Lokaal nieuws maandag 13 februari 2023

Nieuwe woning gekocht? Met deze tips voel je je helemaal thuis

Om de juiste stijl te bepalen voor je woning is het belangrijk om te begrijpen wat jouw persoonlijke smaak is. Het is ook handig om een aantal stijlvolle voorbeelden te verzamelen om geïnspireerd te raken en een idee te krijgen van wat je zou willen. Probeer vervolgens verschillende kleuren en materialen te combineren om de sfeer te creëren die je wilt. Denk ook na over de verschillende stijlen en trends die er zijn en hoe ze samen kunnen worden gecombineerd om een unieke en moderne stijl te creëren. In dit artikel geven we je inzicht in 3 leuke stijlen voor je nieuwe woning.

Boho stijl

Een bohemian ofwel Boho stijl creëren voor je huis is een leuke manier om je woning een unieke look te geven. Om je huis in een bohemian stijl te krijgen, raden we je aan de muren te schilderen in heldere kleuren en gebruik te maken van felle, kleurrijke accessoires. Het is ook een goed idee om verschillende stoffen, kleuren en patronen toe te voegen aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke kussens, gordijnen, kleden en mooie kunstwerken. Verder is het ook leuk om planten toe te voegen aan je woning om het een nog meer natuurlijke look te geven.

Industriële stijl

De industriële stijl is zo populair omdat het een ruimtelijk en modern interieur creëert. De rustieke uitstraling van de stijl komt voort uit het gebruik van stoere materialen zoals leer, hout, beton, metaal en staal. Deze materialen geven het interieur een robuuste uitstraling. Ook is de stijl bijzonder geschikt om contrasten te creëren. Met contrasten kun je het interieur een unieke uitstraling geven door bijvoorbeeld gekleurde gordijnen te gebruiken met bij een grijze muur. Daarnaast is de industriële stijl eenvoudig te combineren met andere stijlen, zodat je een unieke look in je woning creëert die perfect bij je past.

Landelijke stijl

Landelijke stijl is een populair interieurontwerp, omdat het een warme, gezellige sfeer creëert en goed past bij het leven in het platteland. Het is gebaseerd op een eenvoudige, natuurlijke look, vaak afgeleid van Franse landhuizen, met warme aardetinten, lamellen, antiek meubilair en functionele, comfortabele meubels. De look is warm, gezellig en zacht, met veel textuur en details. Het is perfect voor degenen die houden van een stijlvol traditionele charme en comfort. 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden