Reitdiepstraat

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

In september 2009 is het besluit genomen om 81 verouderde woningen aan de Reitdiepstraat te vervangen voor nieuwbouw. Bo-Ex wil op deze locatie ongeveer 100 nieuwe woningen bouwen.

Planning
De planning van de nieuwbouw heeft enige vertraging opgelopen. De redenen hiervoor zijn:
- De negatieve ontwikkelingen op de koopmarkt;
- Veranderde wetgeving voor woningcorporaties n.a.v. politieke besluitvorming, waardoor er minder investeringsruimte is voor nieuwbouwprojecten.

De voorlopige planning is als volgt:
- Start sloop eind 2015, start nieuwbouw begin 2016.

Stedenbouwkundig Programma van Eisen
Het college van de gemeente Utrecht heeft in oktober het Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) vastgesteld. Het SPvE is begin december definitief vastgesteld.

Ontwerp
Ter voorbereiding op de plannen zijn eerste schetsen gemaakt. De schetsen gaan uit van eengezinshuurwoningen en koopappartementen (in het vierkante blok). De tekeningen zijn nog niet definitief, maar geven een goede een indruk van de plannen voor de nieuwbouw.

Na vaststelling van het SPvE is het voorlopig ontwerp afgerond. Begin 2011 is gestart met het definitief ontwerp.

Verhuur / Verkoop
In het ontwerp zijn huur- en koopwoningen gepland. Er is nog geen informatie over de verkoop van de woningen. Zodra deze informatie er wel is, dan kunt u dit vinden op deze website.

Huurwoningen
De voormalige bewoners van de Reitdiepstraat die hebben aangeven terug te willen keren, krijgen daarbij voorrang met gebruik van hun DUO urgentie. Overige huurwoningen worden tegen die tijd via de aanbodkrant van Woningnet gepubliceerd.

Utrecht Vernieuwt
Het nieuwbouwplan past in het programma Utrecht Vernieuwt. Met dit programma wil de gemeente Utrecht samen met de Utrechtse woningcorporaties de kwaliteit van Utrechtse woningen verbeteren en komen tot een gevarieerder woningaanbod. De nieuwbouw is de tweede fase van een plan uit 2003. De nieuwbouw aan het Lekplantsoen – de eerste fase – is inmiddels klaar

Meer informatie

Kenmerken

Project
Reitdiepstraat
Koopwoningen
80 (waarvan 80 beschikbaar)
Huurwoningen
20 (waarvan 20 beschikbaar)
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
CV-ketel (HR)
Balkon
Balkon

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden