Actueel

Nieuws

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning Lokaal nieuws donderdag 26 maart 2020

5 tips voor het inrichten van je nieuwbouwwoning

Gefeliciteerd, je hebt een nieuwbouwwoning gekocht! In een nieuwbouwwoning ben je vrij om het huis in te delen zoals jij wilt, alles is gloednieuw én goed voor het milieu. Met alleen een badkamer en een keuken, is pas een klein deel van het huis af. Eindelijk krijg je de sleutel en kan het klussen beginnen. Maar waar begin je eigenlijk mee? Met deze 5 tips kun je aan de slag met het inrichten van je nieuwbouwwoning. Zo wordt het pas écht jouw plekje.

1. Maak een plattegrond

Het inrichten van een nieuwbouwhuis is een hele klus, elke ruimte moet vanaf de basis ingericht worden. Het is belangrijk om een plattegrond te maken. Bepaal voor iedere ruimte welke het meest geschikt is voor een bepaalde functie: waar komt de slaapkamer, wat is de chill-kamer, is er een werkkamer, etc. Houd rekening met het daglicht. Keuze gemaakt? Ga aan de slag met de plattegrond, bijvoorbeeld via de gratis tool Floorplanner.com. Denk ook aan radiatoren, ramen, vensterbanken, draairichtingen van deuren en de zichtlijnen in huis: van kamer naar kamer, van etage naar etage en van binnen naar buiten. Houd je van een ruimtelijk huis? Doorbreek zo min mogelijk deze zichtlijnen.

Vind je het lastig om dit zelf uit te voeren? Dan kun je altijd een binnenhuisarchitect inschakelen, zoals Floorplaza.nl . Zij geven uitgebreid advies, tegen een hele scherpe prijs.

2. Maak een moodboard

Na het opstellen van de plattegrond, kun je een moodboard maken. Ga op zoek naar inspiratie op Pinterest, in woontijdschriften of op websites waar je complete huis projecten kunt vinden. Verzamel alle inspiratie. Verzamel alles op een vel papier of online op Pinterest en tada: jouw moodboard is gemaakt! De volgende stap: jouw kleurenpalet samenstellen.

3. Stel een kleurenpalet samen

Heb je een lievelingskleur? Dan is het makkelijk: ga naar de bouwmarkt en vraag een kleurtester aan. Met deze kleurtester kun je een stukje muur verven en zien of jouw lievelingskleur in de ruimte past. Weet je niet precies welke kleur je wilt gebruiken? Kijk naar de meubels die je hebt uitgekozen in je moodboard. Als je daar een rode draad ziet, bijvoorbeeld allemaal groene meubels, dan kun je kijken naar een kleur die daarbij past. Heel belangrijk: kijk naar het lichtval in de kamer. In een kamer waar weinig natuurlijk licht valt, kun je beter kiezen voor lichte kleuren.

4. Begin bij de basis

Met een moodboard en een kleurenpalet bij de hand kun je aan de slag gaan met de basis van je nieuwbouwwoning: de vloer en de muren. Ook hier is het goed om inspiratie voor te zoeken. Wil je bijvoorbeeld weten uit welke kleuren vloeren je kunt kiezen? Bekijk dan eens een webshop waar ze vloeren verkopen. Zo bevat Floorplaza.nl een breed assortiment aan vloeren . Een bekende trend is de visgraatvloer . Heb je een visgraatvloer gezien op televisie, maar je weet de naam of de kleur niet van de vloer? Kom dan langs in onze showroom, wij kunnen je aan de hand van de foto of video direct helpen. Wij weten door onze jarenlange ervaring welk materiaal en kleur er gebruikt is.

Tip: heb je ook aan vloerverwarming gedacht? Je kunt natuurlijk veel informatie online vinden, maar overweeg ook om bij een vloerenspecialist als Floorplaza.nl langs te gaan. Een goede basis is namelijk erg belangrijk voor de verdere inrichting van je nieuwbouwhuis. 

Naast de vloer behoren ook de muren tot de basis van het huis. Neem de tijd om over je kleuren op de muur na te denken. Maar ook over de manier hoe het gedaan wordt: ga je voor behang, stucwerk of verf? Laat je inspireren door je moodboard of neem eens contact op met een specialist. 

5. Finishing touch

Eindelijk, je huis is af! Alle muren zijn voorzien van kleur, de vloeren liggen erin en het keukengerei is binnen. Nu zijn de accessoires aan de beurt. Een extra kussentje op het bed, een spiegel voor in de hal en een sprei voor op het bed. Met woonaccessoires breng je sfeer in huis en maak je het helemaal persoonlijk. Zo wordt jouw huis een thuis!

Bouwhekken geplaatst Lokaal nieuws dinsdag 24 maart 2020

Bouwhekken geplaatst

Op maandag 23 maart zijn de bouwhekken op locatie van Hart van De Meern geplaatst. 

De komende maanden gaan de grondaannemer en de nutsbedrijven alle kabels en leidingen aanleggen. Tevens zal de grondaannemer alvast de bouwwegen aan gaan brengen, zodat, zodra alle woningen verkocht zijn, voortvarend met de bouw van de woningen kan worden begonnen.

Aardgasvrij Utrecht op de planning Lokaal nieuws vrijdag 06 maart 2020

Aardgasvrij Utrecht op de planning


Op de klimaattop in Parijs in november 2016 hebben landen afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarvoor is het nodig te stoppen met het gebruik van fossiele brandstoffen. Bij de verbranding van kolen, olie en aardgas komt namelijk CO2 vrij. CO2-uitstoot levert een grote bijdrage aan klimaatverandering. De gemeente Utrecht wil haar steentje bijdragen aan een duurzame toekomst en concrete stappen ondernemen om over te stappen op milieusparende alternatieven. Hier lees je hoe dat gebeuren én wat je zelf kunt doen. 

Utrechtse nieuwbouw gasloos?

Van de 150.000 woningen die Utrecht telt, zijn er 110.000 aangesloten op het aardgasnetwerk. Aardgas wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning, het verkrijgen van warm water en het koken op het gasfornuis. Het doel is dat in 2050 alle woningen aardgasvrij zijn. Aardgasleidingen gaan over het algemeen zo’n 40 jaar mee. Om in 2050 geheel aardgasvrij te zijn is het minimaal nodig dat woningen die nu gebouwd worden, gebruik gaan maken van van alternatieven voor aardgas. Daarom heeft de gemeente in maart 2018 met netbeheerder Stedin een overeenkomst ondertekend met afspraken over gasvrije nieuwbouwwoningen.

Daardoor zullen 85% van de nieuwbouwprojecten worden gebouwd zonder aansluiting op het aardgasnetwerk. Gunstig, want tot 2040 zullen er zo’n 44.000 nieuwe woningen bij moeten komen in Utrecht.Om dit percentage te vergroten, stuurt de gemeente in gesprek met ontwikkelaars aan op de inzet van alternatieven voor aardgas. Om ontwikkelaars te stimuleren is tevens een zogeheten inkeerregeling getroffen: ontwikkelaars met bouwprojecten waarin gepland stond aardgas te gebruiken, kunnen al gemaakte contracten ontbinden om alsnog over te stappen op duurzame alternatieven.

Zelf inspelen op gasloos

Heb je zelf een (nieuwbouw)woning die nog op het aardgasnetwerk is aangesloten? Dan kun je natuurlijk ook het heft in eigen handen nemen en zelf overstappen op groene alternatieven. Wat kun je doen?

Als je een cv-ketel hebt die aan vervanging toe is, kun je een warmtepomp aanschaffen. Een warmtepomp lijkt op het eerste gezicht een dure aankoop, maar levert je uiteindelijk meer warmte op voor minder geld. Een warmtepomp levert namelijk tot vijf keer meer warmte dan een ouderwetse verwarmingsketel met dezelfde hoeveelheid energie. Dat komt omdat een warmtepomp 80% van de warmte uit ofwel de lucht, het water of de aarde haalt. Ook kun je het gasfornuis vervangen door een inductiekookplaat. Inductie werkt namelijk op elektriciteit.

Overstappen van gas op stroom

Ga je stroom in plaats van gas gebruiken? Dan is het wel belangrijk dat je gebruikmaakt van groene energie. Vooral duurzame energie uit Nederland levert een positieve bijdrage voor de vermindering van de CO2-uitstoot in Nederland. Het liefst kies je natuurlijk voor de goedkoopste energieleverancier . Voor consumenten is er tegenwoordig weinig verschil aan kosten voor groen of grijs te vinden. Om die reden is het des te interessanter om te gaan voor groen uit eigen land. Hoe hoger de behoefte, hoe meer er daadwerkelijk opgewekt moet worden. Als jij klimaatverandering wilt tegengaan en daarom van energieleverancier wilt wisselen, kun je uit een selectie van groene leveranciers de goedkoopste energieleverancier uitkiezen. Zo kun je met een schoon geweten je huis verwarmen.

De bronnen van hernieuwbare energie Lokaal nieuws donderdag 20 februari 2020

De bronnen van hernieuwbare energie

Als je in een nieuw huis gaat wonen dan moet je het vergelijken van je energie ook zeker uitvoeren. Je kunt dan namelijk mogelijk besparen op jouw energierekening, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Als er een energieleverancier voordeliger blijkt te zijn dan zul je normaliter overstappen, wat mogelijk is op EasySwitch . Tegenwoordig bestaat het geleverde energie onder meer uit hernieuwbare energie. Dit wordt ook wel duurzame energie genoemd en bestaat uit diverse vormen.

Deze vormen van hernieuwbare energie worden ook wel bronnen genoemd en zijn internationaal vastgelegd. Er is onder meer afgesproken op welke wijze er wordt geteld. Dit is voor de Europese Unie vastgelegd in een speciale richtlijn. Zo is onder andere bepaald door de landen dat alle soorten van energie even zwaar meetellen. Deze typen van energie zijn overigens elektriciteit, gas, warmte en olie. Er zijn dus diverse meerdere soorten hernieuwbare energie die ervoor moet zorgen dat we de wereld en het milieu wat beter gaan verzorgen.

Een voorbeeld van een bron van duurzame energie is windenergie. Bij dit soort kun je het ook nog verdelen. Je hebt namelijk windenergie op land, maar natuurlijk ook windenergie op zee. Onder de windenergie op het land gelden we de hernieuwbare energie afkomstig van windturbines die op het land zijn geplaatst. Daarnaast vallen ook de windmolens die gemonteerd zijn in binnenwateren onder de windenergie op land. Zulke turbines zetten de energie van de wind om in elektriciteit, wat ook het geval is bij de windenergie op zee. Dit is natuurlijk afkomstig van windmolens op zee.

Een andere soort van hernieuwbare energie dat mateloos populair is tegenwoordig is zonne-energie. Deze bron wordt met name gebruikt met behulp van zonnepanelen. Zulke panelen zetten met een rendement van circa 16 procent energie van de zon om in bruikbare elektriciteit. Zonnepanelen kunnen geplaatst worden op daken van huizen en bedrijfspanden, maar ook op grote oppervlakten. Hier zijn diverse speciale weiden voor ingericht. Hoeveel energie omgezet wordt door de panelen hangt af van de intensiteit van de zon. Dit varieert per dag, maar ook over de dag. Onder meer de bewolking heeft hier een invloed op.

Naast zonnepanelen kun je in jouw nieuwe woning ook een warmtepomp laten installeren. Dit is een tevens een bron van duurzame energie. De energie van warmtepompen wordt over het algemeen gehaald uit de buitenlucht of uit het water. Hierna wordt het omgezet in warm water, maar ook in warme lucht zodat het huis verwarmd kan worden. Volgens de internationale regels tellen de warmtepompen ook mee als hernieuwbare energie, maar dit geldt alleen voor de geleverde warmte van de pomp. De elektriciteit die nodig is om de warmte uit de omgeving te halen telt dus niet mee.

Daarnaast kun je bij jouw nieuwe huis ook gebruik maken van geothermische energie. Dit wordt ook wel bodemenergie genoemd en is afkomstig van een diepte van meer dan 500 meter. Er is natuurlijk elektriciteit nodig om de warmte naar boven te halen, dit telt niet mee als duurzame energie. De warmte dat geleverd wordt door de geothermie installatie juist weer wel. Zo’n installatie bestaat vaak uit twee putten. Eén is voor de productie van warm water, terwijl de ander voor injectie van gekoeld water is.

Houtkachels die je in huis hebt tellen tevens mee als hernieuwbare energie. Dit betreft het verbranden van hout door gezinnen in houtkachels, maar ook in allesbranders, pellet kachels en open haarden. De hoeveelheid hout die hiervoor gebruikt wordt geldt in dit geval als duurzame energie. Het maakt dus helemaal niet uit waarvoor de kachel gebruikt wordt. Of het nou ingezet wordt om het huis te verwarmen of puur voor de sfeer, het is hoe dan ook hernieuwbare energie.

Ruim 90% verkocht! Lokaal nieuws woensdag 05 februari 2020

Ruim 90% verkocht!

Er zijn nog een paar appartementen te koop in BU31. Wees er snel bij, schrijf je in op de website van BU31 en misschien woon jij straks dan wel in een van deze stoere stadsappartementen, vlak bij het centrum van Utrecht.

Gelukkig zijn er nog enkele heel fraaie appartementen te koop. De appartementen kunnen worden aangeboden met een stallingsplaats in de kelder, zolang deze nog beschikbaar zijn. De stallingsplaatsen worden separaat verkocht in combinatie met een appartement (zie de prijslijst).

Schrijf je nu in voor één van de resterende appartementen inschrijven.

Wil je weten welke appartementen nog beschikbaar zijn? aanbod.

Nu de meeste appartementen in het project BU31 zijn verkocht is de aannemer inmiddels gestart met de voorbereidingen en met de sloopwerkzaamheden op de toekomstige locatie aan de Van Esveldstraat 31. Aansluitend zal in het 2e kwartaal van 2020 gestart gaan worden met de bouw. 

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie Lokaal nieuws vrijdag 17 januari 2020

Minst romantisch maar wel belangrijk: regelgeving onder je relatie

Als het goed zit en het verlangen naar een leven samen groot is, willen veel mensen hun relatie bezegelen. Wie (nog) niet wil trouwen kan kiezen voor een samenlevingscontract. Ook handig bij het kopen van een huis trouwens.

Zo’n contract kun je samen opstellen en ondertekenen. Dat is rechtsgeldig. Let wel op dat je geen ‘afspraken’ over het hoofd ziet. Je kunt er vanuit gaan dat wanneer je samen een eenvoudig contract opstelt, via de notaris, daar minder kosten mee gepaard gaan dan wanneer je uitgebreidere afspraken vast wilt leggen. Denk aan afspraken over het verdelen van de lasten en verdeling van goederen en een huis mocht de relatie eindigen.

Het kan ook via een bestaand basiscontract tot een uitgebreider exemplaar, aangepast aan eigen wensen. Nu is ook zo’n samenlevingscontract geen formuliertje dat je via internet kunt downloaden en invullen. Je moet er fysiek voor naar de notaris, omdat zo’n contract helemaal naar wens kan worden samengesteld. Mede daarom kunnen de kosten samenlevingscontract nogal uiteenlopen. Een notaris bepaalt zelf, en op basis van die vorm, het tarief. Een samenlevingscontract kost ongeveer tussen de 150 euro en 750 euro.

Omdat die kosten nogal flink kunnen verschillen per notaris is het aan te raden er goed naar te informeren. Dat kan je veel geld besparen. Staat natuurlijk voorop dat de afspraken die je wilt maken, wel goed op papier komen en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Afspraken maken in een samenlevingscontract

Welke afspraken dat zijn? In een samenlevingscontract leg je onder andere de financiële verdeling van de kosten van onder meer levensonderhoud vast, het huishouden, de verdeling van de bankrekeningen, en de kosten die het koophuis met zich meebrengt (hypotheek, onderhoud). In dat geval is een samenlevingscontract zelfs noodzakelijk om een hypotheek af te kunnen sluiten. De andere mogelijkheden om een hypotheek te krijgen zijn geregistreerd partnerschap of trouwen.

Je kunt tevens een verblijfsbeding in je samenlevingscontract vastleggen. Dat bepaalt wat er met de bezittingen van jullie samen gebeurt als een van beiden overlijdt. In dat geval gaan de spullen automatisch over naar de partner ofwel de nabestaande. Familieleden kunnen er dan niet tussenkomen.

Ook regel je in het contract de handel en wandel als je uit elkaar gaat (verdeling van spullen, pensioen, omgang kinderen en allerhande kosten). Aan dat laatste wil je natuurlijk niet denken als je gaat samenwonen, maar het geeft rust als alles goed geregeld is. Omdat de afspraken duidelijk zijn, vermijd je ruzie mocht er sprake zijn van ontbinding van het contract.

Notarieel contract nodig voor kopen van huis

Met een notarieel samenlevingscontract ben je dus fiscaal partner en ben je ook in de gelegenheid samen een huis te kopen. Je kunt dan namelijk een hypotheek aangaan. Een hypotheekverstrekker zal in de meeste gevallen naar een notarieel vastgelegd samenlevingscontract vragen. Je hoeft niet per se beiden eigenaar van de woning te worden, dat kun je vastleggen in de koop- en hypotheekakte.

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green! Lokaal nieuws maandag 13 januari 2020

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning: let's save and be green!

Een eigen nieuwe woning, je eigen plekje onder de zon. En die zon kun je nu goed gebruiken om energie op te wekken, de wereld een stukje groener te maken en geld te besparen. Win-win!

Nieuw bouwen

Een nieuwbouwwoning kopen of laten bouwen is spannend. Je mag veel keuzes maken en die zijn soms lastig. Naast alle ontwerpkeuzes, wacht er ook een besluit over de energie en duurzaamheid van je woning.

Nul is de toekomst

Één van de termen die vaak voorbijkomt is de Nul-op-de-meter-woning (NOM). Dit betekent dat er in een jaar evenveel wordt verbruikt als opgewekt. Dit kan bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen.

Gebruiksaanwijzing

De helling van de installatie is cruciaal voor het rendement van zonnepanelen . Op een dak naar het zuiden wek je met een helling op 30 graden de meeste energie op. Met een dakhelling van 40 graden kun je het beste op het oosten en westen energie opwekken. Ook op vlakke daken zijn zonnepaneleninstallaties te bouwen om te kunnen genieten van de voordelen.

Kosten en aantal zonnepanelen

Het gemiddelde zonnepaneel is 1,65 x 1 meter. Daarmee kun je zelf uitrekenen hoeveel panelen er op het dak passen. Het doorsnee vermogen per zonnepaneel ligt rond de 250 Wp (wattpiek) per paneel. Wat aangeeft dat een paneel niet meer dan 250 watt kan doorgeven aan de omvormer. Deze omvormer zet de opgewekte energie om zodat deze bruikbaar is voor je apparaten en het gezamenlijk stroomnet.

Om het opwekvermogen te berekenen, wordt er gerekend met de opwekfactor 0,85 kWh per Wp. Dit is slechts een gemiddelde, aangezien zonnepaneel- en omvormerkeuze, dakoriëntatie, dakhelling en schaduw deze factor kunnen beïnvloeden. De opwekfactor geeft vooral een richtlijn.

Een doorsnee huishouden verbruikt jaarlijks 3.500 kWh. Vermenigvuldig deze factor 0,85 kWh per Wp. De uitkomst deel je door 250 Wp (het maximale per zonnepaneel) en dan kom je op 11,9 zonnepanelen om Nul-op-de-meter te krijgen. Er komt uiteraard wel terugloop met de jaren. Na 10 jaar loopt de opgewekte energie terug naar 90%. Dit is na 25 jaar ongeveer 80%. Het rendement daalt door de jaren heen een beetje.

De gemiddelde kosten aan zonnepanelen voor het opwekken van zo’n 3.500 kWh, is ongeveer € 7.600,-. Dat is inclusief omvormer en installatie. Over de kosten van het systeem kun je als eigenaar van zonnepanelen nog 21% btw terugvragen aan de belastingdienst. Gemiddeld kost een kWh € 0,23 cent via de energieleverancier. Vermenigvuldig dit met 3.500 kWh op jaarbasis en dan kom je uit op € 805,- aan stroomkosten per jaar. De terugverdientijd van de zonnepanelen is daarmee minder dan tien jaar.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Jouw ecologische voetafdruk maak je kleiner. Je neemt je verantwoordelijkheid voor een schonere toekomst. Daarnaast merk je het ook in de portemonnee als je zonnepanelen gebruikt. Je betaalt alsnog een voorschotbedrag aan de energieleverancier, maar verbruik je daarvan minder dan waarvoor je betaalt? dan krijg je het verschil in kosten aan het eind van het jaar terug. En wek je zelfs meer op dan dat je verbruikt? Dan krijg je een terugleververgoeding. Op die manier verdien je zelfs aan je panelen. Kijk of ook op jouw droomhuis in Utrecht zonnepanelen kunnen. Let's save and be green!

Dutch Design Tables: ambachtelijke droomtafels uit eigen fabriek Lokaal nieuws woensdag 01 januari 2020

Dutch Design Tables: ambachtelijke droomtafels uit eigen fabriek

Dutch Design Tables in Utrecht heeft een eigen lijn designtafels met de naam DREAUM. Een Franse naam met een knipoog, die je gewoon uitspreekt als ‘droom’. Wil jij een droomtafel in je prachtige nieuwe huis? Loop dan eens binnen bij de Designstudio van Jacques Mentrop en zijn collega’s. Je kunt er ook je eigen unieke tafel laten ontwerpen. Daarnaast verkoopt Dutch Design Tables via de webshop tafels van merken als Dutchbone, Keijser en Co en Art of Living.

Naast de designstudio aan de Nieuwe Houtenseweg staat een houtfabriek waar niet alleen mooie houten tafels en de prachtige DREAUM collectie ambachtelijk worden gemaakt maar waar je ook je tafel op maat kan laten maken. Wil je zelf een tafel (laten) ontwerpen, dan is er keuze uit alle mogelijke houtsoorten en afwerkingen. “Als je met een schets of plaatje naar de designstudio komt, dan gaan we samen met jou een tafel ontwerpen die volledig aan je wensen voldoet”, zegt eigenaar Jacques Mentrop. “Op het gebied van kleur, maat, onderstel, afwerking en stijl kan alles bij ons. Het wordt dus helemaal jouw tafel.” In de showroom kun je voorbeelden bekijken, inspiratie opdoen en ondertussen de geur van hout opsnuiven.

Ambachtelijke kwaliteit uit Nederland

Het kleine team van creatieve makers en ontwerpers bestaat uit zes professionals, die vol passie met hun vak bezig zijn. “We leveren ambachtelijke kwaliteit uit eigen land, hoe mooi is dat? Bij ons koop je een exclusieve designtafel, die met oog voor het milieu is gemaakt. We werken voornamelijk met Europees hout, waardoor de ecologische voetafdruk klein is. De prijs-kwaliteitverhouding van onze tafels is uniek. Je krijgt echt een hoogwaardig product voor een relatief lage prijs. We zoeken zelf het hout uit en zorgen voor een hoge kwaliteit. ” Groot bijkomend voordeel is dat je tafel snel geleverd wordt. “Vaak is een levertijd van twaalf weken heel gewoon, maar bij ons kun je binnen een paar weken je tafel in huis hebben. Wij hebben het meeste hout op voorraad en dat geldt ook voor de frames. Levering op een bepaalde datum, de dag van je verhuizing bijvoorbeeld, is mogelijk.”

Een complete sfeer

Bij Dutch Design Tables kun je niet alleen terecht voor een tafel. “We verkopen ook alles er omheen: bijpassende stoelen, stijlvolle verlichting en een mooi vloerkleed . Daardoor kun je een geheel uitzoeken en meteen de sfeer neerzetten die je wilt.”

Een compleet interieurpakket dus, voor zowel thuis als op kantoor. In de webshop vind je naast de DREAUM collectie ook tafels van andere gerenommeerde merken. Alle producten worden gratis bezorgd. Haal je ze zelf op in Utrecht, dan krijg je 10% afhaalvoordeel op de verkoopprijs. Je hebt na aankoop altijd dertig dagen bedenktijd. “Op die manier heeft een klant alle tijd om te bepalen of het de juiste tafel is en of de stoelen lekker zitten.”

Meer weten?

Loop dan gerust eens binnen bij de Designstudio. Die is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Je kunt er gratis parkeren.

Dutch Design Tables
Nieuwe Houtenseweg 25, 3524 SE Utrecht
Tel. 030 - 267 16 06
info@dutchdesigntables.com
www.dutchdesigntables.com

Tijdloze visgraat vloer past in ieder interieur Lokaal nieuws maandag 16 december 2019

Tijdloze visgraat vloer past in ieder interieur

Veel mensen menen nog altijd dat het voor hen niet is weggelegd, zo’n bijzondere visgraatvloer. Je treft ze louter aan in dure klassieke panden. Niets is minder waar. De houten visgraatvloer is helemaal hip & happening en past, in pvc of laminaat, in iedere woning. 

Krakende houten vloeren, gelegd in visgraat. In menig kostuumfilm kom je ze tegen. Wie er oog voor heeft, ziet de charme en grandeur van zo’n vloer. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen zo’n vloer graag in huis zouden willen. 

Een originele houten visgraatvloer kom je in heel oude woningen nog wel eens tegen en dan ben je in de gelukkige omstandigheid dat je geen nieuwe hoeft aan te schaffen. Het vergt in veel gevallen wel wat onderhoud, maar dat hoort en dan bij. 

Eigenlijk is deze manier van het leggen van een houten vloer nooit uit de gratie geweest. Het laat zien dat een visgraatvloer een tijdloze vloer is. 

Visgraatvloer past absoluut in nieuwbouwwoning

Wil je in een nieuwbouwwoning zo’n vloer, dan hebben we goed nieuws want dat is heel goed mogelijk. De lamelparket variant van houten visgraat vloeren zijn namelijk ook geschikt voor vloerverwarming. Bij lamelparket heeft de vloer een toplaag en speciale Russisch berken onderlaag. Deze zorgt ook voor minder werking.  

Of je nu kiest voor een modern interieur, voor klassiek of vintage. Industrieel of Bohemian style. Zo’n eikenhouten vloer gelegd in een visgraatpatroon past er te allen tijde bij en daarom is deze enorm populair. Een nieuwbouwhuis is van nature vaak een tikje sfeerloos door het ontbreken van oude elementen. Juist het lef om dan een houten visgraat vloer te leggen kan goed uitpakken. Voor extra karakter en kleurcontrast in uw vloer kunt ook kiezen voor enkel of dubbel gerookt. U kiest voor hout, laat hout dan ook zien door een transparantie olie is ons advies. Met een witte of grijze olie neemt het houtgevoel af. 

Maar echt hout heeft ook nadelen. Hout zet en uit en krimpt, een luchtbevochtiger is vaak een must. Ook zijn pvc kunststof en laminaat meer geschikt voor vloerverwarming. En ja, die kan ook in een visgraat patroon worden gelegd. Zelfs met klikpvc en klikmaninaat in visgraat kunt u deze relatief eenvoudig leggen.

Eenvoudig visgraatvloer leggen door middel van klik-verbinding

Een  visgraat laminaat vloer  kan dus eenvoudig worden gelegd door de klik-verbinding, wat de vloer voor veel mensen bereikbaar maakt. Zowel als het gaat om het leggen als het gaat om de kosten. En de uitstraling ervan is even mooi! 

In veel gevallen maakt dit patroon een ruimte optisch groter. Er bestaat de mogelijkheid het zo te leggen dat het er heel robuust uitziet, maar het kan ook subtieler. De vloer is er in verschillende tinten in een eiken patroon. Denk aan crème, natuur, mat wit, white wash, mokka en vergrijsd. 

Zo’n vloer is in tegenstelling tot een houten vloer onderhoudsvrij en krasbestendig. Het reinigen ervan is een fluitje van een cent en behandelen met olie is niet nodig. 

Wil je eerst met eigen ogen zo’n vloer bekijken, dan is een bezoek aan de showroom van Gadero in Breukelen, bij Amsterdam, een aanrader. 

Rolluiken: extra beveiliging tegen inbraak! Lokaal nieuws maandag 25 november 2019

Rolluiken: extra beveiliging tegen inbraak!

Het is voor iedereen een nachtmerrie wanneer je na een dagje weg of terug van het weekend je huis in komt lopen en alles blijkt overhoop te liggen. Je waant je door een zee van troep en al je kostbare spullen zijn pardoes verdwenen, met als enige aanwijzing een kapotgeslagen raampje. In de wellicht korte tijd dat je weg was, waren er inbrekers in je huis en deze zagen hun kans schoon. Wil je extra zekerheid dat je huis, je winkelpand of een ander gebouw goed beveiligd is tegen inbraak? Dan kun je gebruik maken van een rolluik . Door een rolluik heb je een extra zekerheid dat inbrekers niet snel jouw huis uitzoeken om in te breken, en ze het alsnog proberen goed worden tegengehouden om alsnog niet naar binnen te kunnen. Dit geeft je een wat veiliger gevoel en zekerheid dat je geen last hebt van diefstal of schade.

Vertragen van het inbraakproces

Rolluiken staan bij de meeste mensen bekend als zonwering en kopen het daarom ook als zonwering. Maar ook inbrekers worden ermee geweerd. De zonwering is namelijk van een stevig materiaal dat niet alleen bestand is tegen uv-stralen. Een inbreker zal minder snel een huis uitkiezen met rolluiken, omdat deze moeilijker open zijn te breken dan een glas inslaan. Wanneer een inbreker alsnog naar binnen probeert te komen en het rolluik gaat forceren, duurt dit vrij lang en maakt dit veel lawaai. Twee factoren die ervoor zorgen dat de inbreker sneller opgemerkt wordt en tegengehouden kan worden. Hoe sneller een inbreker in en uit je woning kan, hoe eerder deze bij je in zal breken. Door zonwering te kopen voorkom je dat een inbreker jouw huis uitkiest in plaats van een huis dat minder goed beveiligd is.

Zonwering kopen en waar je op moet letten

Het is eenvoudig om zelf zonwering te kopen en je rolluik te installeren, maar dit moet wel goed gedaan worden. je rolluik biedt een perfecte beveiliging tegen inbrekers, maar wel alleen als deze van een goede kwaliteit is en op de juiste manier is opgehangen, zodat een inbreker er niet alsnog tussendoor kan komen. Er zijn daarom ook rolluiken die speciaal gemaakt zijn om inbrekers tegen te gaan, doordat deze blokkeren wanneer ze omhoog getild worden. Het is hierbij handig om te controleren op speciale keurmerken die de kwaliteit van de zonwering waarborgen. Deze rolluiken kunnen zeer lang meegaan als je er goed mee werkt, waardoor de zonwering kopen een investering voor je veiligheid op de lange termijn is.

Is deze woning haalbaar voor u ? Lokaal nieuws vrijdag 15 november 2019

Is deze woning haalbaar voor u ?

U bent enthousiast over de nieuwbouwwoning maar vraagt u af of uw inkomen voldoende is om deze woning te kopen en hoe hoog uw maandlasten worden?

Op basis van uw inkomensgegevens krijgt u heel snel te horen of de aankoop mogelijk is. Ook leggen wij graag uit hoe het traject werkt bij aankoop van een nieuwbouwwoning.

Finagarant wil graag met u kijken naar uw mogelijkheden

Kom langs voor meer informatie Lokaal nieuws vrijdag 08 november 2019

Kom langs voor meer informatie

Op zaterdag 9 november staat Hart van De Meern op de Woning- en informatiemarkt in Informatiecentrum Leidsche Rijn. U bent van harte welkom van 11.00 tot 14.00 uur

De bouwvakkers die jouw droomhuis kunnen realiseren Lokaal nieuws woensdag 06 november 2019

De bouwvakkers die jouw droomhuis kunnen realiseren

Jouw droomwoning realiseren is een bouwproces waar veel tijd en energie in gaan zitten. André Hazes schreef er ooit al eens een liedje over, namelijk; veel bloed, zweet en tranen. Toch zijn er dingen die je kunt doen om dit proces iets meer van een leien dakje te laten gaan. Bijvoorbeeld door bouwvakkers in te huren. Hieronder zie je een overzicht met vakmensen die sowieso nodig zijn bij het bouwen van jouw droomwoning.

Loodgieter

Een loodgieter is een erg belangrijk onderdeel van de bouw van een woning. Je nieuwe woning moet worden voorzien van de nodige leidingen en een cv-ketel. Een loodgieter uit Utrecht kan je hierbij helpen en kan waterleidingen, verwarmingsinstallaties en sanitair aanleggen. Daarnaast kunnen loodgieters het onderhoud en de eventuele reparaties hieraan uitvoeren, mocht dit nodig zijn. Ze zijn dan ook onmisbaar in de bouw, voornamelijk bij het ontwikkelen van huizen. Stel je voor dat in de winter jouw cv-ketel de geest geeft, wat zou je dan toch zonder een loodgieter moeten?

Schilder

Een ander beroep dat onmisbaar is in de bouw is een schilder, waarmee natuurlijk de huisschilder bedoeld wordt. Zo een iemand voorziet verschillende materialen van een woning van een laagje verf. Hierbij kun je denken aan hout, maar ook aan materialen als steen, metaal en kunststof. Zo een verflaag dient natuurlijk om de muur, het plafond of een ander oppervlakte te verfraaien, maar het kan ook bescherming bieden tegen aantasting. Hierdoor is ook de huisschilder erg belangrijk als je een huis wilt laten bouwen, jouw woning moet er natuurlijk van binnen en van buiten tiptop uit zien.

Klusjesman

Een beroep in de bouw die je wat minder nodig zult hebben tijdens het bouwen van een woning is de klusjesman. Toch is dit beroep van belang, want wie zal anders jouw kleine klusjes in huis uitvoeren? Een klusjesman uit Utrecht is eigenlijk een alleskunner. Hij of zij heeft van ontiegelijk veel dingen kennis, waardoor ze dus voor erg veel klusjes ingezet kunnen worden. De titel klusjesman past dan ook zonder meer perfect bij dit beroep.

Aankondiging start verkoop Lokaal nieuws woensdag 09 oktober 2019

Aankondiging start verkoop

Wij zijn blij om je te kunnen berichten dat de start van de verkoop van de 46 appartementen in BU31 aanstaande is. Vanaf woensdag 16 oktober 2019 om 10:00uur zal de verkoop starten. De inschrijfperiode sluit op woensdag 23 oktober 2019 om 13:00uur.

Start Verkoop

Wij zijn blij om je te kunnen berichten dat de start van de verkoop van de 46 appartementen in BU31 aanstaande is. Vanaf woensdag 16 oktober 2019 om 10:00uur zal de verkoop starten.

Vanaf die datum zullen op de website, www.bu31.nl, het digitale inschrijfformulier, de prijslijst , de verkoopbrochure, de technische omschrijving en de verkooptekeningen worden gepubliceerd. De digitale inschrijving sluit op woensdag 23 oktober 2019 om 13:00 uur.

Procedure
Om in aanmerking te kunnen komen voor de koop van een appartement moet je het digitale inschrijfformulier invullen en digitaal ondertekenen. Dit formulier is vanaf start verkoop, 16 oktober 2019 om 10:00 uur, beschikbaar op deze projectwebsite www.BU31.nl. De belangstelling voor de appartementen in BU31 is groot, daarom is het van belang dat je dit digitale inschrijfformulier zo volledig mogelijk invult. 

 

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden