Actueel

Nieuws

‘Meer geluk en minder stress’ Lokaal nieuws dinsdag 22 juni 2021

‘Meer geluk en minder stress’

Laurierkwartier krijgt een prachtige groene gezamenlijke binnentuin. Hier kunnen alle bewoners én omwonenden gebruik van maken. De binnentuin zorgt niet alleen voor een maximaal groene leefomgeving en het verlagen van bijvoorbeeld de hittestress, maar draagt ook bij aan het woongeluk van de bewoners. Hoe dat zit lees je hieronder.  

 

Gezonder

Het afgelopen jaar zijn we met zijn allen meer gaan wandelen én de natuur meer gaan waarderen. Zo is het belang van een (eigen) groene buitenruimte in de buurt alleen maar groter geworden. Niet zo gek, want een (korte) wandeling of wroeten in de aarde voelt nou eenmaal goed. Wist je ook dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk én minder stress? Reden genoeg dus voor een prachtige groene binnentuin in Laurierkwartier! Maar dat niet alleen, de verschillende speelplekken in de binnentuin nodigt ook uit tot bewegen, een gezonde ontwikkeling van kinderen en ontmoeten je hier je buren gemakkelijker (bron). Zo draagt het ook bij aan het verminderen van eenzaamheid.  

Wist je dat je vanuit alle woningen en appartementen in Laurierkwartier zicht hebt op de groene binnentuin?

Nederlands onderzoek wijst uit dat wie in een groene omgeving woont zich gezonder voelt en minder vaak ziek is. Zo vermindert groen stress omdat het zien ervan al zorgt voor een rustgevend effect. Ook zorgt groen ervoor dat kinderen hier heerlijk met elkaar buiten spelen. Kinderen in groene wijken hebben bijvoorbeeld vijftien procent minder vaak last van overgewicht (bron).

De bouw van Hart van De Meern vordert Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

De bouw van Hart van De Meern vordert

De bouw van project Hart van De Meern is gestart. De funderingen van de eengezinsowningen zijn bijna allemaal gerealiseerd en van de eerste bouwnummers krijgt het casco vorm.

De bouw van project Hart van De Meern is gestart. De funderingen van de eengezinsowningen zijn bijna allemaal gerealiseerd en van de eerste bouwnummers krijgt het casco vorm.

Het wijkje begint daarmee gestalte te krijgen.

Wij houden u op de hoogte van de voortgang.

Isoleren? Dit zijn de verschillen tussen EPS en XPS Lokaal nieuws woensdag 16 juni 2021

Isoleren? Dit zijn de verschillen tussen EPS en XPS

Ga je bouwen of heb je een nieuwbouwwoning gekocht, dan zijn er ineens veel bouwtechnische zaken waar je mee te maken krijgt. Eén daarvan is de isolatie. Door te weten wat bepaalde termen inhouden, kun je beter kiezen in wat je wil of wat het beste is. En je kunt beter volgen waar het bouwbedrijf over praat.

Veel voorkomende termen binnen isolatie zijn EPS en XPS. Al lijken de termen op elkaar en is het beide van polystyreen, het gaat in dit geval wel om een heel ander isolatiemateriaal. Voor jou op een rijtje wat het is, waarvoor het gebruikt wordt en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat doet isolatie eigenlijk?

Isolatie herleidt je waarschijnlijk naar het binnen houden van warmte in je woning. Maar omgekeerd houdt isolatie in de zomer natuurlijk ook de warmte juist buiten. Dat komt omdat isolatie er voor zorgt dat er een beschermende laag ontstaat met dat wat je wil scheiden. Dat kan dus warme en koude lucht zijn, maar ook geluid. Woon je dicht bij een snelweg of wil je gewoon heel graag dat het stil is in huis, dan kan bepaalde isolatie daar voor zorgen. En omgekeerd kun je, als je graag de muziek hard zet of een instrument bespeelt, er ook voor zorgen dat het geluid in je woning blijft. Naast de verschillende doelen bij isolatie, zijn er ook meerdere manieren van isolatie en verschillende soorten materialen. Zo kun je wanden isoleren, daken maar ook vloeren of tussenmuren.

EPS en XPS

EPS en XPS verschillen misschien maar één letter, maar zijn wel totaal andere materialen met verschillende verwerkingen en voor- en nadelen. Beide zijn van polystyreen maar daar blijft het wel bij. EPS is de afkorting van Geëxpandeerd polystyreen en eigenlijk een heel bekend materiaal. Het is namelijk een andere benaming voor piepschuim. Weet je wat piepschuim is, dan begrijp je dat ‘EPS isolatie’ heel licht is. Dat komt omdat het met name uit lucht bestaat, zelfs 98% ten opzichte van maar 2% polystyreen. EPS zijn eigenlijk bolletjes die ook wel parels genoemd worden. Kun je je voorstellen dat elke kubieke meter EPS zo’n tien miljoen parels heeft. En dat elke parel bestaat uit 3.000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. En dat precies die lucht nu zorgt voor de isolatie. Dat komt omdat stilstaande lucht een hele goede isolator is.

XPS daarentegen staat voor Geëxtrudeerd polystyreen. XPS wordt geleverd in platen en is gemaakt van kunststofschuim. Doordat de platen een zogenoemde gesloten cellenstructuur hebben, zijn ze bestand tegen veel druk. Dit maakt ze ideaal voor bijvoorbeeld het isoleren van parkeerdaken of parkeergarages. Daarnaast hebben de XPS isolatieplaten een trap sponning waardoor er geen koudebruggen kunnen ontstaan. En als laatste is XPS een heel vochtwerend en schimmelbestand materiaal waardoor het zeer geschikt is voor je badkamer, sauna of bij zwembaden. Maar hierdoor dus ook onder de grond voor funderingsmuren.

Voor en nadelen

EPS is als plaatmateriaal te koop, maar kan ook heel eenvoudig in een mal geperst worden en zelfs als losse bolletjes waardoor het heel geschikt is voor het na-isoleren van spouwmuren. Daarnaast leent EPS zich goed voor het isoleren van betonvloeren, platte daken of in kruipruimte. Ook is het een licht materiaal, makkelijk te verwerken en goedkoop. Het nadeel van EPS isolatie is dat het niet zo milieu vriendelijk is en ook minder flexibel dan je zou denken.

Het nadeel van XPS is dat het onder de zeer brandklasse E klasse valt en een niet echt goedkoop materiaal is. .

Sfeervol interieur: vijf tips Lokaal nieuws maandag 14 juni 2021

Sfeervol interieur: vijf tips

Warme kleuren, een harmonieuze inrichting, sommige zaken spreken misschien voor zich als je je woning sfeervol wilt inrichten. Maar wat geeft nu net dat beetje extra? Wij hebben vijf tips waarmee je precies de juiste sfeer creëert.

1. Ronde vormen

Als je gaat voor een zacht interieur, kies dan voor ronde vormen. Hoekig is wat zakelijker, rond is gezelliger. Als je de ronde vormen hier en daar laat terugkomen in je woning, krijg je een mooi, sfeervol geheel. Denk bijvoorbeeld aan ronde kussens op de bank, bolvormige vaasjes of een setje van ronde salontafels. Een rond vloerkleed is ook een optie.

2. Zachte verlichting

Je kunt bijna alle verlichtingsbronnen in meerdere tinten kopen, waarbij je bij elke kleur een andere sfeer creëert. Zo geeft een helderwitte verlichtingsbron heel anders licht dan een warm witte bron. Je kunt ook kiezen voor lampen die daglicht afgeven, voor weer een ander sfeertje. Ga je voor optimaal sfeervol, dan ga je voor een lamp in warm wit. Samen met een dimmer, voor extra effect.

3. Warme raambekleding

Stoffen gordijnen hebben tal van voordelen. Neem bijvoorbeeld dat ze de ruimte minder hol laten klinken. Net als een stoffen bank en een vloerkleed zorgt een gordijn ervoor dat je ruimte niet alleen sfeervoller wordt, maar ook nog eens sfeervoller klinkt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vouwgordijn , een soort rolgordijn dat zich min of meer opvouwt als je het gordijn optrekt.

4. Persoonlijk tintje

Jouw persoonlijke accessoires geven je woning ook sfeer. Je kunt ervoor kiezen om alles achter gesloten kastdeuren te bewaren, maar dat komt de sfeer niet ten goede. Eerlijk is eerlijk, je woning lijkt er wel opgeruimder van. Mooie snuisterijen uit verre oorden, familiefoto’s, mooie planten. Het is maar net waar jij gelukkig van wordt en waarmee jij de sfeer laat bepalen.

5. Hout met een verhaal

Ben je op zoek naar meubelen of een vloer met karakter? Ga dan voor hout. Elke houten plank was ooit een boom en als je erbij nadenkt wat de boom allemaal heeft meegemaakt vertelt elke noest zijn eigen verhaal. Neem bijvoorbeeld een eikenhouten vloer, elke plank brengt iets mee. Je woning krijgt er een warme sfeer van, maar ook een robuuste, stoere sfeer.

Een kijkje op de bouw Lokaal nieuws donderdag 03 juni 2021

Een kijkje op de bouw

Er wordt hard gewerkt aan het Laurierkwartier. Zoals je op onderstaande foto’s kunt zien zijn de gevels van de eengezinswoningen al goed zichtbaar. Niet gek ook, want de eerste 11 eengezinswoningen uit fase 1 worden al in juli opgeleverd! 

De eerste 7 foto's zijn foto's van de woningen uit fase 1, De Esdoorn. Je hebt nog tot woensdag 9 juni, 10.00 uur om je in te schrijven voor de vrije sector eengezinswoningen uit fase 1. Naar verwachting start de verhuur van de overige eengezinswoningen en appartementen naar de zomer.

Lange meubels voor je smalle balkon creëren ruimte en dit is hoe! Lokaal nieuws donderdag 03 juni 2021

Lange meubels voor je smalle balkon creëren ruimte en dit is hoe!

Een balkon bij je appartement verzekert je van een plek om in de zomer heerlijk te ontspannen. Geniet met een hapje en drankje van het mooie weer, het uitzicht over de omgeving, enzovoorts. Het inrichten van een balkon, met name een smal balkon, is niet altijd even gemakkelijk. Toch wil je er voldoende aandacht aan besteden, daar je er de ruimte wilt hebben om te kunnen zitten in de zomer. In dit artikel vind je een aantal handige tips die je helpen bij het inrichten van een smal balkon.

Kies bijvoorbeeld voor een tuinset voor loungen , in plaats van een set die uit verschillende elementen bestaat. Een lange bank neemt vaak minder ruimte in dan twee losse stoelen. De stoelen zet je altijd iets bij elkaar vandaan, waarbij de ruimte tussen beide stoelen niet benut wordt. Dit is zonde! Je voorkomt het met een lange, smalle bank.

Voorzie je balkon van een mooie parasol

Niet alleen een tuinset mag niet ontbreken op het balkon. Je wilt hier ook enige schaduw kunnen creëren. Met name op de zuidkant van een pand zal het in de zomer behoorlijk warm zijn op het balkon. De zon schijnt hier een groot deel van de dag op. Daarnaast stijgt de warme lucht van beneden op. De beste manier om een schaduwplekje te creëren is het gebruik van parasols voor het balkon . Het voordeel van deze parasols is dat je de bovenzijde kunt kantelen. Op deze manier kun je de parasol precies zo richten, dat je altijd ergens schaduw hebt. Een parasol is onmisbaar waar je jonge kinderen of een huisdier hebt. Het is voor hen vervelend en mogelijk zelfs gevaarlijk om de hele dag in de brandende zon te zitten. Ook binnen je appartement zal het niet koel zijn in de zomer.

Kleed je balkon aan met leuke plantenbakken

Met een parasol en leuke tuinset geef je het balkon al enige kleur. Er zijn meer mogelijkheden om het balkon gezellig te maken. Denk bijvoorbeeld aan leuke plantenbakken voor aan de balustrade van je balkon. De plantenbakken kun je in het voorjaar van viooltjes of geraniums voorzien. Deze planten zijn weliswaar eenjarig, maar bloeien een groot deel van het voorjaar en de zomer. Ook leuk zijn plantenbakken met verschillende kruidensoorten. Er is niets leuker, dan in de avond wat takjes rozemarijn, bieslook of bijvoorbeeld peterselie plukken voor bij de bereiding van je maaltijd. Niet alleen lekker, maar ook gezond.

Gebruik een spiegel op je balkon

Het klinkt wellicht wat gek om een spiegel op je balkon te gebruiken. Toch is het de overweging waard. Met een spiegel laat je niet alleen een balkon, maar ruimtes in het algemeen groter lijken. Je kunt als het ware door de muren van je balkon heen kijken. In plaats van een grote spiegel zou je verschillende kleinere spiegels aan de wand bij je balkon kunnen bevestigen. Het geeft een speels effect aan je balkon! Hang ze eventueel aan kleine, vintage kettingen, afhankelijk van de interieurstijl die je leuk vindt.

Eén wereld rondom de gezamenlijke binnentuin Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Eén wereld rondom de gezamenlijke binnentuin

De binnentuin dient écht als verlengstuk van jouw woning. Door te investeren in een grote, groene binnentuin kijk je vanuit iedere woning groen weg. Zo kun je heerlijk in de tuin, op het balkon of in de woonkamer zitten en genieten van het uitzicht! Naast het vele groen in de tuin heb je in het midden ook een strip met verschillende voorzieningen voor alle leeftijden. 

 

Groene vingers

Bewoners met groene vingers kunnen hun hart ophalen in Laurierkwartier. De binnentuin wordt professioneel onderhouden (daar betaal je servicekosten voor), maar je bent ook geheel vrij om zelf te schoffelen, onkruid te wieden of je eigen groenten te verbouwen. In de prachtige, groene binnentuin vind je namelijk zes moestuinbakken én een deelkas. Verbouw hier je eigen groenten en fruit er vervolgens samen met jouw buren van te genieten aan een de gezamenlijke eetplekken. 

Sport en spel

Op het plein zijn verschillende sport en spelvoorzieningen, mét valdempende ondergrond! Zo kunnen kinderen op het dek hun evenwicht oefenen op een van de evenwichtsbalken, heerlijk spelen op een van de speelheuvels én is er voor de allerkleinste een glijbaan. 

Op het maaiveld zijn er verschillende speelvoorzieningen voor de wat oudere kinderen (en volwassenen). Zo kun je hier terecht voor een potje tafeltennis aan de tafeltennistafel. Er omheen zijn multifunctionele betonnen zitjes, die ook als stapstenen kunnen dienen. Zo hoeven de kids zich niet te vervelen tijdens het wachten op hun beurt. Tot slot is er nog een verdiept trapveldje mét ingebouwde doeltjes voor uren voetbalplezier!

Ontspannen

Natuurlijk is er in de binnentuin ook veel ruimte voor ontspanning. Zo kun je heerlijk een boekje lezen in het gras, of drink een wijntje aan een van de picknicktafels. Ook vind je door de hele binnentuin losse zitjes verscholen tussen de beplanting. En zijn jouw kinderen druk aan het voetballen? Dan kun je gebruik maken van de zittreden op de grote trap om ze aan te moedigen! 

Maar het is ook heerlijk om een stukje te lopen door de binnentuin. Zo ontmoet je je buren, kun je plannen maken voor een buurtfeest in de tuin en geniet je van de kinderen die samen spelen. De binnentuin is aan alle zijden toegankelijk, zodat niet alleen bewoners maar ook voorbijgangers verleid worden tot een bezoekje. Ook kun je gemakkelijk de wijk in om te gaan hardlopen of om, via de royale doorgang aan de Rijnkennemerlaan, de fiets te pakken.

Proces van inschrijven Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Proces van inschrijven

De verhuur van de eerste 11 vrije sector eengezinswoningen in Laurierkwartier is gestart! Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je kans kunt maken op één van de eengezinswoningen. Schrijf je uiterlijk woensdag 9 juni, 10.00 uur in!

 

Proces van inschrijving

1. Log in op je persoonlijke account op de website. Heb je deze nog niet? Maak hem dan hier aan. 

2. Klik op 'online inschrijven'

3. Vul alle gevraagde gegevens volledig en naar waarheid in

4. Upload je Inkomensverklaring van de Belastingdienst en een UWV afschrift 'Arbeidsverleden en loongegevens'

5. Geef aan naar welk(e) eengezinswoning(en) je voorkeur uitgaat

6. Onderteken het formulier en klik op 'verzenden'

7. Na de sluiting vindt de loting plaats en worden de dossiers beoordeeld. Dit zal ongeveer 2-3 dagen in beslag nemen. Daarna ontvang je bericht of je ee nwoning (voorlopig) toegewezen krijgt.

Download het document 'Huurvoorwaarden Laurierkwartier' voor meer informatie over de gevraagde documenten en inkomenscriteria.

N.B.: Zonder de verplichte documenten kan je niet meeloten voor een (voorlopige) toewijzing. De documenten zijn met behulp van DigiD gratis te downloaden op de websites van de Belastingdienst en het UWV.

 

Welke documenten heb ik nog meer nodig?

Zodra je een woning in Laurierkwartier (voorlopig) toegewezen krijgt heb je 3 dagen de tijd om deze te accepteren, anders vervalt de toewijzing. Zodra je de woning accepteert hebben we een aantal aanvullende documenten nodig. Je hebt 4 dagen de tijd om deze te verzamelen en te uploaden in jouw account. 

Uittreksel basisregistratie personen bij de gemeente waar je momenteel ingeschreven staat
Een recente werkgeversverklaring
3 recente loonstroken
3 bankafschriften met de meest recente loonstortingen 
Uittreksel BKR (via www.bkr.nl)
Indien van toepassing een kopie partneralimentatie / echtscheidingsconvenant. 

Wanneer de documenten akkoord zijn ontvang je de digitale huurovereenkomst. De eengezinswoningen worden al in juli opgeleverd. Zo woon je nog deze zomer in jouw nieuwe woning!

Verhuur eerste 11 woningen is gestart! Lokaal nieuws woensdag 02 juni 2021

Verhuur eerste 11 woningen is gestart!

De verhuur van de eerste 11 vrije sector eengezinswoningen uit fase 1 in Laurierkwartier is gestart! Je hebt tot woensdag 9 juni, 10.00 uur om je in te schrijven. De verhuur verloopt in 2 fases.

In totaal komen er 47 eengezinswoningen en 50 appartementen in de midden- en vrije sector huur in Laurierkwartier. Bekijk hier direct het huuraanbod en schrijf je snel in voor de woning van jouw keus. De woningen worden al in juli opgeleverd! Bij oplevering is de binnentuin en de parkeergarage nog niet gereed en zijn de omliggende woningen en de appartementen nog in aanbouw/afbouw. Deze zijn naar verwachting eind 2021/begin 2022 gereed.

Meer informatie over het proces van inschrijven lees je hier.

Laurierkwartier is meer dan een plek om te wonen Lokaal nieuws woensdag 26 mei 2021

Laurierkwartier is meer dan een plek om te wonen

Laurierkwartier krijgt een rijk begroeide binnentuin. Landschapsontwerper Mayke Baltussen van Flux landscape architecture vertelt over de binnentuin: ‘In de binnentuin zijn verschillende elementen en verblijfsplekken opgenomen waar bewoners van alle leeftijdscategorieën gebruik van kunnen maken én elkaar kunnen ontmoeten. Zo wordt de collectieve binnentuin écht een verlengstuk van de woningen en zorgt het voor verbinding tussen de bewoners.’

 

Een groene oase in de stad 

Laurierkwartier is een zeer duurzaam en energiezuinig gebouw. De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) lager dan 0 en een GPR-score hoger dan 8. ‘Ook in het ontwerp van de binnentuin is ingezet op maximale vergroening. De tuin heeft een weelderig groen karakter met afwisselend speel- en ontmoetingsplekken, kleurrijke bloemen en vaste planten en grote bomen die ’s zomers zorgen voor verkoeling. Op het dek vind je houten plantenbakken met heesters, vaste planten en steken de boomkronen door het parkeerdek heen. Hierdoor waan je je echt in een groene oase midden in de stad! Op de centrale strip in de tuin vind je alle voorzieningen. Rondom de strip vind je grasweides met rijke beplanting in de randen. De planten vormen een mooie mix van zachtere kleuren dankzij de zonnehoedjes, de kogeldistel, brandkruid en de verschillende Siergrassen. Deze afwisselende mix in beplanting zorgt niet alleen ’s zomers, maar ook in de winter voor een afwisselend beeld door de verschillende texturen. Niet alleen een genot voor het oog, maar ook een zorgvuldig gekozen mix die vogels, vlinders en andere insecten aantrekt.’ 

Naast veel ruimte voor groen, is er ook goed nagedacht over de omgang met regenwater. ‘Zo is er gekozen voor waterdoorlatende verharding, zijn er verschillende plekken waar ruimte is om het kostbare regenwater op te slaan en is een deel van de tuin in de volle grond aangelegd. Zo kan het regenwater direct infiltreren in de volle grond.’ Legt Mayke uit. Dit alles draagt bij aan het doel van de gemeente Utrecht om in 2050 klimaatbestendig en waterveilig te zijn.  

Meer dan een plek om te wonen

Middenin al het groen ligt een strip waarin alle verschillende speelvoorzieningen geïntegreerd zijn. ‘Hier kunnen jonge bewoners elkaar ontmoeten en samen eten aan een van de picknicktafels of een potje tafeltennissen, spelen kinderen veilig samen en komen de wat oudere bewoners weer in aanraking met jonge kinderen. Ook is er ruimte om te tuinieren, waardoor de (jonge) bewoners leren over voedsel en door het werken in de tuin weer in verbinding komen te staan met natuur. Door ontmoetingen op zo veel verschillende plekken te faciliteren en stimuleren proberen we de eenzaamheid tegen te gaan.’ 

Warmte buiten houden dankzij deze typen raambekleding Lokaal nieuws dinsdag 25 mei 2021

Warmte buiten houden dankzij deze typen raambekleding

Raambekleding is meer dan een decoratief element in de woning. Het biedt ook privacy in huis én het kan dienst doen als zonwering. Hoe je met de juiste raambekleding de warmte buiten kunt houden lees je op deze pagina.

Buiten of binnen installeren?

Laten we als eerste het verschil tussen zonwering buiten en raambekleding binnen aanstippen. Bij zonwering aan de buitenzijde van de woning is het voornaamste doel uiteraard om zonlicht buiten te houden. Dit zal ook een groot deel van de warmte tegenhouden. Zonwering zoals rolluiken wordt voor het glas geplaatst, zonlicht dat niet door de zonwering heen schijnt komt dus ook niet binnen wat de ruimte aanzienlijk koeler kan houden. Bij raambekleding komt de zon eerst door het raam en zal dan pas weerkaatst worden. Dit betekent dat een deel van de warmte niet binnenkomt maar niet zo effectief als zonwering aan de buitenzijde.

Rolluiken zijn dan weer minder decoratief dan raamdecoratie aan de binnenzijde, ze dragen ook niet bij aan de akoestiek wat je in een ruimte met hol geluid zeker zult merken. De kosten voor zonwering buiten liggen ook aanzienlijk hoger omdat deze producten bestand moeten zijn tegen weer en wind. Als je in een huurhuis woont is er een behoorlijke kans dat zonwering op de gevel niet eens wordt toegestaan, of duur om te herstellen als je later wilt gaan verhuizen.

Zonwering is dus heel geschikt waar het voor bedoeld is, maar het is niet zonder minpunten. In het geval van warmtewerende raambekleding zijn de isolerende eigenschappen een pluspunt bovenop de andere voordelen.

Waar moet je rekening mee houden als je raambekleding wilt gebruiken als zonwering?

1. Licht van tint

Donkere tinten absorberen licht en lichte tinten reflecteren licht. Daarom zal een camping douche met waterzak altijd zwart van kleur zijn. Het water in de zwarte zak warmt dan op. In warme landen met felle zon dragen mensen juist lichte kleding, veel wit of andere lichte tinten. Deze kleding reflecteert een groot deel van het zonlicht waardoor er minder warmte doorheen komt. Ook zonnepanelen zijn altijd donker van kleur omdat deze panelen juist weer zoveel mogelijk licht moeten absorberen.

In het geval van raambekleding met als doel warmte buiten te houden kun je dus het beste kiezen voor een lichte kleur materiaal. Er zijn materialen die aan de buitenzijde licht van kleur zijn en aan de binnenzijde een andere kleur hebben, deze truc werkt niet met deels transparante materialen. Reflecterende folie zoals je ook voor autoruiten ziet is niet aan te bevelen omdat je hiermee de omgeving tot last kunt zijn. Compleet zwarte raambekleding is in ieder de beste manier om van jouw kamer een goedkope sauna te maken.

Is een donkere tint dan wel verstandig om warmte op te wekken in de winter? In ons deel van de wereld is er te weinig zonlicht in de wintermaanden om echt zoden aan de dijk te zetten, dus daar hoef je de keuze niet op te baseren.

2. Verduisterend materiaal

Als je meer zonlicht weert, dan warmt de kamer in de zomer ook minder op. Met verduisterende raambekleding houd je het meeste zonlicht tegen en daarmee ook de meeste warmte. Verduisterende materialen zorgen er uiteraard wel voor dat er geen natuurlijk licht meer in de kamer zal zijn. Je zult als je thuis bent dan een lamp moeten inschakelen. Dan kies je uiteraard voor koele LED verlichting, die is niet alleen zuiniger, deze lampen worden ook niet warm. Een ouderwetse gloeidraad produceert meer hitte dan licht, dan hef je de warmtewerende eigenschappen van de raambekleding weer op.

Je zou ook twee of drie lagen half doorzichtige gordijnen over elkaar heen kunnen neerhangen, die je individueel kunt openen of sluiten. Zo heb je optimale controle over invallend zonlicht.

3. Gemotoriseerd en automatisch

Als je een filmpje van de populaire Poweredblinds elektrische raambekleding kijkt dan zie je vrolijke mensen die moeiteloos met een app of afstandsbediening de gordijnen sluiten als er zonlicht naar binnen schijnt. Wat een comfort en ook voor jou bereikbaar! Maar de aarde draait om de zon dus moet je gedurende de dag de gordijnen diverse malen openen en sluiten. Daar is een eenvoudige oplossing voor en dat is automatisering van die gemotoriseerde raambekleding. Zo kun je een timer instellen op basis van de lichtval, je kunt ook aan weerszijden van de woning een lichtsensor plaatsen die je koppelt aan slimme gordijnen. Is het buiten overdag licht? Dan sluiten de gordijnen.

De werkzaamheden aan de boerderij vanuit de lucht Lokaal nieuws vrijdag 21 mei 2021

De werkzaamheden aan de boerderij vanuit de lucht

Nu het voormalige dak is vervangen door een hoogwaardig geïsoleerde kap kunnen de unieke woningen in de voormalige boerderij verder worden afgebouwd. 

Polyethyleen buizen voor ventilatiesystemen in nieuwbouwprojecten Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Polyethyleen buizen voor ventilatiesystemen in nieuwbouwprojecten

Bij de realisatie van industriële nieuwbouwprojecten worden vaak kunststof ventilatiesystemen ingebouwd. Een van de kunststoffen die hiervoor worden gebruikt is Polyethyleen. Polyethyleen is in verschillende halffabrikaat vormen te verkrijgen. Zo bestaat er Polyethyleen plaat , buis en staf. Voor de realisatie van kunststof ventilatiesystemen worden meestal Polyethyleen buizen inclusief de bijbehorende hulpstukken toegepast.

Wat is Polyethyleen?

Polyethyleen is een kristallijne thermoplastische kunststof die behoort tot de groep van de polyolefinen. Veelal wordt de afkorting HDPE gebruikt wat staat voor High Density Polyethyleen. Kenmerkend voor Polyethyleen is dat het geen vocht opneemt, een uitstekende elektrische isolatie heeft, taai en slagvast is en een hoge chemische bestendigheid heeft. HDPE kan gebruikt worden bij temperaturen tussen -30°C tot +80°C. Vanwege de uitstekende prijs – kwaliteit verhouding is Polyethyleen een van de meest toegepaste kunststoffen in de industrie.

Is Polyethyleen goed te bewerken?

Polyethyleen is uitstekend en zelfs op vele manieren te bewerken. Zo is HDPE te zagen, verspanend te bewerken en kun je het snijden via de water- en laserstraal techniek. Omdat Polyethyleen een apolair oppervlak heeft, is het bijna niet te verlijmen. Verbindingen tussen polyethyleen onderling worden meestal tot stand gebracht door middel van lastechnieken.

Polyethyleen buizen en hulpstukken ten behoeve van ventilatiesystemen

De bekende zwarte uitvoering van HDPE buis is resistent tegen zonlicht (UV-straling). Deze zwarte buizen zijn te verkrijgen in diameters tussen de 400 en 1400 mm. Het assortiment hulpstukken is zeer uitgebreid, zodat er eenvoudig en snel een compleet ventilatiesysteem kan worden gebouwd. Voorbeelden van deze hulpstukken zijn: bochten, broekstukken, dakdoorvoeren, regenkragen, buiseinden met rooster en terugslagkleppen. Alle benodigdheden om een compleet ventilatiesysteem te kunnen bouwen zijn te verkrijgen op vinkkunststoffen.nl.

Waar wordt Polyethyleen nog meer voor toegepast?

Het industriële segment is het toepassingsgebied waar Polyethyleen het meest wordt ingezet. Zo zijn de apparatenbouw, waterbehandeling en de voedingsmiddelenindustrie belangrijke segmenten. Maar Polyethyleen vindt ook zijn weg in toepassingen zoals viskwekerijen, opvangbakken en de orthopedie.

Eerste woningen op 2 juni in verhuur! Lokaal nieuws woensdag 19 mei 2021

Eerste woningen op 2 juni in verhuur!

In Laurierkwartier komen 47 eengezinswoningen en 50 appartementen in de midden- en vrije sector huur. De verhuur verloopt in 2 fases. En we hebben goed nieuws, want de eerste 11 vrije sector huurwoningen gaan op woensdag 2 juni in verhuur!

 

De 11 vrije sector eengezinswoningen van type De Esdoorn gaan op woensdag 2 juni om 10.00 uur in verhuur. Hier heb je een heerlijke voor- én achtertuin. Je hebt tot woensdag 9 juni 10.00 uur om je in te schrijven. De oplevering van deze woningen is in juli. Zo woon je deze zomer nog in jouw nieuwe huis! Bij oplevering is de binnentuin en de parkeergarage nog niet gereed en zijn de omliggende woningen en de appartementen nog in aanbouw/afbouw. Schrijf je in als geïnteresseerde om direct een bericht te ontvangen zodra de verhuur is gestart!

Prognose start verhuur fase 2

Naar verwachting gaan de overige 86 midden- en vrije sector huurwoningen na de zomer in verhuur. Deze woningen worden begin 2022 opgeleverd. Houd voor meer informatie onze nieuwsbrief in de gaten.

5 tips om van je tuin (of balkon) een verlenging van de woonkamer te maken Lokaal nieuws dinsdag 18 mei 2021

5 tips om van je tuin (of balkon) een verlenging van de woonkamer te maken

Omdat we met zijn allen veel meer thuis zijn is een fijne, groene buitenruimte nog meer een must geworden. Naast de prachtige binnentuin hebben alle woningen in Laurierkwartier ook een eigen tuin of balkon. Hier zit je heerlijk in het zonnetje te genieten van de groene planten, prachtige bloemen en mooie potten om je heen. Om van jouw buitenruimte écht een verlengstuk van de woonkamer te maken hebben we een aantal tips. 

 

Het werkt extra rustgevend om groen weg te kijken. Begin dus met een groene basis van mooie (hang)planten en een aantal potten met kleurrijke bloemen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar ook nog eens goed voor de natuur! De tuinen die grenzen aan de binnentuin krijgen allemaal een pergola die al is begroeid met klimop, witte regen, kamperfoelie of toscaanse jasmijn. Vanaf half mei begin dit afwisselend te bloeien, met een doorloop tot september!
Om je tuin of balkon nog gezelliger te maken kun je een mooi waterproof kleed neerleggen, een gezellige bank met kussens neerzetten en leuke lampen of een schaduwdoek ophangen. Zo creëer je in de tuin meteen het festivalgevoel! Zodra de zon begint te schijnen kun je de deuren opengooien en genieten van het heerlijke weer. Hier zit je overdag heerlijk met een kop koffie en een krantje, of ’s avonds met een koud wijntje en kaarsjes. Genieten maar!
Er is niks fijners dan buiten eten op een zomerse avond. Kies voor een mooie tuinset die aansluit bij het interieur. Zo is de tuin echt een verlening van de woonkamer én kun je direct buiten eten zodra de eerste zonnestralen zich laten zien. 
Creëer de ultieme loungeplek om na een drukke dag heerlijk tot rust te komen. Ga jij voor een fijne loungeset met een paar fijne kussen, of kies je toch voor een hangmat of hangstoel? Hoe je de loungeplek ook inricht, hier kun je heerlijk relaxed wegdromen!
Sfeerverlichting is echt onmisbaar als je je balkon of tuin sfeervol wil maken. Mooie lantaarns op tafel, of gekleurde lampenslingers zijn goede sfeermakers. En uiteraard mogen ’s avonds de kaarsen niet ontbreken om de juiste intieme sfeer te creëren. 

Drie interessante nieuwbouwweetjes om niet te vergeten Lokaal nieuws vrijdag 07 mei 2021

Drie interessante nieuwbouwweetjes om niet te vergeten

Wanneer nieuwbouw vanuit een projectontwikkelaar gestuurd wordt, zijn de te bewandelen wegen doorgaans al ruimschoots bekend. Dergelijke organisaties werken met specialisten voor wie het bouwen van nieuwe panden dagelijkse kost is. Maar wanneer je als particulier of zelfstandig ondernemer besluit om een perceel aan te kopen en daarop te (laten) bouwen, zul je zelf je weg moeten vinden in het woud van de vele regels. Veel waardevolle informatie over dit proces kun je op  kadasterdata.nl  vinden. In het kadaster wordt namelijk alle informatie van percelen en panden in Nederland nauwkeurig bijgehouden. Hieronder staan drie interessante nieuwbouwweetjes in relatie tot de procedures die hieraan ten grondslag liggen.

Kadastrale gegevens definitief maken

Wat veel mensen niet weten, is dat de kadastrale grenzen bij de aankoop van een perceel lang niet in alle gevallen definitief zijn. Weliswaar wordt het perceel keurig op een kadastrale kaart  weergegeven, maar de exacte erfgrenzen zijn daarmee doorgaans nog niet bepaald. Wanneer het gaat om een bestaand perceel, waarvan je het eigendomsrecht verwerft, is de kans groot dat de erfgrenzen al bepaald waren toen de vorige eigenaar het kocht. Maar in een gebied dat volledig opnieuw is ontwikkeld, zijn over het algemeen nieuwe erfgrenzen van kracht. In dat geval wordt de zogenoemde kadastrale grens voorlopig vastgesteld en zul je eerst een aanvraag moeten indienen om die gegevens definitief te maken. Daar zal een landmeter aan te pas moeten komen.

Let goed op alle kosten

Het realiseren van een bouwkundig project gaat met veel kosten gepaard. Vaak vergeten mensen daarbij vooraf om bepaalde kostenposten goed te calculeren. Dat kan voor vervelende tegenvallers zorgen, dus wees goed voorbereid en schakel desnoods een expert in voor advies. Met alleen de kosten voor het aankopen van het perceel en de offerte van de aannemer voor het bouwen van het pand ben je er nog niet. Denk bijvoorbeeld ook aan de kosten voor het bouwrijp maken van het perceel. Het terrein zal eerst geëgaliseerd moeten worden en er moet een fundering geslagen worden.

Splitsen is een secuur werkje

Stel je voor dat je al beschikt over een kavel en daarvan de helft wilt verkopen aan iemand anders, die er een pand gaat bouwen. In dat geval zul je het perceel formeel moeten laten splitsen, zodat de nieuwe eigendomsgegevens correct in de kadastrale kaart terecht komen. Dit is onder meer van belang voor de erfgrenzen en belastingaanslagen.

Meer weten? kadasterdata.nl

Hoe kun je je wifi verbeteren in huis? Lokaal nieuws dinsdag 04 mei 2021

Hoe kun je je wifi verbeteren in huis?


Als je net verhuisd bent naar een nieuw huis in Utrecht of juist een nieuwe woning hebt laten wonen dan zul je met veel rekening moeten houden. Zo moet je een CV installateur Utrecht inschakelen voor het monteren van je CV. Daarnaast kan het ook slim zijn om onderzoek te doen naar de snelheid en stabiliteit van de wifi in je nieuwe huis in Utrecht. Je wilt immers wel een goede verbinding hebben, wat helaas niet altijd het geval is. Gelukkig zijn er diverse maatregelen die je kunt nemen voor een betere connectie, zo zal het gebruik van een CAT 5 E kabel al veel helpen. Daarnaast kun je ook de onderstaande tips inzetten om je wifi te verbeteren.Geschikte plaats voor je routerNiet alle plekken zijn even geschikt voor je router. Om te beginnen wil je voorkomen dat je je router in de buurt van metalen voorwerpen en apparaten plaatst die elektromagnetische golven uitzenden. Metaal is namelijk de grootste verstoorder van een wifi signaal en zijn aanwezigheid in de buurt van een wifi router kan gemakkelijk een grote dode zone creëren. Andere materialen, zoals glas, hout, plastic, schuim en karton, kunnen ook een wifi signaal verstoren, maar hun invloed op de wifi signaalsterkte is meestal minder ernstig. Houd er rekening mee dat veel gebouwen metalen noppen gebruiken voor de montage van spaanplaat en het zou een slecht idee zijn om je router hierbij te plaatsen.Ander wifi kanaalNet als rijstroken op de snelweg zijn er meerdere wifi kanalen waarop een wifi router kan uitzenden. Hoewel de meeste landen zes niet overlappende kanalen hebben (1, 6, 11 en 14), laten veel gebruikers hun router op het standaardkanaal staan, meestal kanaal 1 of kanaal 6. Dit resulteert in een wifi file omdat er te veel pakketten op dezelfde lijn proberen te rijden. De oplossing is simpel: zoek uit welk kanaal het minst bezet is en schakel daarnaar over. Dit kan met behulp van NetSpot, een professionele en gebruiksvriendelijke tool voor wifi analyse en bewaking. Als je een nieuw kanaal wilt selecteren dan moet je je wifi router vertellen om dit te doen. Hiervoor moet je als admin inloggen op je router, waarna je het eenvoudig kunt aanpassen.Wifi repeater, booster of extenderHoewel ze met veel namen worden aangeduid, zijn wifi-boosters, repeaters en extenders in principe hetzelfde. Wifi repeaters zijn relatief eenvoudige apparaten die een bestaand signaal van je wifi router opvangen en dit opnieuw uitzenden als een nieuw netwerk. Dit nieuwe netwerk is slechts een verlengstuk van je hoofdnetwerk en alle data die er doorheen gaat, gaat ook via het hoofdnetwerk. Wifi boosters en extenders lijken erg op elkaar, maar ze versterken ook het bestaande signaal voordat het opnieuw wordt uitgezonden om een ​​tweede netwerk te creëren. Omdat wifi boosters doorgaans een groter bereik hebben dan wifi repeaters, zijn ze zinvol in situaties waarin het oorspronkelijke signaal erg zwak is. Al deze drie exemplaren zullen ervoor zorgen dat je wifi in huis beter wordt.

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars in Hart van De Meern Lokaal nieuws woensdag 31 maart 2021

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars in Hart van De Meern

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars, beiden gevestigd aan De Meerndijk in De Meern, hebben een ruimte gekocht in de plint van het appartementengebouw Hart van De Meern. 

Ijssalon Zomers en Punt Makelaars, gevestigd aan De Meerndijk in De Meern, hebben beiden een ruimte gekocht in de plint van het appartementengebouw in Hart van De Meern. Zodra het appartementengebouw gereed is, zullen zij verhuizen naar hun nieuwe locatie.

Daarmee is de plint van het gebouw volledig gevuld.

Wij zijn verheugd dat deze mooie bedrijven hebben gekozen voor Hart van De Meern. De transparante plint van het appartementengebouw biedt hen volop zichtbaarheid op deze aantrekkelijke plek, aan het kerkplein, in het dorpshart van De Meern.  

 

De bouw van Hart van De Meern van start Lokaal nieuws dinsdag 30 maart 2021

De bouw van Hart van De Meern van start

Op 31 maart rond 9.30 uur wordt de eerste paal geboord van plan Hart van De Meern. MBB begint met boren bij bouwnummer 1 , de eengezinswoning in de noord-oostelijke hoek van het plangebied.

Op 31 maart rond 9.30 uur wordt de eerste paal geboord van plan Hart van De Meern. MBB begint met boren bij bouwnummer 1 , de eengezinswoning in de noord-oostelijke hoek van het plangebied en zal het boren voortzetten langs het bestaande grasveld aan de Oosterlengte in de richting van bouwnummer 17. Boren van funderingspalen is trillingsvrij.

Klimaatgrant heeft, voorafgaand aan het boren, de bodembronnen aangebracht. 

Weekmarkt in Leidsche Rijn vanaf 1 april Lokaal nieuws maandag 29 maart 2021

Weekmarkt in Leidsche Rijn vanaf 1 april

Vanaf donderdag 1 april is er elke week markt in Leidsche Rijn! Je vindt de markt op het Brusselplein. 

De markt is open van 09.00 tot 18.00 uur en er worden voornamelijk lokale en gezonde producten verkocht. Op de markt vind je negen kramen met eten verkopen en één kraam met verse bloemen en planten.  

6x nieuwe interieurtrends voor 2021 Lokaal nieuws donderdag 18 maart 2021

6x nieuwe interieurtrends voor 2021

Ben jij al bekend met de nieuwste interieurtrends voor 2021? Nu het voorjaar langzaam haar intrede begint te maken en Covid 19 helaas nog wel even onder ons blijft is dit hét moment om na te denken over een nieuwe inrichting. Home & interieurplatform Biano gaf een eerste voorzet met dé 6 interieurtrends voor 2021.

Woontrend 1: Japandi woonstijl

Volgens Biano is de nieuwe interieurtrend Japandi een grote speler in de woontrends voor 2021. Deze interieurstijl heeft zijn naam te danken aan de perfecte combinatie van de Scandinavische functionaliteit en het Japanse minimalisme. Japandi staat in het teken van het vormgeven van functionele en opgeruimde ruimtes om een gevoel van rust en eenvoud te creëren. Binnen deze woontrend is er dan ook geen ruimte voor een opeenstapeling aan veel verschillende decoratieve objecten. Decoratieve objecten maken namelijk plaats voor functionele en minimalistische gebruiksvoorwerpen. Praktische gebruiksvoorwerpen zoals wijnrekken , sidetables of een vakkenkast zorgen voor een opgeruimde, functionele en ordelijk ruimte. Wie bang is dat de Japandi stijl kil aanvoelt, hoeft niet te vrezen. Deze minimalistische en functionele meubels worden namelijk gecombineerd met aspecten van het Scandinavische 'hygge' en een warm en natuurlijk kleurenpallet.

Woontrend 2 | Natuurtinten en -materialen

Als toevoeging op de Japandi woonstijl zal de woontrend van een aards kleurenpallet in combinatie met natuurlijke materialen een nog meer dominante rol gaan spelen in 2021. Volgens Biano wordt deze woontrend nog populairder dan voorheen, omdat deze natuurlijke woontrend je terug in de natuur brengt. We willen ons namelijk settelen in een serene, natuurlijke en rustgevende setting die de onrust en hectiek van ons dagelijks leven doorbreekt. Het boegbeeld van deze trend is de natuurtint "Brave Ground" van het populaire merk Flexa die begin dit jaar als trendkleur van het jaar verscheen. Deze natuurlijke kleur creëert een oase van rust en sereniteit. Aardetinten, zoals Brave Ground, in combinatie met natuurlijke materialen zoals webbing, bamboe, steen, riet en hout gaan we dit jaar eindeloos terugzien!

Woontrend 3 | The Bright Bubble stijl

In het verlengde van de algemene geborgenheid-trend mogen aaibare materialen natuurlijk niet ontbreken. De Bright bubble trend verwijst naar rust en een lege pagina, oftewel een nieuw begin. Door de achtbaan van 2020 zijn we meer dan ooit op zoek een plek waar je kunt uitrusten en niet overprikkeld wordt. De Bright Bubble stijl vertaalt deze behoefte naar een combinatie van lichte kleuren, rustige lijnen en knuffelbare stoffen. Op blote voeten door huis lopen voelt veiliger wanneer je over zachte tapijten loopt en bankhangen wordt nog comfortabeler onder een zacht wollen plaid.

Woontrend 4 | Culture Bomb trend

Lijnrecht tegenover de Japandi interieurstijl, natuurlijke woontrends en comfortabel textiel lijkt zich er toch voorzichtig een nieuwe trend te ontvouwen: de Culture Bomb. Deze tegendraadse maximalistische woontrend wordt gekenmerkt door een eclectische mix van kleuren, prints, materialen en patronen. Het is een nieuwe woonstijl die alle wereldse elementen verzameld en een breed scala aan verschillende culturen vertegenwoordigt. Na een decennium van minimalisme zou deze maximalistische Culture Bomb stijl zich in een vernieuwd jasje zijn comeback maken. Er gelden dan ook geen strakke regels of vaste richtlijnen binnen deze derde woontrend: alles mag en niets moet.

Woontrend 5 | New Scandinavian wonen

De Scandinavische woonstijl gaat inmiddels al een geruime periode mee en zal ook in 2021 niet van het toneel verdwijnen. Toch neemt de populaire interieurstijl een iets andere wending en ziet Biano toch een nieuwe woontrend ontstaan. Volgens de interieurstylisten van dit platform is er namelijk een verschuiving in type accessoires en accenten ontstaan. Woonaccessoires in rustige en zachte kleuren zullen plaatsmaken voor kleurrijke woondecoraties in gekke abstracte vormen - met focus op DIY! Van handmade gedraaide kaarsen tot zelfgemaakte purschuim spiegels: deze Scandinavische stijl in een nieuw jasje brengt nieuw leven in de wereld van de DIY’s. Juist door de beschikbare tijd die we nu thuis meer te besteden hebben is er meer behoefte aan DIY-projectjes - en dus ook binnen het interieur.

Woontrend 6 | De comeback van (marine)blauw

En ten slotte hebben we goed nieuws voor de liefhebbers van de kleur blauw: in 2021 zullen zwarte objecten namelijk steeds plaatsmaken voor de kleur blauw. Donkerblauwe meubels, accessoires, textiel en zelfs muren zullen we steeds meer in verschillende ruimtes terug gaan zien. Deze tijdloze, sfeervolle en chique kleur kun je eindeloos combineren én zal perfect uitgelicht wordt door de trendkleur van het jaar: Brave Ground. Bovendien blijven accentkleuren zoals okergeel en poederroze traditionele combinaties met donkerblauw, maar ook roest en messing passen bij deze klassieker. In tegenstelling tot deze warme kleuren is het gebruik van de kleur wit wel af te raden: wit zorgt namelijk voor een te groot contrast wat de 'hygge' deels zal wegnemen.

Een nieuwe klok nodig? Deze opties heb je dan! Lokaal nieuws woensdag 17 maart 2021

Een nieuwe klok nodig? Deze opties heb je dan!

Een klok kan alleen werken als deze een primaire voedingsbron heeft. Of het nu gaat om een batterij, een hangend gewicht of een stroomkabel, alle klokken gebruiken een regelmatige ritmebeweging om de tijd te meten. Deze ritmische heen en weer beweging gaat constant met een bepaalde snelheid. De tellerkettingen worden vervolgens gebruikt om de aflezingen van seconden, minuten en uren weer te geven. De weergegeven tijdindicator is in een leesbaar formaat dat gemakkelijk kan worden begrepen, wat je dus kunt zien bij een wandklok . Nu je een basisidee hebt van hoe klokken werken en waar ze vandaan komen, kun je de tijd nemen om de rest van dit artikel te lezen en meer te weten te komen over de verschillende klokmechanismen.

Mechanisch

Zo kun je een mechanische industriële klok kopen. Mechanische klokken bevatten een oscillator die het verstrijken van de tijd meet. In vergelijking met atoomklokken is de mechanische klok minder nauwkeurig, wat natuurlijk een nadeel is. Dat gezegd hebbende, kan het op elk moment van de dag of nacht gebruikt worden. Dit is zelfs het geval in de meest extreme weersomstandigheden, waar we in ons land natuurlijk ook wel eens last van hebben. Dit soort klokken wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt voor transportschema's, internet, tv-schema's, gps, luchtvaart en financiële markten. Bovendien vereisen veel wetenschappelijke onderzoeken een mechanisch tijdwaarnemingsapparaat om specifieke tijdmetingen uit te voeren.

Atoom

Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een atoomklok. Dit zijn apparaten die gebruikt worden om de frequentie te meten in elektronen-, microgolf- en elektromagnetische overgangen van atomen. Deze klokken zijn ontworpen om de exacte lengte van een seconde te meten. Dit doen ze door een ritmische beweging van kwartskristallen te combineren voor meer stabiliteit. Atoomklokken worden onder andere door NASA gebruikt. Deze organisatie zet ze meestal in voor GPS satellieten aan boord die in een baan om de aarde draaien. Daarnaast worden ze ook gebruikt voor het synchroniseren van de tijd in GPS, elektriciteitsnetten en smartphonehorloges.

Kwarts

Kwartsklokken behoren tevens tot de mogelijkheden op het gebied van klokken. Ze vertrouwen op elektronische ritmische bewegingen die gereguleerd worden met behulp van kwartskristallen om de tijd te meten. De kristaloscillator is het belangrijkste onderdeel van de klok. Dit zorgt onder meer ervoor dat hij veel nauwkeuriger is dan een mechanische klok. Kwartskristallen trillen wanneer een elektrische lading door de kristaloscillator gaat. Hierdoor wekt hij tijdens het trillen spanning op. Dit type klokken is zeer stabiel, terwijl het ook bestand is tegen de meest ongunstige weersomstandigheden. Zo verliezen ze hun vorm bij extreme temperatuurschommelingen niet, maar ze blijven ook zeer nauwkeurig in elke omgevingsconditie.

Elektrisch

In plaats van een klok handmatig op te winden, wordt een elektrische klok aangedreven door elektriciteit, dus je hoeft hem alleen maar op een stopcontact aan te sluiten. Een van de belangrijkste problemen waarmee dit soort klokken te maken kunnen krijgen, is achterstand in de tijd als er geen stroom in het gebouw is. Om ervoor te zorgen dat de elektrische klok nauwkeurig werkt na een stroomstoring moet je de tijd opnieuw instellen zodra de stroom is hervat.

Slinger

Slingerklokken zijn een van de bekendste klokken ter wereld. Ze werden voor het eerst uitgevonden in het midden van de 17e eeuw en worden consequent gebruikt in huizen en openbare plaatsen.

Dit soort klokken hebben zeer brede wijzers waarmee het apparaat de orde kan behouden. De moderne ontwerpen van slingerklokken worden normaal gesproken geleverd met wijzers van kleiner formaat, zodat ze niet veel ruimte in een kamer innemen. Maar ondanks hun hoge populariteit bij huishoudens, zijn er enkele problemen met slingeruurwerk. Ten eerste moet je eraan denken om ze regelmatig op te winden. Als je dit vergeet, stoppen ze met werken en weet je dus niet hoe laat het is. Ook vertrouwen slingerklokken op de zwaartekracht. Het probleem hiervan is dat de zwaartekracht afhankelijk van de locatie enigszins kan variëren, wat de slingeruurwerk minder nauwkeurig kan maken.

Dit moet je weten over de antislipwaarde van vloertegels Lokaal nieuws woensdag 10 maart 2021

Dit moet je weten over de antislipwaarde van vloertegels

Als je bezig bent met het verbouwen van je badkamer of als je helemaal nieuw bouwt, dan is de kans groot dat je ook op zoek gaat naar vloertegels. Ga je voor een hippe badkamer, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor houtlook tegels zoals keramisch parket . Natuurlijk kun je ook kiezen voor een andere combinatie van vloer- en wandtegels . Bij het uitzoeken van de vloertegels is het trouwens verstandig om te letten op de antislipwaarde. Daarover kun je in dit artikel meer lezen zodat je de ideale vloertegels uit kunt kiezen voor in je badkamer.

De R-waarde

De antislipwaarde wordt ook wel aangeduid als de R-waarde. De R staat bij deze term voor Rutsch, dit is in principe het Duitse woord voor uitglijden. Met andere woorden, de R-waarde wordt gebruikt om aan te geven of een vloertegel een hoge, lage of normale mate van antislip vermogen heeft. Als je een vloertegel met een hoge antislipwaarde wilt dan zul je een exemplaar aan moeten schaffen met een hoge R-waarde. Een lage R-waarde zal dus juist een relatief slechte antislipwaarde aangeven. Daarnaast kun je ook kiezen voor antisliptegels. Dit zijn vloertegels met een zeer hoge antislipwaarde. Deze speciale antisliptegels zullen ook als ze nat worden hun antislip vermogen behouden.

De R-waarde is bij wandtegels natuurlijk niet van belang. Logischerwijs hebben wandtegels vaker lage R-waardes.

De schuine hellingmethode

De antislipwaarde van de vloertegels zal zowel berekend als getest worden. Het testen wordt gedaan met behulp van de schuine hellingmethode. Hierbij gaat iemand op de tegel staan. Vervolgens wordt de vloertegel in meerdere hellingshoeken opgetild. Dit wordt gedaan totdat de persoon van de tegel afglijdt. De hellingshoek waarbij dit het geval is zal weergeven onder welke R-waarde de tegel valt. De antislipwaarde kan trouwens tussen de R9 en R13 liggen. R13 is hierbij dus het best. Als een vloertegel deze antislipwaarde heeft gekregen dan gleed het persoon eraf bij een hellingshoek van 35 graden of hoger. R9 wordt juist gegeven bij een hellingshoek van 3 graden tot 10 graden, wat dus echt een groot verschil is ten opzichte van de hellingshoek van R13.

Advies voor badkamers

Jij bent dus bezig met het (ver)bouwen van je badkamer en op zoek naar vloertegels. Het wordt geadviseerd om in dit geval te kiezen voor tegels die een antislipwaarde van R10 of hoger hebben gekregen. Deze vloertegels hebben een normale antislipwaarde. Als je een inloopdouche wilt betegelen op de vloer dan kun je zelfs beter kiezen voor vloertegels met een minimale antislipwaarde R11. Over het algemeen hebben de tegels met reliëf de hoogste antislipwaarde. Als je hier niet bepaald een liefhebber van bent en liever hoogglans gepolijste vloertegels wilt in je badkamer dan kun je ze het beste op de wand gebruiken. Ook kun je deze exemplaren plaatsen op plekken waar de vloer niet nat zal worden.

Het schoonmaken

Men zegt regelmatig dat vloertegels met een hoge R-waarde moeilijker zijn om schoon te maken. Dat is gelukkig niet het geval. Een tegelvloer zal hoe dan ook een zeer hygiënische vloerbedekking zijn, ongeacht de antislipwaarde. Tegels zijn makkelijk schoon te maken, zeker in vergelijking met bijvoorbeeld tapijt. Tegels met reliëf kunnen wel gemakkelijk vuil vasthouden, juist vanwege dit reliëf. Maar goed stofzuigen heeft gelukkig al veel effect. De vloer daarna nat reinigen met een dweil of mop, en je tegelvloer is weer helemaal schoon.

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z! Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Woningborg in de uitzending van "Doe Maar Duurzaam" op RTL Z!

Doe Maar Duurzaam is een programma wat wordt uitgezonden door RTL Z. In de afgelopen uitzending van 5 februari werd uitgebreid aandacht besteed aan Woningborg en het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI).

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad Lokaal nieuws dinsdag 09 maart 2021

Trends woningmarkt: Een plekje in de slimme stad

Op nummer 6 in  de top 10 trends in de woningmarkt : "Een plekje in de slimme stad". Technologie stopt niet bij de voordeur. Woonblokken, wijken, stadsdelen: technologie dringt door tot op een veel groter schaalniveau. Waar een slimme woning vooral voordelen biedt voor het individu, gaat de ontwikkeling naar slimme steden over het creëren van waarde en voordelen voor de maatschappij als geheel. Synergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen. 

SMART HOMESSynergie tussen beide thema’s ligt voor de hand. De komende jaren gaan er veel voordelen behaald worden door technologie, Internet of Things (IoT) en slimme software in huizen te plaatsen.

Deze zogenaamde smart homes zijn erop gericht om het comfort en gemak in de woning te vergroten. Tegelijkertijd is er een ontwikkeling gaande waarbij een netwerk van slimme woningen, gecombineerd met sensoren, autonome vervoersoplossingen en digitale diensten leiden tot ‘slimme steden’.

 

Zonnepanelen in regio Utrecht Lokaal nieuws vrijdag 05 maart 2021

Zonnepanelen in regio Utrecht

Leuk weetje: in de Utrechtse Heuvelrug zijn al 2000 woningen voorzien van zonnepanelen. Met ruim 1125 uur aan zonuren in het afgelopen jaar.

Zo wordt er door zonnepanelen in de regio Utrecht flink op de energierekening bespaard maar ook het milieu ontzien.

Als de doelstelling voor 2035 om klimaatneutraal te zijn gehaald wil worden kunnen er nog héél veel woningen en bedrijven voorzien worden van zonnepanelen.

Wie weet, ben jij daar wel één van!

Bekijk alvast of jouw dak gunstig ligt ten opzichte van de zon, of het dak genoeg ruimte biedt, wat voor soort dakbedekking je hebt en of er misschien in jouw gemeente sprake is van beschermd stads-/dorpsgezicht. In het laatste geval is het nodig om een vergunning aan te vragen voor het installeren van de zonnepanelen.

Ga ook voor duurzaam

‘Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Het voorzien in je eigen behoeften moet dus in evenwicht zijn met dat wat de aarde aankan’

Dit betekent dat je minder CO2 uitstoot omdat dit voor opwarming van de aarde zorgt. Of dit compenseert door bijvoorbeeld het planten van bomen, je huis goed te isoleren of zelf groene energie op te wekken door het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen zijn er in verschillende soorten en merken. Er zijn verschillen in prijs, vermogen en garantie.

Er zijn veel energiebesparende maatregelen die je zelf kunt toepassen. Denk eens aan vloer- en bodemisolatie, muurisolatie, een warmtepomp, subsidies, en zonnepanelen.

Het verduurzamen van je huis kost geld. Dit verdien je terug door het besparen op de maandelijkse energielasten. Soms heb je recht op subsidie of teruggave van de btw. Laat je hierover goed adviseren.

Duurzaam bouwen

Bij het bouwen of verbouwen van huizen of (bedrijfs)panden zijn er verschillende maatregelen te nemen om te verduurzamen. Het aanbrengen van isolatie is de meest gebruikte maatregel. Hiermee blijft de warmte langer in huis en dit zorgt voor minder (gas)verbruik en lagere energiekosten.

Voor het verwarmen van je huis kun je ook gebruik maken van een zonneboiler.

Zo wordt er geen of minder gebruikt gemaakt van fossiele brandstoffen en is er minder CO2 uitstoot.

De werkzaamheden aan de boerderij in beeld Lokaal nieuws donderdag 04 maart 2021

De werkzaamheden aan de boerderij in beeld

De werkzaamheden in de boerderij vorderen gestaag. De staalconstructie is geplaatst op de voormalige hooizolder waardoor de contouren van de twee woningen die daarin gerealiseerd worden, zichtbaar worden. Tevens zijn de eerste vloeren gestort.  In het voorhuis zijn alle oude plafonds verwijderd en wordt de dekvloer opgebouwd. De fotocollage geeft een fraai en actueel beeld.

De verkoop van de drie woningen start in de loop van 2021.

 

Werkzaamheden Ockhuizerweg 39 gestart Lokaal nieuws donderdag 04 maart 2021

Werkzaamheden Ockhuizerweg 39 gestart

Nu de sneeuw door het mooie lenteweer is gesmolten en de grond weer bewerkt kan worden, is grondaannemer Avezaat in opdracht van MBB Ontwikkeling op de Ockhuizerweg 39 begonnen met het aanleggen van de bouwweg en het snoeien van het groen. De vorm van de drie kavels, waarop de woningen gerealiseerd worden, tekent zich af. Wat een ruimte!

Hier worden de woningen bnr. 11 tot en met bnr. 13 gebouwd. De woningen hebben een woonoppervlak van circa 212 m2 tot circa 296 m2 en worden gerealiseerd op percelen van circa 1288 m2 tot circa 2611 m2.

Het is hier heerlijk vrij wonen, midden in de natuur en toch dicht bij de dorpskern van Haarzuilens.

Een home gym inrichten, dat doe je met deze tips Lokaal nieuws donderdag 04 maart 2021

Een home gym inrichten, dat doe je met deze tips

Veel Nederlanders gaan naar de sportschool, als dit tenminste weer mogelijk is vanwege de coronamaatregelen. Toch hoeft dit natuurlijk niet beslist. Het is immers ook een optie om in je eigen huis een kleine sportschool te creëren. Dit wordt ook wel een home gym genoemd. Gewichten kopen is dan zeker een must, anders zul je immers maar heel weinig oefeningen kunnen doen. Je kunt ook apparaten aanschaffen, maar dit is niet echt geadviseerd aangezien dit veel ruimte inneemt. Een normale halterstang kopen is bijvoorbeeld juist wel aan te raden. Ook het gebruik maken van de onderstaande tips is zeker verstandig.

Hang creatieve kunst aan de muur

Het is onder andere slim om spiegels op de wanden te hangen, net zoals in echte sportscholen ook gedaan wordt. Hierdoor ga je namelijk een betere workout doen. Daarnaast kun je ook creatieve kunst aan de muur hangen op de lege plekken. Zo zou je een surfboard of een skateboard op kunnen hangen, maar dat hoeft natuurlijk niet beslist. Een normaal schilderij is immers ook zeker een mogelijkheid. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een inspirerende quote. Wat dacht je bijvoorbeeld van Move like a butterfly, sting like a bee van Muhammad Ali ? Door de wanden van je home gym een creatieve look te geven zul je ervoor zorgen dat je energie op peil blijft, wat natuurlijk van belang is voor je sessie.

Zorg voor de juiste sfeer

Met het ophangen van creatieve kunst aan de muur kun je al gedeeltelijk voor een bepaalde sfeer zorgen in de ruimte. Dit is zeker van belang. In de home gym moet je namelijk de juiste sfeer creëren. Hierdoor zul je er namelijk voor zorgen dat deze kleine sportschool je echt zal motiveren om er gebruik van te maken. Daarnaast zal de sfeer je ook inspireren tijdens je workout, wat natuurlijk erg handig kan zijn. Zo zou je een rustgevende omgeving kunnen creëren in je home gym. Dit doe je door bijvoorbeeld veel decoraties die geïnspireerd zijn door de natuur te plaatsen in de kamer. Hierbij kun je denken aan het groen van de planten, maar houten kunst of meubilair kan hier ook voor zorgen in de home gym.

Kies voor een geschikt kleurenschema

Daarnaast is het ook zeker van belang om je home gym een geschikt kleurenschema te geven. Zo kun je je eigen sportschool er elegant uit laten zien, wat mogelijk is door de muren een koele grijstint te geven. Als je dit doet dan is het verstandig om de apparatuur in een vergelijkbare tint aan te schaffen. Dit zal zorgen voor consistentie, waardoor de ruimte chique en verheven aan zal voelen. Tegelijkertijd zul je helemaal geen concessies doen op het gebied van de functionaliteit van de kamer. Het plaatsen van muur-tot-muur spiegels past bovendien perfect bij dit kleurenschema. Dit is zeker aan te raden, want zo kun je werken aan je vorm. Ook zullen de spiegels ervoor zorgen dat je home gym groter aanvoelt dan dat het werkelijk is.

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green! Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green!

Een eigen nieuwe woning, je eigen plekje onder de zon. En die zon kun je nu goed gebruiken om energie op te wekken, de wereld een stukje groener te maken en geld te besparen. Win-win!

Nieuw bouwen

Een nieuwbouwwoning kopen of laten bouwen is spannend. Je mag veel keuzes maken en die zijn soms lastig. Naast alle ontwerpkeuzes, wacht er ook een besluit over de energie en duurzaamheid van je woning.

Nul is de toekomst

Één van de termen die vaak voorbijkomt is de Nul-op-de-meter-woning (NOM). Dit betekent dat er in een jaar evenveel wordt verbruikt als opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen.

Gebruiksaanwijzing

De helling van de installatie is cruciaal voor het rendement van zonnepanelen . Op een dak naar het zuiden wek je met een helling op 30 graden de meeste energie op. Met een dakhelling van 40 graden kun je het beste op het oosten en westen energie opwekken. Ook op vlakke daken zijn zonnepaneleninstallaties te bouwen om te kunnen genieten van de voordelen.

Kosten en aantal zonnepanelen

Het gemiddelde zonnepaneel is 1,65 x 1 meter. Daarmee kun je zelf uitrekenen hoeveel panelen er op het dak passen. Het doorsnee vermogen per zonnepaneel ligt rond de 250 Wp (wattpiek) per paneel. Wat aangeeft dat een paneel niet meer dan 250 watt kan doorgeven aan de omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte energie om zodat deze bruikbaar is voor je apparaten en het gezamenlijk stroomnet.

Om het opwekvermogen te berekenen, wordt er gerekend met de opwekfactor 0,85 kWh per Wp. Dit is slechts een gemiddelde, aangezien zonnepaneel- en omvormerkeuze, dakoriëntatie, dakhelling en schaduw deze factor kunnen beïnvloeden. De opwekfactor geeft vooral een richtlijn.

Een doorsnee huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh. Vermenigvuldig deze factor 0,85 kWh per Wp. De uitkomst deel je door 250 Wp (het maximale per zonnepaneel) en dan kom je op 11,9 zonnepanelen om Nul-op-de-meter te krijgen. Er komt uiteraard wel terugloop met de jaren. Na 10 jaar loopt de opgewekte energie terug naar 90%. Dit is na 25 jaar ongeveer 80%. Het rendement daalt door de jaren heen een beetje.

De gemiddelde kosten aan zonnepanelen voor het opwekken van zo’n 3.500 kWh, is ongeveer € 7.600,-. Dat is inclusief omvormer en installatie. Over de kosten van het systeem kun je als eigenaar van zonnepanelen nog 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Gemiddeld kost een kWh € 0,23 cent via de energieleverancier. Vermenigvuldig dit met 3.500 kWh op jaarbasis en dan kom je uit op € 805,- aan stroomkosten per jaar. De terugverdientijd van de zonnepanelen is daarmee minder dan tien jaar.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Jouw ecologische voetafdruk maak je kleiner. Je neemt je verantwoordelijkheid voor een schonere toekomst. Daarnaast merk je het ook in de portemonnee als je zonnepanelen gebruikt. Je betaalt alsnog een voorschotbedrag aan de energieleverancier, maar verbruik je daarvan minder dan waarvoor je betaalt? dan krijg je het verschil in kosten aan het eind van het jaar terug. En wek je zelfs meer op dan dat je verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Op die manier verdien je zelfs aan je panelen. Kijk of ook op jouw droomhuis in Utrecht zonnepanelen kunnen. Let's save and be green!

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie Lokaal nieuws maandag 01 maart 2021

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie

Als het goed zit en het verlangen naar een leven samen groot is, willen veel mensen hun relatie bezegelen. Wie (nog) niet wil trouwen kan kiezen voor een samenlevingscontract. Ook handig bij het kopen van een huis trouwens.

Zo’n contract kun je samen opstellen en ondertekenen. Dat is rechtsgeldig. Let wel op dat je geen ‘afspraken’ over het hoofd ziet. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je samen een eenvoudig contract opstelt, via de notaris, daar minder kosten mee gepaard gaan dan wanneer je uitgebreidere afspraken vast wilt leggen. Denk aan afspraken over het verdelen van de lasten en verdeling van goederen en een huis mocht de relatie eindigen.

Het kan ook via een bestaand basiscontract tot een uitgebreider exemplaar, aangepast aan eigen wensen. Nu is ook zo’n samenlevingscontract geen formuliertje dat je via internet kunt downloaden en invullen. Je moet er fysiek voor naar de notaris, omdat zo’n contract helemaal naar wens kan worden samengesteld. Mede daarom kunnen de kosten samenlevingscontract nogal uiteenlopen. Een notaris bepaalt zelf, en op basis van die vorm, het tarief. Een samenlevingscontract kost ongeveer tussen de 150 euro en 750 euro.

Omdat die kosten nogal flink kunnen verschillen per notaris is het aan te raden er goed naar te informeren. Dat kan je veel geld besparen. Staat natuurlijk voorop dat de afspraken die je wilt maken, wel goed op papier komen en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Afspraken maken in een samenlevingscontract

Welke afspraken dat zijn? In een samenlevingscontract leg je onder andere de financiële verdeling van de kosten van onder meer levensonderhoud vast, het huishouden, de verdeling van de bankrekeningen, en de kosten die het koophuis met zich meebrengt (hypotheek, onderhoud). In dat geval is een samenlevingscontract zelfs noodzakelijk om een hypotheek af te kunnen sluiten. De andere mogelijkheden om een hypotheek te krijgen zijn geregistreerd partnerschap of trouwen.

Je kunt tevens een verblijfsbeding in je samenlevingscontract vastleggen. Dat bepaalt wat er met de bezittingen van jullie samen gebeurt als een van beiden overlijdt. In dat geval gaan de spullen automatisch over naar de partner ofwel de nabestaande. Familieleden kunnen er dan niet tussenkomen.

Ook regel je in het contract de handel en wandel als je uit elkaar gaat (verdeling van spullen, pensioen, omgang kinderen en allerhande kosten). Aan dat laatste wil je natuurlijk niet denken als je gaat samenwonen, maar het geeft rust als alles goed geregeld is. Omdat de afspraken duidelijk zijn, vermijd je ruzie mocht er sprake zijn van ontbinding van het contract.

Notarieel contract nodig voor kopen van huis

Met een notarieel samenlevingscontract ben je dus fiscaal partner en ben je ook in de gelegenheid samen een huis te kopen. Je kunt dan namelijk een hypotheek aangaan. Een hypotheekverstrekker zal in de meeste gevallen naar een notarieel vastgelegd samenlevingscontract vragen. Je hoeft niet per se beiden eigenaar van de woning te worden, dat kun je vastleggen in de koop- en hypotheekakte.

Wonen tussen groene parken Lokaal nieuws maandag 22 februari 2021

Wonen tussen groene parken

Met de zomer in aantocht is het heerlijk om een wandeling buiten te maken. Dit kun je straks bijvoorbeeld doen in de groene binnentuin van Laurierkwartier. Maar je woont hier ook tussen verschillende parken in. Zo heb je nog meer mogelijkheden om te genieten van een wandeling of (sport)activiteit in de buitenlucht. Wij hebben de verschillende parken in de buurt op een rij gezet. Zo is er altijd iets te doen in de omgeving!

Willem-Alexanderpark

Laurierkwartier ligt in de buurt Hoge Weide. Hier woon je tussen park de Hoge Weide en het Willem-Alexanderpark. In dat laatste park wandel je op het dak van de tunnel van de A2 en kun je een mooi rondje lopen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Extra bijzonder is dat het park samen met bewoners ontworpen is. Je vindt hier maar liefst 135.000 vaste planten, een echte prairietuin. Ook kent het park drie sportvelden en komen er in de toekomst steeds meer banken bij.

Meer over het Willem-Alexanderpark lees je hier.
 

Park Hoge Weide

Dit park heeft veel sport- en spelelementen. Er zijn drie 'houttuinen', waaronder de palentuin, een doolhof van rechtopstaande boomstammen, en de stammentuin met liggende boomstammen waarop je je evenwicht kunt uittesten. Ook zijn er drie heuvels. Bovenop de hoogste heuvel, de speelheuvel, is een gigantische panoramaschommel. Al schommelend heb je een prachtig uitzicht op Leidsche Rijn!

Meer informatie over het Park Hoge Weide lees je hier.

 

Máximapark

Met de fiets ben je zo in het indrukwekkend grote Máximapark! Wist je dat dit park bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht? De lijst met bijzondere plekken om te ontdekken is eindeloos: de Lelievijver met de opvallende brug, het trekpontje, de Japanse Tuin, de Pergola, de Binnenhof, de Buitenhof, de Vikingrijn, Parkrestaurant Anafora en de grote Bosspeeltuin. En vergeet ook de Vlinderhof niet, een vrijwilligersinitiatief, ontworpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf.

Meer over het Maximapark lees je hier.

 

Het Lint

Het Lint is een autovrij, verhard pad om het Máximapark heen. Het Lint is maar liefst 8 kilometer lang en 6 meter breed en herken je aan de margrietjes op het asfalt. Dit is dé ideale plek voor een rondje skaten, wandelen, fietsen of hardlopen. Met behulp van de TimePoints en een chip kun je op displays langs de route of thuis via internet je rondetijden aflezen. Wie daag jij uit voor een wedstrijd?

Meer over Het Lint lees je hier.

Hogere vaste lasten door de lockdown? Dit doe je eraan! Lokaal nieuws maandag 22 februari 2021

Hogere vaste lasten door de lockdown? Dit doe je eraan!

De gemiddelde Nederlander heeft het afgelopen jaar meer tijd dan ooit doorgebracht in de eigen woning. Doordat men meer tijd heeft doorgebracht in de eigen woning, is een stijging in de kosten van de vaste lasten onvermijdbaar. Denk hierbij aan een hogere energierekening, een groter verbruik van onder andere toiletpapier, zeep en andere dagelijkse gebruiksproducten. Deze extra kosten lijken misschien marginaal, maar onderaan de streep kan dit je op jaarbasis een hoop extra kosten! In deze blog vertellen we je hoe je de stijging in kosten van de vaste lasten zo veel mogelijk kunt minimaliseren.

Verlagen van de hogere energierekening

Dat een gemiddeld huishouden meer energie gebruikt tijdens de lockdown dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor spreekt voor zich. Men is continu thuis waardoor er ook de gehele dag gas en elektriciteit wordt gebruikt. De rekening hiervoor kan soms wel tientallen euro’s per maand hoger zijn dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor. Om deze kosten zoveel mogelijk te drukken is het misschien wel verstandig om over te stappen van energieleverancier. Als een andere leverancier momenteel een aanbieding heeft op de stroom-en gas prijs, kan overstappen zomaar een uitkomst zijn. Je kunt je mogelijkheden controleren door gebruik te maken van een energie vergelijken tool. In zo’n tool kun je precies jouw verbruik invullen en deze tool rekent vervolgens voor je uit of je niet beter kunt overstappen!

Dagelijkse gebruiksproducten

Het besparen op dagelijkse gebruiksproducten lijkt moeilijker dan dat het is. Je kunt dit doen door deze producten op grote schaal in te kopen. Als je de dagelijkse gebruiksproducten inkoopt op het moment dat ze ergens heel goedkoop in de aanbieding zijn, kun je zo het meerverbruik compenseren. Het groot inkopen van deze producten kent eigenlijk geen nadelen. Ze hebben vaak geen houdbaarheidsdatum waardoor ze altijd te gebruiken zijn. Daarnaast gebruik je deze producten iedere dag. Je weet dus zeker dat ze op een dag wel op zullen raken en dat je niet onnodig dingen weg hoeft te gooien. Het enige nadeel van het grootschalig inkopen is de opslagruimte die de producten innemen. Als je hier voldoende ruimte voor hebt, dan kunnen we dit enkel aanraden!

Huis kopen in Utrecht: wat zijn de leukste wijken? Lokaal nieuws dinsdag 09 februari 2021

Huis kopen in Utrecht: wat zijn de leukste wijken?

Ben je van plan om naar de mooie stad Utrecht te verhuizen? Wat een gave stap! Utrecht heeft je veel moois te bieden. Bij het kopen van een huis in Utrecht is het natuurlijk zaak om de ideale wijk te kiezen. Wat zijn nu de leukste wijken in Utrecht? Lees gauw verder voor onze tips!

Het centrum

We beginnen middenin de stad: het centrum van Utrecht! Als je in het bruisende middelpunt wilt wonen, zit je hier natuurlijk goed. Van Wijk C in de buurt van het Centraal Station tot juist het zuiden van het centrum bij Ledig Erf: er zijn veel prachtige woningen te vinden. In een klassieke bouwstijl bijvoorbeeld. Of ga juist op zoek naar nieuwbouwwoningen in Utrecht: ook in het centrum wordt er gebouwd, onder andere in het stationsgebied! Met een professionele aankoopmakelaar Utrecht vind je jouw perfecte woning in de straat die je het meest aanstaat. Het werk wordt je zo uit handen genomen!

Leidsche Rijn

Ben je op zoek naar een moderne woning? Dan is Leidsche Rijn de uitgelezen plek: dit is de nieuwste wijk van Utrecht. In trek bij gezinnen en hier ook goed op ingericht gezien de variatie aan scholen, evenals de vriendelijke en veilige buurten. Hier wordt ook op het moment nog volop gebouwd – een nieuwbouwhuis behoort dus tevens tot de mogelijkheden. Met behulp van een makelaar Utrecht gaat het je lukken om hier je droomhuis te bemachtigen! Van het huidige aanbod tot het juiste uit te brengen bod: een goede makelaar is overal van op de hoogte en neemt je mee in het proces.

Zuilen

Zuilen is een wat volksere buurt in Utrecht, waar je meer van het oorspronkelijke karakter van de stad vindt. Als je gaat wonen in Zuilen kies je voor een veelzijdige wijk: van de drukke en unieke Amsterdamsestraatweg tot de kleine en rustige zijstraatjes aan de andere kant van deze grote buurt. En van bestaande woning tot nieuwbouwhuis: ook hier ligt de keuze weer bij jou.

Lombok

Lombok is de multiculturele wijk in Utrecht. Hier valt dan ook altijd wat te beleven! Het is een bruisend deel van de stad, waar het geen moment stil is op straat. Je woont hier dus wel wat meer in de drukte. Ideaal als je daarnaar op zoek bent! Tegelijkertijd kent Lombok ook wat stillere straten – het is maar net in welke hoek van de wijk je op zoek gaat naar een huis.

Oog in Al

De wijk Oog in Al is geliefd bij gezinnen. Zo zijn er veel scholen in deze wijk te vinden en zijn de huizen er vrij ruim, vaak zelfs met een grote achtertuin. Het leven is hier gemoedelijk, met veilige straten en veel groen in de buurt. En toch ben je nog altijd snel in de stad of bij het station. Een ideale locatie dus!

Dit moet je weten over het afsluiten van een opstalverzekering Lokaal nieuws woensdag 03 februari 2021

Dit moet je weten over het afsluiten van een opstalverzekering

Als je ervoor wilt zorgen dat je huis die op het moment gebouwd wordt optimaal verzekerd is dan moet je zeker een opstalverzekering afsluiten. Wat dit type verzekering precies is? Dat kun je lezen in dit artikel! Ook je andere vragen over de opstalverzekering zullen beantwoord worden.

Opstalverzekering versus inboedelverzekering

Allereerst is het goed om te weten wat een opstalverzekering überhaupt is. Het wordt namelijk nogal vaak een inboedelverzekering genoemd, terwijl dit helemaal niet het geval is. Een opstalverzekering zal namelijk de schade van een onzeker voorval buitenaf dekken. Hierbij kun je denken aan een blikseminslag, brand, explosie, gesprongen waterleiding, et cetera. Het gaat echt om het huis. Alle onderdelen die vast zitten aan je woning zullen namelijk onder de opstal vallen. Dit geldt dus ook voor je inbouwkeuken, badkamer en vloeren. De inboedelverzekering gaat juist meer om alle spullen die aanwezig zijn in je huis. Meubels zijn hier voorbeelden van, maar ook kleding en elektrische apparaten behoren tot de inboedel. Het is trouwens een slim plan om zowel je opstal- als inboedelverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Dit zal een hoop gedoe schelen.

Wanneer is een opstalverzekering nodig?

Een opstalverzekering zal dus de schade aan je nieuwbouwhuis vergoeden. In de meeste gevallen zal de verstrekker van je hypotheek je verplichten om zo’n verzekering af te sluiten. Dit is dus alleen het geval als het gaat om een koophuis. Woon je in een appartement? Meestal zal de Vereniging van Eigenaren dan een gezamenlijke opstalverzekering regelen voor het hele pand. Je hoeft dan dus zelf niet dit soort verzekering af te sluiten. Wel is het goed om dit goed te controleren. Heb je een huurhuis? De eigenaar van de woning is dan verantwoordelijk voor een opstalverzekering.

Welke dekkingen zijn er bij een opstalverzekering?

Als je van plan bent om een opstalverzekering af te sluiten dan zul je natuurlijk wat onderzoek gaan doen. Hieruit zal onder andere blijken dat er meerdere dekkingen zijn waaruit je kunt kiezen. Dit is natuurlijk ook bij andere verzekeringen het geval, bij de opstalverzekering is het dus niet anders. Over het algemeen zullen de aanbieders van deze polis drie verschillende dekkingen hebben, al is dat bij alle verzekeraars anders. De eerste optie wordt meestal de uitgebreide opstalverzekering genoemd, dit komt niet zo vaak meer voor. De extra uitgebreide optie wordt nog wel veel gebruikt. Deze optie zal alleen de schade dekken die genoemd wordt in de polisvoorwaarden. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een allrisk dekking. Zo’n opstalverzekering zal daadwerkelijk ieder onheil dekken. Dit is dus bijvoorbeeld ook het geval als je een emmer water laat vallen over je houten vloer. Een schadevergoeding zou je bij zo’n type schade niet krijgen bij de extra uitgebreide dekking.

Wat wordt er gedekt volgens de polisvoorwaarden?

Als je een opstalverzekering gaat afsluiten dan is het zeker van belang om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. Zo zul je kunnen controleren wat de verzekering zal vergoeden. Hierbij moet je onder andere checken of de fundering van je nieuwe woning onder de dekking valt. Dit is namelijk niet bij alle opstalverzekeringen het geval. Ook zijn losse onderdelen niet automatisch meeverzekerd bij alle verzekeraars, denk hierbij onder meer aan je zonnepanelen, zonwering en schotels. Daarnaast is het verstandig om goed uit te zoeken of de opstalverzekering die jij op het oog hebt ook de bereddingskosten zal vergoeden. Dit zijn kosten die je maakt om (nog) meer schade te voorkomen. Vergeet bovendien niet om te controleren of de polis die jij mogelijk gaat afsluiten ook de opruim- en saneringskosten goed zal dekken.

Woning sfeervol inrichten Lokaal nieuws maandag 01 februari 2021

Woning sfeervol inrichten

Veel mensen kiezen voor bestaande bouw omdat een nieuwbouwwoning niet dezelfde sfeer zou uitademen. Qua stijl en authentieke elementen redt een nieuwbouwwoning het wellicht niet tegen een statig huis uit het begin van de vorige eeuw. Maar daar staat wel veel wooncomfort en duurzaamheid tegenover. Bovendien, ook een nieuwbouwwoning kun je gezellig maken. Wij geven tips.

Kleur op de wanden

De wanden van jouw nieuwbouwhuis zijn waarschijnlijk super strak gestuct. Dit is de perfecte basis wanneer je hier nog een eigen kleurtje aan toe wilt voegen aan de hand van jouw kleurenpalet . Door de woonkamer, slaapkamer en eetkamer mooi te verven voeg je direct veel sfeer toe. Verf de muren bijvoorbeeld in een diepe, neutrale tint voor een knus effect. Op deze manier creëer je een ruimte waar je graag je tijd doorbrengt. Als je liever niet alle muren te opvallend verft kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de muur achter je bank een intensere kleur te geven en de rest van de kamer fris en licht te houden. Ook is het erg leuk door geschiedenis aan een nieuwe woning toe te voegen door bijvoorbeeld oude foto's op de muren te hangen of een romantisch behang op te hangen.

Deuren met een verhaal

Als jouw huis met de standaard opties geleverd is, is de kans groot dat de deuren standaard en onpersoonlijk zijn. Om een huiselijker gevoel te geven vervang je de voordeur door een mooi exemplaar voorzien van glas. Dit laat niet alleen meer licht in de hal vallen, maar zorgt ook voor een uitnodigende sfeer. Als je wat meer te besteden hebt, kun je ook de deuren in huis laten vervangen door bijvoorbeeld deuren met glas in lood of strakke paneeldeuren.

Vintage meubelstukken

Antiek en vintage meubels zijn helemaal hip en vrijwel overal te vinden. Neem eens een kijkje op Marktplaats , breng een bezoek aan de lokale kringloopwinkel of speur eens rond op de zolder van je (groot)ouders. Het is helemaal niet erg als de tweedehands meubels licht beschadigd zijn, want dit kun je zelf opknappen. Een likje verf en een beetje houtlijm kunnen veel verschil maken. Ga wel bij jezelf na hoe groot de schade is en hoeveel ervaring je hebt met het herstellen van meubels, want een kapotte fineerlaag kan bijvoorbeeld een grote klus zijn als je een leek bent. Wanneer je al jouw meubels in je nieuwe woning hebt staan wil je deze natuurlijk beschermen tegen schade. Inboedelverzekering vergelijken helpt je bij het afsluiten van een inboedelverzekering tegen de beste voorwaarden. Het valt aan te raden om iedere keer dat je gaat verhuizen de inboedelverzekering te vergelijken, want de kans is groot dat er nieuwe aanwinsten in je interieur komen te staan die de waarde kunnen verhogen.

Ontspannen tussen het groen Lokaal nieuws donderdag 28 januari 2021

Ontspannen tussen het groen

Laurierkwartier krijgt een prachtige binnentuin waar alle bewoners gebruik van mogen maken. De riante tuin heeft van alles te bieden. Zo kun je er jouw buren ontmoeten bij een van de picknickbanken, even ontspannen tussen het groen, (samen) moestuinieren of lekker actief bewegen en sporten. Ook kinderen vermaken zich volop: in de tuin kunnen ze vrij én veilig samen spelen.

 

Picknickbanken, evenwichtsbalken en speelheuvels

De tuin spreidt zich uit over twee niveaus. Onder het hoge niveau komt de parkeergarage, zodat je vanuit jouw huis of appartement altijd heerlijk groen wegkijkt! De hoge tuin heeft verschillende picknickbanken waar je heerlijk kunt relaxen of lezen in de zon. Eromheen staan verschillende evenwichtsbalken en rubberen speelheuvels zodat kinderen zich hier uren kunnen vermaken! Door de verschillende openingen van het dek groeien grote bomen die zorgen voor een prachtig geheel. 

Tafeltennis, trapveldje en groenten uit eigen (binnen)tuin

Via de grote trap kom je in de lagergelegen tuin. De trap is multifunctioneel en ingericht als zittribune. Vanaf hier kun je gemakkelijk de spelende kinderen in de gaten houden, of gezellig met de buren zitten kletsen. Speel een potje tafeltennis tegen de buren, of vermaak je ’s middags op het verdiepte trapveldje met de kids. Er is altijd iets te doen! Voor de buren met groene vingers vind je ook een gezamenlijke moestuin én gedeelde plantenkas. Zo kun je samen de lekkerste groenten en fruit kweken uit eigen (binnen)tuin!

Renovatie en transformatie boerderij gestart Lokaal nieuws woensdag 27 januari 2021

Renovatie en transformatie boerderij gestart

Bouwbedrijf Paardenkooper uit Kockengen is begonnen met de renovatie en transformatie van de bestaande boerderij met stal en hooizolder aan de Ockhuizerweg 35 in Haarzuilens naar drie royale eengezinswoningen.

De moderne woningen die worden gerealiseerd, hebben een woonoppervlak tot maar liefst 258 m2. En dat is nog exclusief de ruimte op de begane grond die bijvoorbeeld als hobby ruimte kan worden gebruikt. Benieuwd hoe de woningen eruit komen te zien? Meer informatie vindt u op deze website onder Downloads.

De verkoop van deze drie woningen start in de loop van 2021.

Dit zijn de beste tips voor een succesvolle verhuizing Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Dit zijn de beste tips voor een succesvolle verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Dan staat jou flink wat te doen, want bij een verhuizing komt nogal wat kijken. Vaak merk je bij het inpakken van jouw spullen pas hoeveel spullen je nou eigenlijk hebt. Dit kost dan vaak ook meer tijd dan je denkt. Wij helpen je op weg, om jouw verhuizing zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Daarom geven wij je in dit artikel de beste tips voor een succesvolle verhuizing. 

Begin vroeg

Een verhuizing kost tijd. Het duurt vaak langer dan je had verwacht. Daarom is het verstandig om op tijd te beginnen. Dit kan je je namelijk een hoop frustraties besparen. Is jouw officiële verhuisdatum bekend? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd begint met de eerste dozen inpakken. Hoe eerder je begint, hoe minder stress je uiteindelijk hebt. Let er natuurlijk wel op dat je niet te vroeg begint met het inpakken van spullen die je nog dagelijks nodig hebt tot en met de dag van de verhuizing.

Onnodige spullen? Gooi of geef het weg

Als je aan het inpakken bent, zal je ongetwijfeld spullen tegenkomen waar je al jaren niets meer mee doet. Als je ook niet van plan bent dit ooit te gebruiken, is het dan ook niet aan te raden om dit mee te nemen naar jouw nieuwe woning. Als je dit wel doet, is de kans namelijk heel groot dat het er voor niets ligt. Wellicht heb je enkele onnodige spullen die anderen in jouw omgeving kunnen gebruiken. Het is dan ook een goede optie om deze spullen weg te geven aan anderen. Denk je dat jij en anderen er niets meer aan gaan hebben? Gooi het dan gewoon weg. Nog een voordeel: als je ervoor zorgt dat je alle onnodige spullen weggeeft of weggooit bespaart het je een hoop ruimte met inpakken!

Het inpakproces

Waarschijnlijk denk je gewoon even snel je spullen in te pakken voor een verhuizing. Echter is het wel verstandig om hier goed georganiseerd te werk mee te gaan. Hoe je dit kunt doen? Pak bijvoorbeeld dozen in per kamer. Door per kamer in te pakken kun je ook bij het uitpakken gemakkelijk spullen ordenen. Wat slim is om te doen, is om op de dozen te schrijven wat erin zit en uit welke kamer de doos afkomstig is. Met het uitpakken van je spullen wordt het dan een stuk overzichtelijker. Begin met de spullen die je niet direct meer nodig hebt. Ook niet geheel onbelangrijk: pak servies afzonderlijk in. Dit kun je het beste inpakken door het te wikkelen in een krant of doek. Schrijf op dit soort dozen altijd dat het breekbaar is, zo voorkom je dat je er per ongeluk te makkelijk mee omgaat.

Schakel hulp in

We kunnen het ons goed voorstellen dat je er niet op zit te wachten om al je verhuisdozen zelf te sjouwen. Vooral als ook jouw meubels verhuist moeten worden, kan het een goed plan zijn om hulp in te schakelen. Dit zou je kunnen doen door rond te vragen in jouw omgeving, maar het kan ook een goed idee zijn om een verhuisbedrijf in te huren. Zoek je nog naar een verhuisbedrijf in de omgeving? Dan is dit verhuisbedrijf in Utrecht een aanrader. Een verhuisbedrijf kan jou erbij helpen om alle spullen op een veilige manier naar het nieuwe huis te verplaatsen. Als je niet een heel verhuisbedrijf wilt inhuren, kan het ook nog een goede optie zijn om zelf een verhuislift te huren . Deze verhuislift wordt dan wel bediend door een professionele verhuizer.

Zo geef je je huis een upgrade zonder te veel geld uit te geven Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Zo geef je je huis een upgrade zonder te veel geld uit te geven

Als het niet aan de lockdown vanwege corona ligt, dan ligt het wel aan de nieuwjaarskriebels; Iedereen is spontaan aan het klussen geslagen! Je bent waarschijnlijk veel thuis en ziet ineens allemaal details aan je huis die je ineens niet meer zo leuk vindt. Je huis een update geven is trouwens altijd een goed idee, zeker wanneer je het gevoel hebt dat de muren op je afkomen. Met deze drie tips verbeter je je huis zonder te veel te moeten investeren.

Verander je kleurenpallet

Veel mensen werken met een bepaald kleurenpallet, voornamelijk in de woonkamer. Zo heb je waarschijnlijk gekozen voor ongeveer twee à drie kleuren die er het meest uitspringen. Probeer deze kleuren eens te vervangen voor andere kleuren. Gooi andere kussens op de bank, hang nieuwe schilderijen op en verf die ene muur nou eens een andere kleur. Zo kun je je huis direct een hele andere sfeer geven, zonder gelijk een nieuw interieur aan te schaffen.

Upgrade je keukenverlichting

Is je keuken nu puur een plek om eten klaar te maken en dan direct weer uit te verdwijnen? Tijd voor een gezellige upgrade. Aan de keuken zelf kun je weinig veranderen, aangezien je die keukenkastjes en kookplaat nou eenmaal nodig hebt. Maar wat dacht je van de verlichting? Heb je nu wat simpele lampen hangen en een extra lampje in je afzuigkap? Bekijk eens wat sfeervolle keukenverlichting om hier verandering in te brengen. Heb je een kookeiland of een gezellige bar? Hang hier wat mooie keuken hanglampen boven en creëer direct een andere look!

Ga voor groen!

Met wat groen in huis kun je elke kamer nieuw leven inblazen. Een paar nieuwe planten in huis zijn altijd een goed idee. Scoor wat plantenpotten bij de kringloopwinkel of op marktplaats en haal je planten bij het tuincentrum of online. In plaats van een paar kleine plantjes te kopen, kun je beter groots uitpakken met een leuk boompje of een palm. Zo heb je een mooie eyecatcher in de kamer. Heb je nou niet echt groene vingers? Geen probleem, een paar kunstplanten volstaan ook en geven dezelfde uitstraling als echte planten. We zullen het niet doorvertellen!

Wanneer je veel thuis bent, is het logisch dat de muren soms op je afkomen. Door deze kleine veranderingen te maken in je interieur, kun je je huis een nieuwe uitstraling geven. Met een paar tientjes heb je je woonkamer, keuken of slaapkamer zo een upgrade gegeven en het kostte ook nog eens weinig moeite!

Deze leuke kamerplanten fleuren jouw woonkamer op Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Deze leuke kamerplanten fleuren jouw woonkamer op

Grauwe dagen vragen om meer gezelligheid vanuit jezelf. Merk jij aan jezelf dat de lente je altijd zo goed doet, omdat er weel veel bloemen en groen om je heen zijn? Dan wordt het tijd om snel wat groene vrienden aan te schaffen en je woonkamer, slaapkamer, badkamer of zelfs keuken op te fleuren! Deze vijf planten gaan jouw huis ongetwijfeld een boost geven!Een Areca (GoudpalmEen palm zorgt direct voor een gezellige, maar vooral exotische sfeer in huis. Je kunt uit ontzettend veel soorten palmen kiezen en in heel veel maten. Zo kun je direct voor een grote gaan om een statement te maken, maar ook een klein schattig palmpje voldoet!Een MonsteraEen Monstera, ook wel gatenplant genoemd, is een ontzettend populaire plant. En dat is niet voor niets, want het is een vrij makkelijke plant om te verzorgen. Daarnaast heeft deze grote groene bladeren, wat direct wat speelse positiviteit brengt naar elke plek waar je hem neerzet.ParadijsvogelplantDe Paradijsvogelplant wordt officieel Strelitzia nicolai genoemd. Het is een grote jungle plant met grote bladeren die als een megawaaier omhoog groeien. Doordat deze plant zulke grote bladeren heeft, heeft deze ook nog eens een luchtzuiverende werking. Zo zijn ze dus niet alleen decoratief, maar ook nog goed voor jouw gezondheid! Een cactusHeb je niet zulke groene vingers, maar wil je toch wat extra groen in huis? Ook dat is geen probleem! Denk bijvoorbeeld aan een grote cactus, zoals de Cactius Euphorbia. Deze heeft weinig verzorging nodig, hoef je maar eens in de drie jaar te verpotten en wordt niet gelukkiger van plantenvoeding. Deze is dus ideaal voor luiere plantengekkies die wél wat groen in huis willen.CalatheaHeb je niet veel licht in huis? Dan is de donkere calathea, zoals de Calathea Medallion, een perfecte plant voor jouw woning. Aan de bovenkant zijn de bladeren groen, maar aan de onderkant donkerpaars. Deze heeft niet veel licht nodig en sluit haar bladeren in de avond. Ook deze plant is zeer luchtzuiverend, dus dat betekent extra gezondheidsvoordelen voor jou!

Hopelijk heb je inmiddels genoeg inspiratie opgedaan om de perfecte kamerplanten te vinden voor jouw huis. Ga vooral voor grootse planten. Zo heb je er wellicht maar één of twee nodig en is je hele ruimte voorzien van meer exotische sfeer. Met wat extra groen kun je al snel die winterdip verslaan en dan is het gelukkig voordat je het weet alweer lente.

Trebbe wint selectie Leeuwesteyn met circulair plan voor 77 duurzame huur- en koopwoningen Lokaal nieuws maandag 11 januari 2021

Trebbe wint selectie Leeuwesteyn met circulair plan voor 77 duurzame huur- en koopwoningen

De gemeente Utrecht heeft ontwikkelende bouwer Trebbe geselecteerd voor kavel 14a in Leeuwesteyn, een nieuwe woonbuurt in Leidsche Rijn aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het winnende plan ‘De Kroon op Leeuwesteyn’ betreft een stadsbouwblok dat bestaat uit circa 77 duurzame huur- en koopwoningen. 45 woningen worden straks verhuurd in het middenhuursegment. De overige woningen zijn bestemd voor de verkoop. Centraal in het plan staat het sociale karakter van Leeuwesteyn. Enerzijds is dit geborgd door een mooie mix aan huur en koop. Anderzijds door de centrale binnentuin die met een gezamenlijke voedseltuin en een speel- en fitnesstuin ruimte biedt aan ontmoeting en beweging. Het plan is vormgegeven door Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design. 

Zie geen verzekeringen over het hoofd Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Zie geen verzekeringen over het hoofd

Je nieuwbouwwoning is klaar dus het is het tijd om van een kale woning iets moois te maken. Dit is voor velen het leukste werk. Je moet muren behangen of schilderen en je kunt eindelijk gaan beginnen om je woning in te richten tot een gezellig huis. Maar om echt comfortabel te wonen, moet je wel de nodige verzekeringen afsluiten.

Opstal- en inboedelverzekering

De opstal- en inboedelverzekering zijn de belangrijkste verzekeringen voor je nieuwe woning. Hiermee dek je je in tegen schades aan roerende en onroerende zaken door verschillende oorzaken. De opstalverzekering wordt in de meeste gevallen verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Mocht je woning volledig in de as gelegd worden door brand of andere calamiteit, dan is de herbouw van je woning in ieder geval gedekt. Ook andere schades aan zaken die vast aan de woning zitten worden door de opstalverzekering gedekt. Zoals de keuken of een vloer die aan de ondergrond is vastgenageld of gelijmd. De inboedelverzekering is geen verplichte verzekering, maar is zeker aan te raden. Ook al is je inboedel helemaal niet zoveel waard, uiteindelijk kan het totale bedrag van je inboedel best wel oplopen. Met een inboedelverzekering ben je in ieder geval in staat om weer nieuwe inboedel aan te schaffen.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is meestal een verplichte verzekering die je naast je hypotheek afsluit. Vooral als je een partner hebt die als weduwe of weduwnaar niet in staat is om de hypotheek na je overlijden te betalen, is deze verzekering een uitkomst. Hiermee wordt gegarandeerd dat de hypotheeklasten toch betaald kunnen worden.

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering is een verzekering die momenteel niet zoveel meer wordt afgesloten. De verzekering is in het verleden veel negatief in het nieuws gekomen vanwege de hoge provisies die werden berekend. Woonlastenverzekeringen die na 2007/2008 zijn afgesloten, zijn gunstiger samengesteld en je kunt overwegen om toch een woonlastenverzekering af te sluiten. Deze verzekering wordt naast een hypotheek afgesloten om betaling van de maandlasten te garanderen, mocht je langdurige ziek worden, arbeidsongeschikt of werkloos.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je nieuwbouwwoning reeds gereed is, zul je niet zozeer meer in conflict komen met een aannemer. Maar mocht je toch nog gaan verbouwen en er ontstaat een conflict met de aannemer, dan kan je voor juridisch advies je rechtsbijstandverzekering inschakelen. Mocht het conflict hoog oplopen en de zaak voor de rechter komen, dan zullen ook de gerechtskosten en kosten voor je advocaat gedekt zijn. De rechtsbijstandverzekering is ook voor andere conflicten te gebruiken, al zijn dit soort verzekeringen altijd erg specifiek in wat wel en niet gedekt wordt.

Kostbaarhedenverzekering

Je inboedel wordt gedekt door je inboedelverzekering. Daarbij onder andere ook kostbare spullen, maar wel in beperkte mate. Heb je een verzameling juwelen, een postzegel- of muntenverzameling , kunst, muziekinstrumenten of foto- en filmapparatuur die een behoorlijke waarde vertegenwoordigen? Dan zullen deze zaken maar beperkt door de inboedelverzekering gedekt worden. Het kan dan verstandig zijn om een aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten. De aankoopprijs of getaxeerde waarde zal dan dienen als verzekerde waarde.

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning Lokaal nieuws vrijdag 01 januari 2021

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwbouwwoning gekocht! In een nieuwbouwwoning ben je vrij om het huis in te delen zoals jij wilt, alles is gloednieuw én goed voor het milieu. Met alleen een badkamer en een keuken, is pas een klein deel van het huis af. Eindelijk krijg je de sleutel en kan het klussen beginnen. Maar waar begin je eigenlijk mee? Met deze 5 tips kun je aan de slag met het inrichten van je nieuwbouwwoning. Zo wordt het pas écht jouw plekje.

1. Maak een plattegrond

Het inrichten van een nieuwbouwhuis is een hele klus, elke ruimte moet vanaf de basis ingericht worden. Het is belangrijk om een plattegrond te maken. Bepaal voor iedere ruimte welke het meest geschikt is voor een bepaalde functie: waar komt de slaapkamer, wat is de chill-kamer, is er een werkkamer, etc. Houd rekening met het daglicht. Keuze gemaakt? Ga aan de slag met de plattegrond, bijvoorbeeld via de gratis tool Floorplanner.com. Denk ook aan radiatoren, ramen, vensterbanken, draairichtingen van deuren en de zichtlijnen in huis: van kamer naar kamer, van etage naar etage en van binnen naar buiten. Houd je van een ruimtelijk huis? Doorbreek zo min mogelijk deze zichtlijnen.

Vind je het lastig om dit zelf uit te voeren? Dan kun je altijd een binnenhuisarchitect inschakelen, zoals Floorplaza.nl . Zij geven uitgebreid advies, tegen een hele scherpe prijs.

2. Maak een moodboard

Na het opstellen van de plattegrond, kun je een moodboard maken. Ga op zoek naar inspiratie op Pinterest, in woontijdschriften of op websites waar je complete huis projecten kunt vinden. Verzamel alle inspiratie. Verzamel alles op een vel papier of online op Pinterest en tada: jouw moodboard is gemaakt! De volgende stap: jouw kleurenpalet samenstellen.

3. Stel een kleurenpalet samen

Heb je een lievelingskleur? Dan is het makkelijk: ga naar de bouwmarkt en vraag een kleurtester aan. Met deze kleurtester kun je een stukje muur verven en zien of jouw lievelingskleur in de ruimte past. Weet je niet precies welke kleur je wilt gebruiken? Kijk naar de meubels die je hebt uitgekozen in je moodboard. Als je daar een rode draad ziet, bijvoorbeeld allemaal groene meubels, dan kun je kijken naar een kleur die daarbij past. Heel belangrijk: kijk naar het lichtval in de kamer. In een kamer waar weinig natuurlijk licht valt, kun je beter kiezen voor lichte kleuren.

4. Begin bij de basis

Met een moodboard en een kleurenpalet bij de hand kun je aan de slag gaan met de basis van je nieuwbouwwoning: de vloer en de muren. Ook hier is het goed om inspiratie voor te zoeken. Wil je bijvoorbeeld weten uit welke kleuren vloeren je kunt kiezen? Bekijk dan eens een webshop waar ze vloeren verkopen. Zo bevat Floorplaza.nl een breed assortiment aan vloeren . Een bekende trend is de visgraatvloer . Heb je een visgraatvloer gezien op televisie, maar je weet de naam of de kleur niet van de vloer? Kom dan langs in onze showroom, wij kunnen je aan de hand van de foto of video direct helpen. Wij weten door onze jarenlange ervaring welk materiaal en kleur er gebruikt is.

Tip: heb je ook aan vloerverwarming gedacht? Je kunt natuurlijk veel informatie online vinden, maar overweeg ook om bij een vloerenspecialist als Floorplaza.nl langs te gaan. Een goede basis is namelijk erg belangrijk voor de verdere inrichting van je nieuwbouwhuis. 

Naast de vloer behoren ook de muren tot de basis van het huis. Neem de tijd om over je kleuren op de muur na te denken. Maar ook over de manier hoe het gedaan wordt: ga je voor behang, stucwerk of verf? Laat je inspireren door je moodboard of neem eens contact op met een specialist. 

5. Finishing touch

Eindelijk, je huis is af! Alle muren zijn voorzien van kleur, de vloeren liggen erin en het keukengerei is binnen. Nu zijn de accessoires aan de beurt. Een extra kussentje op het bed, een spiegel voor in de hal en een sprei voor op het bed. Met woonaccessoires breng je sfeer in huis en maak je het helemaal persoonlijk. Zo wordt jouw huis een thuis!

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden