Groenewoud

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.

Over dit project

Op vrijdag 12 mei 2017 tekenden de gemeente Utrecht, ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling en KWS een intentieverklaring om de Asfaltcentrale Utrecht te verplaatsen. In het gebied ten noorden van de Prins Clausbrug wil Loostad samen met de gemeente woningbouw realiseren.

Het gebied tussen de Prins Clausbrug en de Taatsendijk, waar de asfaltcentrale nu staat, heeft een oppervlakte van ongeveer 24 hectare. Hier kunnen 1.000 tot 1.500 woningen gebouwd worden. Woningbouw in dit gebied is al in 1995 in het Masterplan Leidsche Rijn opgenomen en stond tot nu toe bekend onder de naam Leeuwesteyn Zuid.

Bouw start over 3 tot 5 jaar

De wijk krijgt een hoge woningdichtheid, een groene uitstraling en een openbare ruimte met volop aandacht voor bewegen en ontmoeten. Partijen gaan onderzoeken hoe de nieuwe wijk energieneutraal opgezet kan worden. De planning is om eind 2017 het stedenbouwkundig plan vast te stellen. Tijdens de voorbereiding hiervan worden diverse partijen, waaronder belanghebbenden uit de omgeving, uitgenodigd om mee te denken en te praten over de invulling van het stedenbouwkundig plan. Naar verwachting start de bouw van de woningen over 3 tot 5 jaar.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Groenewoud
Start verkoop
2020
Realisatie
2020
Koopwoningen
1000
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Supermarkt

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden