Lokaal nieuws donderdag 22 september 2022

5 dingen die je kunt doen om je nieuwbouwwoning mooier op te leveren

Je hebt net je droomhuis gekocht of laten bouwen. Alleen is het nu niet precies zoals je het in gedachten had. Niet getreurd, want er zijn genoeg dingen die je kunt doen om je huis snel en eenvoudig mooier op te leveren! In dit artikel bespreken we 5 tips om je huis net wat meer persoonlijkheid te geven. Op deze manier maak je van je huis echt jouw thuis.

Bepaal waar je stijl ligt

In de eerste plaats is het belangrijk dat je weet waar je stijl ligt. Kies je voor een rustige en klassieke inrichting? Of ga je liever voor een wat spannendere en moderne uitstraling? Een goede manier om hierachter te komen is door inspiratie op te doen. Ga naar woonwinkels, bekijk interieur magazines of pin leuke ideeën op Pinterest. Wanneer je weet welke sfeer je wilt creëren in huis, wordt het makkelijker om de juiste producten en meubels uit te kiezen.

Schaf niet alles in één keer

Daarnaast is het van belang dat je niet alles in één keer aanschaft. Koop liever wat spullen per seizoen of per jaar, zodat je rustig de tijd hebt om na te denken over welke producten echt bij jouw huis en stijl passen. Op die manier voorkom je ook dat je spullen koopt waarvan je later spijt krijgt.

Laat je dak mooier maken

Als derde tip adviseren we om je dak mooier te maken. Je kunt bijvoorbeeld een mooie dakkapel laten plaatsen, maar er zijn ook andere opties zoals een dakraam of zonnepanelen. Dit geeft niet alleen een mooie uitstraling aan je huis, maar is ook nog eens goed voor het milieu en kan je geld besparen op de energierekening. Met de juiste Dakdekker Utrecht krijg je dit zeker voor elkaar.

Denk na over de verlichting in huis

Verder is het verstandig  om goed na te denken over de verlichting in huis. Een goede verlichting maakt namelijk een groot verschil in de sfeer van je huis. Kies bijvoorbeeld voor wat meer sfeervolle lampen in plaats van felle spotjes. Op die manier creëer je een gezellige en intieme atmosfeer in huis.

Voeg planten toe aan je interieur

Tot slot is het ook aan te raden om wat planten toe te voegen aan je interieur. Niet alleen zorgen planten ervoor dat je huis er frisser uitziet, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Kies bijvoorbeeld voor wat grotere planten die opvallen, zoals een palm of een ficus. Of ga voor wat kleinere kamerplantjes die je makkelijk kunt verzorgen, zoals aloë vera of sanseveria’s. Met deze vijf aanraders wordt je nieuwbouwwoning dus een stuk fraaier opgeleverd.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden