Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws donderdag 31 maart 2022

Waarom LED panelen gebruiken in je nieuwbouwhuis?

We zijn ons allemaal meer bewust van het verlichten van ons huis en onze werkomgeving. We willen een ruimte voorzien van een zo energiezuinig en duurzaam mogelijke verlichting. Dit niet alleen omdat het bijdraagt ​​aan een beter milieu, maar ook omdat het ons kosten bespaart. In professionele omgevingen zoals kantoorpanden kunnen we ons voorstellen dat je je afvraagt ​​hoe je als ondernemer je pand op de meest zuinige en toch energiezuinige manier kunt verlichten. Ook in je nieuwbouwhuis zul je dat graag willen doen. Het antwoord op die vraag: LED panelen. Met deze blog leggen we de voordelen uit van het kiezen van een LED paneel.

Wat zijn LED panelen?

Laten we eerst eens kijken wat een LED paneel precies is. Een LED paneel is een plaat waarin meerdere LED lampen zijn verwerkt. Ze geven diffuus licht, wat betekent dat het licht gelijkmatig wordt verdeeld. Bij een LED paneel kijk je niet direct in een LED lichtbron, wat bij andere lichtbronnen zoals LED armaturen of LED buizen vaak wel het geval is. Het diffuse licht heeft geen verblindende werking, wat ook zeker voordelig is.

Wat zijn de voordelen van LED panelen?

Wanneer je een ruimte in je nieuwbouwhuis vult met LED panelen, profiteer je van de voordelen. Dit zijn de pluspunten van LED panelen:

• Energiezuinig: je bespaart op energie en dus op energiekosten. LED panelen vervangen oude tl-bakken. Wanneer je ouderwetse tl-verlichting vervangt voor LED panelen, bespaar je maar liefst 75 procent op het energieverbruik.

• Lange levensduur: een LED paneel gaat jaren mee, dus je hoeft je geen zorgen te maken over frequente vervangingskosten. Er zijn panelen die een levensduur hebben van maar liefst 50 duizend uur.

• Hoge kwaliteit lichtopbrengst: de lichtopbrengst van de LED panelen is zeer goed. LED panelen zijn flikkervrij en hebben diffuus licht. Dit draagt ​​bij aan het concentratievermogen en je welzijn. Bij knipperende lampjes kan het voorkomen dat je sneller moe wordt, weinig concentratie hebt en zelfs hoofdpijn krijgt.

• Eenvoudig onderhoud: het onderhouden van een LED paneel is zeer eenvoudig. Als je het LED paneel wilt reinigen, hoef je alleen maar met een (vochtige) doek over het paneel te gaan. Doordat je dit eenvoudig zelf kunt doen, bespaar je op onderhouds- en schoonmaakkosten.

• Diverse formaten: LED panelen zijn er in allerlei maten, dus geschikt voor bijna elk systeemplafond! De standaard afmetingen zijn: 30×30 cm, 30×60 cm, 60×60 cm en 30×120 cm.

Waar worden LED panelen gebruikt?

LED panelen vind je vooral in professionele omgevingen. Denk aan kantoorruimtes, scholen, ziekenhuizen, winkels, tandarts- en huisartsenpraktijken, bibliotheken en bijna elke andere denkbare ruimte. Je raadt het al: LED panelen zijn bijna overal toepasbaar. Dit komt niet alleen door het aangename licht dat de panelen produceren, maar ook door de duurzaamheid en energiezuinigheid van het product. Ook het gebruik van LED panelen in huis wordt steeds populairder. Ze kunnen worden gebruikt om je garage of kelder te verlichten, maar ook je badkamer of keuken. Eigenlijk zouden ze kunnen passen in alle kamers in je nieuwbouwhuis in Utrecht!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden