Rijnsweerd

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Over dit project

Bedrijventerrein Rijnsweerd kan omgebouwd worden tot een gebied met woningen én moderne bedrijven. Volgens gemeente Utrecht is er tussen de huidige kantoorkolossen ruimte aanwezig voor zo’n 2.500 tot 3.500 huizen. Parkeerplaatsen en ongebruikte tuinen kunnen daarvoor worden opgeofferd.

Rijnsweerd is op onderdelen verouderd en kan een ‘economische hotspot’ van waarde worden, stellen de gemeente en Stichting Kantorenpark Rijnsweerd (SKR).

Daarom hebben deze partijen een ‘ambitiedocument’ getekend, waarin staat dat Rijnsweerd moet worden klaargestoomd voor de ‘nieuwe economie’. Tot nu toe was Rijnsweerd een verzameling dienstverlenende bedrijven op ‘zichtlocaties’ met volop parkeergelegenheid. De bedrijven zijn echter ook naar zichzelf gekeerd en onzichtbaar voor de buitenwereld, stellen de plannenmakers.

In de nieuwe economie moet juist plaats zijn voor jonge start-ups die met elkaar samenwerken en openstaan voor de buitenwereld. Deze bedrijven willen huiskamers, koffiecorners en aantrekkelijke buitenruimtes. Door wonen en werken er te combineren, hopen gemeente en SKR bovendien het Utrecht Science Park (Uithof) en het centrum beter met elkaar te verbinden.

De plannen moeten tussen nu en 2030 uitgewerkt worden.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Rijnsweerd

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden