Jaarbeurs - Beurskwartier

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Over dit project

Met lovende woorden presenteert de gemeente Utrecht de plannen voor een ‘groen en autovrij Beurskwartier’ aan de stad. De nieuwe autovrije wijk moet ongeveer 3000 woningen krijgen, verschillende parken en hoogbouw. 1 januari 2023 moet de bouw beginnen en in 2025 kunnen de eerste bewoners verhuizen.

Na alle grote verbouwingen bij station Utrecht Centraal aan de kant van de historische binnenstad gaat de komende jaren de Jaarbeurszijde een grote transformatie ondergaan. Al jaren wordt gesproken over deze plannen en nu ligt er een bestemmingsplan voor project Beurskwartier 1. Deze nieuwe wijk komt tussen de Croeselaan en de Jaarbeurs.

Wat moet er komen in Beurskwartier 1?
Ruim 4000 tot 5000 mensen komen straks te wonen in de ongeveer 3000 nieuwe woningen. De gebouwen krijgen verschillende hoogtes, maar een rijtjeshuis zal er niet snel te vinden zijn. Hoogbouwpanden van 70 tot 90 meter gaan gepaard met gebouwen van 12, 25 en 45 meter. De gemeente zegt toe dat van het totaal aantal woningen 35 procent sociale huur wordt en 25 procent valt binnen betaalbare koop en huur.
Naast woningbouw moeten er werkplekken komen voor ongeveer 5000 mensen. De gemeente wil ook dat er voorzieningen komen voor cultuur, recreatie en uitgaan. Ook komen er twee parken waarvan één een minimale oppervlakte van 3000 m2 krijgt.

Autobezit
Net als de nieuwe woonwijk Merwede is er op straatniveau in Beurskwartier 1 geen ruimte voor auto’s. Wel komen er mogelijkheden voor laden en lossen, deelauto’s, hulpdiensten en auto’s van invaliden.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Jaarbeurs - Beurskwartier
Type woningen
Appartement

Voorzieningen

Voorz. binnen 1 Km.
Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Trein/tramstation, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden