Wolvenplein

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

De locatie betreft het huidige gevangeniscomplex Wolvenplein. Wolvenplein is prachtig gelegen aan de singel van de binnenstad van Utrecht en gemakkelijk bereikbaar vanaf de uitvalswegen en met het openbaar vervoer. Vrij en rustig aan de rand van de binnenstad, maar toch op steenworp afstand van het centrum.

Het monumentale complex is een ontwerp van I. Warnsinck en A.J. van Gendt uit 1851-1852. De vleugelgevangenis heeft een kruisvormige opzet, waarbij een vleugel tot administratie- en directiegebouw diende en de overige waren ingericht als cellenvleugels. Naderhand is de gevangenis uitgebreid, onder andere in 1903 met een kerkgebouw naar ontwerp van Willem C. Metzelaar. In 2001 rondde de Rijksgebouwendienst een ingrijpende restauratie van het gevangeniscomplex af. Het ontwerp voor de ombouw van strafgevangenis tot bajes voor de gerechtelijke opvang van verslaafden en stadsgevangenis kwam van de hand van Rgd-architect Marc van Roosmalen. Hij liet zich hierbij inspireren door de ruimtelijkheid en sfeer uit de tijd van oplevering van de gevangenis.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Wolvenplein
Type woningen
Appartement, Overig, Penthouse

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats, Parkeerplaats eigen terrein
Tuin
Tuin
Eigendom
Erfpacht, Huur, Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Bioscoop/theater, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Tandarts, Voortgezet onderwijs, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden