Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 22 juni 2021 Bron: Utrecht - Laurierkwartier

‘Meer geluk en minder stress’

Laurierkwartier krijgt een prachtige groene gezamenlijke binnentuin. Hier kunnen alle bewoners én omwonenden gebruik van maken. De binnentuin zorgt niet alleen voor een maximaal groene leefomgeving en het verlagen van bijvoorbeeld de hittestress, maar draagt ook bij aan het woongeluk van de bewoners. Hoe dat zit lees je hieronder.  

 

Gezonder

Het afgelopen jaar zijn we met zijn allen meer gaan wandelen én de natuur meer gaan waarderen. Zo is het belang van een (eigen) groene buitenruimte in de buurt alleen maar groter geworden. Niet zo gek, want een (korte) wandeling of wroeten in de aarde voelt nou eenmaal goed. Wist je ook dat contact met de natuur zorgt voor meer geluk én minder stress? Reden genoeg dus voor een prachtige groene binnentuin in Laurierkwartier! Maar dat niet alleen, de verschillende speelplekken in de binnentuin nodigt ook uit tot bewegen, een gezonde ontwikkeling van kinderen en ontmoeten je hier je buren gemakkelijker (bron). Zo draagt het ook bij aan het verminderen van eenzaamheid.  

Wist je dat je vanuit alle woningen en appartementen in Laurierkwartier zicht hebt op de groene binnentuin?

Nederlands onderzoek wijst uit dat wie in een groene omgeving woont zich gezonder voelt en minder vaak ziek is. Zo vermindert groen stress omdat het zien ervan al zorgt voor een rustgevend effect. Ook zorgt groen ervoor dat kinderen hier heerlijk met elkaar buiten spelen. Kinderen in groene wijken hebben bijvoorbeeld vijftien procent minder vaak last van overgewicht (bron).

Meer weten over Utrecht - Laurierkwartier

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden