Verhuizen? Regel je energiecontract bij Pricewise
Lokaal nieuws dinsdag 09 mei 2023

Verschillende soorten zonwering voor in huis

Zonwering in huis hebben is een belangrijk onderdeel van de inrichting. Een zonnetje in huis hebben en een lichte ruimte hebben kan erg fijn zijn, maar er zitten natuurlijk grenzen aan. In de zomer kan het erg warm worden als de zon continu het huis in staat te schijnen. Zonwering bij Somfy kan helpen om de zon tegen te houden en de warmte buiten te houden. Zonwering kan je huis lekker koel houden en er daarbij ook erg stijlvol en mooi uitzien. In deze tekst gaan wij het hebben over verschillende soorten zonwering die er zijn. Dan kun jij de meest geschikte vorm van zonwering voor in jouw huis kiezen.

Een traditionele vorm van zonwering

Een erg traditionele vorm van zonwering zijn natuurlijk markiezen. Deze luifels worden al honderden jaren gebruikt om de zon tegen te houden. Markiezen plaats je aan de buitenkant van het huis en ze fungeren als een soort luifel. Markiezen zien er vaak erg stijlvol uit bij oude huizen. Als jij beschikt over een oud huis met een klassiek uiterlijk, dan kan een markies een goede optie zijn om jouw huis van zonwering te voorzien. Ze geven je huis een erg mooie en klassieke uitstraling en beschermen jouw huis tegen de zon. Het fijne aan markiezen is dat er nog steeds licht naar binnen kan schijnen, maar dat de warmte wel tegengehouden wordt door de luifel.

Zonneschermen plaatsen

Zonneschermen worden net als markiezen aan de buitenkant van een huis bevestigd. Zonneschermen worden in de meeste gevallen aan de kant van de achtertuin geplaatst. Het heeft namelijk meerdere functies. Een zonnescherm kan allereerst voorkomen dat er warmte in het huis binnenkomt door de zon tegen te houden met het scherm. Daarnaast is het ook een perfecte manier om heerlijk in de schaduw in de tuin te zitten. Het zonnescherm creëert namelijk een grote schaduwplek in de tuin. Een parasol is met een zonnescherm niet meer nodig. Zonneschermen zijn zo populair omdat ze meerdere functies hebben. Ze houden het huis koel en zorgen voor een koele schaduwplek om in te zitten in de tuin.

Jaloezieen voor het raam

Jaloezieën zijn met de zonneschermen de populairste manier om de zon te weren. Jaloezieën worden, in tegenstelling tot markiezen en zonneschermen, aan de binnenkant van het raam geplaatst. De lamellen kun je zo verstellen dat er veel, weinig of geen licht naar binnen kan vallen. Hiermee kun je heel precies bepalen hoeveel zonlicht jij in huis wilt hebben. Jaloezieën zijn in veel verschillende materialen te krijgen. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld aluminium, kunststof en hout. De lamellen zijn in verschillende maten en kleuren te krijgen. Hierdoor is de zonwering helemaal te personaliseren en aan te passen aan de woonstijl van het huis.

Rolluiken en screens

Mensen die de kamer erg donker willen maken en zo min mogelijk warmte en licht binnen willen laten vallen, kunnen het beste kiezen voor rolluiken of screens. Deze vormen van zonwering laten het minste licht door en kunnen de kamer heerlijk donker en koel houden. Kijk op www.somfy.be voor meer informatie over zonwering.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden