Lokaal nieuws donderdag 16 maart 2023

Tips om je terras ideaal in te richten

Je terras is de perfecte plek om heerlijk tot rust te komen, maar ook om te kunnen genieten van je tuin en samen te komen met familie. Je terras kun je op heel veel verschillende manieren indelen, afhankelijk natuurlijk van hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Je hebt mooie tuinset met 4 zitplaatsen die niet veel ruimte innemen, maar je kunt ook kiezen voor een hele zithoek. Hieronder lees je een paar tips om de ideale indeling van je terras te bepalen.

Een praktische indeling

Allereerst heb je een praktische indeling nodig, welke je het beste als een soort plattegrond kunt tekenen. Denk hierbij goed na over wat je op het terras wilt gaan doen. Als je enkel van plan bent af en toe een boekje te lezen, dan is een kleine zithoek in de schaduw voldoende. Wil je met het gezin samenkomen om te eten? In dit geval heb een tuinset van Tuinmeubelshop nodig met een ruime tafel. Het is handig om boven de tafel een mogelijkheid tot schaduw te creëren, wellicht met een overkapping of een parasol. Op je plattegrond is het dus ook handig om de plekken aan te geven waar schaduw valt en waar je eventuele schaduw wilt creëren.

De ondergrond van het terras

De ondergrond is erg belangrijk om goed te kunnen genieten van je terras. Het is bijvoorbeeld niet slim om los grind te leggen, wanneer het terras de plek is waar je gaat eten. De stoelen kunnen in grind niet makkelijk geschoven worden en staan al snel niet helemaal recht. Gras kan een heel landelijk gevoel geven, maar denk er wel aan dat het grasveld zal beschadigen wanneer je er veel meubels op plaatst. Tegels zijn dus eigenlijk altijd de beste optie als het gaat om ondergrond voor je terras.

Versier je terras

De praktische zaken zoals de indeling en de ondergrond zijn belangrijk, maar net zo belangrijk is de manier waarop je jouw terras aankleedt. Op de terrasvloer kun je allerlei planten in potten zetten, zoals een olijfboom bijvoorbeeld. Heb je een overkapping? Hangplanten geven een romantische uitstraling aan je terras, wanneer je deze aan de randen van de overkapping naar beneden laat hangen. Vergeet ook niet om goede verlichting te installeren, zodat je ook bij schemer en ‘s avonds laat nog op je terras kan zitten. Je kunt smart led lampen nemen, zodat je ze met je telefoon gemakkelijk kan bedienen. Hoe ga jij je terras inrichten?

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden