Lokaal nieuws maandag 22 februari 2021 Bron: Utrecht - Laurierkwartier

Wonen tussen groene parken

Met de zomer in aantocht is het heerlijk om een wandeling buiten te maken. Dit kun je straks bijvoorbeeld doen in de groene binnentuin van Laurierkwartier. Maar je woont hier ook tussen verschillende parken in. Zo heb je nog meer mogelijkheden om te genieten van een wandeling of (sport)activiteit in de buitenlucht. Wij hebben de verschillende parken in de buurt op een rij gezet. Zo is er altijd iets te doen in de omgeving!

Willem-Alexanderpark

Laurierkwartier ligt in de buurt Hoge Weide. Hier woon je tussen park de Hoge Weide en het Willem-Alexanderpark. In dat laatste park wandel je op het dak van de tunnel van de A2 en kun je een mooi rondje lopen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Extra bijzonder is dat het park samen met bewoners ontworpen is. Je vindt hier maar liefst 135.000 vaste planten, een echte prairietuin. Ook kent het park drie sportvelden en komen er in de toekomst steeds meer banken bij.

Meer over het Willem-Alexanderpark lees je hier.
 

Park Hoge Weide

Dit park heeft veel sport- en spelelementen. Er zijn drie 'houttuinen', waaronder de palentuin, een doolhof van rechtopstaande boomstammen, en de stammentuin met liggende boomstammen waarop je je evenwicht kunt uittesten. Ook zijn er drie heuvels. Bovenop de hoogste heuvel, de speelheuvel, is een gigantische panoramaschommel. Al schommelend heb je een prachtig uitzicht op Leidsche Rijn!

Meer informatie over het Park Hoge Weide lees je hier.

 

Máximapark

Met de fiets ben je zo in het indrukwekkend grote Máximapark! Wist je dat dit park bijna net zo groot als de binnenstad van Utrecht? De lijst met bijzondere plekken om te ontdekken is eindeloos: de Lelievijver met de opvallende brug, het trekpontje, de Japanse Tuin, de Pergola, de Binnenhof, de Buitenhof, de Vikingrijn, Parkrestaurant Anafora en de grote Bosspeeltuin. En vergeet ook de Vlinderhof niet, een vrijwilligersinitiatief, ontworpen door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf.

Meer over het Maximapark lees je hier.

 

Het Lint

Het Lint is een autovrij, verhard pad om het Máximapark heen. Het Lint is maar liefst 8 kilometer lang en 6 meter breed en herken je aan de margrietjes op het asfalt. Dit is dé ideale plek voor een rondje skaten, wandelen, fietsen of hardlopen. Met behulp van de TimePoints en een chip kun je op displays langs de route of thuis via internet je rondetijden aflezen. Wie daag jij uit voor een wedstrijd?

Meer over Het Lint lees je hier.

Meer weten over Utrecht - Laurierkwartier

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden