Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws maandag 03 januari 2022

De beste badkamertrends van 2022

Het hebben van een prachtig ontworpen, stijlvolle badkamer kan het verschil maken in je leven - het is tenslotte een van de eerste en laatste plaatsen waar je elke dag naartoe gaat. Door badkamertrends te ontdekken, kun je kiezen welke kamerstijl het beste bij jou en je huis past. Je wilt immers ook de schoenentrends weten zodat je Hogan schoenen kunt kopen voor volgend jaar, wat tevens het geval is als je in 2022 een huis gaat bouwen in Utrecht. In je nieuwbouwwoning komt natuurlijk een badkamer, wat je kunt ontwerpen met behulp van de onderstaande tips en de producten van een sanitairwinkel.

Oud messing

Bij het uitwerken van het plannen van een badkamer kunnen afwerkingen vaak worden achtergelaten tot het einde van het project. Ze hebben zelfs zo'n impact op de algehele look en feel van de ruimte dat ze vanaf het begin een belangrijke overweging zouden moeten zijn. Op het gebied van badkamertrends is er één grote uitblinker: oud messing. Dit is een van de grootste trends op het gebied van materialen in woningen geworden in de afgelopen jaren. Het voegt direct warmte toe aan een minimalistisch ontwerp en biedt ook het perfecte contrast voor betegelde badkamers, terwijl het ook nog goed gecombineerd kan worden met marmer.

Ronde vormen

Harde, scherpe lijnen zullen worden vervangen door vloeiendere rondingen en silhouetten terwijl we een meer organische en minder grimmige aantrekkingskracht in interieurs zoeken. We omarmen de natuur in de vorm van ruwe, organische oppervlakken en producten. Dit zal worden aangetoond door het toegenomen gebruik van 100% natuurlijke materialen, van natuurstenen werkbladen tot duurzame vloeren en zelfs kasten. Daarnaast wordt alles over het algemeen ook minder hoekig. We zien steeds zachtere vloeiende lijnen in badkamers, wat te maken heeft met het creëren van meer uitnodigende interieurs. Ronde vormen zie je in badkamers bijvoorbeeld in de spiegels en baden.

Industriële details

Net zo populair als natuurlijke kleuren, materialen en texturen in badkamertrends voor 2022, wordt voorspeld dat industriële detaillering sterk zal worden. Crittal-douchedeuren en zichtbaar leidingwerk zijn twee van de manieren waarop dit het meest wordt gebruikt in huis. Een zwart frame past bovendien goed bij een matzwarte douchekraan en een regendouche, wat zal zorgen voor industriële details in de badkamer. Interne glaspanelen en een laagdrempelige bak maken dit een prachtige combinatie. Als alternatief kan een Smart Design vouwdeur of enkele taatsdeur de industriële look geven, maar ook de perfecte illusie van ruimte creëren in een compacte badkamer.

Zwart-wit

Wanneer je overweegt hoe je de ruimte moet ontwerpen, staat zwart-wit nooit op de lijst met dingen die je nooit zou moeten doen bij het kiezen van een badkamer. Er is een goede reden waarom deze trend steeds weer terug komt. Een klassiek zwart of wit vrijstaand bad zal nooit uit de mode raken, terwijl een eenvoudig monochroom kleurenpalet strak en verfijnd is. Het dateert ook niet zo snel als veel van de nieuwste kleurentrends. Zwart-wit is een van de gemakkelijkste looks om effectief te creëren, maar het is ook gemakkelijk om mee te leven en aan te passen aan je smaak.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden