Lokaal nieuws donderdag 02 maart 2023

De vijf vloerentrends voor 2023

Druk aan het verbouwen of gewoon toe aan een nieuwe vloer voor je woning? In deze blog doe jij met gemak inspiratie op. We bespreken de vijf vloerentrends voor het nieuwe jaar. Zo weet je zeker dat je huis een moderne en trendy uitstraling krijgt! Om te weten welke vloeren in 2023 een trend zullen vormen, wordt er gekeken naar de woonstijlen die op dat moment helemaal in trek zijn. We nemen de woonstijlen met je door en laten je meteen weten welke vloer het meest geschikt is voor de desbetreffende trend. Deze vloeren vind je vervolgens weer terug op Floorlife.nl.

 

De scandinavische woonstijl

Op nummer één staat de Scandinavische woonstijl. Deze woonstijl kan je bekend voorkomen, dit komt omdat deze al jarenlang zeer populair is bij een groot publiek. Ook in 2023 is deze interieurstijl weer zeer geliefd. De kenmerken van deze woonstijl zijn licht, luchtig en tijdloos. Dit is precies waar veel mensen behoefte aan hebben! Daarnaast speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Je ziet in de scandinavische woonstijl veel comfortabele en minimalistische items terugkomen. De lichte woonstijl wordt ondersteund door houten accenten. Een vloer die heel goed samengaat bij deze stijl is dus een vloer met een houtlook. Ga voor een houtlook vloer zonder al te veel details en poespas in een mooie lichte kleur!

 

De minimalistische en moderne stijl

De tweede interieurtrend is minimalistisch en modern. Deze trend is ontstaan doordat veel mensen thuis steeds meer tijd doorbrengen en rust zoeken. Mensen werken én relaxen tegenwoordig thuis en dit vraagt om een rustige en fijne sfeer. De minimalistische en moderne stijl is deels te vergelijken met de scandinavische woonstijl maar beschikt over nog minder accessoires en kleurtinten. Het interieur is strak en ingetogen en zo ook de vloer. Een betonlook vloer zou hier heel goed tot z’n recht komen. Bekijk meer op de website en ontdek alle vloeren zelf!

 

De bohemian woonstijl

Ook de Bohemian stijl is komend jaar weer erg populair. Deze stijl bestaat uit een mix van meubels en kleuren. Van een boho huis word je vrolijk en krijg je genoeg prikkels. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar de liefhebbers van de woonstijl zweren erbij! Een vloer die hier goed tot z’n recht komt, is de klassieke en vrolijke visgraatvloer. Deze vloer past zeer goed bij de speelse uitstraling. Daarnaast bestaat er nóg een boho woonstijl die juist weer bestaat uit lichte, naturel kleuren. Voor alle twee de stijlen is de visgraatvloer zeer geschikt!

 

De maritieme woonstijl

Een andere woontrend komend jaar is de maritieme woonstijl. Kleuren die zeer goed bij deze stijl passen zijn blauw, grijs, wit en bijvoorbeeld okergeel. Daarnaast zie je veel houten elementen terugkomen met karakter. Je zou een échte houten vloer kunnen aanschaffen die met de jaren alleen nog maar mooier zal worden.

 

Art Deco als klassieke woonstijl

De laatste trend is Art Deco. Deze stijl bestaat uit klassieke elementen, geometrische vormen en veel kleuren. Ook zie je veel kunstige invloeden terug. Houd je vloer daarom rustig en ga voor een pvc-vloer die matcht bij de rest van je drukke interieur.  

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden