HoogbouwkavelLRC

Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Denk mee over de indeling van een toplocatie in Utrecht Leidsche Rijn Centrum!
 
Provast & VORM werken aan een fantastisch plan voor een prachtige plek: dé hoogbouwkavel in Utrecht Leidsche Rijn Centrum, pal naast het station. Wij hebben uw hulp hierbij nodig! Wie kan er immers beter bepalen wat voor plan we moeten ontwikkelen dan u als eventueel belangstellende of omwonende? Helpt u ons aan het winnende plan, en wellicht zelfs een mooie projectnaam? Het lijkt ons fantastisch om samen uw droomproject te realiseren!
 
Wij zijn op zoek naar mensen zoals u die een actieve rol willen spelen in de totstandkoming van dit prachtige plan! Het project staat in het teken van co-creatie. Dit betekent dat u samen met ons meedenkt over het totale plan en daarmee dus invloed heeft op het gebouw en dus de toekomstige woning!
 
Dinsdag 30 oktober organiseren we een ‘Ontwerpatelier’ met belangstellenden en omwonenden, waarvoor wij u van harte uitnodigen. Hierbij zult u deel uitmaken van een team dat de ontwerpwedstrijd gaat proberen te winnen met één van onze toparchitecten.
 
Verder willen we op deze avond graag met elkaar een aantal thema’s bespreken die verbonden zijn met de uiteindelijke invulling van het plangebied.  
Hoe wilt u wonen, ontspannen, werken, parkeren? hoe denkt u over het gebruik van de tuinen en pleinen eromheen en hoe past dit binnen de plannen van de gemeente? Wij richten ons samen met u op concepten die uw wensen en uitgangspunten in kaart brengen om uw leefstijl te integreren in een prachtig plan!
 
Het ontwerpatelier vindt plaats op:
Wanneer:            Dinsdagavond 30 oktober 2018
Tijd:                   van 19.30 tot 21.00 uur
Locatie:              Cereolfabriek, Kanaalweg 91, Utrecht
Parkeren:            U kunt hier in de directe omgeving gratis parkeren
 
Als dank voor uw inbreng houden we u als eerste op de hoogte van de resultaten en de verdere ontwikkeling en wordt u natuurlijk vrijblijvend uitgenodigd voor vervolgateliers. 
Wilt u zich aanmelden? Leuk! Klik dan hier.


De locatie
Werken, winkelen én wonen in Leidsche Rijn is hip! Het centrum is volop in ontwikkeling en met de opening van onder andere het Brusselplein en de Parijsboulevard gericht op een nieuwe beleving van winkel- en horecaconcepten. In een mediterrane sfeer met boulevards en promenades is Leidsche Rijn Centrum het kloppend hart van de wijk. Met leuke winkels, een Jumbo Foodmarkt en gezellige pleinen. Met terrasjes, koffietentjes en restaurants. Een grote bioscoop, een bibliotheek en andere culturele voorzieningen liggen om de hoek.
 
Leidsche Rijn Centrum is gelegen op de oostgrens van uitbreidingswijk Leidsche Rijn, ten westen van de historische binnenstad van Utrecht. Het vormt een belangrijke schakel tussen de woonwijken ten westen van de A2 en het Amsterdam Rijnkanaal ten oosten ervan. Via de Dafne Schippersburg en de nog te ontwikkelen wijk Leeuwesteyn heeft het een heldere en aangename verbinding met de binnenstad van Utrecht.
 
De Hoogbouwkavel ligt in het hart van Leidsche Rijn Centrum Noord, wat ons betreft de plek waar de overgang naar rust en ruimte wordt gecreëerd en een mooi sluitstuk vormt van een levendig centrum.
 
Het project
De hoogbouwkavel (kavels V en X) bevindt zich rondom een plein, dat het centrale hart vormt van Leidsche Rijn Centrum Noord. Dit plan biedt ruimte voor de ontwikkeling van 800 – 1200 woningen. De ontsluiting van de bouwblokken loopt via de Stockholmstraat, Terwijdesingel en Reykjavikstraat.
 
Het centrum wordt gekenmerkt door een netwerk van openbare stedelijke ruimtes, met verschillende sferen. De pleinen en straten krijgen een specifieke betekenis door hun afmeting, inrichting en het beoogd gebruik. Accenten in bouwhoogte en verbijzondering van de programmatische invulling dragen hierin bij.
 
Juist hier ligt de kracht van dit plan. De gemiddelde bouwhoogte in het centrum is vijf tot zeven lagen. Op de plek van deze hoogbouwkavel in Leidsche Rijn Centrum Noord is de ambitie uitgesproken onderscheid te creëren van het al gerealiseerde deel. Naast de bijzondere hoogbouwtorens zal het totaalplan in aansluiting op de omgeving zijn iconische uitstraling vooral uit het ontwerp van een plein realiseren. Deze aanvulling op het stedelijke, bruisende hart van Leidsche Rijn heeft een belangrijke rol in de verblijfskwaliteit, in de gezonde leefomgeving, in de natuurwaarden, in beweging en ontmoeting, en mogelijk zelfs in de waterhuishouding.

Duurzaamheid
Verder zal het gebouw zeer duurzaam worden. Er is een collectieve Warmte Koude Opslag voorzien en met andere, aanvullende maatregelen kan het gebouw nog duurzamer. Denk mee over de duurzaamheid in het plan. De uitvraag is duidelijk, een zeer duurzaam gebouw realiseren. Wij denken dan uiteraard aan gasloos, zonnepanelen, individuele warmtepompen en nog veel meer. Maar misschien wilt u zelf nog wel een stapje verder?

Meer informatie

Kenmerken

Project
HoogbouwkavelLRC
Start verkoop
08-10-2018
Koopwoningen
500
Type woningen
Appartement, Geschakeld, Hoekwoning, Overig, Penthouse, Tussenwoning

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden