Actueel

Nieuws

5 hypotheektips voor het kopen van een nieuwbouwwoning Lokaal nieuws vrijdag 19 juli 2019

5 hypotheektips voor het kopen van een nieuwbouwwoning

De hypotheek is een van de eerste dingen die je moet regelen als je een nieuwbouwwoning koopt. Hier zijn 5 tips voor het kiezen van een nieuwbouwhypotheek.

Een nieuwbouwhypotheek sluiten

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is de hypotheek 1 van de eerste dingen die je moet regelen. Immers, zonder financiering wordt niet met de bouw gestart. Met een ‘nieuwbouw hypotheek’ spelen banken  in op specifieke wensen rondom de financiering nieuwbouw.

Hypotheektips voor nieuwbouw

Waar moet je op letten. We geven 5 tips als je een hypotheek sluit voor een nieuwbouwwoning.

1. Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koop je Vrij Op Naam (V.O.N.). Dit betekent dat de Kosten Koper (K.K.) voor rekening is van de bouwer of projectontwikkelaar. Deze kosten voor de overdracht van de woning bedragen zo’n 5 á 6% van de koopsom. Dit voordeel heb je alvast binnen bij nieuwbouw.

2. Bouwdepot

Bij nieuwbouw koop je eerst de grond. De rest van het hypotheekbedrag gaat in een bouwdepot. Hieruit worden de facturen van het bouwbedrijf betaald. Kies voor een bank waarbij je (depot)rente over het bedrag in het bouwdepot krijgt. Dit scheelt aanzienlijk in de maandlasten tijdens de bouw.

Naarmate de bouw vordert daalt het bedrag in het bouwdepot en daarmee ook de depotrente die je ontvangt. De rente die je betaalt wordt juist groter. Dit wordt ook wel renteverlies genoemd. Het renteverlies kun je echter aftrekken van de inkomstenbelasting. De hypotheekrenteaftrek verzacht dus dit renteverlies.

3. Geldigheid hypotheekofferte

De duur van een nieuwbouwproject varieerde lange tijd tussen 1 en 2 jaar. Door personeelstekorten bij bouwbedrijven wordt deze termijn tegenwoordig regelmatig overschreden. Let bij het kiezen van een bank op de geldigheid van de hypotheekofferte en of deze bij vertraging verlengd kan worden.

4. Rentekorting bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning voldoet vaak aan alle moderne bouweisen, ook wat betreft duurzaamheid. Dit is voor een aantal banken reden om korting te geven op de hypotheekrente. Op deze manier willen ze duurzame nieuwbouw stimuleren. Voor de aankoop (of bouw) van een duurzaam huis gelden ook nog eens ruime hypotheeknormen.

5. Overbruggingshypotheek

Heb je overwaarde op je huidige woning, dan kun je dit gebruiken bij de financiering van nieuwbouw. Met een overbruggingshypotheek  kun je de overwaarde opnemen voor dat de woning verkocht is. Je neemt als het ware een voorschot op de winst. Zo kun je de dubbele maandlast verlagen. Daarbij wordt een overbruggingshypotheek niet meegenomen in de toetsing voor de maximale hypotheek.

Informatieavond Lokaal nieuws vrijdag 19 juli 2019

Informatieavond

Op maandag 15 juli hebben we met trots de voorlopige ontwerpen gepresenteerd, tijdens de inloopavond voor bewoners van Haarzuilens. Binnenkort wordt de projectwebsite uitgebreid met het voorlopige ontwerp.

Op maandag 15 juli hebben we met trots de voorlopige ontwerpen gepresenteerd, tijdens de inloopavond voor bewoners van Haarzuilens. Onder het genot van een kop koffie konden bewoners in gesprek met de architect, de makelaars, Natuurmonumenten en de projectontwikkelaar. Daar werd vervolgens gretig gebruik van gemaakt door de betrokken bewoners van Haarzuilens. Binnenkort wordt de projectwebsite uitgebreid met het voorlopige ontwerp.

Dutch Design Tables: ambachtelijke droomtafels uit eigen fabriek Lokaal nieuws dinsdag 02 juli 2019

Dutch Design Tables: ambachtelijke droomtafels uit eigen fabriek

Dutch Design Tables in Utrecht heeft een eigen lijn designtafels met de naam DREAUM. Een Franse naam met een knipoog, die je gewoon uitspreekt als ‘droom’. Wil jij een droomtafel in je prachtige nieuwe huis? Loop dan eens binnen bij de Designstudio van Jacques Mentrop en zijn collega’s. Je kunt er ook je eigen unieke tafel laten ontwerpen. Daarnaast verkoopt Dutch Design Tables via de webshop tafels van merken als Dutchbone, Keijser en Co en Art of Living.

Naast de designstudio aan de Nieuwe Houtenseweg staat een houtfabriek waar niet alleen mooie houten tafels en de prachtige DREAUM collectie ambachtelijk worden gemaakt maar waar je ook je tafel op maat kan laten maken. Wil je zelf een tafel (laten) ontwerpen, dan is er keuze uit alle mogelijke houtsoorten en afwerkingen. “Als je met een schets of plaatje naar de designstudio komt, dan gaan we samen met jou een tafel ontwerpen die volledig aan je wensen voldoet”, zegt eigenaar Jacques Mentrop. “Op het gebied van kleur, maat, onderstel, afwerking en stijl kan alles bij ons. Het wordt dus helemaal jouw tafel.” In de showroom kun je voorbeelden bekijken, inspiratie opdoen en ondertussen de geur van hout opsnuiven.

Ambachtelijke kwaliteit uit Nederland

Het kleine team van creatieve makers en ontwerpers bestaat uit zes professionals, die vol passie met hun vak bezig zijn. “We leveren ambachtelijke kwaliteit uit eigen land, hoe mooi is dat? Bij ons koop je een exclusieve designtafel, die met oog voor het milieu is gemaakt. We werken voornamelijk met Europees hout, waardoor de ecologische voetafdruk klein is. De prijs-kwaliteitverhouding van onze tafels is uniek. Je krijgt echt een hoogwaardig product voor een relatief lage prijs. We zoeken zelf het hout uit en zorgen voor een hoge kwaliteit. ” Groot bijkomend voordeel is dat je tafel snel geleverd wordt. “Vaak is een levertijd van twaalf weken heel gewoon, maar bij ons kun je binnen een paar weken je tafel in huis hebben. Wij hebben het meeste hout op voorraad en dat geldt ook voor de frames. Levering op een bepaalde datum, de dag van je verhuizing bijvoorbeeld, is mogelijk.”

Een complete sfeer

Bij Dutch Design Tables kun je niet alleen terecht voor een tafel. “We verkopen ook alles er omheen: bijpassende stoelen, stijlvolle verlichting en een mooi vloerkleed . Daardoor kun je een geheel uitzoeken en meteen de sfeer neerzetten die je wilt.”

Een compleet interieurpakket dus, voor zowel thuis als op kantoor. In de webshop vind je naast de DREAUM collectie ook tafels van andere gerenommeerde merken. Alle producten worden gratis bezorgd. Haal je ze zelf op in Utrecht, dan krijg je 10% afhaalvoordeel op de verkoopprijs. Je hebt na aankoop altijd dertig dagen bedenktijd. “Op die manier heeft een klant alle tijd om te bepalen of het de juiste tafel is en of de stoelen lekker zitten.”

Meer weten?

Loop dan gerust eens binnen bij de Designstudio. Die is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je kunt er gratis parkeren.

Dutch Design Tables
Nieuwe Houtenseweg 25, 3524 SE Utrecht
Tel. 030 - 267 16 06
info@dutchdesigntables.com www.dutchdesigntables.com

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2019

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis?

Je hebt er lang over nagedacht, maar hebt eindelijk besloten om dit jaar te gaan verhuizen. Het liefst wil je graag een nieuwbouwhuis kopen. Dit is heel begrijpelijk, omdat het kopen van een nieuwbouwhuis een aantal voordelen heeft. Zo kun je zelf de bouwindeling van je huis bepalen, aangezien jij de eerste bent die in het huis gaat wonen. Ook zijn de energiekosten bij nieuwbouwhuizen lager dan bij bestaande huizen, doordat nieuwbouwhuizen tegenwoordig beter worden geïsoleerd. Dit is namelijk een energiebesparende maatregel die getroffen wordt voor meer duurzaamheid in ons land.

Naast het isoleren van je huis zijn er meer energiebesparende maatregelen die je kunt treffen voor een duurzamer nieuwbouwhuis. Een aantal van deze energiebesparende maatregelen zullen hieronder worden toegelicht.  

Zonnepanelen

Eén van de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis, is om zonnepanelen aan te schaffen. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, wordt de zonne-energie omgezet in stroom. De panelen zorgen dus voor elektriciteit, waardoor je hiermee CO2-uitstoot bespaart. Voor meer informatie over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen kijk je hier .

Warmtepompen

Een andere optie is een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je op een energiebesparende manier je huis kunt verwarmen. Ook kun je hiermee je huis verkoelen of warm tapwater krijgen. Er zijn verschillende warmtepompsystemen die je aan kunt schaffen voor je nieuwbouwhuis. Je hebt waterpompen die de warmte uit de grond, lucht of water halen om je huis te kunnen verwarmen. In het geval dat je een waterpomp wilt aanschaffen, is het verstandig om te letten op hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Hiervan hangt namelijk af hoeveel energie jij nou echt bespaart met een warmtepomp.

Zonneboilers

Het gebruik van een zonneboiler levert warm water en stroom op. Tevens zorg je er met een zonneboiler voor dat het energieverbruik in jouw nieuwbouwhuis wordt gehalveerd. Een zonneboiler is een energiebesparende en milieuvriendelijke maatregel, doordat je hiermee veel minder aardgas gebruikt.

Meer informatie?

Wil jij graag energiebesparende maatregelen treffen voor een duurzamer huis, maar weet je niet precies hoe je dit kunt financieren? Schakel dan een hypotheekadviseur in voor hypotheekadvies . Hij of zij kijkt dan samen met jou naar de financieringsmogelijkheden voor het realiseren van energiebesparende maatregelen voor jouw nieuwbouwhuis. Voor een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur in Utrecht kun je kijken op www.hypotheekadvies.nl.

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht Lokaal nieuws maandag 27 mei 2019

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht is een groene en gezellige provincie die veel te bieden heeft. Naast de hoofdstad van deze provincie zijn er talloze andere plaatsen die genoeg mogelijkheden bieden om mooi te wonen. De provincie is rijk aan natuur, is goed bereikbaar en heeft voor iedereen die op zoek is naar een woning wel wat te bieden.

Op het gebied van bestaande bouw en van nieuwbouw zijn er dan ook genoeg mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vrijstaande woning midden in de natuur of een prachtig nieuwbouwappartement in het centrum van de stad Utrecht.

Waarom wonen in de provincie Utrecht?

Voor de mensen die zich afvragen waarom de provincie Utrecht dé plek is om te wonen zal er een beeld geschetst worden van deze prachtige regio. De provincie ligt centraal in Nederland en is vanuit het hele land goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Vanuit de provincie ben je dan ook snel in de stad Utrecht of in een stad in het westen van Nederland.

Daarnaast is de provincie zeer rijk aan natuur. Er zijn veel bossen te vinden waardoor landelijk wonen ook zeker een optie is. Voor wie het rustiger gebied graag opzoekt kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een woning te vinden in het Groene Hart van Nederland. Voordeel aan wonen in het Groene Hart is dat er altijd een levendige stad in de omgeving is te vinden en je tegelijkertijd toch ruimtelijk en landelijk woont. Doordat dit veel mensen trekt kan het lastig zijn om een woning te vinden die hierbij past. Houd het aanbod goed in de gaten en kijk online voor de opties van nieuwbouwwoningen in het Groene Hart .

Plaatsen

Verder biedt deze provincie een groot aantal plaatsen met verschillende mogelijkheden. Er zijn steden te vinden zoals Utrecht, Amersfoort, Zeist en Nieuwegein. Ook zijn er veel verschillende dorpen en andere plaatsen die veel mogelijkheden bieden op het gebied van wonen. Naast plaatsen zoals Nieuwegein en Utrecht zijn er bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden op het gebied van wonen in plaatsen als Vianen, Vleuten, Huis ter Heide, Woerden, de Meern en Houten.

Of je nu op zoek bent naar bestaande bouw of een nieuwbouwwoning, er zijn altijd wel mogelijkheden te vinden. Hier vind je alvast de mogelijkheden voor een nieuwbouwhuis in een van deze plaatsen in de provincie Utrecht .

Nieuwbouw

Het laten bouwen van een nieuwe woning heeft veel verschillende voordelen. Je kunt zelf veel bepalen op het gebied van hoe de woning eruit komt te zien. Daardoor voelt een huis al snel als eigen aan. Andere voordelen zijn dat een huis bijvoorbeeld energiezuinig gebouwd kan worden en dat het onderhoud voor de eerstkomende jaren veel minder werk en kosten oplevert dan wanneer er wordt gekozen voor bestaande bouw. Niet alleen voor mensen die willen kopen zijn er mogelijkheden op het gebied van nieuwbouw. Ook voor huurders zijn er vaak mogelijkheden om een nieuwbouwwoning te betrekken.

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green! Lokaal nieuws maandag 27 mei 2019

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green!

Een eigen nieuwe woning, je eigen plekje onder de zon. En die zon kun je nu goed gebruiken om energie op te wekken, de wereld een stukje groener te maken en geld te besparen. Win-win!

Nieuw bouwen

Een nieuwbouwwoning kopen of laten bouwen is spannend. Je mag veel keuzes maken en die zijn soms lastig. Naast alle ontwerpkeuzes, wacht er ook een besluit over de energie en duurzaamheid van je woning.

Nul is de toekomst

Één van de termen die vaak voorbijkomt is de Nul-op-de-meter-woning (NOM). Dit betekent dat er in een jaar evenveel wordt verbruikt als opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen.

Gebruiksaanwijzing

De helling van de installatie is cruciaal voor het rendement van zonnepanelen . Op een dak naar het zuiden wek je met een helling op 30 graden de meeste energie op. Met een dakhelling van 40 graden kun je het beste op het oosten en westen energie opwekken. Ook op vlakke daken zijn zonnepaneleninstallaties te bouwen om te kunnen genieten van de voordelen.

Kosten en aantal zonnepanelen

Het gemiddelde zonnepaneel is 1,65 x 1 meter. Daarmee kun je zelf uitrekenen hoeveel panelen er op het dak passen. Het doorsnee vermogen per zonnepaneel ligt rond de 250 Wp (wattpiek) per paneel. Wat aangeeft dat een paneel niet meer dan 250 watt kan doorgeven aan de omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte energie om zodat deze bruikbaar is voor je apparaten en het gezamenlijk stroomnet.

Om het opwekvermogen te berekenen, wordt er gerekend met de opwekfactor 0,85 kWh per Wp. Dit is slechts een gemiddelde, aangezien zonnepaneel- en omvormerkeuze, dakoriëntatie, dakhelling en schaduw deze factor kunnen beïnvloeden. De opwekfactor geeft vooral een richtlijn.

Een doorsnee huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh. Vermenigvuldig deze factor 0,85 kWh per Wp. De uitkomst deel je door 250 Wp (het maximale per zonnepaneel) en dan kom je op 11,9 zonnepanelen om Nul-op-de-meter te krijgen. Er komt uiteraard wel terugloop met de jaren. Na 10 jaar loopt de opgewekte energie terug naar 90%. Dit is na 25 jaar ongeveer 80%. Het rendement daalt door de jaren heen een beetje.

De gemiddelde kosten aan zonnepanelen voor het opwekken van zo’n 3.500 kWh, is ongeveer € 7.600,-. Dat is inclusief omvormer en installatie. Over de kosten van het systeem kun je als eigenaar van zonnepanelen nog 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Gemiddeld kost een kWh € 0,23 cent via de energieleverancier. Vermenigvuldig dit met 3.500 kWh op jaarbasis en dan kom je uit op € 805,- aan stroomkosten per jaar. De terugverdientijd van de zonnepanelen is daarmee minder dan tien jaar.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Jouw ecologische voetafdruk maak je kleiner. Je neemt je verantwoordelijkheid voor een schonere toekomst. Daarnaast merk je het ook in de portemonnee als je zonnepanelen gebruikt. Je betaalt alsnog een voorschotbedrag aan de energieleverancier, maar verbruik je daarvan minder dan waarvoor je betaalt? dan krijg je het verschil in kosten aan het eind van het jaar terug. En wek je zelfs meer op dan dat je verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Op die manier verdien je zelfs aan je panelen. Kijk of ook op jouw droomhuis in Utrecht zonnepanelen kunnen. Let's save and be green!

Informatie bijeenkomst 2 april Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2019

Informatie bijeenkomst 2 april

Wil je graag wonen op Leeuweplaats? Op donderdag 28 maart is de verkoop van Leeuweplaats gestart. Op dinsdag 2 april, tussen 18.00 en 20.00, is er een informatiebijeenkomst in Pathé Leidsche Rijn. 

Alle informatie is online te vinden. Vind je het fijn ook persoonlijk in contact te komen met het verkoopteam van Leeuweplaats? Na het lezen van de website nog vragen? Kom dan langs op onze inloopavond op 2 april in Pathé Leidsche Rijn. Je kunt vrijblijvend binnen komen lopen tussen 18.00 en 20.00 uur.

Locatie: Pathé Leidsche Rijn
Datum: 2 april 2019
Tijd: 18.00 – 20.00 uur

Als je aanwezig bent op de bijeenkomst,  maak je niet meer kans op een woning. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. 
 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden