Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

Wat zijn de beste traptrends van 2023?

Ben je een interieurontwerper of doe-het-zelver en wil je een voorsprong nemen op de trappen- en balustradetrends van 2023? Je doet er dan goed aan om dit artikel door te nemen! Hieronder voorspellen we namelijk welke trends erg populair worden in de rest van dit jaar. Houd dus rekening met deze ontwikkelingen bij je trap bekleden.

Natuurlijke materialen

Bovenaan onze voorspellingslijst voor 2023 staat niet verrassend een milieuvriendelijk en duurzaam ontwerp! Materialen met een positieve ecologische voetafdruk zullen koplopers blijven op dit gebied. Dit betekent minder geïmporteerde/door de mens gemaakte materialen en meer lokaal geproduceerd hout. Ook het integreren van natuurlijke elementen in design is de laatste jaren steeds populairder geworden. Kamerplanten zijn weer in de mode, samen met houten muren en plafonds. We verwachten dat deze trend een grote rol zal spelen in trappenontwerp en architectuur, waarbij hout een prominente plaats zal innemen.

Licht

Een manier om een ​​ruimte groter te laten lijken, is door natuurlijke lichtbronnen toe te voegen. Trappen en trappenhuizen staan ​​erom bekend dat ze krap, donker en groezelig zijn - maar dat gaat allemaal veranderen! In het verleden was de enige manier om licht in een trap/trappenhuis te brengen het gebruik van een glazen balustrade. Hoewel dit nog steeds een fantastische optie is, is het een dure. De laatste jaren zien we een nieuwe speler in het spel: draadbalustrade.

Contrasterende kleuren

Een van de populairste trends van 2023 worden sterke, contrasterende kleuren. Donker marineblauw en zwart zijn nog steeds enorm populair, wat betekent dat smeedijzeren balusters en zwarte beugels dit jaar waarschijnlijk nergens heen gaan! Je zult veel witte trappen met zwarte accenten zien in nieuwbouwwoningen. Deze kleurencombinatie past namelijk goed bij de meeste kleurenpaletten en is populair bij de meeste leeftijdscategorieën. Met zoveel verschillende zwarte armaturen en fittingen die nu op de markt verkrijgbaar zijn, is het ook een look die relatief goedkoop kan worden bereikt.

Jaren 70

De jaren 70 zijn terug in 2023! Denk aan funky vormen, zichtbaar hout en gedurfd mid-century design. Hoekige leuningprofielen sluiten goed aan bij deze bijzondere designstijl, vooral als ze zijn afgewerkt met een blanke lak of olie! Natuurlijke houtafwerkingen waren een rage in de jaren 70. Als je nog een stap verder wilt gaan, kun je zelfs op de jaren 70 geïnspireerd behang in je trapontwerp verwerken.

Cottage core

Als je nog niet van cottage core hebt gehoord, is dat slechts een kwestie van tijd. Deze vintage-geïnspireerde interieurstijl verovert het internet stormenderhand. We zien zelfs dat bekende ontwerpers teruggewonnen en erfgoedachtige elementen in hun ruimtes beginnen op te nemen. Maar wat heeft dit allemaal met trappen bouwen te maken horen we je vragen? Nou, producten die geïnspireerd op erfgoed zijn, komen in 2023 terug. Hoewel ze altijd al populair zijn geweest in gebouwen in Hamptons-stijl, verwachten we ze ook in vintage-geïnspireerde huizen te zien!

Gebogen trappen

Terwijl wenteltrappen op hun retour zijn, zijn gebogen trappen een blijvertje! Als je je afvraagt ​​wat het verschil is, ben je niet de enige. Samengevat, gebogen trappen zijn over het algemeen statement-stukken in entrees, terwijl wenteltrappen zijn ontworpen om zo min mogelijk ruimte in te nemen. Hoewel ze allebei gebogen elementen bevatten, is de ene veel decoratiever dan de andere.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden