Lokaal nieuws donderdag 26 oktober 2023

Nieuwbouwwoning keuken samenstellen? 5 tips!

Sta jij op het punt om een nieuwbouwwoning in te trekken? Je wilt dan maar al te graag je eigen keuken samenstellen, toch? Dit is eindelijk het moment waarop je er volledige invloed op hebt, en je hoeft geen complete keukenrenovatie te doen. Hoewel nieuwbouwwoningen al met moderne keukens komen, is het natuurlijk een goed idee om er zelf een samen te stellen. Maar weet je eigenlijk wel waar je moet beginnen? Wat moet er in deze keuken komen? Wij hebben 5 tips!

Maak het uniek en persoonlijk

De meeste keukens zijn functioneel, maar vaak erg standaard en dus niet persoonlijk. Het is dus een goed idee om in samenwerking met een keukenspecialist je eigen creatie te maken. Welke keuken past bij jou? Heb je graag een kookeiland met de beste inductie kookplaat Consumentenbond? Kies je voor een hoekkeuken met een eigen bar? Misschien een stalen keuken om het wat industriëler te maken? Of wat dacht je van een kastenwand? Er zijn zoveel opties, en het is heerlijk om zelf te combineren om tot een persoonlijk en uniek resultaat te komen. Je zult zien dat het woongenot een stuk beter is, en een keuken die je zelf hebt gecreëerd is ook erg uniek en zal daarom de verkoopwaarde van je woning verhogen.

Beslis snel!

Op het moment dat je de standaard keuken hebt afgewezen en hebt besloten om je eigen keuken samen te stellen, moet je snel zijn. Bij nieuwbouwwoningen zijn er namelijk aannemers betrokken, en die moet je tijdig op de hoogte stellen. Het kan zomaar zijn dat er al afspraken zijn gemaakt tussen de projectontwikkelaar en een keukenzaak. Wees op tijd met je plannen om problemen te voorkomen!

Kies niet altijd voor de laagste prijs

De kosten van een keuken in nieuwbouwwoningen lijken soms spotgoedkoop, dus wees voorzichtig. Soms kunnen goedkope keukens namelijk duurder uitvallen. Degene die de nieuwbouw aan het maken is, kan die lage prijs van de keuken namelijk makkelijk elders compenseren in de woning. Soms worden er kosten gerekend voor zaken die eigenlijk standaard zijn. Het is dus altijd een goed idee om op zoek te gaan naar een zaak die transparant is in hun offerte, zonder onverwachte kosten.

Kies een stijl

Houdt altijd rekening met de kwaliteit. Welke houtsoort kies je voor de kasten? Welke inductiekookplaat kies je? Welke merken passen bij jouw stijl? Hoeveel inbouwapparaten wil je graag? Kies je voor een kokendwaterkraan? Wanneer je je eigen stijl op papier zet, kun je er vervolgens een budget voor maken en kijken wat er wel en niet mogelijk is. Je kunt een keuken al krijgen vanaf €2500, maar dat is echt volledig afhankelijk van jouw behoeften. Hoe ga jij je keuken inrichten?

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden