Actueel

Nieuws

Lokaal nieuws maandag 15 oktober 2018

Huren in Utrecht?

Je pakt je tas, je stapt in de auto en je parkeert hem voor de deur van jouw kantoorruimte. Middenin het centrum van Utrecht. Dat klinkt als de ideale start van je werkdag, vind je ook niet? Mogelijk beschrijf jij je werkdag binnenkort op deze manier. Via SKEPP kun je namelijk precies kiezen welke kantoorruimte jij wilt huren. SKEPP heeft op dit moment 48 kantoorpanden en 435 kantoorruimten in Utrecht direct beschikbaar voor de verhuur. Of je nu een flexplek zoekt in de binnenstad of een kantoorkamer in de buurt van het centraal station. De te verhuren kantoorruimten in Utrecht zijn verdeeld over maar liefst 12 stadsdelen. Van middenin het centrum, tot aan de snelweg of juist in een rustige omgeving.

SKEPP skipt de opties

SKEPP werkt via een handige afvinkmethode. Zo begint de zoektocht naar de locatie. Wil je bijvoorbeeld in het centrum of juist lekker dicht bij de snelweg werken? Daarna gaat de zoektocht verder naar jouw wensen voor de locatie zelf. Moet het gebouw licht, open en modern zijn? Of statig en authentiek? Werk je graag in een afgesloten ruimte of liever in een bruisende kantoortuin? Afvinken maar! Stap voor stap kom je zo dichter bij jouw ideale kantoorruimte in Utrecht. Natuurlijk speelt budget altijd een groot aandeel bij de huur van een pand of kamer. Daarom heeft SKEPP de budgetopties vast op een rijtje gezet. Deze kantoren huur je via SKEPP:

• Virtuele kantoorruimte - vanaf €49,- p.m.
• Flexplekken - vanaf €99,- p.m.
• Werkplekken - vanaf €149,- p.m.
• Kantoorkamers - vanaf €249,- p.m.
• Conventionele kantoorruimte - vanaf €749,- p.m.

Samen zoeken met specialisten van SKEPP

De keuze voor een ideale werklocatie maak je niet met je ogen dicht. Je wilt eerst goed zien of de kantoorruimte of werkkamer voldoet aan wat je vooraf voor ogen had. Daarom kun je op de website van SKEPP eerst uitgebreid en ongegeneerd rondneuzen in misschien wel jouw nieuwe kantoorruimte in Utrecht. Hier vind je namelijk kwalitatieve foto’s, video’s en 3D virtuele tours van de panden en kamers die op dit moment in de verhuur staan. Direct krijg je een goed beeld van de uitstraling en sfeer van de kantoorruimtes in Utrecht. Samen met de specifieke wensen, heb je een zo compleet mogelijk beeld van kantoorruimtes waar je zo terecht kunt. Ben je toch nog niet zeker van je keuze? Neem dan vooral contact op met de specialisten van SKEPP. Er zit altijd één van de medewerkers voor je klaar die je via chat kunt benaderen. Binnen maximaal 1 uur geven zij passend antwoord op je vragen en geven ze advies in jouw zoektocht. Een fijne gedachte wanner jij start met de huur van jouw nieuwe kantoorruimte in Utrecht.

Lokaal nieuws vrijdag 14 september 2018

Geef je woonkamer een make-over!

Wij geven in samenwerking met Woninginrichting-Aanhuis Alexandrium in Rotterdam een kortingsbon ter waarde van € 125,- weg. Doe nu mee aan onze winactie en wie weet heb jij straks een mooi budget om je woonkamer te voorzien van een nieuwe look. Wil je kans maken? Stuur dan een mailtje naar info@24webvertising.nl

Lokaal nieuws maandag 13 augustus 2018

Ja hoor, huren in Utrecht is wéér duurder geworden

We weten het allemaal: als je voor een prikkie een woning wil huren, moet je zeker niet in Utrecht zijn. In de Domstad zijn de huizen nu eenmaal relatief duur.

Aardgasvrij Utrecht op de planning Lokaal nieuws dinsdag 17 juli 2018

Aardgasvrij Utrecht op de planning


Op de klimaattop in Parijs in november 2016 hebben landen afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarvoor is het nodig te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van kolen, olie en aardgas komt namelijk CO2 vrij. CO2-uitstoot levert een grote bijdrage aan klimaatverandering. De gemeente Utrecht wil haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en concrete stappen ondernemen om over te stappen op milieusparende alternatieven. Hier lees je hoe dat gebeuren én wat je zelf kunt doen. 

Utrechtse nieuwbouw gasloos?

Van de 150.000 woningen die Utrecht telt, zijn er 110.000 aangesloten op het aardgasnetwerk. Aardgas wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning, het verkrijgen van warm water en het koken op het gasfornuis. Het doel is dat in 2050 alle woningen aardgasvrij zijn. Aardgasleidingen gaan over het algemeen zo’n 40 jaar mee. Om in 2050 geheel aardgasvrij te zijn is het minimaal nodig dat woningen die nu gebouwd worden, gebruik gaan maken van van alternatieven voor aardgas. Daarom heeft de gemeente in maart 2018 met netbeheerder Stedin een overeenkomst ondertekend met afspraken over gasvrije nieuwbouwwoningen.

Daardoor zullen 85% van de nieuwbouwprojecten worden gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Gunstig, want tot 2040 zullen er zo’n 44.000 nieuwe woningen bij moeten komen in Utrecht.Om dit percentage te vergroten, stuurt de gemeente in gesprek met ontwikkelaars aan op de inzet van alternatieven voor aardgas. Om ontwikkelaars te stimuleren is tevens een zogeheten inkeerregeling getroffen: ontwikkelaars met bouwprojecten waarin gepland stond aardgas te gebruiken, kunnen al gemaakte contracten ontbinden om alsnog over te stappen op duurzame alternatieven.

Zelf inspelen op gasloos

Heb je zelf een (nieuwbouw)woning die nog op het aardgasnetwerk is aangesloten? Dan kun je natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen en zelf overstappen op groene alternatieven. Wat kun je doen?

Als je een cv-ketel hebt die aan vervanging toe is, kun je een warmtepomp aanschaffen. Een warmtepomp lijkt op het eerste gezicht een dure aankoop, maar levert je uiteindelijk meer warmte op voor minder geld. Een warmtepomp levert namelijk tot vijf keer meer warmte dan een ouderwetse verwarmingsketel met dezelfde hoeveelheid energie. Dat komt omdat een warmtepomp 80% van de warmte uit ofwel de lucht, het water of de aarde haalt. Ook kun je het gasfornuis vervangen door een inductiekookplaat. Inductie werkt namelijk op elektriciteit.

Overstappen van gas op stroom

Ga je stroom in plaats van gas gebruiken? Dan is het wel belangrijk dat je gebruikmaakt van groene energie. Vooral duurzame energie uit Nederland levert een positieve bijdrage voor de vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland. Het liefst kies je natuurlijk voor de goedkoopste energieleverancier . Voor consumenten is er tegenwoordig weinig verschil aan kosten voor groen of grijs te vinden. Om die reden is het des te interessanter om te gaan voor groen uit eigen land. Hoe hoger de behoefte, hoe meer er daadwerkelijk opgewekt moet worden. Als jij klimaatverandering wilt tegengaan en daarom van energieleverancier wilt wisselen, kun je uit een selectie van groene leveranciers de goedkoopste energieleverancier uitkiezen. Zo kun je met een schoon geweten je huis verwarmen.

Informatiemarkt Leeuweplaats: een korte terugblik Lokaal nieuws maandag 16 juli 2018

Informatiemarkt Leeuweplaats: een korte terugblik

Op zaterdag 7 juli was de informatie-markt voor Leeuweplaats waar een team van specialisten, waaronder architecten, makelaar en hypotheekadviseurs klaarstond om je vragen te beantwoorden over architectuur van de wijk, impressies, type woningen en locatie.

Wil je de presentatieborden met impressies en plattegronden van de bijeenkomst graag bekijken? Download ze dan hier.

Download informatieborden

Nog even wachten... Lokaal nieuws maandag 16 juli 2018

Nog even wachten...

We verwachten dat de woningen eind 2018 in de verkoop gaan. Wanneer precies? Kijk hiervoor regelmatig op deze website.

Daar plaatsen we de meest recente informatie, ook over de planning en verkoopselectie.

Lokaal nieuws dinsdag 29 mei 2018

Woningprijzen in gemeente Utrecht afgelopen 5 jaar met 42 procent gestegen

De woningprijzen in Utrecht zijn de afgelopen vijf jaar met 42 procent gestegen, blijkt uit onderzoek van onafhankelijk technologiebedrijf Calcasa.

Slim omgaan met energie met een slimme meter Lokaal nieuws zaterdag 19 mei 2018

Slim omgaan met energie met een slimme meter

Je energieverbruik wordt gemeten op de gas- en elektriciteitsmeter. In de meeste huizen hangen traditionele meters. Meters met telramen. Deze worden in de loop van de komende jaren allemaal vervangen door slimme, digitale, meters. Wat is een slimme meter en wat zijn de voor- en nadelen hiervan?

Een slimme meter, wat is het?

Een slimme meter is een digitale versie van de traditionele, analoge meter. De netbeheerders vervangen stap voor stap alle oude meters is Nederland. Ben je aan de beurt dan komt er een monteur bij je langs die je gasmeter en elektriciteit meter vervangt voor een nieuwe variant. In je meterkast zit dan voortaan een digitaal kastje die op afstand uitgelezen kan worden door bijvoorbeeld je energieleverancier, een energieverbruiksmanager of een slimme thermostaat.

Voordelen van een slimme meter

Van de slimme meter heb je een aantal handige voordelen. Met een slimme meter hoef je namelijk nooit meer zelf je meterstanden door te geven. Dit lezen alle energieleveranciers automatisch, 6 keer per jaar uit. Maar als je echt slim om wil gaan met je slimme meter en hem ook wil inzetten om energie te besparen dan schaf je ook direct een slimme thermostaat aan. Deze thermostaat wordt direct gekoppeld met je slimme meter waardoor je real-time inzicht in je energieverbruik hebt. Om deze manier weet je van minuut tot minuut hoeveel energie je verbruikt en inzicht is de eerste stap naar besparen. Je wordt immers behoorlijk met je neus op de feiten gedrukt. Heb je een slimme thermostaat van je energieleverancier (bijvoorbeeld Toon en Eneco) dan zie je ook of je nog op schema ligt wat betreft je maandbedrag en je huidige energieverbruik. Dit om een verrassing op de jaarrekening te voorkomen (dat je bijvoorbeeld een groot bedrag moet bijbetalen).

Door dit inzicht weet je exact wat je verbruikt is wat ook heel handig is voor energie vergelijken. Door een vergelijking zie je direct of een ander energiecontract goedkoper voor je uitpakt en door op deze manier jaarlijks over te stappen van energieleverancier bespaar je gemiddeld €350,-.

Nadelen slimme meter

Een nadeel van de slimme meter is de privacy kwestie. De gegevens kunnen door verschillende partijen worden uitgemeten. Als dit gekraakt wordt kan iemand exact zien, aan je energieverbruik, of je bijvoorbeeld op vakantie bent.

De slimme meter is tevens een nadeel als het om salderen met zonnepanelen gaat. Een oude meter draait letterlijk terug. Een slimme meter meet de opgewekte energie apart. Het is dan nog maar de vraag wat hiermee gebeurt als de huidige salderingsregeling verdwijnt.

Als consument mag je een slimme meter altijd weigeren. Wanneer je oude meter kapot is wordt deze echter wel altijd vervangen door een slimme variant.

Lokaal nieuws vrijdag 18 mei 2018

Amsterdammers pikken Utrechtse koopwoningen in

Steeds meer Amsterdammers verhuizen naar Utrecht, en dat zorgt ervoor dat woningen in de stad onbetaalbaar worden voor mensen die niet uit Amsterdam komen.

Lokaal nieuws woensdag 16 mei 2018

Utrecht groeit verder door: 44.000 nieuwe woningen tot 2040

Utrecht groeit de komende jaren stevig door. In het Meerjarenperspectief Stedelijke Ontwikkeling (MPSO) is te lezen dat er tot 2040 44.000 nieuwe woningen bij moeten komen. Het inwonersaantal zou op 433.000 Utrechters liggen.

Lokaal nieuws dinsdag 24 april 2018

Plan NPD-strook Overvecht: 700 studentenwoningen en 360 appartementen voor senioren en starters

De NPD-strook moet maximaal 700 studentenwoningen en 360 appartementen krijgen. De eerste woningen in het gebied van de voormalige Nederlandse Pakketdienst in Overvecht moeten eind 2019 worden opgeleverd.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden