Lokaal nieuws dinsdag 22 maart 2022

Tips voor mooie muren in huis

Een nieuwbouwwoning is natuurlijk helemaal vanaf de basis in te richten. Dit maakt het dan ook leuk om te doen, want je kunt het vanaf het begin helemaal laten aansluiten bij jouw wensen. Belangrijk om over na te denken bij de inrichting van jouw nieuwbouwwoning, zijn de muren. De muren spelen namelijk een grote rol in je interieur en bepalen dan ook voor een groot deel hoe het eruit komt te zien. Hoe je mooie muren in huis kunt realiseren? Dit is op verschillende manieren mogelijk. Wij zetten hieronder wat ideeën op een rij!

Verven

Een manier om jouw muur te pimpen, is door het te verven. Dit komt veel voor. Het is dan ook zeker iets om over na te denken. Als je ervoor kiest om je muren te verven, kun je natuurlijk veel kanten op. Er zijn talloze kleuren beschikbaar waar je uit kunt kiezen, waardoor je echt voor iets kunt kiezen dat bij je wensen past. Je kunt voor één kleur kiezen op verschillende muren, maar het kan ook een leuk effect hebben om juist voor meerdere kleuren in huis te kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld één muur in een bepaalde kleur schilderen en de andere muur in een andere kleur.

Als je kiest voor het verven van je muren, kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen. Echter kan dit best lastig zijn als je hier geen ervaring mee hebt. Het gaat om de muren van je woning, dus het is wel belangrijk dat deze er straks mooi uit komen te zien. Als je dit zelf niet aandurft, kan het slim zijn om hier een specialist voor in te schakelen. Als je verzekerd wilt zijn van het mooiste resultaat, dan kan een schilder in Utrecht zoeken een aanrader zijn.

Behangen

Om mooie muren te realiseren in huis kan het ook een optie zijn om te kiezen voor behangen. Naast schilderen is dit ook een optie waar veel voor wordt gekozen. Dat is dan ook niet gek, want behang op je muren kan voor een fantastische uitstraling zorgen. Behang is verkrijgbaar in talloze soorten. Allerlei kleuren, stijlen en patronen: je kunt alle kanten op. Ook hierbij geldt dat het mogelijk is om je muren in je woonkamer bijvoorbeeld één kleur te geven, maar dat je er ook voor kunt kiezen om voor meerdere soorten behang te gaan.

Muurdecoratie

Ben je klaar met verven of behangen? Dan ben je al een goed eind op weg. Echter is het mogelijk dat je jouw muren nu nog wat saai vindt. Daarom kan het een goed idee zijn om je muren mooier te maken met behulp van muurdecoratie. Ook hierin heb je een ruime keuze. Muurdecoratie kun je hierdoor goed laten passen bij jouw eigen wensen, maar ook bij de stijl van je interieur. Bij muurdecoratie kun je aan verschillende dingen denken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een mooi schilderij, kunstwerk of fotolijstje. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden. Denk ook eens aan muurplanken, muurkastjes, posters of stickers.

Het is dus zeker mogelijk om mooie muren te creëren in huis. Als je hiermee aan de slag wilt gaan, kun je aan bovenstaande dingen denken. Muren zijn belangrijk in huis, dus des te fijner is het als deze er straks perfect uitzien.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden