Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws vrijdag 23 september 2022

Goud in de badkamer

Goud is een statussymbool. Het is zeldzaam, het is waardevol en het is zo onweerstaanbaar glanzend. Of het nu een onderdeel is van je telefoon, je garderobe, een decoratief element in je huis. Goud gaat langer mee dan andere kleuren en materialen vanwege het scala aan toepasbaarheid en het overbrengen van luxe. Het is daarom niet meer dan normaal om het metaal ook als accent in je interieur te gebruiken, en geen enkele ruimte is beter geschikt dan je badkamer. Met zijn luxe uitstraling, warme verzadiging en het vermogen om goed te combineren met andere metalen, zijn gouden accenten een must als je dit jaar een badkamerrenovatieproject plant. In deze blog leggen we uit hoe je het beste goud kan toevoegen in de badkamer.

Goud in de badkamer als accent

De truc om goud als accent te gebruiken, is dat het in kleine hoeveelheden een zekere luxe toevoegt zonder overweldigend of onaangenaam aan te voelen. Gebruik accenten om de aandacht te vestigen op de favoriete delen van de badkamer.

Wij raden het niet aan om bijvoorbeeld een toiletpot van goud of een badkamermeubel van goud te kopen. Maar je kan wel aandacht trekken naar jouw badkamer en het benadrukken met het gebruik van goud.

In tegenstelling tot veel moderne trends die zich richten op koelere tinten en donkere tinten, is goud erg warm en kan het een kamer opvrolijken met zijn aanwezigheid. Goud past goed bij de typische wit- en zwarttinten van de badkamer, waardoor de ruimte een ideale plek is om op charmante wijze gouden accenten te gebruiken. Een gouden product zal meer opvallen tegen deze neutrale kleuren.

Andere soorten metallic kleuren

Niet alleen goud stijgt in populariteit maar ook koper en messing zijn op dit moment populair vanwege hun warme tinten en metalen stevigheid. Metallic kleuren zijn een eigentijdse manier om te pronken met je status, voor degenen die te veel gouden ontwerpen hebben gezien die opzichtig aanvoelden. Al deze materialen kunnen worden gemengd en gecombineerd in een overwegend witte badkamer voor een prachtig, gelaagd effect. Het aanbrengen van meerdere metalen en afwerkingen voegt meer visuele interesse toe aan de badkamer.  

Verschillende tinten goud

Als je echt up-to-date wilt zijn met de allernieuwste interieurontwerpen, kun je niet genoegen nemen met elk type goud. Donkerdere tinten goud en messing zijn ouderwets; je wilt een lichtere, helderdere tint en een matte afwerking om het minder glanzend te maken. De sleutel tot moderne gouden accenten is subtiliteit, pronken zonder in je gezicht te zijn. En voeg niet te snel te veel goud toe; dit gebeurde met de roségouden trend waar het overal tot bloei kwam en door zijn overvloed net zo sterk in populariteit daalde. Goud is van nature een schaars metaal, dat automatisch in waarde stijgt. Die inherente luxe verhoogt de waarde van niet alleen de badkamer, maar jouw hele huis, mocht je ervoor kiezen om het in de toekomst te verkopen.
Begin klein

Of je nu overweegt om je badkamer opnieuw in te richten om te verhuizen, hem op te fleuren of gewoon zin hebt in verandering, gouden accenten zijn een beproefde en populaire manier om wat warmte en verfijning aan je huis toe te voegen. Wij raden het aan om met een kleine stap te beginnen, je kan bijvoorbeeld jouw kraan vervangen door een gouden kraan zodat je kunt zien of goud jou bevalt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden