Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Bescherm je vloer tegen krassen en beschadiging

Een nieuwe vloer moet goed beschermd blijven tegen het krassen of beschadigen bij het gebruik van stoelen. De meeste stoelpoten zijn er niet voor gemaakt om over een harde vloer te schuiven, waardoor de stoelpoot krassen of het oppervlak van de vloer beschadigd. Om dit te voorkomen kan je stoelpootbeschermers gebruiken, die je direct op de stoel bevestigd met behulp van handige haken en oogjes. Ook is het mogelijk om stoelpootbeschermers te kopen met wieltjes eronder. Deze zorgen ervoor dat de stoel gemakkelijk van vloer verwijderd kan worden, maar zorgen er ook voor dat de stoel niet meer krast. Welke bescherming je bij welk stoel moet gebruiken lees je hieronder!

Welke bescherming bij welke stoel?

Om jouw vloer goed te beschermen tegen beschadiging is het belangrijk dat je weet welke stoelpootbeschermers je het beste kunt gebruiken. Er zijn verschillende stoelpootbeschermers te koop om voor jouw stoel en vloer een passende optie te vinden. Hieronder vind je een aantal combinaties.

Buisframe stoelpoten

Sommige stoelen hebben een buisframe als poten. Deze kunnen behoorlijk wat beschadiging afgeven. Daarvoor kun je het beste de buisframe slede gebruiken. Deze klik je aan de buis vast en daaraan plak je het bijbehorende viltje op de slede.

Ronde en vierkante stalen poten

Voor de ronde stalen poten kun je zachte rubberen doppen gebruiken. Die kun je het best gebruiken op een ruwe vloer of tapijt. Er zijn ook mogelijkheden om een viltje onder de stoelpoot te plakken. Die kun je het best gebruiken bij laminaat of bij gladde harde vloeren zoals parket.

Meubelwielen

De meubelwielen zijn speciaal bedoeld voor zware bureaustoelen of eetkamerstoelen. Er zijn verschillende wieltjes te koop voor verschillende onderstellen.

Houten stoelen

Voor de houten stoelen kun je viltjes kopen die een plak systeem hebben dat aan hout blijft plakken.

Verschillende doppen en materialen

Er zijn stoelpootbeschermers te koop met verschillende materialen. Denk aan plastic, rubber en viltjes. Daarnaast kunnen de stoelpootbeschermers bestaan uit Teflon, Nylon, Vilt of glad metaal. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar wat voor jou stoel geschikt is. Heb je hulp nodig bij het maken van de juiste keuze? Dit kun je bij een stoelpoot adviseur vragen.
Je vloer beschermen tegen krassen en schade is dus zeker mogelijk met stoelpootbeschermers. Wanneer je een stoelpootbeschermer hebt gemonteerd, kun je zonder zorgen met de stoelen omgaan. Kies je voor een ECO-beschermer dan hoef je alleen elk jaar het viltje te vervangen. De andere stoelpootbeschermers moeten ieder jaar vervangen worden.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden