Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws dinsdag 15 november 2022

Hovenier in Utrecht inschakelen: creëer de tuin van je dromen!

Ben je niet meer tevreden met de indeling van je tuin? Of ben je op zoek naar iemand die je tuin gaat onderhouden, omdat je het zelf niet meer kan? In deze situaties is het inschakelen van een hovenier het beste wat je kunt doen! In dit artikel lees je alles over hoveniers; hun werkzaamheden, kosten en handige tips.

Waarvoor een hovenier inschakelen?

Een hovenier voert diverse werkzaamheden uit, van het aanleggen van nieuwe tuinen tot tuinonderhoud. Ook kun je bij een hovenier terecht voor tuinadvies en tuinrenovatie. Veel meer dan alleen onkruid wieden dus! Hieronder lees je meer over de werkzaamheden die een hovenier uitvoert.

• Tuinontwerp: het maken van een tuinontwerp is een ingewikkelde klus en kan daarom het beste worden uitbesteed aan een hovenier. Er moet in een ontwerp met veel zaken rekening gehouden worden, zoals de wensen, mogelijkheden en het budget. De beplanting wordt ook aangepast op de hoeveelheid licht en schaduw in je tuin.

• Tuinadvies: naast het uitvoeren van tuinwerkzaamheden, kun je een hovenier ook inschakelen voor tuinadvies. Iedere tuinman heeft een opleiding gevolgd en verstand van zaken zoals beplanting en afwatering. Maar, je kunt ook advies inwinnen over hoe je zelf je tuin goed kan blijven onderhouden.

• Tuinaanleg: hoveniersbedrijven leggen nieuwe tuinen aan. Dit is een goede optie wanneer je tuin helemaal niet naar wens of verwaarloosd is. Tuinaanleg is een lastige klus en hoveniersbedrijven beschikken over de juiste kennis, ervaringen en materialen.

• Tuinrenovatie: wanneer je tuin niet geheel naar wens is, maar je wel tevreden bent over de indeling, is tuinrenovatie de beste optie. De combinatie tussen oude en nieuwe elementen zorgen ervoor dat je tuin geheel naar wens wordt opgeleverd.

• Tuinonderhoud: het onderhouden van je tuin lijkt soms eenvoudiger dan dat het is. Het hele jaar door zijn er verschillende werkzaamheden die moeten worden verricht zodat je tuin er altijd netjes en verzorgd uit ziet. Ook hiervoor kun je het beste een hovenier inschakelen.

Wat kost een hovenier?

Het is natuurlijk fijn om vooraf te weten welke kosten je kunt verwachten wanneer je een hovenier inschakelt. De kosten van een hovenier zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het uurtarief, de voorrijkosten en de werkzaamheden die je laat uitvoeren.

Het gemiddelde uurtarief van een hovenier ligt tussen de €30,- en €70,-. Het exacte uurtarief hangt af van de complexiteit van de werkzaamheden. Zo kost het maken van een tuinontwerp tussen de €50,- en €70,- per uur en wordt er voor tuinrenovatie een gemiddeld uurtarief van €40,- gerekend.

Laat je een nieuwe tuin aanleggen? Houd dan rekening met een gemiddeld uurtarief van €30,- en €40,- per uur. Iedere tuin heeft onderhoud nodig: hiervoor betaal je gemiddeld €35,- tot €40,- per uur.

Niet ieder hoveniersbedrijf werkt met een prijs per uur. Volgens Hovenier.website wordt er ook vaak gekozen voor een prijs per vierkante meter. Ook deze prijs is afhankelijk van de complexiteit van de werkzaamheden en ligt gemiddeld tussen de €25,- en €100,-. Vaak is een prijs per vierkante meter voordeliger wanneer het om grote werkzaamheden gaat. Bij kleine werkzaamheden is een uurtarief voordeliger.

Wat zijn de voordelen van een hovenier inschakelen?

Het inschakelen van een hovenier brengt vele voordelen met zich mee:
• Je bespaart jezelf veel tijd en energie
• Hoveniers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen
• Naast het uitvoeren van de werkzaamheden, kun je ook terecht voor tuinadvies
• Je bent verzekerd van een goede kwaliteit werkzaamheden en je hebt garantie op het geleverde werk

Besparen op de kosten? Handige bespaartips!
Wil jij besparen op de kosten van een hovenier? Dat kan! Met de onderstaande handige bespaartips kun je eenvoudig besparen op de totaalprijs.

• Help zelf mee: afhankelijk van de werkzaamheden zijn er natuurlijk altijd dingen die je zelf kunt doen. Ruim je tuin alvast netjes op en zorg dat de hovenier overal goed bij kan. Help met het verwijderen van de oude tuin en vraag wat je kunt doen tijdens het aanleggen. Zo bespaar je op de arbeidskosten!
• Kies voor een lokaal bedrijf: ieder bedrijf rekent voorrijkosten. Dit zijn de kosten voor de gereden kilometers tussen het hoveniersbedrijf en jouw woning. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, moet je een hoveniersbedrijf uit de buurt kiezen. De voorrijkosten lijken misschien een klein bedrag, maar kunnen flink oplopen.
• Vraag de buren: de meeste hoveniersbedrijven geven kwantumkorting. Wacht dus niet langer en vraag aan je buren of zij ook een hovenier nodig hebben.

 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden