Lokaal nieuws donderdag 26 oktober 2023

De toekomst van comfort: slimme zonwering voor nieuwbouwwoningen

Nieuwbouwwoningen bieden erg veel voordelen. Zo is het mogelijk om de nieuwste technologische innovaties te integreren voor extra comfort. Slimme zonweringssystemen zijn hier een perfect voorbeeld van. In dit artikel ontdek je meer over slimme rolluiken, screens en zonneschermen. Op welke manier kan het bijdragen aan een betere woonervaring?

Comfort, energie-efficiëntie en besparing

Door zonwering te automatiseren en af te stemmen op de weersomstandigheden, kun je de hoeveelheid zon in je woning effectief verminderen. Hierdoor wordt het in de zomer minder snel warm in huis. Je geniet van een koele omgeving zonder er zelf moeite voor te doen. De airco draait hierdoor minder uren en de koelingskosten gaan naar beneden. Wanneer je kiest voor elektrische zonwering op zonne-energie is de besparing uiteraard nog hoger.

Slimme zonwering op maat

Een ander fijn voordeel van slimme zonwering is dat je het helemaal zelf kunt samenstellen. Laat de buitenzonwering op maat maken, kies zelf de kleuren en voeg extra’s toe zoals een slimme windsensor. Je kunt de zonwering perfect aanpassen op jouw wensen en de look van de nieuwbouwwoning! Klik hier om meer te lezen over alle mogelijkheden.

Slimme rolluiken voor extra veiligheid

Rolluiken zijn al erg lang geliefd vanwege de veiligheid die de zonwering biedt. Moderne rolluiken met anti-optilveren zijn inbraakwerend en houden ongewenst bezoek buiten. De slimme variant is te bedienen door middel van een afstandsbediening of een handige app op je telefoon. Dit maakt het nog gemakkelijker om de elektrische rolluiken van een afstandje te bedienen.

Meer privacy met slimme screens

Slimme screens kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze automatisch naar beneden gaan zodra de zon fel begint te schijnen. Er ontstaat schaduw in huis, maar de ruimte is niet direct volledig verduisterd (wat bij dichte rolluiken wel het geval is). Een screendoek is namelijk zonwerend, maar je kunt er nog wel door naar buiten kijken. Op deze manier geniet je ook van extra privacy zonder een opgesloten gevoel.

Slim zonnescherm voor schaduwrijk terras

Zonneschermen of terrasschermen zijn ideaal voor het creëren van een schaduwrijke buitenruimte. Een slim zonnescherm past zich moeiteloos aan op de weersomstandigheden. Sommige systemen zijn bijvoorbeeld uitgerust met een windsensor. Zodra deze sensor wind detecteert, zal het zonnescherm automatisch sluiten. Op deze manier kun je beschadigingen voorkomen zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen. Laat het slimme scherm dus gerust open als je even van huis gaat – het systeem heeft het zelf goed onder controle!

Welke vorm van slimme zonwering past het beste bij jouw nieuwbouwwoning?

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden