Lokaal nieuws donderdag 10 november 2022

De beste apps om je droomhuis te bouwen

Met Samsung smartphones kun je uiteraard geen bouwen. Hier zul je toch echt andere gereedschappen voor moeten gebruiken. Echter kan een mobiel alsnog handig zijn voor het bouwen van je droomhuis. Dit komt doordat je op de smartphone meerdere nuttige apps kunt downloaden. Deze applicaties kun je gebruiken tijdens de bouw van je nieuwe woning in Utrecht. Zo is het toch wel degelijk een goed idee om je Samsung smartphone in te zetten als je bezig bent met het bouwen van je droomhuis!

PadCad

Maak je eigen blauwdrukken op je Samsung smartphone met deze app. Het is geen vervanging voor een architect of volledig Computer Aided Design (CAD), maar PadCad kan je helpen bij het visualiseren, creëren en bewaren van enkele van je plattegronden op je apparaat wanneer je probeert de ontwerp- en lay-outopties voor je nieuw huis. Er zijn een aantal vergelijkbare apps die niet goed werken, maar de betaalde versie van PadCad is redelijk geavanceerd, stelt je in staat metingen op te nemen en bestanden op te slaan/exporteren.

Taskboard

Tijdens de bouw van je droomhuis zul je sowieso lijstjes maken. De hoeveelheid To Do-lijsten, punchlists, checklists afsluiten en andere lijstjes die je nodig hebt bij het plannen, bouwen en kopen van een nieuwe woning kan overweldigend zijn. Soms heb je een lijst nodig van al je lijsten! Welnu, Taskboard is een iPad-app waarmee je meerdere lijsten kunt ordenen in een gebruiksvriendelijke en visuele interface. Het is niet per se een app voor het bouwen van een huis, maar je zou verbaasd zijn hoeveel gemakkelijker het proces is als je georganiseerd bent. 

Houzz Interior Design Ideas

Deze app is super handig om op je Samsung smartphone te hebben als je een nieuwe woning gaat bouwen. Je vindt een schat aan decoraties, afwerkingen, meubels, hardware en andere interieurideeën in de schijnbaar onbeperkte foto's van kamerinrichting van topkwaliteit in de Houzz iPad-app. De Houzz-app is perfect voor wanneer je je nieuwe huis plant of zelfs je bestaande opknapt. Het is namelijk echt de ultieme bron voor huisdecoratie, ook als je er gebruik van maakt om je nieuwe badkamer in te richten!

Home Design DIY Interior Floor Layout Space Planning & House Decorating Too by Mark on Call

Dat is echt de naam van deze app! Ondanks zijn onnodig lange naam, is dit een andere app die erg handig kan zijn voor interieurontwerp en lay-outplanning. Met deze app zie je een kamer tot leven komen door vloeren te leggen, meubels toe te voegen en verschillende afwerkingskleuren en stoffen te kiezen. Je kunt zelfs aangepaste afwerkingen en patronen maken wanneer je je eigen foto's gebruikt en de afbeelding als stof, kleur of patroon rechtstreeks in je plan opneemt. 

ID Wood

ID Wood is een van de coolste apps op onze lijst en helpt gebruikers verschillende soorten hout van over de hele wereld te identificeren - een geweldig hulpmiddel bij het plannen van je nieuwe huis. Het presenteert schermvoorbeelden met foto's, vergelijkingen naast elkaar en gedetailleerde informatie voor bijna 160 verschillende houtsoorten. 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden