Online Marketing Bureau CliQi

Spoorzone Tweede Daalsedijk

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Spoorzone Tweede Daalsedijk

De Spoorzone Tweede Daalsedijk ligt ingesloten tussen treinsporen richting Amsterdam en Amersfoort en de bestaande woningbouw tussen de 2e Daalsedijk en de Amsterdamsestraatweg. Het terrein, waar van oorsprong spoorgerelateerde bedrijven als wisselbouw waren gehuisvest, is ca. 12,5 ha groot. In de loop van de komende paar jaar komt het terrein in delen vrij.

De locatie heeft voor het gevoel een verscholen ligging. De ontsluitingswegen hebben een beperkte capaciteit. De spoorlijnen zorgen voor een hoge geluidbelasting. Wonen is daarom als bestemming wel mogelijk, maar niet vanzelfsprekend. Het is in meerdere opzichten een 'lastige' locatie, maar dat biedt wel ruimte voor initiatief en bijzondere, experimentele oplossingen.

Kenmerken en aandachtspunten:
Diverse fraaie elementen (industrieel erfgoed) bepalen grotendeels de identiteit van de locatie. Herbestemming en inpassing van deze elementen is belangrijk.
De Amsterdamsestraatweg is de aangewezen ontsluitingsweg voor deze locatie, maar die kan niet veel extra verkeer afhandelen. Wellicht liggen op deze locatie de grootste kansen voor een autovrij/autoluw programma?
Inmiddels is er in een deel van de voormalige werkgebouwen een aantal andere bedrijven gehuisvest. Een deel hiervan kan wellicht blijven in de nieuwe situatie.
De nabijheid van de binnenstad is een grote kans voor deze locatie. Maar ook hier speelt het ingesloten karakter een rol; het maken van een goede verbinding is niet vanzelfsprekend.

Een koppeling met de ontwikkeling van de Cartesiusdriehoek (overzijde spoorlijn) lijkt voor de hand te liggen, maar de locaties verschillen dusdanig van kwaliteiten en ori�ntatie dat dit in de praktijk lastig is.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Spoorzone Tweede Daalsedijk
Koopwoningen
200
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden