Online Marketing Bureau CliQi
Lokaal nieuws donderdag 21 oktober 2021

Een patio of veranda geven meerwaarde aan je huis

De oververhitte huizenmarkt is de laatste tijd trending topic in het nieuws. Als één verdienend startersgezin maak je nog nauwelijks kans om een mooi huis te kopen. Ja, misschien ergens boven in Groningen in een dorpje zonder voorzieningen, maar in een grote stad zoals Utrecht, Den Haag of Amsterdam bieden potentiële kopers of huurders ver boven de vraagprijs. Ook doorstarters met gezinsuitbreiding vechten om hun droomhuis. Zijn er eigenlijk nog redelijke opties om een bestaand huis op te waarderen of ben je genoodzaakt naar een klein dorpje in Friesland of Zeeland te verhuizen om je perfecte huis te krijgen.

Nieuwbouw

De politiek en overheid hebben dit jaar grootse plannen gepresenteerd om de woningmarkt vlot te trekken. Tienduizenden nieuwe huizen moeten er bijgebouwd worden. Starters, pensionado’s, vluchtelingen, jonge gezinnen en vrijgezellen ze verdienen allemaal een goede woning om in te leven. Nieuwbouw is hierbij een optie. Vooral voor gezinnen die tegen een beperkte leefruimte aanlopen in hun huidige kleine appartement. Daarbij is het belangrijk te kijken of zo’n koopappartement door de jaren heen meer waarde heeft gekregen. Deze meerwaarde kan zeker verzilverd worden in de huidige woningmarkt. Zo bestaat er een grotere kans om de overstap naar een nieuwe woning te maken. Opwaarderen van een kleinere woning is ook een optie. Hierbij moet niet alleen aan de binnenboel gedacht worden. Ook een prachtig aangeklede tuin met een luxe loungeset van hout daarin, kan een onvergetelijke positieve eerste indruk geven wanneer het huis in de verkoop gaat.

Patio

Wil je een ander huis in de binnenstad kopen, let dan vooral op privacy ten opzichte van buren of inkijk in je tuin. Natuurlijk ben je veel van je tijd binnen in huis, maar in de zomer of lente is het belangrijk dat je ongestoord buiten kunt leven. Een huis met een patio, een zogezegde omsloten binnentuin kan het woongenot aanmerkelijk vergroten. Is deze ook nog eens makkelijk te bereiken via een schuifpui of openslaande deuren dan vergroot je als het ware je huiskamer naar buiten zonder die te hoeven verbouwen. Met sfeerverlichting en een 4 Seasons Outdoor tuinset creëer je met zo’n binnentuin gegarandeerd een mediterraan vakantiegevoel.

Veranda

Heb je de ruimte en ben je niet van plan binnenkort uit je vertrouwde woonomgeving te vertrekken dan is een veranda een optie. Heb je overwaarde op je huis waarin je misschien al een groot aantal jaren woont, dan is dit zeker het onderzoeken waard. Vooral bij een vrijstaand huis is een mooie veranda een eyecatcher. Een investering in zo’n buitenbalkon op de begane grond levert bij eventuele verkoop beslist rendement op. Onderzoek wel van tevoren of er bepaalde bouwvoorschriften of vergunningen gelden in de buurt of gemeente waarin je woont. Bij een ruim budget is het aan te raden om met een architect in gesprek te gaan en de mogelijkheden te bespreken. Deze kan je misschien ook ontzorgen op het gebied van vergunningen. Daarnaast is de look en feel van zo’n veranda ook heel belangrijk. Het soort hout en de duurzaamheid ervan zullen zeker meespelen om tot een uiteindelijke beslissing te komen. Neem er de tijd voor, want het duurt nog even voordat de zomer weer voor de deur staat.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden