Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws donderdag 23 juni 2022

De beste banen in de vastgoedsector in Utrecht

Als je overweegt om te kijken naar de vastgoed vacatures Utrecht, komt dat waarschijnlijk omdat je mensen wilt helpen bij het kopen en verkopen van onroerend goed. Je bent je er misschien niet van bewust dat er veel andere beroepen zijn waar een vastgoedlicentie van pas komt. Makelaar worden is namelijk niet de enige reden om een ​​licentie te krijgen. Je gebruikt dezelfde branchekennis die je op de vastgoedschool opdoet om te slagen in elk van de onderstaande carrières.

Vastgoedbelegger

Beleggers worden niet verliefd op eigendommen zoals traditionele kopers. In plaats daarvan analyseren ze gegevens en selecteren ze panden met het grootste potentieel voor winst en cashflow. Als je van zaken en financiën houdt, maar je hebt een tekort aan mensenkennis, dan kan dit de carrière in de vastgoedsector voor jou zijn. Via een uitzendbureau Utrecht zul je deze baan niet kunnen krijgen, je zult toch echt zelf vastgoedbelegger moeten worden.

Vastgoedbeheerder

Vastgoedbeheerders zijn de beheerders van een vastgoedbelegging, pakken onderhoudsbehoeften aan en screenen huurders. Goede analytische vaardigheden en een scherp oog voor detail zijn hier nuttige vaardigheden, en het is belangrijk om lokale codes en verordeningen te kennen.

Leaseadviseur

Leasingconsulenten helpen eigenaren van onroerend goed en vastgoedbeheerbedrijven om de deal voor hun verhuur te sluiten. Je hebt verkoopvaardigheden en een grondige kennis van de lokale marktomstandigheden nodig om uit te blinken in deze carrière in de vastgoedsector.

Commerciële makelaar

Commercieel vastgoed is een meer technische carrière dan het kopen en verkopen van woningen. Je moet belastingwetten, verordeningen en zakelijke concepten kennen om te gedijen in deze 9-5-carrière. Je zult ook geduld moeten hebben - deals kunnen veel langer duren in commercieel onroerend goed en er kunnen een willekeurig aantal bewegende delen zijn.

Marketing

Vastgoedbedrijven moeten reclame maken voor hun bedrijf en toezicht houden op inkomende en uitgaande leads. Het is een pluspunt voor alle marketingprofessionals om op een diepgeworteld niveau het bedrijf dat ze promoten te begrijpen. Dat geeft hen namelijk de juiste tools om marketing op de rails te zetten.

Commerciële leasingmanager

Net als een leasingadviseur fungeert een commerciële leasingmanager als tussenpersoon om het leasingproces voor eigenaren van commercieel onroerend goed te versnellen. Het is echter een meer technische carrière met hoge inzetten, waarbij veel papierwerk en het vermogen om complexe financiële transacties te begrijpen, met zich meebrengt.

Afschermingsspecialist

Er is een hele industrie gewijd aan de marktafscherming, die specifieke regels en wettelijke vereisten heeft die moeten worden gevolgd. Nu er voorspeld wordt dat het aantal faillissementen zal toenemen, zou dit een goed moment kunnen zijn om een ​​carrière te zoeken als makelaar in faillissementen voor kopers of om mensen te helpen hun woninghypotheken te herstructureren.

Taxateur

Bijna elke keer dat een persoon een hypothecaire lening moet financieren, heeft de geldschieter een taxatie nodig als onderdeel van het afsluitingsproces. Goede taxateurs hebben een sterke kennis van de vastgoedmarkt. Met behulp van lokale vergelijkingspunten en het beoordelen van unieke kenmerken, is het hun taak om snel de waarde van een onroerend goed te beoordelen.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden