energie vergelijken
Lokaal nieuws donderdag 11 augustus 2022

Waarom je controle moet hebben over toegang tot jouw bedrijf

Voor bedrijfseigenaars zijn oplossingen voor toegangscontrole van cruciaal belang. Het uiteindelijke doel van een toegangscontrolesysteem is een mate van beveiliging te bieden die het risico van een bedrijf vermindert. Van in- en uitdiensttreding van personeel tot producteigenschappen, financiële zaken en klanteninformatie, je organisatie draait om gegevens. Elk bedrijf moet zorgvuldig nagaan hoe het zijn bezittingen bewaart, wie er toegang toe heeft en ze beveiligt.

Alleen bevoegde personen hebben toegang tot gespecificeerde gebouwen of plaatsen met toegangscontrole systeem. Individuele of groepstoegangsbewijzen kunnen worden aangepast aan het tijdstip van de dag of de dag van de week. Dit zorgt ervoor dat alleen diegenen toegang hebben die op een bepaald moment in een gebouw of ruimte horen te zijn. Voorraad- of opslagruimten, pauzeruimten voor het personeel, directiekantoren, magazijnen, laad- of losplaatsen, en IT-ruimten zijn allemaal veel voorkomende toepassingen.

Met toegangscontrolesystemen heb je totale controle over wie je bedrijf binnenkomt


Werknemers krijgen een unieke sleutelhanger, PIN code, toegangskaart, of biometrische aanduiding, afhankelijk van hun veiligheidsmachtigingsniveau. Je kunt moeiteloos de toegang in je hele pand controleren en bewaken.

Er kan tijdelijke toegang worden verleend

Wat handig is als je te maken hebt met bezorgers of andere gasten die maar voor korte tijd toegang tot bepaalde delen van je bedrijf nodig hebben. Informatie en informatieverwerkende systemen worden beperkt door toegangsbeperkingen. Als ze goed toegepast worden, verminderen systemen voor toegangscontrole het gevaar dat informatie zonder de juiste toestemming wordt ingezien, en het gevaar van gegevensinbreuk. Ze zijn van toepassing telkens wanneer toegang nodig is om zaken te doen, en moeten gevolgd worden bij toegang tot informatie in elk formaat en op elk toestel.

De voordelen van een toegangscontrolesysteem

• Bewaak en beveilig je meest vitale papieren, activa, en middelen.
Wees gerust dat je gegevens veilig zijn en dat slechts een paar personen er toegang toe hebben.
•Krijg volledig inzicht in wie en wanneer je gegevens benaderd worden.
•Wijzig snel en gemakkelijk gebruikersrechten en verbied ongewenste toegang.
•Verbeter de naleving van de regelgeving en de privacywetgeving. Voorkom boetes, licentie schorsingen en, in het ergste geval, strafrechtelijke vervolging.
•Verhoog de veiligheid om je bedrijf, werknemers, en bezittingen tegen hackers te beschermen.

Bepaal wie toegang heeft tot de beveiligde informatie, gebieden, of bezittingen van de onderneming.

Ga na of de persoon de juiste machtigingen heeft om toegang tot een bepaald bestand, document of bron toe te staan of te beperken. Gebruik een wachtwoord, PIN, versleuteling, smartcard, of vingerafdrukken om de persoon te authenticeren en toegang te verlenen.

BINK Beveiliging is een bedrijf dat deze toegangssystemen aanbiedt en installeert. Toegangscontrolesystemen valideren meerdere inloggegevens, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden, biometrische scans, en veiligheidstokens, om gebruikers te identificeren. Nadat de inloggegevens en het IP adres van een gebruiker gevalideerd zijn, verleent het toegangscontrolesysteem het juiste toegangsniveau en staat het activiteiten toe die met de inloggegevens van die gebruiker te maken hebben.

Essentieel voor iedere bedrijfseigenaar. Voor bedrijven die voor biometrische toegangscontrole kiezen, is er het extra gemak voor de werknemers dat ze geen sleutel of kaart bij zich hoeven te dragen, of een unieke PIN code hoeven te onthouden. 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden