Actueel

Nieuws

Hogere vaste lasten door de lockdown? Dit doe je eraan! Lokaal nieuws maandag 22 februari 2021

Hogere vaste lasten door de lockdown? Dit doe je eraan!

De gemiddelde Nederlander heeft het afgelopen jaar meer tijd dan ooit doorgebracht in de eigen woning. Doordat men meer tijd heeft doorgebracht in de eigen woning, is een stijging in de kosten van de vaste lasten onvermijdbaar. Denk hierbij aan een hogere energierekening, een groter verbruik van onder andere toiletpapier, zeep en andere dagelijkse gebruiksproducten. Deze extra kosten lijken misschien marginaal, maar onderaan de streep kan dit je op jaarbasis een hoop extra kosten! In deze blog vertellen we je hoe je de stijging in kosten van de vaste lasten zo veel mogelijk kunt minimaliseren.

Verlagen van de hogere energierekening

Dat een gemiddeld huishouden meer energie gebruikt tijdens de lockdown dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor spreekt voor zich. Men is continu thuis waardoor er ook de gehele dag gas en elektriciteit wordt gebruikt. De rekening hiervoor kan soms wel tientallen euro’s per maand hoger zijn dan in dezelfde periode in het jaar daarvoor. Om deze kosten zoveel mogelijk te drukken is het misschien wel verstandig om over te stappen van energieleverancier. Als een andere leverancier momenteel een aanbieding heeft op de stroom-en gas prijs, kan overstappen zomaar een uitkomst zijn. Je kunt je mogelijkheden controleren door gebruik te maken van een energie vergelijken tool. In zo’n tool kun je precies jouw verbruik invullen en deze tool rekent vervolgens voor je uit of je niet beter kunt overstappen!

Dagelijkse gebruiksproducten

Het besparen op dagelijkse gebruiksproducten lijkt moeilijker dan dat het is. Je kunt dit doen door deze producten op grote schaal in te kopen. Als je de dagelijkse gebruiksproducten inkoopt op het moment dat ze ergens heel goedkoop in de aanbieding zijn, kun je zo het meerverbruik compenseren. Het groot inkopen van deze producten kent eigenlijk geen nadelen. Ze hebben vaak geen houdbaarheidsdatum waardoor ze altijd te gebruiken zijn. Daarnaast gebruik je deze producten iedere dag. Je weet dus zeker dat ze op een dag wel op zullen raken en dat je niet onnodig dingen weg hoeft te gooien. Het enige nadeel van het grootschalig inkopen is de opslagruimte die de producten innemen. Als je hier voldoende ruimte voor hebt, dan kunnen we dit enkel aanraden!

Wonen tussen groene parken Lokaal nieuws maandag 22 februari 2021

Wonen tussen groene parken

Met de lente in aantocht is het heerlijk om een wandeling buiten te maken. Dit kun je straks bijvoorbeeld doen in de groene binnentuin van Laurierkwartier. Maar je woont hier ook tussen verschillende parken in. Zo heb je nog meer mogelijkheden om te genieten van een wandeling of (sport)activiteit in de buitenlucht. Wij hebben de verschillende parken in de buurt op een rij gezet. Zo is er altijd iets te doen in de omgeving!

 

Willem-Alexanderpark

Laurierkwartier ligt in de buurt Hoge Weide. Hier woon je tussen park de Hoge Weide en het Willem-Alexanderpark. In dat laatste park wandel je op het dak van de tunnel van de A2 en kun je een mooi rondje lopen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Extra bijzonder is dat het park samen met bewoners ontworpen is. Je vindt hier maar liefst 135.000 vaste planten, een echte prairietuin. Ook kent het park drie sportvelden en komen er in de toekomst steeds meer banken bij.

Meer over het Willem-Alexanderpark lees je hier.
 

Park Hoge Weide

Dit park heeft veel sport- en spelelementen. Er zijn drie 'houttuinen', waaronder de palentuin, een doolhof van rechtopstaande boomstammen, en de stammentuin met liggende boomstammen waarop je je evenwicht kunt uittesten. Ook zijn er drie heuvels. Bovenop de hoogste heuvel, de speelheuvel, is een gigantische panoramaschommel. Al schommelend heb je een prachtig uitzicht op Leidsche Rijn!

Meer informatie over het Park Hoge Weide lees je hier.

 

Máximapark

Met de fiets ben je zo in het indrukwekkend grote Máximapark! Wist je dat dit park bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht? De lijst met bijzondere plekken om te ontdekken is eindeloos: de Lelievijver met de opvallende brug, het trekpontje, de Japanse Tuin, de Pergola, de Binnenhof, de Buitenhof, de Vikingrijn, Parkrestaurant Anafora en de grote Bosspeeltuin. En vergeet ook de Vlinderhof niet, een vrijwilligersinitiatief, ontworpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf.

Meer over het Maximapark lees je hier.

 

Het Lint

Het Lint is een autovrij, verhard pad om het Máximapark heen. Het Lint is maar liefst 8 kilometer lang en 6 meter breed en herken je aan de margrietjes op het asfalt. Dit is dé ideale plek voor een rondje skaten, wandelen, fietsen of hardlopen. Met behulp van de TimePoints en een chip kun je op displays langs de route of thuis via internet je rondetijden aflezen. Wie daag jij uit voor een wedstrijd?

Meer over Het Lint lees je hier.

Huis kopen in Utrecht: wat zijn de leukste wijken? Lokaal nieuws dinsdag 09 februari 2021

Huis kopen in Utrecht: wat zijn de leukste wijken?

Ben je van plan om naar de mooie stad Utrecht te verhuizen? Wat een gave stap! Utrecht heeft je veel moois te bieden. Bij het kopen van een huis in Utrecht is het natuurlijk zaak om de ideale wijk te kiezen. Wat zijn nu de leukste wijken in Utrecht? Lees gauw verder voor onze tips!

Het centrum

We beginnen middenin de stad: het centrum van Utrecht! Als je in het bruisende middelpunt wilt wonen, zit je hier natuurlijk goed. Van Wijk C in de buurt van het Centraal Station tot juist het zuiden van het centrum bij Ledig Erf: er zijn veel prachtige woningen te vinden. In een klassieke bouwstijl bijvoorbeeld. Of ga juist op zoek naar nieuwbouwwoningen in Utrecht: ook in het centrum wordt er gebouwd, onder andere in het stationsgebied! Met een professionele aankoopmakelaar Utrecht vind je jouw perfecte woning in de straat die je het meest aanstaat. Het werk wordt je zo uit handen genomen!

Leidsche Rijn

Ben je op zoek naar een moderne woning? Dan is Leidsche Rijn de uitgelezen plek: dit is de nieuwste wijk van Utrecht. In trek bij gezinnen en hier ook goed op ingericht gezien de variatie aan scholen, evenals de vriendelijke en veilige buurten. Hier wordt ook op het moment nog volop gebouwd – een nieuwbouwhuis behoort dus tevens tot de mogelijkheden. Met behulp van een makelaar Utrecht gaat het je lukken om hier je droomhuis te bemachtigen! Van het huidige aanbod tot het juiste uit te brengen bod: een goede makelaar is overal van op de hoogte en neemt je mee in het proces.

Zuilen

Zuilen is een wat volksere buurt in Utrecht, waar je meer van het oorspronkelijke karakter van de stad vindt. Als je gaat wonen in Zuilen kies je voor een veelzijdige wijk: van de drukke en unieke Amsterdamsestraatweg tot de kleine en rustige zijstraatjes aan de andere kant van deze grote buurt. En van bestaande woning tot nieuwbouwhuis: ook hier ligt de keuze weer bij jou.

Lombok

Lombok is de multiculturele wijk in Utrecht. Hier valt dan ook altijd wat te beleven! Het is een bruisend deel van de stad, waar het geen moment stil is op straat. Je woont hier dus wel wat meer in de drukte. Ideaal als je daarnaar op zoek bent! Tegelijkertijd kent Lombok ook wat stillere straten – het is maar net in welke hoek van de wijk je op zoek gaat naar een huis.

Oog in Al

De wijk Oog in Al is geliefd bij gezinnen. Zo zijn er veel scholen in deze wijk te vinden en zijn de huizen er vrij ruim, vaak zelfs met een grote achtertuin. Het leven is hier gemoedelijk, met veilige straten en veel groen in de buurt. En toch ben je nog altijd snel in de stad of bij het station. Een ideale locatie dus!

Dit moet je weten over het afsluiten van een opstalverzekering Lokaal nieuws woensdag 03 februari 2021

Dit moet je weten over het afsluiten van een opstalverzekering

Als je ervoor wilt zorgen dat je huis die op het moment gebouwd wordt optimaal verzekerd is dan moet je zeker een opstalverzekering afsluiten. Wat dit type verzekering precies is? Dat kun je lezen in dit artikel! Ook je andere vragen over de opstalverzekering zullen beantwoord worden.

Opstalverzekering versus inboedelverzekering

Allereerst is het goed om te weten wat een opstalverzekering überhaupt is. Het wordt namelijk nogal vaak een inboedelverzekering genoemd, terwijl dit helemaal niet het geval is. Een opstalverzekering zal namelijk de schade van een onzeker voorval buitenaf dekken. Hierbij kun je denken aan een blikseminslag, brand, explosie, gesprongen waterleiding, et cetera. Het gaat echt om het huis. Alle onderdelen die vast zitten aan je woning zullen namelijk onder de opstal vallen. Dit geldt dus ook voor je inbouwkeuken, badkamer en vloeren. De inboedelverzekering gaat juist meer om alle spullen die aanwezig zijn in je huis. Meubels zijn hier voorbeelden van, maar ook kleding en elektrische apparaten behoren tot de inboedel. Het is trouwens een slim plan om zowel je opstal- als inboedelverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Dit zal een hoop gedoe schelen.

Wanneer is een opstalverzekering nodig?

Een opstalverzekering zal dus de schade aan je nieuwbouwhuis vergoeden. In de meeste gevallen zal de verstrekker van je hypotheek je verplichten om zo’n verzekering af te sluiten. Dit is dus alleen het geval als het gaat om een koophuis. Woon je in een appartement? Meestal zal de Vereniging van Eigenaren dan een gezamenlijke opstalverzekering regelen voor het hele pand. Je hoeft dan dus zelf niet dit soort verzekering af te sluiten. Wel is het goed om dit goed te controleren. Heb je een huurhuis? De eigenaar van de woning is dan verantwoordelijk voor een opstalverzekering.

Welke dekkingen zijn er bij een opstalverzekering?

Als je van plan bent om een opstalverzekering af te sluiten dan zul je natuurlijk wat onderzoek gaan doen. Hieruit zal onder andere blijken dat er meerdere dekkingen zijn waaruit je kunt kiezen. Dit is natuurlijk ook bij andere verzekeringen het geval, bij de opstalverzekering is het dus niet anders. Over het algemeen zullen de aanbieders van deze polis drie verschillende dekkingen hebben, al is dat bij alle verzekeraars anders. De eerste optie wordt meestal de uitgebreide opstalverzekering genoemd, dit komt niet zo vaak meer voor. De extra uitgebreide optie wordt nog wel veel gebruikt. Deze optie zal alleen de schade dekken die genoemd wordt in de polisvoorwaarden. Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een allrisk dekking. Zo’n opstalverzekering zal daadwerkelijk ieder onheil dekken. Dit is dus bijvoorbeeld ook het geval als je een emmer water laat vallen over je houten vloer. Een schadevergoeding zou je bij zo’n type schade niet krijgen bij de extra uitgebreide dekking.

Wat wordt er gedekt volgens de polisvoorwaarden?

Als je een opstalverzekering gaat afsluiten dan is het zeker van belang om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. Zo zul je kunnen controleren wat de verzekering zal vergoeden. Hierbij moet je onder andere checken of de fundering van je nieuwe woning onder de dekking valt. Dit is namelijk niet bij alle opstalverzekeringen het geval. Ook zijn losse onderdelen niet automatisch meeverzekerd bij alle verzekeraars, denk hierbij onder meer aan je zonnepanelen, zonwering en schotels. Daarnaast is het verstandig om goed uit te zoeken of de opstalverzekering die jij op het oog hebt ook de bereddingskosten zal vergoeden. Dit zijn kosten die je maakt om (nog) meer schade te voorkomen. Vergeet bovendien niet om te controleren of de polis die jij mogelijk gaat afsluiten ook de opruim- en saneringskosten goed zal dekken.

Woning sfeervol inrichten Lokaal nieuws maandag 01 februari 2021

Woning sfeervol inrichten

Veel mensen kiezen voor bestaande bouw omdat een nieuwbouwwoning niet dezelfde sfeer zou uitademen. Qua stijl en authentieke elementen redt een nieuwbouwwoning het wellicht niet tegen een statig huis uit het begin van de vorige eeuw. Maar daar staat wel veel wooncomfort en duurzaamheid tegenover. Bovendien, ook een nieuwbouwwoning kun je gezellig maken. Wij geven tips.

Kleur op de wanden

De wanden van jouw nieuwbouwhuis zijn waarschijnlijk super strak gestuct. Dit is de perfecte basis wanneer je hier nog een eigen kleurtje aan toe wilt voegen aan de hand van jouw kleurenpalet . Door de woonkamer, slaapkamer en eetkamer mooi te verven voeg je direct veel sfeer toe. Verf de muren bijvoorbeeld in een diepe, neutrale tint voor een knus effect. Op deze manier creëer je een ruimte waar je graag je tijd doorbrengt. Als je liever niet alle muren te opvallend verft kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld alleen de muur achter je bank een intensere kleur te geven en de rest van de kamer fris en licht te houden. Ook is het erg leuk door geschiedenis aan een nieuwe woning toe te voegen door bijvoorbeeld oude foto's op de muren te hangen of een romantisch behang op te hangen.

Deuren met een verhaal

Als jouw huis met de standaard opties geleverd is, is de kans groot dat de deuren standaard en onpersoonlijk zijn. Om een huiselijker gevoel te geven vervang je de voordeur door een mooi exemplaar voorzien van glas. Dit laat niet alleen meer licht in de hal vallen, maar zorgt ook voor een uitnodigende sfeer. Als je wat meer te besteden hebt, kun je ook de deuren in huis laten vervangen door bijvoorbeeld deuren met glas in lood of strakke paneeldeuren.

Vintage meubelstukken

Antiek en vintage meubels zijn helemaal hip en vrijwel overal te vinden. Neem eens een kijkje op Marktplaats , breng een bezoek aan de lokale kringloopwinkel of speur eens rond op de zolder van je (groot)ouders. Het is helemaal niet erg als de tweedehands meubels licht beschadigd zijn, want dit kun je zelf opknappen. Een likje verf en een beetje houtlijm kunnen veel verschil maken. Ga wel bij jezelf na hoe groot de schade is en hoeveel ervaring je hebt met het herstellen van meubels, want een kapotte fineerlaag kan bijvoorbeeld een grote klus zijn als je een leek bent. Wanneer je al jouw meubels in je nieuwe woning hebt staan wil je deze natuurlijk beschermen tegen schade. Inboedelverzekering vergelijken helpt je bij het afsluiten van een inboedelverzekering tegen de beste voorwaarden. Het valt aan te raden om iedere keer dat je gaat verhuizen de inboedelverzekering te vergelijken, want de kans is groot dat er nieuwe aanwinsten in je interieur komen te staan die de waarde kunnen verhogen.

Ontspannen tussen het groen Lokaal nieuws donderdag 28 januari 2021

Ontspannen tussen het groen

Laurierkwartier krijgt een prachtige binnentuin waar alle bewoners gebruik van mogen maken. De riante tuin heeft van alles te bieden. Zo kun je er jouw buren ontmoeten bij een van de picknickbanken, even ontspannen tussen het groen, (samen) moestuinieren of lekker actief bewegen en sporten. Ook kinderen vermaken zich volop: in de tuin kunnen ze vrij én veilig samen spelen.

 

Picknickbanken, evenwichtsbalken en speelheuvels

De tuin spreidt zich uit over twee niveaus. Onder het hoge niveau komt de parkeergarage, zodat je vanuit jouw huis of appartement altijd heerlijk groen wegkijkt! De hoge tuin heeft verschillende picknickbanken waar je heerlijk kunt relaxen of lezen in de zon. Eromheen staan verschillende evenwichtsbalken en rubberen speelheuvels zodat kinderen zich hier uren kunnen vermaken! Door de verschillende openingen van het dek groeien grote bomen die zorgen voor een prachtig geheel. 

Tafeltennis, trapveldje en groenten uit eigen (binnen)tuin

Via de grote trap kom je in de lagergelegen tuin. De trap is multifunctioneel en ingericht als zittribune. Vanaf hier kun je gemakkelijk de spelende kinderen in de gaten houden, of gezellig met de buren zitten kletsen. Speel een potje tafeltennis tegen de buren, of vermaak je ’s middags op het verdiepte trapveldje met de kids. Er is altijd iets te doen! Voor de buren met groene vingers vind je ook een gezamenlijke moestuin én gedeelde plantenkas. Zo kun je samen de lekkerste groenten en fruit kweken uit eigen (binnen)tuin!

Renovatie en transformatie boerderij gestart Lokaal nieuws woensdag 27 januari 2021

Renovatie en transformatie boerderij gestart

Bouwbedrijf Paardenkooper uit Kockengen is begonnen met de renovatie en transformatie van de bestaande boerderij met stal en hooizolder aan de Ockhuizerweg 35 in Haarzuilens naar drie royale eengezinswoningen.

De moderne woningen die worden gerealiseerd, hebben een woonoppervlak tot maar liefst 258 m2. En dat is nog exclusief de ruimte op de begane grond die bijvoorbeeld als hobby ruimte kan worden gebruikt. Benieuwd hoe de woningen eruit komen te zien? Meer informatie vindt u op deze website onder Downloads.

De verkoop van deze drie woningen start in de loop van 2021.

Deze leuke kamerplanten fleuren jouw woonkamer op Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Deze leuke kamerplanten fleuren jouw woonkamer op

Grauwe dagen vragen om meer gezelligheid vanuit jezelf. Merk jij aan jezelf dat de lente je altijd zo goed doet, omdat er weel veel bloemen en groen om je heen zijn? Dan wordt het tijd om snel wat groene vrienden aan te schaffen en je woonkamer, slaapkamer, badkamer of zelfs keuken op te fleuren! Deze vijf planten gaan jouw huis ongetwijfeld een boost geven!Een Areca (GoudpalmEen palm zorgt direct voor een gezellige, maar vooral exotische sfeer in huis. Je kunt uit ontzettend veel soorten palmen kiezen en in heel veel maten. Zo kun je direct voor een grote gaan om een statement te maken, maar ook een klein schattig palmpje voldoet!Een MonsteraEen Monstera, ook wel gatenplant genoemd, is een ontzettend populaire plant. En dat is niet voor niets, want het is een vrij makkelijke plant om te verzorgen. Daarnaast heeft deze grote groene bladeren, wat direct wat speelse positiviteit brengt naar elke plek waar je hem neerzet.ParadijsvogelplantDe Paradijsvogelplant wordt officieel Strelitzia nicolai genoemd. Het is een grote jungle plant met grote bladeren die als een megawaaier omhoog groeien. Doordat deze plant zulke grote bladeren heeft, heeft deze ook nog eens een luchtzuiverende werking. Zo zijn ze dus niet alleen decoratief, maar ook nog goed voor jouw gezondheid! Een cactusHeb je niet zulke groene vingers, maar wil je toch wat extra groen in huis? Ook dat is geen probleem! Denk bijvoorbeeld aan een grote cactus, zoals de Cactius Euphorbia. Deze heeft weinig verzorging nodig, hoef je maar eens in de drie jaar te verpotten en wordt niet gelukkiger van plantenvoeding. Deze is dus ideaal voor luiere plantengekkies die wél wat groen in huis willen.CalatheaHeb je niet veel licht in huis? Dan is de donkere calathea, zoals de Calathea Medallion, een perfecte plant voor jouw woning. Aan de bovenkant zijn de bladeren groen, maar aan de onderkant donkerpaars. Deze heeft niet veel licht nodig en sluit haar bladeren in de avond. Ook deze plant is zeer luchtzuiverend, dus dat betekent extra gezondheidsvoordelen voor jou!

Hopelijk heb je inmiddels genoeg inspiratie opgedaan om de perfecte kamerplanten te vinden voor jouw huis. Ga vooral voor grootse planten. Zo heb je er wellicht maar één of twee nodig en is je hele ruimte voorzien van meer exotische sfeer. Met wat extra groen kun je al snel die winterdip verslaan en dan is het gelukkig voordat je het weet alweer lente.

Zo geef je je huis een upgrade zonder te veel geld uit te geven Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Zo geef je je huis een upgrade zonder te veel geld uit te geven

Als het niet aan de lockdown vanwege corona ligt, dan ligt het wel aan de nieuwjaarskriebels; Iedereen is spontaan aan het klussen geslagen! Je bent waarschijnlijk veel thuis en ziet ineens allemaal details aan je huis die je ineens niet meer zo leuk vindt. Je huis een update geven is trouwens altijd een goed idee, zeker wanneer je het gevoel hebt dat de muren op je afkomen. Met deze drie tips verbeter je je huis zonder te veel te moeten investeren.

Verander je kleurenpallet

Veel mensen werken met een bepaald kleurenpallet, voornamelijk in de woonkamer. Zo heb je waarschijnlijk gekozen voor ongeveer twee à drie kleuren die er het meest uitspringen. Probeer deze kleuren eens te vervangen voor andere kleuren. Gooi andere kussens op de bank, hang nieuwe schilderijen op en verf die ene muur nou eens een andere kleur. Zo kun je je huis direct een hele andere sfeer geven, zonder gelijk een nieuw interieur aan te schaffen.

Upgrade je keukenverlichting

Is je keuken nu puur een plek om eten klaar te maken en dan direct weer uit te verdwijnen? Tijd voor een gezellige upgrade. Aan de keuken zelf kun je weinig veranderen, aangezien je die keukenkastjes en kookplaat nou eenmaal nodig hebt. Maar wat dacht je van de verlichting? Heb je nu wat simpele lampen hangen en een extra lampje in je afzuigkap? Bekijk eens wat sfeervolle keukenverlichting om hier verandering in te brengen. Heb je een kookeiland of een gezellige bar? Hang hier wat mooie keuken hanglampen boven en creëer direct een andere look!

Ga voor groen!

Met wat groen in huis kun je elke kamer nieuw leven inblazen. Een paar nieuwe planten in huis zijn altijd een goed idee. Scoor wat plantenpotten bij de kringloopwinkel of op marktplaats en haal je planten bij het tuincentrum of online. In plaats van een paar kleine plantjes te kopen, kun je beter groots uitpakken met een leuk boompje of een palm. Zo heb je een mooie eyecatcher in de kamer. Heb je nou niet echt groene vingers? Geen probleem, een paar kunstplanten volstaan ook en geven dezelfde uitstraling als echte planten. We zullen het niet doorvertellen!

Wanneer je veel thuis bent, is het logisch dat de muren soms op je afkomen. Door deze kleine veranderingen te maken in je interieur, kun je je huis een nieuwe uitstraling geven. Met een paar tientjes heb je je woonkamer, keuken of slaapkamer zo een upgrade gegeven en het kostte ook nog eens weinig moeite!

Dit zijn de beste tips voor een succesvolle verhuizing Lokaal nieuws donderdag 21 januari 2021

Dit zijn de beste tips voor een succesvolle verhuizing

Ga je binnenkort verhuizen? Dan staat jou flink wat te doen, want bij een verhuizing komt nogal wat kijken. Vaak merk je bij het inpakken van jouw spullen pas hoeveel spullen je nou eigenlijk hebt. Dit kost dan vaak ook meer tijd dan je denkt. Wij helpen je op weg, om jouw verhuizing zo succesvol mogelijk te laten verlopen. Daarom geven wij je in dit artikel de beste tips voor een succesvolle verhuizing. 

Begin vroeg

Een verhuizing kost tijd. Het duurt vaak langer dan je had verwacht. Daarom is het verstandig om op tijd te beginnen. Dit kan je je namelijk een hoop frustraties besparen. Is jouw officiële verhuisdatum bekend? Zorg er dan voor dat je ruim op tijd begint met de eerste dozen inpakken. Hoe eerder je begint, hoe minder stress je uiteindelijk hebt. Let er natuurlijk wel op dat je niet te vroeg begint met het inpakken van spullen die je nog dagelijks nodig hebt tot en met de dag van de verhuizing.

Onnodige spullen? Gooi of geef het weg

Als je aan het inpakken bent, zal je ongetwijfeld spullen tegenkomen waar je al jaren niets meer mee doet. Als je ook niet van plan bent dit ooit te gebruiken, is het dan ook niet aan te raden om dit mee te nemen naar jouw nieuwe woning. Als je dit wel doet, is de kans namelijk heel groot dat het er voor niets ligt. Wellicht heb je enkele onnodige spullen die anderen in jouw omgeving kunnen gebruiken. Het is dan ook een goede optie om deze spullen weg te geven aan anderen. Denk je dat jij en anderen er niets meer aan gaan hebben? Gooi het dan gewoon weg. Nog een voordeel: als je ervoor zorgt dat je alle onnodige spullen weggeeft of weggooit bespaart het je een hoop ruimte met inpakken!

Het inpakproces

Waarschijnlijk denk je gewoon even snel je spullen in te pakken voor een verhuizing. Echter is het wel verstandig om hier goed georganiseerd te werk mee te gaan. Hoe je dit kunt doen? Pak bijvoorbeeld dozen in per kamer. Door per kamer in te pakken kun je ook bij het uitpakken gemakkelijk spullen ordenen. Wat slim is om te doen, is om op de dozen te schrijven wat erin zit en uit welke kamer de doos afkomstig is. Met het uitpakken van je spullen wordt het dan een stuk overzichtelijker. Begin met de spullen die je niet direct meer nodig hebt. Ook niet geheel onbelangrijk: pak servies afzonderlijk in. Dit kun je het beste inpakken door het te wikkelen in een krant of doek. Schrijf op dit soort dozen altijd dat het breekbaar is, zo voorkom je dat je er per ongeluk te makkelijk mee omgaat.

Schakel hulp in

We kunnen het ons goed voorstellen dat je er niet op zit te wachten om al je verhuisdozen zelf te sjouwen. Vooral als ook jouw meubels verhuist moeten worden, kan het een goed plan zijn om hulp in te schakelen. Dit zou je kunnen doen door rond te vragen in jouw omgeving, maar het kan ook een goed idee zijn om een verhuisbedrijf in te huren. Zoek je nog naar een verhuisbedrijf in de omgeving? Dan is dit verhuisbedrijf in Utrecht een aanrader. Een verhuisbedrijf kan jou erbij helpen om alle spullen op een veilige manier naar het nieuwe huis te verplaatsen. Als je niet een heel verhuisbedrijf wilt inhuren, kan het ook nog een goede optie zijn om zelf een verhuislift te huren . Deze verhuislift wordt dan wel bediend door een professionele verhuizer.

Trebbe wint selectie Leeuwesteyn met circulair plan voor 77 duurzame huur- en koopwoningen Lokaal nieuws maandag 11 januari 2021

Trebbe wint selectie Leeuwesteyn met circulair plan voor 77 duurzame huur- en koopwoningen

De gemeente Utrecht heeft ontwikkelende bouwer Trebbe geselecteerd voor kavel 14a in Leeuwesteyn, een nieuwe woonbuurt in Leidsche Rijn aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal. Het winnende plan ‘De Kroon op Leeuwesteyn’ betreft een stadsbouwblok dat bestaat uit circa 77 duurzame huur- en koopwoningen. 45 woningen worden straks verhuurd in het middenhuursegment. De overige woningen zijn bestemd voor de verkoop. Centraal in het plan staat het sociale karakter van Leeuwesteyn. Enerzijds is dit geborgd door een mooie mix aan huur en koop. Anderzijds door de centrale binnentuin die met een gezamenlijke voedseltuin en een speel- en fitnesstuin ruimte biedt aan ontmoeting en beweging. Het plan is vormgegeven door Van den Berg Architecten en LAP Landscape & Urban Design. 

Zie geen verzekeringen over het hoofd Lokaal nieuws woensdag 06 januari 2021

Zie geen verzekeringen over het hoofd

Je nieuwbouwwoning is klaar dus het is het tijd om van een kale woning iets moois te maken. Dit is voor velen het leukste werk. Je moet muren behangen of schilderen en je kunt eindelijk gaan beginnen om je woning in te richten tot een gezellig huis. Maar om echt comfortabel te wonen, moet je wel de nodige verzekeringen afsluiten.

Opstal- en inboedelverzekering

De opstal- en inboedelverzekering zijn de belangrijkste verzekeringen voor je nieuwe woning. Hiermee dek je je in tegen schades aan roerende en onroerende zaken door verschillende oorzaken. De opstalverzekering wordt in de meeste gevallen verplicht gesteld door de hypotheekverstrekker. Mocht je woning volledig in de as gelegd worden door brand of andere calamiteit, dan is de herbouw van je woning in ieder geval gedekt. Ook andere schades aan zaken die vast aan de woning zitten worden door de opstalverzekering gedekt. Zoals de keuken of een vloer die aan de ondergrond is vastgenageld of gelijmd. De inboedelverzekering is geen verplichte verzekering, maar is zeker aan te raden. Ook al is je inboedel helemaal niet zoveel waard, uiteindelijk kan het totale bedrag van je inboedel best wel oplopen. Met een inboedelverzekering ben je in ieder geval in staat om weer nieuwe inboedel aan te schaffen.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is meestal een verplichte verzekering die je naast je hypotheek afsluit. Vooral als je een partner hebt die als weduwe of weduwnaar niet in staat is om de hypotheek na je overlijden te betalen, is deze verzekering een uitkomst. Hiermee wordt gegarandeerd dat de hypotheeklasten toch betaald kunnen worden.

Woonlastenverzekering

De woonlastenverzekering is een verzekering die momenteel niet zoveel meer wordt afgesloten. De verzekering is in het verleden veel negatief in het nieuws gekomen vanwege de hoge provisies die werden berekend. Woonlastenverzekeringen die na 2007/2008 zijn afgesloten, zijn gunstiger samengesteld en je kunt overwegen om toch een woonlastenverzekering af te sluiten. Deze verzekering wordt naast een hypotheek afgesloten om betaling van de maandlasten te garanderen, mocht je langdurige ziek worden, arbeidsongeschikt of werkloos.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer je nieuwbouwwoning reeds gereed is, zul je niet zozeer meer in conflict komen met een aannemer. Maar mocht je toch nog gaan verbouwen en er ontstaat een conflict met de aannemer, dan kan je voor juridisch advies je rechtsbijstandverzekering inschakelen. Mocht het conflict hoog oplopen en de zaak voor de rechter komen, dan zullen ook de gerechtskosten en kosten voor je advocaat gedekt zijn. De rechtsbijstandverzekering is ook voor andere conflicten te gebruiken, al zijn dit soort verzekeringen altijd erg specifiek in wat wel en niet gedekt wordt.

Kostbaarhedenverzekering

Je inboedel wordt gedekt door je inboedelverzekering. Daarbij onder andere ook kostbare spullen, maar wel in beperkte mate. Heb je een verzameling juwelen, een postzegel- of muntenverzameling , kunst, muziekinstrumenten of foto- en filmapparatuur die een behoorlijke waarde vertegenwoordigen? Dan zullen deze zaken maar beperkt door de inboedelverzekering gedekt worden. Het kan dan verstandig zijn om een aparte kostbaarhedenverzekering af te sluiten. De aankoopprijs of getaxeerde waarde zal dan dienen als verzekerde waarde.

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning Lokaal nieuws vrijdag 01 januari 2021

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwbouwwoning gekocht! In een nieuwbouwwoning ben je vrij om het huis in te delen zoals jij wilt, alles is gloednieuw én goed voor het milieu. Met alleen een badkamer en een keuken, is pas een klein deel van het huis af. Eindelijk krijg je de sleutel en kan het klussen beginnen. Maar waar begin je eigenlijk mee? Met deze 5 tips kun je aan de slag met het inrichten van je nieuwbouwwoning. Zo wordt het pas écht jouw plekje.

1. Maak een plattegrond

Het inrichten van een nieuwbouwhuis is een hele klus, elke ruimte moet vanaf de basis ingericht worden. Het is belangrijk om een plattegrond te maken. Bepaal voor iedere ruimte welke het meest geschikt is voor een bepaalde functie: waar komt de slaapkamer, wat is de chill-kamer, is er een werkkamer, etc. Houd rekening met het daglicht. Keuze gemaakt? Ga aan de slag met de plattegrond, bijvoorbeeld via de gratis tool Floorplanner.com. Denk ook aan radiatoren, ramen, vensterbanken, draairichtingen van deuren en de zichtlijnen in huis: van kamer naar kamer, van etage naar etage en van binnen naar buiten. Houd je van een ruimtelijk huis? Doorbreek zo min mogelijk deze zichtlijnen.

Vind je het lastig om dit zelf uit te voeren? Dan kun je altijd een binnenhuisarchitect inschakelen, zoals Floorplaza.nl . Zij geven uitgebreid advies, tegen een hele scherpe prijs.

2. Maak een moodboard

Na het opstellen van de plattegrond, kun je een moodboard maken. Ga op zoek naar inspiratie op Pinterest, in woontijdschriften of op websites waar je complete huis projecten kunt vinden. Verzamel alle inspiratie. Verzamel alles op een vel papier of online op Pinterest en tada: jouw moodboard is gemaakt! De volgende stap: jouw kleurenpalet samenstellen.

3. Stel een kleurenpalet samen

Heb je een lievelingskleur? Dan is het makkelijk: ga naar de bouwmarkt en vraag een kleurtester aan. Met deze kleurtester kun je een stukje muur verven en zien of jouw lievelingskleur in de ruimte past. Weet je niet precies welke kleur je wilt gebruiken? Kijk naar de meubels die je hebt uitgekozen in je moodboard. Als je daar een rode draad ziet, bijvoorbeeld allemaal groene meubels, dan kun je kijken naar een kleur die daarbij past. Heel belangrijk: kijk naar het lichtval in de kamer. In een kamer waar weinig natuurlijk licht valt, kun je beter kiezen voor lichte kleuren.

4. Begin bij de basis

Met een moodboard en een kleurenpalet bij de hand kun je aan de slag gaan met de basis van je nieuwbouwwoning: de vloer en de muren. Ook hier is het goed om inspiratie voor te zoeken. Wil je bijvoorbeeld weten uit welke kleuren vloeren je kunt kiezen? Bekijk dan eens een webshop waar ze vloeren verkopen. Zo bevat Floorplaza.nl een breed assortiment aan vloeren . Een bekende trend is de visgraatvloer . Heb je een visgraatvloer gezien op televisie, maar je weet de naam of de kleur niet van de vloer? Kom dan langs in onze showroom, wij kunnen je aan de hand van de foto of video direct helpen. Wij weten door onze jarenlange ervaring welk materiaal en kleur er gebruikt is.

Tip: heb je ook aan vloerverwarming gedacht? Je kunt natuurlijk veel informatie online vinden, maar overweeg ook om bij een vloerenspecialist als Floorplaza.nl langs te gaan. Een goede basis is namelijk erg belangrijk voor de verdere inrichting van je nieuwbouwhuis. 

Naast de vloer behoren ook de muren tot de basis van het huis. Neem de tijd om over je kleuren op de muur na te denken. Maar ook over de manier hoe het gedaan wordt: ga je voor behang, stucwerk of verf? Laat je inspireren door je moodboard of neem eens contact op met een specialist. 

5. Finishing touch

Eindelijk, je huis is af! Alle muren zijn voorzien van kleur, de vloeren liggen erin en het keukengerei is binnen. Nu zijn de accessoires aan de beurt. Een extra kussentje op het bed, een spiegel voor in de hal en een sprei voor op het bed. Met woonaccessoires breng je sfeer in huis en maak je het helemaal persoonlijk. Zo wordt jouw huis een thuis!

Waarom een rookmelder aanschaffen handig is Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Waarom een rookmelder aanschaffen handig is

Gemiddeld zijn er 7000 woningbranden per jaar, er overlijden 50 personen, en 800 mensen belanden met ernstige brandwonden in het ziekenhuis. Dit zorgt ook nog eens voor 250 miljoen euro aan schade op jaarbasis. Dus we mogen best wel stellen dat een rookmelder aanschaffen handig is. Op deze pagina leggen we uit waar je op moet letten bij aanschaf van rookmelders voor jouw woning, appartement of misschien een Mongoolse Yurt.

Handig of verplicht?

Sinds 2003 is het al verplicht om woningen op te leveren met een rookmelder. Daarom zijn nu pakweg 1 miljoen woningen uitgerust met rookdetectie. Dit betekent dat er een kleine 7 miljoen huishoudens zijn waar de installatie van rookmelders niet verplicht is. Uiteraard is het mogelijk voor bewoners of verhuurders om zelf melders te installeren, maar het hoeft nog niet. De Minister van Binnenlandse Zaken wil vanaf 2022 de installatie op iedere verdieping van een woning verplichten. Als dit doorgaat zal er waarschijnlijk een enorme run komen op rookmelders.

Is iedere melder veilig?

Je mag ervan uitgaan dat iedere rookmelder die in de winkel of online verkrijgbaar is ook veiligheid biedt. We weten ondertussen wel dat goedkope producten van Chinese webshops niet altijd voldoen aan de doorgaans strengere Europese wetgeving (CE keurmerk en EN14604 certificering), dit is dus niet echt een kanaal waar je vol vertrouwen een setje melders zult bestellen. In de winkel dan? Voor enkele euro’s kun je al een apparaatje kopen bij de bekende budget winkels. Deze apparaten voldoen aan de officiële normen, het kan wel zijn dat onderdelen of de accu ondermaats presteren. Of veilig genoeg ook voldoende veiligheid biedt mag je zelf beslissen, schijnveiligheid kan helaas gevaarlijker zijn dan helemaal geen beveiliging in huis.

Hoe werkt een rookmelder?

Voorheen was er de ionisatie rookmelder, gevuld met radioactieve deeltjes die reageren op een uitslaande brand. Een nadeel van deze methode is de trage reactie op een smeulend vuurtje, daarnaast is de levensduur van deze apparaten beperkt tot maximaal 10 jaar. Wanneer je al rookmelders in huis hebt adviseren we om te controleren of het een ionisatie model betreft. Vervang ze in dat geval zo snel mogelijk. Sinds eind 2005 is de verkoop van dit type rookmelder gestaakt, ze kunnen uiteraard nog wel steeds in woningen aanwezig zijn. Bij al deze apparaten is daarmee de uiterste houdbaarheidsdatum ruim verstreken.

Moderne rookmelders werken op basis van een lichtgevoelige cel. Er gaat een kleine lichtbundel door het apparaat, wanneer er rook voor de cel komt wordt de lichtbundel onderbroken met als gevolg een alarmsignaal. Dit is een meer betrouwbare methode, door stof of andere vervuiling kan de nauwkeurigheid wel afnemen op den duur. Test regelmatig het alarm en indien van toepassing ook de batterijen op het functioneren. Zo is het mogelijk dat het alarmsignaal niet hoorbaar is, terwijl het systeem verder normaal werkt. En dat is uiteraard niet de bedoeling.

Welke rookmelder moet ik kopen?

In ieder geval een optische rookmelder, voorzien van Europese certificering. Op batterijen of aangesloten op het lichtnet is afhankelijk van de mogelijkheden op de gewenste locatie. Ook op het lichtnet adviseren we een backup accu wanneer de stroom mocht uitvallen. Slimme rookmelders hebben de voorkeur, dit zijn toestellen die met andere apparaten kunnen communiceren. Zo heeft Somfy een rookmelder die in serie geschakeld kan worden met andere Somfy rookmelders in huis. Wanneer er brand uitbreekt op de begane grond zal ook het alarmsignaal op andere etages ingeschakeld worden. En zelfs op je telefoon wanneer je thuis bent, of elders. Voor die laatste functie is wel een actieve internetverbinding vereist, voor onderlinge communicatie niet.

Slimmer en veiliger in een smart home

Er is nog een derde type rookmelder, die werkt op basis van temperatuur. Dit type wordt vooral toegepast voor industriële doeleinden, in huis zien we vrijwel altijd de optische rookmelders. Wanneer je beschikt over een slimme thermostaat zou je wel als extra beveiliging een maximale temperatuur in kunnen stellen. Je kunt dan bijvoorbeeld instellen dat bij het overschrijden van een specifieke temperatuur een alarmsignaal klinkt. Dit is zeker geen vervanging van een traditionele rookmelder, het kan wel een stukje extra controle bieden.

Je kunt nog verder gaan met smart home oplossingen zoals de TaHoma bridge. Dit is een kastje die je aan de router koppelt, dat zelf weer contact legt met bijvoorbeeld Hue lampen, Sonos luidsprekers of PoweredBlinds elektrische gordijnen. Zo kun je multicolor lampen laten verkleuren bij onraad, of de gordijnen laten openen. Slimme sloten kunnen ontgrendeld worden, en het alarmsignaal kan op slimme luidsprekers luiden. Dit zijn allemaal opties die de veiligheid van rookmelders verder verhogen. Mochten apparaten standaard niet met elkaar werken, dan kun je via een app als IFTTT ‘recepten’ samenstellen en zo functies aan elkaar koppelen. Zo woon je niet alleen ‘smart’ maar ook ‘safe.

Verhuizen naar nieuwbouw: lees deze tips! Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Verhuizen naar nieuwbouw: lees deze tips!

Ben jij de gelukkige eigenaar van een prachtige nieuwbouwwoning in Utrecht? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om de verhuizing goed voor te bereiden. Zo kun je namelijk een hoop stress voorkomen. In dit artikel geven we 5 handige verhuistips. Van het inpakken van je spullen tot rekening houden met vocht in de nieuwbouwwoning. Daarnaast leggen we uit hoe je tijd kunt besparen tijdens de drukke verhuisperiode. Kies je bijvoorbeeld voor de thuisbezorgd service van Kubox, dan wordt de opslagruimte bezorgd in Utrecht voor jouw voordeur.

Verhuistip 1: Maak een to-do lijstje

Om alles overzichtelijk te houden, kun je het beste een paar to-do lijstjes maken voor de verhuizing. Schrijf op wat er nog geregeld moet worden op het gebied van contracten en abonnementen. Maak een overzicht van welke spullen alvast ingepakt kunnen worden. Of noteer welke nieuwe meubelstukken je nog moet kopen voor de inrichting van je nieuwbouwwoning . Je kunt beter te veel opschrijven dan te weinig!

Verhuistip 2: Begin op tijd met inpakken

Er zijn genoeg spullen die je ruim van tevoren al kunt inpakken. Wacht hier dan ook niet te lang mee. Sorteer de spullen op categorie en vervolgens op gewicht. Het is fijner om niet alle zware spullen in dezelfde verhuisdoos te stoppen. Geef de dozen daarna een duidelijk label. Op deze manier weet je over een paar weken nog steeds wat erin zit.

Verhuistip 3: Wees kritisch bij de oplevering

Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning zijn er altijd nog imperfecties of gebreken. Controleer de woning daarom goed en meld de opleverpunten zo snel mogelijk. Zo kan er sneller aan een oplossing gewerkt worden. 

Verhuistip 4: Houd rekening met een vochtige woning

Het duurt gemiddeld 2 jaar voordat al het vocht uit een nieuwbouwwoning is verdwenen. Let daarom goed op bij het kiezen van wandbekleding, het stucen en verven van muren. Gebruik ook een vochtwerende ondervloer en kies bij voorkeur voor een vochtbestendige vloer zoals PVC .

Verhuistip 5: Gebruik je tijd zo efficiënt mogelijk

Probeer tot slot je dagen zo efficiënt mogelijk in te delen. Wees niet bang om hulp te vragen bij het inpakken en verhuizen. Doe klusjes niet onnodig dubbel (zoals schoonmaken) en stel duidelijke doelen. Bespaar jezelf daarnaast een aantal autoritjes naar de selfstorage locatie door te kiezen voor de eerder benoemde thuisbezorgd service van Kubox. Je bestelt hier eenvoudig een opslagbox en vervolgens wordt de opslag aan huis geleverd . Je laadt de opslagruimte op je gemak in en laat het daarna weer ophalen. Jouw spullen worden veilig vervoerd en opgeslagen bij een opslagruimte in jouw omgeving. Super handig, toch?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Huis klaar? Pimp je tuin! Lokaal nieuws donderdag 24 december 2020

Huis klaar? Pimp je tuin!

Is je nieuwbouwhuis klaar en zijn de verhuisdozen uitgepakt en ziet het interieur er strak uit? Dan kijk je naar buiten en zie je dat er toch nog wat meer werk ligt te wachten. De zanderige en modderige vlakte nodigt niet echt uit om buiten te zitten. Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan en je tuin te pimpen. Dat begint natuurlijk met een ontwerp dat je in gedachten hebt. Weet je al waar het bordes komt en wil je met verschil in niveau werken of niet? Denk bij een verhoogd terras aan het ophogen met tuinaarde. Verder is het van belang om rekening te houden met het voorkomen van verzakkingen en plassen als het geregend heeft.

Ophogen van je tuin

Het pimpen van je tuin bij je nieuwbouwwoning begint bij de basis. Dat betekent dat het belangrijk is om tuinaarde aan te schaffen. Tuinaarde is voor meerdere doeleinden geschikt, zoals voor het ophogen van de tuin. Het is tevens een prima basis om de voedingswaarde van de grond te stimuleren als het om bemeste tuinaarde gaat. Uiteraard is het voor planten van bloemen en struiken aan te raden om daar speciale potgrond voor te gebruiken.

Verschil tuinaarde en potgrond

Er is een verschil tussen reguliere tuinaarde en potgrond. Zo is tuinaarde samengesteld uit een organische stof en zand. Deze combinatie maakt de tuingrond zwaar en daarom is het perfect om je tuin of bordes mee op te hogen. Potgrond voorziet in behoeften die planten nodig hebben en is daarom geschikt om planten, bloemen en struiken in je tuin te zetten. Overigens is potgrond natuurlijk ook te gebruiken als je sierpotten op je terras zet. Verder is het een optie om voor beplanting bemeste tuinaarde te gebruiken.

Hoeveel tuinaarde heb je nodig voor ophoging?

Het is belangrijk dat je niet te veel tuinaarde bestelt, maar ook niet te weinig. Het is aan de hand van het tuinoppervlak en gewenste ophoging mogelijk te berekenen hoeveel je nodig hebt. Een bordes met 6 centimeter ophogen betekent dat je per m² 60 liter tuinaarde nodig hebt. Bij een oppervlakte van je tuin van bijvoorbeeld 50 m² heb je in dat geval 50 maal 60 liter nodig. Dat betekent dat je uitkomt op een totaal van 3.000 liter tuinaarde. Daarmee verhoog je de bestaande grond in totaal 6 centimeter. Als je denkt dat er sprake is van inklink dan heb je wat extra nodig. In dat geval mag je er 7% bij optellen en kom je uit op 3.210 liter tuinaarde.

Inspiratie voor je tuin

Je tuin is nog een open vlakte en helemaal in te richten zoals je wenst. Een terras met grote zwarte of antraciet tegels is heel modern en staat prachtig in combinatie met een groen grasveld. Als je dan ook nog een aantal borders plaatst met planten, struiken en bloemen is het plaatje helemaal compleet. Of vind je het leuk om in je tuin een vijver met vissen een fontein te plaatsen? Dat staat eveneens prachtig. Als je nog geen idee hebt over de vormgeving is het aan te raden je te laten inspireren door verschillende stijlen. Bijvoorbeeld door de stijl van een Engelse landschapstuin of door een strak en minimalistisch ontwerp.

Denk je bij de inrichting van je tuin bij je nieuwbouwhuis ook aan praktische zaken? Het is helemaal trendy om een buitenkeuken te plaatsen of een barbecue of pizzaoven in je tuin te hebben staan. Daar zoek je dan natuurlijk de beste plek voor uit. Of wil je een overkapping in je tuin met een tuinhaard om het hele jaar door buiten te ontspannen? Er zijn mogelijkheden genoeg om je nieuwe tuin helemaal naar wens in te richten.

Drie voordelen van een appartement huren in Laurierkwartier Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

Drie voordelen van een appartement huren in Laurierkwartier

Huren is zorgeloos én luxe. Je geniet voor een vast bedrag per maand van alle gemakken die nieuwbouw je te bieden heeft. Zo heb je een moderne woning mét een gloednieuwe badkamer en een luxe keuken met inbouwapparatuur zonder daar zelf investeringen voor te hoeven doen! Maar een woning huren kent nog veel meer voordelen. Wij zetten de drie belangrijkste voor je op een rij.  

Lagere kosten

Als je een woning huurt weet je precies waar je aan toe bent. Je betaalt een vast bedrag per maand en that’s it. Je hoeft geen geld apart te houden voor onderhoudskosten: daar betaal je namelijk servicekosten voor. Is er iets kapot of werkt er iets niet naar behoren? Dan staan wij voor je klaar! Ook kun je gemakkelijk besparen op de maandelijkse verzekeringskosten, want als je een woning huurt hoef je minder verzekeringen af te sluiten. 

Zekerheid

Wil je kleiner of toekomstbestendiger gaan wonen? Dan is het geen gek idee om in de huidige markt jouw woning te verkopen én de komende jaren te gaan huren. Met alle recente ontwikkelingen blijft het spannend hoe de markt zich de komende jaren ontwikkelt. Gelukkig hoef je bij het huren van een huis geen rekening te houden met een eventuele waardedaling van jouw woning. Zo zit je er altijd warmpjes bij.

Vrijheid

Huren betekent vrijheid! Na het eerste contract van een jaar kun je jouw woning elke maand opzeggen. Wil je verhuizen voor jouw nieuwe baan en vind je het fijn om eerst te weten of Leidsche Rijn bevalt? Besluit dan om te huren! Een mooi voorbeeld van try before you buy. Droom je ervan om na je pensioen te overwinteren in Spanje? Ook dat is gemakkelijk te regelen vanuit jouw huurwoning! 

‘Zó ontworpen dat buren elkaar makkelijk spontaan tegenkomen’ Lokaal nieuws dinsdag 22 december 2020

‘Zó ontworpen dat buren elkaar makkelijk spontaan tegenkomen’

Architect Arjenne van Berkum van FARO Architecten tekende het ontwerp voor de eengezinswoningen en appartementen in Laurierkwartier. Ze vertelt enthousiast waarom het hier zo leuk wonen wordt.

 

‘We hebben Laurierkwartier ontworpen voor mensen die het leuk vinden om hun buren spontaan te ontmoeten en een praatje te maken. Voor allerlei verschillende mensen, van starters tot gezinnen en van empty nesters tot studenten, komt er een grote diversiteit aan woningtypes. Laurierkwartier is zo ontworpen dat buren elkaar makkelijk spontaan tegenkomen. De riante groene en uitnodigende binnentuin biedt eindeloos mogelijkheden voor buren om elkaar te ontmoeten aan een van de picknickbanken, veilig spelen voor kinderen, moestuinieren, sport en beweging, ontspanning, krantje lezen, even in het zonnetje zitten, genieten in het groen en van de rust van je ‘eigen’ tuin.’

Praatje

‘Ook de galerijen waaraan de voordeuren naar de appartementen zich bevinden, hebben we zó ontworpen dat je voor je deur ruimte hebt voor een bankje of eettafeltje. Je buren lopen over een aparte loopbrug. Dit maakt het makkelijk elkaar te groeten of even te blijven staan voor een praatje.’

Alle gezinswoningen een tuin of terras

In Laurierkwartier is het straks heerlijk groen wonen. Alle eengezinswoningen grenzen met hun tuin of terras aan de binnentuin, die zich uitspreidt over twee niveaus. Onder het hoge niveau komt de parkeergarage, dus auto’s zijn uit het zicht. Dat is fijn, want dat betekent geen ‘blik’ voor de deur. Dit betekent voor een deel van de eengezinswoningen dat de tuin grenst aan de eerste verdieping.

Zeer duurzaam en energiezuinig

Groen wonen is óók duurzaam wonen. Het Laurierkwartier wordt zeer duurzaam en energiezuinig met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) lager dan 0 en een GPR-score (toetsing op 5 thema’s: Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde) hoger dan 8 (maximale score is 10). De inrichting van de binnentuin met veel groen en weinig steen zorgt ervoor dat het Laurierkwartier klimaatadaptief is, onder andere door waterberging. Dit betekent dat door de onverharde ondergrond water makkelijk in de bodem wegloopt.

Én het vele groen beperkt op warme dagen de hittestress en het stimuleert de biodiversiteit in de tuin. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.’

Iconisch statement

Arjenne gaat verder over de architectuur: ‘Laurierkwartier ligt op de hoek van de Rijnkennemerlaan en de Laurierweg. De laatste plek in de wijk Hoge Weide waar nog gebouwd wordt. Wij vonden dat we hier echt een iconisch statement moesten maken. Het ronde hoge hoekpand is dan ook een echte blikvanger geworden. Je herkent de verschillende gebouwen en woningen in Laurierkwartier aan hun stedelijke en stoere uitstraling. Strakke verticale lijnen, verschillende tinten Hollandse baksteen en hoge ramen sieren de gevels. Daarbij is de grote centrale entreetrap een mooie verbinding tussen de binnentuin en het aangrenzende park. Daarmee maken we een duidelijk gebaar: je bent welkom.’

Een te hoge WOZ waarde kan je veel geld kosten Lokaal nieuws donderdag 17 december 2020

Een te hoge WOZ waarde kan je veel geld kosten

Veel mensen gaan ervan uit dat de WOZ waarde die wordt aangegeven door de gemeente altijd klopt. Maar dat is zeker niet het geval. Je kunt veel geld besparen door eens goed te (laten) kijken naar jouw WOZ waarde. Maar wat is WOZ waarde eigenlijk? En hoe kun je een WOZ bezwaar aantekenen?

Wat is WOZ waarde?

De wet Waardering Onroerende Zaken geeft de marktwaarde voor onroerend goed, dus ook voor jouw woning of bedrijfspand, weer. Deze marktwaarde wordt bepaald door je gemeente. Om tot een waarde te komen wordt gekeken naar verschillende factoren.


De ligging van de woning of het bedrijfspand
De inhoudsgegevens
De oppervlaktegegevens
De verkoopcijfers van panden in de buurt


Het lijkt goed nieuws als je een hoge WOZ waarde te horen krijgt, want dit betekent dat je pand meer waard is (geworden). Maar vergis je niet. De WOZ waarde is de basis voor veel gemeentelijke belastingen zoals onroerende zaakbelasting, rioolheffing en de waterschapslasten. Je kunt je dus voorstellen dat je teveel belasting betaalt als je WOZ waarde te hoog wordt ingeschat.

Hoe kun je een WOZ bezwaar aantekenen?

Je kunt een bezwaar tegen de WOZ waarde aantekenen als je het niet eens bent met de hoogte van het bedrag. Je kunt hiervoor zelf een bezwaarschrift indienen, maar je kunt dit ook door een gespecialiseerd bureau laten doen. De kans dat je bezwaar wordt afgewezen is maar erg klein. Als jij kunt aantonen dat er achterstallig of gebrekkig onderhoud is, dat er een verouderde badkamer of keuken in je huis staat of dat er veel onduidelijkheid is over de bestemmingsplannen in de buurt, dan kun je zomaar € 272,00 per jaar besparen. Dat is veel geld!

Wanneer kun je bezwaar maken tegen de WOZ waarde?

Je kunt bezwaar maken tegen WOZ waarde Utrecht binnen zes weken na ontvangst van de beschikking. Deze beschikking krijg je ieder jaar opgestuurd door de gemeente Utrecht. Vind je het lastig om je bezwaren op papier te zetten? Dan is het verstandig om een professional zoals Bezwaarmaker in de arm te nemen. Zij kunnen je niet alleen adviseren, maar ook het bezwaar voor je indienen.

Nieuwbouw kopen? Dit zijn de voordelen Lokaal nieuws donderdag 03 december 2020

Nieuwbouw kopen? Dit zijn de voordelen


Twijfel jij nog of je voor een bestaand huis gaat of een nieuwbouw woning wil kopen? Er zitten voor- en nadelen aan beide opties. Zo kun je een nieuwbouwwoning helemaal naar smaak inrichten en zijn deze vaak energiezuinig, terwijl een bestaand huis veel karakter kan hebben. In dit artikel lees je drie redenen om voor een nieuwbouwhuis te kiezen.

Helemaal naar wens

Als je al vroeg in een nieuwbouwproject stapt kun je de woning flink aanpassen naar eigen inzicht. Zo kies je samen met de projectmakelaar een mooie keuken en badkamer uit, beslis je mee over de vloer en kun je aanwijzen waar de stopcontacten komen te zitten. Jouw nieuwe huis ziet er dus bij oplevering precies zo uit als jij wil, zonder dat je zelf handig moet zijn. Alles is fris en nieuw en er zijn geen bestaande gebreken die de vorige eigenaren hebben verzwegen. Jij bent de eerste persoon die gebruikmaakt van het bad, het toilet en de keuken. Wanneer je een bestaande woning overneemt, is er in het beste geval een uitgebreide schoonmaak- of opfrisbeurt nodig en in het slechtste geval moet je wekenlang klussen. Je bespaart dus veel tijd en moeite en vaak ook een smak met geld. Het enige wat je hoeft te doen is mooie meubels kopen, verzekeringen afsluiten, internet en tv vergelijken en je bent klaar om in te trekken.

Veel wooncomfort

Alle nieuwbouwwoningen moeten voldoen aan de nu geldende technische voorschriften zoals beschreven in het Bouwbesluit . De vloer, deuren, gevels en het dak moeten gespecificeerde isolatiewaardes behalen. Ook hebben de ramen minimaal HR++ glas en zijn nieuwbouwwoningen goed geïsoleerd tegen geluiden van buiten. Niet alleen geniet je hierdoor van veel wooncomfort, maar ook is je huis duurzamer dan wanneer je een oudere woning koopt. Wat nog meer bijdraagt aan het wooncomfort is dat nieuwbouwhuizen kamers moeten hebben van een minimale oppervlakte, plafonds met een bepaalde minimale hoogte en traptreden van een minimale breedte. Als jij een karakteristiek huis koopt uit begin twintigste eeuw ziet deze er qua indeling vaak heel anders uit. Natuurlijk kun je verschillende problemen oplossen met een verbouwing, maar dat kost wederom veel tijd, geld en energie.

Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam (v.o.n). Hierdoor betaal je geen overdrachtsbelasting, zoals wel het geval is als je een bestaande woning koopt. Daarnaast zijn de notaris- en kadasterkosten voor de overdracht inbegrepen in de koopprijs. Overbieden is bij een nieuwbouwhuis doorgaans niet nodig omdat deze aangeboden worden voor een vaste prijs. Zodra je weet wat je kunt lenen, weet je welk huis binnen je budget valt. Waar je wel rekening mee moet houden wanneer je een nieuwbouwhuis koopt is dat je waarschijnlijk een tijdje met dubbele lasten zit. Het bouwen van een nieuwbouwhuis duurt gemiddeld een halfjaar tot een jaar. In die tijd moet je, als je al een woning hebt, huur of hypotheek over de oude woning betalen en al rente en aflossing voor je nieuwe huis betalen.

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS Lokaal nieuws donderdag 26 november 2020

ONTVANG DE EXCLUSIEVE HOME MADE BY-INSPIRATIEGIDS

In navolging van de tweejaarlijkse Stijlgids brengt Home Made By dit jaar een exclusief inspiratieboek uit waarin je wordt uitgedaagd om na te denken over wat thuis voor jou betekent. Je ontvangt het boek gratis bij een Design Date met een interior designer van Home Made By_ Visser.

Het belang van thuis
Thuis is dat kleine stukje aarde dat van jou is. Een veilige, vertrouwde plek waar je helemaal jezelf kunt zijn. Maar bovenal is thuis een weerspiegeling van wie je bent en wat je belangrijk vindt. Je thuis voelen in je eigen huis, is een belangrijke basis voor persoonlijk welzijn en geluk. Home Made By_ Visser gelooft dat het creëren van een thuis een persoonlijke proces is dat gaat over authenticiteit en jezelf durven zijn. En daarom lanceert de interieurspecialist dit jaar een exclusief inspiratiegids. De gids dient als vertrekpunt in de ontdekkingstocht naar jouw ware thuis en laat je op een andere manier naar je interieur kijken.

Wat betekent thuis voor jou?
Stap voor stap neemt de inspiratiegids je mee door de unieke werkwijze van Home Made By. Het begint met een Design Date: een inspirerende eerste kennismaking met een Home Made By interior designer. De gids ontvang je voorafgaande aan een Design Date, zodat jij je goed kunt voorbereiden op het gesprek. In de gids en tijdens de Design Date worden belangrijke vragen gesteld: Wat vertelt jouw huis over jou? Waar voel jij je thuis? Welke kleuren horen bij jou? En welke materialen vind je mooi? De antwoorden op deze en meer vragen geven een duidelijk beeld van wat thuis voor jou betekent. Na afloop van de Design Date maakt de interior designer op basis van jouw smaak en stijl een 2D- of 3D-ontwerp van jouw droomhuis.

Een écht thuis creëren
Home Made By_ Visser doet er alles aan om voor jou een écht thuis te creëren. Met een team van vakspecialisten begeleiden zij jouw project van begin tot eind. Wil jij aan de slag met je interieur? Vraag een Design Date aan bij Home Made By_ Visser en ontvang het gratis Home Made By-inspiratiegids.

Wil je graag meer informatie of heb je een vraag? Bekijk onze website:

https://www.homemadeby.nl/visser-de-bilt

De vergunning is binnen! Lokaal nieuws vrijdag 20 november 2020

De vergunning is binnen!

Wij zijn blij te kunnen melden dat de vergunning binnen is, voor zowel het bouwen van de 13 nieuwbouw woningen als de transformatie van de bestaande boerderij naar 3 unieke woningen.

Daarmee kunnen we starten met de voorbereidende werkzaamheden op de locaties. De eerste werkzaamheden op de bouwterreinen zullen in de komende weken zichtbaar zijn. De werkzaamheden voor het bouwrijp maken zullen in het nieuwe jaar starten.

Met de transformatie van de boerderij zal binnenkort ook een aanvang gemaakt worden door bouwbedrijf Paardenkooper.

De start van de bouw van de nieuwbouw woningen is afhankelijk van het percentage verkochte woningen. Dinsdag 24 november start om 10:00 uur de inschrijftermijn voor de verkoop van de 13 nieuwbouwwoningen en deze sluit op dinsdag 1 december om 13:00 uur.

Aankondiging start verkoop! Lokaal nieuws dinsdag 17 november 2020

Aankondiging start verkoop!

Wij zijn blij u te kunnen meedelen dat de start van de verkoop van de nieuwbouwwoningen in het project De Haar Buyten aanstaande is. Vanaf dinsdag 24 november 2020 om 10:00 uur zal de verkoop starten.

Start Verkoop
Vanaf dinsdag 24 november 2020 om 10:00 uur zal de verkoop starten. Vanaf die datum zal op deze projectwebsite het digitale inschrijfformulier beschikbaar zijn. De digitale inschrijving sluit vervolgens op dinsdag 1 december 2020 om 13:00 uur.

Procedure
Om in aanmerking te kunnen komen voor de koop van een woning dient u het digitale inschrijfformulier volledig in te vullen en te ondertekenen. Voor toegang tot het digitale inschrijfformulier, dat vanaf start verkoop beschikbaar zal zijn onder uw account, dient u ingelogd te zijn. Heeft u nog geen account meldt u zich dan alsnog aan. Meer informatie over de procedure vindt u in het document Verkoopprocedure. Dit document kunt u vinden bij downloads.

NA HET FAILLISSEMENT: INTERVIEW FAMILIE VAN NIEUWKERK Lokaal nieuws dinsdag 17 november 2020

NA HET FAILLISSEMENT: INTERVIEW FAMILIE VAN NIEUWKERK

Het nieuwbouwproject Eilandrijk in Rijswijk is een voorbeeld van wat het bieden van zekerheid met het waarborg-certificaat van Woningborg betekent voor kopers van een nieuwbouwhuis. De bouw van project Eilandrijk is gestart in het voorjaar van 2018. In oktober 2019 is bouwondernemer Schouten failliet verklaard.

Woningborg heeft overeenstemming bereikt met Ter Steege Bouw Vastgoed West voor de afbouw van de 29 woningen en in januari 2020 is de bouw hervat. In het najaar 2020 kunnen de toekomstige bewoners hun langverwachte intrek nemen in hun nieuwbouwhuis.

Op vrijdag 10 juli waren er blije gezichten te zien bij de borrel, die  Ter Steege Bouw Vastgoed West  had georganiseerd ter gelegenheid van het bereiken van het hoogste punt van het nieuwbouwproject Eilandrijk te Rijswijk. Wij spraken de familie van Nieuwkerk over hun woning in nieuwbouwproject Eilandrijk in Rijswijk en wat ze hebben meegemaakt toen de bouwonderneming failliet ging.

Overeenkomst voor de realisatie van drie woningen in de boerderij getekend Lokaal nieuws maandag 16 november 2020

Overeenkomst voor de realisatie van drie woningen in de boerderij getekend

De overeenkomst voor de verbouw van de boerderij aan de Ockhuizerweg 35 tot drie woningen is getekend.

De overeenkomst met renovatieaannemer bouwbedrijf Paardenkooper uit Kockengen is getekend. De bouwwerkzaamheden aan de boerderij worden momenteel voorbereid. De eerste werkzaamheden op locatie zullen naar verwachting nog voor de aanstaande kerst starten.

De verkoop van de drie in de boerderij te realiseren woningen start op een later moment.

Zo geef je je nieuwbouwwoning jouw unieke touch Lokaal nieuws vrijdag 13 november 2020

Zo geef je je nieuwbouwwoning jouw unieke touch

Een nieuw huis heeft een eigen magische sfeer. Een onbeschreven blad waar jij herinneringen gaat toevoegen. Waar je leven in gaat brengen een huis een thuis van gaat maken. Want al val je voor het plaatje, toch ben je anders dan je (toekomstige) buren. En dus moet jouw huis dat ook zijn.

Ook al start je bij een nieuwbouwwoning dus van scratch af aan, een aantal dingen blijven hetzelfde als bij elke andere woning. Het kiezen van kleuren is er daar één van.

Leg de basis met mooi wit

Door te kiezen voor wit als basis, start je met een kleur die vele gezichten heeft en nooit uit het interieurbeeld zal verdwijnen. Ondanks dat er tig tinten wit zijn. Dan kun je ook nog kiezen voor mat, zijde of glans, wit staat voor ruimte, schoon en fris nieuw. Iets dat precies past bij je nieuwe avontuur.

Maar wit is ook een basis. En al blijven kleuren en accenten belangrijk, de behoefte om een goede basis neer te leggen is meer aanwezig dan ooit. Een pure fraaie onderlaag die zo mooi is dat zij bijna onzichtbaar is. Bijna, want juist deze mooie basis zorgt er voor dat je alles wat je wil laten stralen ook daadwerkelijk gaat stralen.

Wanden en plafonds

Mooie strakke wanden of plafonds geven rust. Bij een nieuwbouwwoning ben je natuurlijk voorzien van nieuwe wanden en plafonds. Toch kunnen ook daarin onregelmatigheden, scheuren of beschadigingen zitten. En juist hebben meer impact dan je misschien denkt. Oneffenheden geven onrust. Een stijlvolle basis leg je hierbij met een mooi strak gestucte laag. Ga niet zelf plafonds stucen maar kies liever voor een goed stukadoorsbedrijf. De basis die zij leggen, is namelijk echt een meerwaarde in je kamer(s).

Creëer je eigen subtiele touch

Niet alleen door ontwerp of kleur kun je aan je interieur jouw DNA toevoegen. Denk maar eens aan de oude prachtige gebouwen van vroeger. Door glas in lood ramen maar ook door muurschilderingen en zelfs plafondschilderingen, was geen gebouw hetzelfde. Ook zag je veel ornamenten die een statige maar ook een geheel eigen touch aan de kamer toevoegde.

Voor 2021 geen ouderwetse overweldigende tierelantijntjes maar subtiel aangebrachte details geven je huis wel die unieke subtiele en persoonlijke touch mee. Jouw handtekening zeg maar. Gewoon inderdaad op het plafond. Je maakt deze handtekening door mooie platte sierlijsten, ook wel perklijsten of Amsterdamse plinten genoemd. In je woonkamer, slaapkamer of badkamer. Of als prachtig welkom in je hal. Je creëert hier een eigen en unieke eigen uitstraling mee maar wel in eenvoudig subtiel wit. Hierdoor is je touch mooi eenvoudig aanwezig zonder afbreuk te doen aan ruimte en design.

Meer mogelijk dan je denkt

Een eigen basis leggen is makkelijker dan je denkt en in wanden en plafonds, wat natuurlijk wel de basis van elke kamer vormt, is meer mogelijk dan je misschien denkt. Een gesprekje met de stukadoor Utrecht die de huizen kent, geeft je meer inzicht waardoor je makkelijker jouw stijl kunt bepalen.

Energie besparen zit in de kleine dingen Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Energie besparen zit in de kleine dingen

Slim omgaan met je energie : het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook beter voor de portemonnee. Je dak, muren en ramen beter isoleren, maakt natuurlijk een groot verschil, maar er zijn ook kleine aanpassingen die je in je huis kunt invoeren, om zo je energieverbruik te verminderen. In dit artikel leggen we uit hoe kleine aanpassingen al zullen helpen.

De verwarming

Vooral in de wintermaanden zetten we al snel de verwarming een stukje hoger. Om energie te besparen kun je er ook voor kiezen om een warme trui aan te doen en de verwarming wat lager te zetten. Zelfs al zet je de verwarming maar een graad lager, dan nog bespaar je 7% energie. Een groot verschil in energieverbruik voor een verandering die je misschien niet eens opmerkt. Je kunt radiatorfolie achter de radiator plaatsen, zodat deze de warmte kan weerkaatsen. Op deze manier gaat er niets verloren. Indien er niemand thuis is kun je zelfs de temperatuur in je huis laten zakken tot wel 15 graden. Dit kan een enorm verschil maken, zeker in een huishouden waarin overdag niemand thuis is. Met een slimme thermostaat regel je de temperatuur in je huis ook van een afstandje. Zo kun je nog slimmer omgaan met de temperatuur in je huis.

Isolatie

Of je glas nu goed geïsoleerd is of niet, je gordijnen of rolluiken kunnen ook een steentje bijdragen wanneer je deze sluit. Op deze manier houd je in de winter de kou buiten, waardoor de verwarming sowieso al iets minder hard hoeft te werken. In de zomer houdt dit je huis ook lekker koel. De ventilator zul je dus minder snel nodig hebben. Een andere manier om warmte vast te houden is door tochtstrips plaatsen. Op deze manier houd je de warme lucht binnen en de koude lucht buiten. Plaats de tochtwering bij deuren en ramen, en zorg ervoor dat de brievenbus goed sluit.

De koelkast

Met een goede isolatie en minder verwarming kan je dus al veel bereiken, maar ook met huishoudelijk apparaten valt er vaak veel te besparen. Neem bijvoorbeeld je koelkast. Deze gebruikt energie om zichzelf koel te houden. Je kan de koelkast een handje helpen door deze buiten het bereik van de zon, en niet vlakbij een radiator of kookplaat te plaatsen. Daarnaast is een goede ventilatie essentieel. De koelkast geeft aan de achterkant veel warmte af. Wanneer deze warmte niet goed weg kan, zal het apparaat harder moeten werken om de binnenkant koel te houden en dit kost weer extra energie. Plaats de koelkast dus niet direct tegen de muur, maar bewaar minimaal tien centimeter afstand. Zo is het ook goed om de temperatuur niet kouder in te stellen dan nodig is.

Bespaar op warm water

Het verwarmen van water kost behoorlijk veel energie. Je kan deze energie besparen door bijvoorbeeld wat korter te douchen en een zuinige douchekop aan te schaffen. Gebruik de vaatwasser alleen wanneer deze vol is of gebruik een teil wanneer je met de hand afwast, zodat je niet continu het warme water hoeft te laten stromen. Zo zijn er veel dingen waarmee je energie kunt besparen. Energieleveranciers vergelijken zal je helpen om een leverancier te vinden die je energiekosten nog meer omlaag brengt.

Stadsverwarming in Utrecht Lokaal nieuws woensdag 04 november 2020

Stadsverwarming in Utrecht

In Utrecht zijn nu 37.500 huishoudens aangesloten op stadsverwarming. Deze manier van verwarmen werkt met een netwerk van buizen waar meerdere huizen op aangesloten zijn. Je hebt dus geen eigen cv-ketel. De buizen zorgen ervoor dat je verwarming werkt en er warm water uit de kraan komt. Het warme water waar de stadsverwarming gebruik van maakt, wordt onder andere geleverd door restwarmte van elektriciteitscentrales en warmte uit de aarde. Dit is dus een duurzame manier om je huis te verwarmen.

Hoe werkt het warmtenet

Het warmtenet werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je huis wordt verwarmd doordat je aangesloten bent op een leiding met warm water. Hier kunnen zelfs hele buurten op aangesloten zijn. Naast huishoudens zijn ook zo'n 1000 gebouwen in Utrecht aangesloten op de stadsverwarming, zoals kantoorgebouwen en winkelcentra. Voorheen kwam dit water voornamelijk van energiecentrales, waar restwater van hoge temperatuur werd gebruikt om woningen te verwarmen. Tegenwoordig komt de warmte ook uit duurzame bronnen, zoals uit de aarde. Dit water is minder heet, vandaar dat het belangrijk is om je huis extra goed te isoleren zodat er geen warmte verloren gaat.

Duurzaam je huis verwarmen met stadsverwarming

Doordat stadsverwarming gebruik maakt van restwarmte zorgt deze manier van verwarmen voor vermindering van de CO2-uitstoot. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van gas. De restwarmte is onder andere afkomstig van elektriciteitscentrales of er wordt gebruik gemaakt van de warmte die vrij komt bij het verbranden van afval. Vervolgens wordt de warmte via een ondergronds leidingnet naar woonwijken en bedrijventerreinen vervoerd. Per stadswarmtewoning is de CO2-besparing net zoveel als wanneer je zo'n 12 zonnepanelen op je dak zou hebben staan. Per 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet langer worden aangesloten op aardgas. Stadsverwarming is dan een interessante optie voor in je nieuwbouwhuis in Utrecht.

Kosten van stadsverwarming

Stadsverwarming kost nooit meer dan de maximumprijs die je zou betalen voor verwarming met gas. Dit komt door het zogeheten "Niet meer dan anders-principe", waarin is bepaald dat de maximumprijs voor warmte gebaseerd is op de prijs van gas. Deze tarieven worden per jaar vastgesteld door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het gemiddelde warmteverbruik van woningen die verwarmd worden door stadsverwarming is zo'n 35 gigajoule per jaar. De maximale prijs voor een gigajoule is voor 2019 vastgesteld op € 28,47. Tel je hier het vastrecht (max. € 318,95) en het meettarief van € 25,98 bij op dan komt de rekening gemiddeld neer op € 1315,- per jaar. Je kunt energieprijzen vergelijken omdat het bedrag per gigajoule verschilt per leverancier. Echter, als je gebruik maakt van stadsverwarming is het niet mogelijk om over te stappen naar een andere warmteleverancier. Anders dan bij elektriciteit en gas zijn de warmtenetten namelijk niet onderling met elkaar verbonden.

Bron foto: Shutterstock.

Dit zijn de interieurtrends die nooit vervelen Lokaal nieuws vrijdag 30 oktober 2020

Dit zijn de interieurtrends die nooit vervelen

Wil je wel graag de trends volgen maar niet elk half jaar je hele interieur op zijn kop zetten. Met deze woontrends ben je helemaal bij en klaar voor 2021 en 2022 en…

Er zijn trends die lang blijven. Waarom? Omdat ze je eigenlijk nooit vervelend Net zo iets als in de mode met de little black dress. Het veranderd misschien iets, maar de basis blijft. Net zo is het met de woontrends die wij voor je gespot hebben.

Mooi hout

Hout verveelt nooit. De kleur kan misschien wat variëren in de trends, maar het natuurlijk element zorgt altijd weer voor een goede basis van een fijn en sfeervol huis. Zo geven de lichte houtsoorten je de charme mee van het Scandinavisch interieur maar zijn ze tegelijkertijd goed te combineren met de industriële look. Combineer het lichte hout in meubels eens met zwart stalen details. Of combineer ze met prachtig bamboe, riet en planten voor een Boheems effect. Hout is dus een mooie basis die je makkelijk met wat kleur kunt veranderen naar een totaal andere sfeer.

Mooi grijs

Leek grijs even weg te gaan uit de trend, is de kleur weer helemaal terug. En dat is niet raar. Want het is de kleur van de betonlook die nooit verveeld. Je geeft je interieur meer karakter met een muur in betonlook. In industrieel en ruimte creërend maar tegelijk ook warm en rustiek. Daarnaast combineert de betonlook moeiteloos met vele trends. En het is met behulp van verf makkelijk te maken. Betonlook verf is een dik soort verf die er een beetje uitziet kikkerdril. In de verf zitten kleine witte balletjes, die je bij het uitsmeren van de verf mee uitsmeert. Dit veeg veegeffect zorgt voor die betonlook. Wil je je vloeren en wanden afwerken met een betonlook? Gebruik dan Trae Lyx Naturel Finish . Deze twee-componenten watergedragen is ideaal om de wanden te beschermen zodat je die zo lang mogelijk mooi kunt houden.

Naast grijs zijn ook zwart en wit tijdloos. Een mooie aanvulling hierop vormt donkerblauw. De trend die in 2021 doorzet gecombineerd met okergeel. Zorg je voor tijdloze kleuren in de basis, dan kun je met trendkleuren als okergeel je interieur snel, eenvoudig en redelijke goedkoop aanpassen aan de seizoenen of nieuwe trends. 

Mooi groen

Niet als kleur voor de muur (hoewel we die ook nog steeds zien) is groen natuurlijk onmisbaar in elk interieur. Of je nu kiest voor veel of weinig planten, groen is een must. Ben je niet goed in het verzorgen van planten? Ook droogbloemen zijn weer helemaal terug en zorgen voor een snelle aanpassing in je interieur. En je hoeft ze geen water te geven…

Mooi Duurzaam

In de interieurwereld komen duurzaamheid en design elkaar gelukkig steeds vaker tegen. Ikea maakte dit jaar bamboe tot de trend, maar ook in 2021 zien we materialen als rotan, hout en steen terug komen als trend. En eigenlijk zijn deze materialen nooit weggeweest. Naast duurzaam zijn ze natuurlijk ook nog eens heel mooi en sterk. Om nog maar niet te spreken van de sfeermakers die het zijn.

Blijf op de hoogte! De start van de verkoop is aanstaande. Lokaal nieuws vrijdag 02 oktober 2020

Blijf op de hoogte! De start van de verkoop is aanstaande.

Graag informeren wij u over de voortgang van het project De Haar Buyten tot aan de start van de verkoop. De start van de verkoop zal in dit laatste kwartaal van 2020 plaats vinden. We houden u uiteraard via deze website op de hoogte.

Wanneer u nog eerder geinformeerd wilt worden, meldt uw interesse dan op deze site.

Wij hebben recent de verkoopbrochure toegevoegd aan de projectwebsite. Het is een digitaal document met sfeerbeelden van het plan en de omgeving. Daarnaast bevat de brochure een omschrijving en gemeubileerde plattegronden van iedere woning. Zo kunt u een gevoel krijgen welke woning het beste bij u past. Wij zullen de komende weken de website verder vullen met informatie en downloads.

U kunt op de projectwebsite vrijblijvend uw voorkeur voor een of meer bouwnummer(s) opgeven of eventueel wijzigen. 

Uw voorkeur

 

Aardgasvrij Utrecht op de planning Lokaal nieuws donderdag 01 oktober 2020

Aardgasvrij Utrecht op de planning


Op de klimaattop in Parijs in november 2016 hebben landen afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarvoor is het nodig te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van kolen, olie en aardgas komt namelijk CO2 vrij. CO2-uitstoot levert een grote bijdrage aan klimaatverandering. De gemeente Utrecht wil haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en concrete stappen ondernemen om over te stappen op milieusparende alternatieven. Hier lees je hoe dat gebeuren én wat je zelf kunt doen. 

Utrechtse nieuwbouw gasloos?

Van de 150.000 woningen die Utrecht telt, zijn er 110.000 aangesloten op het aardgasnetwerk. Aardgas wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning, het verkrijgen van warm water en het koken op het gasfornuis. Het doel is dat in 2050 alle woningen aardgasvrij zijn. Aardgasleidingen gaan over het algemeen zo’n 40 jaar mee. Om in 2050 geheel aardgasvrij te zijn is het minimaal nodig dat woningen die nu gebouwd worden, gebruik gaan maken van van alternatieven voor aardgas. Daarom heeft de gemeente in maart 2018 met netbeheerder Stedin een overeenkomst ondertekend met afspraken over gasvrije nieuwbouwwoningen.

Daardoor zullen 85% van de nieuwbouwprojecten worden gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Gunstig, want tot 2040 zullen er zo’n 44.000 nieuwe woningen bij moeten komen in Utrecht.Om dit percentage te vergroten, stuurt de gemeente in gesprek met ontwikkelaars aan op de inzet van alternatieven voor aardgas. Om ontwikkelaars te stimuleren is tevens een zogeheten inkeerregeling getroffen: ontwikkelaars met bouwprojecten waarin gepland stond aardgas te gebruiken, kunnen al gemaakte contracten ontbinden om alsnog over te stappen op duurzame alternatieven.

Zelf inspelen op gasloos

Heb je zelf een (nieuwbouw)woning die nog op het aardgasnetwerk is aangesloten? Dan kun je natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen en zelf overstappen op groene alternatieven. Wat kun je doen?

Als je een cv-ketel hebt die aan vervanging toe is, kun je een warmtepomp aanschaffen. Een warmtepomp lijkt op het eerste gezicht een dure aankoop, maar levert je uiteindelijk meer warmte op voor minder geld. Een warmtepomp levert namelijk tot vijf keer meer warmte dan een ouderwetse verwarmingsketel met dezelfde hoeveelheid energie. Dat komt omdat een warmtepomp 80% van de warmte uit ofwel de lucht, het water of de aarde haalt. Ook kun je het gasfornuis vervangen door een inductiekookplaat. Inductie werkt namelijk op elektriciteit.

Overstappen van gas op stroom

Ga je stroom in plaats van gas gebruiken? Dan is het wel belangrijk dat je gebruikmaakt van groene energie. Vooral duurzame energie uit Nederland levert een positieve bijdrage voor de vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland. Het liefst kies je natuurlijk voor de goedkoopste energieleverancier . Voor consumenten is er tegenwoordig weinig verschil aan kosten voor groen of grijs te vinden. Om die reden is het des te interessanter om te gaan voor groen uit eigen land. Hoe hoger de behoefte, hoe meer er daadwerkelijk opgewekt moet worden. Als jij klimaatverandering wilt tegengaan en daarom van energieleverancier wilt wisselen, kun je uit een selectie van groene leveranciers de goedkoopste energieleverancier uitkiezen. Zo kun je met een schoon geweten je huis verwarmen.

Huiszoekende? Kies voor nieuwbouw! Lokaal nieuws dinsdag 29 september 2020

Huiszoekende? Kies voor nieuwbouw!

Samenwonen, gezinsuitbreiding of juist weer naar kleiner? Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom je wilt verhuizen. Je droom waarmaken met een huis naar jouw wensen. Echt een nieuw huis, waar jij de eerste bewoner bent.

Met kiezen voor nieuwbouw heb je twee opties; een kavel en echt zelf bouwen of een huis uit een nieuwbouwproject. Uiteraard hebben beide voor maar ook nadelen. Vooraf je wensen goed in kaart brengen is dus belangrijk.

Een nieuwe droom geeft nieuwe uitdagingen

Een nieuwbouwhuis is dus echt nieuw. Dat betekent ook dat je direct jouw wensen daarin kunt onderbrengen. Je bent de eerste bewoner en je hoeft dus geen genoegen te nemen met een keuken die de vorige bewoner uitgekozen heeft. Wat er wel of niet gekozen kan worden, hangt af van het nieuwbouwproject en het bouwbedrijf dat dit project uitvoert. Nieuwbouw projecten worden meestal aangeboden via een makelaar . Bij deze makelaar kun je dan ook terecht met je vragen over de ligging, de grootte van de woning en andere voor jou belangrijke informatie. Daarnaast kan de makelaar je ook adviezen geven en of helpen bij de verkoop van je huidige huis.

Locatie bepalen

De plek waar je gaat wonen is waarschijnlijk belangrijk voor je. Wil je in een drukke stad wonen of juist wat rustiger. Dicht bij een station of juist dicht bij uitvalswegen. Kies je voor het groen van parken of bossen of geniet je van het uitkijken over het water? In sommige projecten combineren ze een aantal zaken in één. Zoals bijvoorbeeld in het nieuwbouwproject de Havenkade in Dronten . In dit project hoef je niet te kiezen. Hier kijk je uit over de bootjes van de jachthaven en zit je toch op loopafstand van het centrum en ook nog eens heel centraal in Nederland. Rust is er genoeg te vinden maar net zo makkelijk zit je snel in een van de steden die Nederland rijk is. En in de 115 duurzame en gasloze woningen is veel verschillende smaak en kleur. Zo zijn er appartementen, rijtjeswoningen en vrijstaande woningen. Of je nu denkt aan gezinsuitbreiding of dat er kinderen de deur uit gaan, er is voor elk wat wils.

Sleutelklaar via de makelaar

Via de makelaar kun je ook direct nagaan wat er allemaal gedaan wordt in jouw nieuwe huis en waarin je een keuze hebt. Zo is er meestal een optie in diverse soorten en kleuren badkamertegels en verschillende stijlen sanitair. Ook de keukeninrichting laten ze vaak graag aan jouw persoonlijke wensen over. Soms kun je zelfs ook kiezen welke deuren je wil of welk deurbeslag. Ook het maken van een extra kamer, een wandje weglaten of toevoegen of een dakkapel laten plaatsen, kunnen opties zijn. Net als een garage of noem het maar op.

Zorg in elk geval dat je vooraf goed weet wat onder het project valt en wat niet. Zo kom je niet tijdens de bouw voor (financiële) verrassingen te staan of blijkt bij verhuizing je huis toch niet zo klaar te zijn als je dacht.

Een hypotheek afsluiten met een coronaverklaring Lokaal nieuws donderdag 17 september 2020

Een hypotheek afsluiten met een coronaverklaring

Voordat geldverstrekkers een hypotheek verstrekken kunnen ze je een coronaverklaring voorleggen. Wat houdt het in en wordt het aanvragen hierdoor lastiger?

We zitten in een nieuwe crisis, namelijk de coronacrisis. De geldverstrekkers houden er rekening mee dat het inkomen de komende jaren kan zakken. Door deze onzekerheid kunnen ze een coronaverklaring een onderdeel van het acceptatieproces maken.

5 interieur tips voor duurzaam wonen Lokaal nieuws vrijdag 28 augustus 2020

5 interieur tips voor duurzaam wonen

Bij het realiseren van je droomhuis is het belangrijk om aandacht te hebben voor duurzaamheid. Duurzaam wonen is niet alleen alleen goed voor het milieu, het levert ook een kostenbesparing op én het verhoogd de waarde van je huis. In een duurzame woning is het ook beter leven. We krijgen regelmatig vragen over duurzaam wonen. We merken dat mensen het wel willen, maar het lastig vinden. Dus lees snel onze 5 interieur tips voor duurzaam wonen en creëer een duurzame woning.1. ISOLEER JE WONING

Met name bij de wat oudere huizen gaat er behoorlijk veel warmte verloren door de vloer, de ramen, de gevel en het dak. Door jouw huis goed te isoleren verlies je veel minder warmte. Denk hierbij aan het vervangen van enkel glas door energiezuinige beglazing, het plaatsen van vloerverwarming en het isoleren van wanden en het dak. Doordat je aanzienlijk lagere stookkosten hebt, verdien je deze verbeteringen binnen een paar jaar terug.

2. BESPAAR ENERGIE

We verbruiken enorm veel energie, maar er zijn veel mogelijkheden om jouw energieverbruik aanzienlijk te verminderen:
• Plaats zonnepanelen! De investering van zonnepanelen haal je er meestal binnen een aantal jaar uit. Je kunt dit laten uitrekenen door verschillende aanbieders. Er zijn vaak gunstige regelingen beschikbaar voor de aanschaf van zonnepanelen.
• Vervang je gloei- of spaarlampen door LED verlichting. LED-verlichting is energiezuinig en heeft een lange levensduur. Een makkelijke besparing!
• Haal stekkers uit het stopcontact, schakel waar mogelijk apparatuur uit en werk met tijdschakelaars.
• Zet je verwarming lager. Hang gordijnen voor ramen en deuren om de kou maximaal buiten te houden. En ga in de winter lekker onder een plaid of dekentje zitten.
• Gebruik de eco-stand van je apparaten.
• Een oude cv-ketel kun je vervangen door een nieuwe die veel zuiniger is. Je kunt ook overstappen op een warmtepomp en ISDE-subsidie aanvragen.

3. VERGROEN JE HUIS

Haal de natuur in huis. Planten zuiveren de lucht en zorgen zo voor een gezondere leefomgeving. Planten maken je rustiger én productiever. Daarnaast ziet een interieur met planten er ook aantrekkelijker uit. Het brengt ieder interieur tot leven!

4. KIES VOOR DUURZAME PRODUCTENGa voor een interieur dat echt bij jou past. Kies dus voor tijdloze producten en volg niet persé de trends! Duurzame producten zijn soms wat kostbaarder, maar als je investeert in een tijdloos product, heb je ook niet de behoefte om dit snel te vervangen. Kies een mooi, praktisch vloerkleed van bijvoorbeeld  Limited edition ,  Perletta  of  Carpetlinq  in plaats van een goedkoop kleed waar je direct vlekken in krijgt en weg kunt gooien. Daarnaast kun je ook meubels recyclen, mocht je toch uitgekeken zijn op een meubel. Met wat inspiratie van bijvoorbeeld  Pinterest , kun je er misschien een tweede leven aan geven. Wat frisse verf of nieuwe stoffering doen wonderen! Of verkoop het via Marktplaats.


5. GA VOOR DUURZAME MATERIALEN


Kies liever niet voor meubels van goedkoop plastic of spaanplaat. Ze gaan snel kapot en bevatten schadelijke stoffen. Gelukkig komen er steeds meer oplossingen op de markt voor duurzame materialen. Investeer liever in duurzame materialen, zoals verf op een natuurlijke basis (of op waterbasis), Europees FSC gecertificeerd hout of een marmoleum vloer.


STAP VOOR STAP DUURZAAM WONEN

Duurzaam wonen is hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn verschillende manieren om duurzaam te wonen. Dit kunnen grote investeringen zijn, maar ook kleine aanpassingen in huis. Met onze 5 interieur tips voor duurzaam wonen kun je stap voor stap steeds duurzamer wonen en zo jouw steentje bijdragen. Uiteraard helpen wij je graag om jouw interieur groener en dus duurzamer te maken. Neem gerust  contact  op en een één van onze interieurontwerpers van  Interieur design by nicole & fleur  adviseert je graag!


Hypotheekrente blijft stabiel door hogere opslagen Lokaal nieuws donderdag 27 augustus 2020

Hypotheekrente blijft stabiel door hogere opslagen

Geldverstrekkers bereiden zich voor op economisch zwaardere tijden. Ze verhogen namelijk de risico-opslag in hypotheken. Wat is hiervan het effect?

De hypotheekrente zou verder omlaag kunnen, maar risico-opslagen gooien roet in het eten. Waarom verhogen geldverstrekkers de risico-opslagen sinds de uitbraak van corona?

Geldverstrekkers baseren de hoogte van de hypotheekrente mede op het risico dat ze denken te lopen. Daarom verwerken ze een bruto rentemarge in de rente. Naarmate ze meer risico lopen, brengen ze een hogere opslag in rekening. De toeslag is sinds de kredietcrisis afgenomen, maar omdat er een nieuwe zware financiële crisis dreigt, worden de marges weer groter.

''Geldverstrekkers houden er rekening mee dat ze een groter deel van het uitgeleende geld niet weer terug ontvangen.''

Lees het volledige bericht op WE/ASSIST

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden