Zijdebalen te Utrecht

Utrecht - Utrecht
Actueel aanbod

vanaf € 199.750,-
€ 700,- tot € 1.600,-

Kenmerken

Woonoppervlak
60 - 182m2
Aantal kamers
1 - 3

Over dit project

Zijdebalen bestaat uit 4 stedelijke bouwblokken met ca. 500 woningen. De eerste fase (blok 1 en blok 2) bestaat uit 235 woningen. Hiervan zijn 177 appartementen bestemd voor de vrije sector verhuur.
58 Woningen zijn bestemd voor de particuliere verkoop; 12 statige herenhuizen met de voordeur aan de Vecht en 46 fraaie stadsappartementen variërend in omvang.

12 herenhuizen
De herenhuizen hebben een basisomvang variërend van ca. 164 m2 gbo tot 182 m2 gbo. Door middel van een bouwkundige menukaart is het mogelijk om met een extra hele of halve verdieping of aanbouw de woning nog ruimer te maken. De herenhuizen zijn in de basis voorzien van een hoogwaardige afwerkingsniveau en hebben twee parkeerplekken in de overdekte parkeergarage. De vanaf prijs is € 565.000,- von.

46 appartementen
De 46 koopappartementen variëren in woonoppervlakte. De meeste appartementen zijn voorzien van één parkeerplek in de parkeergarage. Alle appartementen hebben een buitenruimte in de vorm van een balkon of terrastuin. Ook heeft ieder appartement voldoende bergingsmogelijkheid. Er zijn 3-kamer startersappartementen van circa 60 tot 65 m2 en er zijn ruimere stadsappartementen van 80 tot 125 m2. Bovendien zijn er aan de Vechtzijde nog twee zeer luxe en ruime penthouses te koop van circa 150 m2 en 175 m2. De startersappartementen hebben een vanaf prijs van € 199.750,- von.

Planning
In december 2014 en januari 2015 zal er archeologisch onderzoek plaats vinden op de locatie. De opgravingen zullen op locatie worden schoongemaakt en worden geregistreerd. Begin maart 2015 zal het startsein gegeven worden voor de bouw van blok 1. Kort daarna, begin mei 2015 zal vervolgens de bouw starten van blok 2. De prognose van start verkoop staat gepland in het eerste kwartaal van 2015.

Zijdebalen kent een grote diversiteit in woningtypes: fraaie appartementen, luxe penthouses en langs de Vecht riante stadswoningen. De architectonische uitwerking van de bouwblokken sluit aan op de omvang en allure van de oude herenhuizen en grachtenpanden langs de Oude- en Nieuwegracht en op de singels. Tevens is er ruimte voor een aantal (kleinschalige) commerciële functies zoals een restaurant, grand café en/of kantoorruimtes en flexwerkplekken met vergaderruimtes. Hierdoor wordt Zijdebalen een levendige woonwijk tegen het centrum van Utrecht.

Omgeving Zijdebalen
Zijdebalen grenst aan de binnenstad van Utrecht, Staatsliedenbuurt, de Tuinwijk en de Vogelenbuurt en ligt vlakbij het populaire Griftpark. Het is een plek waar je lekker kunt leven, met veel leuke winkeltjes en restaurantjes in de buurt. De sfeer is er gezellig en kindvriendelijk.

De bereikbaarheid van Zijdebalen is uitstekend. In vijf minuten loop je naar het stadscentrum, naar Utrecht Centraal loop je in tien minuten. Met de auto ben je zó de stad uit: via de ring zijn er uitvalswegen naar alle kanten van ons land. Een geweldige locatie voor jouw eigen woonplek in de stad.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Zijdebalen te Utrecht
Koopwoningen
58
Huurwoningen
177
Prijs
€ 199.750,-
Huurprijs
€ 700,- tot € 1.600,-
Type woningen
Appartement, Eengezinswoning, Maisonnette, Penthouse

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Bijgebouwen
Berging (steen)
Eigendom
Huur
Verwarming
Stadsverwarming
Balkon
10 tot 15 m2, 5 tot 10 m2, Balkon, Frans balkon, groter dan 15 m2, Kleiner dan 5 m2
Overige
Lift
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Busstation, Fitness, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Tandarts, Trein/tramstation, Winkelcentrum

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden