Hof van Utrecht

Utrecht - Utrecht
Actueel aanbod

€ 150.000,- tot € 290.000,-

Over dit project

Ook in Utrecht zoeken we 'oudere jongeren', jongere ouderen en krasse knarren die samen toekomstige onzekerheden over bijvoorbeeld mantelzorg en de WMO gaan organiseren. Voor deze mensen is het Hof van Utrecht. Een hof waar niks verplicht is, maar waar de bewoners over ouderwets burgerfatsoen beschikken, en bij elkaar een beetje een oogje in het zeil houden.
Het hof is uitermate geschikt voor 45-plussers.

Voor Comfort-zoekers, voor rust- en privacy-liefhebbers, en voor mensen die soms iets samen willen doen. Al was het maar omdat het woord ''mantelzorg'' makkelijk gezegd wordt, maar lastig vanzelf ontstaat. In groepsverband kunnen een aantal toekomstige onzekerheden het makkelijks en het voordeligst worden georganiseerd.

Er is nog geen locatie gekozen, echter zijn we daar inmiddels wel druk mee bezig. Er zijn al heel veel leden op deze locatie, en er wordt dan ook druk overlegd met grondeigenaren om een voor de bewoners geschikte locatie te vinden.

Op verschillende andere locaties heeft dit concept, met een knipoog ook wel Knarrenhof geheten, al vele volgers. Landelijk zijn er nu iets meer dan 140 geïnteresseerden. In 2 gemeenten (Zwolle en Amersfoort) zijn wel al zover dat we leden hebben, 93 om precies te zijn in die 2 gemeenten.

Met de deelnemers samen organiseren wij deze Knarrenhof. Dit is laagbouw voor 1- en 2-persoonshuishoudens in een hofjes-vorm, zoals vroeger ook werd gebouwd. Niet luxe, maar gewoon goed en duurzaam. De plattegronden zijn zo uitgekiend dat men zo lang mogelijk zelfstandig kan wonen. De woningen zijn levensloopbestendig met alle belangrijke onderdelen (slaapkamer, badkamer etc.) op de begane grond.

Betaalbare huur en koop zijn het uitgangspunt van dit project, maar uiteraard kunnen ook luxere woningen prima worden ingepast als men daarvoor de middelen heeft.

Nadrukkelijk is het geen groepswonen! Elke woning heeft 100% privacy met zijn eigen voordeur, zolder en tuin. Maar daarnaast zijn er de mogelijkheden van de gemeenschappelijke tuin en de gemeenschappelijke hobby-ruimte. Maar niets moet, alles mag.

Kortom, in het Knarrenhof kunt u rustig wonen met veel privacy, in een omgeving van ouderwets fatsoen.

Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Schrijf u dan nu in en wij houden u graag op de hoogte. Vragen over dit concept of een leuk idee? Natuurlijk kunt u daarvoor altijd bij ons terecht.

Update 5: Inmiddels zijn er al meer dan 300+ inschrijvingen!

Update 4: Inmiddels zijn er al meer dan 116 inschrijvingen! Meld u snel aan en stel uw plekje in dit unieke concept veilig!

Update 3 (locatie): gisteren 1e overleg gehad met de gemeente over dit initiatief in Utrecht. Zowel de provincie als de gemeente zijn enthousiast over dit concept. Momenteel wordt met de gemeente zoals afgesproken gespeurd naar mogelijk interessante locaties. Dit Knarrenhof-concept is een CPO: dit is vakjargon voor Collectief Particulier Opdrachtgeversschap. In gewoon Nederlands betekent dit dat je SAMEN de plannen maakt.
Vanuit dit samen-idee de vraag aan eenieder die een mogelijk interessante locatie heeft gezien of kent om dit door te geven. Dit kan met behulp van de informatievraag op Nieuwbouw-Nederland. De locatie moet minimaal 1800 m2 groot zijn, denk hierbij aan leegstaande sporthallen/scholen of andere gebouwen. Alvast bedankt voor het meedenken!

Update 2: Op 23 mei was er een informatiebijeenkomst over het Knarrenhof in Zwolle. Er was een overweldigende belangstelling met 140 aanwezigen. Op 5 juni heeft de gemeente Hardenberg ons uitgenodigd om te vertellen over het concept Knarrenhof. Deze bijeenkomst in Hardenberg was een groot succes met maar liefst 360 aanwezigen! Dit steeg ver boven onze verwachtingen uit en zorgde er zelfs voor dat de bijeenkomst op het laatste moment verplaatst werd naar een locale theaterzaal. Uit beide voorbeelden blijkt hoezeer het onderwerp leeft en (klaarblijkelijk) hoezeer het concept Knarrenhof op een positieve manier aanspreekt.

Update: Momenteel zijn er al 12 aanmeldingen voor het Hof van Utrecht! Bent u ook enthousiast? Meld u dan nu aan!

Meer informatie

Kenmerken

Project
Hof van Utrecht
Koopwoningen
18
Prijs
€ 150.000,- tot € 290.000,-
Type woningen
Hoekwoning, Overig, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden