Online Marketing Bureau CliQi

Actueel

Nieuws

Zonwering zoeken bij jouw nieuwbouwhuis: hoe doe je dat? Lokaal nieuws maandag 28 november 2022

Zonwering zoeken bij jouw nieuwbouwhuis: hoe doe je dat?

De bouw van jouw huis is gestart en nu begint het toch wel te kriebelen. Vol enthousiasme ga je alvast op zoek naar nieuwe meubeltjes, leuke decoratie, en mooie verlichting. Maar heb je al nagedacht over zonnewering? Nieuwbouwwoningen zijn ontzettend goed geïsoleerd. In de winter is dit fijn, maar in de zomer kan het nogal eens warm worden met de zon op de ramen. Tijd om zonnewering te shoppen!

Voor iedere smaak

Het assortiment dat onlinezonneschermen.nl , onderdeel van Solano, biedt is heel groot. Zo kun je knikarmschermen en uitvalschermen kopen, maar ook markiezen, VELUX-zonwering of zonneluifels. Zonneluifels zijn fijn wanneer je een tuin hebt op het zonnige zuiden. De zon blijft geweerd uit jouw woning én je kunt genieten op het terras van jouw nieuwe tuin. Mocht je op zoek zijn naar zonnewering die minder ruimte inneemt, kun je ook kiezen voor zonneschermen.

Handmatig én elektrisch

Vroeger kon je zonneschermen bedienen met de hand. Nog niet zo lang geleden werden elektrische zonneschermen uitgevonden, maar tegenwoordig kun je vanuit jouw luie stoel de zonneschermen bedienen. Er zijn zelfs zonneschermen die je vanaf je werk of vanuit een hotel aan de andere kant van de wereld kunt bedienen. Het is maar net wat je zelf fijn vindt, want qua montage en prijs zit er nogal wat verschil tussen.

Zonwering in de tuin

Als je wilt genieten in de tuin kun je natuurlijk altijd kiezen voor een overkapping of tuinhuisje. In de meeste gevallen heb je dan wel een vast dak, waardoor je niet zelf kunt regelen of je in of juist uit de zon zit. Het is bijvoorbeeld fijn dat je je lunch niet hoeft te nuttigen in de volle zon, maar als je ’s avonds nog even wilt genieten van een borreltje zijn de zonnestralen op je gezicht juist wél lekker. Je kunt dan gaan voor een overkapping met lamellendak. Je kunt ook kiezen voor pergolazonwering. Hiermee kun je ook tijdens een broeierig regenbuitje buiten zijn, want deze zonwering geeft regen geen kans.

Geef jouw huis allure

Solano verkoopt niet alleen producten van andere merken. Ook maken zij op ambachtelijke wijze in hun eigen werkplaats prachtige markiezen. Markiezen geven de woning een elegante uitstraling. Daarnaast beschermen markiezen niet alleen tegen zonlicht van voren, maar ook aan de zijkanten zullen de zonnestralen geen kans hebben om het huis binnen te dringen.

Dakraamzonwering

Op zolders wordt het vaak ontzettend warm. De hitte in de woning stijgt op en op zolder merk je ook de warmte die van het dak afkomt. Gelukkig heeft direct zonlicht met de buitenzonwering van VELUX geen kans meer om de zolder te verwarmen. De VELUX-buitenzonwering is speciaal gemaakt voor de VELUX-dakramen. De zonwering is handmatig te verkrijgen, maar ook elektrisch bediend. Ook met het raam open kan deze zonwering gebruikt worden.

Voor elke zonwering, ook op maat, kun je terecht bij onlinezonneschermen.nl. Daar kun je naar hartenlust shoppen en mooie zonwering zoeken zodat de zonwering een perfecte match is bij jouw huis en jouw wensen! Zo kun je onbezorgd heerlijk zomerse dagen tegemoet en genieten in de tuin én in huis!

 

 

Welke vloer bij vloerverwarming? Lokaal nieuws woensdag 23 november 2022

Welke vloer bij vloerverwarming?

Vloerverwarming verhoogt het wooncomfort enorm. Niets voelt zo fijn aan als een verwarmde vloer.

Als je vloerverwarming laat leggen is het belangrijk dat je je goed verdiept in geschikte vloeren om op de vloerverwarming te leggen.

De volgende vloeren zijn geschikt:
• Houten vloeren
• Tegelvloeren
• Laminaat
• PVC vloeren

Iedere vloersoort heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.

10 verhuistips met een handige checklist Lokaal nieuws dinsdag 22 november 2022

10 verhuistips met een handige checklist

Zoals de meeste mensen wel weten, gaat een verhuizing vaak niet van een leien dakje. Je moet er echt het een en ander voor doen. Een tip die ik kan geven is dat je zo snel mogelijk begint met de voorbereiding van een verhuizing. Pak alles op tijd in en regel dus ook tijdig dozen waar de spullen in kunnen. Ben jij benieuwd welke verhuistips je nog meer kunnen helpen met de verhuizing met Verhuisbedrijf in Huizen ? Lees dan snel verder voor in totaal 10 verhuistips.

Pak alles op tijd in

Een tweede tip is om tijdig te beginnen met inpakken. Laat niet alles afhangen van het laatste moment. Pak elke dag een beetje in en kies niet 1 dag uit waarop je alles gaat fixen. Dit zorgt alleen maar voor heel veel stress.

Verhuishulp inschakelen is key

Daarbij is het ook niet gek als je hulp nodig hebt. Het maakt niet uit of je naar een kleiner appartement verhuist of juist een grotere woning. Indien nodig, schakel hulp in van Holland Movers! Doe je dit op tijd, dan zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen. Doe je dit niet op tijd, dan bestaat de kans dat mensen hun agenda al vol hebben gepland. Wacht er dus niet te lang mee.

Bewaar niet onnodig spullen

Vind je tijdens het verhuizen allemaal spullen die je niet gebruikt? Gooi het dan vooral weg. Het is zonde om deze spullen te houden, aangezien je ergens weet dat je er in de toekomst niets meer mee gaat doen. Stel jezelf vooral de vraag of je het item afgelopen tijd hebt gebruikt of niet. Dit zegt namelijk vaak al genoeg.

Vergeet geen transport te regelen

Wat mensen vaak vergeten, is dat je ook transport moet regelen. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste dingen, want hoe zorg je er anders voor dat je spullen van A naar B komen? De kans is groot dat je ruim van tevoren weet dat je gaat verhuizen, dus regel ook ruim van tevoren transport.

Categoriseren is de beste keuze

Categoriseren is key. Stop bepaalde spullen samen in een doos. Je kunt alle dingen die je dagelijks gebruikt bijvoorbeeld samen in een doos plaatsen. Hetzelfde geldt voor kleding en bijvoorbeeld bureauspullen.

Let op hoe je de koelkast vervoert

Dit is iets wat veel mensen niet weten, maar het is uit den boze om je koelkast liggend te vervoeren. Er kan namelijk koelvloeistof in de compressor komen als je de koelkast liggend vervoerd. Dit is schadelijk voor je koelkast. Verhuis de koelkast dus rechtop.

Let op de wasmachine

Veel wasjes draaien de dag voor de verhuizing? Ik zou het niet doen. Je wilt namelijk dat je wasmachine voor de verhuizing helemaal is uitgelekt. Zo voorkom je een waterballet, wat op den duur alleen maar meer stress oplevert.

Meten moet je niet vergeten

Er is niets frustrerender dan spullen die niet door de deur passen. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk op te meten. Doe dit allemaal van tevoren, zodat je hier niet pas mee moet kampen tijdens de verhuizing.

Boek eventueel een bus

Lukt het om alles in een keer te vervoeren met een busje? Dan kan het voordelig zijn om een bus met koerier te boeken. Dit is vaak net wat ruimer dan een auto en scheelt soms ook in de kosten.

 

3x waarom Utrecht de ideale woonplaats is Lokaal nieuws donderdag 17 november 2022

3x waarom Utrecht de ideale woonplaats is

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning, maar twijfel je nog over in welke plaats je wilt wonen? Als je graag van het stadsleven wilt genieten, dan is het goed om op zoek te gaan naar leuke steden. Een stad die absoluut het overwegen waard is, is Utrecht. Deze stad heeft jou veel te bieden. Waarom Utrecht de ideale woonplaats is? Wij sommen hieronder drie goede redenen voor je op!

Centrale ligging

Een van de redenen om te gaan wonen in deze stad, is de centrale ligging. De stad ligt in het midden van ons land en is daardoor zeer centraal gelegen. Vanaf alle kanten is de stad goed te bereiken en vanuit Utrecht zelf ben je ook binnen no time op een andere locatie. Vanaf Utrecht rijd je zo de snelweg op richting een andere locatie. Niet alleen met de auto is Utrecht goed bereikbaar, dit geldt ook voor het openbaar vervoer. De stad heeft uitstekende openbaar vervoer verbindingen en daardoor reis je zo van de ene naar de andere plaats. De plaats heeft meerdere treinstations en talloze tram- en bushaltes. Zo reis je eenvoudig naar een andere plek in de stad, maar ook naar bijvoorbeeld grote steden.

Zie je het zitten om in een centraal gelegen stad als Utrecht te wonen? Om de verhuizing soepel te laten verlopen is het slim om hulp in te schakelen van professionals. Zo weet je zeker dat je spullen veilig van A naar B worden verhuisd. Neem eens een kijkje bij de verhuisbedrijven in Nederland om een verhuisbedrijf te vinden.

Bruisende en historische centrum

Wil je in de stad Utrecht wonen, dan krijg je ook de kans om al het moois van het bruisende en historische centrum te ontdekken. Utrecht is een van de oudste steden van Nederland met een rijke historie en delen daarvan zijn nog terug te zien in de stad. Maar naast de historie heeft het centrum van Utrecht ook bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en restaurants, cafés en terrasjes. In dit gezellige centrum is altijd wel wat te beleven!

Natuur binnen handbereik

Waar het centrum hartstikke levendig is, is Utrecht ook de ideale bestemming als je een natuurliefhebber bent. Er zijn dichtbij de stad genoeg mogelijkheden om van de natuur te genieten. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige parken het Julianapark, het Wilhelminapark of het Griftpark. Maar ook net buiten de stad heb je diverse natuurgebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug of de Loosdrechtse Plassen. Je hebt dus de kans om heerlijk te fietsen, te wandelen of te recreëren!

Uiteraard zijn er nog meer redenen te benoemen waarom het de ideale woonplaats is, dit zijn slechts een paar voorbeelden. De stad heeft veel moois in petto en hier wonen kan dan ook heerlijk zijn. Ben je ervan overtuigd dat Utrecht jouw nieuwe woonplaats wordt? Ga dan op zoek naar een toffe nieuwbouwwoning. Zet de verhuizing daarna snel in gang en schakel hulp in van verhuisbedrijven in Utrecht om dit snel en zonder zorgen te regelen.

 

Hovenier in Utrecht inschakelen: creëer de tuin van je dromen! Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Hovenier in Utrecht inschakelen: creëer de tuin van je dromen!

Ben je niet meer tevreden met de indeling van je tuin? Of ben je op zoek naar iemand die je tuin gaat onderhouden, omdat je het zelf niet meer kan? In deze situaties is het inschakelen van een hovenier het beste wat je kunt doen! In dit artikel lees je alles over hoveniers; hun werkzaamheden, kosten en handige tips.

Waarvoor een hovenier inschakelen?

Een hovenier voert diverse werkzaamheden uit, van het aanleggen van nieuwe tuinen tot tuinonderhoud. Ook kun je bij een hovenier terecht voor tuinadvies en tuinrenovatie. Veel meer dan alleen onkruid wieden dus! Hieronder lees je meer over de werkzaamheden die een hovenier uitvoert.

• Tuinontwerp: het maken van een tuinontwerp is een ingewikkelde klus en kan daarom het beste worden uitbesteed aan een hovenier. Er moet in een ontwerp met veel zaken rekening gehouden worden, zoals de wensen, mogelijkheden en het budget. De beplanting wordt ook aangepast op de hoeveelheid licht en schaduw in je tuin.

• Tuinadvies:  naast het uitvoeren van tuinwerkzaamheden, kun je een hovenier ook inschakelen voor tuinadvies. Iedere tuinman heeft een opleiding gevolgd en verstand van zaken zoals beplanting en afwatering. Maar, je kunt ook advies inwinnen over hoe je zelf je tuin goed kan blijven onderhouden.

• Tuinaanleg:  hoveniersbedrijven leggen nieuwe tuinen aan. Dit is een goede optie wanneer je tuin helemaal niet naar wens of verwaarloosd is. Tuinaanleg is een lastige klus en hoveniersbedrijven beschikken over de juiste kennis, ervaringen en materialen.

• Tuinrenovatie:  wanneer je tuin niet geheel naar wens is, maar je wel tevreden bent over de indeling, is tuinrenovatie de beste optie. De combinatie tussen oude en nieuwe elementen zorgen ervoor dat je tuin geheel naar wens wordt opgeleverd.

• Tuinonderhoud:  het onderhouden van je tuin lijkt soms eenvoudiger dan dat het is. Het hele jaar door zijn er verschillende werkzaamheden die moeten worden verricht zodat je tuin er altijd netjes en verzorgd uit ziet. Ook hiervoor kun je het beste een hovenier inschakelen.

Wat kost een hovenier?

Het is natuurlijk fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten wanneer je een hovenier inschakelt. De kosten van een hovenier zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het uurtarief, de voorrijkosten en de werkzaamheden die je laat uitvoeren.

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt tussen de  €30, - en €70, -. Het exacte uurtarief hangt af van de complexiteit van de werkzaamheden. Zo kost het maken van een tuinontwerp tussen de  €50 ,- en €70 ,- per uur en wordt er voor tuinrenovatie een gemiddeld uurtarief van  €40 ,- gerekend.

Laat je een nieuwe tuin aanleggen? Houd dan rekening met een gemiddeld uurtarief van  €30 ,- en €40 ,- per uur. Iedere tuin heeft onderhoud nodig: hiervoor betaal je gemiddeld €35,- tot €40 ,- per uur.

Niet ieder hoveniersbedrijf werkt met een prijs per uur. Volgens  Hovenier.website  wordt er ook vaak gekozen voor een prijs per vierkante meter. Ook deze prijs is afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden en ligt gemiddeld tussen de  €25 ,- en €100 ,-. Vaak is een prijs per vierkante meter voordeliger wanneer het om grote werkzaamheden gaat. Bij kleine werkzaamheden is een uurtarief voordeliger.

Wat zijn de voordelen van een hovenier inschakelen?

Het inschakelen van een hovenier brengt vele voordelen met zich mee:
• Je bespaart jezelf veel tijd en energie
• Hoveniers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen
• Naast het uitvoeren van de werkzaamheden, kun je ook terecht voor tuinadvies
• Je bent verzekerd van een goede kwaliteit werkzaamheden en je hebt garantie op het geleverde werk

Besparen op de kosten? Handige bespaartips!
Wil jij besparen op de kosten van een hovenier? Dat kan! Met de onderstaande handige bespaartips kun je eenvoudig besparen op de totaalprijs.

• Help zelf mee:  afhankelijk van de werkzaamheden zijn er natuurlijk altijd dingen die je zelf kunt doen. Ruim je tuin alvast netjes op en zorg dat de hovenier overal goed bij kan. Help met het verwijderen van de oude tuin en vraag wat je kunt doen tijdens het aanleggen. Zo bespaar je op de arbeidskosten!
• Kies voor een lokaal bedrijf:  ieder bedrijf rekent voorrijkosten. Dit zijn de kosten voor de gereden kilometers tussen het hoveniersbedrijf en jouw woning. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, moet je een hoveniersbedrijf uit de buurt kiezen. De voorrijkosten lijken misschien een klein bedrag, maar kunnen flink oplopen.
• Vraag de buren: de meeste  hoveniersbedrijven  geven kwantumkorting. Wacht dus niet langer en vraag aan je buren of zij ook een hovenier nodig hebben.

 

 

De beste apps om je droomhuis te bouwen Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

De beste apps om je droomhuis te bouwen

Met  Samsung smartphones  kun je uiteraard geen bouwen. Hier zul je toch echt andere gereedschappen voor moeten gebruiken. Echter kan een mobiel alsnog handig zijn voor het bouwen van je droomhuis. Dit komt doordat je op de smartphone meerdere nuttige apps kunt downloaden. Deze applicaties kun je gebruiken tijdens de bouw van je nieuwe woning in Utrecht. Zo is het toch wel degelijk een goed idee om je Samsung smartphone in te zetten als je bezig bent met het bouwen van je droomhuis!

PadCad

Maak je eigen blauwdrukken op je Samsung smartphone met deze app. Het is geen vervanging voor een architect of volledig Computer Aided Design ( CAD ), maar PadCad kan je helpen bij het visualiseren, creëren en bewaren van enkele van je plattegronden op je apparaat wanneer je probeert de ontwerp- en lay-outopties voor je nieuw huis. Er zijn een aantal vergelijkbare apps die niet goed werken, maar de betaalde versie van PadCad is redelijk geavanceerd, stelt je in staat metingen op te nemen en bestanden op te slaan/exporteren.

Taskboard

Tijdens de bouw van je droomhuis zul je sowieso lijstjes maken. De hoeveelheid To Do-lijsten, punchlists, checklists afsluiten en andere lijstjes die je nodig hebt bij het plannen, bouwen en kopen van een nieuwe woning kan overweldigend zijn. Soms heb je een lijst nodig van al je lijsten! Welnu, Taskboard is een iPad-app waarmee je meerdere lijsten kunt ordenen in een gebruiksvriendelijke en visuele interface. Het is niet per se een app voor het bouwen van een huis, maar je zou verbaasd zijn hoeveel gemakkelijker het proces is als je georganiseerd bent. 

Houzz Interior Design Ideas

Deze app is super handig om op je Samsung smartphone te hebben als je een nieuwe woning gaat bouwen. Je vindt een schat aan decoraties, afwerkingen, meubels, hardware en andere interieurideeën in de schijnbaar onbeperkte foto's van kamerinrichting van topkwaliteit in de Houzz iPad-app. De Houzz-app is perfect voor wanneer je je nieuwe huis plant of zelfs je bestaande opknapt. Het is namelijk echt de ultieme bron voor huisdecoratie, ook als je er gebruik van maakt om je nieuwe  badkamer  in te richten!

Home Design DIY Interior Floor Layout Space Planning & House Decorating Too by Mark on Call

Dat is echt de naam van deze app! Ondanks zijn onnodig lange naam, is dit een andere app die erg handig kan zijn voor interieurontwerp en lay-outplanning. Met deze app zie je een kamer tot leven komen door vloeren te leggen, meubels toe te voegen en verschillende afwerkingskleuren en stoffen te kiezen. Je kunt zelfs aangepaste afwerkingen en patronen maken wanneer je je eigen foto's gebruikt en de afbeelding als stof, kleur of patroon rechtstreeks in je plan opneemt. 

ID Wood

ID Wood is een van de coolste apps op onze lijst en helpt gebruikers verschillende soorten hout van over de hele wereld te identificeren - een geweldig hulpmiddel bij het plannen van je nieuwe huis. Het presenteert schermvoorbeelden met foto's, vergelijkingen naast elkaar en gedetailleerde informatie voor bijna 160 verschillende houtsoorten. 

 

Een nieuw dak: wat moet er gebeuren? Lokaal nieuws woensdag 02 november 2022

Een nieuw dak: wat moet er gebeuren?

Bij nieuwbouwwoningen ontkom je niet aan het feit dat er een nieuw dak geplaatst zal moeten worden. Er zijn hierin twee stappen: een nieuwe dakconstructie laten maken en nieuwe dakbedekking  plaatsen. Een optionele derde stap is een overzetdak laten plaatsen. Hieronder lees je meer over nieuwe daken.

Nieuwe dakconstructie laten maken

Het eerste wat moet gebeuren is de dakconstructie laten maken. Bij nieuwbouwwoningen is dit sowieso nodig, maar het wordt ook gedaan wanneer de constructie is aangetast door vocht of insecten. Het is belangrijk dat de constructie van het dak goed wordt gedaan, want het kan inzakken bij constructiefouten. 

Er moet dus een juiste constructie worden gemaakt. Hierin moet het materiaal stevig zijn, maar er moet ook een goede gewichtsverdeling zijn. Een dakconstructie wordt bijna altijd gemaakt met houten balken. Een dakconstructie laten maken kost ongeveer € 600,- per strekkende meter.

Vernieuwde dakbedekking

Zodra de constructie is gemaakt kan er dakbedekking worden geplaatst. Je kunt bij deze stap ook nog kiezen om dakisolatie via de binnenzijde aan te brengen. De dakbedekking is belangrijk, dit krijgt namelijk te maken met weersomstandigheden en vuil. Ook hierin is het dus belangrijk dat het goed en nauwkeurig wordt geplaatst.

Dakbedekking is er in veel soorten materialen. Elk materiaal voor dakbedekking heeft een eigen levensduur en kosten. Zo heb je bijvoorbeeld dakpannen, dit kost gemiddeld € 25,- tot € 40,- per vierkante meter. Maar er is ook EPDM-dakbedekking, dit begint vanaf € 60,- per vierkante meter.

Overzetdak: voor bovenop een leien dak

Laat je een leien dak plaatsen? Dan kun je ook nog kiezen voor een overzetdak. Een overzetdak bestaat uit lichtmetalen panelen die bovenop een lattenconstructie wordt geplaatst bovenop de bestaande dakbedekking.

Het overzetdak biedt extra bescherming voor het dak, het zorgt voor een langere levensduur van het dak. Het is ook een relatief eenvoudige klus voor een dakdekker.

Extra opties bij een nieuw dak

Wanneer je een heel nieuw dak laat plaatsen kun je ook nog enkele extra opties overwegen. Het wordt aangeraden om goed na te denken over deze opties gezien de opbouw van een nieuw dak de ideale tijd is om aanpassingen te maken. op Dakdekkersgids.nl staat dat je de keuze hebt uit


Dakisolatie:  met het laten aanbrengen van dakisolatie zorg je dat warmte beter in huis blijft. Het is een uitstekende manier om het huis te verduurzamen en wordt sterk aangeraden wanneer je een nieuw dak laat plaatsen.
Groendak als alternatief op dakbedekking: een groendak bestaat uit planten en andere groene onderdelen die worden geplaatst op het dak. Hierin heb je enkele voordelen: zo is het zeer isolerend. Een intensief groendak kan worden belopen, zo heb je dus een tuin op je dak.
Dakpannen laten coaten: als je kiest voor dakpannen zou je een coating kunnen overwegen. Met een coating blijven de dakpannen een mooie kleur behouden. Daarbij biedt dit vaak ook extra bescherming, zo is er minder dakonderhoud nodig.
Zonnepanelen plaatsen: wanneer je een nieuw dak laat plaatsen is het ook een uitstekende kans om zonnepanelen te plaatsen. Een installateur kan zo een strak legplan maken dat past bij het nieuwe dak, zo kunnen kabels en andere onderdelen bijvoorbeeld beter worden weggewerkt.


 

Hoe zorg je voor een duurzaam huis? Lokaal nieuws maandag 24 oktober 2022

Hoe zorg je voor een duurzaam huis?

Er gaat geen dag voorbij dat onze aandacht niet wordt gevestigd op de zorg voor het milieu en het klimaat. We moeten met z'n allen ons steentje bijdragen aan het halen van de doelstellingen en steeds meer mensen zijn hier ook bereid toe. Het is niet langer een probleem van de anderen, het is een probleem van iedereen. Duurzaam wonen is dan ook een steeds belangrijker aspect geworden bij het bouwen en verbouwen.

Wat is een duurzaam huis?

We spreken van een duurzaam huis als dat huis maar een beperkte invloed heeft op het milieu. Goede isolatie, zonnepanelen, warmteboilers en led lampen bijvoorbeeld worden als essentieel gezien binnen het concept duurzaam wonen. Dit omdat de ecologische voetafdruk beperkt blijft terwijl er toch sprake is van comfortabel wonen.

Hoe kun je dit realiseren?

Hoe ver je wil gaan in het duurzaam maken van een woning moet iedereen natuurlijk voor zichzelf uitmaken. Het moet gezegd worden dat er een flinke investering mee gepaard gaat, maar dat die investering op termijn zichzelf terugverdient en zelfs geld oplevert.

Een eerste goede maatregel is voorzien in goede isolatie. Op die manier blijft de warmte langer in de woning en moet er dus aanzienlijk minder gestookt worden. Een voordeel voor zowel het milieu als de energiefactuur. Daarnaast zorgen zonnepanelen en een warmteboiler ervoor dat natuurlijke elementen, de zon, gebruikt worden om in energie te voorzien.

Opnieuw voordeel voor milieu en portemonnee. Door zelf op verschillende manieren energie op te wekken, vormt een woning niet langer een grote bedreiging voor het milieu. Energiezuinige en energieneutrale woningen zullen sowieso de toekomst bepalen. Verder vormen ook minder ingrijpende veranderingen al een hele vooruitgang. Het vervangen van bestaande elektrische toestellen door energiezuinige toestellen, het vervangen van de bestaande verlichting door led lampen en radiatorfolie en tochtstrips bijvoorbeeld maken op zich al een groot verschil.

Er is zoveel te vinden in je woning die in aanmerking komt voor verbetering op vlak van duurzaam wonen en alle kleine beetjes van iedereen helpen om ons milieu een dienst te bewijzen.

Premies voor duurzaam wonen

Omdat niet alleen de burger zich zorgen maakt om het milieu, maar vast en zeker ook de verschillende overheden, werd gezocht naar een manier om mensen aan te moedigen om mee te stappen in het verhaal. Burgers die bereid zijn te investeren in duurzaam wonen, kunnen om die reden aanspraak maken op bepaalde premies. Dit maakt de investering een stuk haalbaarder en de terugverdientijd aanzienlijk korter. 

Verder is het ook zo dat de investering niet los van de voordelen mag gezien worden. Led lampen bijvoorbeeld kosten dan wel meer, maar ze gaan ook een stuk langer mee en verbruiken heel wat minder energie. Wat voor led lampen geldt, geldt bijvoorbeeld ook voor zuinige toestellen. Investeren is dus een groot woord dat misschien op wat weerstand stuit, de voordelen zullen achter al snel overtuigen. Je zult bijvoorbeeld niemand vinden die de overstap naar led lampen maakte en nog wil terugkeren naar die oude klassieke lampen.

Duurzaam wonen, iedereen heeft er alleen maar bij te winnen en als we dit principe met z'n allen gaan toepassen, ziet het er voor ons milieu al een pak beter uit.

 

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk Lokaal nieuws vrijdag 21 oktober 2022

Woningborg betreurt uitstel van invoering Wkb Harde invoerdatum nieuwe wet noodzakelijk
Gouda, 19 oktober 2022 – Marktleider Woningborg is teleurgesteld dat voor de 5 e keer op een rij de beoogde invoering van de nieuwe Omgevingswet inclusief de Wet Kwaliteitsborging (Wkb), is uitgesteld tot 1 juli 2023. Ze roept minister Hugo de Jonge op de nieuwe wet nu echt op 1 juli 2023 in te laten gaan om duidelijkheid te creëren. Een eventuele gefaseerde invoering van de omgevingswet zou daarbij kunnen helpen.

CEO Woningborg Groep, WytzeJan de Jong : “ De Woningborg Groep staat al geruime tijd klaar om volgens de nieuwe Wkb aan het werk te gaan. Wij vinden het betreurenswaardig voor de betrokken partijen dat er in deze tijd van onzekerheid door inflatie, hoge kosten in de bouw, nu ook weer meer onzekerheid komt door het zoveelste uitstel. Als de overheid over zou gaan op een flexibelere manier van werken, dan zou de omgevingswet in onze optiek op een gefaseerde manier ingevoerd kunnen worden. Alle betrokken partijen zouden profiteren van de procesoptimalisatie van Wkb en de d aaruit voortvloeiende lagere faalkosten in de bouw”.

De bouwsector en verzekeraars, waaronder Woningborg Verzekeren en kwaliteitsborger WTT, werken al sinds 2019 aan een soepele introductie van de wetgeving. De Woningborg Groep is er klaar voor. Nu er wederom uitstel komt, slechts 10 weken voor geplande startdatum, zorgt dat voor veel onrust in de markt. Woningborg hoopt dat het ministerie in samenwerking met alle belanghebbende stakeholders kan werken aan een betrouwbare planning en dat 1 juli 2023 een harde invoerdatum voor de nieuwe wet wordt.

Over Woningborg Groep

Woningborg Groep is een organisatie voor kopers en bouwers van nieuwbouwwoningen in Nederland op het gebied van insolventie- en herstelverzekeringen en kwaliteitsborging. Bij alles wat we doen, staat 1 doel voorop: duurzaam leven in kwalitatief goede gebouwen tot gemeengoed maken in Nederland. Om dit te realiseren, voert Woningborg Groep twee merken: Woningborg Verzekeren en WTT (Toetsing en Toezicht). Beide merken zijn ondergebracht in aparte entiteiten en voeren een eigen bedrijfsvoering.


Hier moet je aan denken bij je nieuwe badkamer Lokaal nieuws donderdag 20 oktober 2022

Hier moet je aan denken bij je nieuwe badkamer

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwbouwhuis! Een mooie nieuwe stap in je leven. Het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je deze helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Zo mag jij bepalen waar je keuken komt, of je liever aan de west- of oostkant slaapt en hoe je je badkamer vormgeeft. Dat laatste kan erg lastig zijn, want waar moet je allemaal aan denken bij het realiseren van je nieuwe badkamer?

 

Om je een zetje in de goede richting te geven, hebben wij een paar belangrijke aspecten voor een badkamer op een rijtje gezet. Dan weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht en je eerder kunt genieten van je badkamer. 

 

Vloer en wanden eerst

Een nieuwbouwwoning is bij oplevering vaak helemaal kaal. De sfeer moet je zelf toevoegen door het inrichten van je woning. Dit geldt natuurlijk ook voor je badkamer. De onderdelen van je badkamer die heel bepalend zijn voor je sfeer, zijn de vloer en wanden. Denk daarom goed na over wat voor vloertegels je in je badkamer wilt plaatsen. Heb je bijvoorbeeld de voorkeur voor natuursteen, beton of ga je toch liever voor mozaïektegels?

 

Wat voor je vloer geldt, geldt eigenlijk ook voor je wanden. Heb je liever behang of ga je voor tegels in je badkamer? Je kunt ook kiezen voor een stenen accentmuur in je badkamer. 

 

Kortom, de keuze is reuze wat vloeren en wanden betreft. Daarom is het verstandig om vooraf goed na te denken over welke uitstraling je wilt geven aan je badkamer. 

 

Badkamermeubels

Tevreden met de keuze voor vloer en wanden in je badkamer? Tijd voor de volgende stap! Je badkamermeubels . Welke meubels mogen niet ontbreken in je badkamer? Een douche is vaak wel een vereiste in je badkamer. Je kunt kiezen voor een regendouche voor extra comfort. Maar wanneer je liever een bad hebt is dit natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast zijn wastafels en een toilet geen overbodige luxe. Wanneer je deze meubels hebt uitgezocht, kun je beginnen aan de afwerking van je badkamer.

 

Je wil natuurlijk een bepaalde uitstraling meegeven aan je badkamer. Daarom is de afwerking van groot belang. Denk hierbij aan een mooie blikvanger, zoals een badkamerspiegel . Deze zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, vierkant of ovaal; alles kan. Ook is het beslag van je wastafel zeer bepalend voor de uitstraling. Stel dat je er bijvoorbeeld voor kiest om zwarte badkamermeubels te plaatsen. Dan wil je natuurlijk dat alles één geheel is qua kleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte badkraan of zwarte wastafelkraan: deze kleine, maar toch belangrijke details kunnen al bijdragen aan een completere uitstraling in je badkamer!

 

Tijd om in te richten

Nu je alles hebt gekozen wat je in je badkamer wil plaatsen, is het tijd om de indeling te gaan bepalen. Belangrijk hierbij is de ligging van de waterleidingen. Maar vaak kun je dit aangeven tijdens de bouw van je nieuwbouwwoning, dus het is belangrijk om op tijd met een plan te komen. Wat ook handig is, is om je badkamer niet te vol te zetten met spullen. Zo houd je nog voldoende beweegruimte over. Kijk daarom goed naar de afmetingen van je badkamer en je badkamermeubels om zo tot een goede inrichting te komen.

 

Eindelijk: zodra je nieuwbouwhuis af is, kan het genot van je nieuwe badkamer beginnen!

 

Heb je besloten hoe je bovenstaande punten gaat aanpakken? Dan kan je nu écht gaan uitkijken naar het plaatsen van je nieuwe droombadkamer. En niet zomaar een badkamer; een badkamer met een geheel unieke stijl en een complete look!

Goud in de badkamer Lokaal nieuws vrijdag 23 september 2022

Goud in de badkamer

Goud is een statussymbool. Het is zeldzaam, het is waardevol en het is zo onweerstaanbaar glanzend. Of het nu een onderdeel is van je telefoon, je garderobe, een decoratief element in je huis. Goud gaat langer mee dan andere kleuren en materialen vanwege het scala aan toepasbaarheid en het overbrengen van luxe. Het is daarom niet meer dan normaal om het metaal ook als accent in je interieur te gebruiken, en geen enkele ruimte is beter geschikt dan je badkamer. Met zijn luxe uitstraling, warme verzadiging en het vermogen om goed te combineren met andere metalen, zijn gouden accenten een must als je dit jaar een badkamerrenovatieproject plant. In deze blog leggen we uit hoe je het beste goud kan toevoegen in de badkamer.

Goud in de badkamer als accent

De truc om goud als accent te gebruiken, is dat het in kleine hoeveelheden een zekere luxe toevoegt zonder overweldigend of onaangenaam aan te voelen. Gebruik accenten om de aandacht te vestigen op de favoriete delen van de badkamer.

Wij raden het niet aan om bijvoorbeeld een toiletpot van goud of een badkamermeubel van goud te kopen. Maar je kan wel aandacht trekken naar jouw badkamer en het benadrukken met het gebruik van goud.

In tegenstelling tot veel moderne trends die zich richten op koelere tinten en donkere tinten, is goud erg warm en kan het een kamer opvrolijken met zijn aanwezigheid. Goud past goed bij de typische wit- en zwarttinten van de badkamer, waardoor de ruimte een ideale plek is om op charmante wijze gouden accenten te gebruiken. Een gouden product zal meer opvallen tegen deze neutrale kleuren.

Andere soorten metallic kleuren

Niet alleen goud stijgt in populariteit maar ook koper en messing zijn op dit moment populair vanwege hun warme tinten en metalen stevigheid. Metallic kleuren zijn een eigentijdse manier om te pronken met je status, voor degenen die te veel gouden ontwerpen hebben gezien die opzichtig aanvoelden. Al deze materialen kunnen worden gemengd en gecombineerd in een overwegend witte badkamer voor een prachtig, gelaagd effect. Het aanbrengen van meerdere metalen en afwerkingen voegt meer visuele interesse toe aan de badkamer.  

Verschillende tinten goud

Als je echt up-to-date wilt zijn met de allernieuwste interieurontwerpen, kun je niet genoegen nemen met elk type goud. Donkerdere tinten goud en messing zijn ouderwets; je wilt een lichtere, helderdere tint en een matte afwerking om het minder glanzend te maken. De sleutel tot moderne gouden accenten is subtiliteit, pronken zonder in je gezicht te zijn. En voeg niet te snel te veel goud toe; dit gebeurde met de roségouden trend waar het overal tot bloei kwam en door zijn overvloed net zo sterk in populariteit daalde. Goud is van nature een schaars metaal, dat automatisch in waarde stijgt. Die inherente luxe verhoogt de waarde van niet alleen de badkamer, maar jouw hele huis, mocht je ervoor kiezen om het in de toekomst te verkopen.
Begin klein

Of je nu overweegt om je badkamer opnieuw in te richten om te verhuizen, hem op te fleuren of gewoon zin hebt in verandering, gouden accenten zijn een beproefde en populaire manier om wat warmte en verfijning aan je huis toe te voegen. Wij raden het aan om met een kleine stap te beginnen, je kan bijvoorbeeld jouw kraan vervangen door een gouden kraan zodat je kunt zien of goud jou bevalt.

5 dingen die je kunt doen om je nieuwbouwwoning mooier op te leveren Lokaal nieuws donderdag 22 september 2022

5 dingen die je kunt doen om je nieuwbouwwoning mooier op te leveren

Je hebt net je droomhuis gekocht of laten bouwen. Alleen is het nu niet precies zoals je het in gedachten had. Niet getreurd, want er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je huis snel en eenvoudig mooier op te leveren! In dit artikel bespreken we 5 tips om je huis net wat meer persoonlijkheid te geven. Op deze manier maak je van je huis echt jouw thuis.

Bepaal waar je stijl ligt

In de eerste plaats is het belangrijk dat je weet waar je stijl ligt. Kies je voor een rustige en klassieke inrichting? Of ga je liever voor een wat spannendere en moderne uitstraling? Een goede manier om hierachter te komen is door inspiratie op te doen. Ga naar woonwinkels, bekijk interieur magazines of pin leuke ideeën op Pinterest. Wanneer je weet welke sfeer je wilt creëren in huis, wordt het makkelijker om de juiste producten en meubels uit te kiezen.

Schaf niet alles in één keer

Daarnaast is het van belang dat je niet alles in één keer aanschaft. Koop liever wat spullen per seizoen of per jaar, zodat je rustig de tijd hebt om na te denken over welke producten echt bij jouw huis en stijl passen. Op die manier voorkom je ook dat je spullen koopt waarvan je later spijt krijgt.

Laat je dak mooier maken

Als derde tip adviseren we om je dak mooier te maken. Je kunt bijvoorbeeld een mooie dakkapel laten plaatsen, maar er zijn ook andere opties zoals een dakraam of zonnepanelen. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling aan je huis, maar is ook nog eens goed voor het milieu en kan je geld besparen op de energierekening. Met de juiste Dakdekker Utrecht krijg je dit zeker voor elkaar.

Denk na over de verlichting in huis

Verder is het verstandig  om goed na te denken over de verlichting in huis. Een goede verlichting maakt namelijk een groot verschil in de sfeer van je huis. Kies bijvoorbeeld voor wat meer sfeervolle lampen in plaats van felle spotjes. Op die manier creëer je een gezellige en intieme atmosfeer in huis.

Voeg planten toe aan je interieur

Tot slot is het ook aan te raden om wat planten toe te voegen aan je interieur. Niet alleen zorgen planten ervoor dat je huis er frisser uitziet, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Kies bijvoorbeeld voor wat grotere planten die opvallen, zoals een palm of een ficus. Of ga voor wat kleinere kamerplantjes die je makkelijk kunt verzorgen, zoals aloë vera of sanseveria’s. Met deze vijf aanraders wordt je nieuwbouwwoning dus een stuk fraaier opgeleverd.

 

Zonnepanelen huren bij aankoop nieuwbouwwoning Lokaal nieuws dinsdag 20 september 2022

Zonnepanelen huren bij aankoop nieuwbouwwoning

Ben je onlangs de trotse eigenaar van een nieuwbouwwoning geworden, of krijg je hier binnenkort de sleutels van? In beide gevallen is het interessant te kijken naar mogelijkheden om het dak van je nieuwbouwwoning van zonnepanelen te voorzien. In het bijzonder nu de energieprijzen fors gestegen zijn de afgelopen maanden. Door voor zonnepanelen te kiezen verlaag je de energierekening aanzienlijk. In nieuwbouwwoningen wordt immers geen gas meer gebruikt; alles draait op elektriciteit. Wanneer je voor zonnepanelen kiest, heb je de keuze tussen het kopen en huren hiervan.  HalloStroom  is een organisatie die huishoudens de mogelijkheid biedt om zonnepanelen tegen een vast bedrag per maand te huren. Je profiteert direct van een besparing op de energiekosten, zonder vooraf een groot bedrag te moeten investeren.

Voordelen van het huren of leasen van zonnepanelen

Na de aankoop van een nieuwbouwwoning zal het spaargeld langzaamaan op beginnen te raken. Een nieuwe vloer, de afwerking van wanden en bijvoorbeeld de aanleg van een tuin kosten immers ontzettend veel. Toch wil je ook na het betrekken van je nieuwbouwwoning profiteren van een zo laag mogelijke energierekening, nu de kosten fors oplopen en onduidelijk is hoe zich dit de komende jaren zal ontwikkelen. Wellicht overweeg je zonnepanelen daarnaast vanwege het duurzame karakter hiervan. Voor mensen wiens spaarpot op begint te raken is het  huren of leasen van zonnepanelen  bijzonder interessant. De aanbieder van deze zonnepanelen regelt alles voor je; tegen een vaste bedrag per maand zie jij de energierekening dalen.

Opbrengst bij investering in zonnepanelen hoger 

Logischerwijs is de besparing op de energiekosten per saldo groter, wanneer je zonnepanelen koopt. Je schrijft weliswaar af op de zonnepanelen, maar die afschrijving is vaak minder groot dan het bedrag wat je betaalt voor het huren van zonnepanelen. Nadeel van het kopen van zonnepanelen is dat een grote investering benodigd is. Daarbij is onzeker hoe de regelingen rondom het salderen van groene stroom zich de komende tijd zullen ontwikkelen. Het maakt het mogelijk minder interessant om het volledige dak vol te leggen met zonnepanelen; de terugverdientijd neemt toe. 

Nieuwbouwwoningen vaak al voorzien van zonnepanelen 

Overigens zijn veel nieuwbouwwoningen bij de oplevering hiervan al voorzien van enkele zonnepanelen. Het maakt het voor projectontwikkelaars makkelijker om de vergunningen rond te krijgen. Daarbij worden woningen bij de oplevering op deze wijze voorzien van energielabel A, wat de huizen voor kopers aantrekkelijker maakt. Let wel, deze zonnepanelen leveren vaak een minder groot vermogen dan de zonnepanelen die je zelf zou kopen. 

De beste apps voor het inrichten van je nieuwe huis in Utrecht Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

De beste apps voor het inrichten van je nieuwe huis in Utrecht

Is je nieuwbouwhuis in Utrecht net afgerond? Je zult het dan natuurlijk nog moeten inrichten. In het verleden moest hiervoor vaak een ontwerper in worden gehuurd, maar tegenwoordig kun je dit eenvoudig zelf doen met behulp van wat sites en apps. Om dit te kunnen doen, moet je trouwens wel een  sim only aanbieding  afsluiten. De kans is namelijk groot dat je nieuwe woning nog geen wifi-netwerk heeft. Gelukkig kun je met een sim only abonnement alsnog de volgende apps downloaden op je smartphone zodat je je nieuwe huis in Utrecht kunt inrichten!

Homify

Homify is een van de nieuwere apps voor woninginrichting. Het is een bron van ideeën voor huisverbeteringsprojecten. De app heeft een bibliotheek van meer dan 1,5 miljoen foto's van verschillende interieur- en architectuurontwerpen. Je kunt je favorieten opslaan, de laatste trends op het gebied van woninginrichting bekijken en nog veel meer. De app kan zelfs woninginrichters, interieurontwerpers of andere professionals aanbevelen om het werk voor je te doen. Je kunt ook dingen opslaan voor toekomstig gebruik. De app is volledig gratis te downloaden zonder in-app aankopen, wat een groot voordeel is van Homify ten opzichte van de concurrenten.

Pinterest

Pinterest is een van de wildste apps voor woninginrichting en woningverbetering. De app bevat in wezen een belachelijke hoeveelheid ideeën in een verscheidenheid van onderwerpen. Dat omvat DIY huis verbeteringen of huis ontwerp ideeën, architectonische dingen, meubilair ideeën, en nog veel meer. Dit is waar de meeste van die mooie boekenplank foto's die je ziet op Facebook vandaan komen. Het doet andere dingen dan woningverbetering. Het is echter niet moeilijk om alleen de dingen voor thuis te vinden. De app is ook volledig gratis te gebruiken.

Floor Plan Creator

Floor Plan Creator is, nou ja, een plattegrond schepper app. De app laat je  huizen , kamers en gangen creëren met precieze afmetingen. Je kunt eenvoudig je leefruimte recreëren of een nieuwe creëren als je dat wilt. Andere functies van de app zijn onder meer synchronisatie met de cloud, exporteren als PDF- of afbeeldingsbestand, ondersteuning voor metrische en Engelse eenheden en ondersteuning voor Samsung S Pen en USB-muizen. Met een goede plattegrond kun je gemakkelijk plannen maken voor zaken als meubels, apparaten en dergelijke. De app kun je in principe gratis gebruiken, al heeft het ook premium functies waarvoor je helaas wel moet betalen.

YouTube

YouTube  is een uitstekende bron voor doe-het-zelf-huisontwerpen en woningverbetering. Je vindt er een schat aan informatie in de vorm van tutorials, how-to's, tips en trucs, en nog veel meer. Sommige doe-het-zelf-winkels hebben eenvoudige instructiekanalen. Er zijn er ook die meer de diepte ingaan. Eenvoudige zoekopdrachten kunnen video's vinden over het bouwen van dingen, het repareren van dingen, en nog veel meer. Er is zelfs een tutorial over hoe je een heel huis bouwt vanuit het niets. Je kunt YouTube gratis gebruiken, al heb je dan wel last van advertenties. Een abonnement afsluiten is echter mogelijk om de reclames te verwijderen zodat je een betere ervaring hebt. 

 

Dat is waarom u moet kiezen voor houten jaloezieën op maat! Lokaal nieuws maandag 05 september 2022

Dat is waarom u moet kiezen voor houten jaloezieën op maat!

Houten jaloezieën staan bekend om hun warme en moderne uitstraling. Daarnaast zorgen ze voor de juiste hoeveelheid lichtinval en privacy. Twijfelt u of houten jaloezieën bij uw inrichting passen? Houten jaloezieën op maat zijn de oplossing. In deze blog leggen we uit waarom u zou moeten kiezen voor houten jaloezieën op maat.

Verschillende interieurstijlen

Het is duidelijk dat houten jaloezieën trending zijn. Maar zijn ze tijdloos? Wij verwachten van wel. Dit type raamdecoratie laat zich immers perfect combineren met heel wat interieurstijlen. Van modern tot landelijk tot Scandinavisch en zelfs retro. Jaloezieën van hout passen altijd! Want dit type raamdecoratie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en dessins, dus er is altijd een passende oplossing voor uw woonruimtes.

Voeg warmte toe aan uw huis door te kiezen voor een jaloezie van bamboe met houtnerf of kies voor strakke, moderne zwarte jaloezieën. Er zijn vele opties om uit te kiezen. Bovendien kunt u uw eigen houten jaloezie op maat maken door de bedieningszijde, de bevestigingsmethode en het type ladderband of koord te kiezen.

Welke maat moet je bestellen?

Elk huis is anders, dus het is altijd belangrijk om de juiste maten voor uw raam te weten. Wilt u er zeker van zijn dat de houten jaloezieën perfect bij uw interieur passen? Overweeg dan om deze op maat te laten maken. Jaloezieën op maat worden van begin tot eind speciaal voor u gemaakt, dus deze vorm van raamdecoratie wordt geheel naar uw wensen samengesteld. Of u nu een smal keukenraam wilt bedekken of uw brede woonkamer raam; alles is mogelijk met jaloezieën op maat.

Raamdecoratie.com

Wanneer u kiest voor houten jaloezieën op maat, denkt u misschien dat u lang moet wachten tot uw houten jaloezieën bij u thuis worden afgeleverd. Dat is gelukkig niet nodig. De  houten jaloezieën van Raamdecoratie.com  worden snel bij u thuis afgeleverd. In de meeste gevallen ontvangt u uw nieuwe jaloezieën tussen de 5 en 15 werkdagen. Twijfelt u nog over de houten jaloezieën die u wilt? U kunt eenvoudig gratis kleurstalen aanvragen, die u in de meeste gevallen binnen twee werkdagen in uw brievenbus vindt. Heeft u vragen of wilt u graag advies? Neem dan gerust contact op met de specialisten van  Raamdecoratie.com .

4 tips voor het perfecte badkamerontwerp Lokaal nieuws maandag 29 augustus 2022

4 tips voor het perfecte badkamerontwerp

Er zijn maar weinig kamers in je huis die zo belangrijk zijn om je kostbare downtime optimaal te benutten als je badkamer Utrecht . Deze privéruimte is er een waar je na een lange dag op het werk in bad kunt ontspannen zonder enige afleiding. Maar het starten van een badkamer project kan ontmoedigend zijn, vooral als je er nog nooit een hebt ondernomen. Maar maak je geen zorgen, de volgende tips helpen je!  

Zoek inspiratie

Misschien weet je niet precies wat je wilt/nodig hebt en heb je wat creatieve inspiratie nodig. Daar is niets mis mee! We weten vaak niet welke ontwerpstijlen we leuk vinden totdat we ze in het echt zien. Hier komen showrooms, glossy magazines en zelfs de badkamers van je vrienden om de hoek kijken. Beslis pas over een lay-out of stijl als je 100% tevreden bent (of zo dicht mogelijk bij 100% als je gaat krijgen). Het kan zijn dat je smaak je niet naar een bepaalde stijl trekt en je kiest en mixt gewoon ideeën die je leuk vindt om de perfecte badkamer Utrecht voor je te creëren. Hoe dan ook, je zult waarschijnlijk nog steeds die creatieve inspiratie nodig hebben om je denkbeeldige sappen te laten stromen.

Definieer een budget

Het bepalen van een budget voor je aanstaande badkamer Utrecht is ook van groot belang. Hoewel het een nogal verstandig en enigszins saai aspect is om je eerst op te concentreren, is het onvermijdelijk een factor die de rest van je hele project zal bepalen. Een definitieve, weloverwogen begroting stelt je in staat prioriteiten te stellen, zowel waar te besteden als waar te besparen. Niemand zegt dat je budget in beton gegoten moet worden, maar het is een heel goede indicatie van waar je totale project realistisch op kan uitkomen.

Wees realistisch

Dit punt raakt een beetje aan de voorgaande drie in die zin dat je alleen kunt bereiken wat je ruimte, budget en verbeeldingskracht je toelaten. Als je verlangt naar functies die je niet kunt hebben omdat ze buiten je prijsklasse vallen of gewoon niet passen, zul je uiteindelijk het gevoel krijgen dat je er niet meer aan toe bent - zelfs als je voltooide badkamer absoluut prachtig is. Daarom moet je realistisch zijn en beseffen dat er dingen zijn die je vanaf het begin niet kunt hebben. Natuurlijk kun je proberen dingen erin te proppen, maar mogelijk krijg je hier later spijt van. 

Denk aan verlichting

Sommige mensen houden van slecht verlichte badkamers waar ze kunnen genieten van alle verjongende eigenschappen die worden geboden door een lange duik in het bad bij kaarslicht. Anderen geven de voorkeur aan een veel meer verhelderende ervaring. Je voorkeur bepaalt zowel het aantal als het type lampen dat je installeert. Vergeet niet dat naast het ventileren van een badkamer, een te openen dakraam ook meer natuurlijk licht binnenlaat. Dat betekent dat je misschien niet zoveel elektrische lampen nodig hebt als je eerst dacht, waardoor het installeren van een lichtstraat een win-winsituatie is. 

Huis kopen in Spanje? Sí! Lokaal nieuws vrijdag 26 augustus 2022

Huis kopen in Spanje? Sí!

Wonen in Spanje klinkt voor veel mensen als een droom. Toch is het kopen van een huis aan de Costa del Sol interessant én misschien wel dichterbij dan je denkt. Bijvoorbeeld als investering of om te kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Wil je ons koude klimaat liever verruilen voor de mediterrane warmte? Wij geven je uno, dos, tres redenen.

Wonen in de mooiste Spaanse regio’s

Spanje kent heel wat mooie regio's en gebieden. Denk maar eens aan Andalusië, Malaga of de Costa del Sol. Naast de prachtige natuur, het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking, geniet je van nog meer voordelen. Een huis kopen in Spanje is namelijk ook een goede investering. Denk maar eens aan het verhuren van jouw Spaanse villa. Bijvoorbeeld als je een huis in Andalusië wilt kopen als tweede woning. Een betrouwbare makelaar is in elk geval een must. Breezom helpt je daarbij. Van zoektocht tot aan de sleuteloverdracht.

Tweede woning en verhuur mogelijkheden

Spanje is natuurlijk ook hét vakantieland bij uitstek. Als je een woning wilt kopen in Malaga of de Costa del Sol, dan kun je deze ook verhuren. Bijvoorbeeld wanneer je zelf niet het gehele jaar in Spanje wilt verblijven. Woningen in Spanje worden verhuurd in de zomer, maar zeker ook in het voor- en najaar. Mede door het aangename klimaat. Je kunt dus 12 maanden per jaar genieten van extra inkomsten. Kies voor een vrijstaande villa in Malaga, een appartement aan de Costa del Sol of geniet van het goede leven in Andalusië.

In welke Spaanse plaatsen kun je het beste een huis kopen?

Als je een woning wilt kopen in Spanje, wil je natuurlijk wél weten waar je dat het beste kunt doen. Elke Spaanse stad heeft zijn charme. Zoals bijvoorbeeld Marbella of Mijas. Een huis kopen in Andalusië kan ook prima in Benalmádena. Een prachtige plaats met de mooiste woningen. Natuurlijk mét een adembenemend mooi uitzicht op de zee en het strand.

Leef je droom aan de Costa del Sol

Dromen bestaan uit meer elementen dan alleen zon, zee en strand. In Spanje wonen betekent profiteren van een fijn klimaat, een goedkoper leven en goede voorzieningen. Zoals bijvoorbeeld de uitstekende medische zorg. Deze is in veel gevallen zelfs gratis. Daarbij maakt het niet uit of jouw droomhuis aan de Costal del Sol of in Andalusië staat.

Lage vaste lasten

Ook de vaste lasten én het levensonderhoud zijn in Spanje goedkoper dan in Nederland. Dat maakt het kopen van een huis in Malaga of Andalusië nog aantrekkelijker. Als tweede (vakantie)woning of om te genieten van een welverdiend pensioen. Uit eten gaan of boodschappen doen is in Spanje tot wel 40% voordeliger dan in Nederland.

Aangenaam overwinteren in Spanje

Je wilt natuurlijk ook in Spanje wonen om het aangename klimaat. Zelfs tijdens het zomerseizoen voelen hoge temperaturen een stuk aangenamer aan. In het naseizoen of tijdens het voorjaar schommelt de temperatuur rond de 20 graden. Een woning kopen aan de Costa del Sol is dus ook een prima idee wanneer je aangenaam wilt overwinteren.
 
 

Waarom je controle moet hebben over toegang tot jouw bedrijf Lokaal nieuws donderdag 11 augustus 2022

Waarom je controle moet hebben over toegang tot jouw bedrijf

Voor bedrijfseigenaars zijn oplossingen voor toegangscontrole van cruciaal belang. Het uiteindelijke doel van een toegangscontrolesysteem is een mate van beveiliging te bieden die het risico van een bedrijf vermindert. Van in- en uitdiensttreding van personeel tot producteigenschappen, financiële zaken en klanteninformatie, je organisatie draait om gegevens. Elk bedrijf moet zorgvuldig nagaan hoe het zijn bezittingen bewaart, wie er toegang toe heeft en ze beveiligt.

Alleen bevoegde personen hebben toegang tot gespecificeerde gebouwen of plaatsen met toegangscontrole systeem. Individuele of groepstoegangsbewijzen kunnen worden aangepast aan het tijdstip van de dag of de dag van de week. Dit zorgt ervoor dat alleen diegenen toegang hebben die op een bepaald moment in een gebouw of ruimte horen te zijn. Voorraad- of opslagruimten, pauzeruimten voor het personeel, directiekantoren, magazijnen, laad- of losplaatsen, en IT-ruimten zijn allemaal veel voorkomende toepassingen.

Met toegangscontrolesystemen heb je totale controle over wie je bedrijf binnenkomt


Werknemers krijgen een unieke sleutelhanger, PIN code, toegangskaart, of biometrische aanduiding, afhankelijk van hun veiligheidsmachtigingsniveau. Je kunt moeiteloos de toegang in je hele pand controleren en bewaken.

Er kan tijdelijke toegang worden verleend

Wat handig is als je te maken hebt met bezorgers of andere gasten die maar voor korte tijd toegang tot bepaalde delen van je bedrijf nodig hebben. Informatie en informatieverwerkende systemen worden beperkt door toegangsbeperkingen. Als ze goed toegepast worden, verminderen systemen voor toegangscontrole het gevaar dat informatie zonder de juiste toestemming wordt ingezien, en het gevaar van gegevensinbreuk. Ze zijn van toepassing telkens wanneer toegang nodig is om zaken te doen, en moeten gevolgd worden bij toegang tot informatie in elk formaat en op elk toestel.

De voordelen van een toegangscontrolesysteem

• Bewaak en beveilig je meest vitale papieren, activa, en middelen.
Wees gerust dat je gegevens veilig zijn en dat slechts een paar personen er toegang toe hebben.
•Krijg volledig inzicht in wie en wanneer je gegevens benaderd worden.
•Wijzig snel en gemakkelijk gebruikersrechten en verbied ongewenste toegang.
•Verbeter de naleving van de regelgeving en de privacywetgeving. Voorkom boetes, licentie schorsingen en, in het ergste geval, strafrechtelijke vervolging.
•Verhoog de veiligheid om je bedrijf, werknemers, en bezittingen tegen hackers te beschermen.

Bepaal wie toegang heeft tot de beveiligde informatie, gebieden, of bezittingen van de onderneming.

Ga na of de persoon de juiste machtigingen heeft om toegang tot een bepaald bestand, document of bron toe te staan of te beperken. Gebruik een wachtwoord, PIN, versleuteling, smartcard, of vingerafdrukken om de persoon te authenticeren en toegang te verlenen.

BINK Beveiliging is een bedrijf dat deze toegangssystemen aanbiedt en installeert. Toegangscontrolesystemen valideren meerdere inloggegevens, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, biometrische scans, en veiligheidstokens, om gebruikers te identificeren. Nadat de inloggegevens en het IP adres van een gebruiker gevalideerd zijn, verleent het toegangscontrolesysteem het juiste toegangsniveau en staat het activiteiten toe die met de inloggegevens van die gebruiker te maken hebben.

Essentieel voor iedere bedrijfseigenaar. Voor bedrijven die voor biometrische toegangscontrole kiezen, is er het extra gemak voor de werknemers dat ze geen sleutel of kaart bij zich hoeven te dragen, of een unieke PIN code hoeven te onthouden. 

Utrecht op weg naar wereldprimeur; eerste bidirectionele nieuwbouwwijk ter wereld Lokaal nieuws dinsdag 02 augustus 2022

Utrecht op weg naar wereldprimeur; eerste bidirectionele nieuwbouwwijk ter wereld

Eind april 2021 tekende Hyundai een samenwerking met strategische partners om Utrecht te voorzien van een bidirectioneel ecosysteem. Een systeem waarbij mensen met een elektrische auto niet alleen kunnen laden, maar ook stroom vanuit de auto terug kunnen leveren aan het netwerk zelf. We zijn een jaar verder en Utrecht is op weg naar een wereldprimeur; Cartesius wordt de eerste nieuwbouwwijk die van een volledig bidirectioneel (ont)laadnetwerk voorzien wordt.

Wat is bidirectioneel laden eigenlijk?

Bij elektrisch rijden hoort het laden van de accu; er is accuspanning nodig om de elektromotor te voeden. Dat laden kan tegenwoordig op veel punten gedaan worden; Nederland is koploper op het gebied van laadpaalbezetting per vierkante kilometer. Er is echter een probleem. Er is (nog) geen enkele manier om ervoor te zorgen dat er genoeg groene stroom is om alle auto’s tegelijkertijd te laden, laat staan de complete energievraag in te dekken. De elektrische auto kan hier een bijzonder grote rol bij spelen.

Groene energie opslaan is omslachtig, duur en kan niet in grote hoeveelheden geregeld worden. Tenzij we accu’s door heel het land inzetten om gedeeltes op te slaan tot het moment waarop de vraag naar energie groter is dan het aanbod. Met meer dan 700.000 elektrische auto’s in Nederland hebben we in feite de accu’s beschikbaar die nodig zijn.

Met bidirectioneel laden is het mogelijk om de accu van de elektrische auto te laden én te ontladen. Hiervoor zijn wel speciale laadpalen nodig, die de stroom terug kunnen leveren aan het net. In Utrecht staan die laadpalen er al jaren.

Wie zitten er achter deze grote ideeën?

De grote plannen van onder andere Hyundai en We Drive Solar zouden niet mogelijk zijn zonder de lange lijst met strategische samenwerkingspartners, waaronder de stad en regio Utrecht (plaatsing van de laadpalen), a.s.r. Nederland (grootste bidirectionele laadplein ter wereld) en GoodMoovs (koppeling deelauto-platform en applicatie voor bidirectioneel laden). De lange lijst met partners zorgt ervoor dat zelfs de grootste plannen op papier uitgetekend kunnen worden, zoals de wijk Cartesius waar een enorme primeur neergezet gaat worden.

Bidirectioneel laden, deelauto’s en vooral de nadruk op groen

We Drive Solar speelt een grote rol binnen de plannen. Als mobiliteitsaanbieder faciliteert het een deelauto-platform, waarbinnen Hyundai een belangrijke speler is. Zo levert de autofabrikant 25 IONIQ 5 modellen met V2G-technologie (Vehicle to Grid) die direct inzetbaar zijn. Dit heeft ervoor gezorgd dat Utrecht de eerste bidirectionele regio ter wereld wordt, maar de ogen zijn vooral gevestigd op de wijk Cartesius. Dit moet een wijk worden waarin mensen tussen het groen leven en mét de natuur komen te leven, onder andere door meer duurzame oplossingen. Dat is waar het bidirectioneel laden een grote factor is; de constante voorziening én aanwezigheid van groene stroom moet dit de duurzaamste wijk van Nederland maken.

Cartesius als proeftuin voor de wereld

De nieuwbouwwijk Cartesius is niet ‘zomaar een project’. Het is een proef waarbij experts over heel de wereld de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten houden. Een duurzame stad (inclusief moestuinen tussen de woningen om maar een opvallend voorbeeld te noemen) die uitsluitend groene stroom zou gebruiken en waarbij deelmobiliteit de standaard is, met accu’s die leveren aan het netwerk om piekvraag op te vangen, dát is de manier om de toekomst van stedelijk leven groen, comfortabel en duurzaam te maken. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan maatschappelijke aspecten; Cartesius zet in op een inclusieve samenleving met mogelijkheden voor iedereen, iets dat we overigens veel vaker terugzien in Utrecht dat een al sinds decennia een smeltkroes van culturen is.

Hoe werkt deelmobiliteit eigenlijk en kan dit grootschalig ingezet worden?

Deelmobiliteit is eigenlijk niets anders dan vervoersmiddelen (op een legale manier) gebruiken die je zelf niet bezit. Door de toenemende schaalbaarheid en standaardisatie binnen deelmobiliteit zien we dit steeds vaker, steeds groter en steeds beter dekkend terug. Hierbij kan gedacht worden aan fietsen die bij een station staan zodat je naar huis kunt fietsen en de leenfiets de volgende dag weer terug kunt zetten. Of deelscooters, die vervoer binnen de stad mogelijk maken. Of uiteraard de deelauto’s die door We Drive Solar beschikbaar worden gesteld naar het Centraal Station Utrecht.


Uiteraard is dit (nog) niet gratis. Gebruikers kunnen een app installeren op de telefoon, waarmee de vervoersmiddelen geboekt en betaald kunnen worden. Vervolgens kan de gebruiker het geboekte vervoersmiddel ophalen uit de gekozen hub, om die vervolgens gewoon te gebruiken.


Dit past goed binnen de voorspellingen met betrekking tot het autobezit. De verwachting is dat steeds meer mensen de auto verkopen en gebruik gaan maken van deelmobiliteit. Zeker in steden is dit aantrekkelijk met de hoge parkeerkosten en bijzonder beperkte beschikbaarheid van parkeergelegenheid in de buurt van de woning.


Bij het gebruik van een deelauto zijn de kosten laag, tenzij je te maken krijgt met schade. De meeste aanbieders hebben de auto’s uitsluitend WA verzekerd, wat betekent dat er geen dekking is bij ruitschade. In de meeste gevallen betaal je direct € 500 eigen risico. Nagenoeg alle aanbieders bieden een lager eigen risico tegen een kleine maandelijkse abonnementsverhoging. Zelf naar www.autoglas-concurrent.nl gaan om de autoruit goedkoop te laten vervangen is niet mogelijk; bij een deelauto ben je namelijk géén eigenaar van het voertuig en dat betekent dat je zelf geen reparaties uit mag (laten) voeren.

Hoe groot is de rol van Utrecht binnen smart mobility?

Mobiliteitsvraagstukken en de energietransitie staan hoog op nationale en internationale agenda’s. Het gaat niet alleen om het terugdringen van de CO2-uitstoot, het gaat ook om de belasting van de infrastructuur en beperkte ruimte in stedelijke gebieden. Dat wéér een Nederlandse stad voorloper is op het gebied van testen rond smart mobility mag al geen verrassing meer heten. De hubs, bidirectionele laadpalen en deelmobiliteit die op dit moment in Utrecht uitgerold worden, zijn opnieuw van een enorm belang en kunnen de blauwdruk vormen voor andere nieuwbouwwijken over heel de wereld, inclusief aanpassingen aan de bestaande stedelijke regio’s. Op die manier heeft de Domstad zich opnieuw hoog in de internationale kijker gespeeld.

 

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Zeist? Lokaal nieuws woensdag 27 juli 2022

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Zeist?

Bij het kopen of verkopen van een huis kan je voor jezelf afwegen of je een makelaar wilt inhuren. Het kan zijn dat mensen het inhuren van een makelaar vermijden vanwege de mogelijk hoge kosten van een makelaar. Ook kan het zijn dat je liever geen makelaar inhuurt omdat je misschien slechte ervaringen hebt gehad met het inhuren van een makelaar. Het inhuren van een makelaar kan ook voordelen hebben. Zo weten makelaars waar zo op moeten letten bij het kopen en verkopen van een huis. Ze hebben hier immers voor geleerd.

Het zoeken naar een geschikte woning

Een ander voordeel van het inhuren van een makelaar, bijvoorbeeld Makelaar zeist , is dat een makelaar weet waar je naar op zoek bent. Zelf heb je misschien een aantal eisen voor je toekomstige woning. Je kan er dan voor kiezen om elk huis een voor een af te gaan. Het zoeken kan een hoop tijd kosten. Een makelaar kan je helpen door een lijst op te stellen met woningen die binnen jouw budget passen en aan de gestelde eisen voldoen. Dit kan je veel tijd schelen bij het zoeken naar jouw toekomstige woning.

Makelaars en de opgebouwde netwerken

Daarnaast hebben makelaars veel netwerken. Hierdoor kan het zijn dat wanneer je een huis verkoopt je een lijst kan krijgen van de makelaar met bijvoorbeeld aannemers. Doordat makelaars een vertrouwensband hebben met verschillende soorten mensen binnen de industrie kan dit ertoe leiden dat jij ook in contact wordt gebracht met deze mensen. Dit geldt niet alleen wanneer je een huis verkoopt, ook wanneer je een huis wilt kopen werk je met veel mensen samen. Een makelaar kan jouw in contact brengen met veel van deze mensen. Hierdoor weet je voor een groot deel zeker dat deze mensen te vertrouwen zijn.

Het beschikken over veel kennis van de markt

Makelaars beschikken over veel kennis van de markt. Makelaars zoals anne fem nvm makelaardij hebben veel kennis van zowel de kopers - als de verkopersmarkt. Ze kunnen je tips geven over de woningen die op dit moment te koop staan. Ook kunnen makelaars gemakkelijker aan bepaalde kennis komen die je misschien nodig hebt bij het overwegen om een woning te kopen. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de stijging van de marktwaarde of over de gemiddelde verkoopprijzen. Deze kennis kan je bijvoorbeeld toepassen bij het verkopen van een woning, zo weet je beter voor welke prijs je jouw woning het beste kan aanbieden op de markt.

 

Je nieuwe tuin afwerken met een tuinschilderij Lokaal nieuws donderdag 21 juli 2022

Je nieuwe tuin afwerken met een tuinschilderij

Een nieuw huis is wellicht ook een nieuwe tuin. En wellicht zijn er nog open of kale muren die een mooie aansluiting op de tuin kunnen worden. Wel, een tuinschilderij brengt kleur in je tuin, zorgt voor een unieke uitstraling en zorgt dat je een blikvanger hebt in je tuin. Heel wat mensen denken dat tuinschilderijen nog een oubollig imago hebben, maar niets is minder waar. Er zijn tegenwoordig prachtige tuinschilderijen op de markt in tal van thema’s.

Met een tuinschilderij kan je dan ook perfect een kale tuinmuur of beschutting bedekken en sfeer in je tuin brengen. Door de verschillende bevestigingsmogelijkheden, kunnen tuinschilderijen in elke tuin gemonteerd worden. In principe is er een tuinschilderij naar ieders wens.

Waarop moet je letten bij het aankopen van een tuinschilderij?

Dat je resoluut voor kwaliteit gaat. Een kwalitatief tuinschilderij is dan misschien niet het goedkoopste op de markt zijn, je hebt er wel jaren plezier van. Bovendien kies je ook maar beter voor een leverancier van tuinschilderijen met een ruime keuze aan foto’s én waar je een stevige garantie krijgt.

Verder is het ook belangrijk dat een tuinschilderij qua maat perfect in je tuin past. Wil je een muur bedekken, dan is je tuinschilderij maar beter tot op de centimeter nauwkeurig. Bij Tuinposter.nl, de uitvinder van het tuinschilderij, is het mogelijk de exacte afmetingen van de gewenste tuinposter in te geven. Zij gaan resoluut voor maatwerk, waardoor je steeds een perfect resultaat bekomt. Voor minder doen deze specialisten in tuinschilderijen het niet. Welke foto je ook kiest, het resultaat is altijd verbluffend. Ze gebruiken dan ook de nieuwste druktechnieken. Dit zorgt er ook voor dat een tuinschilderij zonder moeite weer en wind trotseert.

Zelfs de zon doet jouw tuinschilderij niet verkleuren.

Een tuinschilderij kan wel wat vuil worden, maar met een vochtige doek los je dat probleem op. Deze schilderijen zijn van uitstekende makelij en verkleuren niet door de zon. Je tuinschilderij gaat dan ook makkelijk 20 jaar mee.

Laad je eigen foto op!

Wil je over een echt bijzonder & uniek tuinschilderij beschikken? Dan kies je voor een eigen foto. Zo vereeuwig je een tafereel waar je echt een bijzondere band mee hebt. Dit kost niet meer en je hebt een uniek resultaat. De foto hoeft zelfs geen hoge resolutie te hebben om tegenwoordig tot een goed resultaat te bekomen. Bekijk vandaag nog de mogelijkheden op Tuinposter.nl. Na het ingeven van de het formaat en het kiezen van de montage, zie je gelijk de prijs van je tuinschilderij. Mini of maxi, bij Tuinposter.nl hebben ze tuinschilderijen voor iedereen en dit steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Nooit meer verhuizen uit je droomhuis Lokaal nieuws dinsdag 19 juli 2022

Nooit meer verhuizen uit je droomhuis

Het is misschien nog een ver van je bed-show, maar als je na lang wachten op de nieuwbouw en zorgvuldig inrichten eindelijk in het huis van je dromen woont, dan is verhuizen naar alle waarschijnlijkheid het laatste waar je aan denkt. Zorg er daarom met deze slimme keuzes voor dat je woning ook in de toekomst geschikt voor je blijft:


Drempelloos
Riante keuken en badkamer
Smarthome


 

Drempelloos

Wat voor vloer wil je in je droomwoning? Een gietvloer? Plavuizen? Parket in visgraat? Stuk voor stuk prachtige en duurzame vloeren. Als je een vloer gaat uitzoeken of als je interieurarchitect het ontwerp maakt, zorg er dan voor dat de vloer overal doorloopt. Dat geeft een ruimtelijk en chique effect. Geen drempels die zichtlijnen onderbreken.

Maar dat niet alleen. Drempels kunnen in de toekomst een obstakel vormen. Geen drempels = een kleiner risico op een valpartij. Het klinkt misschien wat vergezocht, maar het is stuitend hoeveel senioren door aan valpartij in en om huis op de eerste hulp belandden. Dat komt niet door vergrijzing, maar omdat mensen langer wonen in huizen die niet geschikt voor hen zijn. Zorg er dus voor dat jou dat niet overkomt.

Andere zaken zoals de trap (helaas, vaak de veroorzaker van een valpartij) kunnen uiteraard ook een valrisico gaan vormen. Een traplift is snel geplaatst, desnoods kan je een traplift huren. Het is geen fraai ding, maar wacht er niet te lang mee.

Tweedehands traplift?

Smienk Trapliften verkoopt gereviseerde trapliften, voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitseisen, maar vaak duizenden euro’s goedkoper dan een soortgelijke nieuwe. Lees meer over de trapliften van Smienk.

Riante keuken en badkamer

De keuken en de badkamer , het zijn van die ruimtes die de sfeer en eigenheid van je woning bepalen. Niet alleen door opvallende elementen te kiezen, het zijn de plekken waar wordt geleefd. Dat geldt ook steeds meer voor de badkamer. Maar let op: de keuken en badkamer zijn de eerste plekken in huis waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan als je ouder wordt. Hou deze dingen in je achterhoofd bij het ontwerpen van een nieuwe keuken en badkamer:

Keuken:


kies voor een goede inductieplaat
zorg ervoor dat de ovens op borsthoogte zitten zodat je er altijd makkelijk bij kan
kies voor lades in plaats van gewone kasten onder je aanrecht, denk ook aan een apothekerskast
zorg voor goede verlichting


Badkamer:


kies altijd voor een vloer die niet glad wordt
heb je voldoende ruimte? Kies dan voor een ruime inloopdouche naast je badkuip
zorg voor goede afzuiging
zorg voor goede verlichting


Smart home

Nu leuk en in de toekomst ideaal: een smarthome waarin je alles op stem kan besturen. Er is weinig reden om niet te kiezen voor slimme oplossingen. Van een slimme thermostaat, lampen en gordijnen tot een Google Home, Amazon Alexa of een van de andere slimme assistenten. Bovendien kunnen zulke assistenten ook zo worden ingericht dat ze een mantelzorger waarschuwen als er al een tijd niemand bewogen heeft in huis. Nu zit je waarschijnlijk niet te wachten op dit soort controle. Maar mocht het zo komen dat je alleen in je droomhuis achterblijft en slecht ter been raakt of last krijgt van je geheugen, dan kan het een welkome aanvulling zijn op de reguliere zorg.

Kortom, een paar kleine dingen om bij het ontwerpen van je droomhuis in het achterhoofd te houden, zodat je er ook als er andere tijden aanbreken veilig en comfortabel kan blijven wonen.

Waarom zonnepanelen op een nieuwbouwhuis een goed idee zijn Lokaal nieuws maandag 27 juni 2022

Waarom zonnepanelen op een nieuwbouwhuis een goed idee zijn

Ga je een nieuw huis kopen in Utrecht en liggen daar nog geen zonnepanelen op? Goed moment om deze meteen te laten installeren. Dat biedt namelijk een aantal financiële voordelen en daarnaast zijn ze ook nog eens goed voor het milieu. Daar vertellen we je graag wat meer over.

Verdienen zich snel terug

Grote kans dat je voorlopig wel even wilt blijven wonen in je nieuwe huis. En dan verdien je die investering in een zonnesysteem binnen een mum van tijd terug. De prijs van een gemiddeld zonnesysteem is namelijk zo’n €3.500 tot €5.000 euro, en die heb je in circa zes tot acht jaar terugverdiend. Mogelijk nog sneller als de energieprijzen door blijven stijgen. De uiteindelijke zonnepanelen kosten zijn wel afhankelijk van een aantal factoren, zoals huidig verbruik en type dak. Doe de Dakscan van aanbieder Sungevity voor een indicatie van de zonnepanelen kosten op basis van jouw verbruik en type woning.

Zonnepanelen zijn op vrijwel ieder dak te leggen

Heb je het idee dat jouw dak niet genoeg zon vangt? Of dat er dakramen in de weg zitten? Een goede zonne-adviseur weet altijd de juiste richting en het aantal panelen te bepalen dat aansluit bij je huis en verbruik. Zonnepanelen op plat dak ? Dat is helemaal ideaal! Hierbij is namelijk altijd de perfecte richting en hellingshoek voor de maximale opbrengst te bepalen. Dus hoe je dak er ook bij ligt, aarzel niet om advies in te winnen bij een specialist.

Je kunt 21% btw terugkrijgen

Als je voor de eerste keer zonnepanelen aanschaft dan kun je 21% btw terugvragen bij de Belastingdienst. En dat scheelt je al snel €1.000 op de totale rekening. Zo wordt het financieel gezien nóg aantrekkelijker om voor een zonnesysteem te gaan. Mogelijk wordt deze regel in 2023 afgeschaft en gaat dan de btw op zonnepanelen er sowieso af. Dan hoef je dus zelfs geen moeite meer te doen (formulier invullen) voor de teruggave.

Huis wordt meer waard

Uit onderzoek van De Nederlandse Bank blijkt dat huizen met zonnepanelen gemiddeld €7.000 in waarde stijgen. En met de focus op duurzame energie plus de stijging van energieprijzen zou dat gemiddelde in de toekomst ook nog wel eens hoger kunnen uitvallen. Is je nieuwe huis een ‘tussenstap’ en wil je ooit weer verhuizen? Ook dan zijn zonnepanelen financieel gezien dus nog aantrekkelijk.

Tips bij financiering

In Utrecht zijn we druk bezig om de overstap naar schone energie te maken. Momenteel is zo’n 24% van de Utrechtse daken voorzien van zonnepanelen. De gemeente informeert bewoners over de kansen van zonnepanelen en ondersteunt initiatieven voor collectieve zonne-energieprojecten. Er liep daarnaast een subsidieregeling waarmee je de kosten voor een zonnesysteem flink kon drukken. Helaas is deze regeling momenteel niet meer van kracht.

Heb je echter al genoeg geld uitgegeven aan je nieuwe huis en heb je geen idee hoe je de zonnepanelen moet financieren? Dan kun je een groene lening overwegen. Dit type lening is speciaal bedoeld voor iedereen die duurzame maatregelen wil nemen. De voorwaarden zijn bijzonder aantrekkelijk, zoals een rente van 3,5% tot 4% en de optie om tussentijds af te lossen. Maak voor jezelf maar eens een rekensom. Grote kans dat je erachter komt dat zelfs met een groene lening het nemen van zonnepanelen financieel gezien interessanter is dan geen zonnepanelen leggen. En zo draag je ook nog eens bij aan die overstap naar schone energie in Utrecht!

De beste banen in de vastgoedsector in Utrecht Lokaal nieuws donderdag 23 juni 2022

De beste banen in de vastgoedsector in Utrecht

Als je overweegt om te kijken naar de vastgoed vacatures Utrecht , komt dat waarschijnlijk omdat je mensen wilt helpen bij het kopen en verkopen van onroerend goed. Je bent je er misschien niet van bewust dat er veel andere beroepen zijn waar een vastgoedlicentie van pas komt. Makelaar worden is namelijk niet de enige reden om een ​​licentie te krijgen. Je gebruikt dezelfde branchekennis die je op de vastgoedschool opdoet om te slagen in elk van de onderstaande carrières.

Vastgoedbelegger

Beleggers worden niet verliefd op eigendommen zoals traditionele kopers. In plaats daarvan analyseren ze gegevens en selecteren ze panden met het grootste potentieel voor winst en cashflow. Als je van zaken en financiën houdt, maar je hebt een tekort aan mensenkennis, dan kan dit de carrière in de vastgoedsector voor jou zijn. Via een uitzendbureau Utrecht zul je deze baan niet kunnen krijgen, je zult toch echt zelf vastgoedbelegger moeten worden.

Vastgoedbeheerder

Vastgoedbeheerders zijn de beheerders van een vastgoedbelegging, pakken onderhoudsbehoeften aan en screenen huurders. Goede analytische vaardigheden en een scherp oog voor detail zijn hier nuttige vaardigheden, en het is belangrijk om lokale codes en verordeningen te kennen.

Leaseadviseur

Leasingconsulenten helpen eigenaren van onroerend goed en vastgoedbeheerbedrijven om de deal voor hun verhuur te sluiten. Je hebt verkoopvaardigheden en een grondige kennis van de lokale marktomstandigheden nodig om uit te blinken in deze carrière in de vastgoedsector.

Commerciële makelaar

Commercieel vastgoed is een meer technische carrière dan het kopen en verkopen van woningen. Je moet belastingwetten, verordeningen en zakelijke concepten kennen om te gedijen in deze 9-5-carrière. Je zult ook geduld moeten hebben - deals kunnen veel langer duren in commercieel onroerend goed en er kunnen een willekeurig aantal bewegende delen zijn.

Marketing

Vastgoedbedrijven moeten reclame maken voor hun bedrijf en toezicht houden op inkomende en uitgaande leads. Het is een pluspunt voor alle marketingprofessionals om op een diepgeworteld niveau het bedrijf dat ze promoten te begrijpen. Dat geeft hen namelijk de juiste tools om marketing op de rails te zetten.

Commerciële leasingmanager

Net als een leasingadviseur fungeert een commerciële leasingmanager als tussenpersoon om het leasingproces voor eigenaren van commercieel onroerend goed te versnellen. Het is echter een meer technische carrière met hoge inzetten, waarbij veel papierwerk en het vermogen om complexe financiële transacties te begrijpen, met zich meebrengt.

Afschermingsspecialist

Er is een hele industrie gewijd aan de marktafscherming, die specifieke regels en wettelijke vereisten heeft die moeten worden gevolgd. Nu er voorspeld wordt dat het aantal faillissementen zal toenemen, zou dit een goed moment kunnen zijn om een ​​carrière te zoeken als makelaar in faillissementen voor kopers of om mensen te helpen hun woninghypotheken te herstructureren.

Taxateur

Bijna elke keer dat een persoon een hypothecaire lening moet financieren, heeft de geldschieter een taxatie nodig als onderdeel van het afsluitingsproces. Goede taxateurs hebben een sterke kennis van de vastgoedmarkt. Met behulp van lokale vergelijkingspunten en het beoordelen van unieke kenmerken, is het hun taak om snel de waarde van een onroerend goed te beoordelen.

 

De beste tips om je werkkamer voor thuiswerken in te richten Lokaal nieuws woensdag 08 juni 2022

De beste tips om je werkkamer voor thuiswerken in te richten

Geconcentreerd blijven terwijl je thuiswerkt is geen gemakkelijke opgave. De koelkast, de bank en je harige beste vriend roepen allemaal dat je moet stoppen met werken en je in plaats daarvan moet koesteren in het comfort van je veilige toevluchtsoord. Maar we weten allemaal dat thuiswerken soms de enige optie is. Dus hoe bereiden we ons voor op succes? We hebben de beste tips om je werkkamer in te richten voor thuiswerken op een rijtje gezet.

1. Gebruik een ergonomisch verantwoord bureau en stoel

Een bureaustoel of tafel dat je niet goed ondersteunt lijkt misschien een klein probleem, maar het is een belangrijk detail dat op den duur enorme gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Dagen achtereen zitten op een slecht ingerichte werkplek kan leiden tot spier- en skeletaandoeningen zoals carpale tunnel. Op korte termijn leidt dit ongemak tot gebrek aan concentratie en productiviteit. En erger nog, op lange termijn veroorzaken deze problemen lichamelijke pijn en kunnen ze leiden tot ziektedagen.

Zorg daarom in ieder geval voor het juiste meubilair welke in hoogte verstelbaar is. Een werkbank, bureau, sta zit bureau, voetensteun en ergonomische bureaustoel. Koop de ergonomische producten in een gespecialiseerde winkel, zoals Bureaustoelpro.nl . De beste hulpmiddelen voor het inrichten van een ideale ergonomische werkplek.

2. Richt een werkomgeving in

Idealiter is een werkruimte alleen een ruimte om te werken. Uiteindelijk zijn we allemaal gewoontedieren. Onze geest is gebouwd om contextuele prikkels van de ruimte om ons heen te herkennen en erop te reageren. Wat dat betekent is, dat als we productief proberen te zijn in een omgeving die we eerder voor rust en ontspanning gebruikten, de kans groot is dat we die troostende afleiding gaan zoeken als we eigenlijk zouden moeten werken.

Als je het geluk hebt een logeerkamer in je huis te hebben, richt deze ruimte dan in voor een thuiskantoor. Niet iedereen heeft de luxe om een hobbykamer te veranderen naar een thuiskantoor. Indien dit voor jou ook het geval is, creëer dan een werkzone in een kamer. Richt dit gedeelte zo in dat je weinig afleiding hebt en dus geconcentreerd kan werken. Gebruik bijvoorbeeld grote planten of een kamerscherm om een deel van de kamer af te scheiden.

3. Gebruik verlichting om de ruimte te veranderen

De juiste verlichting kan een wereld van verschil maken als het gaat om productief thuiswerken. Onderzoek toont zelfs aan dat je door de kleurtemperatuur (Kelvin) van de verlichting in je werkruimte te wijzigen, het prestatieniveau aanzienlijk kunt veranderen. Met andere woorden, je kan werkelijk beter presteren door de verlichting in je thuiskantoor of werkruimte aan te passen naar koud wit licht met hoge Kelvin (K).

Door lampen te gebruiken met tenminste 6000K licht, verhoogt jouw concentratie, alertheid en prestaties. De reden daarvoor is dat de zon ongeveer 6000K is. Dus als je de verlichting op die temperatuur van Kelvin instelt, boots je sterk daglicht na en zegt jouw geest en lichaam dat het tijd is om dingen gedaan te krijgen. Dat maakt de kleurtemperatuur van 6000K perfect voor de beste thuiswerk opstelling. Gebruik warme tinten licht met een lagere Kelvin voor momenten van ontspanning.

4. Denk na over de temperatuur van je thuiswerkplek

Niets is erger dan proberen je op je taak te concentreren en je echt ongemakkelijk te voelen. De kamer is te koud, je bureau staat te laag en je stoel is moordend voor je rug. Dit brengt de productiviteit niet ten goede. Naast een goede bureaustoel, tafel en verlichting speelt de temperatuur van de ruimte ook een grote rol in jouw productiviteit.

Alles kouder dan 21 graden en warmer dan 24 graden Celsius belemmert jouw productiviteit. Bedenk wel dat iedereen anders is, dus speel wat met je thermostaat om te zien wat voor jou het beste werkt. Maar een goede uitgangspositie voor een goede werkkamer thuis is ergens in die ‘sweet spot’ tussen 21°C en 24°C.

5. Houd de werkkamer georganiseerd en schoon

Het houden van een georganiseerde en schone werkkamer wordt in verband gebracht met een betere creativiteit en een vermindering van stress. Om de zaken die je kunt zien, zoals schriften, pennen en memobriefjes, netjes en opgeruimd te houden, richt je de ruimte in met organisatie-elementen zoals pennenbak en schuiflades.

Voor de dingen die je niet kunt zien, zoals bacteriën als E. coli en Stafylokokken, richt je de werkplek in met een LIFX Clean LED-lamp. Deze lamp kun je overdag als bureaulamp gebruiken om de ruimte te verlichten met helder, focus-gevend licht. Als je klaar bent met werken, schakel je de LIFX Clean lamp over naar desinfecterend HEV-licht. Hierdoor worden oppervlakken en omgevingslucht gedesinfecteerd, zodat de ruimte schoon is en klaar is voor de volgende werkdag thuis.

Tot slot, de laatste tip voor thuiswerken

We hebben wellicht de belangrijkste tip voor het laatst bewaart; zorg goed voor jezelf. Een tevreden uitgeruste jij is het belangrijkste ingrediënt. Zie toe op die acht uur slaap en zorg voor een zekere scheiding tussen werk en privé. Als je werkdag erop zit, sluit dan de deur van je werkkamer en ontspan.

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden