Cartesiusdriehoek

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

De gemeente Utrecht wil zo'n 2400 huizen gaan bouwen in Cartesiusdriehoek, waar nu nog een bedrijventerrein zit tussen de Cartesiusweg en het spoor.

Er komen zo’n 2400 koop- en huurwoningen, waarvan minimaal 580 sociale huurwoningen en 300 starterswoningen met middelhoge huurprijzen.

Tunnel naar de stad
De voormalige busremise en werkplaats van de NS,het DAB-gebouw, wordt de centrale ontmoetingsplek van de wijk. In dit gebouw komen winkels, horeca, maatschappelijke voorzieningen en sport en cultuur. Een tunnel van de Locomotiefstraat naar de Tweede Daalsedijk moet zorgen voor een snelle verbinding met de bestaande stad.

Het nieuwe gebied wordt duurzaam, groen, verkeersarm en krijgt de uitstraling van een park met veel groen en wandelplaatsen. Energie, water en gebruikte materialen in de nieuwe wijk zijn duurzaam, zo kondigt het college aan. De auto krijgt weinig ruimte omdat de locatie bij uitstek geschikt is voor het gebruik van fiets en openbaar vervoer.

AUTOLUW
Het stadsbestuur schrijft dat de Cartesiusdriehoek een "stedelijk en groen gebied" wordt om te "wonen, werken en bewegen". Een deel van de wijk wordt verkeersarm en krijgt de uitstraling van een park, met veel groen en wandelpaden.

"De auto krijgt weinig ruimte omdat de locatie bij uitstek geschikt is voor gebruik van fiets en openbaar vervoer."

De gemeenteraad van Utrecht moet de plannen voor de Cartesiusdriehoek nog goedkeuren voordat daadwerkelijk wordt gestart met de bouw.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Cartesiusdriehoek
Koopwoningen
1400
Huurwoningen
1000
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning

Voorzieningen

Tuin
Tuin
Bijgebouwen
Schuur (hout)
Voorz. binnen 1 Km.
Busstation, Trein/tramstation

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden