Groenewoud

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Op vrijdag 12 mei 2017 tekenden de gemeente Utrecht, ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling en KWS een intentieverklaring om de Asfaltcentrale Utrecht te verplaatsen. In het gebied ten noorden van de Prins Clausbrug wil Loostad samen met de gemeente woningbouw realiseren.

Het gebied tussen de Prins Clausbrug en de Taatsendijk, waar de asfaltcentrale nu staat, heeft een oppervlakte van ongeveer 22 hectare. Hier kunnen 1.000 tot 1.500 woningen gebouwd worden. Woningbouw in dit gebied is al in 1995 in het Masterplan Leidsche Rijn opgenomen en stond tot nu toe bekend onder de naam Leeuwesteyn Zuid.

Maandagavond 3 september 2018 hebben omwonenden en belanghebbenden voor het eerst kennisgemaakt met de nieuwe woonbuurt Groenewoud in Utrecht. het was een een succesvolle - en drukbezochte avond. Tijdens deze bijeenkomst kon men reageren op diverse onderwerpen die Loostad en de gemeente Utrecht belangrijk vinden. Vragen zoals hoe maken we een gezonde- en groene buurt? Hoe verbinden we de woonwijk met de kantorenlocatie? Welke tijdelijke invulling is er mogelijk voor de asfaltcentrales? Alle reacties hierop zijn verzameld en kunnen mogelijk later terugkomen in het plan.

Wat komt er in Groenewoud?

Groenewoud wordt een buurt met veel groen en water. Er komen tussen de 1.000 en 1.500 duurzame huur- en koopwoningen met een basisschool.

Planning

Naar verwachting zal in het 4e kwartaal van 2021 de eerste fase in verkoop gaan.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Groenewoud
Start verkoop
2020
Realisatie
2020
Koopwoningen
1000
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Supermarkt

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden