Lokaal nieuws donderdag 20 oktober 2022

Hier moet je aan denken bij je nieuwe badkamer

Gefeliciteerd met de aankoop van je nieuwbouwhuis! Een mooie nieuwe stap in je leven. Het voordeel van een nieuwbouwhuis is dat je deze helemaal naar eigen smaak kunt inrichten. Zo mag jij bepalen waar je keuken komt, of je liever aan de west- of oostkant slaapt en hoe je je badkamer vormgeeft. Dat laatste kan erg lastig zijn, want waar moet je allemaal aan denken bij het realiseren van je nieuwe badkamer?

 

Om je een zetje in de goede richting te geven, hebben wij een paar belangrijke aspecten voor een badkamer op een rijtje gezet. Dan weet je zeker dat je aan alles hebt gedacht en je eerder kunt genieten van je badkamer. 

 

Vloer en wanden eerst

Een nieuwbouwwoning is bij oplevering vaak helemaal kaal. De sfeer moet je zelf toevoegen door het inrichten van je woning. Dit geldt natuurlijk ook voor je badkamer. De onderdelen van je badkamer die heel bepalend zijn voor je sfeer, zijn de vloer en wanden. Denk daarom goed na over wat voor vloertegels je in je badkamer wilt plaatsen. Heb je bijvoorbeeld de voorkeur voor natuursteen, beton of ga je toch liever voor mozaïektegels?

 

Wat voor je vloer geldt, geldt eigenlijk ook voor je wanden. Heb je liever behang of ga je voor tegels in je badkamer? Je kunt ook kiezen voor een stenen accentmuur in je badkamer. 

 

Kortom, de keuze is reuze wat vloeren en wanden betreft. Daarom is het verstandig om vooraf goed na te denken over welke uitstraling je wilt geven aan je badkamer. 

 

Badkamermeubels

Tevreden met de keuze voor vloer en wanden in je badkamer? Tijd voor de volgende stap! Je badkamermeubels. Welke meubels mogen niet ontbreken in je badkamer? Een douche is vaak wel een vereiste in je badkamer. Je kunt kiezen voor een regendouche voor extra comfort. Maar wanneer je liever een bad hebt is dit natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast zijn wastafels en een toilet geen overbodige luxe. Wanneer je deze meubels hebt uitgezocht, kun je beginnen aan de afwerking van je badkamer.

 

Je wil natuurlijk een bepaalde uitstraling meegeven aan je badkamer. Daarom is de afwerking van groot belang. Denk hierbij aan een mooie blikvanger, zoals een badkamerspiegel. Deze zijn er in alle soorten en maten. Groot, klein, vierkant of ovaal; alles kan. Ook is het beslag van je wastafel zeer bepalend voor de uitstraling. Stel dat je er bijvoorbeeld voor kiest om zwarte badkamermeubels te plaatsen. Dan wil je natuurlijk dat alles één geheel is qua kleur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte badkraan of zwarte wastafelkraan: deze kleine, maar toch belangrijke details kunnen al bijdragen aan een completere uitstraling in je badkamer!

 

Tijd om in te richten

Nu je alles hebt gekozen wat je in je badkamer wil plaatsen, is het tijd om de indeling te gaan bepalen. Belangrijk hierbij is de ligging van de waterleidingen. Maar vaak kun je dit aangeven tijdens de bouw van je nieuwbouwwoning, dus het is belangrijk om op tijd met een plan te komen. Wat ook handig is, is om je badkamer niet te vol te zetten met spullen. Zo houd je nog voldoende beweegruimte over. Kijk daarom goed naar de afmetingen van je badkamer en je badkamermeubels om zo tot een goede inrichting te komen.

 

Eindelijk: zodra je nieuwbouwhuis af is, kan het genot van je nieuwe badkamer beginnen!

 

Heb je besloten hoe je bovenstaande punten gaat aanpakken? Dan kan je nu écht gaan uitkijken naar het plaatsen van je nieuwe droombadkamer. En niet zomaar een badkamer; een badkamer met een geheel unieke stijl en een complete look!

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden