Actueel

Nieuws

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis? Lokaal nieuws donderdag 13 juni 2019

Energiebesparende maatregelen voor een nieuwbouwhuis?

Je hebt er lang over nagedacht, maar hebt eindelijk besloten om dit jaar te gaan verhuizen. Het liefst wil je graag een nieuwbouwhuis kopen. Dit is heel begrijpelijk, omdat het kopen van een nieuwbouwhuis een aantal voordelen heeft. Zo kun je zelf de bouwindeling van je huis bepalen, aangezien jij de eerste bent die in het huis gaat wonen. Ook zijn de energiekosten bij nieuwbouwhuizen lager dan bij bestaande huizen, doordat nieuwbouwhuizen tegenwoordig beter worden geïsoleerd. Dit is namelijk een energiebesparende maatregel die getroffen wordt voor meer duurzaamheid in ons land.

Naast het isoleren van je huis zijn er meer energiebesparende maatregelen die je kunt treffen voor een duurzamer nieuwbouwhuis. Een aantal van deze energiebesparende maatregelen zullen hieronder worden toegelicht.  

Zonnepanelen

Eén van de mogelijkheden voor het verduurzamen van je huis, is om zonnepanelen aan te schaffen. Door zonnepanelen op je dak te plaatsen, wordt de zonne-energie omgezet in stroom. De panelen zorgen dus voor elektriciteit, waardoor je hiermee CO2-uitstoot bespaart. Voor meer informatie over de kosten en opbrengsten van zonnepanelen kijk je hier .

Warmtepompen

Een andere optie is een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt ervoor dat je op een energiebesparende manier je huis kunt verwarmen. Ook kun je hiermee je huis verkoelen of warm tapwater krijgen. Er zijn verschillende warmtepompsystemen die je aan kunt schaffen voor je nieuwbouwhuis. Je hebt waterpompen die de warmte uit de grond, lucht of water halen om je huis te kunnen verwarmen. In het geval dat je een waterpomp wilt aanschaffen, is het verstandig om te letten op hoe goed jouw huis is geïsoleerd. Hiervan hangt namelijk af hoeveel energie jij nou echt bespaart met een warmtepomp.

Zonneboilers

Het gebruik van een zonneboiler levert warm water en stroom op. Tevens zorg je er met een zonneboiler voor dat het energieverbruik in jouw nieuwbouwhuis wordt gehalveerd. Een zonneboiler is een energiebesparende en milieuvriendelijke maatregel, doordat je hiermee veel minder aardgas gebruikt.

Meer informatie?

Wil jij graag energiebesparende maatregelen treffen voor een duurzamer huis, maar weet je niet precies hoe je dit kunt financieren? Schakel dan een hypotheekadviseur in voor hypotheekadvies . Hij of zij kijkt dan samen met jou naar de financieringsmogelijkheden voor het realiseren van energiebesparende maatregelen voor jouw nieuwbouwhuis. Voor een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur in Utrecht kun je kijken op www.hypotheekadvies.nl.

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht Lokaal nieuws maandag 27 mei 2019

Leuke plaatsen om een woning te kopen in de provincie Utrecht

De provincie Utrecht is een groene en gezellige provincie die veel te bieden heeft. Naast de hoofdstad van deze provincie zijn er talloze andere plaatsen die genoeg mogelijkheden bieden om mooi te wonen. De provincie is rijk aan natuur, is goed bereikbaar en heeft voor iedereen die op zoek is naar een woning wel wat te bieden.

Op het gebied van bestaande bouw en van nieuwbouw zijn er dan ook genoeg mogelijkheden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een vrijstaande woning midden in de natuur of een prachtig nieuwbouwappartement in het centrum van de stad Utrecht.

Waarom wonen in de provincie Utrecht?

Voor de mensen die zich afvragen waarom de provincie Utrecht dé plek is om te wonen zal er een beeld geschetst worden van deze prachtige regio. De provincie ligt centraal in Nederland en is vanuit het hele land goed te bereiken met de auto en met het openbaar vervoer. Vanuit de provincie ben je dan ook snel in de stad Utrecht of in een stad in het westen van Nederland.

Daarnaast is de provincie zeer rijk aan natuur. Er zijn veel bossen te vinden waardoor landelijk wonen ook zeker een optie is. Voor wie het rustiger gebied graag opzoekt kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een woning te vinden in het Groene Hart van Nederland. Voordeel aan wonen in het Groene Hart is dat er altijd een levendige stad in de omgeving is te vinden en je tegelijkertijd toch ruimtelijk en landelijk woont. Doordat dit veel mensen trekt kan het lastig zijn om een woning te vinden die hierbij past. Houd het aanbod goed in de gaten en kijk online voor de opties van nieuwbouwwoningen in het Groene Hart .

Plaatsen

Verder biedt deze provincie een groot aantal plaatsen met verschillende mogelijkheden. Er zijn steden te vinden zoals Utrecht, Amersfoort, Zeist en Nieuwegein. Ook zijn er veel verschillende dorpen en andere plaatsen die veel mogelijkheden bieden op het gebied van wonen. Naast plaatsen zoals Nieuwegein en Utrecht zijn er bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden op het gebied van wonen in plaatsen als Vianen, Vleuten, Huis ter Heide, Woerden, de Meern en Houten.

Of je nu op zoek bent naar bestaande bouw of een nieuwbouwwoning, er zijn altijd wel mogelijkheden te vinden. Hier vind je alvast de mogelijkheden voor een nieuwbouwhuis in een van deze plaatsen in de provincie Utrecht .

Nieuwbouw

Het laten bouwen van een nieuwe woning heeft veel verschillende voordelen. Je kunt zelf veel bepalen op het gebied van hoe de woning eruit komt te zien. Daardoor voelt een huis al snel als eigen aan. Andere voordelen zijn dat een huis bijvoorbeeld energiezuinig gebouwd kan worden en dat het onderhoud voor de eerstkomende jaren veel minder werk en kosten oplevert dan wanneer er wordt gekozen voor bestaande bouw. Niet alleen voor mensen die willen kopen zijn er mogelijkheden op het gebied van nieuwbouw. Ook voor huurders zijn er vaak mogelijkheden om een nieuwbouwwoning te betrekken.

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green! Lokaal nieuws maandag 27 mei 2019

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green!

Een eigen nieuwe woning, je eigen plekje onder de zon. En die zon kun je nu goed gebruiken om energie op te wekken, de wereld een stukje groener te maken en geld te besparen. Win-win!

Nieuw bouwen

Een nieuwbouwwoning kopen of laten bouwen is spannend. Je mag veel keuzes maken en die zijn soms lastig. Naast alle ontwerpkeuzes, wacht er ook een besluit over de energie en duurzaamheid van je woning.

Nul is de toekomst

Één van de termen die vaak voorbijkomt is de Nul-op-de-meter-woning (NOM). Dit betekent dat er in een jaar evenveel wordt verbruikt als opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen.

Gebruiksaanwijzing

De helling van de installatie is cruciaal voor het rendement van zonnepanelen . Op een dak naar het zuiden wek je met een helling op 30 graden de meeste energie op. Met een dakhelling van 40 graden kun je het beste op het oosten en westen energie opwekken. Ook op vlakke daken zijn zonnepaneleninstallaties te bouwen om te kunnen genieten van de voordelen.

Kosten en aantal zonnepanelen

Het gemiddelde zonnepaneel is 1,65 x 1 meter. Daarmee kun je zelf uitrekenen hoeveel panelen er op het dak passen. Het doorsnee vermogen per zonnepaneel ligt rond de 250 Wp (wattpiek) per paneel. Wat aangeeft dat een paneel niet meer dan 250 watt kan doorgeven aan de omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte energie om zodat deze bruikbaar is voor je apparaten en het gezamenlijk stroomnet.

Om het opwekvermogen te berekenen, wordt er gerekend met de opwekfactor 0,85 kWh per Wp. Dit is slechts een gemiddelde, aangezien zonnepaneel- en omvormerkeuze, dakoriëntatie, dakhelling en schaduw deze factor kunnen beïnvloeden. De opwekfactor geeft vooral een richtlijn.

Een doorsnee huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh. Vermenigvuldig deze factor 0,85 kWh per Wp. De uitkomst deel je door 250 Wp (het maximale per zonnepaneel) en dan kom je op 11,9 zonnepanelen om Nul-op-de-meter te krijgen. Er komt uiteraard wel terugloop met de jaren. Na 10 jaar loopt de opgewekte energie terug naar 90%. Dit is na 25 jaar ongeveer 80%. Het rendement daalt door de jaren heen een beetje.

De gemiddelde kosten aan zonnepanelen voor het opwekken van zo’n 3.500 kWh, is ongeveer € 7.600,-. Dat is inclusief omvormer en installatie. Over de kosten van het systeem kun je als eigenaar van zonnepanelen nog 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Gemiddeld kost een kWh € 0,23 cent via de energieleverancier. Vermenigvuldig dit met 3.500 kWh op jaarbasis en dan kom je uit op € 805,- aan stroomkosten per jaar. De terugverdientijd van de zonnepanelen is daarmee minder dan tien jaar.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Jouw ecologische voetafdruk maak je kleiner. Je neemt je verantwoordelijkheid voor een schonere toekomst. Daarnaast merk je het ook in de portemonnee als je zonnepanelen gebruikt. Je betaalt alsnog een voorschotbedrag aan de energieleverancier, maar verbruik je daarvan minder dan waarvoor je betaalt? dan krijg je het verschil in kosten aan het eind van het jaar terug. En wek je zelfs meer op dan dat je verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Op die manier verdien je zelfs aan je panelen. Kijk of ook op jouw droomhuis in Utrecht zonnepanelen kunnen. Let's save and be green!

Informatie bijeenkomst 2 april Lokaal nieuws donderdag 28 maart 2019

Informatie bijeenkomst 2 april

Wil je graag wonen op Leeuweplaats? Op donderdag 28 maart is de verkoop van Leeuweplaats gestart. Op dinsdag 2 april, tussen 18.00 en 20.00, is er een informatiebijeenkomst in Pathé Leidsche Rijn. 

Alle informatie is online te vinden. Vind je het fijn ook persoonlijk in contact te komen met het verkoopteam van Leeuweplaats? Na het lezen van de website nog vragen? Kom dan langs op onze inloopavond op 2 april in Pathé Leidsche Rijn. Je kunt vrijblijvend binnen komen lopen tussen 18.00 en 20.00 uur.

Locatie: Pathé Leidsche Rijn
Datum: 2 april 2019
Tijd: 18.00 – 20.00 uur

Als je aanwezig bent op de bijeenkomst,  maak je niet meer kans op een woning. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. 
 

Maart 2019 start verkoop! Lokaal nieuws vrijdag 15 februari 2019

Maart 2019 start verkoop!

Interesse in wonen in Leeuweplaats? We starten vanaf maart 2019 met de verkoop. Meld je aan op onze Facebook-pagina en voor de nieuwsbrief zodat je op tijd op de hoogte bent. 

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief en Facebook-pagina. Voor vragen kun je terecht bij Beumer Makelaars.

Hoe parkeer je in Utrecht? Lokaal nieuws dinsdag 05 februari 2019

Hoe parkeer je in Utrecht?

Parkeren in Utrecht kan een uitdaging zijn, zeker als je niet voorbereid bent. Hieronder enkele tips om alle hindernissen te overwinnend die je tijdens het parkeren tegenkomt.

Maak gebruik van evenementen

Bij bijzondere gelegenheden, zoals concerten of terugkerende evenementen, is de kans groot dat je aan een goedkope parkeerplaats komt door de evenementenwebsite te checken. Doe dat voor het kopen van je ticket, vaak komt de parkeerplaats namelijk in combinatie met het ticket!

Een kaart, veel parkeerbeurten

Als je regelmatig gebruik maakt van parkeergarages, is het aanschaffen van een smartcard geen slecht idee. Hiermee check je gemakkelijk in en uit bij alle parkeergarages van Q-park, en hoef je maar een keer per maand af te rekenen. Dus geen gedoe meer met onhandige betaalautomaten.

Een stukje verder parkeren 

Moet je echt op die perfecte plek midden in het centrum staan? Bij veel trein- en tramstations buiten het centrum parkeer je een stuk voordeliger, waarna je de reis gemakkelijk verderzet met het openbaar of een ov-fiets. Zo draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu!

Een goede voorbereiding... 

Is het halve werk, zegt men wel eens. En dat klopt, veel parkeerplaatsen kan je namelijk op voorhand reserveren via de website van Q-park. Zo loop je geen risico op volle parkeergarages en verlies je geen tijd aan onnodig zoeken naar de perfecte plek, jij bent alle anderen namelijk al lang voor!

Stadsverwarming in Utrecht Lokaal nieuws vrijdag 25 januari 2019

Stadsverwarming in Utrecht

In Utrecht zijn nu 37.500 huishoudens aangesloten op stadsverwarming. Deze manier van verwarmen werkt met een netwerk van buizen waar meerdere huizen op aangesloten zijn. Je hebt dus geen eigen cv-ketel. De buizen zorgen ervoor dat je verwarming werkt en er warm water uit de kraan komt. Het warme water waar de stadsverwarming gebruik van maakt, wordt onder andere geleverd door restwarmte van elektriciteitscentrales en warmte uit de aarde. Dit is dus een duurzame manier om je huis te verwarmen.

Hoe werkt het warmtenet

Het warmtenet werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je huis wordt verwarmd doordat je aangesloten bent op een leiding met warm water. Hier kunnen zelfs hele buurten op aangesloten zijn. Naast huishoudens zijn ook zo'n 1000 gebouwen in Utrecht aangesloten op de stadsverwarming, zoals kantoorgebouwen en winkelcentra. Voorheen kwam dit water voornamelijk van energiecentrales, waar restwater van hoge temperatuur werd gebruikt om woningen te verwarmen. Tegenwoordig komt de warmte ook uit duurzame bronnen, zoals uit de aarde. Dit water is minder heet, vandaar dat het belangrijk is om je huis extra goed te isoleren zodat er geen warmte verloren gaat.

Duurzaam je huis verwarmen met stadsverwarming

Doordat stadsverwarming gebruik maakt van restwarmte zorgt deze manier van verwarmen voor vermindering van de CO2-uitstoot. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van gas. De restwarmte is onder andere afkomstig van elektriciteitscentrales of er wordt gebruik gemaakt van de warmte die vrij komt bij het verbranden van afval. Vervolgens wordt de warmte via een ondergronds leidingnet naar woonwijken en bedrijventerreinen vervoerd. Per stadswarmtewoning is de CO2-besparing net zoveel als wanneer je zo'n 12 zonnepanelen op je dak zou hebben staan. Per 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet langer worden aangesloten op aardgas. Stadsverwarming is dan een interessante optie voor in je nieuwbouwhuis in Utrecht.

Kosten van stadsverwarming

Stadsverwarming kost nooit meer dan de maximumprijs die je zou betalen voor verwarming met gas. Dit komt door het zogeheten "Niet meer dan anders-principe", waarin is bepaald dat de maximumprijs voor warmte gebaseerd is op de prijs van gas. Deze tarieven worden per jaar vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gemiddelde warmteverbruik van woningen die verwarmd worden door stadsverwarming is zo'n 35 gigajoule per jaar. De maximale prijs voor een gigajoule is voor 2019 vastgesteld op € 28,47. Tel je hier het vastrecht (max. € 318,95) en het meettarief van € 25,98 bij op dan komt de rekening gemiddeld neer op € 1315,- per jaar. Je kunt energieprijzen vergelijken omdat het bedrag per gigajoule verschilt per leverancier. Echter, als je gebruik maakt van stadsverwarming is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere warmteleverancier. Anders dan bij elektriciteit en gas zijn de warmtenetten namelijk niet onderling met elkaar verbonden.

Bron foto: Shutterstock.

Voorlopige impressie Lokaal nieuws vrijdag 18 januari 2019

Voorlopige impressie

Dit is de voorlopige impressie die gemaakt is van De Rondine. Deze wordt nog verfijnd en kan evt. ook nog iets wijzigen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Gasloos bouwen? Zo maak je jouw nieuwbouwhuis all-electric Lokaal nieuws donderdag 10 januari 2019

Gasloos bouwen? Zo maak je jouw nieuwbouwhuis all-electric

1 juli 2018 is wettelijk bepaald dat nieuwbouwwoningen niet langer worden aangesloten op aardgas. Elektrisch wonen is de norm. Maar wat betekent deze trends, ‘gasvrije nieuwbouw’ of het nieuwe klimaatakkoord voor jou als consument?  THE FCTR E zet in dit artikel alle belangrijke zaken op een rij die komen kijken bij het (laten) bouwen van een gasvrije nieuwbouwwoning.

Zonder zorgen en hoge kosten gasvrij bouwen

Bij THE FCTR E weten wij uit  eigen ervaring  wat erbij komt kijken als je een eigen huis bouwt. Wij herkennen het overweldigende gevoel dat je beslissingen moet nemen over duizend en één details. Wij snappen heel goed dat – ondanks de interesse en behoefte – dit bij veel mensen ervoor zorgt dat gasvrij bouwen niet de prioriteit krijgt die het verdient. En dat is precies de reden waarom wij THE FCTR E hebben opgericht. Het is onze missie om all-electric bouwen en wonen voor iedereen mogelijk te maken. En dat doen wij door te ontzorgen, zodat jij je kunt richten op alle andere zaken die bij het bouwen van een huis komen kijken.

Member kun je in iedere bouwfase worden

Ben je member van THE FCTR E dan nemen onze experts alles over. Van advies en installatie tot onderhoud. Wij zorgen voor een onafhankelijk, modern energiesysteem en maken van jouw nieuwbouwhuis een e-home. In iedere bouwfase kun je bij ons member worden. Heb je problemen om dit met je bouwer te realiseren? Heb je bijvoorbeeld te horen gekregen dat je te laat bent en het simpelweg nu niet meer gaat? Of heb je een kostenpost gepresenteerd gekregen die je niet wilt of kunt financieren? Onze energie-experts nemen van je over. Met plezier gaan wij het gesprek aan met je bouwbedrijf of installateur en kijken we samen hoe we jouw e-home binnen het plan inpassen.

Dit kun je verwachten als je gasvrij wilt bouwen en wonen

Hoe we dit traject aanpakken en wat er allemaal bij komt kijken als je als nieuwbouwwoning bezitter de overgang naar een gasvrije toekomst wilt maken, bespraken wij eerder in een  speciale aflevering  over gasloos bouwen en wonen in nieuwbouwwoningen van het RTL 7-programma  Greenproject . In de uitzending gaat presentator Roel Kyvelos in gesprek met de oprichters van THE FCTR E, THE FCTR E-partner  Thuis in Bouwen  en meerdere consumenten die zich aan het oriënteren zijn op gasloos bouwen en wonen.

Gasvrij wonen, nu nog even niet?

Is iedere nieuwbouwwoning geschikt om all-electric te maken? Helaas nog niet. In sommige gevallen moeten we concluderen dat een nieuwbouwproject dat in planning staat, niet zomaar kan worden omgetoverd tot een gasvrij “Nul-op-de-Meterhuis”. En soms kiezen woningbezitters ervoor om toch nog even te wachten. In deze gevallen adviseren wij woningbezitters om nu in ieder geval al rekening te houden met een aantal belangrijke elementen. Want of je ervoor kiest om meteen over te stappen naar een gasloos huis of pas in een latere fase, besef wel alvast dat heel Nederland in de toekomst moet stoppen met aardgas.

5 Tips voor een nieuwbouw e-home

- Het huis een dakvlak heeft dat gunstig op de zon ligt. Een plat dak kan ook.
- Vloerverwarming met ruimteregeling of “lage temperatuur” radiatoren zijn geplaatst.
- Er elektraleidingen met voldoende vermogen zijn zodat er op inductie (elektrisch) kan worden gekookt.
- Dat de woning een ruime, geïsoleerde technische ruimte heeft (bij voorkeur op de begane grond).
- Overleg met de bouwer welke kosten in mindering kunnen worden gebracht (denk hierbij bijvoorbeeld aan een CV ketel)

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw nieuwbouwwoning? Neem dan  vrijblijvend contact  op met onze energie-experts.  Of lees meer over gasvrij bouwen op onze website .

Voorlopige impressie Lokaal nieuws dinsdag 08 januari 2019

Voorlopige impressie

Dit is de voorlopige impressie die gemaakt is van De Rondine. Deze wordt nog verfijnd en kan evt. ook nog iets wijzigen.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Modelwoning is geopend Lokaal nieuws zaterdag 05 januari 2019

Modelwoning is geopend

Curabitur blandit tempus porttitor. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Integer posuere erat a ante venena tis dapibus posuere velit aliquet.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden