Online Marketing Bureau CliQi

Groenewoud

Utrecht - Utrecht
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

Nieuw stukje Utrecht

Ontwikkeling nieuwe woonwijk ‘Groenewoud’

Op vrijdag 12 mei 2017 tekenden de gemeente Utrecht, Loostad en KWS een intentieverklaring waarmee partijen een stap zetten tot het verplaatsen van de Asfaltcentrale Utrecht en realisatie van een duurzame woonwijk. In het gebied ten noorden van de Prins Clausbrug wil Loostad Vastgoedontwikkeling samen met de gemeente een ambitieus woninggebied realiseren.

Het gebied tussen Prins Clausbrug en de Taatsendijk heeft een oppervlakte van ongeveer 24 hectare. Hier worden ca. 1.500 woningen gebouwd in diverse categorieën, sociaal, middeldure huur en vrije sector. Het gebied kenmerkt zich door de ligging aan het Amsterdam Rijnkanaal en ligt op ca. 15 minuten fietsen van Centraal Station Utrecht en Leidsche Rijn Centrum. De wijk krijgt eigen voorzieningen, zoals een school, kinderdagopvang en gezondheidscentrum en overige voorzieningen. Dit wordt een nieuw stukje Utrecht én een fantastische woonplek met veel aandacht voor duurzaamheid, sociale cohesie, energie, klimaat, wateradaptatie, groen en biodiversiteit. Dit wordt Utrechts stoerste stadspolder.

Planning
Momenteel wordt hard gewerkt aan de plannen en worden al voorbereidingen gedaan. De planning is om medio eind 2021 het stedenbouwkundig plan vast te stellen. Vanaf 2022 worden de plannen gevat in een bestemmingsplan en komen naar verwachting eind 2022 de eerste woningen voor verkoop beschikbaar.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Groenewoud
Start verkoop
2022 (4e kwartaal)
Start verhuur
2022 (4e kwartaal)
Koopwoningen
800
Huurwoningen
700
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Hoekwoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Eigendom
Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Supermarkt

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden