Lokaal nieuws dinsdag 27 december 2022

Duurzaam bouwen met accu containers: grotere energieopslag en meer flexibiliteit

Accu containers zijn een innovatieve oplossing voor het opslaan van energie in de bouwsector. Deze compacte containers bevatten hoogwaardige batterijen die grote hoeveelheden energie kunnen opslaan en afgeven wanneer de bouwplaats dit nodig heeft. Dit maakt ze ideaal voor het verminderen van pieken en dalen in het elektriciteitsverbruik, voor het opslaan van duurzame energie uit zonnepanelen of windmolens en voor het voorkomen van stroomuitval. 

 

Accu containers: grotere opslagcapaciteit = kleinere afhankelijkheid elektriciteitsnet 

De voordelen van accu containers op de bouwplaats zijn talrijk. Ze helpen bijvoorbeeld om de afhankelijkheid van het elektriciteitsnet te verminderen, wat leidt tot lagere energiekosten en een betere energiebalans. Ook kunnen ze worden gebruikt om het elektriciteitsnet te stabiliseren en te versterken, wat belangrijk is bij een hoog energieverbruik en de nutsaansluiting niet genoeg stroom levert.  

 

Accu containers voor elke bouwplaats 

De accu containers van RECO zijn een uitstekend voorbeeld van deze technologie. De containers hebben een capaciteit van 500 kWh, 1 MWh of 1,5 MWh. De accu containers zijn eenvoudig te installeren en kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe de accu containers van RECO gebruikt worden op bouwplaatsen: 
 

Stroomvoorziening tijdens de bouw: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan en te leveren aan het bouwterrein, bijvoorbeeld voor het aansturen van elektrische machines of het verlichten van het werkgebied. 
 

Opslag van hernieuwbare energie: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan die is opgewekt door hernieuwbare bronnen zoals zonnepanelen of windturbines. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen. 
 

Stabilisatie van het elektriciteitsnet: de accu container kan worden gebruikt om piekbelastingen op het elektriciteitsnet op te vangen. Door het opslaan van energie, kan de accu container pieken en dalen in de energiebehoefte compenseren en zo het elektriciteitsnet te stabiliseren. Dit kan helpen om te voorkomen dat het net overbelast raakt tijdens periodes van hoog verbruik. 
 

Back-up voorziening bij stroomuitval: in geval van een stroomstoring kan de accu container worden ingezet als noodaggregaat om de elektriciteitsvoorziening op de bouwplaats te ondersteunen. Dit helpt om de continuïteit van de werkzaamheden op de bouwplaats te garanderen. 
 

Hybride stroomvoorziening met aggregaten: de accu container kan worden gebruikt om elektriciteit op te slaan die is opgewekt door mobiele aggregaten die worden gebruikt op de bouwplaats. Dit kan helpen om de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen en de CO2-uitstoot te verlagen.  
 

Wilt u weten of het voor uw situatie voordelig is om gebruik te maken van een accu container? Ga dan naar RECO.eu en vraag een gratis adviesgesprek aan. Het grote voordeel van RECO is dat hun specialisten gratis uw complete stroomvoorziening berekenen en ze al het materieel verhuren dat u nodig hiervoor heeft. Van verlengkabels tot bouwmeterkasten en aggregaten.  

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden