Lokaal nieuws maandag 20 december 2021

Welke tuintegel past het best in jouw tuin?

Heb je een woning waarbij de tuin gerenoveerd moet worden? Of wil je gewoon kunnen genieten van een mooie nieuwe tuin voor de zomer? Het belangrijkste is dat je gaat uitzoeken welke tuintegels je gaat gebruiken. Er zijn namelijk veel verschillende soorten, maten en kleuren. Daarnaast zijn er ook nog veel verschillende materialen. Daarvan is er één soort het meest populair. De keramische tuintegels zijn tegenwoordig erg populair en dat heeft een aantal redenen. Hieronder lees je meer over de keramische tuintegels en waarom je voor deze tegel moet kiezen.

Waarom kiezen voor keramische tuintegels?

De keramische tuintegels buiten zijn erg populair en dat is ook niet zomaar. De tegels zijn sterk en kunnen tegen veel invloeden van het buitenleven. Hieronder staan ze op een rijtje:
• waterafstotend
• krasbestendig door nabewerking
• kleurvast
• stijlvast
• vlek- en zuurbestendig
• weinig onderhoud nodig

Al deze factoren zorgen ervoor dat de tegels lang mee gaan. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een dikkere tegel te nemen. Hoe dikker de tegel hoe langer ze mee gaan. Dit zijn al veel redenen waarom je moet kiezen voor de tuintegels. De laatste reden is dat er een groot aanbod aan soorten, maten en kleuren zijn waardoor er zeker wel iets tussen zit wat bij je tuin of smaak past.

Voorbeelden van tuintegels

Om je een beeld te geven in de mogelijkheden van de verschillende tuintegels. Lees je hieronder welke soorten, maten en kleuren er zijn te krijgen.

Kera Twice terrastegel 60x60

Dit is een keramische terrastegel die extra lang meegaat en ook nog eens goedkoper in de aanschaf is. Dit komt omdat de tegel een onderlaag hebben van beton en gerecycled keramisch materiaal. De tegel is 4 cm dik en kan op een normale ondergrond gelegd worden.

Waalformaat tuintegels

De waalformaat bestrating geeft een echt klassieke uitstraling aan je tuin. De bestrating kunnen erg goed tegen verschillende weersomstandigheden en ze gaan lang mee doordat ze van hoogwaardig beton gemaakt zijn. Daarnaast kun je kiezen voor het leggen van een wortelwerend doek. Dit zal in de toekomst veel werk schelen. Je zorgt er namelijk voor dat er geen wortels of onkruid tussen de tegels kan komen.

Welke tegel je ook kiest, de keramische tuintegels en de waalformaat tegels zijn beiden enorm milieuvriendelijk. Dat maakt het voor beiden een goede keuze als je om het milieu geeft. De prijzen zullen altijd verschillend zijn in grootte van de tuin en de tegel zelf. Voor advies of voor de exacte prijs kun je het best bij een tuintegel specialist langs gaan.

 

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden