Lokaal nieuws vrijdag 23 juli 2021 Bron: Utrecht - Laurierkwartier

Zomer in Laurierkwartier

We kunnen wel zeggen dat de zomer nu echt is begonnen! Terwijl de eerste vakantiegangers vorige week al vertrokken richting het zuiden, zijn er ook zat mensen die lekker in Nederland blijven. In Laurierkwartier is het heerlijk toeven deze zomer.

 

Zo staat het Brusselplein In Leidsche Rijn Centrum vol met gezellige terrassen. Een paar tips: Grieks restaurant en wijnbar Kavos, wijnbar Most, waar je zelf je wijn mag tappen en het Spaanse Bar Iberico (tapas!), de ambachtelijke pizza's uit de houtoven van De Pizzabakkers, kiprestaurant Alan&Pim's, het gezellige Buurten in de Bieb en Miyabi Asian Cuisine. En er is nog veel meer te beleven!

Ontspannen in Hoge Weide

Ga jij liever de natuur in? In Park Hoge Weide - boven op de hoogste heuvel - staat een gigantische panoramaschommel. Heb jij deze al eens geprobeerd? Al schommelend heb je een prachtig uitzicht op Leidsche Rijn! Het park heeft veel sport- en spelelementen zoals de stammentuin met liggende boomstammen waarop je je evenwicht kunt uittesten.

Kindervakantieweek

Voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 26 jaar is er van alles te beleven bij De Vrijstaat. De Vrijstaat is een kunstwerkplaats en podium voor kinderen en jongeren. Samen met kunstenaars gaan jongeren aan de slag om hun creatieve skills te ontdekken en te ontwikkelen. In de week van 20-23 juli is er de expo Flower Bomb en leren kinderen verschillende onderdelen van atletiek kennen. In de week van 27-20 juli leer je theater met de Koreaanse vechtsport taekwondo te combineren. Een mooie kans om in de huid van een superheld te kruipen!

Lekker tafelen en lokale bieren

Lekker tafelen kan bij Venster. Hier worden gezellige aanschuif- en themadiners en cocktailworkshops georganiseerd en voor een lokaal gebrouwen biertje ga je naar Maximus Brouwerij. Maximus heeft een vast assortiment met populaire bieren, zoals de Mockingbird uit het Máximapark. Er is veel leven in de brouwerij: proeverijen, optredens, spelletjesavonden, pubquizzen en meer. De brouwerij is ook thuisbasis van wielerclub de Maximus Stampers.

Buiten bij de Sluis

Leidsche Rijn heeft er sinds kort ook een unieke buitenplaats bij. In het groen, aan het Amsterdam-Rijnkanaal ligt een wit sluiswachtershuis uit de jaren 30. Buurtbewoners Melanie en Willem hebben deze historische plek omgetoverd tot een plek waar je lekker kunt relaxen, lunchen, dineren en borrelen.

Ook wonen in Leidsche Rijn?

Genoeg te doen dus deze zomer! Ook wonen in het gezellige Leidsche Rijn? In Laurierkwartier komen binnenkort weer nieuwe vrije sector huurwoningen beschikbaar. Er komen 47 eengezinswoningen en 50 appartementen. Zo is er altijd een woning die bij jou past. De eerste 11 huurwoningen zijn al opgeleverd. Schrijf je in als geïnteresseerde om als eerste op de hoogte te zijn van de start verhuur datum van fase 2. De woningen uit fase 2 zijn naar verwachting eind 2021/begin 2022 gereed.

Meer weten over Utrecht - Laurierkwartier

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden