Lokaal nieuws maandag 10 januari 2022

Met deze tips kun je de juiste relaxstoel aanschaffen voor in je nieuwbouwhuis in Utrecht!

Er zijn honderden verschillende stijlen van relaxstoelen beschikbaar en het kiezen van de beste is voor in je nieuwbouwhuis is niet altijd gemakkelijk. Een goede stoel moet een balans vinden tussen comfort, duurzaamheid en visuele aantrekkingskracht, maar met zoveel om over na te denken, waar begin je? Je wilt immers ook nog dat de fauteuil past bij de relaxbank die je al hebt gekocht voor in het interieur van je nieuwe woning in Utrecht. De onderstaande tips helpen je zeker om de juiste relaxstoel aan te schaffen!

Gebruik

Ben je op zoek naar een knusse relaxstoel voor in je leeshoek waar je urenlang kunt wegkruipen met een goed boek? Wat dacht je van een paar moderne stoelen voor je kantoor waar je informeel kunt vergaderen met klanten? Een converteerbare stoel nodig die geschikt is voor bezoekende vrienden en familie? Of misschien wil je gewoon een mooi stuk voor je slaapkamer waar je 's ochtends koffie kunt drinken voordat je de dag begint? Als je nadenkt over hoe je je stoel wilt gebruiken, kun je bepalen welke functies je nieuwe relaxfauteuil moet hebben, wat de keuze zal vergemakkelijken.

Inspiratie

Voordat je begint met winkelen, raden we je aan een duidelijker beeld te krijgen van de stijl van de relaxstoel die bij je interieur past. De beste manier om dit te doen is met een beetje onderzoek. Als het gaat om inspiratie voor interieurs, is internet een uitstekende bron. Bekijk inspirerende foto's van je favoriete decor op sites als Pinterest en beoordeel vervolgens je huidige interieurstijl. Overweeg ook welke stoelontwerpen, kleuren en materialen bij je huis passen. Als je geïnspireerd bent geraakt, zul je weten hoe je relax- of sta op stoel er uit moeten komen te zien.

Kleur

Als het op decor aankomt, is er niets persoonlijker dan de kleurkeuze. De meesten van ons hebben kleuren waar we door worden aangetrokken, maar het is van cruciaal belang om na te denken over hoe de tint van je relaxstoel zal passen bij de rest van je inrichting. Dat wil desondanks niet zeggen dat je bijpassende gordijnen, tapijt en banken moet kopen. Contrasterende kleuren kunnen een ruimte namelijk levendiger maken. Om er echter zeker van te zijn dat je een stoel krijgt waar je van houdt, moet je rekening houden met de sfeer die je in je kamer wilt creëren.

Ruimte

Als je eenmaal de perfecte kamer in je nieuwbouwwoning in Utrecht voor je relaxstoel hebt bepaald, moet je de indeling opmaken en opmeten. Het maakt niet uit hoe mooi of comfortabel je stoel eruit ziet als hij niet in de kamer past. Om de maximale maat van je nieuwe relaxfauteuil te vinden, meet je de lengte en breedte van je ruimte, rekening houdend met vrije ruimte rond de voorkant van de stoel om voetverkeer mogelijk te maken. Als je een relaxstoel koopt, vergeet dan niet uit te zoeken hoe groot deze is als deze volledig is uitgeschoven.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden