Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Huis kopen in Spanje? Sí!

Wonen in Spanje klinkt voor veel mensen als een droom. Toch is het kopen van een huis aan de Costa del Sol interessant én misschien wel dichterbij dan je denkt. Bijvoorbeeld als investering of om te kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Wil je ons koude klimaat liever verruilen voor de mediterrane warmte? Wij geven je uno, dos, tres redenen.

Wonen in de mooiste Spaanse regio’s

Spanje kent heel wat mooie regio's en gebieden. Denk maar eens aan Andalusië, Malaga of de Costa del Sol. Naast de prachtige natuur, het aangename klimaat en de vriendelijke bevolking, geniet je van nog meer voordelen. Een huis kopen in Spanje is namelijk ook een goede investering. Denk maar eens aan het verhuren van jouw Spaanse villa. Bijvoorbeeld als je een huis in Andalusië wilt kopen als tweede woning. Een betrouwbare makelaar is in elk geval een must. Breezom helpt je daarbij. Van zoektocht tot aan de sleuteloverdracht.

Tweede woning en verhuur mogelijkheden

Spanje is natuurlijk ook hét vakantieland bij uitstek. Als je een woning wilt kopen in Malaga of de Costa del Sol, dan kun je deze ook verhuren. Bijvoorbeeld wanneer je zelf niet het gehele jaar in Spanje wilt verblijven. Woningen in Spanje worden verhuurd in de zomer, maar zeker ook in het voor- en najaar. Mede door het aangename klimaat. Je kunt dus 12 maanden per jaar genieten van extra inkomsten. Kies voor een vrijstaande villa in Malaga, een appartement aan de Costa del Sol of geniet van het goede leven in Andalusië.

In welke Spaanse plaatsen kun je het beste een huis kopen?

Als je een woning wilt kopen in Spanje, wil je natuurlijk wél weten waar je dat het beste kunt doen. Elke Spaanse stad heeft zijn charme. Zoals bijvoorbeeld Marbella of Mijas. Een huis kopen in Andalusië kan ook prima in Benalmádena. Een prachtige plaats met de mooiste woningen. Natuurlijk mét een adembenemend mooi uitzicht op de zee en het strand.

Leef je droom aan de Costa del Sol

Dromen bestaan uit meer elementen dan alleen zon, zee en strand. In Spanje wonen betekent profiteren van een fijn klimaat, een goedkoper leven en goede voorzieningen. Zoals bijvoorbeeld de uitstekende medische zorg. Deze is in veel gevallen zelfs gratis. Daarbij maakt het niet uit of jouw droomhuis aan de Costal del Sol of in Andalusië staat.

Lage vaste lasten

Ook de vaste lasten én het levensonderhoud zijn in Spanje goedkoper dan in Nederland. Dat maakt het kopen van een huis in Malaga of Andalusië nog aantrekkelijker. Als tweede (vakantie)woning of om te genieten van een welverdiend pensioen. Uit eten gaan of boodschappen doen is in Spanje tot wel 40% voordeliger dan in Nederland.

Aangenaam overwinteren in Spanje

Je wilt natuurlijk ook in Spanje wonen om het aangename klimaat. Zelfs tijdens het zomerseizoen voelen hoge temperaturen een stuk aangenamer aan. In het naseizoen of tijdens het voorjaar schommelt de temperatuur rond de 20 graden. Een woning kopen aan de Costa del Sol is dus ook een prima idee wanneer je aangenaam wilt overwinteren.
 
 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden