Lokaal nieuws woensdag 20 oktober 2021

Verhuizen naar een nieuwbouwwoning

Verhuizen naar een nieuw huis brengt altijd een aantal taken met zich mee. Dat kunnen noodzakelijke taken zijn, maar ook leuke taken. Bijvoorbeeld een nieuwe inrichting kiezen voor de nieuwbouwwoning. Dat kan een nieuwe keuken of badkamer zijn, maar misschien ook nieuwe meubels. Het voordeel van een nieuw huis is dat je het helemaal naar eigen stijl in kunt richten.

Vroeg beginnen met de voorbereidingen

Het is verstandig om al vroeg te beginnen met wat wooninspiratie op te doen. Veel meubels hebben lange levertijden, dus als je de nieuwe meubelen op tijd wilt hebben, moeten ze ook bijtijds besteld worden. Ook een keuken of een badkamer moet al voor de oplevering worden uitgezocht en besteld. Het kan ook zijn dat in de nieuwbouwwoning al een keuken en badkamer zit die vanuit de bouw is geplaatst. Vaak heb je hier tijdens de bouw nog inspraak in en kun je bij een specialist die door de bouwer is uitgekozen kiezen uit kleuren en materialen.

Vergeet de verzekeringen niet

Een ander belangrijk punt zijn de verzekeringen. Natuurlijk moet er zowel een opstalverzekering als een inboedelverzekering voor het nieuwe huis zijn. Zelfs als je er nog niet woont. Het is dus verstandig om hier bijtijds in te duiken. De inboedelverzekering vergelijken is ook slim, zeker met al die nieuwe spullen in huis. Misschien was het verzekerde bedrag in het oude huis een stuk lager? Een nieuwe inrichting kan bijvoorbeeld de waarde van de inboedel doen stijgen. Door verzekeringen te vergelijken, kunnen de kosten voor de verzekering toch nog meevallen. De premies per verzekering kunnen namelijk nog weleens verschillen.

Hou rekening met vocht

Behalve de meubels moeten natuurlijk ook de vloeren en de wanden bedekt worden. Hou er rekening mee dat een nieuwbouwwoning de eerste tijd nog veel vocht met zich meedraagt. Dit duurt even eer al het vocht verdwenen is. Het zou zonde zijn als het nieuwe kostbare behang door het vocht er al snel minder mooi eruitziet. De specialist kan precies adviseren wat de beste keuzes zijn voor een nieuwbouwhuis.

Plan van aanpak

Een nieuw huis inrichten kan soms best lastig zijn. Zorg dat er een plan van aanpak is. Bepaal het budget en misschien is het een optie om het budget te verhogen door de oude meubels en/of accessoires op marktplaats te zetten. Let bij het kopen van nieuwe meubelen goed op de afmeting van de ruimte. In een grote showroom kan een bankstel kleiner ogen dan straks in jouw kamer. Neem de maten op en kijk hoeveel ruimte dat bankstel op de plattegrond van de ruimte inneemt. Soms is het handig om van meubelen in de vorm van een papiertje of karton op schaal op de plattegrond te leggen. Maak als het ware je eigen maquette van jouw woning in zo'n mooi project in Utrecht.

Terug naar overzicht

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Utrecht.

Aanmelden