Lokaal nieuws maandag 12 februari 2024

Steeds meer Nederlandse huishoudens impregneren hun meubilair

Waar de één voor het meenemen van een bestaande inboedel kiest bij de verhuizing naar een nieuwbouwwoning, stelt de ander het interieur opnieuw samen. Een nieuwe bank, een set eetkamerstoelen en bijvoorbeeld fauteuil. Bij de investering in nieuwe meubels speelt duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Niet alleen bij het kopen van meubels; ook op professionele wijze een bank reinigen in Utrecht via een schoonmaakbedrijf wordt de laatste jaren populairder. Het maakt dat het vervangen van meubels veel minder snel noodzakelijk is. De meubels blijven langer mooi door deze op regelmatige basis van een grondige schoonmaakbeurt te laten voorzien. Het schoonmaken of kopen van een meubelstuk wordt vaak gecombineerd met het laten impregneren hiervan. Dit biedt verschillende belangrijke voordelen. In dit artikel lees je er meer over. 

Impregneren na het laten reinigen van het meubilair

Een fauteuil- of bijvoorbeeld bank laten reinigen door een professioneel schoonmaakbedrijf is in eerste instantie gericht op het verwijderen van vlekken. Ook het diep in de bekleding getrokken vuil, dat niet altijd zichtbaar is, zal bij een professionele reiniging uit de bekleding verwijderd worden. Om een snelle nieuwe vlek in de bekleding tegen te gaan, zorgt het schoonmaakbedrijf voor het impregneren van de toplaag. Bij het impregneren van een bank of bijvoorbeeld fauteuil wordt een beschermende coating aangebracht. Deze coating helpt te voorkomen dat het materiaal onnodig snel slijt. Evenals dat het dankzij dit impregneermiddel makkelijker wordt om nieuwe vlekken uit de bekleding weg te nemen. Vaak is een vochtige doek al voldoende; je hebt zeker in de eerste maanden na het aanbrengen van deze coating geen schoonmaakbedrijf nodig om een vlek te verwijderen. 

Zorg voor het impregneren van een nieuwe bank of eetkamerstoel

Niet alleen na het uitvoeren van een grondige schoonmaakbeurt is het impregneren van het meubilair in huis interessant. Kies hier voortaan ook standaard voor bij de aanschaf van nieuwe meubels. Denk aan de bank voor je nieuwbouwwoning; door deze te impregneren blijft de bank langer mooi en vrij van vuil. Zeker in een nieuwbouwwoning komt de eerste maanden na oplevering nog veel stof voor. Voorkom dat dergelijk vuil je nieuwe bank direct al aantast. 

Fris je nieuwe woning in na een grondige schoonmaakbeurt

Naast het feit dat in algemene zin wordt aangeraden om periodiek voor een professioneel uitgevoerde schoonmaakbeurt van het meubilair te kiezen, is dit voor mensen met een nieuwbouwwoning nog belangrijker. Je wilt straks fris de nieuwe woning in! Zorg dat de meubels met een stoffen bekleding nog in je oude woning onderhouden worden. Zo neem je geen oud vuil mee naar je nieuwe huis. Wel zo prettig! Het gebruik van de schoonmaakmiddelen en stofzuiger die je thuis al hebt, is hierbij onvoldoende. Denk aan de kleine zandkorrels die zich diep tussen de haren van je bekleding bevinden.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden