moet er gebeuren?

Bij nieuwbouwwoningen ontkom je niet aan het feit dat er een nieuw dak geplaatst zal moeten worden. Er zijn hierin twee stappen: een nieuwe dakconstructie laten maken en nieuwe dakbedekking  plaatsen. Een optionele derde stap is een overzetdak laten plaatsen. Hieronder lees je meer over nieuwe daken.

Nieuwe dakconstructie laten maken

Het eerste wat moet gebeuren is de dakconstructie laten maken. Bij nieuwbouwwoningen is dit sowieso nodig, maar het wordt ook gedaan wanneer de constructie is aangetast door vocht of insecten. Het is belangrijk dat de constructie van het dak goed wordt gedaan, want het kan inzakken bij constructiefouten. 

Er moet dus een juiste constructie worden gemaakt. Hierin moet het materiaal stevig zijn, maar er moet ook een goede gewichtsverdeling zijn. Een dakconstructie wordt bijna altijd gemaakt met houten balken. Een dakconstructie laten maken kost ongeveer € 600,- per strekkende meter.

Vernieuwde dakbedekking

Zodra de constructie is gemaakt kan er dakbedekking worden geplaatst. Je kunt bij deze stap ook nog kiezen om dakisolatie via de binnenzijde aan te brengen. De dakbedekking is belangrijk, dit krijgt namelijk te maken met weersomstandigheden en vuil. Ook hierin is het dus belangrijk dat het goed en nauwkeurig wordt geplaatst.

Dakbedekking is er in veel soorten materialen. Elk materiaal voor dakbedekking heeft een eigen levensduur en kosten. Zo heb je bijvoorbeeld dakpannen, dit kost gemiddeld € 25,- tot € 40,- per vierkante meter. Maar er is ook EPDM-dakbedekking, dit begint vanaf € 60,- per vierkante meter.

Overzetdak: voor bovenop een leien dak

Laat je een leien dak plaatsen? Dan kun je ook nog kiezen voor een overzetdak. Een overzetdak bestaat uit lichtmetalen panelen die bovenop een lattenconstructie wordt geplaatst bovenop de bestaande dakbedekking.

Het overzetdak biedt extra bescherming voor het dak, het zorgt voor een langere levensduur van het dak. Het is ook een relatief eenvoudige klus voor een dakdekker.

Extra opties bij een nieuw dak

Wanneer je een heel nieuw dak laat plaatsen kun je ook nog enkele extra opties overwegen. Het wordt aangeraden om goed na te denken over deze opties gezien de opbouw van een nieuw dak de ideale tijd is om aanpassingen te maken. op Dakdekkersgids.nl staat dat je de keuze hebt uit


Dakisolatie:  met het laten aanbrengen van dakisolatie zorg je dat warmte beter in huis blijft. Het is een uitstekende manier om het huis te verduurzamen en wordt sterk aangeraden wanneer je een nieuw dak laat plaatsen.
Groendak als alternatief op dakbedekking: een groendak bestaat uit planten en andere groene onderdelen die worden geplaatst op het dak. Hierin heb je enkele voordelen: zo is het zeer isolerend. Een intensief groendak kan worden belopen, zo heb je dus een tuin op je dak.
Dakpannen laten coaten: als je kiest voor dakpannen zou je een coating kunnen overwegen. Met een coating blijven de dakpannen een mooie kleur behouden. Daarbij biedt dit vaak ook extra bescherming, zo is er minder dakonderhoud nodig.
Zonnepanelen plaatsen: wanneer je een nieuw dak laat plaatsen is het ook een uitstekende kans om zonnepanelen te plaatsen. Een installateur kan zo een strak legplan maken dat past bij het nieuwe dak, zo kunnen kabels en andere onderdelen bijvoorbeeld beter worden weggewerkt.


 

Hoe zorg je voor een duurzaam huis? Lokaal nieuws maandag 24 oktober 2022

Hoe zorg je voor een duurzaam huis?

Er gaat geen dag voorbij dat onze aandacht niet wordt gevestigd op de zorg voor het milieu en het klimaat. We moeten met z'n allen ons steentje bijdragen aan het halen van de doelstellingen en steeds meer mensen zijn hier ook bereid toe. Het is niet langer een probleem van de anderen, het is een probleem van iedereen. Duurzaam wonen is dan ook een steeds belangrijker aspect geworden bij het bouwen en verbouwen.

Wat is een duurzaam huis?

We spreken van een duurzaam huis als dat huis maar een beperkte invloed heeft op het milieu. Goede isolatie, zonnepanelen, warmteboilers en led lampen bijvoorbeeld worden als essentieel gezien binnen het concept duurzaam wonen. Dit omdat de ecologische voetafdruk beperkt blijft terwijl er toch sprake is van comfortabel wonen.

Hoe kun je dit realiseren?

Hoe ver je wil gaan in het duurzaam maken van een woning moet iedereen natuurlijk voor zichzelf uitmaken. Het moet gezegd worden dat er een flinke investering mee gepaard gaat, maar dat die investering op termijn zichzelf terugverdient en zelfs geld oplevert.

Een eerste goede maatregel is voorzien in goede isolatie. Op die manier blijft de warmte langer in de woning en moet er dus aanzienlijk minder gestookt worden. Een voordeel voor zowel het milieu als de energiefactuur. Daarnaast zorgen zonnepanelen en een warmteboiler ervoor dat natuurlijke elementen, de zon, gebruikt worden om in energie te voorzien.

Opnieuw voordeel voor milieu en portemonnee. Door zelf op verschillende manieren energie op te wekken, vormt een woning niet langer een grote bedreiging voor het milieu. Energiezuinige en energieneutrale woningen zullen sowieso de toekomst bepalen. Verder vormen ook minder ingrijpende veranderingen al een hele vooruitgang. Het vervangen van bestaande elektrische toestellen door energiezuinige toestellen, het vervangen van de bestaande verlichting door led lampen en radiatorfolie en tochtstrips bijvoorbeeld maken op zich al een groot verschil.

Er is zoveel te vinden in je woning die in aanmerking komt voor verbetering op vlak van duurzaam wonen en alle kleine beetjes van iedereen helpen om ons milieu een dienst te bewijzen.

Premies voor duurzaam wonen

Omdat niet alleen de burger zich zorgen maakt om het milieu, maar vast en zeker ook de verschillende overheden, werd gezocht naar een manier om mensen aan te moedigen om mee te stappen in het verhaal. Burgers die bereid zijn te investeren in duurzaam wonen, kunnen om die reden aanspraak maken op bepaalde premies. Dit maakt de investering een stuk haalbaarder en de terugverdientijd aanzienlijk korter. 

Verder is het ook zo dat de investering niet los van de voordelen mag gezien worden. Led lampen bijvoorbeeld kosten dan wel meer, maar ze gaan ook een stuk langer mee en verbruiken heel wat minder energie. Wat voor led lampen geldt, geldt bijvoorbeeld ook voor zuinige toestellen. Investeren is dus een groot woord dat misschien op wat weerstand stuit, de voordelen zullen achter al snel overtuigen. Je zult bijvoorbeeld niemand vinden die de overstap naar led lampen maakte en nog wil terugkeren naar die oude klassieke lampen.

Duurzaam wonen, iedereen heeft er alleen maar bij te winnen en als we dit principe met z'n allen gaan toepassen, ziet het er voor ons milieu al een pak beter uit.

 

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk Lokaal nieuws vrijdag 21 oktober 2022

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk
Gouda, 19 oktober 2022 – Marktleider Woningborg is teleurgesteld dat voor de 5 e keer op een rij de beoogde invoering van de nieuwe Omgevingswet inclusief de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), is uitgesteld tot 1 juli 2023. Ze roept minister Hugo de Jonge op de nieuwe wet nu echt op 1 juli 2023 in te laten gaan om duidelijkheid te creëren. Een eventuele gefaseerde invoering van de omgevingswet zou daarbij kunnen helpen.

CEO Woningborg Groep, WytzeJan de Jong : “ De Woningborg Groep staat al geruime tijd klaar om volgens de nieuwe Wkb aan het werk te gaan. Wij vinden het betreurenswaardig voor de betrokken partijen dat er in deze tijd van onzekerheid door inflatie, hoge kosten in de bouw, nu ook weer meer onzekerheid komt door het zoveelste uitstel. Als de overheid over zou gaan op een flexibelere manier van werken, dan zou de omgevingswet in onze optiek op een gefaseerde manier ingevoerd kunnen worden. Alle betrokken partijen zouden profiteren van de procesoptimalisatie van Wkb en de d aaruit voortvloeiende lagere faalkosten in de bouw”.

De bouwsector en verzekeraars, waaronder Woningborg Verzekeren en kwaliteitsborger WTT, werken al sinds 2019 aan een soepele introductie van de wetgeving. De Woningborg Groep is er klaar voor. Nu er wederom uitstel komt, slechts 10 weken voor geplande startdatum, zorgt dat voor veel onrust in de markt. Woningborg hoopt dat het ministerie in samenwerking met alle belanghebbende stakeholders kan werken aan een betrouwbare planning en dat 1 juli 2023 een harde invoerdatum voor de nieuwe wet wordt.

Over Woningborg Groep

Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Bij alles wat we doen, staat 1 doel voorop: duurzaam leven in kwalitatief goede gebouwen tot gemeengoed maken in Nederland. Om dit te realiseren, voert Woningborg Groep twee merken: Woningborg Verzekeren en WTT (Toetsing en Toezicht). Beide merken zijn ondergebracht in aparte entiteiten en voeren een eigen bedrijfsvoering.


Hier moet je aan denken bij je nieuwe badkamer Lokaal nieuws donderdag 20 oktober 2022

Hier moet je aan denken bij je nieuwe badkamer

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwbouwhuis! Een mooie nieuwe stap in je leven. Het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je deze helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Zo mag jij bepalen waar je keuken komt, of je liever aan de west- of oostkant slaapt en hoe je je badkamer vormgeeft. Dat laatste kan erg lastig zijn, want waar moet je allemaal aan denken bij het realiseren van je nieuwe badkamer?

 

Om je een zetje in de goede richting te geven, hebben wij een paar belangrijke aspecten voor een badkamer op een rijtje gezet. Dan weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht en je eerder kunt genieten van je badkamer. 

 

Vloer en wanden eerst

Een nieuwbouwwoning is bij oplevering vaak helemaal kaal. De sfeer moet je zelf toevoegen door het inrichten van je woning. Dit geldt natuurlijk ook voor je badkamer. De onderdelen van je badkamer die heel bepalend zijn voor je sfeer, zijn de vloer en wanden. Denk daarom goed na over wat voor vloertegels je in je badkamer wilt plaatsen. Heb je bijvoorbeeld de voorkeur voor natuursteen, beton of ga je toch liever voor mozaïektegels?

 

Wat voor je vloer geldt, geldt eigenlijk ook voor je wanden. Heb je liever behang of ga je voor tegels in je badkamer? Je kunt ook kiezen voor een stenen accentmuur in je badkamer. 

 

Kortom, de keuze is reuze wat vloeren en wanden betreft. Daarom is het verstandig om vooraf goed na te denken over welke uitstraling je wilt geven aan je badkamer. 

 

Badkamermeubels

Tevreden met de keuze voor vloer en wanden in je badkamer? Tijd voor de volgende stap! Je badkamermeubels . Welke meubels mogen niet ontbreken in je badkamer? Een douche is vaak wel een vereiste in je badkamer. Je kunt kiezen voor een regendouche voor extra comfort. Maar wanneer je liever een bad hebt is dit natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast zijn wastafels en een toilet geen overbodige luxe. Wanneer je deze meubels hebt uitgezocht, kun je beginnen aan de afwerking van je badkamer.

 

Je wil natuurlijk een bepaalde uitstraling meegeven aan je badkamer. Daarom is de afwerking van groot belang. Denk hierbij aan een mooie blikvanger, zoals een badkamerspiegel . Deze zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, vierkant of ovaal; alles kan. Ook is het beslag van je wastafel zeer bepalend voor de uitstraling. Stel dat je er bijvoorbeeld voor kiest om zwarte badkamermeubels te plaatsen. Dan wil je natuurlijk dat alles één geheel is qua kleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte badkraan of zwarte wastafelkraan: deze kleine, maar toch belangrijke details kunnen al bijdragen aan een completere uitstraling in je badkamer!

 

Tijd om in te richten

Nu je alles hebt gekozen wat je in je badkamer wil plaatsen, is het tijd om de indeling te gaan bepalen. Belangrijk hierbij is de ligging van de waterleidingen. Maar vaak kun je dit aangeven tijdens de bouw van je nieuwbouwwoning, dus het is belangrijk om op tijd met een plan te komen. Wat ook handig is, is om je badkamer niet te vol te zetten met spullen. Zo houd je nog voldoende beweegruimte over. Kijk daarom goed naar de afmetingen van je badkamer en je badkamermeubels om zo tot een goede inrichting te komen.

 

Eindelijk: zodra je nieuwbouwhuis af is, kan het genot van je nieuwe badkamer beginnen!

 

Heb je besloten hoe je bovenstaande punten gaat aanpakken? Dan kan je nu écht gaan uitkijken naar het plaatsen van je nieuwe droombadkamer. En niet zomaar een badkamer; een badkamer met een geheel unieke stijl en een complete look!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden