Lokaal nieuws dinsdag 22 november 2022

10 verhuistips met een handige checklist

Zoals de meeste mensen wel weten, gaat een verhuizing vaak niet van een leien dakje. Je moet er echt het een en ander voor doen. Een tip die ik kan geven is dat je zo snel mogelijk begint met de voorbereiding van een verhuizing. Pak alles op tijd in en regel dus ook tijdig dozen waar de spullen in kunnen. Ben jij benieuwd welke verhuistips je nog meer kunnen helpen met de verhuizing met Verhuisbedrijf in Huizen? Lees dan snel verder voor in totaal 10 verhuistips.

Pak alles op tijd in

Een tweede tip is om tijdig te beginnen met inpakken. Laat niet alles afhangen van het laatste moment. Pak elke dag een beetje in en kies niet 1 dag uit waarop je alles gaat fixen. Dit zorgt alleen maar voor heel veel stress.

Verhuishulp inschakelen is key

Daarbij is het ook niet gek als je hulp nodig hebt. Het maakt niet uit of je naar een kleiner appartement verhuist of juist een grotere woning. Indien nodig, schakel hulp in van Holland Movers! Doe je dit op tijd, dan zijn er genoeg mensen die je kunnen helpen. Doe je dit niet op tijd, dan bestaat de kans dat mensen hun agenda al vol hebben gepland. Wacht er dus niet te lang mee.

Bewaar niet onnodig spullen

Vind je tijdens het verhuizen allemaal spullen die je niet gebruikt? Gooi het dan vooral weg. Het is zonde om deze spullen te houden, aangezien je ergens weet dat je er in de toekomst niets meer mee gaat doen. Stel jezelf vooral de vraag of je het item afgelopen tijd hebt gebruikt of niet. Dit zegt namelijk vaak al genoeg.

Vergeet geen transport te regelen

Wat mensen vaak vergeten, is dat je ook transport moet regelen. Dit is natuurlijk een van de belangrijkste dingen, want hoe zorg je er anders voor dat je spullen van A naar B komen? De kans is groot dat je ruim van tevoren weet dat je gaat verhuizen, dus regel ook ruim van tevoren transport.

Categoriseren is de beste keuze

Categoriseren is key. Stop bepaalde spullen samen in een doos. Je kunt alle dingen die je dagelijks gebruikt bijvoorbeeld samen in een doos plaatsen. Hetzelfde geldt voor kleding en bijvoorbeeld bureauspullen.

Let op hoe je de koelkast vervoert

Dit is iets wat veel mensen niet weten, maar het is uit den boze om je koelkast liggend te vervoeren. Er kan namelijk koelvloeistof in de compressor komen als je de koelkast liggend vervoerd. Dit is schadelijk voor je koelkast. Verhuis de koelkast dus rechtop.

Let op de wasmachine

Veel wasjes draaien de dag voor de verhuizing? Ik zou het niet doen. Je wilt namelijk dat je wasmachine voor de verhuizing helemaal is uitgelekt. Zo voorkom je een waterballet, wat op den duur alleen maar meer stress oplevert.

Meten moet je niet vergeten

Er is niets frustrerender dan spullen die niet door de deur passen. Daarom is het aan te raden om zoveel mogelijk op te meten. Doe dit allemaal van tevoren, zodat je hier niet pas mee moet kampen tijdens de verhuizing.

Boek eventueel een bus

Lukt het om alles in een keer te vervoeren met een busje? Dan kan het voordelig zijn om een bus met koerier te boeken. Dit is vaak net wat ruimer dan een auto en scheelt soms ook in de kosten.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden