Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws woensdag 07 september 2022

De beste apps voor het inrichten van je nieuwe huis in Utrecht

Is je nieuwbouwhuis in Utrecht net afgerond? Je zult het dan natuurlijk nog moeten inrichten. In het verleden moest hiervoor vaak een ontwerper in worden gehuurd, maar tegenwoordig kun je dit eenvoudig zelf doen met behulp van wat sites en apps. Om dit te kunnen doen, moet je trouwens wel een sim only aanbieding afsluiten. De kans is namelijk groot dat je nieuwe woning nog geen wifi-netwerk heeft. Gelukkig kun je met een sim only abonnement alsnog de volgende apps downloaden op je smartphone zodat je je nieuwe huis in Utrecht kunt inrichten!

Homify

Homify is een van de nieuwere apps voor woninginrichting. Het is een bron van ideeën voor huisverbeteringsprojecten. De app heeft een bibliotheek van meer dan 1,5 miljoen foto's van verschillende interieur- en architectuurontwerpen. Je kunt je favorieten opslaan, de laatste trends op het gebied van woninginrichting bekijken en nog veel meer. De app kan zelfs woninginrichters, interieurontwerpers of andere professionals aanbevelen om het werk voor je te doen. Je kunt ook dingen opslaan voor toekomstig gebruik. De app is volledig gratis te downloaden zonder in-app aankopen, wat een groot voordeel is van Homify ten opzichte van de concurrenten.

Pinterest

Pinterest is een van de wildste apps voor woninginrichting en woningverbetering. De app bevat in wezen een belachelijke hoeveelheid ideeën in een verscheidenheid van onderwerpen. Dat omvat DIY huis verbeteringen of huis ontwerp ideeën, architectonische dingen, meubilair ideeën, en nog veel meer. Dit is waar de meeste van die mooie boekenplank foto's die je ziet op Facebook vandaan komen. Het doet andere dingen dan woningverbetering. Het is echter niet moeilijk om alleen de dingen voor thuis te vinden. De app is ook volledig gratis te gebruiken.

Floor Plan Creator

Floor Plan Creator is, nou ja, een plattegrond schepper app. De app laat je huizen, kamers en gangen creëren met precieze afmetingen. Je kunt eenvoudig je leefruimte recreëren of een nieuwe creëren als je dat wilt. Andere functies van de app zijn onder meer synchronisatie met de cloud, exporteren als PDF- of afbeeldingsbestand, ondersteuning voor metrische en Engelse eenheden en ondersteuning voor Samsung S Pen en USB-muizen. Met een goede plattegrond kun je gemakkelijk plannen maken voor zaken als meubels, apparaten en dergelijke. De app kun je in principe gratis gebruiken, al heeft het ook premium functies waarvoor je helaas wel moet betalen.

YouTube

YouTube is een uitstekende bron voor doe-het-zelf-huisontwerpen en woningverbetering. Je vindt er een schat aan informatie in de vorm van tutorials, how-to's, tips en trucs, en nog veel meer. Sommige doe-het-zelf-winkels hebben eenvoudige instructiekanalen. Er zijn er ook die meer de diepte ingaan. Eenvoudige zoekopdrachten kunnen video's vinden over het bouwen van dingen, het repareren van dingen, en nog veel meer. Er is zelfs een tutorial over hoe je een heel huis bouwt vanuit het niets. Je kunt YouTube gratis gebruiken, al heb je dan wel last van advertenties. Een abonnement afsluiten is echter mogelijk om de reclames te verwijderen zodat je een betere ervaring hebt. 

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden