Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Welke hanglamp past het best bij jouw woning?

Een woning zonder licht zou ontzettend ongezellig zijn. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten lampen. Niemand wilt thuiskomen in een donker huis, waar je niks ziet of kunt vinden. Je kunt je huis natuurlijk vol zetten met tafellampen, maar een mooie sprekende hanglamp is ook erg mooi. De ontwerpen en ontwikkelingen in hanglampen zijn momenteel eindeloos. Welke lamp past het beste bij jouw woning en wat vind je mooi? Hieronder lees een paar voorbeelden voor inspiratie.

Diverse soorten 

Iedere lamp heeft een eigen uitstraling en stijl. Afhankelijk van je smaak en inrichting kun je dan een keuze maken uit welke soort lamp je graag wilt hebben. Net als verschillende stijl inrichtingen heb je ook lampen die zo zijn ingedeeld. Hieronder noem ik een paar voorbeelden.

Design hanglamp

Een design hanglamp is een lamp die vaak ontworpen is door een eigen ontwerper. De lampen zijn dan van een specifiek merk. Dit maakt de keuze voor een bepaalde inrichting vaak makkelijker. Want wanneer je je interieur in een specifieke stijl hebt ingericht, kun je ook hiervoor een passende lamp vinden. Deze lampen hebben vaak speciale vormen, een speciale kleur of uitstraling.

Klassieke hanglamp

Klassiek betekent eigenlijk van vroeger of uit de vorige jaren. De klassieke hanglamp werd veel gevonden in boerderijwoningen die veel grote hallen hadden. De klassieke hanglamp kan tegenwoordig heel goed gebruikt worden in een landelijke inrichting. Daarnaast hoef je ook zeker niet meer op een boerderij te wonen om de lamp te gebruiken.

De moderne hanglamp

Een moderne hanglamp past natuurlijk ook het best in een moderne inrichting. Deze lampen hebben vaak een design waar metalen draden in elkaar kruisen. Ook passen de grote ballen met gloeilampen onder het kopje modern.

Industriële lamp

Industrieel is wat je de laatste tijd steeds meer hoort. De stijl bestaat vaak uit zwarte stalen frames en een licht houten combinatie. Soms kun je er nog mooie plantjes op zetten om een echt industrieel en landelijk gevoel te creëren. Deze lampen passen ook perfect bij een betonlook inrichting. Bijvoorbeeld in het toilet of in de badkamer.

Welke lamp je ook kiest, elke lamp heeft iets te vertellen. Wat die lamp precies vertelt of laat zien hang af van de stijl en inrichting van je eigen woning. Een ding is zeker, iedere hanglamp heeft een verhaal!

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden