Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws donderdag 02 december 2021

3 essentiële dingen waar je aan moet denken voordat je gaat verbouwen

Verbouwen: het behoort misschien wel tot één van de meest stressvolle activiteiten. Gelukkig kan je veel van die stress verlichten door je goed voor te bereiden. Een goede voorbereiding is immers al het halve werk. Maar hoe bereid je je voor op iets wat nog zo ongrijpbaar is? Iets wat constant veranderen? Zelfs wanneer je al begonnen met verbouwen? Het helpt al om veel dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Zodat je weet wat je mogelijk kunt verwachten, hoeveel je uit kunt geven en wat je met al het bouwpuin moet doen. Hier zijn 3 essentiële dingen die je in elk geval zeker niet moet vergeten voordat je gaat verbouwen.

1.Regel een afvalcontainer

Verkijk je niet op hoeveel afval er van een verbouwing af kan komen. Dit loopt vaak enorm snel op en je wilt niet dat dit allemaal op straat wordt geladen of in huis blijft liggen. Bovendien heb je ook weinig tijd om zelf steeds het afval weg te voeren. Daarom is het verstandig om ruim van te voeren een afvalcontainer te regelen. Zo kun je grofvuil opslaan tot de verbouwing afgerond is en vervolgens wordt de container weer netjes opgehaald. Zo kun je al het afval eenvoudig opruimen en heb je hier verder geen omkijken meer naar.  

2.Reserveer extra budget voor incidentele uitgaven

Vaak heb je wel een idee hoeveel een verbouwing ongeveer gaat kosten, maar dat betekent niet dat die prijs vastligt. Sterker nog, doorgaans komen er nog wel wat incidentele kosten bij. Daarom is het goed om wat extra budget te reserveren voor incidentele uitgaven. Zo weet je zeker dat er genoeg reserves zijn wanneer er onverwachts iets misgaat. Anders loop je het risico dat de verbouwing niet compleet voltooid kan worden en zit je nóg langer in de verbouwstress. Begin daarom altijd pas met verbouwen wanneer je het benodigde bedrag bij elkaar hebt gespaard + ongeveer 7% extra voor eventuele incidentele uitgaven.

Je kunt er eventueel ook voor kiezen om een doorlopend krediet af te sluiten voor incidentele uitgaven. Zo weet je zeker dat er altijd wel een potje is waar je gebruik van kunt maken om de verbouwing af te ronden.

3.Vergelijk offertes

Ga je je huis verbouwen? Of heb je een nieuwe woning gekocht en moet hier nog veel aan gebeuren? Dan loont het altijd om offertes te vergelijken. Er zijn tegenwoordig enorm veel verschillende bouwbedrijven en aannemers die staan te popelen om aan de slag te gaan. Daarom kan het geen kwaad om eens de verschillende opties op een rijtje te zetten, vrijblijvend een paar offertes op te vragen en op basis van de zogenaamde ‘klik’ en de ervaringen van andere klanten een keuze te maken. Op die manier weet je niet alleen zeker dat je de beste keuze maakt, maar ook dat je straks over de beste kwaliteit beschikt.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden