Lokaal nieuws woensdag 18 mei 2022

4 ideeën voor verlichting in kleine badkamers

Het maakt niet uit hoe groot je badkamer is, verlichting is essentieel om een ​​helder en luchtig gevoel te creëren. En voor kleine badkamers zorgt het houden van de kleuren wit of licht ervoor dat de ruimte groter aanvoelt. Als het gaat om het verlichten van kleine badkamers, probeer dan creatief te zijn door armaturen te kiezen die de functionaliteit en esthetiek maximaliseren. Onthoud dat een goede elektrische installatie erg belangrijk is, vooral in badkamers waar de nabijheid van water speciale aandacht vereist. Om je op weg te helpen, hebben we in dit artikel vier ideeën voor verlichting in kleine badkamers genoemd!

Inbouwspots

Inbouwspots zwart zijn er in grote en kleine profielen, waardoor ze een uitstekend alternatief zijn voor kleine badkamers omdat ze geen ruimte innemen. Het is allemaal weggewerkt in het plafond en kan worden gebruikt in de  douche-  en badruimtes. Als je ze toch in het bad gebruikt, zorg er dan voor dat het specifieke inbouwverlichting voor natte/vochtige zones is. Inbouwspots dimbaar hebben een strakke, moderne uitstraling die perfect past bij je badkamerinrichting en nooit uit de mode raakt. Het is ook een uitstekende keuze voor smalle ruimtes en lage plafonds, omdat ze een hele kamer kunnen verlichten.

Kroonluchter

Een kroonluchter kan in een kleinere badkamer worden gebruikt, maar zorg ervoor dat je een klein armatuur kiest dat past bij de ruimte. Om een ​​kroonluchter op te hangen, heb je voldoende ruimte boven je hoofd nodig. Als je hoge of gewelfde plafonds hebt, raad ik zeker aan om dit soort verlichting te overwegen. Kleine hangers zijn een andere optie voor badkamers. We zouden ze echter niet aanbevelen omdat ze hoogte- en breedtevereisten hebben die veel ruimte in beslag nemen, waardoor ze onpraktisch zijn in een kleine badkamer. Bovendien mag je deze nergens in de buurt van een bad of douche gebruiken, omdat dit een elektrisch gevaar oplevert.

Spiegel

Een spiegel met een lichtbron is een fantastische manier om ruimte te besparen. Als een make-uplamp geen optie is in een kleine badkamer of met schuine plafonds, probeer dan een verlichte spiegel toe te voegen naast de spotjes badkamer. Deze spiegel- en verlichtingssets zijn er in verschillende soorten en maten, met ingebouwde LED lampjes die door middel van een aanraaksensor moeiteloos kunnen worden uitgeschakeld wanneer ze niet in gebruik zijn. LED's zijn ook fantastisch omdat ze energie besparen. Andere variaties zijn spiegels met achtergrondverlichting die zijn gemaakt met tl-buizen die achter de spiegel zijn bevestigd.

Laagjes

In het geval als je een kleine badkamer zonder raam hebt, is het aanbrengen van laagjes in je verlichting nog veel belangrijker. Laagverlichting, door potlampen te combineren met stripverlichting of verlichtingsarmaturen die niet veel ruimte innemen, is meestal een goed idee om een ​​licht en luchtig gevoel te creëren. Glazen douchedeuren of -behuizingen helpen ook om het licht vloeibaar te houden. Planten met weinig licht en pastelkleuren helpen de stemming te verlichten. Door extra spiegels en reflecterende oppervlakken toe te voegen, kan de ruimte ook groter lijken.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden