Lindehof

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Lindehof is een project van 40 koopwoningen. Naar ontwerp van FARO architecten en Strootman landschapsarchitecten is een nieuw blok in het rijke ensemble van Leeuwesteyn te Leidsche Rijn bedacht dt op het ogenblik verder wordt uit ontwikkeld.

Op de belangrijke kruising van de fietsroute naar de Dafne Schippersbrug en het Willem-Alexanderpark komt een echt Utrechts blok met een fraaie buitenrand en een intieme binnenkant.

In Lindehof komt 50% van het programma uit betaalbare woningen te bestaan. Met hulp van Beumer Garantiemakelaars worden voor alle categorieën passende eengezinswoning bedacht. Zo ontstaat een rijke variatie aan types, waarbij ook woningen van ca. 60m2 als grondgebonden huizen in de straat komen te staan.

Dankzij het aanwezige hoogteverschil (door de tunnelbak van de A2) kunnen we een lang gekoesterde wens voor Leeuwesteyn waarmaken: een nieuwe typologie voor gestapelde eengezinswoningen naar analogie van de beroemde Utrechtse werfkelders. Via het Willem-Alexanderpark bereik je de woningen op de eerste verdieping en aan de Snaphaanhof liggen de woningen op maaiveldniveau. Het hoogteverschil is ook ingezet om een slimme parkeeroplossing in het binnengebied te creëren. Deze creëert ruimte voor goede tuinen in de volle grond voor de duurdere koopwoningen en een fraaie, rolstoeltoegankelijke, groene route door het blok.

Architectonisch wordt een passende toevoeging gemaakt aan het bestaande rijke palet. Met veel aandacht voor metselwerkdetaillering, goede entrees en aansluitingen op maaiveld en natuurlijk Art Deco elementen. Een rijk gedetailleerde hoekwoning en het op meerdere plekken terugkerende, speciaal ontworpen, Leeuwesteyn-hekwerk.

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan circulariteit, klimaatadaptatie en biodiversiteit. Samen met de optimale toegankelijkheid en een slim mobiliteitsplan levert Lindehof ook een goede bijdrage aan de duurzame verstedelijkingsopgave van de gemeente Utrecht.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Lindehof
Koopwoningen
40
Type woningen
Eengezinswoning, Rijwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden