Lokaal nieuws donderdag 08 december 2022

4 tips voor het kopen van Perzische vloerkleden

Een Perzisch tapijt voegt elegantie en klasse toe aan elke kamer in je huis, met een authentieke kwaliteit waar je op kunt vertrouwen. Op een dag zal je achterkleindochter dolenthousiast zijn om het Perzische tapijt te erven dat ooit de woonkamer sierde waarin ze als peuter speelde. Laat ons je helpen de perfecte te vinden die jij en je gezin zullen koesteren met deze tips voor het kopen van een vloerkleed op de site van Tapijtenkelim.   


Ga voor een inspirerend patroon

Perzische tapijtpatronen kunnen er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien. Een decoratief medaillon in het midden en een ingewikkeld ontworpen randfunctie in de meeste, maar de subtiele nuances in stijl zullen de details zijn die je helpen het beste Perzische tapijt voor je huis te vinden. Je kunt kiezen uit een reeks bloemmotieven, maar dit zijn niet de neon retro bloemen van je moeder. Deze bloemen zijn klein, gedetailleerd en met elkaar verweven om unieke kunstwerken te creëren. Andere tapijtpatronen bevatten geometrische vormen, meestal klein en herhaald, maar op een vloeiende en georganiseerde manier. Kijk goed naar je mogelijkheden om een ​​vloerkleed te vinden dat je aanspreekt. En als het je aanspreekt, is het zeker iets dat toekomstige generaties zullen koesteren.


Bepaal je budget

Een Perzisch tapijt kopen is investeren in een toekomstig erfstuk voor je gezin. Je wilt een kwaliteitsstuk kiezen dat je kinderen kunnen doorgeven aan hun kinderen. Duurzame handgemaakte Perzische vloerkleden hebben meestal een flink prijskaartje, maar er zijn andere opties beschikbaar. Als je met een beperkt budget moet werken, zijn machinaal gemaakte Perzische tapijten net zo mooi als hun handgemaakte tegenhangers en goedkoper. Ze gaan niet zo lang mee als handgemaakte tapijten, maar als je ervoor kiest om er een van echte wol te kiezen, zal het nog steeds een indrukwekkende levensduur hebben. 


Kies een duurzaam materiaal

Perzische tapijten zijn er in verschillende materialen, maar ze zijn niet allemaal gelijk gemaakt. Wol is bijvoorbeeld bestand tegen het morsen van drinkbekers, voetverkeer tijdens een etentje en pups die zindelijk worden. Voor kamers die wat serieuze actie zullen zien, is een wollen Perzisch tapijt de beste keuze. Zijde is het meest luxueuze en aantrekkelijke materiaal voor een Perzisch tapijt. Zijde is zo sterk dat het meer ingewikkelde ontwerpen en patronen mogelijk maakt. Zo'n tastbare decadentie kost wat meer werk om schoon te maken, dus houd het voor jezelf in een verkeersarme ruimte zoals je slaapkamer. Je kunt je vloerkleed ook als wandtapijt ophangen als je wilt voorkomen dat er helemaal op wordt getrapt.


Coördineer de kleuren met je kamer

Veel Perzische tapijten zijn verkrijgbaar in gemakkelijk te combineren tinten zoals aardetinten en gedempte neutrale kleuren. Deze ingetogen tinten zijn perfecte aanvullingen voor decoratieve stijlen die waarde hechten aan een nude-kleurenpalet en ingetogen kleuraccenten. Kust-, boerderij-, shabby chic- en Scandinavische interieurs kunnen allemaal worden geaccentueerd door een Perzisch tapijt. Opvallende tapijten vol rijke rode en levendige blauwe tinten zijn nog steeds veelzijdig, maar werken het beste in decoratiestijlen die levendige, verzadigde kleuren waarderen. Boho, traditioneel en glamour passen allemaal bij de rekening.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden