Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 18 mei 2021 Bron: Utrecht - Laurierkwartier

5 tips om van je tuin (of balkon) een verlenging van de woonkamer te maken

Omdat we met zijn allen veel meer thuis zijn is een fijne, groene buitenruimte nog meer een must geworden. Naast de prachtige binnentuin hebben alle woningen in Laurierkwartier ook een eigen tuin of balkon. Hier zit je heerlijk in het zonnetje te genieten van de groene planten, prachtige bloemen en mooie potten om je heen. Om van jouw buitenruimte écht een verlengstuk van de woonkamer te maken hebben we een aantal tips. 

 

Het werkt extra rustgevend om groen weg te kijken. Begin dus met een groene basis van mooie (hang)planten en een aantal potten met kleurrijke bloemen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar ook nog eens goed voor de natuur! De tuinen die grenzen aan de binnentuin krijgen allemaal een pergola die al is begroeid met klimop, witte regen, kamperfoelie of toscaanse jasmijn. Vanaf half mei begin dit afwisselend te bloeien, met een doorloop tot september!
Om je tuin of balkon nog gezelliger te maken kun je een mooi waterproof kleed neerleggen, een gezellige bank met kussens neerzetten en leuke lampen of een schaduwdoek ophangen. Zo creëer je in de tuin meteen het festivalgevoel! Zodra de zon begint te schijnen kun je de deuren opengooien en genieten van het heerlijke weer. Hier zit je overdag heerlijk met een kop koffie en een krantje, of ’s avonds met een koud wijntje en kaarsjes. Genieten maar!
Er is niks fijners dan buiten eten op een zomerse avond. Kies voor een mooie tuinset die aansluit bij het interieur. Zo is de tuin echt een verlening van de woonkamer én kun je direct buiten eten zodra de eerste zonnestralen zich laten zien. 
Creëer de ultieme loungeplek om na een drukke dag heerlijk tot rust te komen. Ga jij voor een fijne loungeset met een paar fijne kussen, of kies je toch voor een hangmat of hangstoel? Hoe je de loungeplek ook inricht, hier kun je heerlijk relaxed wegdromen!
Sfeerverlichting is echt onmisbaar als je je balkon of tuin sfeervol wil maken. Mooie lantaarns op tafel, of gekleurde lampenslingers zijn goede sfeermakers. En uiteraard mogen ’s avonds de kaarsen niet ontbreken om de juiste intieme sfeer te creëren. 

Meer weten over Utrecht - Laurierkwartier

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden