Lokaal nieuws maandag 29 augustus 2022

4 tips voor het perfecte badkamerontwerp

Er zijn maar weinig kamers in je huis die zo belangrijk zijn om je kostbare downtime optimaal te benutten als je badkamer Utrecht. Deze privéruimte is er een waar je na een lange dag op het werk in bad kunt ontspannen zonder enige afleiding. Maar het starten van een badkamer project kan ontmoedigend zijn, vooral als je er nog nooit een hebt ondernomen. Maar maak je geen zorgen, de volgende tips helpen je!  

Zoek inspiratie

Misschien weet je niet precies wat je wilt/nodig hebt en heb je wat creatieve inspiratie nodig. Daar is niets mis mee! We weten vaak niet welke ontwerpstijlen we leuk vinden totdat we ze in het echt zien. Hier komen showrooms, glossy magazines en zelfs de badkamers van je vrienden om de hoek kijken. Beslis pas over een lay-out of stijl als je 100% tevreden bent (of zo dicht mogelijk bij 100% als je gaat krijgen). Het kan zijn dat je smaak je niet naar een bepaalde stijl trekt en je kiest en mixt gewoon ideeën die je leuk vindt om de perfecte badkamer Utrecht voor je te creëren. Hoe dan ook, je zult waarschijnlijk nog steeds die creatieve inspiratie nodig hebben om je denkbeeldige sappen te laten stromen.

Definieer een budget

Het bepalen van een budget voor je aanstaande badkamer Utrecht is ook van groot belang. Hoewel het een nogal verstandig en enigszins saai aspect is om je eerst op te concentreren, is het onvermijdelijk een factor die de rest van je hele project zal bepalen. Een definitieve, weloverwogen begroting stelt je in staat prioriteiten te stellen, zowel waar te besteden als waar te besparen. Niemand zegt dat je budget in beton gegoten moet worden, maar het is een heel goede indicatie van waar je totale project realistisch op kan uitkomen.

Wees realistisch

Dit punt raakt een beetje aan de voorgaande drie in die zin dat je alleen kunt bereiken wat je ruimte, budget en verbeeldingskracht je toelaten. Als je verlangt naar functies die je niet kunt hebben omdat ze buiten je prijsklasse vallen of gewoon niet passen, zul je uiteindelijk het gevoel krijgen dat je er niet meer aan toe bent - zelfs als je voltooide badkamer absoluut prachtig is. Daarom moet je realistisch zijn en beseffen dat er dingen zijn die je vanaf het begin niet kunt hebben. Natuurlijk kun je proberen dingen erin te proppen, maar mogelijk krijg je hier later spijt van. 

Denk aan verlichting

Sommige mensen houden van slecht verlichte badkamers waar ze kunnen genieten van alle verjongende eigenschappen die worden geboden door een lange duik in het bad bij kaarslicht. Anderen geven de voorkeur aan een veel meer verhelderende ervaring. Je voorkeur bepaalt zowel het aantal als het type lampen dat je installeert. Vergeet niet dat naast het ventileren van een badkamer, een te openen dakraam ook meer natuurlijk licht binnenlaat. Dat betekent dat je misschien niet zoveel elektrische lampen nodig hebt als je eerst dacht, waardoor het installeren van een lichtstraat een win-winsituatie is. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden