Lokaal nieuws woensdag 15 maart 2023

4 tips voor je eerste thuiskantoor

Thuiswerken biedt veel voordelen, waaronder de flexibiliteit om je eigen planning in te stellen, tijd en geld te besparen door je dagelijkse woon-werkverkeer te elimineren en je in staat te stellen een bedrijf te starten met minimale overheadkosten. Maar succesvol zijn in een thuiskantoor vereist het creëren van een ruimte die efficiëntie bevordert in een niet-traditionele werkomgeving. Je wilt een professioneel werkgebied definiëren dat je werk scheidt van je privéleven, of je nu als zelfstandige werkt of onder contract. Gebruik daarom deze tips!

Denk aan het licht

Richt je thuiskantoor zo in dat het veel licht heeft. Je zult je beste werk leveren als een deel daarvan natuurlijk licht bevat. Warm licht, zoals het licht van een haardvuur, bevordert de ontspanning. Koud licht, zoals daglicht, verbetert de productiviteit en alertheid. Dat is wat je wilt in je thuiskantoor. De blootstelling aan daglicht kan ook van invloed zijn op je fysieke en mentale welzijn. Misschien wil je een plant of twee in je werkruimte houden als extraatje dat je welzijn kan verbeteren. Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van planten in een kantoor je productiviteit kan verhogen en je gelukkiger kan maken terwijl je werkt.

Koop het beste bureau

Je werkte aan het begin mogelijk aan de keukentafel, maar de kans is groot dat je dat nu niet langer wilt. Inmiddels heb je natuurlijk een speciaal gebied geselecteerd waar je thuiskantoor gaat komen. De volgende stap is daarom het aanschaffen van een bureau. Het is hierbij een goed idee om te gaan voor een ergonomisch model. Vooral een zitsta bureau kopen is tegenwoordig een aanrader. Je kunt dan namelijk zowel zittend als staand werken achter het bureau, wat goed is voor je lichaam. Dit is al helemaal het geval als je anders de hele werkdag zittend moet werken, dit is echt funest voor je rug en nek.

Kies een speciaal gebied

Idealiter zou je kantoor zich in een rustige omgeving moeten bevinden waar je enige privacy hebt. Dit is vooral belangrijk als je je nieuwe huis in Utrecht deelt met een partner, kinderen of huisgenoten. Misschien merk je dat een logeerkamer met een deur het lawaai van de rest van het huis kan verminderen als je vaak aan de telefoon bent. Het kan zinvol zijn om een ​​kamer bij de vooringang van het huis te kiezen als je in je thuiskantoor met klanten afspreekt. Misschien heb je een speciale studio nodig die gescheiden is van de rest van je huis als je ruimte nodig hebt om design- of technische apparatuur te plaatsen. 

Leg je smartphone weg

Het is gemakkelijk om afgeleid te raken als er niet de hele tijd een supervisor of manager over je schouder meekijkt, en dit is vooral het geval als je je gadgets bij je hebt op kantoor. Uit onderzoek gepubliceerd in het Journal of the Association for Consumer Research bleek dat het toegankelijk hebben van hun smartphones de productiviteit van werknemers verlaagt, vooral als ze al geneigd zijn hun telefoons en alle apps te veel te gebruiken. Dit is zelfs het geval als de mobiel is uitgeschakeld, zodat de telefoon niet piept of trilt. Leg je smartphone dus weg voordat je begint aan je werkdag en geef het een eigen plekje in je thuiskantoor.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden